Voronin, Basescu si Kuzmin

klaus_johannis_3323576_mediafax_foto_ana_poenariuEvolutiile din Romania vin ca o confirmare imediata a pozitiei noastre ca nu e nevoie de un sef de stat. Iti vine si sa rizi, si sa plingi de paralela cu R.Moldova! Va mai amintiti cind, in perioada de dinaintea depunerii mandatului de Presedinte de catre Vladimir Voronin, oamenii politici si analistii se tot pierdeau in intuiri legate de ce va face si de cum va proceda satrapul? Se credea inclusiv ca nu va pleca din functie pina la alegerea unui nou sef de stat, ca putea sa nu accepte candidatul AIE pentru functia de premier, ca putea sa vina cu un/o Greceanii-3, sa nu-l/o voteze liberal-democratii si sa fie dizolvat din nou Parlamentul, daca Tkaciuk si Reidman nu aveau certitudinea ca ramin cu mina pe cutitul si piinea Puterii?

Ei, acum pot spune ca, indiferent de ce mai poate fi la noi in privinta constituirii, pina la capat, a Puterii, iata ca aici a intervenit o mai mare claritate decit se intimpla acum in haosul din Romania, creat de Basescu, cel care doreste, cu orice pret, sa ramina la putere, prin instrumentul PD-L la Guvern, in orice formula, – singur, guvern de uniune/respiratie/ventilatie nationala, orice alta coalitie in care sa fie prezenti bocii si bobocii – Boc si Blaga.

Ne temeam, gindidu-ne la Voronin, ca nu va pleca si ca nu va permite formarea Puterii. Iata a plecat. Aici acum avem patru partide, de o parte, care au convenit asupra unui prim-ministru, deja votat, si un Guvern deja functionind.

In Romania, insa, cele patru partide si minoritatile nu pot impune un candidat la functia de premier, pentru ca Basescu umbla cu argumentele lui Voronin si Tkaciuk. Presedintele «indepenedent» Basescu a vazut noua coalitie numai «pe hirtie» si nu vrea sa o accepte decit daca va figura acolo si partidul sau, PD-L, el fiind sef de stat «impartial» si «intermediar» al puterilor si partidelor. Va amintiti cind, pina mai recent, ideologul antiroman debita zilnic despre faptul ca nu exista o AIE decit in imaginatia bolnavicioasa a presei? Nu a crezut in AIE nici cind l-a votat pe Mihai Ghimpu speaker…

pui-pe-drum_1Este uluitor ce se intimpla in Romania, membru al NATO si UE. Eu am plins in hohote cind romanii au intrat in NATO – de bucurie ca Romania a iesit din sfera de influenta rusa si a intrat sub umbrela de securitate euratlantica.  Am zis – gata, Romania, care a rugat prin clasa politica moldoveneasca de prin ultimul deceniu al secolului XX, sa nu fie impiedicata sa intre in UE si NATO, ca sa devina mai puternica si sa ne poata ajuta si mai mult pe noi, iata ca, dupa ce a devenit membru al familiei euratlantice, a uitat si mai abitir de noi si nu se mai poate lamuri cu problemele sale interne. De unde sa ii mai ajunga timp si nervi pentru romanii din R.Moldova?

Clasa politica romaneasca ne-a facut o lege prin care am incercat si noi sa votam un reprezentant in Parlamentul Romaniei, prin care mai mult ne-a certat, decit ne-a adunat, iar acum, cind avem o guvernare necomunista, in loc sa isi intoarca fata net si categoric spre noi, sa ne sprijine intr-un moment extrem de greu, ramine cantonata in interese nenationale. Care o fi cauza ? Eu cred ca e o mare pacoste aceasta functie de sef de stat, care si-a facut meserie din generarea instabilitatii politice. Regret paralela moldo-romana cu apucaturile Presedintilor si imi amintesc si eu cu mare tristete sprijinul acordat de Basescu in 2005 lui Voronin, fapt condamnat public de mine de la tribuna Parlamentului RM si regretat public recent de Basescu intr-o emisiune pe un canal romanesc.

Am sperat mult ca Basescu va face mult pentru redobindirea cetateniei romane de catre romanii din RM, dar dincolo de vorbe nu am vazut si fapte. Asta nu inseamna ca am fost incintata de pasivitatea si indiferenta PNL-Romania in aceasta privinta, fapt pe care l-am exprimat, cu fiecare ocazie prietenilor mei national-liberali de acolo.

Eu nu am scris in viata mea despre Romania decit de bine. Nu m-am amestecat in politica romaneasca, desi am cetatenia romana din 1992 si merg disciplinat la votare. Nu am chemat sa fie votat Basescu sau Nastase, cind s-au confruntat, desi am Ordinul National al Romaniei «Pentru Merit», in grad de Comandor, primit in 2004. Primul apel de sprijin l-am facut dupa ce am devenit presedinte al PNL si ne-am implicat in alegerile parlamentare in care l-am sprijinit pe candidatul PNL-Romania Nicolae Dabija, apoi am sprijinit candidatii national-liberali in europarlamentare. Mai multi au chemat pentru unii, apoi au nimerit prost si au trebuit sa-si remedieze relatia, inclusiv pentru partea necesara activitatii lor. Pe mine asta nu m-a interesat niciodata, nu am primit nici un leu din partea Romaniei.

Pe 19 mai 2007, in Macedonia, am facut 200 de kilometri de la Prilep la Skopje, de ziua nuntii fiicei mele, ca sa merg la Ambasada si sa votez in referendum raminerea ca Presedinte a lui Traian Basescu. Asta fiind presedinte al PNL-Moldova si cunoscind pozitia PNL-Romania. Am insistat ca fiica mea, care locuieste in Germania, sa mearga mereu de la Hamburg la Berlin sa voteze, ca cetatean onorindu-si datoria civica. Ca rezultat, ceea ce vad acum, urmarind evenimentele din Romania, ma descurajeaza groaznic.

In situatia in care patru partide si reprezentantii minoritatilor din Parlament au convenit asupra unui candidat roman de origine germana la functia de premier si au 65 la suta din sprijinul Parlamentului, Basescu face diferite acrobatii urmarind un singur scop:  sa ramina, cu orice pret, Presedinte, fapt pentru care forteaza acceptarea PD-L la guvernare, intentioneaza vadit sa numeasca un candidat din partea PD-L, generind instabilitate si intrarea Statului Roman in incapacitatea de plata a pensiilor si salariilor, ba mai si arunca raspunderea pentru criza pe partidele despre care, brusc, a inceput sa spuna ca formeaza Puterea si ca trebuie sa-si asume guvernarea. In situatia cind partidele, care au convenit sa faca o majoritate in Legislativ, iata ca Basescu invoca relatii proaste cu organismele financiar-bancare internationale si ameninta cu neplata pensiilor.

Adica arunca Romania in haos numai ca sa aibe un premier care sa-i faca alegeri cum vrea el. De aceea, intreb – daca nu ar fi acum acolo un sef de stat – ce ar fi rau daca speakerul propune premierul, acesta face Guvernul, votat de majoritatea din Parlament si lucrurile pornesc?

IATA FECTUL DEZASTRUOS AL UNEI PRESEDINTIEI INUTILE.

Tare imi e frica de faptul ca si in Moldova, daca va fi votat un sef de stat, sa nu se destrame AIE, ori ca dreapta liberala sa nu fie in situatia sa plateasca mereu un tribut ideologic, sa cedeze continuu din pozitiile atasate valorilor nationale si democratice, platindu-se concesiuni “blagoslovirii” din partea lui Medvedev. In consecinta, noi batind pasul pe loc in planul orientarii strategice spre comunitatea euratlantica si al devenirii a ceea ce sintem – romani intr-un al doilea stat romanesc, blestemat de soarta sa tot plateasca tribut Rusiei…

Si o sugestie AIE: declaratiile impertinente ale Ambasadorului Rusiei la Chisinau privind istoria care trebuie predata in scolile noastre ar trebuie sa «beneficieze» de o reactie din partea MAE al R.Moldova. Consider aceasta un test pentru AIE. Ori nu suparam Ursul?!..

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

191 Comments

Add a Comment
 1. De ce votez Basescu:
  1. pentru ca Basescu nu are in spate finantatori care dupa ce o sa fie ales isi asteapta rasplata (care rasplata se face intotdeauna in dauna interesului si avutiei nationale)
  2. pentru ca Basescu nu are in spate finantatori, aria lui de exprimare este mult mai larga (nu are de protejat pe nimeni si de inchis ochii la nimeni)
  3. pentru ca spune lucrurilor pe nume si eludeaza de multe ori limbajul diplomatic steril in spatele caruia se ascund adesea cei mai multi politicieni
  4. pentru ca a avut curajul sa infrunte franc (si de multe ori impotriva curentului general) realitatea iar cand realitatea nu a fost pe placul lui a reusit sa o schimbe. Unicele victime ale acestor acte au fost profitorii si atarnatorii.
  5. pentru ca intreaga massmedie este impotriva lui denaturand adevarul si distorsionand de foarte multe ori realitatea pentru a-l pune pe Basescu intr-o lumina proasta (daca ma intrebati de ce este impotriva lui massmedia o sa va trimit sa consultati structura actionariatului din spatele marilor trusturi de presa)
  6. pentru ca este un individ popular care stie sa isi adapteze discursul la nivelul de intelegere al oricarui auditoriu
  7. pentru ca este cel mai abil politician din ultimii 20 de ani. Ascensiune lui politica o dovedeste (urmariti traiectoria politica a lui Basescu)
  8. pentru ca a fost unicul sef de stat care a condamnat public comunismul, asumand astfel responsabilitatea statului roman pentru nedreptatile si crimele acestui regim
  9. pentru ca a fost unicul sef de stat sau de guvern care a avut o pozitie fata de Basarabia (restul au neglijat constant acest subiect dand dovada ca nu ii intereseaza sau avand declaratii care sa nu supere Rusia)
  10. pentru simplul fapt ca niciunul dintre contracandidatii lui nu are in acest moment o oferta mai credibila decat a lui Basescu (daca pentru ei era mai importanta debarcarea lui Basescu in numele interesului national – pe care il tot invoca – ar fi oferit o candidatura unica la prezidentiale insa se pare ca fiecare dintre ei pune pe primul plan interesul personal)

 2. Inainte de toate vreau sa spun ca va admir mult D-na Pavlicenco. Motiv pentru care si vizitez constant blogul dvs. Va respect opiniile iar orice comentariu al meu postat aici nu are rolul sa atace persoana dvs ci vine in spiritul unei infruntari de idei productive, pasnice si in spiritul respectului. Am tinut sa fac aceste precizari pentru a nu lua opiniile mele drept atacuri la persoana dvs.

  Ati afirmat dvs:
  Eu cred ca lucrurile nu se desfasoara in cadru democratic, pt ca Basescu interpreteaza cum vrea el Constitutia

  Posibil ca este adevarat dar acest lucru este permis de o constitutie redactata in mod deliberat astfel incat sa fie interpretata impotriva spiritului ei. Si asta pentru ca cei care au redactat-o se credeau vesnici. E scrisa de ei pentru ei. Mai precis de oamenii lui Iliescu pentru Iliescu & clica. Uite cum astazi se intoarca impotriva lor!

 3. @ Vitalia Pavlicenco – îmi cer scuze pentru impoliteţea de a vă o spun atât de direct, dar minţiţi pur şi simplu. Iată numai două exemple:

  Nu Băsescu „a lăsat România fără guvern”, ci în prima fază miniştrii PSD care au demisionat. Iar în a doua fază, cei 65% care au votat moţiunea de cenzură au lăsat România fără guvern.

  Al doilea exemplu, minţiţi în privinţa faptului că Băsescu nu ar fi vrut să coopereze cu PNL: faptul că azi Tăriceanu se află în Parlament, deşi a ieşit pe locul 3 în colegiul de la Ciofliceni, unde a candidat, se datorează strict PD-L-ului, care a sperat să coopteze PNL la guvernare.

  Majoritatea logică de dreapta ar fi PD-L + PNL + UDMR, atât acum, cât şi în 2008. Dar PNL-ul a colaborat încă din 1992 cu Iliescu, pentru că şi PNL-ul reprezintă „aripa KGB”, principalul exponent fiind chiar Dinu Patriciu. Căruia i s-a permis să deţină Petromidia până acum, dar acum i s-a cerut să o vândă Kazahstanului (adică Rusiei) iar el să-şi cumpere o bancă în Georgia, să fie şi acolo cal troian, că în România a fost destul şi s-a lămurit lumea, aşa că nu mai avea succes.

  Dar

 4. „# Vitalia Pavlicenco spune:
  17 October 2009, la 10:10

  Pt frateroman

  daca sinteti din Romania, mai inceracti sa polemizati cu membrii PD-L, care posteaza pe blogul meu. Mersi.”

  Imi pare rau dar este o pierdere de timp sa incerci sa discuti cu PDL-isti.
  Trebuie ori sa fii bolnav sa sustii o asemenea clica la 20 de ani de la revolutie, ori membru de partid sau direct interesat pentru beneficii personale.
  Nu sunt doctor ca sa-i pot ajuta in primul caz; celelalte doua sunt incurabile.

  Nu mai am nervi sa citesc posturi pedeliste, mi-e de ajuns ca-l vad pe Basescu cum bate campii peste tot pe unde apare. Nu pot decat sa sper ca acesti insi nu te jignesc intr-un fel sau altul, ca-n restul Europei ne-a facut Basescu de cacat deja.

 5. to: Pavlicenco
  Eu sunt poate un „ratacit”, care spun ca voi vota cu Basescu. Poate sugestiile DVS ma fac sa ma mai informez.
  Sigur, votul omului ii apartine si il da pentru cine doreste, nu este obligat sa declare.
  Eu am facut o paralela cu

  „ma intristeaza intrebarile despre munca mea. Am depus-o si pe blog. Din 18 ani in Moldova 14 ani au fost guvernari retrograde si antiromanesti. Eu, cel putin, am venit cu toate initiativele posibile si fundamentale pentru destinul european al R.Moldova. Am felicitat pe toti romanii, in plin regim comunist, cu opcazia Zilei nationale a Romanilor, de la tribuna Parlamentului, cind Lupu ii felicita pe toti, in aceeasi zi cu ocazia Zilei SIDA.”

  Acest alineat al DVS ma intristeaza si pe mine. Anume aceasta paralela am dorit sa fie inteleasa ca si situatie similara cu cea din Romania.
  Am inteles ca nici cei din partidele din opozitia comunistilor de atunci, care sunt actuali subiecti politici ai AIE, nu au sustinut acele bune initiative.

  Asta ma face sa cred, ca ce se intimpla cu Basescu e ca si cu DVS. Nu ati putut si nu va putea nimeni rasturna usor oligarhia, care se tine bine si are destule „mijloace” necesare pentru a se mentine la putere si pe vremuri noi tot ei.

  Cei ca DVS stiu ce trebuie si cum trebuie, dar cei ca ei nu doresc ce doriti DVS si ce trebuie facut pentru tara, asta lor nu le place, nu vor, numai electoratul poate rasturna situatia.
  Pentru a convinge electoratul e nevoie de multe….

  Nu Basescu a ratat unirea, cei pina la el.

  Oricum, nu vad un „viitor erou” al Romaniei, pentru care sa votezi fara retineri. Din toti care sunt Basescu este un rau mai mic. Altul mai bun nu este.

  Nu citit, auzit nicaieri care ar fi calitatile bune ale oponentilor lui Basescu, asupra carora ar trebui eu sa meditez.

  Eu nu va cer sa-mi spuneti pentru cine veti vota. Nu am niciun drept.
  Dar ati scris undeva ca Basescu nu a facut nimic. Si eu va intreb ce au facut ceilalti ? Este o intrebare, care vine de la sine. Eu nu insist sa raspundeti la aceasta intrebare. Acesta intrebare este pentru mine, nu pentru DVS si eu nu pot gasi un raspuns pozitiv.
  Numai bine.

 6. va asteptam eu personal sa vedeti ca exist si ca sint roman si ii transmiteati si lui mihai m acest lucru. gaseati Dvs timp de o cafeluta-sinteza sa vedeti ce am in cap. linistea din perioada iliescu a foast obtinuta cu minerii aia care au omorit oameni la bucuresti in mai 1990 ( de aia ma bucur ca mai mor si sobolani prin galeriile alea sa vada si ei cum pedepsete Dumnezeu ), oamenii care nu-l vroiau pe ilici inca de la inceput si daca ceda eram in alta directie acum, eram mult mai sus. apoi iliescu a dat lovitura de stat tot cu minerii dind guvernul petre roman jos, guvern din care facea parte si Base. apoi Base din un partid de 2% cit avea cind il conducea petre roman a ajuns sa faca un partid care e peste psd. personal prefer scandalurile de azi decit linistea de pe timpul lui ilici. o zi buna.

 7. to: Pavlicenco
  Am uitat sa spun ca Stolojan a fost deja in functia de prim-ministru si cred ca nu il mai intereseaza a doua data….

 8. to: Daniel

  Sustin ce ati scris.
  Basescu „joaca” mai tare si ii va infringe pe cei tari „numai in buzunare”. Nu va fi usor, dar asa va fi.

 9. # Jay spune:
  17 October 2009, la 03:03

  pt visatorul: cu tot respectul, dar d-na Pavlicenco are acelasi drept de a se referi si critica politicienii romani, cum si tu si eu avem acelasi drept de a comenta actiunile politicienilor din Moldova, sau de oriunde alt colt al lumii. Asta se intampla in democratie, fiecare are dreptul de a aborda orice subiect doreste. Cu atat mai mult cu cat toti de aici, vorbitori de romana, facem parte din aceeasi natie.

  In rest, subscriu si eu la cele spuse despre Norica Nicolai, care nici acum nu a prezentat macar niste scuze pentru folosirea nepoatei sale la votul din parlament.

  da jay ai dreptate. are dreptul asta nu asta contest. numai ca eu ma abtin sa comentez gesturile politicienilor moldoveni pentru ca nu le cunosc trecutul, pentru ca nu sint la curent cu manevrele lor si nu imi pot da seama ce vor. ar fi usor sa spun sus ghimpu sus filat, jos urechean,jos lupu doar pentru ca am mai citit stiri unimedia in ultimul an…moldovenii si-i cunosc mai bine, eu nu cunosc, tac. D-na stie despre ai nostri exact ce vede la tv, se vede asta din aprecierile D-ei, aceleasi pe care le au toti cei anti-base. si face asta exact acum inaintea alegerilor care se vor desfasura si pe teritoriul RM. adica sa incerce sa ia voturile lui base care le da pasapoarte electorale ( dar vai, ce bune sint ele cind vrei sa o razi afara sa scapi de saracie! ) si sa le dea liberalilor. norocul lui base ca nu voteaza asa multa lume lume in Moldova. cum poti sa spui „linistea de pe timpul lui iliescu”? numai cind imi repet cuvintele astea in cap ma iau fiorile…dorec sa uit linistea aia pe care D-ei o vrea in RM…daca D-ei ca si politician nu si-a dat seama ce au vrut astia cu klaus johannis si unde i-a fript base…stii jay, unor oameni parca trebuie sa le desenezi sa inteleaga…s-a aruncat pastila ca exista o coalitie care il propune pe KJ si gata base trebuia sa faca sluj. am si eu cunoscuti care spun acum ca trebuia KJ pe motivul cum arata sibiul. numai ca starea de fapt e simpla: base le-a spus-o cinstit si lautareste: bai v-ati inregistrat la trebunal sa puteti sa incercati sa mi-l bagati pe git? nu? v-am fript fraierilor! si de aceea eu si UPS vom desface sampania de Mos Niculae! pentru ca sintem dintre aceia care am inteles ca geoana si antonescu sint varza. intre noi fie vorba daca ilici murea erau terminati de mult astia.
  in rest, te-am urmarit jay le zici super! tine-o asa!

 10. Pt Lancaster

  Mint altii, nu eu.

  Exact Băsescu “a lăsat România fără guvern”, pentru ca l-a demis pe Dan Nica si a provocat reactia PSD. Doar stiti – s-a discutat mult – sa plece in corpore PSD sau sa fie scuipati de Basescu, Boc si Blaga. Au ales demnitatea si eu cred ca au facut corect. Apropo – de unde stia Udrea cu doua luni inainte ca PSD va pleca din coalitie? Probabil pentru ca a stiut ce aveau de gind sa faca PD-L in ajun. Dan Nica fiind un pretext, in lipsa altuia, mai bun.

  Tot Basescu a lasat si va lasa Romania cu numai Guvernul demis Boc, pentru ca nu a acceptat premierul celor 65 la suta. Vrea sa ramina Boc sa-i faca alegeri cum vrea el.

  Sint mai mult ca sigura ca PNL-ului ii e greu sa accepte totul ce a facut Basescu si PD-L contra PNL-ului in acesti ani. Basescu a devenit Presedinte pe spatele PNL-ului.

  Daca ii considerati pe toti “aripe de KGB”, ca eu nu am informatii despre asta, observati ca eu vorbesc de principii, nu de oameni. daca toti sint KGB-isti, d ece lumea ii voteaza? ca nu stie sau e proasta. Si daca e proasta, de ce e buna cind il voteaza pe Basescu? pentru ca deja asta convine? Adica votul oamenilor este invalidat de dumneata cind voteaza alte partide decit PD-L, dar e valid cind voteaza PD-L si Basescu? De ce impartiti lumea astfel? Nu e oare o dezbinare in acest fel a societatii?

  Eu cred ca Tariceanu nu a trebuit in coalitia eventuala PNl-PD-L sa ceara functia de premier, dar admit ca a facut-o si pentru ca nu a vrut sa mearga impreuna cu ei in coalitie, cum era firesc, asa cum spuneti – PNL-PD-L, UDMR. Nu stiu precis, emit opinii. Dar Basescu a scuipat in fintina din care a baut apa, cu lacrimi false pe obraji, alaturi de Stolojan. Asta nu a fost mai ridicol decit cum imi taxeaza mie unii comentariile?

  Nu inteleg ce aveti cu Dinu Patriciu. Daca e tilhar, sa isi faca treaba justitia, insa eu cind il aud, sint foarte de acord cu ce spune. Si spune bine ca politicienii gen PD-L nu isi iau in serios cetatenii.

 11. Pt frateroman

  Eu nu cred ca imi pierd timpul discutind cu PDL-istii. Il stiu numai pe Jay si, eventual, pe UPS. Dar e dreptul lor si eu discut cu ei fara jigniri.

  Nu am informatii ca cineva e doar si direct interesat pentru beneficii personale, dar m-am saturat de situatia cind unui Presedinte mereu ceva nu-i ajunge, totul e rau, toti sint rai, lupta contra partidelor, el fiind presedinte spiritual al unuia dintre ele, nu vrea sa fie Presedintele tuturor romanilor. Mie asta imi aminteste la noi de Lucinschi si imi repugna aceste lucruri.

  Expresii jignitoare si injurioase nu as dori sa folosim, ne ajung argumente si fara de aceasta.

 12. Pt UPS

  Da, nici cei din partidele din opozitia comunistilor de atunci, care sunt actuali subiecti politici ai AIE, nu au sustinut initiativele mele corecte si necesare. Nu e nimic – noi cunoastem ca politicienilor le place sa initieze anume ei ceva, nu sa sprijine ce spun bun altii. Am vazut asta din plin la comunisti.

  Nu ma compar, in nici un caz, prin ce fac si eu, cu Basescu. Desi, in 2005, in concursul propunerilor de la Jurnalul de Chisinau cine sint oamenii anului, au iesit atunci Basescu si pavlicenco. Dar nu ma maguleste asta deloc.

  Nu am numit pe nimeni oligarh.

  Eu nu am spus ca basescu ar fi ratat unirea. Am spus ca Basescu nu a incercat s auneasca, in calitatea sa de Presedinte, toate partidele in jurul unei atitudini active, eficiente fata de romanii din Basarabia. Declaratiile lui, insa, mi-au placut, dar acum vad ca au fost populiste.

  Eu nu cred ca Basescu e raul cel mai mic. De la el, ca Presedinte, se cerea mai mult. Dar a dat numai tensiuni, confruntari, instabilitate.

  Nu-i putem compara pe toti ceilalti cu Basescu. Ei sint sefi d epartide, iar el – si sef de partid, si Presedinte de stat, care nu s-a ridicat de asupra functiei informale de sef de PD-L.

  De aceea, intrebarea nu vine, nicidecum, de la sine.

  Nu aveti dreptate cu Stolojan. El a fost nominalizat sa formeze Guvenrul, dupa care el a renuntat si a fost renominalizat Boc. Daca pe Stolojan, asa cum spuneti, nu il mai interesa a doua oara functia de premier, el nu accepta sa fie nominalizat ca si candidat pentru premier si insarcinat s afaca Guvernul. dar a renuntat foarte repede, eu nu stiu motivele, dar ceva nu i-a placut si a trecut consilier prezidential. dar unii poate stiu ce a fost la mijloc. Cred ca ati uitat de acest moment.

  Restul, cu tare, slabi, tine de partea subiectiva. iata Basescu deja face un pas inapoi si spune ca a fost o eroare cind a spus ca va dizolva Parlamentul. L-a luat gura pe dinainte, incit consilierul lui a contestat ce a spus el.

 13. Pt Daniel

  Am inteles punctul Dvs. de vedere. Discutam si dupa alegerile prezidentiale, ca sa vedem daca si majoritatea populatiei il apreciza pe Basescu pentru aceste lucruri, pe care le-ati invocat. Poate voi da opinia mea, mai tirziu, pe fiecare punct expus.

 14. Pt Visatorul

  Ca sa ma asteptati personal, trebuia sa accept si eu, nu? Mai ales ca eu nu intreb pe nimeni cum il cheama si ce telefon are.

  Nu am inteles ce sa-i transmit lui Mihai. Si care Mihai.

  Nici mie nu-mi place stagnarea, stioalna, dar nici exces de confruntari si instabilitate continua, care au marcat evident si dur mandatul lui Basescu, sef al PD-L, adica nePresedinte al tuturor romanilor.

  Daca vreti sa discutam serios, ca eu mai plec pe la Bucuresti, imi spuneti si imi puteti trimite telefonul la vpavlicenco@yahoo.com. Dar mi-ar place discutii serioase – si fizice si pe blog – fara ironie sarcastica deplasata. Daca acceptati asta, ne vedem, daca nu – nu.

  lasati-ma cu Norica Nicolai, ca nu e nici sora, nici sefa sau subalterna mea. Eu cred ca acel vot e minor fata de marile deturnari propagandistice ce au loc in Romania.

  Nimeni nu va roaga sa va abtineti in a comenta gesturile politicienilor moldoveni. Si nu e nevoie sa le cunoasteti trecutul, puteti comenta actiunile lor de azi. Intrati pe http://www.unimedia.md si vedeti cum comenteaza o gramada de oameni ce vor ei, stiind cit stiu si neintrebindu-va sa o faca sau nu. Este neserios ce spuneti.

  Cu vizitatorul Jay m-am vazut la Bucuresti, am stat la masa. Intrebati-l cu ce impresii a ramas.

 15. Nu îi consider pe toţi „aripi de KGB”, ci există doar două grupuri, unul în PSD, în jurul lui Ion Iliescu, iar altul în PNL, în jurul lui Dinu Patriciu. Există o mulţime de liberali sau de psd-işti care n-au nimic de-a face cu aceste grupuri şi nici cu KGB.

  Nu e cazul să învocaţi demnitatea, acolo unde ea nu există. Tot circul actual de la Bucureşti are la origine iniţiativa lui Adrian Năstase din 2003. În încercarea de a-şi pregăti nişte mandate de 5 ani, care să-l ţină la distanţă de întâlnirea cu justiţia, Adrian Năstase a folosit pretextul „onorabil” al decuplării alegerilor parlamentare de cele prezidenţiale. Dar „nu e pentru cine se pregăteşte …” , astfel că Năstase n-a mai ajuns preşedinte, deşi i-a lipsit foarte puţin.

  Ceea ce încearcă Geoană acum să facă este să anuleze această decuplare, făcându-şi rost de un guvern propriu, iar asta încă înainte de a fi ales. Şi folosindu-se de respectabilitatea lui Johannis in the process. Crin Antonescu, deşi ideea cu Johannis premier i-a adus creşteri semnificative în sondaje, este victimă sigură în în oricare confruntare cu Geoană sau cu Băsescu.

  Iar Băsescu, pe de altă parte, cade şi el în capcană, lăsându-se dus de motivaţia tipică a românului „lasă că am să-ţi arăt eu ţie!” . Ideea de a ameninţa Parlamentul cu dizolvarea este nefericită, pentru că oferă gratuit un nou motiv de isterie pentru mass-media şi nu-i poate aduce voturi în plus.

  Eu nu ştiu ce consilieri are Băsescu, dar cea mai logică decizie pentru el, până la alegeri, ar fi să desemneze la fiecare 10 zile câte un candidat la funcţia de prim-ministru, iar Parlamentul n-are decât să-i respingă pe toţi. Asta ar fi cartea câştigătoare pentru el, nu dizolvarea Parlamentului. De dizolvare, are tot timpul să se ocupe după ce îi expiră actualul mandat (pentru că aşa spune Constituţia) dar să ameninţe Parlamentul denotă slăbiciune din partea lui.

 16. mihai m ala din falesti care e consilier p-acolo si ma invata pe mine limba romana cu dex-ul on line. ala de alerga prin glod sa faca agitatie pentru pnl. ala care cind i-am spus de revolutia si cimiterele noastre mi-a replicat cit a plins el de soarta fratilor lui romani cind vedea revolutia la tv, Mihai Motreanu sau Morteanu imi cer scuze daca ii pocesc numele dar nu il tin bine minte, falesteanul care ma facea pe mine securist de-al lui voronin si imi cerea datele personale…ala care ne explica pe blog cum s-a facut impartirea mandatelor si redistribuirea lor…sa-i transmiteti sa vina pe blog ca s-a terminat camapnia, el poate mai alearga si acum prin glod. si e toamna afara si in nord e frig…
  fiind Dvs pnl-ista, cred ca sunteti de acord ca s-a incalcat un principiu de drept…nu e vorba ca era o lege de mai mica sau mai mare imoprtanta pentru tara asta, era vorba ca cineva dinauntrul parlamentului recurge la mijloace ilegale. ideea glumei era ca si Dvs ca si orice om aveti prieteni si prieteni. iar cind e vorba de miscare de partid normele liberale va cer sa condamnati unele gesturi pentru ca asa suna doctrina liberala.
  azi 17 oct anul de gratie 2009 la TVR1 in cadrul emisiunii „de la est la vest” temutul Bogdan Chireac l-a avut invitat pe cine credeti? tocmai pe Base. a incercat sa il duca in zona de care cu mare dreptate vorbiti de detrunare propagandistica si Base a maturat cu el pe jos. Chireac asta a obtinut citeva milioane ( ati citit bine Doamna ) de $ din afaracerea Motorola si a scapat ca prin urechile acului. acum s-a dat la Base si base l-a pus la punct. i-a explicat clar si romaneste cum sta treaba cu desemnarea primului-ministru. la un moment dat Chireac era chiar ridicol ca se facea ca nu pricepe.
  in Romania cunosc trecutul oamenilor politici…80% din ei sint din esalonul 2 si 3 al fostei securitati. de aia imi permit sa spun despre ei chestii. poate Ghimpu si Filat si Urechean si Lupu au avut grade, poate n-au avut, poate acum au viziune comuna in ce priveste Moldova, poate n-au…de aceea ma abtin. eu din principiu nu comentez din auzite. poate si unimedia a fost contra lui voronin si poate e pro Lupu sa se duca Moldova spre rusia…asta doar cineva din Molodova poate sti sau banui. de aceea am spus ca tac.
  imi permit sa va atentionez sa nu cadeti in capcana intinsa de iliescu…l-a pus pa papagalu ala de geoana sa faca cumva sa plece de la guvernare pentru ca altfel ratau alegerile. vreti un argument solid? psd a avut toate ministerele sociale pentru ca asa au vrut ei si pdl le-a facut hatirul…si se laudau pesedistii avem ministerele sociale sa vedeti ca scoatem tara din rahat. ei au fost primii care au schimbat de 2 ori ministrul de interne. il propuneau, apoi ministrul isi dadea demisia. ce mai scandal la tv! cum ba nu va intelegei in partid? adica voi il propuneti voi il dati jos? si asa au scazut in sondaje pina la 20%…cind ilici a vazut ca e groasa a dat ordin: nica va fi apoi il prind aia cu ceva si gata iesim de la guvernare. si ii dam guvernul jos lui Base si punem noi pe cine vrem. dar vai! ilici…nu mai esti in 90 sa te creada gospodinele. si uite asa Base i-a vazut ca sint prosti si a propus legal prim-ministru si va fi nevotat de 2 ori si ghici ghicitoarea mea cine organizeaza alegerile? PD-L…uite-asa iti arata Base cum pierzi pe mina ta mai draga geoana. iar mai sus Lancaster a aratat ce va face Base. o zi buna, acum ma duc la somn pentru ca eu am muncit azi-noapte.

 17. to: Pavlicenco

  Stolojan a mai acceptat sa candideze chindva la functia de presedinte si apoi si-a retras candudatura.
  Acum acceptase sa fie premier si…din nou s-a retras.
  Nu prea inteleg atare caractere.
  Oricum, chiar daca de la Basescu ne asteptam la mai multe /intotdeauna trebuie sa ne asteptam la mai multe/, oponentii lui nu au facut mai multe. Au avut functii inalte in stat si nu au facut bine mai mult ca Basescu, doara rau…mai mult. De acea il sustin in comtinuare pe Basescu. Pina chind nu voi vedea o candidatura mai buna.

 18. Pt Lancaster

  Va felicit ca stiti atitea lucruri. Eu nu le stiu, si nu judec dupa impresii in aceasta privinta.

  Referitor la alineatul

  „eu nu ştiu ce consilieri are Băsescu, dar cea mai logică decizie pentru el, până la alegeri, ar fi să desemneze la fiecare 10 zile câte un candidat la funcţia de prim-ministru, iar Parlamentul n-are decât să-i respingă pe toţi. Asta ar fi cartea câştigătoare pentru el, nu dizolvarea Parlamentului. De dizolvare, are tot timpul să se ocupe după ce îi expiră actualul mandat (pentru că aşa spune Constituţia), dar să ameninţe Parlamentul denotă slăbiciune din partea lui” consider ca este corolarul scopului lui Basescu – nu-i mai trebuie nici Guvern, nici Parlament, toti sint rai si e bun doar el, cu Boc si Blaga. Eu nu va spun ca nu inteleg nimic de la acest Boc atunci cind vorbeste, pentru ca inghite cuvintele sau silabele, nici pe Blaga, cel care sta umflat ca un paun. Fac populism imens, la fel ca si comunistii nostri. De aceea, eu cred ca vor fi sanctionati.

 19. Pt visatorul

  Mie nici un fel de norme liberale nu-mi cer nimic. Sint om liber si scriu ce consider de cuviinta.

  Noi nu avem nici un fel de relatii interpartinice cu PNL si nu sint obligata, ca presedinte de partid, sa respect decit deciziilor organelor colective ale PNL-Moldova.

  Nu cunosc nici gradele eventuale ale lui Ghimpu, Filat, Urechean, Lupu si nu inteleg de ce mi-i invocati.

  Aveti o sumedenie de posibilitati sa discutati despre ei pe toate site-urile posibile. Subiectul abordat de mine pe blog prin acest articol atit de comentat, nu vizeaza in nici un caz liderii moldoveni.

  Restul, totul ce ati scris sint de domeniul interpretarii, sint lucruri care nu sint la suprafata. Nu le cunosc, nu pot spune da sau ba. Dar stiu ca nu e normal ce e astazi in Romania. Daca va pare normal, sper sa vina un timp cind veti aprecia obiectiv lucrurile.

 20. Pt UPS

  Da, Stolojan a mai acceptat sa candideze o data la functia de presedinte, apoi si-a retras candudatura.
  La fel si cu functia de prim-ministru.

  Nu cred ca e vorba numai de caracter, cred ca e si vorba de niste dezamagiri, inclusiv din partea lui Basescu, dar, odata plecat de la PNL, nu a mai vrut un scandal si s-a retras brusc, scurt si fara comentarii. Poate stie cineva din Romania de ce atunci s-a retras Stolojan, cind a fost propus de Basescu.

 21. @ Jay: Esti prietenul meu si aproape ca imi vine sa plang cand vad cum ii „suflii in panze” disperatului, circarului si mascariciului de Basescu. Mie imi este mare rusine cu asa conducator! Nu ma reprezinta absolut deloc!
  Trecand peste „argumentele politice” ale unora, pe care le vad doar ca fiind doar niste idei fixe, din pacate, eu unul NU vreau sa mai avem parte in viata noastra politica de expresii de genul „pasarica”, „tiganca imputita”, „gaozar” sau „suie-te aici, pe masa, ca sa iti arat cum se face”… Asa am dreptul eu sa vorbesc, pentru ca sunt un „golan”, in nici un caz presedintele meu, cel care se presupune ca ma reprezinta ca imagine si ca interese!
  Nu sunt vreun puritan, din contra, dar cu asa reprezentare, nu imi ramane decat sa zic: fereasca Dumnezeu!!!
  Cat despre argumente politice anti-Basescu, nu am chef sa incep sa insir aici detalii despre dosarul Flota, despre casa din Mihaileanu, relatiile cu Dinu Popoviciu, cu „regii asfaltarilor”, despre „super-afaceristul” Mircea Basescu, „succesurile” Ebei si…lista ar putea foarte usor continua, din pacate!
  Nu sunt deloc vreun fan Voiculescu, alias Felix Motanul, dar vad ca, cel putin deocamdata, singura acuzatie care i se aduce e aceea ca ar fi fost securist! Ei, si ce? Ce este asa de rau sa fii un fost ofiter de informatii, si inca unul onorabil? Eu cred ca habar nu avem ce oameni deosebiti, ce patrioti adevarati sunt in serviciile secrete, atentie, n-am zis ca toti! Ca sa inchei, pentru ca deja am dat in lirism, mai zic doar ca din toate punctele de vedere, mai ales constitutional, tipul de republica, etc., Base TREBUIE sa tina cont de majoritatea parlamentara! Restul sunt vorbe.

  p.s: Este prima data cand comentez pe blogul d-nei Pavlicenco si probabil ultima… Bineinteles, voi continua sa il citesc ori de cate ori voi avea ocazia, strict pentru motivul ca am fost deseori placut surprins. Am facut aceste precizari pentru ca, probabil, vor fi destui cei care vor dori sa ma contrazica, respectiv injure, etc si NU am absolut nici cea mai mica intentie sa le raspund. Probabil singurii carora le-as raspunde ar fi prietenul Jay si, nu in ultimul rand, gazdei noastre. Asta nu din aroganta sau lipsa de respect, ci pentru ca nu ma tin nervii suficient pentru discutii despre, sper, viitorul „fost-presedinte”…

  Am postat doar pentru faptul ca ma doare sufletul sa vad atat de multi oameni, atat de naivi, atata tot.

 22. Pt Romeo0971

  Am raspuns altor vizitatori. Nu va pare ca Marco Bello e bun doar de exploatat de cineva? Este un politician cu procente in spate, ca PSD si PNL, care sint expresia oamenilor. Pai cum – PD-L are votanti, iar PNL, PSD, UDMR – nu?
  D-na Pavlicenco,dar și pcrm-ul are procente în spate(chiar mai multe decât fiecare partid din AIE,luat în parte).Dar asta nu înseamnă că conducerea de la Chișinău trebue să ”joace după cîntecul” communiștilor…

 23. to: Pavlicenco
  Politica este plina de dezamagiri sau asa cred numai eu. O persoana, care se lanseaza in politica si isi propune sa fie politician de prestatie, trebuie sa inteleaga destul de bine ca politica este plina de dezamagiri /dezamagiti/, sa fie pregatit pentru a infrunta, nu pentru a ceda, ca si cum nu ar fi stiut acest lucru. Mai ales in cazul lui Stolojan… nu este cazul.

 24. loseri PDL-rubla-GRU tot comenteaza pe aici

 25. Guvernul va iniţia de luni negocierile cu autorităţile române pentru a semna Convenţia privind micul trafic la frontieră
  Guvernul va iniţia de luni negocierile cu autorităţile române pentru a semna Convenţia privind micul trafic la frontieră

  Luni, 19 octombrie, va fi definitivată lista localităţilor Republicii Moldova, care vor beneficia de Convenţia privind micul trafic la frontieră.

  Iurie Leancă, vice-premier, ministru al afacerilor externe şi al integrării europene, a declarat în cadrul şedinţei de Guvern de azi, 17 octombrie, că documentul „stabileşte normele legale ale micului trafic la frontieră”, „încheierea Convenţiei va facilita cooperarea regională şi schimbul socio-cultural”, iar „beneficiarii Convenţiei vor fi, în primul rând, cetăţenii Republicii Moldova”.

  „După discuţia premierului Filat cu preşedintele României Băsescu, autorităţile române au răspuns rapid. Astfel, de luni vor fi iniţiate negocierile pentru semnarea Convenţiei”, a mai adăugat Leancă.

  Amintim că, anterior, au existat discuţii publice referitor la semnarea Convenţiei privind micul trafic la frontieră. Partidul Liberal Democrat din Moldova a organizat ample acţiuni de protest atât în oraşele şi satele din zona de frontieră cu România, cât şi în mun. Chişinău.
  APEL CATRE TOATA LUMEA CARE MA POATE LUMINA: cum se traduce acest tratat? adica moldovenii pot veni fara vize aici? intreb asta pentru ca v-am spus ca am sa ma insor in Moldova. D-na Pavlicenco puneti tratatul pe blog va rog frumos! e important pentru mine. UPS, ED astept lamuriri, la noi in presa sint informatii vagi despre asta. si pld de ce a protestat? ei vor tratatul ori nu?. stirea am citit-o acum seara pe unimedia. VA MULTUMESC ANTICIPAT! o seara buna!

 26. Atare „mic trafic la frontiera” exista pentru moldovenii si ucrainenii, care locuiesc in raza de nu stiu chiti km de frontiera. Este si o diferenta: intre Moldova si ucraina nu exista regim de vize.
  Astfel locuitorii respectivi nu au nevoie de pasaport pentru strainatate si pot trece frontiera ori de chite ori doresc in baza buletinului de identitate, care demonstreaza locul de trai si ca locul de trai intra in raza respectiva. Dar in acelasi timp nu au voie sa se deplaseze peste distanta-limita prevazuta in acest acord despre traficul mic la frontiera. Li se permite sa faca si comert marunt cu tot neamul de sara-bara.
  Am vazut aceasta situatie, fiind la granita cu Ucraina in drum spre Belorusia.
  Nu trebuie sa te deranjeze prea tare. Daca te insori, vei purcede la reunirea familiei si nu vei avea probleme.
  Cu rudele – gasim si acolo o iesire din situatie, nu te necaji.
  Visatorule, la ce virsta ai inceput sa scrii texte haioase ? Trebuie sa-ti spun inca o data ca mi-au placut.
  Reflecta realitatea prostiilor noastre functionale.
  Numai bine.

 27. to: visatorul
  PLDM a protestat mai inainte, in perioada electorala. Ei au solicitat admiterea acestui „mic trafic de frontiera”.

 28. deci pe romaneste daca zeita mea locuieste in Balti ea poate veni la mine cind vrea ea daca isi scoate un permis? si adica nu poate veni pina la bucale?pai o ascund in masina mica.
  scriu de pe la 14 ani. mi-a placut mai mult romana decit mate sau chimie ( daca nu aveam diriginta profa de chimie eram repetent multi ani ). de revolutie aveam 19 ani si am trait din plin evenimentele. apoi dupa revolutie am fost a doua promotie de ziaristi cu facultate pe bune si nu cu „Stefan Gheorghiu” o facultate de partid comunist. eram visator speram sa scriu si sa fac o lume mai buna. am lucrat la ziare si cind aveam puncte de vedere nu eram publicat. in semn de protest am refuzat sa imi dau examenul de licenta, preferind sa fiu „prost cu acte in regula”.imi place sa mesteresc lucruri si in timp am ajuns cel mai bun zugrav dinte ziaristi si cel mai bun ziarist dintre zugravi. multumesc pentru aprecieri, in scurt timp am sa ma ocup si de blog. o seara buna ma duc sa pun sampania la rece UPS

 29. ahh abia astept sa vad luni lista cu localitatile! si sa citesc eu cu ochii mei astia albastri tratatu’ ala!

 30. UPS si sa stii ca nu sint bogat, traiesc din leafa si e greu al naibii asta si mai tin si cu o echipa de 2 lei Sportul Studentesc.

 31. to:visatorul
  Visatorule, fii si realist.
  Nu astepta ca vei afla ceva incepind cu luni. Poate va fi intr-o lune, dar nu cred ca este posibil in lunea, care vine.
  Atare probleme dureaza de la initierea lor si pina la implementare.
  De ce fata ta nu pretinde sa fie romanca „cu acte in regula” ?
  Ar fi totul OK ! Mai apoi poti tu circula/ acum fara viza/.
  Daca este alegerea ta, nu conta pe micul trafic de frontiera, abordeaza problema mai fundamental.
  Este foarte bine ca esti cel mai bun zugrav si ziarist intre scriitori si zugravi.
  Si greutatile prind bine, foarte bine. Poti intelege omul si destinul. Cei, care „cresc” greu in tinerete o duc mai usor si stabil in viata. Acum trebuie sa muncesti/investesti pentru experienta, ca banii vin dupa aceasta. Ti-o spune unul, care a trait si traieste dupa acest scenariu. I-am intrecut pe cei, care mereu au avut de toate peste tot. Nu mi-am propus, dar asta s-a intimplat. Fara ca sa-mi dau seama, de la sine. Este adevarat, trebuie sa ai si un pic de noroc de oameni destepti si cum se cade in preajma si totul poate fi OK !
  Sampania nu este cea mai buna bautura…..Nici cea mai buna sampanie….
  Un pahar de vin, de care cinsteste popa, este cel mai bun si pentru mine. Cred ca si pentru altii.

 32. dle Lancaster referitor la comentariul

  Lancaster spune:
  17 October 2009, la 11:11

  sunteti un mare nesimtit.

  Cand o sa intelegeti peste 10-20 ani cand dl Basescu o sa fie doar istorie si o sa treaca pasiunea asta care intuneca mintea (a rationa logic si normal) atunci o sa va dati seama de ce tampenii puteti sa debitati.

  Nimeni nu neaga ca acum 5 ani dl Basescu a facut un mare bine ROmaniei si a avut pe timpul Aliantei D.A. multe decizii benefice DAR NU PUTEM MINTI REALITATEA EXISTENTA SI ANUME

  1. dl Basescu a incercat sa distruga PNL datorita unei teorii a dlui Valeriu Stoica presedinte al PNL in acea perioada, ca scena politica romaneasca sa devina cu doar doua partide precum in UK si USA

  PS1: nimeni nu neaga ca si dl Valeriu Stoica este un om formidabil, sa ne readucem aminte ca domnia sa a fost in stare sa reunifice partidul si sa il consolideze, dar a avut o ideea proasta pentru care a fost exclus din PNL

  2. dl Basescu a adus in PD aripa L de la PNL dar nu au reusit sa distruga total PNL, ducand la castigarea puterii in cadrul PNL a dlui Tariceanu care a facut ca acest partid sa reziste

  3. Eu nu spun ca PNL este bun sau rau, dar sa reamintim de fapt de unde a plecat totul : dl Basescu ESTE LACOM pentru ca dupa castigarea presedintiei a vrut UN PARTID PREZIDENTIAL precum Iliescu cu 80% voturi sau oricum cu majoritate clara deci de peste 51%

  4. Dl Tariceanu ca sa se apere a demis pe dl Blaga de la PD fortand plecarea PD de la guvernare

  5. dl Basescu din acel moment a cazut din greseala in greseala

  6. dl Basescu apoi la alegerile parlamentare cu PD au tot luptat impotriva PSD ca dupa alegeri sa faca alianta cu acestia SI DE AICI INCOLO GRESELILE DUMNEALUI AU EXPLODAT

  7. trebuie sa intelegeti ca din acel moment dl Basescu ORI SI-A DAT ARAMA PE FATA (nu cred dar exista o posibilitate care nu vreau sa o exclud) ORI SA SCHIMBAT IN RAU imbatat de putere, pentru ca NUMAI PUTIN DE 26 DE CONSILIERI SI-AU DAT DEMISIA DIN ACEL MOMENT !

  8. Apoi ajungem in momentul in care dl Boc care este doar un pupincurist al dlui Basescu da afara pe vice-premierul PSD si ministrul de interne dl Dan Nica, exact cum a facut dl Tariceanu cu dl Blaga (culmea tot de la interne ? de ce oare? arhiva lui 2 si-un sfert care contine toate mizeriile tuturor politicienilor santajabili din Romania!)
  fortand plecarea de la guvernare a PSD

  Pai scuzati-ma dle Lancaster m-am saturat de minciuni, scandal si santaj.

  Din fericire eu sunt liber si nu ca dvs prizonierul unor adulatii al cultului personalitatii dlui Basescu. Eu sunt liber sa critic pe cine consider ca este de partea minciunii si sa laud pe cine este de partea adevarului.

  Mai uitati-va la un sport extraordinar precum SUMO poate intelegeti ceva si va mai vindeca de niste defecte.

  Nu sunt nici eu perfect, sunt supus subiectivismului dar totusi un lucru care mi-l doresc sa evoluez este ca in momentul cand vad un adevar sa il recunosc si sa il admit. Este un lucru elementar. Cel putin asa consider.

  Nu de alta dar cadeti in iluzoriu, precum dna Sulfina Barbu care tot tinea apararea PDL doar pentru ca face parte din PDL desi toti invitatii I-AU DEMONSTRAT CU FAPTE SI MOTIVE CLARE CA NU AVEA DREPTATE in privinta taxei auto de inmatriculare.

  Apreciez enorm oamenii precum dl Madalin Voicu de la PSD care nu si-a vandut moralitatea pentru a apara PSD in anumite lucruri car le-a criticat, chiar daca ia adus excluderea din partid.
  Un mare om care il intereseaza cu mult mai mult adevarul decat orice altceva.

  Dl Basescu nu era perfect, era clar mai bun ca dl Adrian Nastase de care ne-a scapat, dar tocmai pentru ca era SANSA NOASTRA DE NORMALITATE AR TREBUI SA IL OBLIGE SA SE COMPORTE CA ATARE !

  Acuzati PNL ca dupa alegeri cica ei nu ar fi vrut sa intre la guvernare!! Pai de ce PNL nu a vrut sa intre la guvenare? pentru ca si-au dorit functia de PREMIER! Si de ce ? pentru ca e normal ca intr-o ALIANTA unul sa detina functia 1, altu functia 2, primu iar functia 3, al doilea partid functia 4, samd. Alianta noua PDL si PNL tinand cont ca presedintia o avea PDL ar fi fost normal ca premierul sa fie din PNL, si mai ales pentru ca PNL erau siguri ca PDL nu sunt de incredere si inainte de alegerile prezidentiale ar fi tradat si exclus din guvern cealalta formatiune. De ce? Pentru ca cei din PNL s-au mai fript odata cu aceiasi ciorba. Dar PSD au calcat si au muscat momeala si s-au trezit aruncati la gunoi.

  Sunt jocuri politice recunosc, e democratie, trebuie sa se intample si astfel de lucuri, dar SA NU IMI VENITI SA IMI SPUNETI MIE CA PDL SUNT „SALVATORUL ROMANIEI” CA NU TINE.

  A nu recunoaste un lucru evident ca dl Basescu a pierdut mare parte din electorat dupa alianta cu PSD si a incercat mereu sa contra pondereze acest lucru fortand lucrurile in mod INADMISIBIL.

  Stiti bancul acela „glumim, glumim dar nu parasim incinta” dar dl Basescu a depasit o granita care in nici-o democratie vestica consolidata nu se intampla: santaj in direct la TV asupra parlamentului.

  EU CRED IN COLECTIVITATE MAI MULT DECAT IN INDIVIDUALITATE.
  Oamenii sunt facuti sa traiasca impreuna pentru ca suntem fiinte sociale.
  Si maimutele sunt…

  Eu nu cred in tatucul „geniul Carpatilor” precum Ceausescu, Stalin, Hitler si altii si in mod sigur nici in Basescu.

  A facut mult bine dar deja balanta se inclina inapoi spre rau. Si ce e trist ca nu face nimic sa revina LA UN ECHILIBRU ci dimpotriva apasa o pedala care il va izbi de zid. Dar el e bogat putin ii pasa de consecinte (ca presedinte are deja o diurna grasa pe tot restul vietii) dar trage o tara intreaga saracita de cursul valutar, cresterea dobanzilor bancare, cresterea salariilor, somajul ridicat, investitori nedumeriti, TVA si cota unica in dezbatere pentru crestere, etc.

  Eu cred ca un presedinte RESPONSABIL trebuie sa se gandeasca NU LA REALEGEREA SA ci in primul rand la cetatenii de fiecare zi.

  Cred ca dl Mihai Ghimpu ar fi un excelent om care daca ar vorbi cu dl Traian Basescu l-ar readuce putin cu picioarele pe pamant.

  (Lasand pe comunisti si politica deoparte) Apreciez de fapt foarte mult pe est-moldoveni pentru bunul simt care il au fata de umanitate. Si nu zic vorbe goale.

 33. apropo cand a fost fisura de rupere la toata tetavura care este astazi a zis-o clar dl Hrebenciuc

  – in momentul in care sa inceput audierea dnei ministru Udrea pentru abuzurile in serviciu de catre comisia parlamentara condusa de dl Orban totul sa rupt si PDL cu Basescu a luat-o pe o panta foarte negativa.

  Este inadmisibil cum au boicotat concluziile comisiei membrii PDL care in loc sa spriijne lupta impotriva coruptiei si aflarea adevarului a trecut la apararea nemerniciei si incompetentei.

  Aceasta individa dna Udrea este o pitipoanca ajunsa de la secretara tocmai ministru (prin ce mijloace cred ca stiti – si nu ma refer la prostii ci la sotul Cocos extrem de bogat).

  Sa mai zic etape din care dna Udrea castiga zeci de mii de euro (spre sute) pentru procese (ca sa apere statul) la care nu se prezenta sau la care se prezenta le pierdea ? Si dupa scandal a promis ca da banii inapoi ? (dar dupa ce a fost prinsa) Si nu atat banii inapoi conteaza ci faptul ca ERA CORUPTA si faptul ca ERA INCOMPETENTA.

  Ca sa nu mai merg pe binecunoscuta Ridtzi, si apoi pe dra Elena Basescu…

  deci prefer de 1000 de ori un profesor de istorie modest precum Crin Antonescu presedinte, sau chiar si pe dl Mircea Geoana care prostanac sau nu a fost unul din cei mai buni ministri de externe din Romania din perioada postcomunista.

 34. Pt Toca

  Am ramas impresionata de postarea Dvs. Prin acest prim-articol al meu, in care am incercat sa spun ce cred eu despre ce e in Romania, am inregistrat multe intrari si opinii, diferite, unele chiar foarte deplasate. Postarea Dvs., indiferent de continut, nu poate sa nu le demonstreze vizitatorilor si polemistilor de aici forma civilizata in care se poate discuta, fara a jigni pe cineva. Va multumesc.

 35. Pt Romeo0971

  Da, si PCRM are procente. Ei si? Pai asta e si problema. Si PCRM are procente, ca si PD-L, partidul cu cele mai multe procente intrat in Parlament. Dar Alianta nu include comunistii, la fel cum Alianta din Romania nu vrea s aincluda PD-L-ul. Iata paralela.

  Deci – comunistii nu trebuie sa aiba pretentia sa fie luati cu dinadinsul in AIE, ca si PD-L, care nu trebuie sa se vrea cu tot dinadinsul in Alianta romaneasca. V-ati incurcat in logica neinteleasa mie.

 36. Pacat ca cei de la MAE nu vor s-o primeasca pe doamna Pavlicenco si PNL in rindurile lor. Astfel s-ar reusi crearea unei forte politice redutabile care ar putea sa concureze serios la alegerile viitoare. ideii se opune in special Mariana Taranu care este un fel de amanta a lui petrenco care are ceva finantare si nu stie cum sa-i cheltuie corect.

 37. Pt visatorul

  Tratatul despre micul trafic la frontiera include o raza de 30 sau 50 de kilometri, localitatile din care vor emite niste acte pentru cetatenii lor ca sa circule liber, fara vize, in Romania, adica in UE. Comunistii au cerut atunci cind Bucurestiul l-a propus, sa includa toata Moldova, adica sa nu poata Romania accepta semnarea unui asemenea Tratat.

  Dedesubtul era ca nimeni din Moldova s anu circule liber in Romania, ca sa nu devina romani si simpatizanti ai Romaniei. Iar Romania sa de agreu viza si sa creasca ura romanilor din Moldova contra Romaniei.

  Tratatul de baza e altceva, el prevede baterea in cuie, prin semnaturi, a frontierelor, pe care Romania nu-l vrea, ca sa nu bata in cuie niste frontiere staliniste. Filat – nu stiu de ce – a spus ca-l va semna. Poate el vrea un Tratat mai altfel se va vedea.

  Romania vroia altceva – un Acord bilateral strategic moldo-roman „Pentru Europa”, in locul Tratatului privind frontiera, pentru ca, odata intrata Moldova in Europa, devenea parte a sistemului de securitate euratlantic, din care face parte si Romania si demarcarea frontierelor prin Tratat avea sa-si piarda acuitatea si imperativitatea.

  Nu am textele documentelor.

 38. to: Toca
  Eu, Toca, sunt din Basarabia si imi vad de „golumbii” mei. Insa va trebui sa votezi si eu un presedinte pentru Romania. Am intentia sa votez pentru Basescu. Nu vad altul mai bun. Stii de ce ? Asa sunt unformat, ca ceilalti sunt si mai rai, ca Antonescu este lenes si…am mai auzit de la unii din anturajele lor si alte „minuni”, ca Sorin Oprescu cu „cucoselul” lui nu a facut nimic bun pentru capitala si precum ca ar fi tot corupt, pentru ungur, care mi se pare destept, nu pot vota, Becali nu este pentru presedinte de tara, poate si este un om darnic si binefacator/am vazut ca lumea protesta sa fie eliberat/, dar asta nu inseamna tot si ce mai avem pe acolo intre candidati ?
  Jeoana ? Nuuuuuu! Nu-mi place prestatia lui. Chind era ministru la externe, faceam comparatie cu al nostru „omolog” al lui si il apreciam net-superior. Acum schimb emisiunea de la televizorchind apare…
  Spunemi si mie, pe cine sa votez eu, care nu mai inteleg nimic din tot ce spun multi. Ca mine sunt multi, care nu sunt politicieni de prestatie si nu inteleg „scenele” lor de teatru al absurdului. Unde sunt cei mai buni ca ei feciori si fiice al neamului Romanesc ? De ce nu se lanseaza cei mai buni ? Cine trebuie sa-i convinga ? Dar care ar fi cel mai bun ? Oare ar fi admis acestea, care se perinda, schimbindu-se unii pe altii, tot ei raminind peste tot, sa fie scimbata la fata clasa politica ?
  Nu cred. Doara dupa ce va trece aceasta generatie de virsta „majoratului”. Poate si atunci vor mai crede ca tot numai ei sunt cei mai cei. Imi pare rau, dar nu avem cu ce ne mindri la capitolul „clasa politica”.
  Si atunci, eu…pe cine votezi ?
  Numai bine.

 39. Pt Ed_______

  Am si eu impresia ca Sulfina Barbu a devenit o papagala. Femeie simpatica, vorbeste placut, dar a devenit un robot.

  Sint absolut de acord ca Basescu a depasit o granita care in nici o democratie vestica consolidata nu se intampla: santaj direct la TV contra Parlamentului.

  Asta m-a facut si pe mine sa nu mai tac, desi, de 17 ani, am cetatenia romana si nu m-am amestecat sa fac analize sau sa-mi spun opinii despre politica din Romania.

 40. to : Pavlicenco
  Si aveti si nu aveti dreptate. Micul trafic de frontiera presupune libera circulatie, in baza unui document anume, dar nu pe o raza ce o depaseste pe cea prevazuta. Intr-un cuvint intri in Romania – te afli in Europa, dar nu treci mai departe de 30 sau 50 de km./cum va fi stabilit/ de la punctul de intrare in Romania. In mod contrar , daca te prinde, te conduce la frontiera, dupa ce te amendeaza si amin. Este sfirsitul micului tau trafic de frontiera.
  Dar oricum este foarte important. Poti merge pina la Iasi, Galati…orase mari si frumoase….

 41. to: Ion spune:
  17 October 2009, la 23:11

  Mie mi se pare ca PNL si Pavlicenco nu vor sa mearga la MAE. MAE are bani, PNL are oameni de calitate, care nu depind de bani. Daca MAE ar accepta „tulpina” PNL si reformarea MAE in interior, ar fi posibila fuziunea acestor doua partide si crearea unui singur partid puternic. Oricum, MAE nu poate face mare brindza asa cum este el. Oare nu se vede?

 42. Pt Ion

  Nu stiu daca dumneata esti Ion care scrii cu mai multa rautate decit e cazul. Daca esti acel Ion, rugamintea mea este sa nu cadem in birfe – cine si a cui amanta este. I-ati prins? Nu. Si-apoi fiecare are dreptul la viata privata, la propria fericire, oricare ar fi formula.

  De aceea, insist sa pastrati decenta, masura si comportamentul civilizat.

  Legat de MAE. Eu cred ca ei nu sint gata de fuzionari. Sint inca slabi pentru dialog, negocieri, chiar daca au consultanti si, poate, si bani. In general, consultantii – parca neutri – sint slabi si ei, nu au caracter sa discute direct cu mine, de exemplu. Dar e dreptul lor sa faca ce vor.

  Din cauza atacului partidelor liberale de catre MAE in campania electorala cel mai mult am avut de suferit eu, desi am prevenit ca nu e corect acest lucru, adica nu a fost ideea mea. M-am opus, dar nu am avut eu puterile si pirghiile sa ma opun pina la schimbare. Insist – nu am scris personal un rind in numele MAE, dar totul ce a fost scris s-a crezut ca am scris eu si am fost atacata dur pentru asta, dar neaparata nici de MAE. Eu am umblat prin teritoriu, mai mult decit altii. Tanase Constantin a crezut si el ca eu fac acolo, la MAE, ideologia si m-a terfelit pe nemeritate. Dupa care si ceilalti – din a caror cauza am fost adusa la aceasta terfelire de catre Tanase – tot pe mine sa ma vizeze in fantasmele lor… Dar asta e. Pot spune ca am incheiat acest capitol. Acum nu cred ca as mai accepta sa discut cu MAE ori cu ai sai consultanti. De ce?

  Pentru ca eu am avut taria sa discut cu MAE recent, din initiativa mea. Probabil ca aceasta initiativa a fost interpretata drept slabiciune. Pacat. Poate ati observat ca nu deschid paranteze. Ceea ce pot spune e ca din initiativa comuna si reciproca, am discutat cu o persoana de la MAE, apoi am avut o discutie lunga cu Neagu si alta, mai scurta, cu Petrenco. A ramas sa continuam. Apoi eu m-am imbolnavit, apoi a lipsit o colega de partid cu care as fi vrut sa fim impreuna la discutii, dupa care ea a revenit in Moldova si i-am dat un mesaj lui Petrenco precum ca ma poate suna in orice zi sa stabilim cind mai discutam.

  Nu a revenit, mingea a ramas in gradina MAE si am impresia ca se vor juca singuri cu ea. Stiu ce a fost apoi, stiu ce fac si cum incearca sa atraga oameni de la PNL. Eu le urez succes si nu ma voi isteriza cum nu m-am isterizat nici cind a facut ce a facut si Filat cu oamenii de la PNL.

  Fapt pentru care el mi-a si multumit, din partea echipei. Dar sa ramina pe constiinta lui, Dumnezeu nu bate cu ciomagul, la problema moralitatii Proiectului Filat am sa revin.

  Deci, spuneam stiu ce face MAE si asta mi-a demonstrat ca nu intotdeauna cind ai bani, ai si oameni. Mai e nevoie de credibilitate, care e mai greu de obtinut si cladit.

  In general, lumea noastra a ramas dezamagita de participarea in comun la alegeri cu MAE si nici eu nu sint sigura ca i-as convinge sa facem ceva in comun cu MAE acum, desi, la inceput, am discutat sincer cu toti cei trei, pe rind, de la MAE si ma gindeam ca am putea recladi un proiect comun. Acum nu as face-o din unele motive foarte serioase si principalul e ca cei de la MAE nu accepta sa-si modifice denumirea. Chiar daca ai mei colegi, convocati, vor fi de acord si cu asta, ceea ce eu nu cred, votul meu va fi contra. Cel putin, la acest moment.

  Va dau dreptate ca s-a putut construi ceva serios, dar subiectivismul unora intuneca uneori ratiunea. Inseamna ca asa a trebuit sa fie. Eu nu-i impiedic sa aibe succes.

 43. Pt UPS

  Eu nu am spus in Romania si UE pina unde poti circula. Acest lucru nu-l stiu.

 44. @ Ed___ – dacă Vitalia n-are nimic împotrivă să scrii că sunt nesimţit, o să-ţi spun şi eu că eşti jigodie, să vedem până unde ajungem.

  Amesteci faptele cu minciunile, fără să te împiedici de „detalii” precum onestitatea. Să ştii că nu sunt mândru de un preşedinte ca Traian Băsescu, l-aş prefera oricând pe Mugur Isărescu sau pe Răzvan Ungureanu. Dar ei nu candidează şi decât un lup în piele de oaie, mai bine unul ca Băsescu, cu care măcar ştim cum stăm.

  Valeriu Stoica a reunificat toate „aripile” PNL, inclusiv cea care cooperase cu Iliescu în 1992. Şi a fost capabil să înţeleagă că el însuşi era o problemă de imagine pentru PNL, aşa că renunţat la şefia partidului pe care-l restaurase, cedând-o lui Theodor Stolojan.

  În 2004, Stolojan s-a dovedit vulnerabil la şantajul lui Adrian Năstase, aşa că a renunţat (sub pretexte medicale) să mai candideze la preşedinţie. Iar Traian Băsescu, deşi se stabilise că va fi premier din partea Alianţei DA, a trecut să candideze el la prezidenţiale, pentru că Tăriceanu nu l-ar fi învins pe Adrian Năstase. La vremea aceea, nu se ştia că Dinu Patriciu sponsorizează şi PNL-ul şi PSD-ul.

  Traian Băsescu l-a numit premier pe Tăriceanu, dar înţelegerea iniţială era ca acesta să demisioneze după 6 luni, ca să organizeze alegeri anticipate. La alegerile din 2004, PSD-ul furase cam 5% din voturi, iar încă vreo 10-12% se puteau obţine pe baza entuziasmului electoratului care iniţial nu avusese încredere în posibilitatea schimbării.

  Tăriceanu „s-a răzgândit”, iar Iliescu a venit încă din ianuarie 2005 cu ideea suspendării lui Băsescu, chiar dacă ea a ajuns pusă în practică abia în 2007. Cu ocazia suspendării a fost aceeaşi poveste ca şi acum, iar avizul „consultativ” al Curţii Constituţionale a stabilit că preşedintele nu încălcase în nici un fel Constituţia. Ceea ce nu i-a împiedicat pe cei 322 să-l suspende, sub pretextul că avizul era doar „consultativ”. Ei, acum au primit şi ei ceea ce merită, „consultarea” în privinţa desemnării candidatului la funcţia de premier nu îl obligă pe preşedinte la nimic, pentru că e doar „consultare”. Aşa cum a fost şi avizul Curţii Constituţionale în 2007.

  Te rog să crezi că noi în România suntem obişnuiţi cu ce faceţi tu şi cu Vitalia Pavlicenco: voi nu prezentaţi faptele, voi selectaţi şi distorsionaţi faptele pentru a crea anumite tendinţe şi opinii. Exact ce face trustul Intact al lui Dan Voiculescu de ani întregi.

 45. D-na Pavlicenco, domnii din sfera diplomatica si universitara cu care ati discutat ar trebui sa fie ultimii indreptatiti sa vorbeasca despre „nivelul de viata necrescand”, in conditiile in care in domeniile dansilor salariile au crescut constant, un singur exemplu: un profesor universitar castiga peste 4 000 de lei, in timp ce unul din pre-universitar abia trece de 1 000 lei. La fel, in diplomatie, li s-au marit salariile tot datorita presiunii facute de Basescu in Parlament pentru necesitatea de a avea „diplomati de cariera” care sa fie motivati sa ramana in bransa. Mai probabil ca domnii cu care dvs ati discutat sint membrii sau apropiati PNL, ceea ce explica pozitia domniilor lor.

  Va spun eu cum voteaza oamenii de la tara. Majoritatea lor voteaza PSD, daca veti merge acum in zona rurala a Romaniei, multi nici nu stiu cine le e presedinte, si vor spune: „Maica, eu votez cu Iliescu, ca-i om bun!” – o spun nu doar eu, ci si rezultatele la alegerile locale si nu numai, PSD-ul are scorul cel mai mare in zonele de tara. Asta daca tot e sa vorbim de lipsa de informare si efectul acesteia asupra votului.

  D-na Pavlicenco, nici dvs nu sinteti „purtatorul de cuvant” al PNL-ului. si totusi faceti afirmatii si emiteti opinii legate de acest partid. Chiar trebuie sa fii „purtator de cuvant” pentru a-ti exprima o parere? Traim intr-o tara democratica, si dvs, si Elena Udrea, si oricine altcineva are dreptul la opinie si exprimare.

  Mai sus vorbeati de prezumtia de nevinovatie, si imi pare ca umblati cu duble standarde. Pana la proba contrarie, nici Ridzi si nici Udrea nu au primit vreun verdict in plan penal. Ridzi este anchetata de DNA, insa pana la proba contrarie, statul de drept garanteaza starea de om nevinovat. In ce o priveste pe Udrea, nici macar nu a ajuns sa fie obiectul unei anchete, si dvs stiti de ce si in ce conditii. Mentionez acest aspect intrucat, cand vine vorba de adversari ai PDL, pareti sa le luati apararea, si adoptati alt gen de atitudine. Ca de exemplu: „Pt Vanghelie, daca e vinovat, exista Parchet. Este serios sa te limitezi la declaratii publice fara efect concret? Eu, una, nu cred ca asa trebuie procedat.” – intelegeti ce vreau sa spun? Nu mai spun de afirmatia cum ca „Eu nu cred ca Basescu nu a fost comunist. ” – aveti vreo dovada ca ar fi fost? Daca da, va jur ca sint gata sa dau orice, numai ca sa o vad..eu rationez in alt mod: daca Basescu ar fi avut trecut securist, va asigur ca pana acum, apareau la lumina orice dosar sau dovezi, dusmanii sai politici nu ar fi ezitat sa le aduca la lumina..insa dupa cum vedeti, acuze i se aduc, banuieli si insinuari cu duiumul, insa nici o dovada. De altfel, puteti face aceeasi paralela cu situatia dvs, cand sinteti acuzata pe nedrept cum ca ati fi avut trecut KGB, insa nimeni nu a produs vreo dovada in acest sens. Asa si cu Basescu.

  Antinescu nu are acces (inca!) la banii publici, dar Tariceanu a avut, si inca din plin. Are insa acces Patriciu, care a prejudiciat statul in repetate randuri.

  De acord cu dvs ca lupta pentru prezidentiale nu ar trebui sa lase Romania fara un guvern. In aceste conditii, ce i-a oprit pe PSD-isti sa numeasca un alt ministru la interne, ca sa nu se ajunga aici? Sau ce ii opreste in acest moment sa il sustina pe d-l Croitoru? Vedeti cum se intoarce roata?

  „Antonescu nu e sef de stat, nu e membru al Guvernului, iar relatiile sale cu partidele din Moldova poate nu sint publice.” – asta imi aminteste de un amanunt hazliu din copilarie. Intreband un alt copil de unde este, din ce oras vine, mi-a raspuns: „Eu stiu, dar nu vreau sa-ti spun!” – evident ca nici nu stia localitatea de bastina. Asa si dvs cu Antonescu si relatiile sale cu Moldova..sint ca si inexistente. D-l Antonescu e preocupat de Moldova cum e Iliescu de condamnarea comunismului.

  Daca e sa merg pe logica dvs, ar inseamna ca si Antonescu, in situatia ipotetica in care ar deveni presedinte, si-ar datora eventuala popularitate pe „ne-informarea” oamenilor de la sate, care l-ar simpatiza si l-ar mentine ca lider in preferinte, pentru simplul fapt ca este sef de stat. Noi aici vorbim nu de cauze, ci daca este sau nu Basescu preferat de romani. Pentru ca mai sus spuneati ca majoritatea covarsitoare nu-l mai doresc. Pai, trebuie sa ne punem de acord, il mai doresc sau nu? Fie nu-l doresc, si atunci motovatia dvs nu-si mai are rostul, fie il doresc, si atunci aceeasi motivatie il va privi si pe d-l Antonescu la un moment dat.

  Postarea lui frateroman, si in genere ale celor ca el, le ignor din principiu, datorita limbajului suburban gen Vadim prin care isi expune ideile. In momentul in care va stii sa se exprime civilizat, ii voi acorda atentie. Ma surprinde sa vad ca il luati ca etalon.

  Daca e vorba de frica de „tatuc”, va asigur ca ea nu exista in Romania. Nici nu poate fi vorba de asa ceva – aici in orice moment pot merge in fata Presedintiei si sa strig „Jos Basescu!” daca doresc, fara sa imi faca nimeni nimic..

  „Pentru coruptie sint organe ale statului. Ce fac ele sub Presedintia lui Basescu?” – dvs amestecati puterile in stat. Presedintele nu se poate implica in deciziile judecatoresti, si o stiti prea bine, s-ar numi imixtiune in justitie. Presedintele poate doar semnala unele aspecte pozitive sau negative, nu are putere de decizie sau interferenta.

  „De ce PD-L nu lupta contra coruptiei, ca partid harnic, destept si competent?” – asta si face, d-na Pavlicenco. Incearca sa starpeasca pe corupti la orice pas. Numai ca i se pune bete in roate de fiecare data de trepadusii din PSD si PNL, care se tem de reforme. Cand a dorit numirea d-ne Macovei (apreciata la nivel de UE de oficialii europeni), cine s-a opus cu vehementa? PSD si PNL. Cand PDL a vrut sa se voteze un proiect prin care sa se taie „pensiile nesimtite” ale parlamentarilor, cine s-a pus de-a curmezisul? PSD si PNL. Nu vi se par deja un deja-vu?

  „..Jay, pentru ca, fiind membru de partid, spui mereu una si aceeasi..” – d-na Pavlicenco, eu nu am facut un secret din faptul ca sint simplu membru PDL (desi merg pe acolo din joi in Pasti). Dar, dvs, sinteti apolitica? Nu cumva si dvs sinteti membra de partid? 🙂 Oare este vreo diferenta dintre mine si dvs, strict din acest punct de vedere? Amandoi avem gradul nostru de subiectivitate.

  „Pt frateroman: daca sinteti din Romania, mai inceracti sa polemizati cu membrii PD-L, care posteaza pe blogul meu. Mersi.” – dvs ce faceti aici, instigati impotriva celor care simpatizeaza cu PDL? 🙂 In cazul acesta, o sa intoarcem si celalalt obraz 😉

  „Ionut (fost ministru de finante, imi scapa numele de familie)” – e vorba probabil de Ionut Popescu, fost redactor revista „Capital”, fost ministru de finante, actualmente consilier prezidential pe probleme economice..

  „Numai ca AMN si-a modificat putin programul la capitolul NATO si CSI. ” – din cate stiu d-l Urechean se pronunta clar pentru „neutralitate”. Si-a schimbat intre timp preferintele?

  „Vorbesc de respectarea regulilor” – pentru dvs Constitutia ce statut are? De „regula” sau norma legala? Si care ar fi mai importanta? A incalcat Basescu vreun articol din Constitutie prin numirea pe care a facut-o? Daca da, spuneti-ne si noua, va rugam.

  A „colabora” cu partidele nu inseamna a fi sluga lor. Fiecare vine cu punctul sau de vedere, insa asta nu inseamna ca presedintele e obligat sa adopte pozitia unei adunaturi creata conjunctural, in functie de interese de moment. Presedintele nu-i om de decor, care doar executa ce i se ordona.

 46. pt visatorul:

  „are dreptul asta nu asta contest. numai ca eu ma abtin sa comentez gesturile politicienilor moldoveni pentru ca nu le cunosc trecutul, pentru ca nu sint la curent cu manevrele lor si nu imi pot da seama ce vor.”

  Eu urmaresc viata politica din Moldova de foarte multa vreme. D-na Pavlicenco insa te asigur ca are contacte si surse de informare si din viata reala, nu doar de la tv. Chiar si putin informat de ai fi, si tot ai avea dreptul sa iti expui opinia despre ceea ce se intampla in Moldova 😉

  In rest, poate ciocnim impreuna cupa de sampanie de Sf. Niculaie 😉 Mersi de aprecieri..

 47. „de unde stia Udrea cu doua luni inainte ca PSD va pleca din coalitie? Probabil pentru ca a stiut ce aveau de gind sa faca PD-L in ajun.”

  SAU:

  Poate ca Udrea stia ce ii poate piele lui Nica si stia de planurile PSD-ului de a provoca o criza in guvern..

 48. „Cu vizitatorul Jay m-am vazut la Bucuresti, am stat la masa. Intrebati-l cu ce impresii a ramas.”

  Iau initiativa si raspund si la aceasta intrebare..o spun asa cum am mai spus mereu: am gasit in d-na Pavlicenco un om patriot, un om cult, franc, direct, si un interlocutor placut. Ne leaga aceeasi simtire romaneasca, aceeasi dorinta de re-unificare a tarii, aceleasi orientari pro-NATO si pro-UE, aceeasi opozitie nedisimulata impotriva comunismului, in toate starile sale. Faptul ca in acest moment simpatizam cu partide si orientari diferite din Romania nu ne impiedica sa ne purtam un respect reciproc, si sper eu, si o prietenie sincera.

 49. Toka, intotdeauna comentariile tale si „criticile” tale le voi primi cu prietenie si intelegere 🙂 o stii foarte bine..

  Uneori in viata se intampla sa ai opinii diferite de ale prietenilor tai. Ce sa-i faci? 🙂 eu ma bucur ca te am ca prieten si nu-mi fac nici regrete si nici procese de constiinta pentru ca nu-l simpatizezi pe Base, si ca tii cu PNL sau mai nou, cred, PSD 😉 nici nu ma priveste pe mine acest aspect, tu ramai in continuare prietenul meu.

  Iti dau insa o tema de meditatie, si tie, si d-nei Pavlicenco 🙂 in facultate ni s-a recomandat o carte foarte interesanta: „Tehnici de manipulare” de Bogdan Ficeac (fost jurnalist la Romania Libera). Citeste si ai sa intelegi mai multe apoi din ceea ce inseamna fenomenul televiziune si cum poate fi deturnata atentia de la probleme reale, spre probleme false de tip Mihailea, flota, EBA sau alte stereotipii de acest gen.

 50. „Din fericire eu sunt liber si nu ca dvs prizonierul unor adulatii al cultului personalitatii dlui Basescu.”

  D-le Ed, nu-s avocatul lui Lancaster, insa faptul ca dvs va pozitionati anti-Basescu nu va face detinatorul adevarului absolut, si nici pe Lancaster vreun prizonier al nu stiu carei coceptii..fiecare are dreptul la o opinie, pe care si-o argumenteaza cum considera de cuviinta, fara a apela la etichetari.

  Va amintesc ca in prima instanta, atat PDL cat si Basescu a mentionat ca PNL sint preferati pentru o alianta la guvernare. Daca tot e sa vorbim de LACOMIE, pai sa dam cartile pe fata, si sa amintim onor cititorilor nostru cum Tariceanu a conditionat aceasta alianta de indepartarea lui Basescu din fruntea PDL si de acordarea postului de premeri, tot dansului. Apai, cine e mai lacom, si despre cine vorbim, cand spunem ca a tradat?

  Vedeti dvs, depinde din ce unghi privim lucrurile. Policienii de la noi, fie ca e Base, fie Tariceanu, Geoana sau altii, prefera datul la gioale. A-l albi pe unul in detrimentul celorlalti, nu-i nici realist, nici productiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *