Guvernul Boc e contra anularii contului cu 500 euro! Aici video

pvg658-1.jpgpvg658-2.jpg

pvg658-3.jpg Sfatul_Tarii_1918Legat de declaratiile privind votul pro si contra in Parlamentul Romaniei in problema anularii sumei obligatorii de 500 de euro intr-un cont demonstrabil prin certificat de la banca pentru basarabenii care solicita viza pentru Romania, iata ce imi scrie un consilier de parlamentar din Bucuresti: 

“Cine a spus ca PSD si PNL au votat impotriva? Atunci nu cred ca mai e nevoie sa comentez. Nu este prima oara cand una se intampla in Parlament si altceva se livreaza presei. Aici este  linkul http://www.cdep.ro/proiecte/2009/600/50/8/pvg658.pdf cu Punctul de vedere al Guvernului asupra propunerii legislative. Vedeti argumentele si concluzia. Reamintesc – e vorba de Guvernul Boc (PD-L), ce propune respingerea proiectului de lege…”– al unui senator PD-L – adaug eu. Rog precizari si comentarii ale celor informati.

Iata si o explicatie venita de la un parlamentar roman:

„La insistenta Ministerului Afacerilor Externe, Guvernul Boc se impotriveste eliminarii obligatiei de probare a existentei contului cu 500 euro pentru basarabenii doritori sa obtina viza de intrare in Romania. MAE insista ca este vorba de o obligatie a Statului Roman fata de UE in etapa de preaderare la spatiul Shengen. Este adevarat, pina in prezent nimeni din Guvernul Boc nu a vazut acest acord intre UE si Romania si cele declarate de MAE sunt luate ca adevar absolut. Din aceleasi considerente de respect fata de angajamentele statului in relatia cu UE, s-au condus si senatorii care au votat impotriva propunerii lui Urban care, de altfel, nu a adus nici un fel de argumente juridice in sustinerea propunerii si combaterea pozitiei Guvernului… Pregatirea deosebit de proasta a propunerii Urban sugereaza ca PDL-stii erau constienti ca o astfel de propunere nu va trece examenul juridic la Senat, dar au decis sa faca putina propaganda de prostire a basarabenilor. De mentionat ca Presedintele Basescu a promis public basarabenilor sa elimine acesti 500 de euro in vizita sa recenta la Chisinau. Este cazul ca domnia sa le ceara celor de la MAE sa-i prezinte adevarata situatie a relatiei Romania-UE la acest subiect”.

Inca o remarca a mea: am vizionat integral examinarea chestiunii pe http://senatonline.ro/article-10-02-2010-124218.html. Problema cu cei 500 euro e aproximativ intre minutele 70 si 94. Daca privesti, e totul clar, dar nu asa cum spun pedelistii. Numai cit face ca reprezentantul Guvernului Boc, pe linga Avizul de respingere a initiativei legislative, se mai si „cufunda in confuzia” Consiliul Europei-Consiliul European… Acel reprezentant e in foto de sus, la stinga… Voi incerca sa pun pe blog secventa video.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

170 Comments

Add a Comment
 1. Pt Dorin(cik)

  Poliloghie si vorbarie goala.

  Care a fost adevarul cu votul deputatilor pentru exceptarea cetatenilor R.Moldova de la a avea un cont cu 500 de euro? Asta explicati, PENTRU CA EU NU AM POSTAT NIMIC DIN PARTEA MEA. EU AM POSTAT CE AM PRIMIT. DACA NU VRETI SA VEDETI ASTA NICI DIN A DOUA, A TREIA, A PATRA INCERCARE, INSEAMNA CA NU AVETI ACEASTA CAPACITATE DE INTELEGERE.

  Ce imi tot reprosati sa verific. Nu am postat nimic pentru a verifica, dar i-am rugat, in special pe romanii care stiu, sa vina cu precizari si informatii.

  Nu conteaza cine a facut propunerea. Conteaza daca a trecut si de ce nu a trecut. De ce Viorel Badea, ales in R.Moldova senator, nu era in sala – ca asa am vazut prin link-ul trimis de Jay.

  Consilierul care mi-a trimis ce mi-a trimis a fost azi la o inmormintare si l-am intrebat, imi va explica si voi posta. Voi totuna nu aveti nimic de postat decit aiureli, izvorite de UNDE? Corect – din misoginism. Asta e cel mai trist adevar al vostru, care va roade zilnic si nu aveti puterea sa recunoasteti ca sinteti inca pe o treapta prea joasa in depasirea la capitolul atitudinii barbatului fata de femeia neproasta. Pe toate femeile le priviti prin prisma pe care le priviti pe femeile voastre. Si este alt adevar trist. Asta explica si excesiva voastra agresivitate, ca o recunoasteti sau nu.

 2. Pt George

  dmna si dna e una si sint si sunt e alta

  Eu folosesc din principiu si din convingere si am scris un fragment special despre asta pe blog, iar dumneata folosesti – din necunoastere, ca si stef

 3. Comentariu cu misoginismul ma amuza rau de tot.

  SPUNETI CA :

  „Asta e cel mai trist adevar al vostru, care va roade zilnic si nu aveti puterea sa recunoasteti ca sinteti inca pe o treapta prea joasa in depasirea la capitolul atitudinii barbatului fata de femeia neproasta.”

  Pai cum, sunt femei proaste si …neproaste? Pai eu cunosc o multime de femei inteligente…

  Ma socheaza profun misoginismul dumneavoastra, domna… Serios.

 4. Pt Dorin(cik)

  E un fel de a spune „ma socheaza” aici.

  Va socheaza ca va spun verde-n-ochi, asta e. Pe voi va enerveaza femeile inteligente, pentru ca si femeile, si barbatii sint si mai inteligenti, si mai putin inteligenti. Pai, iata, daca un barbat intelgent nu va deranjeaza, o femeie mai inteligenta va deranjeaza.

  Numai ca eu nu folosesc acest cuvint, „inteligent”, decit cu aplicare la altii. Pe mine ma consider, pur si simplu, neproasta. Dar si asta va deranjeaza – cind vedeti una ca mine in spatiu public, precum spuneti. Linistiti-va, nu depinde de nici unul dintre noi soarta romanilor.

 5. Propuneri:
  1) Sa faca Jay un filmulet pe youtube care sa arate exact momentele cand se voteaza, ca eu nu stau sa urmaresca 3h de sedinta parlamentara….

  2) Croatia va adera la UE in maxim 2 ani, asa ca e normal ca ei sa mearga liber, doar cu cartea de identitate.

 6. Felicitari doamna pentru blogul d-voastra. Ar fi foarte bine ca toti politicienii ” de frunte ” sa aiba astfel de bloguri unde sa-si dea arama pe fata. M-ati convins, PNL-ul iese din schema, cel putin pana la iesirea d-voastra din viata politica. Dar e adevarat ca daca si alti „politicieni” si-ar face blog si ar arata cata minte au, probabil ar fi mult mai greu de ales. nu ca acum ar fi usor. Oricum, va multumesc pentru ocazia unica pe care mi-ati dat-o. Continuati asa.

 7. … dupa ce a maturat pe jos in cel mai pur stil stalinist , in problema maidanezilor cu dorin chirtoaca , stimabila doamna si-a reglat tirul si a trecut in forta prutul , ca si „armata eliberatoare sovietica „…se pare ca nimic nu-i mai convine genialului lider al pnl … dupa chirtoaca boc,premierul romaniei,urmeaza probabil la rand mihai ghimpu ,presedintele interimar al r.moldova iar apoteoza va fi atinsa cu un nou atac la presedintele romaniei traian basescu dupa cel din campania electorala de la bucuresti . una e critica ,alta e prostia sau reaua-vointa … sau vorba aia …si prostul e incapatanat . a cam devenit clara concentrarea „focului” si isteriei bolsevice asupra a doua „obiective – p.liberal cu ghimpu si chirtoaca in moldova si pdl din romania cu basescu si boc …adica sa o spunem mai pe aia dreapta , exact fortele din prima linie a „frontului” anti-imperialist rusesc . pute,pute rau de tot a kgb aici …

 8. Pt costin si alti curiosi

  Din nefericire pentru voi, pute a KGB in alte parti, exact acolo unde nu credeti. Pentru inceput, cititi aici si priviti cu atentie listele, amintesc acest lucru numai pentru ca m-ati cam plictisit:

  http://www.pavlicenco.md/2008/11/26/la-solicitarea-lui-ndabija-postam-killerii-redesteptarii-nationale/

  Precizez pentru cei platiti sau slabi de nervi: nici in acest articol nu-mi apartine nimic, doar am reprodus. Asa ca atentie, sa nu va sara imediat mustarul…

 9. … dupa cum se vede pnl-ul o ia hotarat lucru , pe calea ppcd-lui si a lui rosca …parca si vedem un „bloc „electoral ppcd+pnl .

 10. Pt lkjhgkjhg

  Mergeti si va distrati unde vreti, numai ca nu prea sinteti asteptati, ca pe alte bloguri e cenzura si nu va asculta nimeni. E o alta frustrare pe care o aveti, dar nu stiti ce sa faceti cu ea. Si incercati sa v-o degajati aici. Iluzii desarte. Mie imi este mila de voi, ca nu sinteti liberi.

 11. … rosca va avea sfarsitul lui musollini . lichidat in fata poporului …

 12. Pt costin

  Nimeni nu-ti impiedica sa visezi cai verzi pe pereti. Rosca – tine bine minte – se va relansa.

 13. Nu jucați corect,doamnă Pavlicenco
  Dezimformare și rupere de context.

 14. Probabile ultimul comentariu, il fac cu banuiala ca e in zadar.
  O alta frustrare? Doamna psiholog, cum ati ajuns d-voastra la concluzia ca as avea anumite frustrari? E vreun pacat ca vreau sa ma informez, sa stiu cine ar merita sa-i dau votul? Am intrat pe blogul d-voastra deoarece sunteti liderul unui partid care ar fi putut reprezenta ceva. Intr-adevar, alte bloguri de politicieni nu prea exista. Cenzura este deja un raspuns, deci mi-as putea face o impresie si prin prisma ei.
  Eu nu v-am spus ca sunteti frustrata- desi as fi putut gasi niste argumente mult mai coerente decat cele pe care le-ati gasit d-voastra sa etichetati drept frustrati niste comentatori de aici.
  Ma intreb pentru ce v-ati facut acest blog daca opinia d-voastra e lege iar cei care nu o impartasesc sunt frustrati, fanati etc.
  Vedeti cum v-am vorbit eu (inclusiv recunoscand ca am gresit cand nu am vazut fraza despre legea) si cum raspundeti d-voastra. Inclusiv fara sa cititi. Mi-ati atribuit niste chestii care nu reieseau sub nici o forma din ce am scris eu- de ex faptul c-as fi fan chirtoaca (e adevarat ca v-ati exprimat aiurea si-a reiesit ca el e fanul meu). Tinand cont de faptul ca aveti studii filologice m-as fi asteptat sa stiti macar sa cititi.
  In fine, am inteles care este atitudinea d-voastra fata de niste cetateni ai acestei tari (suna patetic, dar nu gasesc ceva mai potrivit). E din genul „dobitocii dracului” etc. Gata, o „degajez” cum spuneti d-voastra atat de finut.

 15. Ce sa mai astepti de la un lkjhgkjhg?

  Cit priveste atitudinea mea fata de cetateni, nu se poate compara cu a nimanui. Am probat prin activitatea mea de deputat din plin, dar am avut de a face cu oameni avind nume, nu cu anonimi. Voi, anonimi, sinteti obraznici si pentru ca sinteti anonimi.

 16. Imi pare rau doamna Pavlicenco, dar, induceti lumea in eroare cei ce au votat impotriva sunt PSD si PNL acest tandem deja e ridicol PNL nu se respecta si in primul rand nu respecta doleantele votantilor sai care cu siguranta vor sa scoata barajele birocratice din fata fratilor BASARABENI!!!

 17. Nu am nici timpul şi nici nervii să citesc toate cugetările de mai sus în care am remarcat un amestec de emoţional opus logicii şi dispute postelectorale referitoare la România. Două lucruri am de spus.
  1. Dovada existenţei sumei minime de 500Euro se referă la garantarea subzistenţei (fără a recurge la acţiuni antisociale) aplicantului şi la posibilitatea repatrierii. La aceasta se adaugă dovada asigurării medicale, de care văd că nu pomeneşte nimeni. Pe domnul Horia Sima, referitor la accesul croaţilor pe teritoriul Ungariei cu BI, l-aş ruga să precizeze şi distanţa pe care aceştia se pot deplasa, vom vedea că este vorba de micul trafic de frontieră. Legat de aceasta vreau să vă informez că cetăţenii români se pot deplasa în Serbia, care nu este membră UE, numai cu paşaportul.
  2. Acum mă voi ocupa de Traian Băsescu. A promite românilor basarabeni că vei interveni în forul legislativ pentru accelerarea procedurilor de redobândire a cetăţeniei, atunci când ai cunoştiinţă de poziţia premierului pus, impus şi păstorit de tine, este ca şi cum ai minţi un copil, fără alte comentarii.

 18. CRED CA ESTE NECESAR CA AUTORITATILE ROMANE SA MAI SUPUNA INCA ODATA LA VOT…………..

  DEOARECE SUNT SIGUR CA AU DORMIT CAND AU VOTAT (mai ales ca se stie ca parlamentari romani cam stau SAU DORM in PARLAMENT).

  Eu sunt sigur ca daca s-ar mai vota inca odata ar fi pentru.

 19. VP, accesati linkul propus mai sus de JAY si o sa auziti/vedeti cum s-a votat mercuri in senat : IMPOTRIVA -37 /PSD+PNL/,PRO-33 /PDL+UDMR/ / au absentat cam multi , dar a fost cvorum/. CE MAI TURA-VURA, recunoasteti sa ati vrut sa mai murdariti putin pe unii politicieni , de pe ambele maluri de prut ,pe care nu-i suportati si pe Base, sa mai invrajbiti putin pe basarabeni contra AIE, sa mai aiba ce zbera comunistii pe la posturile lor de televiziune. citandu-va de zor.

 20. Referitor la declaraţia pe propria răspundere. Aceasta ca instrument juridic, funcţionează şi produce efecte numai asupra cetăţenilor aceleiaşi entităţi legislative (în cazul nostru, RM sau România); în exterior nu are relevanţă. Întrucât nu-i pot suspecta de ignoranţă (sunt doar înconjuraţi de o mulţime de consilieri), nu pot decât să mă arăt dezgustat de politicienii care se pretează la asemenea găselniţe spre a acumula capital electoral.

 21. doamna, va sugerezi sa cititi chiar aici pe unimedia de pe blogul lui Sergiu Mocanu articolul lui despre EMISIUNEA CU „CEI 4″/ la „in profunzime”/. Si el a criticat mai multe lucruri ,dar , cu cat umor, bunavointa si respect fata de cei ce-l citesc. Ati mai lua si niste lectii , cum sa criticati ceeea ce nu va place , fara ura si denigrare.

 22. De pe http://www.curaj.net/?p=32442

  Tu ce ai face cu 500 de euro?

  Sâmbătă, 13 februarie, la ora 12:00, în faţa Ambasadei României, Grupul de Iniţiativă ”Spirit Românesc” va organiza o acţiune de protest împotriva autorităţilor din România, în special a Senatului şi Guvernului, instituţii care nu au facilitat adoptarea legii prin care cetăţenii Republicii Moldova ar putea intra în România fără să demonstreze că dispun de suma de 500 de euro în cont.

  Cei 500 de euro pe care cetăţenii Republicii Moldova trebuie sa îi deţină într-un cont bancar pentru a obţine viza de intrare în România sunt solicitaţi încă din vara anului 2009. O recentă iniţiativă legislativă propunea eliminarea acestei cerinţe pentru cetăţenii Republicii Moldova însă legea a fost respinsă de Senat cu 37 de voturi împotrivă şi 33 pentru, primind şi din partea Guvernului aviz negativ. Camera decizională va fi, în acest caz, Camera Deputaţilor.

  La protest sunt aşteptaţi toţi cei care sunt nemulţumiţi de faptul că politicienii români îi ignoră pe cei care sunt cu mult mai români ca ei.

 23. http://unimedia.md/?mod=news&id=16635

  Acesta e link-ul de pe Unimedia pe care mi l-ati cerut. Este identic cu articolul de pe site-ul senatorului PDL care a initiat proiectul.

  In alta ordine de idei, sa privim titlul postarii dvs: „Guvernul PDL-Boc e contra anularii contului cu 500 de euro pentru solicitantii de viza basarabeni?”

  Cine a facut cat de cat studii de jurnalism stie ca acest gen de titluri sint menite a induce cititorul in eroare. Unii nici nu mai citesc articolul, si raman cu ideea din titlu in minte. Adica dvs spuneti ca ati primit un mail de la nu stiu ce consilier (de ce nu precizati care consilier, si al carui parlamentar?), si ne cereti sa ignoram titlul tendentios pus la postarea dvs?

  Urmariti postarea video din link-ul dat de mine, si acolo se vede clar cine si cum voteaza. E drept, 3 ore e mult, Alex, dar daca vrei cu adevarat cunoasterea adevarului, poti pune derularea in fundal in timp ce lucrezi la altceva la calculator.

  Viorel Badea a lipsit de la vot in aceeasi masura in care au lipsit si Pantaru (renumitul luptator pentru drepturile romanilor din Moldova) sau alti lideri PNL sau PSD. Problema mai grava e felul in care au votat cei prezenti. ACESTIA CE SCUZA MAI AU???

  Dvs spuneti ca eu sint rautacios, si ca sar la beregata..dar cand vad unele lucruri pe care dvs le faceti, cu rea intentie, cum sa rabd si sa nu spun nimic? Imi spuneti si mie ce relevanta are link-ul pus de dvs din septembrei anul trecut, la votul din senat din zilele trecute?

  Iata de unde si nedumerirea mea. O sa verific mailul dar o sa va raspund peste 2-3 zile, daca nu-i graba.

 24. va interesa de ce n-a fost la sedinta senatului senatorul Viorel BADEA. Este bolnav , n-a fost nici ieri la lansarea cartii „100 de zile ” a Stelei Popa.
  Protestul poate ar fi bun , dar trebuie sa se specifice ca ESTE IMPOTRIVA SENATORILOR PSD-ului si PNL-ului romanesc, adica a liderilor crin antonescu sui a lui geoana , presedinteel senatului. Aprezidat sedinta de miercuri, teodor melescanu, /pnl/ protestul NU poate fi IMNPOTRIVA ROMANIEI SI ROMANILOR, caci asa va fi interpretat de voronin si klica. Sau asta vreti ? Sa zuruie toate televiziunile rusesti si ale lumii, ca moldovenii protesteaza contra Romaniei in fata ambasadeo romane de la Chisinau ! IATA DE CE VA DUCE CAPUL ?
  Si inca: GUVERNUL NU VOTEAZA LEGI , CI PARLAMENTUL ! Asa ca nu faceti BASARABIA DE RAS CU MATERIALE PENTRU NIT, COMUNISTUL SI MOLDOVA SUVERANA !

 25. gata, am citit mailul dvs. Faptul ca ati pus acea intrebare domnului respectiv va mai ridica putin in ochii mei. Poate puneti si continutul intrebarii dvs aici pe blog? Ar da un oarecare echilibru si ar repara faza cu titlul cel putin nepotrivit, in opinia mea.

 26. Eu cred ca este cel mai bine sa privim sedinta din ziua respectiva, si sa publicam numele celor care au votat contra. Nu credeti ca ar fi cel mai echitabil?

 27. Pt Jay

  Eu astept un raspuns exhausitv de la acea persoana, care sper sa vina miine.

  Desigur, trebuie dati toti la iveala, nu conteaza de unde sint.

 28. Buna seara doamna mult stimata neobservata Pavlicenko, cum sedeti ?

  Eu stiu ca dvoastra probabil ma veti bloca sau nu veti publica comentariul.

  Sa cunoasca si lumea ce face dansa nestimata Pavlicenko pe 7/8 aprilie:

  dragi cititori dansa impartea fluturasi cu partidul ei printre tinerii, s-a folosit de contextul 7 Aprilie pentru a isi face campanie de partid direct si fara bun simt, nici macar nu striga jos comunistii sau eliberatii tinerii arestati, ci votati pnl cel mai bun partid 🙂

  aceasta este dansa!

  va urez o pensionare cat mai curanda si foarte buna 🙂 toate cele bune

  toate cele bune dna PavlicenKo!

 29. Pt Synposis

  Si nu-ti e rusine sa spui minciuni? Asta e tot ce ai putut inventa? Fotografia mea e in filmul Cereti-va drepturile, de Q-Sapro, si am doar aparatul foto in mina, de unde ai luat aceste gogomanii? Vai de capul vostru, niste anonimi neispraviti…

  Ba nu as spune ca sint neobservata – nu vezi ca te maninca soricelul sa intri pe blogul meu? Pe mine blogurile voastre, ale anonimilor, iata ca nu ma intereseaza, de exemplu.

 30. Eu cred ca hotarirea guvernului PDL-Boc are scopul ca basarabenii sa fie nevoiti sa-si redobindeasca cetatenia.Cu cat mai multi basarabeni vor avea cetatenie romana cu atit …o fi avind ei calculul lor. Daca n-am dreptate,postati.

 31. Eu nu v-am vorbit urat ci foarte frumos , civilizat doar ca, nu imi place postura dvoastra, doar atat!

  Daca dvoastra doriti sa folositi cuvinte si abrevieri necugetate,…asta denota caracterul dvoastra…si tot asa..

  haideti sa ne luadam cu totii, si eu am aparut in clipul madonnei, ma credeti? 🙂

  si ce daca aveati aparatul foto in „mina”?( apropo se scrie cu a si nu cu i, asta pt. cultura dvoastra daca tot doriti sa vorbiti „romaneste” faceti-o corespunzator si nu agramat)

  toate cele bune, si o pensionare cat mai fructuoasa,

  p.s.: oare imi veti bloca acest mesaj? 🙂

 32. Da nu imi este rusine deloc, pentru ca asta faceati , si ce daca ati aparut in acel videoclip? de unde sa stiu eu ce strigati sau vorbeati,plus si ce are legatura aparatul foto cu ce am mentionat eu?

  nu sunt minciuni dragi cititori , sunt fapte reale, ale mai multor martori involuntari prezenti pe acolo, din pacate niciodata nu va recunoaste mult stimata neobservata PavlicenKo

 33. Pt Synposis

  Acuma holbeaza-te pe blog si vezi tu, comunistule, foto cu bietii oameni din Transnistria, fugiti peste Prut dupa 7 aprilie. Aceasta foto cineva ne-a facut-o in aparatul meu si i-am trimis-o ziaristului roman Doru Dendiu, care i-a ajutat pe oamenii acestia sa reziste in Romania.

  Sa ramina aiurelile tale pe constiinta-ti, acesti romani au fugit in Romania, pentru ca i-a tot cautat politia lui Voronin. Iar pentru ca adresa ta nu primeste nimic, fiind una de scris si ofensat doar, am pus foto special pe blog, sa iti stea in git. Vreau sa vad cum iti cer scuze tu, cu adresa de e-mail pe .RU…

  Acuma m-am convins ca mai esti si ticalos, pentru ca adresa indicata aici nu primeste foto pe care ti-am trimis-o. Si stiind ca esti ticalos, ai si presupus ca iti voi sterge mesajele.

 34. Pentru ” Spirit Romanesc” sunt categoric contra acestor actiuni care va trezi in Europa miscari antiromanesti. Indirect voi demonstrati Europei, ca Romania promoveaza o politica de-a aduce saracii in Europa. Cea mai buna solutie va fi de-a demonstra ca nu vin saracii, closarii in Europa. Compromisul este o dovada a inteligentii. Demonstrati ca nu suntem cadavre din punct de vedere economic.

 35. d-na pavlicenko, mai luati o gura de agheazma shi scuipati pe cei ce va provoaca…)))
  d-na , pot sa va intreb … da ce vrei tu de la lumea asta … ca ea ce vrea de la tine o vazut?

 36. …interesant … stimabila d-na viseaza la relansari spectaculoase a lui rosca in politica . in acelasi timp la caderea spectaculoasa a p.liberal . .. femeia asta a luat-o razna definitiv . e in pregatire vreo alianta ppcd+pnl . macar sa stim si noi !

  crede cineva ca ar fi facut mai mult agentul rusilor, geoana mircea ,pentru r.moldova ,impreuna cu pnl-romania daca ar fi castigat alegerile ? nu …dar mai putin ,da . sa vii in acest context si sa te isterizezi ca o baba beata moarta ,ne aduce la nas damf de kgb-ita si moscov-ita . are tzatza asta ,acces la documente si informatii secrete de stat ale romaniei ? nu … si atunci de unde vorbeste cu asa mare usuratate de lucruri importante care vor fi desecretizate peste decenii ?

  …dovada o reprezinta si recunoasterea oficiala a fostului presedinte mircea snegur din anul 2009, ca romania a acordat tot ajutorul posibil moldovei in conflictul cu separatistii transnistreni … dar am aflat asta dupa ani de zile . la fel este si acum…

 37. Pt COSTIN

  Poate iti gaseti capacitatea sa te concentrezi sa iti exprimi aiurelile mai compact? Nu te insira chiar ca la mama pe cuptor…

  Nu voi raspunde chiar la toate aiurelile, pentru ca esti de rea credinta. REPET PENTRU CEI MINIDOTATI:

  Eu nu am postat nimic din partea mea. Si am solicitat, cine are mai multe informatii, sa posteze. Deci, toate magariile puse aici te caracterizeaza ca pe un frustrat si incapabil sa analizezi sau sa citesti macar cit de cit adecvat…

  Daca e sa discut, e sa o fac alaturi ori cu oameni rationali. Dar unde nu e, nu e…

 38. Pt error

  „Tu” – asta ce ar insemna?

  Daca mi-a fost adresata mie intrebarea, raspund: pe blogul meu scriu ce vreau si imi exprim gindurile cum vreau. Asta vreau, pe putin spus. Pe mai mult – nu vreau s atac si, peste o vreme, sa ne pomenim ca uite si uite…

  Ce vrea lumea de la mine? Se vede in functie de cultura lor generala, politica si de cumsecadenie, care ii caracterizeaza pe doar foarte putini. Tu ii tratezi de oameni, iar ei sint platiti sa fie neoameni, asa cum sint platite posturi TV sa ii arate numai pe feti-frumosii bogati… Pt ei pluralismul s emasoara in bani.

 39. Pt europa

  In principiu, ce ati spus e drept. Problema, insa, e sa nu promiti daca nu ai inchipuire cum vei face si daca vei putea face in general. Aici e buba. Si, de asemenea, o doza de subiectivism. Pentru ca atunci cind Diacov spune ca e unul invitat la un seminar international si lui ii cere cont cu euro, ce sa spun? Omului i s eface lehamite si de seminar sau conferinta. Eu nu am probleme, ca am cetatenie, cei cu afaceri trebuie sa gaseasca, ceilalti, daca au invitatie cu asumarea cheltuielilor, nu ar trebui sa fie afectati de aceasta conditie. Poate gresesc, dar asa vad lucrurile.

  Acum legat de punctul d evedere al Guvernului – trebuie anulat si cautate solutii. Eu nu stiu cine si cum a votat in Parlamentul Romaniei, am rugat cine stie sa posteze, dar consider ca nu s-a stiut prea bine, poate, ce se voteaza si nu exclud un PR intre politicienii romani tot pe seama noastra…, a basarabenilor.

 40. pentru d-na Pavlicenco. cu toata stima si respectul vreau sa va intreb dece PNL-ul din romania face asemenea gafe? ma refer la ce au facut in senat . nu va invinuiesc pe dumneavoastra dar incerc sa inteleg si nu pot. poate cunoasteti ceva subtilitati? dar va rog sa-mi dati un raspuns credibil si nu o scuza. mersi mult!!!

 41. In general toti politicienii multe promit dar realitatea este alta. Sunt convins ca si singura stiti ce este politica. Nu exista vreun politician care nu greseste. Ce a promis Napoleon? Ce a promis Hitler? Ce a promis Lenin? Ce a promis Voronon ? Dar ce au facut in realitate? Daca Basescu din considerente fratesti ori emotionale chiar a gresit trebue de iertat, este prea mic subiectul de-a face multa zavra. Noi inca bine n-am scapat de experimentele ideologiei comuniste, ca dorim cu orice pret de-a distruge partidele de dreapta. Stop, stop, stop , acum ca niciodata dreapta trebue intarita, ajutata si protejata. Idea comuna a societatii trebue sa fie „30 de ani puterea dreptei” pentru a restabili de facto concurenta politica si economica in tara. Prea mult la putere a fost stinga. Ea trebue sa se odihneasca pentru ca nu mai stie ce face.
  Acum in legatura cu judecatorul Anatol GALBEN care il face pe mortul in popusoi. Toti basarabenii din Occident stieau despre maltratarea anticomunistelor de catre regimul comunist, dar acest sfint nu. Locul lui este in puscarie pentru abuz in serviciu. Mai n-ar spune ca nu poate de loc citi ori privi in presa stirile.(din aceasta perioada). Ea , sluga tiranului, este foarte periculoasa!

 42. La insistenta Ministerului Afacerilor Externe, Guvernul Boc se impotriveste eliminarii obligatiei de probare a existentei contului cu 500 euro pentru basarabenii doritori sa obtina viza de intrare in Romania. MAE insista ca este vorba de o obligatie a Statului Roman fata de UE in etapa de preaderare la spatiul Shengen. Este adevarat, pina in prezent nimeni din Guvernul Boc nu a vazut acest acord intre UE si Romania si cele declarate de MAE sunt luate ca adevar absolut. Din aceleasi considerente de respect fata de angajamentele statului in relatia cu UE, s-au condus si senatorii care au votat impotriva propunerii lui Urban care, de altfel, nu a adus nici un fel de argumente juridice in sustinerea propunerii si combaterea pozitiei Guvernului… Pregatirea deosebit de proasta a propunerii Urban sugereaza ca PDL-stii erau constienti ca o astfel de propunere nu va trece examenul juridic la Senat, dar au decis sa faca putina propaganda de prostire a basarabenilor. De mentionat ca Presedintele Basescu a promis public basarabenilor sa elimine acesti 500 de euro in vizita sa recenta la Chisinau. Este cazul ca domnia sa le ceara celor de la MAE sa-i prezinte adevarata situatie a relatiei Romania-UE la acest subiect.

 43. Pt jan

  Caut raspuns. Ultimul, venit de la un deputat din Romania, este urmatorul „Vitalia, este o diversiune pdl-ista. Guvernul Boc se opune oficial si hotaritor scoaterii acestor 500 euro cu trimitere la obligatii in fata UE”. Astept descifrari. Nimeni nici din Romania nu mi-a dat o explicatie mai versata. Dar e ceva e la mijloc si nu stiu cum pot descifra. Ceea ce este cert e ca Guvernul nu si-a schimbat punctul de vedere si a ramas ca e contra anularii celor 500 de euro la iesire. Ce a fost in Parlamentul Romaniei eu nu am vazut si nu am priceput. Daca cineva gaseste filmarea amanuntita cum a fost la sedinta, declaratii ce s-a intimplat – asta al solicitat.

  Este, insa, tot atit de adevarat ca nu raspund pentru nici un partid din Romania. PNL din RM nu are acord cu PNL din Romania, are AMN-ul lui Urecheanu.

 44. Pt Tudor

  Mersi mult, este deja o descifrare a enigmei, pentru ca stau si ma intreb – de ce Guvernul Boc nu si-a anulat punctul de vedere contra, ca sa il inlocuiasca prin unul pro?

 45. Vreti mai mult decit se poate. 500 EURO sunt conditiile UE si nu ale lui Emil Boc. Nu ne ramine decit sa ne conformam si sa le multumim pentru viata noastra fericita lui Snegur, Lucinschi si bolsevikului Voronin. Este o mare rusine ca fiica lui Snegur se ocupa de Intergrarea Europena, cind tat’su a ratat posibilitatea sa mergem spre Europa impreuna cu Tarile Baltice. Suntem niste ratati.

 46. Pt Vasile

  Bravo, Vasile, ai mare si trista dreptate. Basarabenii sint vinovati ca au votat niste conducatori nascuti ratati, iar acum, insaraciti cu buna stiinta, vor in Romania si in Europa. Este adevarat, mai intii sa invete a vota.

 47. D-na Pavlicenco,

  Din nou ajungem la o neintelegere. Nu este bine sa ne dam toti cu parerea….Care cum crede, care pentru care ssi care contra cui…
  De ce nu preferati ca un grup de romani basarabeni sa solicitam un raspuns oficial de la presedintele Basescu, care a promis sa scoata aceste 500…. Cu siguranta vom primi un raspuns oficial si vom vedea unde, cine si ce matrapazlicuri face in acest sens.
  Ce va spune dvs un deputat nu este neaparat adevarul pur. Oare la noi toti deputatii stiu adevarul despre toate ?
  DVS intrebati pe blog sa va scrie cine ce stie la acest capitol…..Cereti informatii de la anonimi ca si mine, care putem scrie ce dorim, poate chiar dorim sa va dezinformam si sa va improaste lumea cu noroi….Dvs stiti foarte bine ca multi vizitatori al blogului dvs o fac principial pentru a va toca timpul….nu din placerea de a comunica sincer la subiect.
  Scuzati, dar nu va incurajezi sa operati cu auzite din „maxi-taxi”. Publicati dovezi, daca aveti, dar nu ne incurajati sa criticam pe Basescu sau PSD+PNL din Romania. Avem nevoie de adevar. Nu am pretentii ca trebuie sa o faceti DVS, dar nu este bine sa presupuneti fara cunostinta de caz, totusi se pune in discutie ceva mai „special”.

 48. Pt UPS

  Este cert ca Guvernul nu si-a schimbat punctul de vedere si a ramas contra anularii celor 500 de euro la iesirea din R.Moldova spre Romania. Pentru mine, explicatia postata pe blog de romanul Tudor este suficienta…

  „La insistenta Ministerului Afacerilor Externe, Guvernul Boc se impotriveste eliminarii obligatiei de probare a existentei contului cu 500 euro pentru basarabenii doritori sa obtina viza de intrare in Romania. MAE insista ca este vorba de o obligatie a Statului Roman fata de UE in etapa de preaderare la spatiul Shengen. Este adevarat, pina in prezent nimeni din Guvernul Boc nu a vazut acest acord intre UE si Romania si cele declarate de MAE sunt luate ca adevar absolut. Din aceleasi considerente de respect fata de angajamentele statului in relatia cu UE, s-au condus si senatorii care au votat impotriva propunerii lui Urban care, de altfel, nu a adus nici un fel de argumente juridice in sustinerea propunerii si combaterea pozitiei Guvernului… Pregatirea deosebit de proasta a propunerii Urban sugereaza ca PDL-stii erau constienti ca o astfel de propunere nu va trece examenul juridic la Senat, dar au decis sa faca putina propaganda de prostire a basarabenilor. De mentionat ca Presedintele Basescu a promis public basarabenilor sa elimine acesti 500 de euro in vizita sa recenta la Chisinau. Este cazul ca domnia sa le ceara celor de la MAE sa-i prezinte adevarata situatie a relatiei Romania-UE la acest subiect.”

 49. D-na Pavlicenco,

  „Pentru mine, explicatia postata pe blog de romanul Tudor este suficienta… ”

  Pentru mine nu este suficienta…..Numai un raspuns oficial al Presedintelui Basescu, care a promis acest lucru, poate fi suficient. Daca vizitatorul roman Tudor este deputat, stiti si pe lista carui partid a fost ales ? Macar sa stim de unde vine….

 50. Pt UPS

  Mesageria functioneaza sau nu?

  Basescu, cel care raspunde de politica externa, trebuie sa se decida ce vrea Statul Roman cu acesti 500 de euro, iar asta trebuie sa o faca prin MAE. Adica MAE, asa cum spune Tudor, trebuie sa dea explicatii exhaustive ce e posibiul si ce nu e posibil cu acesti 500 de euro. Daca Guvernul, prezentind punctul de vedere bazat pe pozitia MAE, nu-si schimba pozitia, inseamna ca PDL are o pozitie duplicitara – pentru basarabenii naivi votam, dar MAE si Guvernul ramin ca nu se poate. Deputatii pedelisti au facut populism, iar ceilalti care nu au votat au tinut cont de pozitia Guvernului. Iata unde e dilema. E si minciuna, si manipulare, si smecherie, si duplicitate, si fatarnicie, si populism, si demagogie, si vrajeala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *