„Regele” e mort. Traiasca „Regele”!

Picture 059Picture 060

Aveti aici delegatia R.Moldova (cea mai saraca tarisoara din Europa), care l-a insotit pe Vlad Filat in vizita DE O ZI in Polonia. Este partea de jos a primei foto si partea de sus a celei de-a doua. Puteti comenta, ca asta ne-a mai ramas. VP

Loading Facebook Comments ...

60 Comments

Add a Comment
 1. critica e obligatorie, daca dorim sa avem o guvernare buna. de ce se tem toti de critica? ea ar trebui sa-i mobilizeze.

 2. nu cred ca Filat ar trebui sa inghita unii contribuabili mari doar pentru ca la conducerea acestora sunt adepti ai partidului PCRM.

  In privinta la S.A. „Ionel” si celelalte firme ma gandeam ca poate merge vorba despre unele contracte in privinta exportului.

  D-na Pavlicenco, ce spune-ti despre ideea ca unul din administratorii site-ului sa faca unele modificari si anume la capitolul inregistrare, astfel ar disparea problema cu repetarea numelor in posturi. E real ?

 3. D-na Pavlicenco, s-ar cuveni să ştiţi că este o practică obişnuită pentru şefii de state sau de guverne din lumea civilizată, aceea de a fi însoţiţi de oameni de afaceri în vizitele oficiale.

  Dacă Moldova ar fi fost Suedia, poate fi mers în Polonia şi preşedintele de la Volvo. Dacă Moldova ar fi fost Finlanda, ar fi mers şi preşedintele de la Nokia. Dar dacă în Moldova nu se fabrică nici camioane Volvo, nici telefoane Nokia, cu cine vreţi să meargă Filat? Ăsta e calul, cu ăsta defilează 😛

 4. Pt Cineva

  Nu stiu, trebuie sa ma interesez.

 5. Nu am inteles de la bun inceput despre ce se discuta, ce trebuie sa comenteze lumea. Citind postarile altora, incerc sa inteleg, daca am inteles ce au inteles altii si daca altii au inteles corect sau gresit.

  Parerea mea este ca Pavlicenco, probabil, de aceasta data a tinut sa arate si o parte buna a prim-ministrului Filat, care consta in faptul ca niciun prim-ministru nu a fost sustinut de atita multa lume, care numai pentru o zi s-au incumetat sa cheltuie bani pentru a fi alaturi de premier. Stiti cum e la noi. Dupa nunta, se tot discuta ce oaste a avut nasul, socrii. Mai apoi care a fost oastea, chit au pus pe masa, chit capital si cadouri a acumulat tinara familie. Si se fac aprecierile despre nunta dupa chiti bani s-au acumulat. E si normal, trebuie sa ne bucuran pentru „tinara familie”. Oare cati bani au lasat pentru aceasta deplasare pentu o singura zi cei din oastea delegatiei date? Pe chit de eficienta a fost calatoria in delegatie de serviciu a reprezentantilor intreprinderilor moldovenesti, care se pling de criza economica. Ce au reusit ei sa mai faca, daca bunul simt trebuia sa le recomande sa participe la intilnirile oficiale alaturi de delegatia oficiala? Doar sunt membri ai delegatiei oficiale. Poate nu au participat, au calatorit impreuna, dar dupa aeroport toti s-au imprastiat pe la partenerii lor de afaceri, au semnat contracte noi s.a.m.d. si la ora respectiva au sosit la aeropot, pentru a decola spre Moldovioara noastra.

  Poate este logic: Oamenii de afaceri si-au platit din banii intreprinderii calatoria si a costat mai putin pentru functionarii platiti din buget. Am vazut VIDEO undeva, dl Filat foarte transparent spunea ca a zburat cu un avion reactiv in delegatie oficiala sa reprezinte tara. A spus foarte bine ca dinsul guverneaza o tara si nu poate face tara de ris. Oare despre aceasta deplasare era vorba sau despre alta?

  Cu toate ca nu prea are importanta. Ce as dori eu sa comentez: Imi imaginez ce ochi au holbat gazdele cand un prim-ministru al unei tarisoare dintre cele mai sarace din Europa a aterizat cu un avion reactiv. Care a venit ca pe linga alte discutii sa ceara si credite sau granturi pentru supravetuirea financiara a tarii Moldova!

  Stiti ce le-a spus prim-ministru Germaniei grecilor? Aveti probleme? Sa va treziti ca si nemtii la ora 7 si sa munciti mai mult, sa nu dormiti pina la ora 10.
  Poate ca tara gazda, care a primit alaiul nostru oficial, nu a spus, dar a gandit sau ar fi dorit sa spuna: Daca aveti o tara saraca nu va permiteti luxul, cheltuiti rational banii, indiferent ca este banul din buget sau din caznaua intreprindeilor, toti trebuie sa cheltuiasca rational.

  Daca avem un prim-ministru bogat, cine stie, poate ca era cazul sa faca declaratia si sa poata spune un adevar: „Eu nu sunt un om sarac, ma respect si pot sa calatoresc cu ce avion doresc. Am grija de sanatatea si siguranta mea si mi-am achitat biletul din contul meu propriul. Ce aveti cu banii mei personali?” Va imaginati ce contrast pozitiv ar fi avut imaginea dlui Filat contra imaginii Voronin, care aproape simultan a fost supus criticii pentu multele milioane tocate in calatoriile cu rute speciale de avion?

  Dar nu a fost sa fie. Comunistul-deputat Petrenco nu a ratat sansa sa intrebe indirect, dar imeditat:”Cu ce este mai bun Filat ca Voronon? ” Nu asa a intrebat Petrenco, dar dinsul l-a pus in situatia de cheltuitor fara mila al bugetului. Aceste secvente au fost date larg mediatizarii. Cum intelege Mos Manole de la tara aceste situatii? Ce crede el despre aceasta? Nu intelege el prea multe, dar totusi prefera o pereche de ochelari pe gratis pentru el, dechit un avion reactiv pentru o delegatie oficiala.

  In schimb, presa de la Chisinau a uitat sa spuna ca toata delegatia a meritat sa jertfeasca o zi de munca si ceva bani pentru un avion reactiv, deoarece conducatorii de intreprinderi au semnat foarte multe contracte de colaborare si asa vor fi asigurate mai multe locuri de munca. Sau nu e asa? De ce presa libera din Moldova nu a relatat succesele obtinute de antreprenori in aceasta delegatie ? Matinca ii vor rau lui Filat! Cum sa te mai comporti cu o atare presa, care nu intelege ca daca nu spune chit mai multe lucruri bune si frumoase despre actuala Guvernare, dar chit mai multe, ne paste pericolul sa vina inapoi comunistii la putere?

  Un singur lucru nu am inteles – de ce dna Pavlicenco a denumit articolul „Regele e mort. Traiasca Regele!”

 6. Ba ai inteles d-le nedumerit insa astepti sa o spuna d-na Pavlicenco 🙂 . Ca sa o fac si eu nitel pe nedumeritul rege fost – d-ul Voronin si rege actual – d-ul Filat ? unica ce nu inteleg de ce ar compara asa si la nivel egal d-na Pavlicenco regii? 🙂 Sau nu e asa d-le nedumerit ? Mai este o varianta putin mai probabila insa care e are dreptul si ea la lumina: rege fost d-ul Voronin si rege actual tot d-ul Voronin numai ca acum e nitel la umbra nucului batrin, iar d-ul Filat abea e un principe ? In versiunea d-stra d-na Pavlicenco care e varianta ? caci asta e, o fac si eu nitel pe nedumeritul. 🙂

 7. pentru Vitalie,

  Vitalie, tu ai citit din postarea mea numai ultima propozitie ? Citeste si textul, poate tu ai o alta parere. Dupa ce am postat, mi-am dat seama ca s-ar putea la unii sa nu le placa si sa-mi sara in cap. Dar mie asta imi trebuie ? De ce sa-mi „ghidil” linistea sufletului, daca unii pentru o opinie sunt gata sa-ti ea „beregata” ca nu cumva sa fie spus altfel decat „trebuie!” spus despre AIE si ca din cauza postarii mele pot veni satrapii la putere. Cum crezi, aceasta postare a mea, poate contribui la fortificarea satrapilor sau a ghindirii fortelor democratice?

  De ce te intreb pe tine ? Am citit postarile tale si mi s-au parut rezonabile si logice. Obisnuit citesc, dar nu scriu. Doar cind sunt nedumerit imi expun opinia si sper sa ma ajute si pe mine cineva sa inteleg poate mai bine ceva, ca si indecis.

 8. Pt Vitalie

  Ce e cu Regele? Ideea a fost sugerata chiar de un vizitator. Ce a inteles el? ca nimic nu s-a schimbat. Ca e o alta palarie, care in loc, de exemplu, sa traga la raspundere Moldasig pentru ce a facut cu al nostru capital de stat, este luat s ase plimbe in Polonia. Ce puteau face atitia oameni intr-o zi in Polonia? Nimic. I-a luat sa ii atraga Filatd e partea sa in viitoarea campanie electorala. Eu inteleg daca era vizita de doua-trei zile, erau intelegeri de foruri economice, preconizari de semnare de acorduri etc. Deci – cum a fost pe timpul lui Voroninj e la fel ca si pe timpul lui Filat. A spus-o si Sturza, adica actuala guvernare continua practicile vechii guvernari. Adica – carare de cadouri, taieri d e panglici, doar ca verzi, deplasari cu hurta, schema sovnarhozica de Guvern, nelichidarea coruptiei, aceleasi scheme de afaceri si eludari de lege, numai ca un alt obsceag etc. Nu faci schimbare asa si ii aduci pe satrapi la putere. Iar lumea sta fara lucru, cu pensii si salarii bune numai sa mori. Si toti – hraniti cu prostii.

 9. E populism ieftin ceea ce faceţi dvs., d-na Pavlicenco. Aţi avut ce învăţa de la Crin Antonescu. Reflexele comuniste nu mor decât odată cu posesorul lor, pentru aşa ceva nu există reeducare.

 10. Pt Lancaster

  Aveti mare dreptate. Va vad cu aceste reflexe de dimineata pina seara. Cu atitudinea selectiva – asta poate spune ce crede, dar asta – nu poate spune. Asta se poate spune, dar asta – nu. Cine sa ma invete pe mine!.. Mai bine faceti efortul sa iesiti din incorsetarea comunista. Ar fi de folos tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *