Voi ati inteles ceva? Eu – nimic…

Saracia moldo-africanaI-am privit luni seara pe cei patru lideri feti-frumosi “In Profunzimea”, moderata de Lorena Bogza, la PRO TV. Vreau sa va spun din capul locului ca cel mai interesant lucru al emisiunii a fost titrajul mobil, adica mesajele oamenilor, trimise la PRO TV, care demonstreaza marea deruta, dezamagire si nedumerire. Oamenii par sa nu inteleaga ce se intimpla in Republica Moldova. Sperante mari, promisiuni si umflari in pene, dupa care – nimic nu se schimba, dimpotriva, e tot mai rau. Si ii asculti pe liderii AIE si vezi ca ei nu stiu cum sa explice situatia. Vezi ca fiecare biiguie cind ii vine rindul, dar nimic inteligibil nu pronunta.

moldoveni-caliciAi impresia ca au invatat bine lectia ca “la noi e totul in regula – da’ undi nu sint problemi?” Intre timp, mesajele oamenilor arata un dezastru ce domneste pretutindeni. Daca protagonistii stateau cu gura inchisa sau in locul lor le erau fotografiile si oamenii isi postau mesajele, nu era nici o pierdere de imagine pentru  liderii partidelor de guvernamint, ba chiar, poate, un cistig. Oricit ar dori sa intrebe Lorena Bogza daca nu cumva Procurorul General este „mai de vina” ca nimic nu se investigheaza si nu sint inaintate cauze in justitie, guvernarea e datoare, in ansamblu, sa manifeste vointa umana, politica, intelectuala si sa-si asume raspunderea in tegrala pentru toate ce se intimpla, nu doar segmentat si pe bucatele. Si partea politica, si aspectele juridice, si reformele – toate trebuie asumate de potentatii zilei, in caz contrar, s-ar putea ca efectele sa fie resimtite prea tirziu.

“Poliloghie” – asta e cuvintul ce caracterizeaza “vorbaria frumoasa” a unor persoane suficiente, multumite si incintate de sine, care nu fac decit sa justifice de ce nu exista vreun rezultat concret al activitatii noii majoritati parlamentare si a Guvernului, de ce nu se lichideaza coruptia, de ce nu sint trasi la raspundere grangurii, mai ales fiind vorba de fostii comunisti, ce au condus domenii de unde au furat milioane, insa acum nu se aude nimic despre ei. Isi dau demisia, asa cum si-au dat demisia sau cum au fost demisi atitia ministri de catre Tarlev si Voronin, inclusiv pentru deturnari de fonduri publice, dupa care nici o pedeapsa nu a urmat.

Exista o vorba – daca doresti cu adevarat sa faci ceva, gasesti o mie de argumente pentru a te mobiliza, iar daca nu vrei, gasesti o mie de motive sa justifici de ce nu faci. Ca nu se poate mai repede, e clar, dar macar ceva sa se produca…

Emisiunea a demonstrat o evidenta – nu e usor sa darimi sistemul construit de satrapii comunisti timp de zece ani. Dar si sa te tot acoperi cu asta e condamnabil. Intrebarea este de ce nu 270x201_3416se schimba lucrurile? De ce, intr-adevar, nu se modifica legislatia, ale cui interese sint satisfacute cind nu se recurge la aceasta, ce dedesubturi si ce relatii dubioase exista intre unii din AIE si comunisti sau cei ce au parasit PCRM, cu care unii cocheteaza in dorinta sa nu coopereze altii cu ei, cit va mai fi ascunsa situatia adevarata, in speranta ca nu va exploda, odata, regretabil sau fatal?

Serafim Urecheanu sta fericit si se tot grabeste sa sprijine ba pe unul, ba pe altul, „numa si shie ghini”.

Ghimpu se avinta, parca spune ceva mai radical, parca vrea, dar nu prea poate, ca nu are pirghii.

Lupu nu are nici o functie in stat si incearca sa arate ca vrea si el schimbari, sa nu uite lumea ca e candidatul, inca, la Presedintie, sprijinit de Ghimpu si de Urecheanu, mai putin de Filat, dar nu ne spune cine a facut Bugetul pe anul 2009. De parca nu el era speaker in 2008. Macar sa-i mai „mototoleasca” oleaca mai hotarit pe comunisti…

Filat, astazi cu cea mai mare putere reala, ar fi responsabil ca nu functioneaza institutiile publice nationale si din raioane, unde inca domina, ca si la institutiile municipale din Chisinau, o coruptie de parca miine e Potopul, dar nu are pe cine da vina si nici curajul sa arate cine sint “baietii rai”, din care cauza “finalitatea” “asumata” ramine “neasumata”.

Mai in scurt – Lebada, Racul, Stiuca si… Lupu.

Dincolo de problemele majore – modificarea Constitutiei, alegeri anticipate, alegerea Presedintelui R.Moldova, problema transnistreana – eu revin la intrebarea formulata si cu alta ocazie: cind AIE va avea un centru de cumulare a opiniilor, a sugestiilor si a rugamintilor oamenilor, care indica o gramada de probleme ce ramin neurnite din loc? Daca e sa se apuce sa se autosesizeze Guvernul si structurile competente in legatura cu problemele si cazurile semnalate de oameni, inclusiv de anonimi, in doua emisiuni “In Profunzime” – ca sa nu mai spun ca sa le si resolve -, deja cetatenii ar spune ca se produce o schimbare. Dar daca nu se face nici asta, nu ramine decit sa ne intrebam continuu – ce se intimpla?

Raspunsul meu e simplu – si componentele AIE, si PCRM au umbrele, care impiedica acest lucru. Din pacate, umbrelele, uneori, par sa fie aceleasi…

Celelalte discutii, legate de “denumirea politica a limbii romane”, de rachetele americane din Romania s.a., sint apa de ploaie sau teme pentru care politicienii nostri “escio ne dorosli”. Mai bine taceau.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

129 Comments

Add a Comment
 1. Valenta

  pune maina streasina la ochi,suceste-ti incetisor,incetisor,asa…,asa…asa,foarte bine,sa nu-ti faci dureri….capul si indreaptati privirea in partea opusa Ucrainei.Ucraina ce si-a ales,aceea va avea.Da tu, parca asa am inteles,ai o pozitie ferma si clara!?Sau ma gresesc?
  In ceea ce priveste Jirinovschi,cred ca nu e cazul sa-i dam prea mare importanta,nu merita!Sau prin acest exemplu,faci aluzii cuiva la ceva?sau chiar nu poti dormi din cauza Ucrainei?

 2. Cel mai tare la acea emisiune a fost intradevar banda cu SMS-uri. Ceea, ce insinuati sa impuneti cititorilor, Dna Pavlicenco, este o tampenie de prost gust. M-am obisnuit de acum cu „criticarea criticarilor”, cu atacurile la tot ce se misca in aceasta tarisoara, si, la drept vorbind, mi-e cam in cot. In acest mesaj as dori sa vorbesc despre cei, ce au postat mesaje platite pe banda Profunzimei, care, din pacate, asa si nu au inteles – mesajele lor nu sunt luate in seama de nimeni – este un simplu business, si atat. Majoritatea mesajelor „alerteaza” guvernarea despre „faradelegile” din teritorii. Chiar imi vine sa rad, cand unul posteaza despre sefu sau corupt din vama, altul despre al sau sef de la interne, altul despre vacantele profesorilor. Este destul de amorez acest mod de gandire al moldovenilor. Ceea ce mai mult ma intristeaza, este faptul, ca acest mod de gandire este unul tipic de rob, inceput de prin feudalism, bagat pe gat de ideologia rusa tarista, si dezvoltat de bolsevici. Cum, Dna Pavlicenco, doriti Dvs sa ajungeti valorile europene, societatile moderne, cu oamenii, care scriu petitii in continuare „tarului” sau „boierului”, ramanand in neputinciosi de a-si decide, macar o particica din soarta singuri. Acest comportament tipic sovietic, cultivat si educat de decenii, unde statul, in persoana unui conducator, sau a unei gasti de conducatori, hotara cand sa se pise si cand sa traga o basinica cetateanul, cand nimeni nu avea incredere in vecini si prieteni, traditia de dragoste fata de conducatori, in detrimentul propriiei familii si prieteni – tineti minte – „obscestvennie interesa vise licinih?”. Asta si ne dezbina, Dna Pavlicenco – parintii voteaza comunistii si sunt gata sa isi rupa in bucati copiii, care voteaza liberalii, romani basarabeni, care se bat cu spume la gura din cauza, ca nu pot imparti voturile. Doar una, destul de proasta, ii identifica pe basarabeni – venerarea veneticilor si neincrederea fata de acei din propriul neam. In loc sa ne unim la lupta impotriva raului, care ne costa aceasta viata de robi, rusul, care si-a bagat armata in coasta, care ne-a gonit parintii si fratii peste hotare, care ne-a luat toate bunurile pe doibani, care, si in continuare ne duce de curmei la „pasunile dorite”, atacati semenii din propriul neam, care incearca cu disperare sa rupa aceste „legaturi cu fratele mai mare”. Inteleg, ca nu sunteti astazi „la treuca”, dar, cu astfel de comportament, nici mamuca mea, Domnu sa o ierte, nu va va da nici o sansa sa fiti macar pe aproape de ea.

 3. Nina, eu am o pozitie FOARTE CLARA, pe care mi-am expus-o de repetate rinduri.
  Fara dubii in privinta mea.
  Important ce se intimpla in Ucraina caci traim intr-o conjuctura geopolitica…
  am scris astea ca sa atentionez CUM LUCREAZA SACALII… prin serviciile secrete, de la om la om ii zombeaza…

  Asa au lucrat si in Moldova, prin agentii secreti ai Moscovei…

  Apropo,
  tot Jirinovski (numele provine de la radacina cuvintului „Jir” ru. = grasime) deci, Jirinovski aseara la RTVi
  debita ca vrea destramarea UE , asa cum s-a destramat URS si
  ca „asa-i trebui Iuliei Timosenko daca l-a tradat pe Iuscenco,
  caci acum toate voturile lui Iuscenco nu au mers la ea.

  Deci, rusofonoidul de JIRinovski recunoaste ca dupa ce au folosit-o pe IULISCA impotriva lui Iuscenco, ACUM i-au dat un brinci cu piciorul lui Ianukovici -sahterul = minerul…

  Mineriada in stil rusesc!

 4. Nina

  Nu uita ca avem acolo Bucovina si Bugeacul cu mii de ROMANI ca si noi…
  si ca trebuie sa fim constienti CIT DE IMPORTANT ESTE SA FIM UNITI ACUM,
  sa ne criticam excesiv si nefolositor unul pe altul,
  ci sa vedem lucrurile in ansamblu.

  Prin gura baloasa a lui JIRinovski, Rusia recunoaste ca s-a infiltrat in treburile interne ale altor state INDEPENDENTE si au organizat DIVERSIUNE…

  Asta am vrut sa spun.
  Caci ei au invinuit pe nedrept Romania de evenimentele de la 7 aprilie,
  dar de fapt, agentii secreti ai Moscovei „lucrau in teritoriu”

  Sa fim LUCIZI si sa avem MINTE ANALITICA!

 5. corectez:
  rindul trei:
  sa NU ne criticam excesiv si nefolositor unul pe altul

 6. Pt Igor

  De acord cu faptul ca nu tatucul trebuie sa rezolve problemele. Insa disperarea oamenilor care apeleaza la tatuci este cauzata de NEFUNCTIONAREA INSITUTIILOR de stat, a INSTITUTIIlor publice, a Procuraturii, a CCCEC, a tuturor altor structuri. Mesajele pe ecran nu sint pentru tatuci, ci pentru aceste structuri care trebuie sa se autosesizeze, iar structurile de de asupra lor sa le ceara socoteala – Guvernul, Parlamentul. Iata cum trebuie sa stea lucrurile. Pozitia mea, in general, – expusa pe blog – este ca NU AVEM NEVOIE DE SEF DE STAT. Dar pina avem o Constitutie cum este, asta e…

  Daca vor fi depolitizate institutiile de stat, nu va fi nevoie de sefi, de superiori vatavi, pentru ca va functiona legea, ceea ce avem acum.

  Si inca o problema. Oricit ati spune ca mesajele mobile in timpul emisiunii sint business, ele creeaza o perceptie si asta e ca si radierea de la Cernobil. Puteti s anu fiti de acord cu asta.

 7. Premierul Vlad Filat a început şedinţa de lucru a cabinetului de miniştri de astăzi, 10 februarie, cu unele mustrări către miniştri şi directorii agenţiilor subordonate Guvernului. Filat a cerut celor prezenţi la şedinţă să nu mai raporteze performanţe, dar să se ocupe de problemele cu care se confruntă societatea.

  „Avem multe probleme de rezolvat. Hai să ne trezim un pic şi să vedem ce trebuie să facem”, a declarat premierul, arătându-se totodată nemulţumit de unele decizii care care sunt luate fără participarea Guvernului. Pe parcursul ședinței de Guvern, premierul nu a fost de acord cu unele propuneri venite de la miniștri. „Ce fel de prețuri să fie stabilite de Ministerul Agriculturii? Unde e economia de piață?”, l-a întrebat premierul Vlad Filat pe ministrul Agriculturii, Valeriu Cosarciuc, după care a solicitat ca decizia să fie modificată.

  „Republica Moldova are Guvern şi toate deciziile adoptate vor fi luate de către Guvern”, a mai precizat prim-ministrul.

  Vlad Filat nu a dat nume exacte şi a subliniat că nu are de gând să tacă, deși declaraţiile sale aduc multe comentarii.

  Oare chiar sa fi citit Filat ce scriem noi pe aici?

 8. Sa dea Domnul sa iasa ceva din mustrarea asta!!!???Insa imi apar alte intrebari:da ce fel de ministri si-a ales Filat ca tre sa-i impinga din urma,ministri care nu sunt capabili sa ia decizii?

  Si de ce s-a suparat premierul si chiar si-arata aceasta?:”arătându-se totodată nemulţumit de unele decizii care care sunt luate fără participarea Guvernului.”

  Pai chiar nu inteleg:el ii alege si tot el se supara pe ei.Nu are incredere in oamenii sai?Sau totul tre sa fie controlat de un singur om?Fara acest om,nici o activitate?????????

 9. Ptu: Nina Tampiza

  D-na Tampiza,
  Nu este chiar asa cum se vorbeste, se aude si se intelege. Guvernul, mai bine spus ministrii nu sunt vaci sfinte si nici cheiie de biserica. O stim din exemplul Guvernelor Moldovei si ale altor tari. Acolo incepe coruptia si tot de acolo poate fi lichidata. Nu poate fi vorba de incredere sau neincredere. Problema este de exercitarea functiilor fara depasirea drepturilor functionale.
  Regulamentele aprobate ale Guvernului si Ministerelor reglementeaza foarte clar, care probleme sunt in competenta Guvernului si care ale ministerelor . Si Parlamentul trebuie sa „traga de urechi” Guvernul, in cazul in care Guvernul depaseste prin decizii competentele sale.
  Ori credeti ca Primul ministru trebuie sa fie asa cum a spus Tarlev, ca el este un simplu primministru, care este dator sa semneze deciziile Guvrnului….?
  Si ministrii sunt oameni…Si mai apoi nu sunt toti alesi de Filat…..
  Spre exemplu, saracul Ministru al Tineretului, baietelul ala de 26 de ani…..problema nu este in virsta, dar in ne pregatirea lui profesionala pentru gestionarea acestui domeniu foarte important pentru prezentul si viitorul tarii.
  Sarmanul tinar a avut nesansa sa i se propuna functia de ministru….Trebuia sa inteleaga ca nu este pregatit profesional pentu aceasta unctie si sa nu accepte.
  Dar…..Sigur va ramine cu o pata pe viat ca nu a fost bun….Trebuia sa inceapa activitatea dela bun inceput: functionar de rind in cadrul ministerului, sa creasca si sa fie promovat.
  De unde sa stie saracul sa creeze un minister, sa implementeze sistem de management politic si functional in domeniul dat….
  Si in aceste situatii vreti sa fie lasati toti de capul lor ?
  In cazul acesta cred ca ati criticat de dragul criticii….Nu cunoasteti realitatea.
  Da, deacea sunt ministri si este un Primministru, care trebuie sa organizeze activitatea responsabila a Guvernului.
  Organizarea NU ESTE TOT, dar fara ORGANIZARE – TOTUL este NIMIC !

 10. Ionica,
  sunt de acord cind spuneti”Nu cunoasteti realitatea.”Eu nu cunosc nu numai realitatea de sus,ci si cum functioneaza sistemul ministerial si cel al guvernului,caci eu nu sunt decit un simplu prefesorasi,care nu am avut functii mari niciodata.Mi-a placut in mesjul dumneavostra ca mi-ati explicat acest lucru,se vede ca ati lucrat in functii.Nu am criticat,am pus niste intrebari,fiindca in intelegerea mea increderea,anume increderea si nu „lasati de capul lor”,fiindca acestea doua sunt diferite, este o calitate foarte importanta in orisice relatie,mai ales in AIE.Dumneavoastra va exprimati:” Si mai apoi nu sunt toti alesi de Filat”ceea ce si formeaza niste fisuri in relatii.Daca nu e de al meu,inseamna ca e corupt.La aceasta idee puteti sa ma contraziceti, puteti sa fiti de acord,insa eu vad anume acest lucru aici in teritoriu.Daca doriti vin si cu exemple concrete.Sau ceea ce fac membrii lui Filat e foarte bine,ce fac altii nu e bine.Aveti aceste exemple ceva mai sus aici pe blog.Eu care fac teatru in limba franceza cu copiii si suntem uniti intr-o asociatie,nu vom fi niciodata finantati si sustinuti de Ministerul educatiei,deoarece nu sunt de-al lor, sunt din alt partid,care nu are acces in parlament.Numai sa nu-mi spuneti, ca nu e asa,din luna decembrie am trimis demers, al patrulea la numar ministrului Bujor,anume pe aceasta intrebare si pina in prezent nu avem nici un raspuns,nici lae nici balae.Asta cum se numeste?Cei de la Consliul Europei ne-au raspuns, ca banii pentru proiecte sunt la Ministerul educatiei si sa ne adresam la ei.Directorul de la Ioan Voda care este membru PLDM,primeste sustineri financiare,ca e de la PLDM,noi tre sa ajungem in parlament ac sa fim finantati.Daca e asa, la ce bun se mai inregisreaza atitea asociatii,de ce nu se pun restrictii in aparitia lor?

 11. IGOR, BRAVO, ai spus-o foarte bine , dar VP nu te va „auzi’ ca are planul ei dupa care „lucreaza”.Daca e democratie , atunci cetateanul trebuie sa ceara legi bune si respectarea drepturilor.dar si sa munceasca.Acuma , ca Europa da credite si ajutoare , moldovenii trebuie sa se apuce sa faca proiecte cu acesti bani europeni.MOLDOVENI , PUNETI-VA CREERUL IN MISCARE SI APUCATI-VA DE LUCRU , CA FILAT N-O SA VA PUNA NICI IN TRAISTA , NICI PE MASA.NOUA CONDUCERE trebuie sa va faca conditii bune de a va manifesta si munci , NU SA VA REZOLVE TOATE PROBLEMELE.SCIMBATI-VA MENTALITATEA COMUNOIDO-COMUNISTA. Iar pe VP , n-o ascultati , cum a fost o carcotasa , asa va muri.Ea instiga la ura fata de AIE, dar nu se gandeste ca prin ce face , ii va aduce pe comunisti si rusi inapoi la putere.Si va veti intoarce iarasi inapoi . Ce s-a obtinut pana acuma trebuie de pastrat si de muncit CU TOTII pentru un viitor mai bun.

 12. DOAMNA TAMPIZA, nu va cred, vreti sa spuneti ca ati facut un proiect si l-ati depus undeva si n-a trecut ? Pai se poate , doar este concurs, poate proiectul dtale n-a trecut ? SI DE CE CERETI BANI DE LA MINISTERUL EDUCATIEI ? CE, MINISTERUL ESTE FOND DE INVESTITII? MINISTERUL ARE BUGET DIN BANII CONTRIBUABILILOR /BANI PUBLICI/PENTRU PROCESUL DE INVATAMANT :intretinerea scolilor, gradinitelor salariile profesorilor etc, etc . Mata du-te cu un proiect la UNICEF , la Banca mondiala , Soros si ce mai este prin Moldova , ONG-uri care se ocupa cu multe lucruri si au fonduri europene.Nu te plange ca ME nu-ti da bani , ca banii MJ nu-s pentru ce vrei mata sa faci !

 13. Cititi hotarirea senatului Romaniei privind lejea ce prevedea suma de 500 EURO pentru vize. D-na Pavlicenco, sa postati lista votantilor „contra” si sa comentati. Dar, de comentat nu mai e nevoie. O sa fiti atacata si batjocurita pe merit, cu PSD si PNL impreuna. RAHAT……

 14. Tolea, poti sa detaliezi , ca sa intelegem toti ce-ai vrut sa spui. Sa nu mai cautam noi . Multumesc anticipat.

 15. andrusel,
  e normal sa nu ma crezi,ca nu tu ai primit raspunsurile si nu tu le-ai citit,de aia n-ai de unde sa stii.Ca sa treaca un proiect la UNICEF tre sa lucrezi cu copii cu hanticap fizic sau psihic,noi lucram cu cei mai buni copii,Banca Mondiala nu promoveaza si nici nu finanteaza metode de instriure a copiilor,Sorosul promoveaza pe cei pe care-i cunoaste,dar mai bine intreaba-l pe Godea cum sunt apreciate proiectele la Soros,el a fost directorul acestui centru timp de 10 ani,Delegatia Walonie-France finanteaza proiectele care apara interesele celor din Walonie,Consiliul Europei ne-a raspuns ca noi nu facem parte din Uniunea Europeana nici ca tara, nici ca asociatie,in schimb ei au dat finante la Guvern si Ministerului Educatiei,sa ma adresez la ei.Asociatia noastra are scopuri de instruire a copiilor,adica este un proect ce ar trebui finantat de ME,caci este o noua metoda de invatare a limbilor straine prin teatru,metoda ce europenii o promoveaza de zeci de ani,dar la noi nici nu vor sa auda.Ca sa fiu mai convingatoare, intreaba-l din nou pe Godea, cum la un seminar aici la Cahul cu ONG, ne-a spus-o pe sleau, ca proiectele pe care le facem sa le dam drept proicetele partidului de guvernamint.Apoi,cum vine asta?Explica-mi, te rog.Avem sustinerea permanenta a ALF din Moldova si AUF.Ei de fapt sunt cei mai motivati in studerea limbii franceze cit mai bine aici in Moldova nu Banca Mondiala.Logic ar fi ca si Ministerul educatiei sa fie motivati,nu?Insa nu e chiar asa.

 16. ptu :Nina Tampiza

  Nina, ai dreptate, cunosc foarte bine „bucataria”. Am avut functii importante. Nu am plecat de „nevoie” din functii. Niciodata nu am fost dat afara din functii. Nu stiu cum se simt cei dati afara din functii.
  A trebuit in viata mea sa transfer pe unii din functii mai importante in functii, care puteau fi indeplinite cu nivelul de pregatire al persoanei respective. Astfel procedezi in continuare. Nu am alergat sa aleg UNDE ESTE MAI BINE! Am depus efort sa fac ce-mi sta in puteri, SA FIE MAI BINE ACOLO, UNDE SUNT. Astfel sfatuiesc ocazional oamenii .
  Mica-MARE diferenta este ca pe atunci, chind detineam functii inalte,
  „papam” toti din echipa pinica cumparata pe banii contribuabililor, care ne reveneau noua in forma de salarii si indemnizatii diverse. Stiind chit de suparati sunt contribuabilii pe consumatorii bugetului, am pretins sa nu chirosim niciun banut in plus /mai ales neeficient/ si sa reducem maximal posibil cheltuielile banilor din buget.
  Asta ma face sa fiu linistit si sa nu ma judec prea dur, ca se puteau face mai multe. Intotdeauna este loc pentru mai bine.

  ACUM : Platim toti in echipa /cu acuratete/ impozitele si taxele din activitate. Nu incalcam drepturile salariale /si sociale/ ale angajatilor.
  Facem si acum , cum si ce putem, sa fim de folos noua si sociatatii.
  Atunci a fost atunci, acum este acum si ce a fost pentru mine /si altii ca mine/ nu va mai fi. Nu mai am nevoie de functii in sistemul bugetar. Nu ma intereseaza intrigile politice, jocurile politicienilor si lupta lor pntru putere. Incerc sa fiu pe chit se poate de realist, sa spun un cuvint potrivit la momentul potrivit. Nu am cu tine nimic. Discutam in timpul liber. De aceea mai jos voi spune punctul meu de vedere.

  „Nu am criticat, am pus niste intrebari, fiindca „- :
  Stii bancul cu alegerea rabinului ? Daca nu, ti-l scriu in urmatoarea postare. E potrivit pentru „intrebarile” tale.

  „Sau ceea ce fac membrii lui Filat e foarte bine,ce fac altii nu e bine.” :
  Din chite am auzit si am vazut eu, Filat inca nu a „catalogat” public ministrii si alti functionari in ai lui /PLDM/ si altii.
  Poate tu stii mai multe. Eu incerc sa fiu nepartinitor.

  „Daca e asa, la ce bun se mai inregisreaza atitea asociatii,de ce nu se pun restrictii in aparitia lor?”:

  De ce sa se puna restrictii? Crezi tu ca asa ar fi mai bine ? ONG-uri pot fi orichite, daca fondatorii asigura existenta ONG-ului lor.
  Alta socoteala este, ca ONG-urile ar fi mult mai eficiente, daca ar putea atrage fonduri /granturi, sponsorizari e.t.c./ din alte tari….
  Nu sa se „caciuleasca” pe la noi cu diferite proiecte de binefacere din banii mei, ai tai….Ori noi daca avem de unde face binefacere stim si cum sa facem aceasta binefacere, fara intermediari-ONG-uri, care o buna parte din sponsorizari le folosesc la intretinerea ONG-ului/ salarii, transport, oficii si alte cheltuieli pentru intretinerea personala a celora, care activeaza in ONG-uri. In final asa cred eu, dar daca altii le ofera ajutor, de ce nu ? Este treaba fiecarui sa faca cu resursele personale ce doreste…..

  Nu uita, incearca sa faci sa fie foarte bine acolo unde esti. Am inteles ca ai ceva nelamuriri cu reprezentantii PLDM in teritoriu, acolo la voi in raion.
  Esti de una singura cui nu-i „place” situatia” sau sunteti multi nedumeriti de ceea ce se intimpla acolo ?

  Daca sunteti mai multi, schimbati puterea la alegerile locale, care vor fi in anul viitor. Nu puteti ? Nu vreti ? Nu stiti cum ? Prin vot la alegeri !
  Nu va sustine majoritatea electoratului ? De ce ? Ori nu munciti pentru aceasta destul, ori electoratul este multumit cu ce a ales si ce are !
  Vezi tu o alta cale de deznodamint ?

  Vom vedea dupa alegerile locale pe cine vor alege concetatenii DVS de acolo. Atunci vom putea spune : au fost destul de rai sau destul de buni actualii alesi ai poporului local de acolo si pe chit de justificata este acum nedumerirea ta.
  Daca nu o puteti face voi, cine credeti ca o poate face ? Sa vina cei de la Balti sa va faca viata mai buna voua ? Ei nu o pot face pe a lor viata mai buna.
  Sa vin eu ? Eu nu pot. Eu incerc sa fac ce pot in localitatea mea…….

  „caci eu nu sunt decit un simplu prefesorasi,care nu am avut functii mari niciodata.” :

  Nu uita importana istorica a dascalilor/profesorasilor/ . Ei si preotii au influientat oamenii /intotdeauna si acum/ cum au dorit ei populatia mai puin independena in deciziile lor. Ei au invatat lumea, ei au scos-o la lumina si ei o pot duce in intuneric……
  Voi cei de acolo sfatuiti-va si decideti, de ce sa va certati intre voi, profesorii, preotii…..
  De ce intelegeti diferit realitatea „bunului” si „raului” ?
  Interesele sunt diferite ? Pai vezi, cine va poate ajuta sa mergeti pentru interese comune pe o cale comuna ?
  Cei rai sunt mai multi ? Nu , cu siguranta ! Ei sunt foarte putini, dar apar peste tot, ei nu stau acasa, in familie……alearga peste tot si sunt vazuti mereu peste tot….Alergati voi, cei buni, mai repede, mai eficient….Developatii pe cei putni, dar rai, convingeti-va electoratul….

 17. Emisiunea in cauza a fost un circ ordinar, dar foarte sinistru şi josnic.
  Четыре танкиста и собака !
  Ţara a ajuns pe mîna unor imbecili mincinoşi !
  Toti put a hoituri de KGB-işti cu experienţă şau securişti tîmpiţi !
  Nivelul discuţiilor şi comentariilor – la glezna broaştei !
  Fruncea ţării arată ca pacienţii secţiei unui spital cu renume din suburbia Chişinăului ! Strânsură ! Pleavă ! Colb !

 18. ionica, inca nu inteleg moldovenii ca democratie si libertate , inseamna sa muncesti, iar daca nu-ti place puterea , s-o rastorni la alegeri sau sa vii tu la putere , daca ai iscusinta , dreptate si convingere.. Si inca , SA TE IMPLICI , nu sa stai si sa cersesti , ori sa urli sa ti se dea, dar sa lupti cu legea in mana sa ti SE PERMITA SA FACI CE DORESTI, asta trebuie .Va mai trece multa apa pe Prut si Bac , ca sa gandeasca romanul de pe ambele maluri de Prut in asa mod.Toti asteapta /in economia de piata !!/ sa i se aduca pe tava.

 19. ptu: Andrusel

  Nu chiar toti….., dar foarte multi. Numai nu stiu eu de la cine asteapta ei?
  Este clar, in vesnica asteptare, ceva vine, „se rostogoleste” sau poate cade in capul nostu si ne distruge si mai mult ….De unde , doamne ma iarta, a navalit /fara noi ?/ comunistoizii ? Am scapat oare de ei ? Fiintele umane se impart /adeseori nu vad diferenta doctrinara/ in comunistoizi, liberali, democrati, socialisti…. E o diferenta …..dar nu o realitate deocamdata cara in capetele celora care se declara in „casta” doctrinara respectiva. Decea traseismul politic convetuieste bine in creiierul hameleonilor politici…
  Exista oameni/ fiinte umane/ inzestrate cu piese „similare”, unele piese/organe/ pereche, alte piese/ organe/ single.
  Dumnezeu a creat /s-a omenit in toti oamenii/ oamenii si i-a inzestrat cu multe ….., le-a dat doua picioare, doua minute si un singur creier…..
  Totul a fost bine calculat pentru inceput…..dar si pentu consecinte….
  Pruncii, in marea lor parte se nasc sa fie liberi, destepti si capabili…
  Uite, ca dupa nastere nu mai depinde totul de prunc. Educatia, influienta mediului de crestere s.a.m.d. …produc oameni cu potential diferit …..
  Minele sunt date ca omul sa-si asigure unele functii fizic vitale…..Creierul este dat sa conduca actiunile omului….
  Ferice de conducatorul, care are si creierul si minile capbile sa actioneze cu maxima eficienta.
  Dar sa ne fereasca Domnul de conducatori, care au mini de aur si creier numai pentru coordonarea actiunii minilor……Acestea, nimerind la putere, nu pot intelege ca buna lor meserie este -„mini de aur”. Ei nu pot intelege ca nu poti fi conducator, avind mini de aur, dar nu si un creier bun pentru a fi conducator.
  Si unii si altii pot fi foarte buni la locul potrivit pentru capacitatile lor. De aici trebuie sa pornim….De la om, cu toate „performantele” acumulate in timpul si conditiile cresterii de la prunc la maturitate…..Nu depinde daca esti roman, neamt sau american…..Situatia e cam la fel…..Nimeni nu trebuie sa astepte sa i se aduca pe tava….Si in triburi era ales in frunte cel mai „descurcaret” . Daca minile mele sunt mai bune de chit creierul, trebuie sa aleg cine sa ma conduca, pe cine il angajez prin vot sa ghindeasca pentru mine si sa-mi asigure libertatile cuvintului si ale activitatii . Sa-mi fac singur viata mai buna sunt dator doar eu prin actiunil mele. Sa nu ma incurce si sa nu ma fure…..Daca vad, inteleg ca ma pacaleste, nu il mai votezi…..Incerc sa inteleg cine intelege mai bine in „magia” pacalicilor…..Adica, vreau sa spun, tot de mine depinde pina la urma…..Ce am ales, acea am cules…..

 20. De pe

  http://www.unimedia.md/?mod=news&id=16627

  Îl compătimesc pe Filat. S-a făcut şi la Floreşti o schimbare, de pe fund pe coaste. Cei care au opinii proprii pot lua şi la bot. Asta e! Ca şi în Guvern, în loc să se ocupe de treabă, ascultă trepăduşii din teritoriu şi înecp a dispinibiliza oamneii din motive politice.
  D E C L A R A Ţ I E
  cu privire la părăsirea „Alianţei pentru Integrare Europeană”

  La 27 noiembrie 2009, de rând cu alţi consilieri din Consiliul raional Floreşti, am semnat declaraţia privind constituirea „Alianţei pentru Integrare Europeană”. Motivul a fost necesitatea schimbării situaţiei în raion după şase ani jumătate de aflare la conducere a PCRM, atenţionând consilierii şi societatea, că:
  …în raionul Floreşti, unde de la începutul lunii august nu au fost convocaţi în şedinţă consilierii raionali, şi ca urmare ei sunt excluşi de la procesul de conducere a raionului. Toate întrebările stringente de ordin raional în mod autoritar se impun rezolvării de către preşedintele raionului, consilierii rămânând în afara procesului decizional.
  Asta era, adică totul se soluţiona în realitate la fracţiunea majoritară a PCRM, opoziţia rămânând cu adevărat în afara procesului decizional sau cel puţin de discuţii asupra problemelor stringente.
  Mă bucurasem că în sfârşit peste ani de dictatură, va veni şi la Floreşti adevărata democraţie. Dar, nu a fost să fie!
  Din data de 27 noiembrie 2009, aşa zisa „Alianţa pentru Integrare Europeană”, preşedinte Sergiu Rusu, vicepreşedinte al filialei Floreşti a PLDM, ales pentru a coordona activitatea AIE, nu a mai convocat în şedinţă membrii de rând până la 24 ianuarie 2010, cu excepţia luptei pentru funcţia de preşedinte al raionului, adică atunci când îi, sau le, convine, convin, celor care profită de schimbarea care s-a înfăptuit. Mă întreb:
  – De ce nu s-a convocat AIE atunci când din motive politice au fost constrânşi să depună cerere de demisie unii conducători?
  – De ce nu a fost convocată şedinţa AIE înainte de a fi numiţi în funcţie conducătorii instituţiilor subordonate Consiliului raional? Fie chiar şi interimari. Oricum, dacă suntem echipă trebuie de consultat, eu aşa înţeleg.
  – De ce am criticat atât de dur fosta conducere, când într-un timp atât de scurt, se fac atâtea gafe?
  – Oare AIE a fost constituită pentru a face abuz de putere, pentru îndeplinirea mofturilor profitorilor politici?
  – Ce poate fi pe viitor? Mi-i groază să mă gândesc.
  Reieşind din cele expuse şi nedorind să fiu complice la fărădelegile începute,
  DECLAR:
  1. Părăsirea „Alianţei pentru Integrare Europeană”.
  2. Fac apel către consilierii din Consiliul raional Floreşti, indiferent de opţiunea politică, să nu cadă pradă ambiţiilor şi mofturilor unui grup foarte îngust de persoane şi în cel mai scurt timp de constituit o altă majoritate, capabilă cu adevărat să aducă liniştea în raion, punând accent pe sinceritate, onestitate şi imparţialitate.
  3. Fac apel către populaţia raionului Floreşti, către conducătorii instituţiilor, întreprinderilor şi organizaţiilor, să nu cadă pradă ambiţiilor profitorilor politici depunând cerere de demisie fără motive întemeiate, ori motivele politice nu pot sta la baza eliberării din funcţie, în aşa caz despre ce fel de democraţie poate fi vorba.
  4. Fac apel către deputaţii Parlamentului RM, Guvernul RM, să pună punct pe cumătrism în numirea în funcţii de răspundere, altfel exemplul dânşilor este cu brio urmat şi de filialele de partid din teritorii.

  Floreşti, 26 ianuarie 2010
  Anatolie Cărbune, preşedintele comisiei de drept, ordine publică şi protecţia consumatorului din Consiliul raional Floreşti.
  Procurorului raionului Floreşti,
  Dl Popa Ion,
  de la Cărbune Anatolie,
  locuitor al or. Floreşti,
  b/d Victoriei, bloc. 17, ap. 27,
  tel: 21279; 069379512,
  consilier în Consiliul raional Floreşti.

  Subsemnatul, Cărbune Anatolie, solicită intervenţia procuraturii Floreşti pe următorul caz.
  La 27 noiembrie 2009, de rând cu alţi consilieri din Consiliul raional Floreşti am semnat declaraţia de constituire a Coaliţiei „Alianţa pentru Integrare Europeană” în Consiliul raional Floreşti. Pe data de 17 decembrie 2009, la şedinţa Consiliului raional Floreşti, au fost destituiţi din funcţie Preşedintele raionului Floreşti, Mihail Russu şi vicepreşedinţii raionului, Şura Procopii şi Cojocaru Gheorghe, aleşi fiind în aceste funcţii tot la şedinţa dată: Zelenencor Ruslan – Preşedinte al raionului Floreşti; Tocan Veaceslav şi Rusu Sergiu – vicepreşedinţi.
  În perioada ce a urmat după alegerea susnumiţilor în funcţii, au urmat un şir de acţiuni legate de concedieri abuzive şi numiri în funcţii fără acordul Coaliţiei, cu ce nu am putut fi de acord. Pe data de 26 ianuarie 2010 mi-am exprimat poziţia printr-o declaraţie la şedinţa Comisiei de drept, ordine publică şi protecţie a consumatorului, preşedinte al căreia sunt şi care urma să fie citită la şedinţa în plen a Consiliului raional Floreşti de pe data de 28 ianuarie 2010. Prin declaraţia dată mi-am expus dezacordul pe marginea multiplelor probleme, declarând totodată părăsirea Coaliţiei „Alianţa pentru Integrare Europeană”. Pe data de 27 ianuarie 2010, la orele 16.47, pe telefonul mobil 069379512, reţeaua telefonică Orange, de pe telefonul 068444340, mă telefonează vicepreşedintele raionului Floreşti, Veaceslav Tocan, maltratându-mă şi ameninţându-mă că dacă dau citire declaraţiei respective pe 28.01.2010, la şedinţa în plen a Consiliului raional Floreşti, voi fi… folosind cele mai necenzurate cuvinte, inclusiv că voi primi şi la bot. Astfel încercând să-mi priveze dreptul meu la libera exprimare ca cetăţean al unui stat democrat şi cu atât mai mult al unui consilier ales de popor.
  Pe 28 ianuarie 2010, la orele 9.40 m-a telefonat vicepreşedintele raionului Floreşti, Sergiu Rusu, rugându-mă înainte de şedinţă să intru la el. Ceea ce am şi făcut. Discuţia s-a axat pe rugămintea dânsului să nu dau citire declaraţiei susnumite. I-am spus că o să mă gândesc.
  La şedinţa Consiliului raional am insistat să fie introdusă declaraţia în ordinea de zi, dar puţin modificată, adică fiind exclus numirea soţiei dl Veaceslav Tocan, Lucia Tocan, în funcţia de director al liceului „Mihai Eminescu” din or. Ghindeşti.

  Reieşind din cele expuse rog, implicarea procuraturii în elucidarea cazului dat fiind încălcate:
  1. art. art. 4, alin (1); 5, Constituţia Republicii Moldova.
  2. art. art. 1; 7; 12, alin. (1;3); 13, Codul de conduită a funcţionarului public RM.
  3. art. 10, alin.(2), litt. c),d),e),f), Legea serviciului public RM.
  4. art. art. 47/2; 47/3; 174/10; 175; 254; 255, Codul cu privire la contravenţiile administrative al RM.
  5. art. art. 154, alin. (1); 155, CP al RM.

  04 februarie 2010

  /________________/ Anatolie Cărbune

 21. Ionica,
  bine spus”Sa nu ma incurce si sa nu ma fure…..Daca vad, inteleg ca ma pacaleste, nu il mai votezi…..Incerc sa inteleg cine intelege mai bine in “magia” pacalicilor…..Adica, vreau sa spun, tot de mine depinde pina la urma…..Ce am ales, acea am cules…..”––de votat nu vei vota numai tu,dar ceilalti alegatori in fata iti vor spune ca nu l-au votat ,insa in cabina vor vota anume pe cel pe care tu nu l-ai votat.Pot sa-ti aduc exemple cu tonele.Si,ce mare isprava ai facut?Sa mergi din sat in sat sa vorbesti,da, astea pot sa te mai asculte si sa mai miste cum doresti tu,insa vino aici in colectivul de la Ioan Voda si incearca sa le vorbesti acestor oameni de politica,sau sa voteze pe cutarica sau cutarica.Te asigur ca te vei trezi vorbind singur,niciunul nu vor sa mai auda de politica.

  „Esti de una singura cui nu-i “place” situatia” sau sunteti multi nedumeriti de ceea ce se intimpla acolo ?”–-nu sunt singura,insa ceilalti nu vorbesc,pur si simplu tac.Ar fi bine sa-i intrebe macar cineva din sefi de ce tac,dar nu stiu de ce nimeni nu intreaba,se exprima doar pe la spate ca ” Colectivului ii place asa sa traiasca,ii place actualul director”.Si toti asteapta ca acest colectiv sa se trezeasca,dar astea special,sau de frica, nu se trezesc. Am spus special,fiindca aici sunt majoritaea PLDM-isti,adusi cu forta,veniti de buna voie;ceilalti care sunt din alte partide,tac de frica,chiar si din echipa PNL.
  „Ce am ales, acea am cules”–si ai dreptate,si nu ai dreptate.Explic de ce.Directorul de la Ioan Voda a fost numit in functie de ministerul educatiei inca cu 20 ani in urma.De atunci nici o schimbare.Ca acum sa fie piscati ba unul,ba altul din colectiv,ca poate,poate se vor dezmetici si vor cere scoaterea din functie a acestuia.Colectivul insa isi pastreaza calmul.De ce se crede ca oamenii chiar sunt atit de prosti si nu-si dau seama ca sunt niste farce politice?Citiva colegi mi-au spus-o irect:Ministerul l-a numit fara voia noastra,minsterul sa-l scoata din functie.Altceva este;directorul ii matura pe cei mai cu experienta,care au aflat multe despre el,si ii inlocuieste cu tineri chipurile mai buni.Astea din urma nu-l cunosc atit de bien si-i dau crezare lui.Eu ramin eliberata din lucru prin semnatura tinerilor,care sunt sefi-adjuncti.Cind le-am intrebat pe tinerele profesioniste de ce au semnat ordinul meu de eliberare,una mi-a raspuns ca nu vrea sa pateasca ca mine,alta mi-a raspuns ca ea a semnat ca martor,pe cind in ordin ea este aratata ca sef-adjunct.Ma intreb si va intreb:ce este aceasta?–competenta-incompetenta,frica-linguseala,profesionalism-neprofesionalism,cunoastere-necunoastere,dragoste-ura,corectitudine-necorectitudine,prostie-desteptaciune sau aviditate de putere?

  Ai spus multe lucruri frumoase in aceasta postare,cu toate ca sunt la general si putin abstracte,in unele locuri chiar filozofice,in unele se indeparteaza de realitate,insa ramin sa fie destepte.Mi-ar trebui o zi intreaga sa le asez dupa cum le vad si eu,insa nu prea am timp.
  In ceea ce priveste munca,aici imi pare rau,ca parca am muncit si eu nu mai rau ca altii,poate chiar cel mai bine si la urma din cauza jocurilor politice a cuiva, tre sa stau acasa fara serviciu,acum cind copii mei, au nevoia cea mai mare de munca mea.

  „Nu stiu cum se simt cei dati afara din functii.”–ar trebui sa fii destituit din serviciu ca sa simti pe pielea ta,ca sa-i intelegi pe cei care deja sunt in asemenea situatii.Asa e pe la noi.

 22. Pt Andrusel
  Senatul Romaniei prin votul PSD+PHL au respins hotarirea de guvern in care prevedea eliberarea moldovenilor de a demonstra la ambasada 500 EURO pentru eliberarea vizelor. Chiar si maghiarii au fost pentru, Iar PSD+PNL „contra”. Iata cine e Ceoana, Antonescu= Pavlicenco si PNL al ei.

 23. Pt Tolea

  Este foarte regretabila aceasta pozitie a PNL, ca si a PSD. Ma gindeam sa intru in rindurile PNL din Romania, acum ma mai gindesc… Am sa incerc sa aflu ce a stat la baza acestui vot, desi nu cred ca pot fi alte argumente decit concurenta politica aici de neinteles.

 24. D-na !!! Va sint recunoscator ca nu ati trecut cu atentia mesajul meu si, fiti de acord ca, acest vot a sifonat si asa foarte neacceptata in Moldova politica PSD si PNL din Romania. Credeti, multa lume(electorat) a perdut si asa slab cotat in R. Moldova partidul condus de D-stra. Daca e o surpriza pentru D-stra acest vot , deci, ati primit o lovitura „sub centura”(ceva nepermis in sport, dar permis in politica?).

 25. Pt tolea
  Eu nu âmpărtîşesc politica PSD Romînia,tot aşa cum nu am fost deacord cu politica celor ce la 4 aprilie 2005 au adus la guvernare PCRM -ul în frunte cu Voronin, care a fost susţinut de Băsescu. Am în vedere reprezentanţii AIE Lupu-PCRM,Filat -PD,Diacov-PD,Buliga-PD şi alţii…..
  Apropo..V.Pavlicenco contrar poziţiei lui Băsescu nu l-a votat pe Voronin la 4 aprilie 2005
  Desigur pentru acest gest D-stră îi simpatizaţi pe cei din AIE, iar pe V.Pavlicenco vă permiteţi să o criticaţiб sub pseudonim, зутекг că a fost tot timpul împotriva lui Voronin.

  La postarea D-stră vreau să vă aduc aminte, că în timpul vizitei la Chişinîu, D.Băsescu în cadrul emisiunii „ÎnPROfunzime”
  la aceiaşi întrebare cu 500 Euro a explicat clar:
  …că regimul de vize este reglamentat de UE şi Romînia nu poate lua decizii contrar regulilor UE stabilite pentru toate ţările care solicită vize pentru ţările membre a UE, din care şi Romînia face parte. Pentru a decide anularea acestei condiţii UE trebue să se pronunţe pentru toţi romînii dina afara ţării.
  D.Băsescu a accentuat…. UE şi nu Romînia.
  Unicul lucru ce ar putea face Romînia, să ceară UE să simplifice argumentarea acestei sume printr-o declaraţie verbală, decizia desigur aparţinîndu-i UE.
  Reese că poziţia lui Băsescu coincide cu poziţia PSD şi PNL.
  Şi ce să-i dăm în cap pentru aceasta. Omul a spus un adevăr şi dacă poziţia lui a coincis cu poziţia PSD neapărat să-l facem pe Băsescu PSD-ist?

 26. senatul a respins , dar camera deputatilor ? caci trebuie sa treaca in cele 2 camere ! Se mai poate de revenit si cred ca pana la urma vor scoate cei 500 euro. Pentru NIMENI nu este o surpriza , DRAGOSTEA de mai multi ani dintre PSD si PNL /din romania/,iar in campania prezidentiala Crinul a fost de o „greata” insuportabila, chiar mai gretos ca prostanacul/geoana/

 27. tu: Nina Tampiza

  De ce crezi ca ar trebui sa fiu dat afara ? Asa vrei tu ? Nu trebuie sa fie toti dati afara ca sa simta ce simti tu. Eu nu doresc la nimeni sa fie dat afara pntru ca sa simta ce simti tu. Eu am constatat o realitte ca nu am fost dat afara si ca nu am trecut prin aceste sntimente….
  Pe mine nu ma poate da afara ! Eu sunt seful sefului meu…..Incerca si tu sa fii seful sefului tau……Doar ai scoala, experienta si poti face ceva…Demonstreaza-i directorului tau Chiciuc ca tu esti un potential luptator si ca mergi mai departe…

 28. Pt andrusel, Tolea si toti cei interesati

  Adevarul e altul, va dau un link sa cititi imediat

  Iata ce mesaj am primit acum de la Bucuresti: „Cine a spus ca PSD si PNL au votat impotriva? PDL? Atunci nu cred ca mai e nevoie sa comentez. Nu este prima oara cand una se intampla in Parlament si altceva se livreaza presei.

  Va rog sa consultati acest link http://www.cdep.ro/proiecte/2009/600/50/8/pvg658.pdf Este punctul de vedere al Guvernului cu privire la aceasta propunere legistativa. Veti vedea care sunt argumentele Guvernului si concluzia. Va reamintesc, este vorba de Guvernul Boc (PDL), care propune respingerea acestui proiect de lege…

 29. ionica,
  Imi e schirba sa mai demonstrez ceva cuiva,cind toti nu aud,nu vad,nu reactioneaza.
  Eu scoala privata nu pot sa fondez.Dar sa fac placintele si sa le vind nu-mi place.Mi-am ales profesia din placere,nu ma gindeam ca ceea ce fac,nu o sa-i placa cuiva,ce este mai important numai deaceea,ca are puterea de stat in maina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *