Noi ca omul, Dorin – cu „lomul”

SAU EUTANASIERE SI MANIPULARE A LA MOLDAVE…

ghearele-mortii2comunistul rosu si bita de asupra vietii

Repostez mai jos comunicatul de presa despre sedinta comuna de la 18 februarie dintre reprezentanti ai Asociatiilor de protectie a animalelor, unii  voluntari si Primarie, insa, inainte de asta, postez citeva alineate de text pentru a arata ca primarul general nu se mai opreste din a manipula.

Cu alte cuvinte, Asociatia ALGA face un comunicat de presa obiectiv, moderat si echilibrat, punind doar accentul pe excluderea masacrarii animalelor nebolnave si pe planurile de viitor, in timp ce primarul general iese in public si dezinformeaza. Ca in vorba aia „noi ca omul, el cu „lomul” (adica, romaneste, „cu ranga”).

1. In primul rind, Dorin Chirtoaca habar nu avea de proiectele de legi despre care vorbesc Asociatiile de protectie a animalelor si pe care i le-am remis eu, din mapa mea, in plina sedinta, ca sa le cunoasca si, cel mai important, – prin unchiul sau, Presedinte de Parlament si sef interimar de stat, – sa le promoveze in Legislativ. Repet – e straniu ca aceste proiecte de legi, pregatite de reprezentantii aparatorilor animalelor, prezenti in sedinta de la Primarie, inclusiv de mine, dar semnate doar de Filat (ca „asa a vrut muschii lui”), acum trebuie promovate tot de noi, cei care le-am elaborat, pentru ca AIE nu le promoveaza, sa nu supere „unchii si nepotii”. In conferinta de presa de vineri Chirtoaca nici macar nu a recunoscut de unde a luat proiectele de legi. Si nu asociatiile sprijina legile, elaborate chiar de ele, ci Chirtoaca, cel caruia i le-am dat, s-a declarat ca le sprijina. Dar nu sint adoptate in lectura a doua, pentru ca i-ar lega miinile primarului, ca sa mai admita uciderea la dreapta si la stinga a animalelor flaminde. Pacat, penibil, manipulare si rusine. Ce sa-i faci – asta e fata de azi a Primariei: imaginea cateilor care sug de la o mama canina, ucisa de angajatii lui Nicolae Gangal de la Necropola, ca si imaginea cateilor ce inhaleaza clorul, cu care s-au stropit custile dupa omorirea unei partide anterioare de ciini in Fabrica mortii, clor ce le-a ars labutele.

2. Chirtoaca s-a trezit ca sint muscati copiii de ciinii vagabonzi. Da, este adevarat, dar de ce sa manipulam si aici? A cui, oare, e vina pentru, cel putin, ultimii trei ani? Ce masuri a luat primaria, ce proiecte a prezentat, promovat si obtinut in interior si din exterior primarul, pentru a incerca, macar, sa rezolve problema? Iar acum, cind ne-am pomenit cu multi ciini, urmare a incapacitatii lui Chirtoaca de a rezolva problema, iata ca a aparut solutia „unica”: uciderea la scara industriala, in conditii de masacrare. Copiii muscati de ciini trebuie sa ii ceara socoteala „milosului” – doar in vorbe – primar,  si nu aparatorilor de animale! Declaratia universala a dreptuilor animalelor – ii amintim Manipulatorului – se cheama „Declaratia care ne incurajeaza sa fim OAMENI!”

3. Aceste proiecte de legi, adoptate in prima lectura si publicate pe acest blog, ca si pe site-ul www.alga.md, includ norme europene privind eutanasierea, adica MOARTE FARA CHINURI. Chinurile le-ati putut urmari din plin pe Internet. Noi reproducem mai jos fragmente – atit articole ce prevad cum se face eutanasierea, uciderea animalelor de companie (sic!, nu vagabonde), cit si pedepsele pentru cei ce incalca legea, sub a caror incidenta sta sa cada si primarul demagog.

4. Orgoliul masculin exagerat (exprimat prin incruntarea permanenta a fetei, obositoare pentru societatea nemanipulabila), nu-i permite „inaltului” edil sa recunoasca faptul ca a facut declaratii ce cultiva violenta in societate, in rindul tinerilor, ale copiilor, care trebuie sa creasca in compasiune fata de fiintele vii, date a fi utile omului, si nu prin usurinta de a ucide. Nu mai spunem ca „cel mai tinar primar al unei capitale din Europa” compromite imaginea tinerilor proeuropeni. Primarul cunoaste foarte bine ca la Necropola de stat=”Fabrica de masacrare a ciinilor vagabonzi” au fost facute filmele, considerate trucate de Manev, filme pe care i le-au aratat integral ziaristii de la www.jurnaltv.md care, insa, nu au avut curajul sau, poate, permisiunea, sa le plaseze pe site.  In felul acesta, primarul a manipulat si cind, in sedinta comuna, ne zice ca „se va lamuri care e adevarul la Necropola condusa de Nicolae Gangal”, in timp ce, in realitate, el deja vazuse filmele depline, nu doar ale Elenei Varta, ci si oferite de jurnalistii de la www.jurnaltv.md Nu are primarul curajul sa spuna ca a gresit, sa-l demita pe Gangal (care t-a-a-a-a-re se mai teme sa nu ramina fara fotoliu – si platesc, sarmanii catelusi, cu viata pentru asta), si nici taria sa recunoasca public irealitatea eutanasierii animalelor vagabonde la Necropola, care trebuie, de fapt, inchisa. Nu stim unde vede primarul scris ca animelele trebuie bagate de vii in gropi, nici cum vede el identificarea animalelor „agresive”, a celor afectate de ciuma sau de rabie. Intelegem bine ca trufia populistului primar este insurmontabila si paleste ca importanta in raport cu necesitatea gestionarii rationale si legale a problemei maidanezilor. Nu e nici o diferenta la primarie – hingherii „eutanasiaza civilizat” ciinii cu „lomul”=ranga, iar primarul manipuleaza societatea cu „lomul” demagogiei. Ii putem spune doar atit: isi face iluzii ca va avea sprijin continuu in societate cu populismul, demagogia si manipularile sale. Totul e pina la un punct.

Cit priveste institutiile de presa, supuse nu misiunii de a oglindi realitatea obiectiva, ci patronilor liberali si liberal-democrati, despre asta vom mai scrie. Vreau sa ii intristez pe patronii zelosi ai unor media – aveti si ziaristi onesti, chiar mai multi decit credeti, ziaristi care se supun indicatiilor voastre doar de nevoie si pentru ca nu au incotro. In sinea lor si in mesajele transmise in afara ei sint cu adevarul, care nu e cel al lui Chirtoaca…

Din proiectul de „Lege privind deţinerea şi protecţia animalelor de companie”:

Articolul 17. Eutanasia  animalelor de companie

(1) Eutanasia animalelor de companie se efectuează cu minimum de dureri şi suferinţă fizică şi psihică.

(2) Numai medicul veterinar poate să procedeze la eutanasierea unui animal de companie.

(3) În cazurile de urgenţă când trebuie să se pună capăt suferinţelor unui animal şi în cazul legitimi apărări  când ajutorul unui medic veterinar nu poate fi obţinut rapid sau în alte cazuri de urgenţă eutanasierea se permite şi de către o persoană cu capacitatea de exerciţiu deplină.

(4) Metoda aleasă pentru eutanasiere, cu excepţia cazurilor de urgenţă, trebuie să provoace o pierdere imediată a conştiinţei, urmată de moarte, fie să înceapă prin realizarea unei anestezii generale profunde, urmată de un procedeu care va cauza moartea cu certitudine.

(5) Se interzice următoarele metode de eutanasiere:

a) înecul şi alte metode de asfixie, dacă ele nu produc efectele menţionate în alin. (4)

b) utilizarea otrăvurilor sau drogurilor ale căror dozaj şi aplicare nu pot fi controlate în maniera de a obţine efectele menţionate în alin. (4);

c) electrocutarea, dacă ea nu este precedată de pierderea imediată a conştiinţei.

(6) Pot fi eutanasiate numai animalele bolnave de o boală incurabilă, animalele bolnave de rabie, iar în cazul legitimi apărări, animalele  ce au atacat omul cînd există pericol pentru viaţa şi sănătate, precum şi cîinii fără stăpîn ce fac parte din categoria celor agresivi şi periculoşi dacă nu sînt adoptaţi. Animalele aflate în perioada de sarcină, naştere şi alăptare nu se vor eutanasia.

(7) Prin derogare de la alineatul (6) animalele de companie fără stăpîn pot fi eutanasiate numai în cadrul unui program naţional de control al bolilor aprobat de Guvern.

(8) Pentru fiecare caz de eutanasiere a animalului se întocmeşte un proces-verbal modelul căruia este aprobat de Serviciul Veterinar de Stat.

(9) Sunt exceptate de la eutanasiere, animale făcând parte din categoriile admisibile pentru euthanasie, pe care o organizaţie sau persoană doreşte şi se angajează să le preia sub îngrijire şi supraveghere, în condiţii corespunzătoare legii.

Din proiectul de „Lege privind protecţia animalelor”

Articolul 18. Eliminarea  animalelor de companie moarte

(1) Persoana ce a efectuat  eutanasierea animalului este responsabilă de organizarea eliminării acestuia după ce se va asigura că animalul este mort.

(2) Eliminarea  animalelor moarte se efectuează prin îngropare sau încinerare în modul stabilit de Serviciul Veterinar de Stat.

(3) Îngroparea animalelor moarte se va face în locuri special amenajate de autorităţile publice locale.

(4) În cazul în care animalul de companie a murit fără a fi eutanasiat, deţinătorul animalului  sau autorităţile publice locale în cazul animalelor fără stăpîn sînt obligate să organizeze eliminarea acestuia în conformitatea cu normele prezentului articol.

(5) Deţinătorul animalului este obligat să achite toate cheltuielile privind eliminarea animalului mort.

Articolul 16. Sacrificarea sau uciderea animalelor

(1) Animalele nu vor fi supuse unor suferinţe inutile in cazul sacrificării sau uciderii.

(2) Sacrificarea sau uciderea animalelor se va efectua cu respectarea prevederilor legale specifice în vigoare aprobate de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare.

(3) Prevederile alin. (1) şi (2) nu se aplica animalelor care, datorita unor accidente sau boli, trebuie sacrificate ori ucise imediat.

Articolul 19. Răspunderea pentru încălcarea prezentei legi

(1) Încălcarea prevederilor prezentei legi atrage răspunderea civilă sau administrativă conform legislaţiei în vigoare.

(2) Constituie contravenţii administrative în sensul prezentei legi:

– Creşterea animalelor în condiţii de aglomerare excesivă, prilejuind suferinţe greu de suportat;

– Transportul sau expunerea animalelor în condiţii de înghesuire şi durată excesivă, în poziţii care le prilejuiesc suferinţe sau neavând îndeajuns aer şi apă;

– Lipsirea unui animal propriu sau aflat în îngrijire, de hrană adecvată şi apă în cantităţi suficiente, de un adăpost curat şi aerisit, sau neacordarea unor posibilităţi minimale de mişcare

– Supunerea animalelor la munci mai presus de puterile lor, pentru care nu sunt apte în raport cu specia, vârsta, starea fizică, inclusiv o gestaţie înaintată, sau folosirea de juguri, hamuri nepotrivite, ce pot provoca suferinţe;

– Lovirea brutală sau înţeparea animalelor pentru a le forţa să depună eforturi peste puterile lor sau pentru a sili să se ridice un animal căzut, suprasolicitat în muncă, rănit sau bolnav ;

– Izgonirea sau abandonarea animalelor care nu mai pot fi folosite fiind bătrâne, bolnave sau infirme;

– Lovirea, hăituirea, chinuirea, dresajul brutal al animalelor precum şi  folosirea animalelor vii pentru dresajul cîinilor sau pentru a controla agresivitatea lor;

– Administrarea de substanţe destinate stimulării capacităţilor fizice ale animalelor sau aplicarea de procedee pentru creşterea sau diminuarea nivelului natural al performanţelor dacă acestea constituie un risc pentru sănătatea şi bunăstarea animalului;

– Incinerarea, îngroparea, jupuirea sau începere oricărei prelucrări a corpului animalului după deces nesigur;

– Uciderea în condiţii provocatoare de suferinţe intense sau prelungite a animalelor fără respectarea prevederilor tehnice şi de comportament uman, necesare reducerii până la nivelul minim posibil a suferinţei animalelor sau fără punerea în practică a normelor de euthanasiere;

– Uciderea sau provocarea unor suferinţe, ce puteau fi evitate, animalelor folosite în scopuri ştiinţifice, fără respectarea legislaţiei existente în acest domeniu;

– Torturarea, mutilarea, sufocarea, otrăvirea în afara limitelor şi metodelor legal reglementate în cazul unor rozătoare sau insecte dăunătoare.

Comunicat de presa

„Pe data de 18 februarie, din initiativa aparatorilor animalelor vagabonde, a avut loc o sedinta intre reprezentantii n286022418147_931acestora si reprezentanti ai administratiei municipale Chisinau, ai unor structuri subordonate Primariei. Vlad Cotet, viceprimar al capitalei, l-a invitat la sedinta pe Tudor Manev, seful Regiei Autosalubritate, pe seful Necropolei de stat, seful Gradinii zoologice, conducatori ai serviciului veterinar.

In cadrul primei runde s-a discutat despre legislatia ce reglementeaza tratamentul aplicat maidanezilor, practicile de la Necropola de stat, care au socat societatea, posibilitatile de sterilizare a animalelor comunitare, planurile de perspectiva care includ construirea, de urgenta, a unui azil pentru ciinii vagabonzi si posibilitatea de atragere a mijloacelor financiare de peste hotare.

Reprezentantii Asociatiei de aparare a animalelor „ALGA”, avocatul acesteia, alti voluntari, implicati in activitatea de monitorizare a declaratiilor si actiunilor serviciilor administratiei publice municipale au convenit, impreuna cu viceprimarul Vlad Cotet si cu celelalte persoane responsabile asupra pregatirii unui Protocol de cooperare, pentru a stabili un mecanism de conlucrare si pentru a se obtine credibilitate in fata institutiilor din Vest, dispuse sa contribuie la rezolvarea problemei maidanezilor. De asemenea, aparatorii animalelor au solicitat ca reprezentantii partidelor parlamentare, care au consilieri in Consiliul municipal Chisinau si in serviciile Primariei, sa solicite majoritatii din Legislativ adoptarea, de urgenta, in lectura a doua, a Legii cu privire la protectia animalelor si a Legii privind animalele de companie, pregatite de societatea civila si semnate in Parlament de actualul premier Vladimir Filat. Viceprimarul Vlad Cotet s-a angajat sa se ocupe in mod concret de problema maidanezilor si spera sa aiba sprijinul Consiliului Municipal Chisinau in acest efort.

Runda a doua a sedintei s-a desfasurat cu participarea Primarului General Dorin Chirtoaca, caruia i-au fost reproduse sumar discutiile si concluziile la care s-a ajuns in schimbul de opinie ce a durat doua ore. Dorin Chirtoaca a declarat ca nu au fost intelese corect declaratiile domniei sale privind prinderea ciinilor vagabonzi si eutanasierea lor, daca, in zece zile, nu sint revendicati de nimeni – afirmatii ce au invocat actiuni irealizabile. El s-a aratat in total dezacord cu actiunile inumane aratate in filmarile video plasate pe Internet si indignat de imaginile socante de tipul unor catei alaptindu-se de la o o mama canina pierita. Chirtoaca s-a angajat ca animalele prinse si duse la necropola, daca va exista o asemenea necesitate la apelurile cetatenilor in cazul ciinilor agresivi sau afectati de rabie, sa fie ingrijite, hranite, sa aiba apa, sa nu fie tratate cu substante chimice.

Aparatorii animalelor spera ca Primarul General va verifica starea de lucruri de la Necropola de stat, al carui director neaga filmarile video, difuzate presei de tinara Elena Varta, prezenta si ea la sedinta de la Primarie, care a invocat ca martori zece persoane la filmarile recente, inclusiv doi ziaristi de la jurnaltv.md, care nu au plasat, insa, reportaje pe site.

Valentina Dudnic, presedintele Asociatiei „Alga”, a cerut ferm necaptarea animalelor neagresive si neafectate de rabie, incetarea omoririi bestiale a ciinilor in Necropola, accesul liber la Necropola si identificarea altor cai, prin implicarea Serviciului Veterinar, in sterilizarea animalelor, asigurarea perioadei postoperatorii si replasarea animalelor in habitat.

Ca rezultat al discutiilor, s-au convenit urmatoarele:

1. Se cauta alte locuri de plasare a animalelor pentru sterilizare decit Necropola de stat.

2. La Necropola vor fi duse si eutanasiate doar animalele identificate univoc drept agresive, afectate de rabie, ciuma.

3. Nu se va cultiva violenta si nu se vor face declaratii ireale referitor la tratamentul animalelor, gen „Regia Autosalubritate prinde toate animalele, treptat, apoi le transmite spre adoptie si sterilizare societatii civile”. Nu poate fi pusa, decit partial, pe seama asociatiilor de protectie, fara finante, povara si misiunea structurilor de stat.

4. Se va pregati crearea unui Serviciu de ecarisaj, ca animalele vagabonde sa nu fie gestionate de Regia Autosalubritate, adica sa nu fie tratate ca si „gunoi”.

5. Se vor depune eforturi comune pentru adoptarea, in lectura a doua, in Parlament a Legilor europene privind protectia animalelor si animalele de companie.

6. Se va construi, in termen cit mai scurt, un azil pentru animalele vagabonde.

7. Se va pregati, pina la sedinta de saptamina viitoare, un proiect de Protocol de cooperare intre asociatiile de protectie a animalelor si Primaria Municipiului Chisinau.

8. Se va institui o linie de comunicare fara piedici intre reprezentantii aparatorilor animalelor si coordonatorii de la Primarie a problemei ciinilor vagabonzi.

S-au convenit si alte aspecte, derivate de la cele expuse aici.

Serviciul de presa al Asociatiei ALGA

Loading Facebook Comments ...

269 Comments

Add a Comment
 1. Dar tu, Europa nu vrei sa te alipesti cu membrii de rand la un partid de Dreapta?Unitatea este una din cele mai mari forte contra Stingei. Si mai invata-l in soapta pe primar sa nu faca Tara de ras.

 2. Si Andrei „europeanul” a disparut, ca nici la Steluta nu a ajuns, probabil, ca totus a turbat si cred-ca a fost eutanasiat. Pacat, nu are cine sa ne distreze.

 3. http://unimedia.md/?mod=news&id=16933

  Dupa Stela Popa, acum si Unimedia a dat dezminitirea faptului cum ca Ghimpu nu a spus ca nu va fi Unire. Nici acum nu veti recunoaste ca ati comis o gafa grabindu-va sa postati acel articol?

 4. Pt V.P. colectiv ori nu dar e pacat ca nu doriti sa contrebuiti la una din legile miscarii. Unitatea si lupta contrarilor. Sunteti prea slabi din mai multe puncte, pentru a face fata concurentei Stingei. Calitatea buna de la stinga este unirea ca membrii de rind. Trebue sa va separati si sa formati statul Maidanezilor. Presedinte cu ministrii, parlamentarii si a.m.d.

 5. Pt Jay

  Cred ca cea mai buna metoda de dezmintire este sa o faca autorul. Oare de ce nu o face? Cit priveste unele media si unele persoane, le cunoastem „slabiciunile”…

 6. Pt europa

  De unde ati luat-o ca nu dorim sa contribuim in continuare la lupta anticomunista, necesara inca in RM? Tocmai, ne consolidam ca sa contribuim in continuare. Mai ales ca am fost cei care am luptat cel mai consecvent. Fiind noi cei care ne-am retras in alegeri, eu punindu-mi pielea la dubala si spunind clar: „comunistii sunt criminali si trebuie sa stea la puscarie”. Iar acum PNL-istii sa fie amenintati cu moartea? Acum PNL-istii sa fie persecutati? Acum sa vedem cum Moldova Unita este satelitul PLDM si oamenii in teritoriu trec din PCRM in Moldova Unita si ramin bine mersi in functii, iar noi sa pretindem ca „am facut schimbarea”? Sau poate nu are dreptate si tatal actualului ministru al justitiei, C.Tanase, care a spus pe http://www.jurnaltv.md ca ceva se intimpla, ca reformele s-au oprit, ca in teritoriu ramin comunistii in functii, ca asta e pericol sa ia componentele AIE mai putin in viitoarele alegeri? Ce aveti cu PNL, care a avut, are si va avea doar un comportament demn, nu duplicitar, oportunist sau conjuncturist, ca partidele fara democratie in interior, dar cu membri treucari supusi fara cricneala? Sau credeti ca anuntarea ca „PNL merge incolonat la capusa verde” ar salva societatea moldoveneasca? Mai are Filat sa inghita pe cineva neinghitit sa ii bage in groapa verde comuna? Mai meditati la ce va spun, nu repetati la comanda una si aceeasi… Ati impune mai mult… chiar daca sunteti un anonim amarit.

 7. Si citi ciini are acasa V.P. luati de pe strada daca ii apara. Facuse anul trecut un reportaj despre un ciine care era bolnav, de ce nu la luat acasa. Unde este cinele cela acum? Toti acesti aparatori isi fac doar publicitate iar altii se imbogatesc din banii donati. De ce nu arata citi ciini (de pe drumuri) au la ei acasa acesti aparatori ai animalelor.

 8. Pentru obraznicatura de CSN

  Crezi ca daca intri prima data pe blog, trebuie imediat sa scuipi si sa improsti cu veninul din suflet?

  Despre animalele ce ma inconjoara este aici

  http://www.pavlicenco.md/2010/02/14/bravo-unimedia-ca-oglindeste-cruzimea-europeana-fata-de-maidanezi/

  Cateaua de linga bloc, pe nume Chita, sterilziata de noi si tinuta de sotul meu la casuta de vacanta dupa operatie patru zile, ca si in cazul altor catele sterilizate, a fost sfisiata in lipsa noastra de la Chisinau de niste ciini. Noi atunci am tratat-o, foarte greu, ducind-o la medic la Botanica, fiecare consultatie costind si injectiile la fel, dar peste citeva saptamini a fost omorita de alti ciini si nu a mai putut fi salvata.

  Pe viitor, un sfat nu doar pentru blogul meu: oriunde intri si vrei sa dialoghezi, intii intrebi, exprimi nedumerire si pe urma jignesti.

  Pe acest blog am explicat si rasexplicat despre contributia mea personala si tratamentul din partea familiei mele al ciinilor vagabonzi.

  Chiar daca nu as fi facut cit am facut, totuna fiecare are dreptul sa se exprime. Si nu doar prin comportamentul meu am contribuit, ci prin pregatirea si promovarea legilor, interpelari, scrisori etc.

  Am scris asta aici din respect fata de mine si de vizitatorii cumsecade, nu pentru intrusi obraznici.

  De pe http://www.pavlicenco.md/2010/02/14/bravo-unimedia-ca-oglindeste-cruzimea-europeana-fata-de-maidanezi/

  Animalele noastre, de la stinga la dreapta, din poze, pe care le hranim si le ingrijim:

  1. Ibraghim, ciinele unui vecin de la casuta de vacanta.

  2. Ciubais, un pisic al nimanui, care se apropie de noi, cind venim la casuta.

  3. Strelka, cateaua infiata de noi si stind in poza in casuta de vacanta, ca afara e ger.

  4. Jessica, pisicuta de casa, aflata la noi de 7 ani, luata de la coltul blocului, la sugestia sotiei unui fost consul strian, exact dupa ce murise mama lui Cezar.

  5. Cezar, pisicul nostru de casa, nascut la noi si avind 12 ani.

  6. Liusika si Vasea-junior, animalutele vecinei de la casuta de vacanta, motanul fiind strins de pe drum de mic.

  7. Baghira, a altei vecine, careia ii apartine si Ibraghim, cu Strelka noastra si Liusika vecinei mai batrine.

  8. Belka, mama Liusikai. Belka a fost gasita de fiul vecinei accidentata de o masina in drum.

  9. Lisuika si Strelka, inoptind in casa din cauza gerului excesiv.

  10 Liusika in zapada maninca un git de gaina.

  11. Stelian cu Chita in brate, bolnava. Chita, sterilizata, a fost sfisiata de niste ciini.

  12. Sotul cu Miska, catelusul Belkai.

  13. Vitalia cu Chita bolnava in brate.

  14. Vasea-junior si Rijik, ai vecinei.

  15. Vasea-senior, cu un ochisor bolnav, pripasit la vecina de la o doamna care a trecut cu traiul in alta parte. A fost foarte bolnav, fiind de catre cineva traumatizat, dar l-am salvat cu totii.

  16. Vasea-senior, Rijik si Vasea-junior, care abia se vede de sub acesti doi, pe geamul casutei vecinei, unde mergem regulat cu sotul in ospetie.

  17. Jessica noastra, dormind linga soba inca neincalzita bine.

  18. Baghira, un ciine mare, negru, al unei vecine, care a avut o pereche, Martin, otravit de cineva. Ne temeam la inceput de ei, dar i-am imblinzit hranindu-i si prin comunicare.

  19. Strelka si Ibraghim, in drum, linga o cusca “pentru cui trebuie”.

  20. Vecina mai in virsta cu Musika, o pisicuta venita cit degetul aratator, mincase pamint, fiind abandonata de cineva si supravietuind ca un miracol. Era toata in rani, cu pete. Acum e o pisica minunata si e mama lui Rijik.

  21. Nu sint aici pisica Rosca, venita la apartamentul din Chisinau, aranjata la Durlesti cu ajutorul unor oameni de treaba.

  22. In fotografia de jos, o poza cu vreo sapte ciinisori – acestia sint ai Strelkai, pe care i-am dat pe miini bune.

  23. Au mai fost Rex, ciine negru, disparut intr-o zi de linga bloc, vorbind de Chisinau.

  24. A mai fost o catea mare, a fatat noua catelusi, i-am hranit, ingrijit, dar a disparut intr-o zi. Mi s-a spus ca a zgiriat masina celui care a vrut sa ii ia catelusii si el a gasit pe cineva si a dus-o, cu tot cu catei.

  25. Mai exista Simba, catelusa Chitei alb-negru, care sta printre cei 4 ciini din prima foto, Simba aflindu-se la nepoata mea.

  26. Si au mai fost catei si cateluse, avind grija de toti pina nu au fost ucisi de hingheri.

  27. Sper ca am gasit sa o ajut pe vecina mai in virsta care vrea sa treaca cu traiul la Chisinau si ca am gasit stapini pentru Liusika, Miska si Rijik.

  28. Mai e Naida, catelusa de azi de linga bloc. O sterilizam in primavara si speram sa nu o prinda hingherii…

  EU SINT ALATURI DE APARATORII ANIMALELOR PRIN CURAJUL SI ACTIUNILE MELE CONCRETE. EU NU AM UN BAN DIN NICI O ACTIVITATE SI NU AM AVUT NICIODATA, MAI ALES PRIVIND PROTECTIA ANIMALELOR, UNDE DOAR AM DAT SI CHELTUIT SI ASTA CONTINUU SA FAC.

  PENTRU JIGNIREA OAMENILOR APARATORI, PE CARE II CUNOSC SI DAU ULTIMA BUCATICA DUMNEZEU TE VA PEDEPSI.

  IERI LA SEDINTA DE LA PRIMARIE COMUNA CU REPREZENTANTII APARATORILOR ANIMALELOR, UN BARBAT CARE ADMINISTREAZA O PEPINIERA DE CIINI SI CARE S-A OFERIT SA STERLIZEZE TOTI CIINII APORAPE DIN ORAS – ASA CIT DE BARBAT ERA, IN VIRSTA, SERIOS, – PLINGEA. I-a cutremurat pe toti cei prezenti, mai multora le-au dat lacrimile in ochi si s-a facut o tacere. Sa-ti fie rusine sa scrii ce scrii, mai bine sfatuieste-l pe primarul tau fals, fara inima, sa nus e laude ca are ciine si sa il iubeasca pe ciinele de acasa si sa ii ucida pe ceilalti, suflete nevinovate. Asta nu ramine fara pedeapsa.

 9. Natalia ,am mai spus ca esti o proasta cum nu s-a vazut.Eu sunt la „Stela ” dar sub alt „nume”.Credca VP primeste bani dupa cati vizitatori are ,asa ca n-o mai „ajut” si eu .RAMANETI CU DULAII ! FACETI PARTIDUL MAIDANEZILOR !

 10. Mult stimata dna Pavlicenco, de unde in „Domnia Voastra” atita umansim post modernist????!!!! DVs care ati distrus unicul partid cu adevarat democrat din Moldova Partidul Fortelor Democartice, la olalta cu alti „umanisti” din tabara Dvs de atunci Nedelciuc, Coslet si altii, acuma incercati sa distrugeti alt partid cu adevarat liberal si liderul acestuia Dorin Chirtoaca!!!! Imi pun acum fireasca intrebare „care-i omul si care-i cînele care distruge democraţia in Moldova”? şi nu cumva uitîndu-vă in oglindă va vedeţi imaginea de cîine politic???

 11. Pt viorel

  Patru intrebari:

  1. Ati gasit undeva in dictionar cuvintul „olalta”, ca eu nu stiu pe unde este.
  2. Chiar ma credeti atit de puternica incit sa pot „distruge” partide? Dar daca sunt puternica asa cum spuneti, atunci cred ca o energiecare trebuie tratata cu respect.
  3. Ciine politic? Nu. Poate catea politica – asta nu va prinde mai bine la sufletul cinos pe care il aveti?
  4. E atit de slab PL ca sa se distruga din cauza ciinilor sau a calcat Dorin pe bec, nu poate face nimic si umbla cu populismul subtioara?

  Si o remarca – cine a putut, a vazut cu ochiul liber ca la emisiunea Pro TV Chirtoaca a recunoscut ca nu poate invinge MAFIA. Si cu asta am spus totul. Degeaba umbla cu bradutul, cu versurile, cu placuta, cu soferi personali in stare de ebrietate, cu uciderea animalelor.

 12. Am spus si o mai repet, ori ei pe noi, ori noi pe ei, alta solutie, la moment, nu exista, cu mare parere de rau. Langa casa mea, zilnic vad o haita din 6-7 caini. Ci frica si cu grija trec pe langa ei, dar de copii ce se joaca prin curte nici nu mai vorbesc! Aziluri putine asu defel, sterilizarea va da efecte doar peste 2-3 ani, pana atunci ce sa facem, sa traim cu frica????

 13. D-na Pavlicenco, „autorul” a dezmintit deja stirea, prin serviciul de presa al presedintiei.

 14. Si-acum ce propui – sa sterg stirea cu toate comentariile? Sigur, asta nu fac. Daca imi dai linkul, postez si asta, dedesubt, dar cita lumea a citit in Komsomolskaia Pravda a vazut ca el, intr-adevar, a spus. Ca nu-i place ca fost interceptat, e altceva, va fi mai atent si mai putin categoric pe viitor.

 15. nu sa stergeti stirea, ci sa dati dezmintirea, asa cum se intampla intr-un jurnalism obiectiv. Prezentati ambele puncte de vedere.

  Daca eu spun maine pe blog la mine ca dvs ati fost in Moscova intr-o vizita conspirativa, asta inseamna ca e si real? Stiti foarte bine ce fel de interese are ziarul moscovit, si e pacat ca dvs marsati la asemenea „surse”. Ati vazut ca eu pentru orice afirm, vin si cu dovezi (exemplu ultima stire cu respingerea proiectului de scoatere a celor 500 de euro, am prezentat video).

  Mai nou, articole de-ale dvs sint preluate si de Flux. Asta da deja de gandit.

  Am dat link-ul mai sus, dar il mai dau o data:

  http://unimedia.md/?mod=news&id=16933

 16. Andrei „europeanul”, vad ca nu te poti totus desparti de blogul V.P. , cred ca-ti este interesant aici, incerc eu sa gasesc maria ta turbata si sub alt „nume” la Stela, si cam i-mi inchipui sub care nume debitezi acolo.

 17. Tovarasa Pavlicenco chiar ne credeti de prosti, doar asi dori sa stiu de unde aveti apartamentul? daca nu ma insela memoria de la parlament in calitate de deputat si asta datorita lui Matei! Dar fiti sigura ca stim mai multe decit activitatea de deputat a dvs.

 18. daca Dorin umla cu populism cineva cu microfoane de ascultare, tehnici de manipulare decti nu te invata acolo ei ……. vorba ceea nici usturoi nu am mincat nici de usturoi nui pute gura

 19. Arbateta, ciar asa de fricoasa mai iesti? Dar de boschetari nu ai frica?In ce priveste cainii, pot sa-ti dau un sfat: mai aruncale din caind in caind ceva de mancare, sa vezi cum o sa te stimeze acesti caini, cit despre boschetari – nu-s increzuta. Sau stai acasa daca totus ti-e frica

 20. „In ce priveste cainii, pot sa-ti dau un sfat: mai aruncale din caind in caind ceva de mancare, sa vezi cum o sa te stimeze acesti caini, cit despre boschetari – nu-s increzuta. sau stai acasa daca totus ti-e frica”. Cer scuze,dar pentru asa comentariu meritati scuipata intre ochi. Nu au ajuns oamenii sa stea in case sau sa mearga cu frica in san deoarece nu au ce arunca javrelor hamesite. Iar asta inseamna INCALCARERA DREPTURILOR OMULUI, care nu poate merge pe drum deoarece nu a platit „taxa de trecere” cainilor. Dar daca chiar credeti in ce ati spus atunci chiar nu sunteti intreaga la minte…

 21. Pt viorel

  Nu stiu de unde apare numele Matei pe blogul meu, dar va sfatuiesc sa vi-l tineti acasa, sa nu deschid eu gura. In blocul in care locuiesc exista o singura familie cu trei membri, toti doctori in stiinta – sotul meu, eu si fiica, toti si membri ai Uniunilor de creatie. Si apartamentele au fost date dupa lege, numai ca eu cind am primit, am primit, cu o familie cu trei doctori in stiinta, 39 metri locuibili, iar celelalte doua familii, fara doctori in stiinta, au primit apartamente de doua ori mai mari. Si exact Matei s-a opus. Lasati-l pe Matei, nu-l mai dezgropati, ca nu va da nimic asta. Nu are nimic Matei cu tema ciinilor.

 22. Pt Jay

  Am pus linkul de pe unimedia la stirea cu declaratia lui Ghimpu pentru cine este interesat sa vada ce spune Ghimpu. Dar de ce Unimedia a dat atit de tirziu? Oare nu pentru ca nici unimedia nu crede ca nu a spus? Eu nu cred ca el nu a spus. Eu cred ca a spus. Si s-a framintat o saptamina pina a cintarit ce e mai bine – sa taca sau sa faca dezmintire. Mai ales ca tin foarte bine minte cum a atacat dur, impreuna cu Fluxul, conceptul de Uniune Interstatala Romania-Republica Moldova. Deci, este in stilul lui si restul e cam masca.

  Aici chiar ca nu ai nimic in comun cu logica. Ce inseamna Flux preia de pe blog? Am pus eu interdictie pentru preluarea stirilor sau a articolelor de pe blog? Sa preia cine vrea, circulatia azi e libera. Ce vrei sa spui cu asta, ca ti-ai epuizat toate argumentele? Crezi ca nu am ce face decit sa urmaresc in intreaga lume si pe tot Internetul cine ma preia? Deschide pavlicenco vitalia pe ggooogle sau yahoo si sint o groza d elinkuri – cine isi propune sa controleze acest flux. Nu intrece masura ca ai sa mergi sa discuti numai pe blogurile mute ale idolilor muti.

 23. ABB
  Nu au ajuns oamenii sa stea in case sau sa mearga cu frica in san deoarece nu au ce arunca javrelor hamesite. Iar asta inseamna INCALCARERA DREPTURILOR OMULUI, care nu poate merge pe drum deoarece nu a platit “taxa de trecere” cainilor.
  dar cand, de ex.cand faci parcare la vre-un supermarket, si-ti stau in cale diferite „javre” (oare mor de foame, sau pun taxa), incearca si nu le da taxa – ai riscul sa ramai cu masina deteriorata, si nu e INCALCARE DE DREPTURI?Sau icearca seara in strada a nu le da o tigara la „javre”s.a.m.d.

 24. ABB
  Cer scuze, dar te-as scuipa si eu intre ochi, si stii de ce? Ca de astea ca tine stiti sa spuneti prostii cui-va, dar va sar ochii din orbite, cind cineva face o gluma pe seama voastra. Oare chiar trebue sa ai studii superioare, ca sa intelegi ca aceasta replica a fost o metafora?
  -pana atunci ce sa facem, sa traim cu frica????
  -ori ei pe noi, ori noi pe ei, alta solutie, la moment, nu exista.
  Ciar asa sa fie?
  Ce e mai bine, sa-i fac o replica in gluma sau s-o/sa-l scuip intre ochi?

 25. p-u ABB
  Si mai este o vorba: pune-l pe un prost sa bata matani, caci el i-si sparge capul. Cam e despre tine, zabalosule…

 26. De ce a dat prea tarziu? Mai conteaza? Conteaza ca a dat. Intrebati-i pe ei de ce au dat tarziu. Eu nu-mi pot da cu presupusul. Poate ca au fost lenesi, sau poate ca nu le-a cazut nici lor bine sa recunoasca faptul ca s-au grabit dand o declaratie neverificata. Pentru ca asta este, d-na Pavlicenco, o stire neverificata.

  Dvs credeti tot ceea ce va convine dvs sa credeti. Eu prefer sa verific tot ce aud.

  Nu am cunostiinta ca Ghimpu sa fi atacat conceptul de mai sus, dar daca a facut-o, este pentru ca multi exclud sintagma „Uniune Inter-statala” si doresc direct Unire. Pentru ca ceea ce propuneti dvs seamana mai mult a federatie, iar acest concept Romania il respinge din start.

  Legat de Flux, am si eu dreptul sa ma intreb de unde atata sincronizare intre atacurile de acolo, si cele ale dvs la adresa AIE. La fel cum si dvs, cu ceva vreme in urma, va intrebati ca de ce Moldova Suverana il ridica in slavi pe Filat (eu nu intru pe acolo, pentru ca nu imi place sa citesc asemenea porcarii de ziare).

  Nu imi epuizez niciodata argumentele. Pur si simplu intreb.

  V-am mai spus – cand comentariile mele vor deranja prea tare, nu trebuie decat sa-mi spuneti ca prezenta mea nu e dorita aici, si ma voi retrage fara nici un alt gest, in liniste. Astept doar sa-mi spuneti.

 27. „Cam e despre tine, zabalosule”
  Fa zoofilo, alege cuvintele. Ca nu ma costa nimic sa te trimit si mai departe.
  O particularitate a iubitorilor de caini sunt replicile pline de mizerie chiar de le vorbesti decent. Asta s-a mai observat.
  Pentru ei cainii sunt idoli,iar oamenii niste ..ati.
  In genere aceste articole sunt scrise sau de oameni cu interes politic ( de denigrare a unor oameni sau institutii) sau de oameni dereglati mintal.

 28. „dar cand, de ex.cand faci parcare la vre-un supermarket, si-ti stau in cale diferite “javre” (oare mor de foame, sau pun taxa), incearca si nu le da taxa – ai riscul sa ramai cu masina deteriorata, si nu e INCALCARE DE DREPTURI?”

  Un om sanatos ar sti ca parcarile trebuie pazite nu de javre naparlite dar de paznici si sisteme de securitate.

 29. Iata aici, d-na Pavlicenco, ce se intampla cand pana si agentii de presa prestigioase publica o stire in virtutea emotiilor si a goanei dupa rating. Citi si poate va regasiti in acest tip de actiuni:

  http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-6953282-monde-despre-39-stirea-39-times-care-facut-inconjurul-lumii-romania-peste-picior-canal-corespondentul-sau-tahiti-paul-gauguin.htm

 30. Pt.Natalia.

  Sigur că la toţi le este interesant pe blogul lui V.Pavlicenco, deaceia şi nu pleacă nimeni de pe blog.

  Dar poate că pe alte bloguri nu există atîta democraţie şi libertate de exprimare.

  Ascunzîndu-te sub anonimat încerci să-ţi demonstrezi deşteptăciunea, şi chiar dacă nu se primeşte, nimeni nu te poate judeca, doar eşti sub anonimat.

  Şi chiar dacă mulţi vizitatori răutăcioşi încearcă să aducă critici în adresa V.Pavlicenco, toţi conştientizează faptul, că blogul lui Pavlicenco este cel mai democratic şi cel mai vizitat.

  Eu am încercat să adaug vre-o 2 comentarii pe blogul http://www.Filat.md . Defapt nu comentarii , ci o întrebare destul de simplă, însă aşa şi nu a fost moderată.

  Încercaţi şi D-stră să postaţi ceva pe acest blog.
  Priviţi numărul comentariilor la diferite teme
  : 0,0,0,0,0,.
  Dar iată la tema : cerere de aderare la PLDM-88.

  Cum se întîmplă, că cererele de aderare la PLDM sunt moderate, dar alte comentarii-BA?

  DA-AAAAAAAA. Aşa democraţie mai zic şi eu.

 31. Mihai M. e Mihai Morteanu.

 32. Pt Jay

  Pe aceasta adresa puteti gasi VIDEO cum Ghimpu spune ca nu va fi niciodata unirea cu Romania – http://www.kp.ru/daily/24443/608448/

  Este si un articol de pe http://www.ava.md, in ruseste, dar prin google se poate traduce, despre declaratia lui Ghimpu. Ceea ce spune aici e ca exista video referitor la ce a spus Ghimpu, adica nu este nici o inventie.

  Политическое самоубийство униониста

  Но, как бы там ни было, но Михай Гимпу сказал именно эти слова, что подтверждает и не подлежащая сомнению в своей достоверности видеозапись его заявления, доступная всем пользователям Интернета.

  Можно представить себе вытаращенные от удивления глаза и отвалившиеся челюсти впавших в ступор яростных сторонников новой «унии» в Республике Молдова, когда их идейный вождь и вдохновитель, лидер Либеральной партии, спикер парламента и врио президента в одном лице Михай Гимпу, отвечая на вопросы читателей газеты «Комсомольская Правда в Молдове», вдруг заявил: «Никогда не будет объединения с Румынией! … Молдова – независимое государство. Эту спекуляцию об объединении с Румынией нужно положить куда-то подальше … в погреб. Сегодня нужно заниматься экономикой. И нужно поставить точки над этими спекуляциями на национальной почве».

  Вот те на, подумали, вероятно, преданные сторонники унионистской идеи, ошарашенные таким невероятным, с их точки зрения, «предательским» пассажем со стороны человека, который ещё только вчера бил себя в грудь, клянясь в том, что и сам он румын, и дети и внуки его румыны, и все остальные молдаване суть сплошные румыны, и нет никакого молдавского языка, а есть только румынский язык, а потому Республика Молдова, на самом деле, никакое не независимое и суверенное государство, а всего лишь «Бессарабия», то есть самая что ни на есть румынская провинция, насильственно отторгнутая от тела матери-Румынии зловредными «русскими империалистами» во главе с треклятым большевиком Сталиным.

  Но, как бы там ни было, Михай Гимпу сказал именно эти слова, что подтверждает и не подлежащая сомнению в своей достоверности видеозапись его заявления, доступная всем пользователям Интернета.

  Что можно сказать по этому поводу? На наш взгляд, если верить публичному заявлению Михая Гимпу, а у нас нет никаких оснований, ему не верить, то этот его шаг можно назвать не иначе, как «самоубийством униониста».

  Ведь все мы прекрасно помним, что именно Михай Гимпу всегда и везде, при каждом удобном случае с гордостью называл себя убеждённым унионистом и откровенно молился на Бухарест.

  Так что же, выходит, что случилось чудо? Унионист Михай Гимпу вдруг крепко призадумался, пораскинул умишком, осознал свои пагубные заблуждения, а потому раскаялся и в одночасье стал государственником, сторонником развития независимой и суверенной Республики Молдова, отбросив прочь всякую там унионистскую идеологию?

  Конечно, как говорится, в жизни бывает и всякое, и разное. Однако, если всё то, о чём сказано выше, соответствует действительности, то получается, что чудесным образом «прозревший» Михай Гимпу своими собственными руками уничтожил не только свою репутацию политика-униониста, но и практически всю целевую группу избирателей Либеральной партии, являющихся, как известно, преданными сторонниками унионистской идеи.

  Но, поскольку каких-либо других избирателей у этой партии нет, то сенсационный политический демарш её лидера Михая Гимпу означает, по определению, не что иное, как объявление о политической смерти Либеральной партии.

  Едва придя в себя от глубокого шока, вызванного сенсационным заявлением Михая Гимпу, известный рупор унионизма в Республике Молдова радио «Вочя Басарабией» тут же поспешил его дезавуировать, озвучив весьма корявый комментарий пресс-службы врио президента Молдовы Михая Гимпу, которая сообщила, что газета «Комсомольская Правда в Молдове» якобы «исказила» его заявление относительно невозможности объединения Молдовы с Румынией. Ошибочка, дескать, вышла, уважаемые граждане. В общем, «пардон мадам, как говорят поляки».

  Увы, этот неуклюжий пропагандистский «выстрел вдогонку», как и следовало ожидать, не достиг своей цели. Кто, спрашивается, может поверить в наивное «опровержения» пресс-службы Михая Гимпу, если его подлинное шокирующее заявление, заснятое на видео, сегодня может увидеть и услышать в Интернете любой желающий!?

  Поэтому, как бы ни пытались сегодня переполошенные и не на шутку испуганные радио «Вочя Басарабией» и некоторые другие СМИ интерпретировать «по-своему» заявление Михая Гимпу, у них ничего не выходит. Да и не может выйти. Тут, как говорится, не убавить и не прибавить, всё точка в точку.

  Хотя слово, как известно, не воробей, но оно, это слово, уже вылетело из уст Михая Гимпу, летает и порхает по Молдове и за её пределами, а потому сейчас совершенно бесполезно его ловить и пытаться втиснуть в «благопристойные рамки». Увы, не выйдет!

  А что же, спрашивается, будет дальше? У лидера Либеральной партии Михая Гимпу есть не так уж и много более или менее приемлемых вариантов выхода из этой скандальной ситуации.

  Во-первых, он может встать на позицию, которую уже предусмотрительно заняло радио «Вочя Басарабией», убеждая всех и вся в том, что лидера Либеральной партии якобы неправильно поняли, намеренно исказили его мысль, нагло подставили и т.д. В общем, как кричала застигнутая с поличным героиня одной популярной советской кинокомедии, «не виноватая я…»

  Что же, можно предположить, что значительная часть сторонников Гимпу и его Либеральной партии (а куда им, скажите, деваться, если «настоящих буйных мало, вот и нету вожаков»!?) всё-таки решат, с трудом переступив через чувство удивления и горького разочарования, простить досадную «оговорку» своего лидера.

  Впрочем, есть и другой вариант. Продолжая означенную в своём заявлении линию, Михай Гимпу лично может решительно порвать с унионизмом и стать убеждённым сторонником развития и укрепления молдавской государственности, а затем попытаться убедить в правильности этого шага и всех своих сторонников, расширить целевую группу Либеральной партии за счет привлечения на свою сторону нового, значительно более широкого сегмента молдавских избирателей – патриотов.

  Время, конечно, покажет, были ли слова Михая Гимпу всего лишь оговоркой или отражением его новой политической позиции. Уже вскоре должно стать ясно, какой путь из названных выше он для себя выберет. Но вполне очевидно, что в нынешней ситуации третьего пути для него просто нет.

  Очевидно и то, что электоральное положение Либеральной партии в последнее время чрезвычайно ухудшилось по причине того, что её вице-председатель Дорин Киртоакэ, ставший в 2007 году генеральным примаром муниципии Кишинёв, за два года своего правления настолько разочаровал и огорчил жителей молдавской столицы (а это почти треть всего молдавского электората!), что сегодня стал тяжёлой гирей на ногах Либеральной партии, которая с каждым днём всё более ощутимо тянет её на дно политического омута.

  Если до августа 2009 года либерал Дорин Киртоакэ ещё как-то мог оправдывать свои оглушительные провалы в управлении делами молдавской столицы «происками коммунистов», то последние шесть месяцев, находясь под крылом сменившего коммунистов либерально-демократического Альянса «За европейскую интеграцию», он имел полную свободу действий. Однако не только не сделал ничего хорошего для Кишинёва и кишинёвцев, но и, напротив, превратил их жизнь в сущий ад.

  Тяжелые времена наступают для Либеральной партии. Возникла реальная опасность, что эта партия не пройдет в будущий парламент. Судя по всему, Михай Гимпу это понимает. Поэтому и делает все возможное, чтобы отодвинуть новые выборы на неопределенный срок…

 33. ABB,
  nici nu ma indoiesc, de acolo si ai venit, caci intelectul tau i-ti pemite sa fii nu numai zabalos, dar si needucat.
  Sau poate esti din acele javre napirlite, care umbla cu mina intinsa pe la parcari si intinzi jajnic buzele:
  „Да-а-а-йте рожалуйста лейчик, мне нечего ку-у-у-шать потому, что я ЛЕНТЯЙ”
  Dar daca asa ai grija de copii flaminzi, cine esti? Poate pedofil?
  -Un om sanatos ar sti ca parcarile trebuie pazite nu de javre naparlite dar de paznici si sisteme de securitate.
  Toti stiu, dar asta inseamna INCALCARERA DREPTURILOR OMULUI

 34. Intr-adevar cu aceasta natalia nu ai ce vorbi.
  Pierdere de timp.
  Niste raspunsuri tampite prin care evita raspunsurile logice.

 35. „Dar daca asa ai grija de copii flaminzi, cine esti? Poate pedofil?”

  Intr-adevar nu esti normala. De fapt esti ca si majoritatea aparatorilor animalelor.
  Asa sunteti voi. Nu aveti leac.
  Cu exceptia celor cu interese politice meschine.

 36. ABBB……
  Intradevar, nici nu vorbi , mai bine taci, mai ruguma o guma, caci de ciuda si necaz ai sa turbi si tu, facind spuma la gura.
  Unul de acum a turbat si a fugit la Steluta, mai fa repaos si tu, mai schimba tema, vezi si tu acolo, cita sirma ghimpata sa mai strins pe la hotare Tarii,
  mai asculta si tu „europenii”, poate ai sa prinzi putin la minte.

  – Fa zoofilo, alege cuvintele. Ca nu ma costa nimic sa te trimit si mai departe.
  “Dar daca asa ai grija de copii flaminzi, cine esti? Poate pedofil?”

 37. Pt d-na Pavlicenco: voi ruga pe cineva sa imi traduca, am mai incercat google si traduce destul de incoerent, apoi revin cu parerea mea despre acel video. Pana atunci, nu pot decat sa imi amintesc comentariile unor vizitatori de pe Unimedia care spuneau ca acest site rusesc este unul rasist si xenofob. Dar voi analiza si apoi voi raspunde.

 38. JAY , nu te mai chinui sa traduci , sa cauti , cazul e epuizat.Rusii au schimonosit putin , au comentat cum le-a convenit.Cine este destept a inteles ce-a spus Ghimpu.Eu am ascultat in rusa fragmentul dat , o cunosc la perfectie. GHIMPU a avut in vedere, ca AIE NU ARE CA OBIECTIV UNIREA CU ROMANIA ! Si acest lucru este adevarat:in progranmul AIE nu este scris asa ceva.Ce putea sa le spuna la insistenta unor jurnalisti rusi ? CA , DA, MAINE NE UNIM ? Le-a raspuns ce trebuia .Apoi sa stii ca el vorbea in rusa si el o poseda nu atat de bine , putea sa mai incurce itele , in orice caz el vorbeste rusa cu accent.Las-o pe VP , ca ea iti va pune aici 100 de articole ale rusilor , numai ca sa-si mai satisfaca dorinta de a-l mai denigra pe GHIMPU sau pe cineva din AIE.Pierzi timpul .S-A DEZMINTIT PESTETOT .Este si pe unimedia.md si PRIN ALTE MASSMEDIA.Subiectul s-a epuizat . NUMAI BINE !!

 39. in privinta articolului din „flux” a lui VP:CINE SE ASEAMANA , SE ADUNA!!

 40. Opa, si aici am dat de tine. Dar ce ai schimbat tema, de la amur la politica?

 41. NATALITA , CIOCUL MIC ! DU-TE DE TE CULCA , TE ASTEAPTA DULAUL TAU IUBIT ! HAM , HAM…

 42. Dar vezi ca cu ciocul tu stai bine (si cu trei litere inainte)
  Si nici in calitate de dulau nu te accepta nimeni

 43. Costi, am primit aseara confirmarea celor spuse de tine. Cu alte vorbe, cineva mi-a spus acelasi lucru. O sa revin cu amanunte.

 44. Şi incă!! Despre “eshumarea” lui Matei!! Nu credeţi că de la o poştă mirosiţi a fosilă politică???!!!

 45. Răspuns la cele 4 întrebări celebre ale doamnei Vitalia Pavlicenco
  1. Stimată doamnă)) am folosit un regionalism pentru a fi şi mai „original” în stilul scrisului, cît despre dicţionare, fiţi sigură că le-am răsfoit mai multe decît vă puteţi imagina. Una numai nu-mi iese din mine, n-am putut găsi nici o comparaţie comportamentului Dvs ipocrit în nici un dicţionar, chiar şi în cel de simboluri.
  2. Dvs puternică??? Nu mai degrabă vînzătoare la „taraba bîrfelor politice”, căci la noi în ţară merg ca pîinea caldă şi chiar le cred!!! De aceea au crezut jocurilor Dvs şi companiei de laşi cînd aţi părăsit PFD-ul şi aţi mers la PNL pe care în alegerele premergătoare celor anticipate le definiţi, prin vorba marelui poet Eminescu „canalie liberală”!! Vă mai amintiţi întîlnirea cu alegătorii de la Puhăceni, Anenii-Noi??? Energie???? Nu fiţi ridicolă doamnă!! Timpul mahalagiaselor a trecit!!! Vă sufocaţi în propriul rahat de politiciană ratată şi vă agăţaţi de coada cîinelor!!!!
  3. Am vrut să vă zic „căţea”, dar Dvs v-a ieşit hulubaşul din gură!!!! Apropo, despre suflet!!! Nu cred că al Dvs după deces va nimeri în RAI, chiar nici în cel al cîinelor, căci ei simt falsul în comprtamentul Dvs!!!
  4. Nu!!! PL devine şi mai PUTERNIC văzîndu-Vă cum cadeţi în abis!!!! Cît despre Dorin, el este viitorul vieţii politice din Moldova, de aceea vă este frică deteaşemanetului de „pensionari politici”!!! Iar despre populism, ce să vă zic, el o face prin fapte concrete, pe cînd Dvs prin filmuleţe de „doi bani” încercaţi să convingeţi lumea că sunteţi Zina Cîinilor din Ţară!!
  La Pro TV Chirtoacă doar a prevestit furtuna, dezvăluirile abia urmează şi fiţi sigură că un capitol aparte o să vă revină. Lăsaţi braduţul la o parte, căci prin această afirmaţie ne convingeţi odată, în plus, că sunteţi Om Roşu şi spîn!!! Dorin recită versuri din creaţia multor poeţi, nu ştiu dacă în mintea Dvs plină de venin a mai rămas loc pentru romantism de care aveţi atîta nevoie pentru a vă linişti sufletul plin de venin răufăcător şi compartament de maidaneză!!!!!

 46. Pt viorel

  1. Despre „regionalisme” nu discut, poate ca aveti un dictionar pe care nimeni nu-l are. Eu nu cunosc un asemenea cuvint „olaltă”.

  2. Tocmai ceea ce va scoate din sarite este comportamentului meu direct, nu ipocrit. Ce am avut, aceea am spus, sint un om de mare cuvint si de principii, ceea ce mai rar se intilneste pe la noi.

  3. Nu stiu unde vedeti prosti in societatea noastra incit la “taraba bîrfelor politice” acestea să meargă la fel ca pîinea caldă. Eu nu vad asa ceva. Dimpotriva, toti au creyut si cred jocurilor noilor guvernanti. Nu am nimic in comun cu astea. Eu nu am scris despre PNL, cum a spus Eminescu. Daca am scris, imi aduceti proba.

  3. Ati vazut ca nu am frica de nici un cuvint, pentru ca nu ma caracterizeaza: Dar si pentru ca, totusi, sint puternica. Si deoarece va vine sa urlati ca sinteti slab si de aceea scrieti urit, va voi spune ca degeaba va cheltuiti efortul. Cum am fost asa am ramas, fara frica de canalii adevarate, nu liberale. Inseamna ca a atins adinc problema fariseismului celor din partea carora postati prostii de ati ajuns sa cadeti atit de jos.

  4. Despre PL si Dorin va spune lumea. Nici nu vreau sa anticipez, pentru ca eu m+am ocupat d eproblema ciinilor cind Dorin rodea fundul pe la Comitetul Helsinki si daca a mers sa fie primar dar nu stie cum s aopreasca mafia, riscind sa se ingloade in ea, e problema lui si a jujucilor.

  5. Cred ca sint mai putin eu rosie, care nu l+am votat de doua ori pe Voronin si am dosar cu el la CEDO, decit Dorin Chirtoaca, cel care ne invata cum sa il votam pe Voronin si care, cu Mihai Ghimpu, au mers dupa alegerile din 2007 sa se inchine in fata lui Voronin, Tarlev si Lupu.

  6. Daca Dorin nu stie altceva sa faca si sa rupa terenul de sub picioarele mafiei cu unchi in duble doua functii supreme in stat, nu i+a ramas decit sa se joace cu bradutul si s aspuna versuri pe alei.

  7. Limbajul vulgar pe care l+ati folosit este propriu, probabil, si liderilor partidului in numele carora postati obraznicii. Nu ma mira. M-ar mira sa fie invers.
  Nu cred ca nici d ela o posta, nici de mai aproape miros a fosila politica, poate mai curind idolii vostri…

 47. mult stimata doamna, de ce nu ati merge la primarie shi sa ii zice-ti domnului Chirtoaca, ca aveti putere , atit fizica cit shi intelectuala ca sa solutionati problema ciinilor maidanezi(ce sa „stai” aici pe blog, mai bine fapte concrete, da-ti o mina de ajutor shi apoi lauda), daca tot aveti un plan, solutii. vorbaraia multa tot vorbaraie ramiine.

 48. Pt vladislav

  Eu nu stau pe blog.

  Avem un plan cu 57 puncte facut saptamina trecuta. Marti, la ora 9.00, am avut o sedinta de o ora la Cotet in birou cu lucruri concrete. Ieri, cind ne-am adunat sa definitivam planul de lucru, am plecat imediat cu o chestie urgenta la pepiniera de ciini din spatele talciocului, unde am vazut ciini si am discutat cu administratia trei ore. Astazi am vorbit, chiar adineoari, cu Manev, de la Autosalubritate, cu Cotet, viceprimarul, cu care ne-am inteles ca saptamina viitoare sa se semneze Protocolul dintre ALGA si primarie, in persoana Primarului. In paralel, serviciul veterinar de stat a raportat alaltatieri cine si ce se apuca sa sterilizeze, iar pepiniera de ciini de linga talcioc se poate apuca si steriliza 130 ciini pe luna, socotiti in 12 luni si in trei-patru ani, ca sa nu se inmulteasca in progresie geometrica. Miine la Consiliul municipal se discuta alocarea lotului pentru azil. Sint trei conditii ca sa se convina cu primarul Chirtoaca asupra unei colaborari: o conferinta de presa in comun Primarie-Alga, cu semnarea unui Protocol de colaborare, elaborat de avocatul ALGA si acceptat, in principiu, de Cotet, urmeaza sa fie acceptat si de Primar; discutii sincere si concrete intre parti in continuare, fara fentari si populism; Chirtoaca nu mai face declaratii publice privind uciderea pe conveier a ciinilor; se analizeaza comportamentul, onorarea obligatiilor de catre persoana Gangal de la Necropola de stat, pe care noi, protectorii de animale, nu-l credem ca nu a ucis, ca nu ucide si ca nu va ucide animale si chiar cerem demisia lui. Astea ar fi principalele lucruri de care ne ocupam in prezent. Este rau ca nu se fac astazi comunicate de presa comune despre sedintele comune Alga si alti aparatori ai animalelor, pe de o parte, si Primarie, pe de alta parte.

  Daca Chirtoaca va lega problema sterilizarii ciinilor si succesul in rezolvarea pasnica si constructiva a maidanezilor cu politica si frica de implicarea mea sau de concurenta cu mine, nu va fi bine. Numai cu atitudine de respect fata de noi vom rezolva problema, pentru ca eu ma ocup de problema maidanezilor nu din 2007, cind s-a nascut Chirtoaca primar, ci din 2001, iar ca deputat – din 2005, concepind cu ALGA si legile privind animalele, adoptate in prima lectura in Parlament.

  Astept scuze pentru tonul postarii dumitale si rugamintea sa nu dispari inainte de asta de pe blog. Pentru ca atunci cind cineva vede ca a primit un raspuns exhausitiv din partea mea, sa il lase mut pentru ca i se face rusine de tonul inadecvat al postarii-repros anterioare, gaseste refugiu, ca sa nu spun scapare, in a fugi de pe blog. Stiti, ca motanul cela – face si … fuge.

  E mai corect vorbarie, nu vorbaraie, cum spune, incorect, si Chirtoaca…

 49. ati „vazut cainii si ati discutat 3 ore”.. a, deja stiti limba caneasca ?.Iata asta va fi partidul dtale :partidul maidanezilor !Felicitari !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *