Noi ca omul, Dorin – cu „lomul”

SAU EUTANASIERE SI MANIPULARE A LA MOLDAVE…

ghearele-mortii2comunistul rosu si bita de asupra vietii

Repostez mai jos comunicatul de presa despre sedinta comuna de la 18 februarie dintre reprezentanti ai Asociatiilor de protectie a animalelor, unii  voluntari si Primarie, insa, inainte de asta, postez citeva alineate de text pentru a arata ca primarul general nu se mai opreste din a manipula.

Cu alte cuvinte, Asociatia ALGA face un comunicat de presa obiectiv, moderat si echilibrat, punind doar accentul pe excluderea masacrarii animalelor nebolnave si pe planurile de viitor, in timp ce primarul general iese in public si dezinformeaza. Ca in vorba aia „noi ca omul, el cu „lomul” (adica, romaneste, „cu ranga”).

1. In primul rind, Dorin Chirtoaca habar nu avea de proiectele de legi despre care vorbesc Asociatiile de protectie a animalelor si pe care i le-am remis eu, din mapa mea, in plina sedinta, ca sa le cunoasca si, cel mai important, – prin unchiul sau, Presedinte de Parlament si sef interimar de stat, – sa le promoveze in Legislativ. Repet – e straniu ca aceste proiecte de legi, pregatite de reprezentantii aparatorilor animalelor, prezenti in sedinta de la Primarie, inclusiv de mine, dar semnate doar de Filat (ca „asa a vrut muschii lui”), acum trebuie promovate tot de noi, cei care le-am elaborat, pentru ca AIE nu le promoveaza, sa nu supere „unchii si nepotii”. In conferinta de presa de vineri Chirtoaca nici macar nu a recunoscut de unde a luat proiectele de legi. Si nu asociatiile sprijina legile, elaborate chiar de ele, ci Chirtoaca, cel caruia i le-am dat, s-a declarat ca le sprijina. Dar nu sint adoptate in lectura a doua, pentru ca i-ar lega miinile primarului, ca sa mai admita uciderea la dreapta si la stinga a animalelor flaminde. Pacat, penibil, manipulare si rusine. Ce sa-i faci – asta e fata de azi a Primariei: imaginea cateilor care sug de la o mama canina, ucisa de angajatii lui Nicolae Gangal de la Necropola, ca si imaginea cateilor ce inhaleaza clorul, cu care s-au stropit custile dupa omorirea unei partide anterioare de ciini in Fabrica mortii, clor ce le-a ars labutele.

2. Chirtoaca s-a trezit ca sint muscati copiii de ciinii vagabonzi. Da, este adevarat, dar de ce sa manipulam si aici? A cui, oare, e vina pentru, cel putin, ultimii trei ani? Ce masuri a luat primaria, ce proiecte a prezentat, promovat si obtinut in interior si din exterior primarul, pentru a incerca, macar, sa rezolve problema? Iar acum, cind ne-am pomenit cu multi ciini, urmare a incapacitatii lui Chirtoaca de a rezolva problema, iata ca a aparut solutia „unica”: uciderea la scara industriala, in conditii de masacrare. Copiii muscati de ciini trebuie sa ii ceara socoteala „milosului” – doar in vorbe – primar,  si nu aparatorilor de animale! Declaratia universala a dreptuilor animalelor – ii amintim Manipulatorului – se cheama „Declaratia care ne incurajeaza sa fim OAMENI!”

3. Aceste proiecte de legi, adoptate in prima lectura si publicate pe acest blog, ca si pe site-ul www.alga.md, includ norme europene privind eutanasierea, adica MOARTE FARA CHINURI. Chinurile le-ati putut urmari din plin pe Internet. Noi reproducem mai jos fragmente – atit articole ce prevad cum se face eutanasierea, uciderea animalelor de companie (sic!, nu vagabonde), cit si pedepsele pentru cei ce incalca legea, sub a caror incidenta sta sa cada si primarul demagog.

4. Orgoliul masculin exagerat (exprimat prin incruntarea permanenta a fetei, obositoare pentru societatea nemanipulabila), nu-i permite „inaltului” edil sa recunoasca faptul ca a facut declaratii ce cultiva violenta in societate, in rindul tinerilor, ale copiilor, care trebuie sa creasca in compasiune fata de fiintele vii, date a fi utile omului, si nu prin usurinta de a ucide. Nu mai spunem ca „cel mai tinar primar al unei capitale din Europa” compromite imaginea tinerilor proeuropeni. Primarul cunoaste foarte bine ca la Necropola de stat=”Fabrica de masacrare a ciinilor vagabonzi” au fost facute filmele, considerate trucate de Manev, filme pe care i le-au aratat integral ziaristii de la www.jurnaltv.md care, insa, nu au avut curajul sau, poate, permisiunea, sa le plaseze pe site.  In felul acesta, primarul a manipulat si cind, in sedinta comuna, ne zice ca „se va lamuri care e adevarul la Necropola condusa de Nicolae Gangal”, in timp ce, in realitate, el deja vazuse filmele depline, nu doar ale Elenei Varta, ci si oferite de jurnalistii de la www.jurnaltv.md Nu are primarul curajul sa spuna ca a gresit, sa-l demita pe Gangal (care t-a-a-a-a-re se mai teme sa nu ramina fara fotoliu – si platesc, sarmanii catelusi, cu viata pentru asta), si nici taria sa recunoasca public irealitatea eutanasierii animalelor vagabonde la Necropola, care trebuie, de fapt, inchisa. Nu stim unde vede primarul scris ca animelele trebuie bagate de vii in gropi, nici cum vede el identificarea animalelor „agresive”, a celor afectate de ciuma sau de rabie. Intelegem bine ca trufia populistului primar este insurmontabila si paleste ca importanta in raport cu necesitatea gestionarii rationale si legale a problemei maidanezilor. Nu e nici o diferenta la primarie – hingherii „eutanasiaza civilizat” ciinii cu „lomul”=ranga, iar primarul manipuleaza societatea cu „lomul” demagogiei. Ii putem spune doar atit: isi face iluzii ca va avea sprijin continuu in societate cu populismul, demagogia si manipularile sale. Totul e pina la un punct.

Cit priveste institutiile de presa, supuse nu misiunii de a oglindi realitatea obiectiva, ci patronilor liberali si liberal-democrati, despre asta vom mai scrie. Vreau sa ii intristez pe patronii zelosi ai unor media – aveti si ziaristi onesti, chiar mai multi decit credeti, ziaristi care se supun indicatiilor voastre doar de nevoie si pentru ca nu au incotro. In sinea lor si in mesajele transmise in afara ei sint cu adevarul, care nu e cel al lui Chirtoaca…

Din proiectul de „Lege privind deţinerea şi protecţia animalelor de companie”:

Articolul 17. Eutanasia  animalelor de companie

(1) Eutanasia animalelor de companie se efectuează cu minimum de dureri şi suferinţă fizică şi psihică.

(2) Numai medicul veterinar poate să procedeze la eutanasierea unui animal de companie.

(3) În cazurile de urgenţă când trebuie să se pună capăt suferinţelor unui animal şi în cazul legitimi apărări  când ajutorul unui medic veterinar nu poate fi obţinut rapid sau în alte cazuri de urgenţă eutanasierea se permite şi de către o persoană cu capacitatea de exerciţiu deplină.

(4) Metoda aleasă pentru eutanasiere, cu excepţia cazurilor de urgenţă, trebuie să provoace o pierdere imediată a conştiinţei, urmată de moarte, fie să înceapă prin realizarea unei anestezii generale profunde, urmată de un procedeu care va cauza moartea cu certitudine.

(5) Se interzice următoarele metode de eutanasiere:

a) înecul şi alte metode de asfixie, dacă ele nu produc efectele menţionate în alin. (4)

b) utilizarea otrăvurilor sau drogurilor ale căror dozaj şi aplicare nu pot fi controlate în maniera de a obţine efectele menţionate în alin. (4);

c) electrocutarea, dacă ea nu este precedată de pierderea imediată a conştiinţei.

(6) Pot fi eutanasiate numai animalele bolnave de o boală incurabilă, animalele bolnave de rabie, iar în cazul legitimi apărări, animalele  ce au atacat omul cînd există pericol pentru viaţa şi sănătate, precum şi cîinii fără stăpîn ce fac parte din categoria celor agresivi şi periculoşi dacă nu sînt adoptaţi. Animalele aflate în perioada de sarcină, naştere şi alăptare nu se vor eutanasia.

(7) Prin derogare de la alineatul (6) animalele de companie fără stăpîn pot fi eutanasiate numai în cadrul unui program naţional de control al bolilor aprobat de Guvern.

(8) Pentru fiecare caz de eutanasiere a animalului se întocmeşte un proces-verbal modelul căruia este aprobat de Serviciul Veterinar de Stat.

(9) Sunt exceptate de la eutanasiere, animale făcând parte din categoriile admisibile pentru euthanasie, pe care o organizaţie sau persoană doreşte şi se angajează să le preia sub îngrijire şi supraveghere, în condiţii corespunzătoare legii.

Din proiectul de „Lege privind protecţia animalelor”

Articolul 18. Eliminarea  animalelor de companie moarte

(1) Persoana ce a efectuat  eutanasierea animalului este responsabilă de organizarea eliminării acestuia după ce se va asigura că animalul este mort.

(2) Eliminarea  animalelor moarte se efectuează prin îngropare sau încinerare în modul stabilit de Serviciul Veterinar de Stat.

(3) Îngroparea animalelor moarte se va face în locuri special amenajate de autorităţile publice locale.

(4) În cazul în care animalul de companie a murit fără a fi eutanasiat, deţinătorul animalului  sau autorităţile publice locale în cazul animalelor fără stăpîn sînt obligate să organizeze eliminarea acestuia în conformitatea cu normele prezentului articol.

(5) Deţinătorul animalului este obligat să achite toate cheltuielile privind eliminarea animalului mort.

Articolul 16. Sacrificarea sau uciderea animalelor

(1) Animalele nu vor fi supuse unor suferinţe inutile in cazul sacrificării sau uciderii.

(2) Sacrificarea sau uciderea animalelor se va efectua cu respectarea prevederilor legale specifice în vigoare aprobate de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare.

(3) Prevederile alin. (1) şi (2) nu se aplica animalelor care, datorita unor accidente sau boli, trebuie sacrificate ori ucise imediat.

Articolul 19. Răspunderea pentru încălcarea prezentei legi

(1) Încălcarea prevederilor prezentei legi atrage răspunderea civilă sau administrativă conform legislaţiei în vigoare.

(2) Constituie contravenţii administrative în sensul prezentei legi:

– Creşterea animalelor în condiţii de aglomerare excesivă, prilejuind suferinţe greu de suportat;

– Transportul sau expunerea animalelor în condiţii de înghesuire şi durată excesivă, în poziţii care le prilejuiesc suferinţe sau neavând îndeajuns aer şi apă;

– Lipsirea unui animal propriu sau aflat în îngrijire, de hrană adecvată şi apă în cantităţi suficiente, de un adăpost curat şi aerisit, sau neacordarea unor posibilităţi minimale de mişcare

– Supunerea animalelor la munci mai presus de puterile lor, pentru care nu sunt apte în raport cu specia, vârsta, starea fizică, inclusiv o gestaţie înaintată, sau folosirea de juguri, hamuri nepotrivite, ce pot provoca suferinţe;

– Lovirea brutală sau înţeparea animalelor pentru a le forţa să depună eforturi peste puterile lor sau pentru a sili să se ridice un animal căzut, suprasolicitat în muncă, rănit sau bolnav ;

– Izgonirea sau abandonarea animalelor care nu mai pot fi folosite fiind bătrâne, bolnave sau infirme;

– Lovirea, hăituirea, chinuirea, dresajul brutal al animalelor precum şi  folosirea animalelor vii pentru dresajul cîinilor sau pentru a controla agresivitatea lor;

– Administrarea de substanţe destinate stimulării capacităţilor fizice ale animalelor sau aplicarea de procedee pentru creşterea sau diminuarea nivelului natural al performanţelor dacă acestea constituie un risc pentru sănătatea şi bunăstarea animalului;

– Incinerarea, îngroparea, jupuirea sau începere oricărei prelucrări a corpului animalului după deces nesigur;

– Uciderea în condiţii provocatoare de suferinţe intense sau prelungite a animalelor fără respectarea prevederilor tehnice şi de comportament uman, necesare reducerii până la nivelul minim posibil a suferinţei animalelor sau fără punerea în practică a normelor de euthanasiere;

– Uciderea sau provocarea unor suferinţe, ce puteau fi evitate, animalelor folosite în scopuri ştiinţifice, fără respectarea legislaţiei existente în acest domeniu;

– Torturarea, mutilarea, sufocarea, otrăvirea în afara limitelor şi metodelor legal reglementate în cazul unor rozătoare sau insecte dăunătoare.

Comunicat de presa

„Pe data de 18 februarie, din initiativa aparatorilor animalelor vagabonde, a avut loc o sedinta intre reprezentantii n286022418147_931acestora si reprezentanti ai administratiei municipale Chisinau, ai unor structuri subordonate Primariei. Vlad Cotet, viceprimar al capitalei, l-a invitat la sedinta pe Tudor Manev, seful Regiei Autosalubritate, pe seful Necropolei de stat, seful Gradinii zoologice, conducatori ai serviciului veterinar.

In cadrul primei runde s-a discutat despre legislatia ce reglementeaza tratamentul aplicat maidanezilor, practicile de la Necropola de stat, care au socat societatea, posibilitatile de sterilizare a animalelor comunitare, planurile de perspectiva care includ construirea, de urgenta, a unui azil pentru ciinii vagabonzi si posibilitatea de atragere a mijloacelor financiare de peste hotare.

Reprezentantii Asociatiei de aparare a animalelor „ALGA”, avocatul acesteia, alti voluntari, implicati in activitatea de monitorizare a declaratiilor si actiunilor serviciilor administratiei publice municipale au convenit, impreuna cu viceprimarul Vlad Cotet si cu celelalte persoane responsabile asupra pregatirii unui Protocol de cooperare, pentru a stabili un mecanism de conlucrare si pentru a se obtine credibilitate in fata institutiilor din Vest, dispuse sa contribuie la rezolvarea problemei maidanezilor. De asemenea, aparatorii animalelor au solicitat ca reprezentantii partidelor parlamentare, care au consilieri in Consiliul municipal Chisinau si in serviciile Primariei, sa solicite majoritatii din Legislativ adoptarea, de urgenta, in lectura a doua, a Legii cu privire la protectia animalelor si a Legii privind animalele de companie, pregatite de societatea civila si semnate in Parlament de actualul premier Vladimir Filat. Viceprimarul Vlad Cotet s-a angajat sa se ocupe in mod concret de problema maidanezilor si spera sa aiba sprijinul Consiliului Municipal Chisinau in acest efort.

Runda a doua a sedintei s-a desfasurat cu participarea Primarului General Dorin Chirtoaca, caruia i-au fost reproduse sumar discutiile si concluziile la care s-a ajuns in schimbul de opinie ce a durat doua ore. Dorin Chirtoaca a declarat ca nu au fost intelese corect declaratiile domniei sale privind prinderea ciinilor vagabonzi si eutanasierea lor, daca, in zece zile, nu sint revendicati de nimeni – afirmatii ce au invocat actiuni irealizabile. El s-a aratat in total dezacord cu actiunile inumane aratate in filmarile video plasate pe Internet si indignat de imaginile socante de tipul unor catei alaptindu-se de la o o mama canina pierita. Chirtoaca s-a angajat ca animalele prinse si duse la necropola, daca va exista o asemenea necesitate la apelurile cetatenilor in cazul ciinilor agresivi sau afectati de rabie, sa fie ingrijite, hranite, sa aiba apa, sa nu fie tratate cu substante chimice.

Aparatorii animalelor spera ca Primarul General va verifica starea de lucruri de la Necropola de stat, al carui director neaga filmarile video, difuzate presei de tinara Elena Varta, prezenta si ea la sedinta de la Primarie, care a invocat ca martori zece persoane la filmarile recente, inclusiv doi ziaristi de la jurnaltv.md, care nu au plasat, insa, reportaje pe site.

Valentina Dudnic, presedintele Asociatiei „Alga”, a cerut ferm necaptarea animalelor neagresive si neafectate de rabie, incetarea omoririi bestiale a ciinilor in Necropola, accesul liber la Necropola si identificarea altor cai, prin implicarea Serviciului Veterinar, in sterilizarea animalelor, asigurarea perioadei postoperatorii si replasarea animalelor in habitat.

Ca rezultat al discutiilor, s-au convenit urmatoarele:

1. Se cauta alte locuri de plasare a animalelor pentru sterilizare decit Necropola de stat.

2. La Necropola vor fi duse si eutanasiate doar animalele identificate univoc drept agresive, afectate de rabie, ciuma.

3. Nu se va cultiva violenta si nu se vor face declaratii ireale referitor la tratamentul animalelor, gen „Regia Autosalubritate prinde toate animalele, treptat, apoi le transmite spre adoptie si sterilizare societatii civile”. Nu poate fi pusa, decit partial, pe seama asociatiilor de protectie, fara finante, povara si misiunea structurilor de stat.

4. Se va pregati crearea unui Serviciu de ecarisaj, ca animalele vagabonde sa nu fie gestionate de Regia Autosalubritate, adica sa nu fie tratate ca si „gunoi”.

5. Se vor depune eforturi comune pentru adoptarea, in lectura a doua, in Parlament a Legilor europene privind protectia animalelor si animalele de companie.

6. Se va construi, in termen cit mai scurt, un azil pentru animalele vagabonde.

7. Se va pregati, pina la sedinta de saptamina viitoare, un proiect de Protocol de cooperare intre asociatiile de protectie a animalelor si Primaria Municipiului Chisinau.

8. Se va institui o linie de comunicare fara piedici intre reprezentantii aparatorilor animalelor si coordonatorii de la Primarie a problemei ciinilor vagabonzi.

S-au convenit si alte aspecte, derivate de la cele expuse aici.

Serviciul de presa al Asociatiei ALGA

Loading Facebook Comments ...

269 Comments

Add a Comment
 1. Cine a spus ca comii nu-s la putere, judecatoria in miinele cui?
  Iata si sa gasit problema nr.1 in RM. Poate e vremea de lacat cainii in pace (cum i-am rabdat pina acum, poate i-i mai rabdam putin) si ne apucam sa stirpim comii, care au mai ramas la putere?
  Si nu cred ca d-na Pavlicenco nu va sustine noua putere pentru asa o decizie……

 2. Comunistii au trait cel mai bine cu asa oameni ca mine(sectorul privat), de la care se estorca tot, sub predtextul ca trebue sa-i hranim pe cei saraci (adica care nu vor sa lucreze), tot ce era mai gras, raminea la ei in palma, la „cei saraci” li se dadea numai ce si scurgea din aceasta palma(cite 1kg de crupe, macaroane s.a.), deaceia si erau votati de acesti „saraci”

 3. Natalia, du-te la voronin si-i spune sa-ti dea bani pentru caini , ca , la cat a furat , are de unde. Si ai sa rezolvi problema cu cainii vostri uibiti ! Ce tot pierdeti timpul scriind brasoave pe aici. Tu si cu Vitalia miscati-va fundurile de la tastatura si lucrati .De ce puneti la altii in carca dragostea voastra pentru patrupede. E problema iubitorilor de animale , asociatiilor , sa puna maina de la maina , sa scrie undeva , sa ceara ajutor , sa faca aziluri , sterilizeze, infrumusetare etc tec .Este pasiunea voastra , luati-va responsabilitati !.Daca eu as iubi ciorile si as vrea sa le protejezi , sa le afca aziluri , sa le inmultesc , sa fac concursuri de frumusete , tu m-ai lasa sa iau jumatate din bugetul Chisinaului pentru pasiunea mea ? NU !Atunci de ce ceri de la noi sa-ti rezolvam pasiunea ta ?

 4. Tubatii nu trebue de lasat in pace , fie sint ciinii, fie oamenii. Chirtoaca prin asta si este un politicean modern. PNT pe unii turbati ii apara, iata unde-i diferenta noastra.

 5. pana una-alta Chirtoaca face ce trebuie respectand o hotarare de consiliu aflata in vigoare adica , legala .Ceea ce faceti voi este ca descreditati primarul , dar n-o sav a mearga , de ce insistati mai tare , ii ridicati lui raitingul , caci daca exagerezi in critica , cazi in derizoriu si lumea incepe sa te suspecteze,te sispecteaza de ceva, adica de colaborare cu voronin si gasca lui.Voi , prin ce faceti ,luptati iMpotriva AIE, care mai face si greseli , se numeste DIVERSIUNE !ASTA faceti ?Daca in loc sa ajutati , numai turnati zoi , O SA VINA IARASI VORININ LA PUTERE ! Ori voi poate asta vreti ,da ? Pai , atuncisunteti niste javre ,mai rai ca maidanezii pentru care , chirurile , va doare sufletul .de fapt va doare-ntrun ..loc

 6. Unii propun sa lasam ciinii turbati in pace. Altii propun sa lasam comunistii (turbati) in pace. Toti acestea sunt politicieni de calibru mic.

 7. Asa ca, pentru acesti comi au votat in special asa contingent, ca „gunoaele societatii” si cei de la Doina
  Si deaceia mi-i scirba sa aud, ca nu avem solutie pentru caini, caci trebuie sa intretinem aceste „gunoaie”, deoarece majoritatea pensionerilor nu primesc ajutor material, acest ajutor este repartizat intre „gunoaie” si intre rudele-pensionare ale comilor cei de la putere (se iscalesc, ca au primit 500 lei, dar ridica numai 100)
  -trimitei o scrisoare Sefului PCRM sa vinda edificiul comunist din centru Chisinaului si sa intoarca banii oamenilor saraci.
  Ai spus corect, si deci nu cainii sunt la ordinea zilei……..
  Si daca i-i vom duce la necropola pe comi, nu vom fi acuzati de UE asa, cum suntem acuzati in privinta acestor caini….

 8. Pt andrei

  Iata ce scrie vizitatorul Mihai Plesca – nu e anonim!, din cite vad – la un alt articol.

  Citesc cu atenţie toate discursurile la problemele abordate de dna Pavlicenco, care merită o stimă deosebită pentru faptul că-şi expune cinstit şi liber gîndurile şi nu se ascunde pe sub pseudonime. Problemele actuale din societate nu trebue camuflate ci discutate şi asta nu înseamnă că astfel este susţinună aripa comunistă. Cu regret la noi nu este aşa o ştiinţă ca “etica şi diplomaţia politică”, mai ales că toţi care vin la guvernare încep o linie dură cum spunea lenin – cine nui cu noi este conra noastră şi încep a tăea în stînga şi în dreapta. Caz concret la 19 februarie la şedinţa de dare de seamă anuală a Departamentului de executare din cdarul ministerului justiţiei încerc să lămuresc ca preşwedinte al Sindicatului angajaţilor departamentuli de executare că lichidarea departamentului este prematură şi cîteva sute de jurişti specialişti în domeniul executării silite vor rămîne în stradă odată cu trecerea la executare silită privată şi că în acest caz angajaţii au nevoe de o asigurare socială, după care viceministrul justiţiei Susarenco începe a brutaliza în toate părţile parcă ar fi la stînă, toţi au rămas frapaţi şi speriaţi. Bine este un proiect de guvernare daţi atunci să trecem toate organele de stat la privat – inspectoratul fiscal, procuratura etc. deoarece bani nu sînt în stat şi lasă să se întreţină singuri. Mai ieri eram numit de comunişti (Stepaniuc) democrat-liberal care trebue dat afară iar astăzi – comunist. Politicienii nu pot înţelege că noi ieri i-am votat ca să ne apere drepturile constituţionale, nu să ne brutalizeze şi să ne arate la uşă. Sunt greutăţi, fără doar şi poate, dar sîntem o ţară şi un popor care ne gîndim la viitor, mai ales la viitorul urmaşilor noştri, de aceea trebuie să fim conştienţi de ceea ce vrem şi ce facem.

 9. Tubatii nu trebue de lasat in pace , fie sint ciinii, fie oamenii. Chirtoaca prin asta si este un politicean modern. Iata cu prima propozitie sunt de acord, ce priveste a doua….. ma cam indoiesc, caci sa apucat nu de acei caini si oameni turbati, Cainii turbati au ramas pe strazi, i-ar cei blanzi si catelusii au fost dusi la necropola si nimiciti, i-ar oamenii turbati au ramas pe la posturi (de ce oare?)

 10. andrei spune:
  22 February 2010, la 14:02

  Natalia, du-te la voronin si-i spune sa-ti dea bani pentru caini , ca , la cat a furat , are de unde.
  Daca strigi ca suntem in criza si trebue sa ajutam oamenii saraci care nu vor sa lucreze, du-te si tu la voronii si cere-i socoteala.
  Sau hai sa-i stirpim pe toti, cit si cainii comunitari, cit si oamenii comunitari, care-i diferenta? Nu avem bani sa-i intretinem nici pe unii, nici pe altii.
  Cred ca, esti dintre cei, care nu lucreaza si are nevoie de ajutor social, deacei-a si esti in criza.

 11. andrei spune:
  22 February 2010, la 14:02

  pana una-alta Chirtoaca face ce trebuie respectand o hotarare de consiliu aflata in vigoare adica , legala .
  De cine aceasta hotarire afost luata? De consiliu, care era format in special din comi?
  Pai a cui hotarire respecta Chirtoaca, mai Andrei sau Andrusel?

 12. În România, reprezentanţii Fierphotten după ce au rezolvat problema maidanezilor (n.n. – au umplut oraşele de potăi, marcate, servite cu 2 mese pe zi, dar totuşi agresive şi potenţial bolnave), au trecut acuma la următorul nivel şi se ocupă de monitorizarea calităţii ouălelor de găină produse în fermele de profil. Mai exact de încadrarea în standardele calitative UE referitoare la confortul, dieta găinii şi la ouat. Măcar ouăle nu muşcă. În ce priveşte câinii, situaţia este fără speranţă.
  În încheiere, fără ranchiună, un sfat: lăsaţi câinii în grija D-lui Chirtoacă, spre binele concetăţenilor DVs., eventual ocupaţi-vă de ouă.

 13. natalia , draga , tare proasta mai esti !

 14. natalia,decat sa balacaresti pe aici de dimineata pana seara ,cu dna vitalia impreuna , mai bine ati face ceva folositor.Sau v-ati mai bucura ca se scoate sarma ghimpata de al Prut .Voi de ce nu vedeti si partile bune ale AIE , dar numai stati de panda ca sa faca cineva din AIE un „part”, ca voi sa incepeti un atac de parca ei u provocat al 3-lea razboi mondial .Chiar ca sunteti penibile .Dar cainii trebuie starpiti , locul lor este in curtile oamenilor , in lant.Cei mai de soi , daca vreti sa-i tineti in casa, sa-i pupati in bot , atunci faceti-le voi aziluri si palate , imbracati-i in matasuri , treaba voastra ,a iubitorilor de caini , nu ma puneti pe mine sau pe altii cu deasila sa contribui din banii mei la acest capriciu al vostru.Fiecare cu”DRAGOSTEA” LUI , DARA SA SI-O TINA PE LANGA EL.NOI VREM SA TRAIM IN CURATENIE, FARA FRICA CA CINEVA NE FUGARESTE SAU NE MUSCA DE FUND.

 15. DA , BUN SFAT , OCUPATI-VA DE „OUALELE ” VOASTRE, lasati cainii in seama primarului , daca voi nu puteti rezolva nimic concret.

 16. NOI VREM SA TRAIM IN CURATENIE, FARA FRICA CA CINEVA NE FUGARESTE SAU NE MUSCA DE FUND.
  Apoi, mai baiete, ai sa traiesti tu bine la PASTELE CALULUI, caci nu vezi mai departe de nasul tau si nici nu iesti in stare sa deosebesti binele de rau.
  bucurate tu de scoaterea sirmei de pe prut, caci ai sa mai ai posibilitate sa mai vezi cum traiesc oamenii in UE, eu insa am dubla cetatenie.

 17. Tot uitindu-te in gura primarului, va veni timpul si nai sa ai decit sa te ocupi de oualete TALE,caci altceva nu ai sa ai ce face

 18. eu locuiesc in Romania , proasto ! dar vad cat sunteti de boi , ca ati scapat oleaca de comunisti/ inca nu detot/ si nu sunttei uniti, va mancati ca cainii , mai rau , va trebuie caini , nu UNIRE, nu UE, NIMIC .. VOI MURITI DE DRAGUL CAINILOR , TU CU VITALIA TA ! N-are cine sa va scuipe in ochi ca ati devenit deja penibile. MAI BINE ATI SPUNE MULTUMESC LUI Chirtoaca ca s-a apucat sa starpeasca mizeria din CHISINAU.

 19. Natalia se vede ca noi toti am terminat scoala comunista ori postcomunista. Unica mea rugaminte este sa nu ceri de la Primar absurdul iar daca ceva si observi care nu corespunde, ea un RDV cu V.P. si discutati intii in soapta apoi in public. Dreapta trebue sa fie unita dar si de pastrat lupta contrarilor in interiorul dreptei. Consider tema epuizata.

 20. EU AM FOST IN TOATA EUROPA , LA PARIS ETC ,E TC SI AM VAZUT CUM TRAIESC OAMENII !Voi , in loc sa sustineti guvernul Filat ca este la inceput de cale , voi nu stiti cum sa-l sapati la radacina : o sa vedeti ca o sa aduceti iarasi pe voronin la putere , muieri proaste ce sunteti , iubitoare de patrupede.. voi iubiti-va intre voi , oamenii , apoi sa iubiti canii , proastelor ce sunteti..

 21. Andrei, dar ce isterizezi? De cite ori repeti unul si acelas cuvint, cred ca iesti tare iesit din balamali.
  Si ce au actiunile nechibzuite a primarului cu AIE?De fapt, el si-i strica imaginea la AIE, nu ai decit sa isterizei fata de el, „europeanule”

 22. europa spune:
  21 February 2010, la 17:05

  europa, cred ca trebuie sa mergi la medic…..Tu operezi cu „sexul” intre oameni si patrupezi…..Imaginatie bolnava….Poate exista si bolnavi, care incurca omul cu chinele, dar tu incurci stinga cu dreapta si sula cu perfectura…..Pardon…..nu prea bine ti-ai ales nickname-ul….europa….

 23. ma repet: tare proasta mai esti , natalita draga !

 24. EU AM FOST IN TOATA EUROPA , LA PARIS ETC ,E TC SI AM VAZUT CUM TRAIESC OAMENII
  Si intelectul tau tot e de la gunoistea de la Paris????
  Andrei-Andrusel,mai stii si alte cuvinte, sau te-ai blocat de tot, sau poate ai tutbat?

 25. @Tillbuhoglindă spune: 22 February 2010, la 16:04
  În loc de Fierphotten, se va citi: Vierpfotten.
  Cauza: încurcătură de limbi străine; scuze!

 26. dicupes esti o materie superioara. Ce cauti in Moldova? Locul tau este in nouri.

 27. PROASTELOR, ramaneti cu cainii vostri ca vad ca ati ramas aproape singurele pe aici , s-au saturat de hamaitul vostru aici si au plecat .I-am gasit pe multi pe blogul lui Stela Popa , intrati si voi , natalia +vitalia si invatati-va de la Stela ! Este foarte interesanta postareaE ei de azi : interviul dat de ea ziarului ADEVARUL. Mai cititi din postarile vizitatorilor , AI CE INVATA ! Si invatati-va cum sa va adresati vizitatorilor, caci cum voi va adresati, asa ei va si raspund. Va las sa mai schelalaiti pe aici Paaaaaaaaa !

 28. to:europa

  In Moldova nu caut nimic, pentru ca nu am pierdut nimic…..
  Astazi am coborit din nori, nu am ratat sansa sa-ti dau „sfatul” sa te adresezi la medic. Mine o ridic din nou spre nori. Dar si acolo nu pot tolera prostiile „muschilor” creierului tau….

 29. Apropo:interviul Stelei este si pe unimedia, in rubrica”moldova in presa straina” Si inca o remarca : DICUPES ESTE, cred, INSASI VP.

 30. DOAMNA VP, ai sa ramai singura cu cainii , pe noi ne-ai tot trimis la medic .Ne gasesti pe blogul lui STELA , CACI DE MEDIC AI NEVOIE DTA , NU NOI.

 31. Dicupes norul te asteapta, drum bun si adio!!!

 32. to:andrei

  Te dezamagesc, dar eu nu sunt V.P.
  Este un compliment pentru mine. Asi mai vrea eu sa am tenacitatea V.P. Eu sunt mai „aerian” si zbor prin „nori”, pe mine chinii nu ma latra…..Poate, doar cei cu „doua picioare”.

 33. to: europa

  ….si nu numai norul…..Cum sa-ti doresti un final cu „adio” pentru un om pe care nici macar nu l-ai cunoscut…..?

 34. Am fost eu pe blogul Stelei. Am gasit Valente, Nine Gonte care aiuresc si primesc peste nas si acolo, dar iata Andrei „europeanul”
  nu a ajuns inca, probabil sa mai oprit la vre-o gunoiste europeana

 35. to: natalia

  l-ai „pierdut” pe Stalin-us, o „figura” importanta in ale comentariilor ….Acolo este si el, la Steluta.

 36. D-na Pavlicenco… pornirea D-voastra in dorinta de a apara ciinii comunitari poate ar fi nobila daca nu s-ar citi (printre rinduri) o agresivitate nejustificata impotriva primarului cu folosirea acelorasi catalogari ca si din partea comunistilor (gen nepot si unchi) pentru persoane care, rau sau bine, dar, incearca sa ne dezgroape din balta in care ne-a adus fosta guvernare…
  mai este o vorba populara la tema: SATUL ARDE DAR BABA SE CHIAPTANA…
  uciderea ciinilor nu este uman – de acord, DAR:
  1. cu ce sint mai vinoveti fata de omenire animale precum ce domestice sau cele care se vineaza pentru hrana?
  2. cum poti cheltui bani pe intretinerea ciinilor in aziluri in moment cind multi copii mor de foame pe strada?
  3. daca va atins faptul ca primarul n-a anuntat presa ca proiectele cu pricina NU El le inainteaza ci doar le sustine… adica ca nu a sunat si numele Dvoastra acolo unde v-ati asteptat)))) … asa si spuneti SI NU tulburati opinia publica caci nu va face fata!!!

  SI mai STITI ce INCA: sint ABSOLUT CONVINS ca NU v-ati fi ISPRAVIT LA PRIMARIE MAI BINE DECIT ACTUALUL PRIMAR!!!!

 37. Maladeţ ! Se primeşte când vă ocupaţi cu lucrul vostru, la gunoieşte !! Cât se poate bâlbâi „parlament,parlament…”

 38. Sunt de acord ca primarul Chisinaului este orgolios. Dar a facut multe pentru oras, asta nu putem nega.
  Acum cred ca mai important e sa gasim solutii, decat sa criticam.
  Eutanasierea nu e buna (sau cel putin nu asa cum o fac ei), sunt de acord. Dar e intr-adevar sterilizarea o solutie buna? Cainii sterilizati musca si ei, si la fel isi fac nevoile unde nimeresc.. prin oras. E cineva sa stranga dupa ei? (Nu ca ar strange cei care au caini.. dar poate macar ar putea controla unde…) Din punctul meu de vedere nici una dintre solutii nu e buna.. Pentru pensiuni/hoteluri/aziluri cica nu sunt bani… Ce altceva ar mai exista?

 39. Da… si pentru marii iubitori de animale. Voi nu mancati pui, vita, porc? Cum sunt omorate aceste animale? Nimeni nu are grija sa nu sufere.. Oare sunt ele mai rele decat cainii? As crede ca iubirea voastra pentru animale e sincera doar daca ati fi vegetarieni! Altfel.. sa ma scuzati..

 40. Natalia, diferenta dintre blogul lui Stela si a lui VP ESTE CA DINRE CER SI PAMANT. In detrimentiul lui VP, desigur, deoarece Stela este o femeie culta , care-si respecta vizitatorii , iar daca opiniile lor cu coincid cu ale ei , NU-I TRIMTE LA MEDIC SI NU-I INSULTA.VP sa se invete buna purtate ! VP VA RAMANEA ..CU DULAII !

 41. A sustine ciinii turbat ori comunistii turbati este una si aceeasi.

 42. V.P. chiar daca sunteti criticata cum aste criticat si Chirtoaca, socot ca trebue sa va continuati activ munca care o doriti de politiceanca. Succese.

 43. maidanezii nu au nici o vina. Primarul vrea doar sa arate ca face ceva, dar ce…… De ce e atat de murdar orasul… de ce avem drumuri rciopartite, de ce s/au marit tarifele … Nu /i este mila de batranei si copii care mor de foame. Astea/s problemele stringente, nu cainii. Desi a promis teren pentru un adapost pentru animale, unde e . isi schimba parerea atunci cand bate vintul. Doamne, in ce tara traim.

 44. p-u Nina Gonta
  Sunt de acord, ca Stela e desteapta, dar iata ca tu nu prea faci fata
  nici aici, nici la Stela. Mi se pare, ca vrei sa arati mai desteapta, decit iesti intradevar.

 45. andreea spune:
  23 February 2010, la 13:01

  Da… si pentru marii iubitori de animale. Voi nu mancati pui, vita, porc? Cum sunt omorate aceste animale?
  Andreea, draga, Cum sunt omorate aceste animale? Vezi, ca singura ai si dat raspuns – aceste animale sunt omorata dupa un standart, aprobat de LEGE, cainii, insa sunt osinditi ca in lagarele de concentrare de pe vremea razboiului, ciar iesti copila si nu intelegi?
  Pacat…

 46. # europa spune:
  23 February 2010, la 18:06

  V.P. chiar daca sunteti criticata cum aste criticat si Chirtoaca, socot ca trebue sa va continuati activ munca care o doriti de politiceanca. Succese.

  D-na Vitalia, mi se pare, ca Europa a prins putin la minte?

 47. Dar V.P. cind va prinde la minte? Ma refer la capitolul desfintarea PNT si alipirea ei(lor) ca membrii de rind la un partid de Dreapta. Unitatea este una din cele mai mari forte contra Stingei.

 48. TUDOR ARGHEZI: “M-a turburat intotdeauna, ca unul din mistere, putinta ca e cainele prezent in viata noastra. Fara om si fara caine, cainele si omul ar fi niste pribegi. Pentru moralul omului, prietenul lui de la use si din odaie, e o mangaiere, un sprijin, un aliat, zadarnic asteptat dintre semenii perversi, uneltitori, veninosi, tradatori. Cainele e permanent cu tine, langa tine, pana la moarte, singurul tovaras care moare odata cu tine, culcat pe mormantul tau.

  Te uiti in ochii lui: te intelege si tu nu cauti sa-l intelegi. Inima lui ti-e daruita fara conditii si peste imprejurari: cainele-i o prelungire a fiintei tale sufletesti – si tu ii chinuiesti, ii bati, ii prinzi cu latul si-1 ucizi. Primarii… ii starpesc cu otrava, stapanii ii gonesc, se ridica impozite pe caini, oamenii stiintifici si docenti vor su­ti ia catelul din brate si cainele din lant ca sa te ocroteasca de o prostie din capul lor sterp. S-a nascocit, pentru flatarea simtului de conservare a omului de prisos, primejdia turbarii, principiu municipal, aproape dogma de Stat.

  De ce e cainele impur chiar pentru Charles Baudelaire, unul din cei mai impuri dintre oameni? Nu pute omul? Nu-i pute gura, stomacul, intestinul? Picioarele nu-i put? Si ce constiinta poate fi mai spurcata decat a omului, degradat si infect cu atat mai mult cu cit se inalta mai sus, ministru, presedinte, barbat de stat, potentat si javra, si cu cit isi stropeste starvul imbaiat, cu parfumele filosofilor si vaporii distilati ai violetei. Da laba-ncoa, Grivei, voiniceste: laba ta ma cinsteste.”

 49. Europa, dar ce, blogul Stelutei nu e interesant? Cam putini vizitatori sunt, te-ai obosit sa asculti aiurelile Ninutei Gonta, care malai viseaza?

 50. Pt europa

  Pt expresia „cind prinde la minte” raspund: nu ascult de sfaturile mucosilor. Si nu doar eu, ci nimeni din partidul nostru… Decizile, la noi, se iau colectiv. Nu e ca in „partidele de succes pentru gasca”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *