Guvernul Boc e contra anularii contului cu 500 euro! Aici video

pvg658-1.jpgpvg658-2.jpg

pvg658-3.jpg Sfatul_Tarii_1918Legat de declaratiile privind votul pro si contra in Parlamentul Romaniei in problema anularii sumei obligatorii de 500 de euro intr-un cont demonstrabil prin certificat de la banca pentru basarabenii care solicita viza pentru Romania, iata ce imi scrie un consilier de parlamentar din Bucuresti: 

“Cine a spus ca PSD si PNL au votat impotriva? Atunci nu cred ca mai e nevoie sa comentez. Nu este prima oara cand una se intampla in Parlament si altceva se livreaza presei. Aici este  linkul http://www.cdep.ro/proiecte/2009/600/50/8/pvg658.pdf cu Punctul de vedere al Guvernului asupra propunerii legislative. Vedeti argumentele si concluzia. Reamintesc – e vorba de Guvernul Boc (PD-L), ce propune respingerea proiectului de lege…”– al unui senator PD-L – adaug eu. Rog precizari si comentarii ale celor informati.

Iata si o explicatie venita de la un parlamentar roman:

„La insistenta Ministerului Afacerilor Externe, Guvernul Boc se impotriveste eliminarii obligatiei de probare a existentei contului cu 500 euro pentru basarabenii doritori sa obtina viza de intrare in Romania. MAE insista ca este vorba de o obligatie a Statului Roman fata de UE in etapa de preaderare la spatiul Shengen. Este adevarat, pina in prezent nimeni din Guvernul Boc nu a vazut acest acord intre UE si Romania si cele declarate de MAE sunt luate ca adevar absolut. Din aceleasi considerente de respect fata de angajamentele statului in relatia cu UE, s-au condus si senatorii care au votat impotriva propunerii lui Urban care, de altfel, nu a adus nici un fel de argumente juridice in sustinerea propunerii si combaterea pozitiei Guvernului… Pregatirea deosebit de proasta a propunerii Urban sugereaza ca PDL-stii erau constienti ca o astfel de propunere nu va trece examenul juridic la Senat, dar au decis sa faca putina propaganda de prostire a basarabenilor. De mentionat ca Presedintele Basescu a promis public basarabenilor sa elimine acesti 500 de euro in vizita sa recenta la Chisinau. Este cazul ca domnia sa le ceara celor de la MAE sa-i prezinte adevarata situatie a relatiei Romania-UE la acest subiect”.

Inca o remarca a mea: am vizionat integral examinarea chestiunii pe http://senatonline.ro/article-10-02-2010-124218.html. Problema cu cei 500 euro e aproximativ intre minutele 70 si 94. Daca privesti, e totul clar, dar nu asa cum spun pedelistii. Numai cit face ca reprezentantul Guvernului Boc, pe linga Avizul de respingere a initiativei legislative, se mai si „cufunda in confuzia” Consiliul Europei-Consiliul European… Acel reprezentant e in foto de sus, la stinga… Voi incerca sa pun pe blog secventa video.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

170 Comments

Add a Comment
 1. Cred că acest lucru s-a făcut nu fără acordul lui Băsescu. Dacă e aşa, atunci Preşedintele Băsescu joacă murdar. Eu tare vreau, dar uitaţi-vă ce fac ei! Parcă Guvernul Boc este căzut din pod. Îmi pare rău.

 2. Manipulare pedelistă, ca de obicei. Situația din o mare parte a presei române s-a înrăutățit de când a câștigat la limită Băsescu. Presa independentă e descurajată de toți infiltrații PD-L și din serviciile secrete sub Băsescu care s-au activat, iar cei rămași independenți au penurie de surse pentru a putea livra o știre corectă.

  Tare mi-e că o să pățiți și voi la fel. PLDMul dacă a intrat în popularii europeni are o șansă de vreo 50% să devină un partid cu discurs foarte populist pe viitor, gen PD-L România.

 3. Linkul nu mai este valabil.

 4. Pt Horia Sima

  Mersi, pe adresa de e-mail, prin care l-am primit, e valabil. Incerc sa il repostez. Se pare ca am facut si acum se deschide. Va rog, verificati.

  http://www.cdep.ro/proiecte/2009/600/50/8/pvg658.pdf

 5. Adica Croatia nu este membra UE, dar cetatenii acesteia pot sa se deplaseze in Ungaria cu buletinul de identiate (un acord special numai cu Ungaria), dar noi, din Basarabia, nu putem sa avem asa acord cu Romania, ca sa elimine certinta de 500 euro.

  Cum a fost si a ramas, romanii ne considera ca oamenii care locuesc in tara terta, ce ar insemna suntem la acelas nivel ca si indienii si pakistanezii, bravo, romanilor, inca o data ati dat dovada de fatarnicie.

 6. acum merge, m. mult

 7. Doamna Pavlicenco, ce sa comentezi?! Daca Moldova vrea o relatie aprofundata cu UE, trebuie sa respecte criteriile stabilite pentru aplicarea Acordului Schengen. Altfel isi va inrautati propria situatie si in acelasi timp o va inrautati si pe cea a Romaniei. La acest moment problema este a Republicii Moldova si nicidecum a Romaniei. Guvernul Republicii Moldova trebuie sa negocieze cu Comisia Europeana, precum si cu Directia Schengen pentru simplificarea procedurilor de acordare a vizelor. Este o treaba de discutie si decizie intre experti si nicidecum nu are o influenta a politicienilor de la Chisinau si Bucuresti. Atat timp cat Republica Moldova nu va respecta un set de indicatori statistici si economici nu va putea aspira spre o procedura de simplificare a modului de acordare a vizelor. Iata ce inseamna cand oamenii politici din Romania si din Moldova nu isi iau consilieri pe domenii potrivite si lasa sa se strecoare in presa si in spatiul public tot felul de aberatii, care si mai de care deocheate.

 8. AM RIS COPIOS

  Constantin Tănase: Eu, distrugătorul Alianţei de guvernământ…

  …Maestre, îmi zice alaltăieri scriitorul Vladimir Beşleagă, lumea vorbeşte că te-ai pus pe demolat Alianţa de guvernământ. Se uită la mine cu ochii lui luminoşi şi şmecheri, apoi izbucneşte în râs – celebrul râs molipsitor al maestrului Beşleagă.

  Dacă a bătut ceasul sfânt al sincerităţii, apoi recunosc că eu, Tănase Demolatorul, m-am pus pe distrugerea Alianţei cu mult timp înainte de constituirea acesteia.

  Cel mai important pas în acest sens a fost organizarea, cu puţin timp înaintea alegerilor din 5 aprilie 2009, a unei conferinţe de presă (la care au participat şi Val Butnaru, V. Saharneanu şi V. Ţâbuleac) în care eu personal am îndemnat electoratul să NU voteze pentru partidele din opoziţia comunistă (PLDM, PL şi AMN), ci să-şi dea votul slăvitului şi dragului nostru PCRM. De fapt, pe întreg parcursul campaniilor electorale din anul trecut eu personal şi redacţia TIMPULUI am bătut permanent în Opoziţia anticomunistă şi am favorizat partidul lui Voronin; nu întâmplător, unele instituţii de presă, cele mai independente şi democratice, m-au supranumit pe mine „ziaristul lui Voronin”, iar publicaţia TIMPUL – organul de presă al PCRM.

  Marea bătălie pentru distrugerea AIE s-a declanşat însă după înfiinţarea acesteia şi venirea în fruntea parlamentului şi a statului a lui Mihai Ghimpu, iar în fruntea guvernului – a lui Vlad Filat. Din acest moment am făcut mai multe declaraţii şi am întreprins mai multe acţiuni, menite să discrediteze Alianţa şi s-o distrugă. Astfel, am dispus (în stilul meu voluntarist, dictatorial şi iresponsabil) următoarele:

  1. În toate ministerele, departamentele şi agenţiile de stat să fie păstraţi în funcţii toţi funcţionarii corupţi, incompetenţi, care au slujit cu credinţă regimul Voronin;
  2. În serviciile desconcentrate din raioane să fie păstraţi în funcţiile-cheie toţi agitatorii şi propagandiştii partidului lui Voronin;
  3. În raioane, să nu fie admişi la funcţii de răspundere niciun activist al fostei Opoziţii anticomuniste, dacă nu există indicaţia mea personală;
  4. Să nu fie deranjate mafiile naţionale, constituite în perioada regimului Voronin – a cărnii, zahărului, lactatelor, chibriturilor ş.a.m.d., inclusiv a Firmei mixte moldo-române „Ace, brice şi carice” SA;
  5. Să fie majorate taxele şi tarifele la toate mărfurile şi serviciile care pot diminua brusc nivelul de viaţă al cetăţeanului simplu;
  6. Să fie schimbată Constituţia în aşa fel ca să nu poată fi schimbată;
  7. Să fie exclusă din Constituţie noţiunea „limba moldovenească” în aşa fel ca să nu nimerească în ea noţiunea „limba română”;
  8. Să fie introdusă în învăţământ studierea religiei de către Mitropolia Moldovei, ştiindu-se că preoţii acestei Mitropolii nu au susţinut Partidul Comuniştilor în campaniile electorale;
  9. Am interzis ca miniştrii Alianţei să se întâlnească în fiecare săptămână cu oamenii muncii din raioane;
  10. Am obligat şeful parlamentului (şi statului) şi premierul să nu renunţe la garda de corp ca să-i păzească şi atunci când trec dintr-un colţ al biroului în altul.

  Ce-am mai făcut eu pentru distrugerea Alianţei? Că acum, în fugă, nu mi le amintesc pe toate… Dar că am mai făcut şi alte acţiuni, şi mai serioase – precis! Când mi le amintesc, revin. Pe cuvânt.

 9. Pentru Expert:

  Nu are nimic Moldova cu Comisia EU fiindca Moldova inca nu a inceput negocierile, este un acord specific intre doua tari vecine, nu du lumea in eroare, problema ca Romania o face pe desteptu.

 10. Pt expert

  Total de acord, dar daca in presa se strecoara minciuni, consider ca trebuie sa tacem? Uitati-va pe blogul meu cum mi-au sarit in cap legat de prestatia PNL, de parca sint nasa lui Antonescu sau am acord cu el…

 11. pt Horia Sima

  Corect romaneste este sa te exprimi

  Nu indu lumea in eroare.

 12. Constantin Cheian: Politica, un meci de blat

  „Dle Cheianu, îmi spune un cunoscut politician, lăsaţi-o mai moale, voi, jurnaliştii, cu dosarele astea sensibile „7 aprilie”, „corupţia”, „abuzurile lui Voronin”! Nu-i mai sâcâiţi atâta pe cei de la guvernare, oricum nu se va face şi nu se va afla nimic. Există subiecte şi probleme adevărate – integrare europeană, preţuri, minorităţi, Transnistria. Astea atacaţi-le. Cum nu înţelegeţi că tot ce e legat de corupţie, de 7 aprilie, de Voronin, de accederea AIE la guvernare – toate s-au făcut cu banii aceloraşi oameni?!

  Cu aceşti bani, care provin din abuzuri şi corupţie, erau finanţaţi comuniştii cât ei erau puternici, cu banii aceştia au fost finanţaţi provocatorii care au incendiat Parlamentul şi Preşedinţia, cu banii aceştia unele din componentele AIE au învins la 29 iulie şi tot cu banii aceştia au fost cumpărate posturi în noul guvern! Ştiţi ce rezultat va avea ancheta asupra evenimentelor de la 7 aprilie? Rezultatul va fi un monument. Odată înălţat acesta, ancheta va trece pe linie moartă, societatea se va calma. Ei da, vor fi pedepsiţi, formal, bineînţeles, doi-trei poliţişti şi judecători mărunţi şi cu asta basta.

  Este ciudat că scrieţi cu toţii de atâţia ani despre politicieni şi-i cunoaşteţi atât de prost. Nu aţi învăţat nimic din limbajul lor dublu, din teatrul pe care îl fac. Şi nici societăţii nu vă pricepeţi să-i deschideţi ochii! În mod normal, după alegerile din 29 iulie, Voronin trebuia arestat împreună cu alde Papuc, Gurbulea, Reşetnicov etc. Cum să-i aresteze, însă, dacă în spatele lor stau aceiaşi bani ce i-au adus pe unii din AIE la guvernare?! Iată de ce asistăm la teatrul acesta cu chemări la Procuratură. Comuniştii-martori spun că a fost lovitură de stat, cei din AIE spun că e opera comuniştilor. Şi o vor ţine tot aşa, fără să se ajungă la vreun rezultat, iar autorul adevărat sau păpuşarul, sau cel „cu punga groasă”, stă pitit în culise. Ştiţi ce înseamnă politica? Cunoaşteţi, nu-i aşa, ce-i acela blat în fotbal? Adică, meciurile cumpărate. Asta este politica. Politicienii ca şi cum joacă în ochii noştri un meci de fotbal adevărat, dar li s-au plătit bani grei şi unora, şi altora pentru ca partida să se termine cu remiză.

  Ştiţi ce a însemnat incendiul de la 7 aprilie? În el au ars toate probele. Ca să ascunzi urmele unei crime comise într-o casă de-a lungul a opt ani, dai foc casei. Totodată, incendiul a fost un eveniment atât de amplu, încât în mintea publicului abuzurile şi fărădelegile fostei guvernări au pălit în raport cu imaginea unui Parlament incendiat. Până la urmă, toţi vor ieşi basma curată, vă spun eu, şi comuniştii, şi cei din AIE, căci asta este în interesul celui cu banii. Şi toţi vor fi împăcaţi şi mulţumiţi. Deja sunt.

  Lupu a primit putere şi va mai primi pentru că în spatele lui stă Plahotniuc; Urecheanu nu mai vrea nimic de la politică pentru că şi-a umplut buzunarele, Filat şi-a pus oamenii în locurile strategice şi bănoase; Ghimpu mai vrea o Stea a României. Toţi au apucat câte o halcă de putere. Inclusiv Ţurcan, care e şantajabil din cap până în picioare. Numai că acum li s-a urcat puterea la cap şi vor mai mult. Deşi se prefac că luptă cu Voronin, ei au în cap doar un singur model al deţinerii Puterii – „modelul Voronin”. Toţi vor să fie Voronini. În plus, unii mai cultivă iluzia că, dacă vor cuceri puterea totală, nu vor mai fi la discreţia sponsorului lor, ci îl vor avea ei la mână. Iată de ce se pregătesc de alegeri anticipate, chit că în vorbe declară că nu vor anticipate.

  Iată despre ce trebuie să scrieţi, dle Cheianu, îşi încheia tirada cunoscutul politician – despre pofta dementă de putere a celor patru din AIE, despre criza economică mondială şi sărăcia moldovenilor, nu despre „7 aprilie” şi „abuzurile lui Voronin!”…

 13. Horia Sima,

  Inainte de a te apuca sa spui ceva, te rog sa consulti materialele destinate publicului larg de pe pagina Comisiei Europene la capititolul de justitie si afaceri interne. Dupa aceea mai discutam despre proceduri, consecutivitate si alte lucruri. Nu uita ca in materie de vize decizia este comunitarizata si nicidecum bi sau multi-laterala, iar evaluarea se face in baza unor criterii si indicatori prestabiliti si aplicabili tutor statelor terte. Romania aplica ceea ce promune DG JHA si decide Consiliul JHA in materie de vize si nu are cum sa ia decizii individuale, chiar daca ar dori sa faca acest lucru.

 14. p-ru expert

  Citeste mai sus pe subect Croatia – Ungaria

  din pacate in moldova chestiele aceste se percep foarte mono-vizual, exista foarte multe surce de informatie, ce zici tu e corect numai din punctul tau de vedere. Exista altfel si acordul intre Rusia si UE ce detine locuitorii din zona Kaliningrad, e alta ca moldova a ca un tintar si daca politicienii nostri famos nu o sa bata la usa ma insistent si cu oameni care sunosc materia si nu cu mamaligarii de gradu trei de tip sovietic atunci se poate de semnat su acord BI cu romania in ce priveste regimul de vize.

 15. Este nedrept si dureros pentru noi sa vedem ca se percepe cetateanului din RM sa dovedeasca ca detin 500 euro la intrarea in Romania(UE). Din pacate regulile UE nu se fac la Bucuresti dar trebuie respectate de ROMANIA. ACEEASI PROBLEMA AU AVUT-O SI ROMANII INAINTE DE ADERAREA LA UE. Singura solutie este sa se obtina derogari de la UE unde sigur demersurile RM vor fi sustinute de Romania ,sau RM sa intre in UE. Trebuie sa va hotarati daca vreti avantajele UE ,toate partidele inclusiv PCRM sa se uneasca si sa lupte pentru asta. Este o chestiune nationala transpartinica. UE va va ajuta , conjunctura este favorabila, acum trebuie actionat.Lasati la TV un mesaj catre partide si natiune si insistati. Antrenati in acesta actiune tinerii comentatori TV si comentatorii politici.Este nevoie de o actiune si un consens national.Am citit pe un blog ca Romania este acuzata pentru moartea a cca 400000 moldoveni. Puteti sa-mi dati sursa acestor date sau este vorba de manipularea la care a fost supusa populatia din partea propagandei ruse?

 16. p-ru alt basarabean:

  Inca un mono ai uitat draga ca romania era deja in NATO si lobby face SUA, germania pentru romania. nu incurca una cu alta. cetatenii de rand in romanai habar nu aveau de chestia asta.

 17. fara integrarea NATO moldova nu are nici o sansa, SUA nu are de gand sa se lupte cu rusii.

 18. Pentru Horia Sima
  Daca Moldova nu profita de oportunitatile pe care le are si nu lupta pentru a avea o soarta mai buna nimeni nu o va face in locul ei . Nu este in situatia de a fi rugata .Este plasata intr-un loc nenorocit unde se ciocnesc superputerile si poate specula asta. Plasarea scutului antiracheta in Romania va intari puterea de negociere a Moldovei aflata sub tirul rachetelor rusesti din Transnistria. Normal ca rusii au devenit nervosi,au in sfarsit o forta de echilibrare in fata si nu mai pot da cu biciul fara probleme.

 19. Dupa ce Romania va adera la spatiul Schengen problemele vor fi si mai mari…singura solutie pentru basarabeni este sa-si recapete cetatenia…pentru ca procesul de anulare a vizelor pentru basarabeni nu cred ca va merge foarte rapid…probabil cativa ani tot vor trece pana cand vor fi scoase vizele de calatorie…Romania este stat de granita al UE si are niste responsabilitati…eu,oricum,din ce imi aduc aminte Basescu a spus clar ca va incerca sa convinga europenii ca suma de 500 de euro sa fie scoasa…insa n-a spus ca o va scoate,pentru ca Romania are niste angajamente si nu poate decide singura anumite lucruri…insa sper ca in viitor acordarea cetateniei sa functioneze cat mai bine…as vrea doamna Pavlicenco sa monitorizati in continuare procesul de acordare a cetateniei si sa transmiteti daca intr-adevar lucrurile se schimba in bine referitor la acest proces….

 20. umblu esti din pdl cu variante, minciunosi daka e true, fatarnici

 21. Textul exprima clar punctul de vedere al guvernului Boc!
  Dar…. e un mare DAR. Nu exprima punctul de vedere ACTUAL al guvernului.
  Vedeti DATA documentului e din Sep 2009 inainte de alegeri. Vedeti cui ii este adresat (lui Geoana).

  Documentul cu pricina trebuie vazut in contextul luptei electorale din Romania. Geoana urmarea sa isi apropie alagatorii din RM dar nu i-a mers manevra. In realitate il doare la basca de RM.
  Guvernul actual va remedia situatia, dar are nevoie de timp. Folositi la maxim micul trafic de frontiera pana atunci. Nu-i greu sa iti faci mutatie din Chisinau in una din localitatile eligibile. Si apoi odata intrat in Ro cu micul trafic de frontiera nimeni nu sta cu bata sa intrebe daca depasesti zona.
  Rabdare ca ajungem si acolo.
  Hai noroc!

 22. Pt Horia

  Totusi, de ce nu a fost actualizat punctuld e vedere al Guvernului?

 23. Pai doamna, e simplu. Se apropie alegerile si in Moldova. Si atunci concurentii electorali o sa scoata tunurile cu promisiuni. La momentul oportun guvernul Romaniei o sa schimbe foaia si o sa permita accesul fara vize (la rugamintea guvernantilor liberali din MD). Evident o sa fie aratata si pisica- „Daca ies comunistii bagam iar viza”.
  Daca toti cetatenii RM ar avea orientari politice ca dvs, deschiderea ar fi totala si neconditionata. Dar sunt multi care trebuie „ajutati” sa ia decizia corecta. Nu e vina lor, spalarea de creier timp de 60 de ani nu trece in cateva luni de pseudo democratie.
  Cum spuneam rabdare, sau sa ne grabim incet.
  Respecte,
  un roman, moldovean

 24. Statul roman a mai demonstrat inca o data cit de mult valoram noi moldoveii pentru ei.
  Explicatiile care nu ar fi ele nu au nici scuza.
  Daca nu oresti ceva atunci gasesti intotdeauna motive.
  Chiar daca UE va permite ca Romania sa decida singura regula de trecere a frontiere pentru moldoveni (cu sau fara viza), cert este ca romanii vor opta pentru viza si vor gasi multiple argumente.
  Asa sint romanii, cand au posibilitatea de a demonstra ca au putere , nu vor rata nici o ocazie, ii vor freca la maxim pe toti, dar in primul rind pe cei mai de aproape- pe frati.

 25. .. inseamna asta, gavrile, ca tu fiind roman, judeci dupa tine?

 26. Pentru Gavril
  Romanii si Romania inseamna si Moldova. Nu uitati ca Romania este in prima faza rezultatul unirii Moldovei cu Muntenia.Tot ce clamati ca va reprezinta este de fapt in stanga Prutului. Cand Antonescu a fost fortat sa se alieze cu Hitler a facut-o si pentru eliberarea Basarabiei.A platit cu viata. Vreti rusomoldovenism descurcati-va si nu va mai vaicariti. Sunteti moldovean automat sunteti roman chiar de nu va place. Moldovenesca orala este aceeasi si in Romania.Limba moldovenesca este un dialect al limbii romane ,la fel ca a ardelenilor. ,banatenilor, maramuresenilor, oltenilor etc. Romanii sunt si ei ca si voi ,alearga dupa bani si le este frica de cei puternici si au alte griji decat necazurile voastre. Trebuie sa va intre bine in cap ca sunteti tari prin ceea ce faceti nu prin ce asteptati de la altii. Nu uitati ca listele cu moldovenii deportati in Siberia erau facute de confratii nostri :vecini, consateni, cunostinte. De asemenea si domnitorii moldoveni isi vindeau fratii si parintii sultanilor pentru o perioada nenorocita de domnie cand mareau birurile la supusii lor tot moldoveni.Nimic nu s-a schimbat sub soare.

 27. Dna Pavlicenco cred ca e mai corecta denumirea Guvernul PDL-Boc a fost contra…
  Vezi si argumentele lui Horia

 28. Inca o data se demonstreaza ca nici jurnalistii, nici „muritorii de rand” nu prea stiu sa asculte si sa citeasca.
  Documentul e vechi, a mai aparut pe cateva site-uri in toamna. Basescu stie cu siguranta foarte bine de el, nu-i in nici un caz vorba ca „iote domle boc nu mai asculta de base”. Naivitati.
  Ceea ce tovarasii jurnalisti nu a priceput e ca Basescu nu a promis sa se scoata chestia cu 500 de euro, ci a zis ca vor purta tratative cu cei de la UE ca DOVADA DE LA BANCA sa fie inlocuita cu o DECLARATIE PE PROPRIE RASPUNDERE ca persoana care intra in RO are acei bani. E vorba deci doar de o facilitate de ordin birocratic, nimic mai mult. Ar fi deci bine sa nu incurcam borcanele de dulceata cu cele de muraturi.

 29. Punctul de vedere respectiv este din 23 Septembrie 2009, asa cum rezulta din documentul sus citat.

  Intre timp senatorul PDL Iulian Urban a reluat problema in Camera Senatului, pe data de 10 februarie (acum trei zile), unde a propus scoaterea cerintei de a dovedi posesia celor 500 de euro.

  Simtind probabil o leziune in demnitatea de ferventa sustinatoare a PNL Romania (in urma articolului publicat pe Unimedia), d-na Pavlicenco a considerat de cuviinta sa rascole in documentele din anul trecut, doar-doar o spala imaginea psd-eilor si pnl-eilor pe care cu atata ardoare o apara de ceva vreme incoace.

  Sa vedem de fapt cum sta situatia:

  http://www.urbaniulian.ro/2010/02/10/senatul-a-respins-legea-prin-care-fratii-basarabeni-puteau-intra-in-romania-fara-a-mai-fi-nevoie-sa-demonstreze-ca-au-mijloace-financiare-de-intretinere/#comment-139202

  Iar aici puteti viziona in intregime sedinta cu pricina, unde se cede cine a fost prezent la sedinta, si cum a votat fiecare.

  http://senatonline.ro/article-10-02-2010-124218.html

 30. Iar sint pe „moderare”? 🙂 faina treaba.. 🙂

 31. Pt Jay

  Sa reluam discutiile mai vechi. Daca ai ceva de spus, spune, de ce trebuie sa ataci in asa fel cum ai atacat, dupa care pierzi zile in sir sa demonstrezi cine sare la beregata…:

  „Simtind probabil o leziune in demnitatea de ferventa sustinatoare a PNL Romania (in urma articolului publicat pe Unimedia), d-na Pavlicenco a considerat de cuviinta sa rascole in documentele din anul trecut, doar-doar o spala imaginea psd-eilor si pnl-eilor pe care cu atata ardoare o apara de ceva vreme incoace.”

  Am spus clar:

  „In legatura cu declaratiile privind votul pro si contra in Parlamentul Romaniei in problema anularii sumei obligatorii de 500 de euro intr-un cont demonstrabil prin certificat de la banca pentru basarabenii care solicita viza pentru Romania, iata ce imi scrie un consilier de parlamentar din Bucuresti:”

  Si am mai spus clar:

  „Rog precizari si comentarii ale celor informati.”

  Dupa toate astea – de ce postezi fraze care lovesc? Uite, Jay, iti spun ultima oara, daca tu, pe care te stiu, mai faci lucruri de astea, nu vei mai intra pe blogul meu. sa nu spui ca nu te-am prevenit.

  Iar pe adresa personala am sa-yi retrimit e-mailul primit ieri din Romania, ca sa scrii prostii ca „Pavlicenco a considerat de cuviinta sa rascole in documentele din anul trecut”.

  Si despre care articol de pe unimedia vorbesti?

  Mai mult nu revin cu somari.

  Si care e faza cu linkul la sedinta senatului – a lipsit si Crin Antonescu, si Tudor pantiru, si Viorel Riceard Badea? Care e faza? Pe cine manipulezi?

 32. Puternic link. Mai vechi nu ati gasit? Ca se spune cu cit mai vechi cu atit mai mare valoare are.

  Ultima shedinta a senatului a aratat bine cine este pentru shi cine impotriva. Chiar ca nu stiu pentru ce tre sa comentati.

 33. Pt George

  Aveti linkul cum s-a votat?

 34. Locuind in Europa Occidentala vreau sa va zic si eu parerea mea. Sunt si aici, in Europa, absurditati care te pun in situatii foarte absurde. Si totusi suntem aici din cauza valorilor politice, economice si a.m.d. care stau la baza existentei UE. Sunt lucruri care trebuesc acceptate , chiar daca din punct de vedere uman este ceva absurd. Taxa de 500 de euro este o garantie ca in Romania si in Europa nu vin closarii (oamenii saraci care deobicei sunt din extrema stinga). Ei sunt cei mai mari adepti ai comunismului-stalinist. Trebue de gasit acesti 500 de euro si de demonstrat ca nu suntem jertfele sistemului comunist. Voronin singur a recunoscut ca comunismul este o ideologie care a transformat Moldova in cel mai sarac stat din Europa. El a zis ca pentru a fi acceptati in Europa trebue de ajuns la standartele europene. Deci la standartele capitaliste. Voronin se incurca cind declara ca Romania transforma Moldova in linie de front. Rusia este a cea care demult a transformat Moldova in linie de front. De ce PCRM nu cere Rusiei, ca ea sa se consulte cu Romania, daca trebue sa-si tina inegal trupele in Moldova. Voronin mai bine ar face daca ar cere Patriarhului Rus sa-si cheme soldatii acasa. Ca un copil primeste jucarii de la el (Patriahul rus) si joaca un rol de tradator. De ce daca este un comunist nu contribue la nationalizarea edificiului comunist din Chisinau. In timpul saraciei sa faci un asa edificiu inseamna a fi ceausist-stalinist ori fascist-comunist. Cind se critica dreapta se urmareste scopul de-a aduce stinga la putere. Unitatea si lupta contrarilor, este o lege a miscarii fie in politica, fie in economie, fie … Dreapta unita n-a cistigat alegerile zi a apelat la centru-stinga PD din Moldova. Primul argument de ce nu trebue organizate alegeri anticipate trebue sa fie ca in Moldova peste 60 de ani a fost stinga la putere. Deci dreapta trebue maxim de ajutat sa se intareasca cel putin 30 de ani. Politica are nevoe de un echilibru.

 35. http://unimedia.md/?mod=news&id=16635

  Poftim… luadati-va cine shi cum a votat!

 36. doamna, de ce incercati /a cata oara!/ sa bagati zazanie? Documentul , pe care il prezentati, cu care atacati, este din septembrie 2009 , este un PUNCT DE VEDERE A GUVERNULUI ROMANIEI, si nu un vot in senat sau in camera deputatilor, CACI VOTUL ESTE DECISIV. nu punctul de vedere. In data de 10 febriarie 2010,insa, adica 2 zile in urma, S-A PUS IN DISCUTIE SI LA VOT IN SENATUL ROMANIEI acest proiect de lege ! Si… a A PICAT !! Acuma deschideti la .. SENAT si ascultati stenograma sedintei si votul care s-a dat ::: 37 voturi IMPOTRIVA /PSD+PNL/ is 33 PRO /PD-L + UDMR/ Deci , cin ese vace vinovat ca n=a trecut ? PSD + PNL !! doamna , nu mai mintiti si nu mai manipulati .Aveti responsabilitate , ca formator de opinie sa informati corect , nu sa cautati fel de fel de lucruri , deseori prostesti/ de ex, articolul de ieri despre Chirtoaca / ca sa atacati AIE si Basescu . ASTA VA ESTE OBSESIA !

 37. Nina Gonta,

  Un plus mare de la mine 🙂

 38. acuma de ce a votat PSD si PNL impotriva , ar fi bine sa-i intrebi dta , caci i-ai sustinut , i-ai votat si ai legaturi mai stranse cu ei .Noua n-o sa ne spuna, care a fost motivul.

 39. Daca obtineti acesta informatie, vom fi curiosi s-o citim pe acest blog.

 40. Pt NINA GONTA si George

  Obsedatilor, poate polemizati cu europa?

  Locuind in Europa Occidentala vreau sa va zic si eu parerea mea. Sunt si aici, in Europa, absurditati care te pun in situatii foarte absurde. Si totusi suntem aici din cauza valorilor politice, economice si a.m.d. care stau la baza existentei UE. Sunt lucruri care trebuesc acceptate , chiar daca din punct de vedere uman este ceva absurd. Taxa de 500 de euro este o garantie ca in Romania si in Europa nu vin closarii (oamenii saraci care deobicei sunt din extrema stinga). Ei sunt cei mai mari adepti ai comunismului-stalinist. Trebue de gasit acesti 500 de euro si de demonstrat ca nu suntem jertfele sistemului comunist. Voronin singur a recunoscut ca comunismul este o ideologie care a transformat Moldova in cel mai sarac stat din Europa. El a zis ca pentru a fi acceptati in Europa trebue de ajuns la standartele europene. Deci la standartele capitaliste. Voronin se incurca cind declara ca Romania transforma Moldova in linie de front. Rusia este a cea care demult a transformat Moldova in linie de front. De ce PCRM nu cere Rusiei, ca ea sa se consulte cu Romania, daca trebue sa-si tina inegal trupele in Moldova. Voronin mai bine ar face daca ar cere Patriarhului Rus sa-si cheme soldatii acasa. Ca un copil primeste jucarii de la el (Patriahul rus) si joaca un rol de tradator. De ce daca este un comunist nu contribue la nationalizarea edificiului comunist din Chisinau. In timpul saraciei sa faci un asa edificiu inseamna a fi ceausist-stalinist ori fascist-comunist. Cind se critica dreapta se urmareste scopul de-a aduce stinga la putere. Unitatea si lupta contrarilor, este o lege a miscarii fie in politica, fie in economie, fie … Dreapta unita n-a cistigat alegerile zi a apelat la centru-stinga PD din Moldova. Primul argument de ce nu trebue organizate alegeri anticipate trebue sa fie ca in Moldova peste 60 de ani a fost stinga la putere. Deci dreapta trebue maxim de ajutat sa se intareasca cel putin 30 de ani. Politica are nevoe de un echilibru.

 41. Ei, decit sa mai citim nishte minciuni, mai bine nu mai trebuie nici o informatie.

  E simplu ceea ce au facut PNL shi PSD. Au aratat lumii ca Basescu face afirmatii ‘aiurea’ shi nu poate sa se tina de promisiune. Shi ‘toti’, inclusiv d-na Pavlicenco asha shi au crezut.

 42. Doamna Obsedata, polemizat dvs cu europa… shi in special referitiva la fraza aceasta: „Cind se critica dreapta se urmareste scopul de-a aduce stinga la putere…”

 43. D-NA Pavlicenco, ma fortati sa folosesc iar formula Pavlicenko.

  Pai puneti in LEAD justificarea unui „cineva” pentru PSD si PNL dar nu aveti onestitatea sa spuneti ca actul in sine a fost emis la 29. 09.2009?

  1.Pai in 29.09.2009 guvernul era PSD-PDL adica guvernul PSD-ist impreuna cu PDL-istii au refuzat.

  2. Solutia lui Basescu a venit in IANUARIE 2010 si NU se refera o EXCEPTIE cu privire la basarbeni (ceea ce intradevar ar incalca princiiile nondiscriminatorii) dar la o formula bazata pe declaratie pe prorpia raspundere.

  Deci nu exista contradictii decat in intentiile dumneavoastra de a pune in aceeasi oala PSD si PNL si a le gasi scuze asa…la comun( ca va e simpatica radacina aceasta)

  Intentiile lui Basescu au conotatii electorale si declaratia pe propria raspundere propusa de el este, cred, o idee proasta pentru ca da mai multa putere granicerilor corupti. Ei au dreptu la granita sa verifice si sa DECIDA in ultima instanta eligibilitatea detintaorilor de viza. Deci verifica pe cine vor si … de aici e simplu.

  Nu despre sanctificarea lui Basescu e vorba dar despre intentia vadita de a manipula informatia in favoarea PSD.

  PNL, absolut a propus schimbarile dar PSD + PDL le-au rafuzat atunci.

  Pentru ce dar contribuiti cu sarg la logodna asta idioata PSD-PNL?

  Va deranjeaza si scutu antiraketa? Asa… de curiozitate.
  Va ispiteste o functie la Publika ? Tot asa…. de curiozitate?
  Ori pur si simplu va plictisiti de moarte si vreti pur si simplu tam tam cu decaratii romanofobe pe forum ?

 44. Bravo, GEORGE! Sper ca dmna a ramas multumita de raspuns.

 45. Pt Dorin(cik)

  Am mai citit prostii, dar mai rar din astea.

  Reiau partial postarea pt Jay

  Am spus clar: “In legatura cu declaratiile privind votul pro si contra in Parlamentul Romaniei in problema anularii sumei obligatorii de 500 de euro intr-un cont demonstrabil prin certificat de la banca pentru basarabenii care solicita viza pentru Romania, iata ce imi scrie un consilier de parlamentar din Bucuresti:”

  Si am mai spus clar: “Rog precizari si comentarii ale celor informati.”

  Dupa toate astea – ce sa va spun la postari idioate?

  1. Aveti informatii ca Boc si-a retras aceasta pozitie a Guvernului? dati-mi, daca nu va solicita prea mult timp.
  2. Solutia lui Basescu, vizind o formula bazata pe declaratie pe prorpia raspundere, din IANUARIE 2010, cum scrieti, a fost acceptata de UE si de Parlamentul Romaniei? daca nu – din a cui cauza si, daca se poate, as vrea, cum spune si Jay, dovezi, asa cum le-am solicitat in articol.
  3. Puteti descifra doua fraze: 1. „Nu exista contradictii decat in intentiile dumneavoastra de a pune in aceeasi oala PSD si PNL” si „Intentiile lui Basescu au conotatii electorale si declaratia pe propria raspundere propusa de el este, cred, o idee proasta pentru ca da mai multa putere granicerilor corupti”.
  4. Nu am manipulat nimic, am reprodus un document de la un consilier de parlamentar, postind textul sau si documentul trimis. Nici macar eu nu am comentat documentul.
  5. Nu inteleg nici o aluzie la PSD-PNL. Chiar nu inteleg. Am repostat ce am primit. Unora le-am reexepediat e-mailul primit.
  6. De scutul antiracheta intrebati PL-ul din R.Moldova, care nu mai vorbeste de NATO. Noi sintem pentru scut, il salutam, si pentru NATO. Nu vreau sa va scriu ce fac eu pe „curiozitatea idioata” a dumitale.
  7. De Publika nu inteleg ce legatura are? V-a intrat un Vintu in cap? Ce am eu cu Publika, functii, etc. Dati-mi pace, ca eu mai am 8 luni pina la pensie, ce va tot roade undeva? Iarasi – imi e in cot de „curiozitatea” dumitale.
  8. Sint extrem de ocupata si asta poate vedea cine nu e orb si nu e fanatizat. Nu e cazul dumitale. Poate se plictisesc femeile din jurul dumitale, pe care le crezi bune doar de bucatarie.
  9. Ce are pozitia PDL cu declaratiile romanofobe? sau este adevarat ca asa cum PCRM era partid-stat e si PDL-partid-stat? Asta da, aveti dreptate cind o spuneti, numai ca eu nu actionez prin aceasta optica.
  10. Nu ati meritat acest raspuns, dar v-am aratat inca o data ca imi respect vizitatorii normali si am raspuns pentru onoarea mea si a lor. Nu si a dumitale…

 46. Pt stef

  Invata a scrie cite un cuvint in romana, e cam timpul.

  dna, nu dmna – nu te-a invatat nici scoala, nici mama? Nu te invata nici net-ul?

 47. Mare respect mai aveti fata de vizitatori: „Obsedati…. postari idioate…scrieti numai prostii…” Sa dea Domnul mai putini oameni cu un asha fel de respect…

  PS. Cica stef nu shtie a scrie cite un cuvint in romana… 1. Romana cu litera mare tre sa fie… 2. Romanii daca ceva folosesca varianta „sunt” shi nu „sint”…

 48. Daca ati vazut ca deja va cam duceti la fund cu articolul (“Cine a spus ca PSD si PNL au votat impotriva? Atunci nu cred ca mai e nevoie sa comentez.”), nu inseamna ca tre sa incepeti sa atrageti atentia la greshelile ortografice ale oamenilor…

 49. Pt George

  Nimeni nu se duce la nici un fund, stai linistit.

  In curind vom afla adevarul si il vom posta. Nu eu am scris articolul, dar am postat ce am primit de la un consilier de deputat, care, de fapt, mi-a trimis asta: Ordonanta de Urgenta nr. 5 din 5 februarie 2010 privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii Nationale pentru Cetatenie a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 0093 din 10 Februarie 2010. Potrivit art. 115 alin.(5) din Constitutia Romaniei, republicata si dispozitiilor Legii nr. 24/2000 privind tehnica legislativa, ordonanta de urgenta intra in vigoare dupa depunerea sa spre dezbatere in procedura de urgenta la Camera competenta sa fie sesizata si dupa publicarea in Monitorul Oficial.

  Urmeaza ca Guvernul sa inainteze Parlamentului proiectul de lege de aprobare a acestei Ordonante de Urgenta, in conditiile art. 115 alin.(5) din Constitutie.

  Iar eu l-am intrebat ce s-a intimplat cu initiativa de 500 de euro in cont.

 50. V-am atins in oarecare puncte sensibile si asta imi da oarecare satisfactie alaturi de paharul de Jameson.
  Cat despre explicatile de mai sus :

  # NINA GONTA spune:
  12 February 2010, la 19:07

  doamna, de ce incercati /a cata oara!/ sa bagati zazanie? Documentul , pe care il prezentati, cu care atacati, este din septembrie 2009 , este un PUNCT DE VEDERE A GUVERNULUI ROMANIEI, si nu un vot in senat sau in camera deputatilor, CACI VOTUL ESTE DECISIV. nu punctul de vedere. In data de 10 febriarie 2010,insa, adica 2 zile in urma, S-A PUS IN DISCUTIE SI LA VOT IN SENATUL ROMANIEI acest proiect de lege ! Si… a A PICAT !! Acuma deschideti la .. SENAT si ascultati stenograma sedintei si votul care s-a dat ::: 37 voturi IMPOTRIVA /PSD+PNL/ is 33 PRO /PD-L + UDMR/ Deci , cin ese vace vinovat ca n=a trecut ? PSD + PNL !! doamna , nu mai mintiti si nu mai manipulati .Aveti responsabilitate , ca formator de opinie sa informati corect , nu sa cautati fel de fel de lucruri , deseori prostesti/ de ex, articolul de ieri despre Chirtoaca / ca sa atacati AIE si Basescu . ASTA VA ESTE OBSESIA !

  Iata-va raspunsul. Apropo, a-ti ascultat stenograma ori pur si simplu numai noi trebuie sa va citim documentele ?

  Despre Basescu si propunerea lui, cu declaratie data pe propria raspundere de catre moldoveni ca au mijloace de intretinere… ce sa explic? Stati chiar asa rau cu logica? Atunci cand persoana nu poate demonstra clar si irefutabil, autoritatile pot crede ori nu, dar AU DREPTUL SA VERIFICE. Daca ati avut placerea sa cunoasteti unii simpatici baieti din Politia de Frontiera, e usor de inteles cum asa reguli sunt o mana cereasca pentru ei. Bun, ai declaratie pe propria raspundere. Demonstreaza ! Legea ii permite sa trimita acasa pe oricine trezeste suspiciuni. Deci… cu 20 de euro suspiciunile pot sa dispara ori nu.

  Nu vorba de pozitia PDL/ declarattii romanofobe, dar la fiecare postare similara, in fluxul de comentarii apar tot felu de replici gen „asa sunt romanii” „asa mult le pasa de noi”. Nu am vazut sa le sanctionati/comentati. Nu vi le atribui, dar sunt oarecum create in contextul subiectelor postate de dumneavoastra.

  Iar asocierea PSD/PNL insistenta… pai cum se face ca postati sa zicem intergral mesju primit fara ca macar sa il analizati.

  Propunerea e facut de parlamentari PDL, doamna…
  E respinsa de Guvernul PSD/PDL din septembrie 2009.

  Informatia fiind atat de explicita in documentul citat, cum puteti posta un titlu fara echivoc la PREZENT?

  Cum puteti cita fara rezerve zisele consilierului care spune ca e un neadevar ca PSD/PNL ar fi votat impotriva?

  E inexactitate care … fie imi sugereaza unele carente de analiza …scuzabile cu varsta, ori o rea intentie cel putin daunatoarea spatiului publik de dezbatere.

  A…si referitor la misoginismul dumtale… Faptul ca femeie sta la bucatarie, o onoreaza la fel de mult ca si pe un barbat.
  Iar opiniile sablonate referitor la sexualitatea cuiva constituie dovada de misoginism indiferent daca autorul opiniilor este femeie sau barbat.

  Nu ca ar fi usor de stabilit in cazul dumitale. LOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *