Pamflet în „Timpul”: ultimul discurs prezidenţial al lui Voronin

La această adresă puteţi găsi pamfletul, pe care îl reproducem şi mai jos:

http://www.timpul.md/article/2009/09/13/4039

La revedere, pe curând!

Pamflete şi parodii

Mesajul preşedintelui R. Moldova, Vladimir Voronin, către cetăţeni în legătură cu demisia din funcţie
(Vineri, V. Voronin şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al R. Moldova printr-un mesaj rostit la televiziunea publică. La redacţie ne-a parvenit varianta originală a mesajului, adică alta decât cea difuzată oficial).

cimg0963.jpgStimaţi concetăţeni!

Ultimii opt ani din istoria ţării – ani în care am condus acest stat timp de două mandate şi ceva şi în care Familia mea şi-a făcut o avere fabuloasă – îmi vor rămâne întipăriţi în memorie ca ani ai belşugului şi făuririi. Noi, comuniştii, am demonstrat în această perioadă că Moldova nu este capabilă să fie un stat şi o societate suverană, demnă de independenţă şi democraţie. Iată de ce, astăzi, când îmi dau demisia din funcţie şi Moldova se numără printre cele mai sărace ţări din Europa, tuturor le este clar că aşa ceva s-a putut întâmpla numai datorită faptului că noi am ştiut cum să prostim acest popor.

Am fi crezut noi – adică eu şi Familia mea – în 2001 că la fiecare patru ani vom putea să sporim de două ori cimg0968.jpgbugetul Familiei, iar Oleg Voronin să devină primul miliardar al ţării? Am fi putut noi oare să credem în 2001 că eu şi Familia mea vom reuşi să acaparăm afacerile a zeci de businessmeni şi să le trecem pe numele lui Oleg? Credeam noi oare că doar în opt ani partidul comuniştilor îşi va construi în centrul Chişinăului un sediu în valoare de 20 de milioane euro? Cine ar fi putut crede atunci, în 2001, că, doar peste opt ani, Moldova nu va mai fi a lui Ştefan cel Mare, a lui şi a urmaşilor lui, ci a mea şi a urmaşilor mei şi ai fiului meu?

Cine s-ar fi gândit în 2001 că într-o ţara săracă cum e Moldova, fără bogăţii minerale şi resurse semnificative, se poate aduna, doar în opt ani de zile, o avere de miliarde? În sfârşit, a putut oare cineva să creadă atunci, în 2001, că eu, un simplu general sovietic de miliţie, voi avea avion personal Falcon business jet, iar peste opt ani să ajung cel mai bogat om al acestei ţări pe care Familia mea şi noi, comuniştii, o iubim atât de mult?

Da, toate aceste realizări îmi umplu sufletul de bucurie şi mândrie pentru ţara mea şi Familia mea. Într-adevăr, în 2001 noi am venit la putere cu dorinţa sinceră de a jefui toată Moldova şi cred că n-am fi putut realiza acest lucru dacă nu ne-am fi bazat pe dispoziţiile, pe interesele şi pe aspiraţiile majorităţii parlamentare a partidului nostru, care, din păcate, astăzi a devenit minoritară. Anume pe interesele acestei majorităţi m-am bazat atunci, mimând ieşirea în largul integrării europene şi perfecţionarea democraţiei.

cimg0960.jpgAnume pentru consolidarea statalităţii milenare moldoveneşti, susţinut de aliatul meu Iurie Roşca, am restabilit legăturile istorice de veacuri cu Rusia, am rupt relaţiile diplomatice cu România, am reparat sfintele noastre relicve – „Complexul Eternitate”, Memorialul de la Şerpeni, tancul sovietic de la Leuşeni şi alte mii de locuri ale credinţei, memoriei şi gloriei noastre naţionale moldoveneşti.

În cei opt ani de guvernare, am fost mereu alături de presa de opoziţie. La comanda mea a fost intentat dosarul Skodelor împotriva „publicaţiei de limbă română de expresie rusă” TIMPUL. La indicaţia lui Papuc a fost lovită cu ranga în cap ziarista antistatalistă Alina Anghel. În numele libertăţii de expresie n-am dat frecvenţe radio pentru VOCEA BASARABIEI, dar i-am dat lui Iurie Roşca postul de televiziune „Euro TV”, iar mie mi-am luat „Antena C”. (Pozele sînt din Centrul de agrement si atracţiuni de la Hamburg, Germania. Pozele comportă şi niste sensuri 1. Monstrul cioroi. 2. Atracţia care urcă şi coboară brusc un grup de oameni – alias echiă, bandă, clan… 3. Roata dracului e chiar a dracului, că e şi roata vremii…)

Astăzi, doresc să vă mulţumesc, dragi concetăţeni, pentru toate acestea şi vă spun sincer că predau cu inima grea funcţiile conducerii ţării în mâinile noii puteri, reprezentată de aşa-zisa Alianţă pentru Integrare Europeană. Voi fi franc: eu mă tem că politicienii care au făcut Alianţa îmi vor cere socoteală pentru activitatea mea în perioada celor două mandate şi mă vor da pe mâna Procuraturii. Alianţa vine cu un nou program, diferit de al meu, cu o echipă care arde de dorinţa de a dovedi că poate conduce statul, bazându-se pe interesele Dumneavoastră fundamentale. Aceasta însă înseamnă un mare pericol pentru interesele partidului nostru şi ale Familiei mele. Iată de ce mi-i inima grea şi sunt lovit de disperare, demoralizare şi sentimentul fatalităţii. Nimic mai mult.

Dar, cu toate acestea, vreau să fiu optimist, stimaţi concetăţeni. În primul rând, pentru că jumătate din societatea moldoveneasca s-a pronunţat univoc şi categoric în favoarea partidului nostru, deci a Familiei mele. În al doilea rând, pentru că sunt sigur de capacitatea tovarăşilor mei de a introduce haos şi a bloca activitatea parlamentului şi viitorului guvern, pe care-l va conduce V. Filat. În al treilea rând, pentru că vom face tot ce ne stă în puteri ca să distrugem din interior Alianţa care ameninţă deschis interesele partidului nostru şi ale Familiei mele. Şi, în al patrulea rând, pentru că în ţara noastră exclusiv poporul hotărăşte cum să se dezvolte, încotro să meargă, spre care scopuri şi spre care înălţimi să tindă. Ţăranii şi pensionarii moldoveni, care formează baza poporului nostru, trebuie păziţi de influenţa propagandei mincinoase a Alianţei şi trebuie convinşi că fără partidul nostru şi Familia mea ei nu au viitor. Iată de ce trebuie să stopăm orice scenariu periculos de a reveni pe calea făuririi. Eu sunt optimist pentru că Moldova a fost şi trebuie să rămână o ţară comunistă, iar aceasta înseamnă că ţara noastră are viitor.

Stimaţi concetăţeni!

Eu părăsesc funcţia de preşedinte în perioada unei crize economice globale dintre cele mai grave. Încă cu doi ani în urmă noi ştiam că ne aşteaptă o asemenea criză, dar, ştiind că alegerile vor fi câştigate de Alianţă, noi am lăsat ţara pe butuci, ca să vedem cum vor ieşi din situaţie când vor veni la guvernare. Iată de ce, întreaga echipă a adepţilor şi tovarăşilor mei, pe care am format-o pe parcursul tuturor acestor opt ani, trece, împreună cu mine, în opoziţie. Aceasta este cea mai bună utilizare a capacităţilor şi posibilităţilor noastre într-un moment atât de complicat pentru Patria noastră. Noi suntem satisfăcuţi că lăsăm oponenţilor noştri din Alianţă un stat cu datorii uriaşe în faţa societăţii, fără o concepţie naţională de dezvoltare, elaborată pentru toate sferele şi direcţiile – de la politica externă la cea socială, de la ocrotirea sănătăţii la ştiinţă. Noi lăsăm oponenţilor noştri din Alianţă haos şi instabilitate la Nistru, neîncrederea întregii societăţi în ziua de mâine, dezbinare şi vrajbă interetnică. Sper din toată inima ca noua putere să nu poată face faţă acestei moşteniri pe care i-o lăsăm şi să nu poată porni pe calea de dezvoltare a ţării. Iată de ce, stimaţi compatrioţi, noi nu plecăm, ci rămânem cu Dumneavoastră. În altă calitate, dar noi rămânem, nu vă lăsăm noi, comuniştii, pe Dumneavoastră, pentru că cine să vă apere interesele şi drepturile Dumneavoastră, dar şi pe ale noastre, adică ale partidului nostru şi ale Familiei mele? Sunt convins că numai noi, comuniştii. Altfel, pur şi simplu, nu poate fi.

Mulţumesc tuturor celor care pe parcursul acestor opt ani au muncit pentru noi, comuniştii, şi pentru Familia mea. Mulţumesc domnilor Ion Morei, Artur Reşetnicov, Gheorghe Papuc, Iurie Roşca, Valeriu Gurbulea, Lenuţa Burghilă, Adela Railean şi tuturor celor care doresc şi pe viitor să muncească pentru noi ca să facem şi mai bogată Familia noastră. Iată de ce eu vă zic la revedere, dar nu adio.

Toate cele bune! Pe curând!

Loading Facebook Comments ...

18 Comments

Add a Comment
 1. Bine ca este, dar e prost pamfletul.
  Putea fi facut ceva mai credibil si mai ingenios, dar asa – nu stiu cine are rabdarea sa-l citeasca pana la urma.
  O fi scrierea unui debutant, probabil.

 2. Pt URSAN

  daca era sa comentez, spuneam ca nu reda deecit partial matrapazlicurile lui Voronin. Insa, stim – nu poti „cuprinde necuprinsul” sferei acaparate de clanul Familiei…

 3. E scris foarte real in ce hal a adus tara Tatuca Komunistilor

 4. Este un adevăr acest pamflet. Am ascultat discursul lui Voronin la televizor şi scrisneam din dinti. Cîtă minciună in el. Chiar ne crede niste prosti. Spunea de salarii crescute dar n-a spus nimic de preţuri magarul. El nu traeste cu 500 lei pe luna. Acum democratii au sansa sa demonstreze poporului ca pot face ceva ca de altfel comunistii la urmatoarele alegeri se instalează la putere pe o perioada nedefinita.

 5. e scris foarte bine , caci trebuia sa fie „pastrat” dupa/conform textului , pe care monstrul l-a citit la teelvizor…. si s-a facut intocmai / s-a parafrazat../. Sa speram ca am scapat de acest monsrtu si ca , CAT MAI CURAND, va fi tras la raspundere ..

 6. a incheiat mandatul in MINCIUNA asa cum a fost tot timpul acest Vladimir Voronin UN MINCINOS

  VORONIN: „Moldova a demonstrat in acesta perioada ((n.m.: de guvernare comunista)) ca este capabila ca este un stat si o societate suverana, demna de independenta si democratie”

  MINCIUNA: Rep Moldova nu este un stat suveran in intregime iar democratia era extrem de subreda, la limita dictaturii, sa ne amintim de persoanele omorate de politisti si tinerii arestati pentru comentarii pe internet

  VORONIN: „Moldova nu se numara prin cele mai bogate tari din Europa”
  MINCIUNA: Rep Moldova ESTE CEA MAI SARACA TARA DIN EUROPA nici Armenia, Georgia, Albania, Bosnia nu sunt mai sarace, poate doar Kosovo care este o pseudo-tara dominata de un razboi si un somaj de proportii 40%-50% si a spune ca „Moldova nu se numara prin cele mai bogate” adica „nu e cea mai , dar ESTE BOGATA” este o INSIUNARE marsava si falsa.
  (Inafara de Kosovo Rep) Moldova este cea mai saraca tara din Europa PE DEPARTE fata de orice alta tara.

  VORONIN: „putem avansa cu indaratnicire, cu consecventa, …”
  MINCIUNA: nici limba statului a carui presedinte a fost nu o stie macar minim si gafeaza spunand indaratnicire (a da inapoi) in relatie cu avansa (a merge inainte)

  VORONIN: „sa majoram de mai multe ori pensiile si salariile”
  MINCIUNA: cred ca s-au majorat doar datorita inflatiei si datorita investitiilor private din UE care au dus la cresterea bugetului. Sa ne aducem aminte ca vanzarile de vin in Rusia nu au crescut, ci mai mult au fost si blocate in anumite etape, deci dezvoltarea a venit din Vest si nu din Est.

  VORONIN: „sa putem elibera de capii lumii interlope si slugoii acestora”
  MINCINUA au eliminat poate concurenta

  VORONIN: „Moldova va iesi la mare si va fi deja o tara care sa angajat cu fermintate pe calea integrarii europene”
  MINCIUNA Rep Moldova nici macar nu a iesit din CSI pentru a incepe o integrare europeana, iar Vladimir Voronin nu a fost niciodata in ultimul mandat la Brussels ci la Moscova

  VORONIN „constructia a mii de scoli si gradinite”
  MINCIUNA evidenta, este o aberatie colosala

  VORONIN „cand am depus eforturi in vederea restabilirii unitatii patriei noastre”
  MINCIUNA Rep Moldova este INCA un stat divizat, cu o zona independenta de facto, sub ocupatia altei armate deci NU ESTE O ZONA SUVERANA

  VORONIN „au facut alianta doar in baza emotiilor negarii si denigrarii totale a propriilor tari”
  MINCIUNA disimuleaza ideea ca orice alianta fara comunisti este o alianta denigratoare impotriva tarii, de fapt se vede ESENTA TOTALITARISMULUI (dictaturii) a PCRM in care partidul comunist se vrea a fi indentificat cu tara insasi, restul sunt doar tradatori de tara si trebuie impuscati

  VORONIN” suntem multumiti ca lasam tara fara datorii, …. cu o datorie de cateva ori mai mica”
  MINCIUNA este evindenta se contrazice singur in cuvinte

  VORONIN „o tara europeana, o tara de succes”
  MINCIUNA este o tara asa „de succes” o parte considerabila din populatia tarii a emigrat si mare parte din banii care intra sunt de fapt banii munciti de cetatenii plecati in strainatate.

  Un singur lucru nu a mintit „cand am restabilit legaturile istorice de veacuri cu Rusia, legaturi date uitarii” acest tradator de tara, care uita ca Stefan cel Mare era un domnitor peste o Moldova istorica care NU VORBEA LIMBA RUSA si pana in 1812 nu a fost niciodata ocupata de rusi. Adica „legaturi istorice de veacuri cu Rusia” (si acelea au fost de fapt dominatii fortate si etape dure din istoria Moldovei de Est) conteaza mai mult decat mii de ani de identitate proprie a propriului popor ? Jignitor!

 7. Comunistii sunt hartuiti acum din toate partile,nu cred ca vor rezista.Asa le trebuie.Pe de-o parte se zbat cu tot dinadinsul sa nu voteze Presedintele RM pentru a organiza in continuare operatiuni si diversiuni indreptate contra activitatii normale a viitoarei conduceri a RM.Ca exemplu poate servi neachitarea pensiilor in mai multe localitati casigate de comunisti in urma alegerilor parlamentare si difuzarea insistenta de mesaje denigratoare asupra Alianta.Sa fie un semnal ca comunistii pregatesc si actiuni de protest in masa?Pe de alta parte,conducerea PCRM din care face parte si Voronin sunt constienti ca opt-zece voturi necesare pentru alegerea Presedintelui AIE le-a gasit deja si aici apare dilema cum de actionat in continuare-de iesit din sala cum au facut-o liberalii dupa alegerile din 5 aprilie sau de votat masiv dar nu unanim totusi pentru M.Lupu declarand apoi ca PCRM a hotarat sa nu provoace anticipate si a delegat chiar mai multe voturi decat minimumul necesar.

  Dar sa nu uitam de-un doamne fereste, ca si PCRM poate inainta candidatul sau la Presdentie. Am ramas trasnit odata cand aflasem ca Iu. Rosca a votat pentru Voronin. Acum multi zic ca se astepta asa ceva. Eu pe atunci nu utilizam internetul, eram student, aveam un singur televezor in odaia de la camin care-l urmareau si locatarii a inca vreo trei odai vecine si bineinteles emisiunele politice erau pe planul doi sau trei. Deaceea eu aveam incredere in PPCD, am ramas cum am mai spus perplex cand am aflat ca PPCD a intrat in alianta cu comunsitii. Spun toate acestea pentru ca nu trebuie sa uitam nimic, sa tinem cont de aceea ca istoria are obiceiul sa se repete, una la mana, doi la mana sa nu uitam cine este de fapt Voronin,adica militian sovietic si securist cu experienta. Daca va dati seama cine au fost militienii si in deosebi securistii sovietici, atunci putem sa ne asteptam de la ei la orice circ si la orice spectacol chiar convenabil democratilor dar organizat de ei, de Tcaciuk&co.

  Adica, doamne fereste, sa nu intelegem dar sa nu fie atunci prea tarziu, ca si pashol nahren catre dnul Filat, si restul prostiilor spuse recent de Voronin, si demisia binevola etc., sa nu faca parte dintr-un scenariu bine pus la punct. Iar acest scenariu sa aiba marele scop si anume: departarea atentiei tuturor de la posibila problema ca si in Alianata ar putea fi gasite persoane care sa voteze pentru candidatura propusa de PCRM la functia de presedinte. Doamne fereste, nu vreau nici sa ma gandesc la asa ceva, dar oare nu acesta ar putea fi si scopul scenariului plamadit de catre comunisti, oare nu spre aceasta s-a concentrat toata lupta data de PCRM pana acum, ca eu, tu, DVS, voi, oameni din anturajul Aliantei nici sa nu banuim asa ceva, ca asa ceva este exclus, ca cel ce va pune asa probleme este si el un om de-al lor etc. Nu stiu, paza buna trece primejdia rea, istoria se repeta, Voronin este securist si militian sovietic. Pazea, totusi. Toate bune si visuri placute in continuare.

  P.S.
  Si principalul ce am vrut sa spun, este ca intradevar pana acum AIE a dat dovada de intentii favorabile tuturor celora care nici nu vor sa vada si nici sa auda de vreo colaborare cu PCRM, iar urmatorul pas, in viziunea mea personala, avand in vedere cele scrise in mesajele anterioare ar fi inaintarea dlui Vlad Filat candidat la Presedentie din partea AIE. Pentru ca daca M. Lupu este ales ca presedinte, nu se stie ce va iesi din gura dumnealui cand va propune candidatura Prim Ministrului. Daca nu va fi ales dnul M. Lupu, atunci clar ca exista alte scenarii. Iar daca dnul Vlad Filat este votat de PCRM la presedentie situatia va fi mult mai linistitoare stiind la sigur parca pozitia dlui Filat. Daca nu va fi ales, nu va fi ales si gata. Chiar si in caz de alegeri a Presedintelui de catre intreg poporul oricum castiga dnul Filat si nu candidatul comunist, fie el cine o fi. Si desigur la final va mai urez odata visuri placute in continuare.

 8. to: ED___

  Bravo! Mi-a placut!
  Mai astep postarile tale!

 9. Erata: „Ed____”

 10. Город бурлит от возмущения по поводу повышения тарифов на общественный транспорт и лишения льгот уязвимых слоев населения. Власть Альянса пока что на волоске, даже те, которые голосовали за них и мечтали избавиться от коммунистов, очень подумают, за кого голосовать на повторных выборах 2010 года. Политически не продуманное решение. Неужели не могли подождать?! Рейтинг Киртоаки полетел вниз.
  Вот какие в основном комментарии на Vesti.md:

  13. Ура! , 13:26; 16 Сен 2009
  да люблю либералов вместо 5 поездок теперь я как студент смогу на 5 леи проехать 2 раза! Большое вам Киртошка спасибо от студентов и от пенсионеров! самые бедные платят сново больше всех! вместо того чтобы зарлату и стипендии повысить либералы цены повышают! а зарплаты когда???? ПОзор! всегда мечтал о такои социальнои политики! надеюсь на следующих выборах вас не будет!”

  Очень жаль. Был реальный шанс избавиться от коммунистов, но…видно не судьба.
  Дай Бог, чтобы коммунисты не сорвали выборы президента. Может, потом все как уляжется.

 11. pentru Rusoica

  dna Rusoaica cu respect va spun ca o sa vedeti in viitor ca problema nu este pretul biletelor de autobuz in oras…

  In Romania acest pret este considerat astazi deluzoriu pentru o persoana medie, si unul din ultimele lucruri pe agenda lui cand se gandeste la bani.

  Nu se poate ca sa trimita in faliment regia de transport urban doar ca sa mentina UN PRET FALS fata de realitate.

  Comunistii ce faceau ? tineau preturile jos dar indatorau la infinit lumea, vanzand tot ce a fost in Rep Moldova Rusiei pe datoriile acumulate lasand Rep Moldova FARA RESURSE ANUALE DE VENIT pentru ca nu prea mai este proprietara pe nimic.

  Nici macar pe vama si granita estica nu este. Asta au lasat comunistii in urma, un dezastru, care va lua luni de zile pentru a fi scos la iveala, si apoi cand va fi adus la lumina multa lume va acuza A.I.E. in mod nemeritat.

  O sa vedeti… dar adevarul e cam greu de suportat, si multi nici macar nu ajung sa il vada.

 12. Daca pretul biletelor vi se pare prea mare atunci trebuie sa va ganditi ca problema nu este pretul biletelor (sa ma rog, cresterea pretului biletelor) ci SALARIUL DUMNEAVOASTRA (sau venitul dumneavoastra mai bine zis) !!!

  Deci intrebarea care trebuie sa va o faceti este: nu de ce pretul biletelor este mai mare ci DE CE MA GANDESC LA PRETUL BILETELOR CAND AR TREBUI SA AM UN SALARIU CARE SA IMI PERMITA O CASA / CHIRIE SI MANCARE, O VIATA DECENTA ?

  Si atunci veti spune de ce castigati asa putin cand preturile poate sunt mari (la nivel global este tendinta de echilibrare a preturilor produselor) si atunci veti afla pentru ca tara dvs ARE UN PIB PE CAP DE LOCUITOR EXTREM DE MIC.

  De fapt cel mai mic din toata Europa (mai putin Kosovo care e caz aparte) si din acest motiv trebuie vazut de ce si ce se poate face pentru a imbunatati acest lucru.

  Pai un prim lucru este iesirea din CSI si inceperea aderarii la UE.
  Pentru ca nu puteti trai o tara intreaga din vinul exportat in Rusia cand are ea chef, pentru ca cu acest vin nici macar gazul consumat nu il puteti plati.

  Deci diversificarea economiei, si investitii puternice.
  Dar ca sa aveti investitii, deci capital inseamna sa aiba incredere in stabilitatea tarii, dar cat timp va exista armata rusa care ocupa Transnistria deci ipoteza unui razboi, nimeni nu va investi serios in Rep Moldova.

  Tocmai a fost episodul cu Georgia si nimeni nu mai da credit nimanui.

  Mai mult decat atat uitati-va ca Georgia, chiar si trecuta printr-un razboi impotriva Rusiei, dar care doreste o alianta puternica cu SUA are un PIB/cap locuitor MAI MARE decat al Rep Moldova care a pupat in fund Rusia !!!

  Federatia Rusa nu ajuta pe nimeni niciodata, doar jecmaneste la drumul mare, si stati linistita ca chiar daca vorbiti limba rusa, chiar daca documentele oficiale erau in limba rusa, chiar daca presedintele vorbea in rusa mai mult, TOT DEGEABA.

  Nu mai credeti in basme, ci reveniti la realitate.

 13. pt prieteni

  Unii spun ca la Balti, unde e primar comunist, preturile la transport sint de trei ori mai mari. Deci, sigur, comunistii turbeaza pentru ca 1. Vad ca le pleaca terenul de sub picioare. 2. Pierd puterea si se tem de raspundere. De asta fac toata „rezistenta”…

 14. Ed_, большое спасибо за политинформацию! Если бы не Вы, я бы и в дальнейшем прозябала в темноте и неведении.

 15. Спасибо, хорошая статья. Подписался.

  Админю сайты:

  Все музыкальные новинки – музыка диджеев

  Лучшее кино – лучшее кино

  Самый новый софт – лучший софт скачать

  Строительство недвижимости – дома и недвижимость

  Всё о автомобилях – лучшее авто

  Обзоры ноутбуков – советы по выбору ноутбуков

  Загородная недвижимость – статьи по ремонту авто

 16. multumesc dna Rusoiaca ca imi multumiti, dar in caz ca ati fi facut-o sincer. Expresii de genul „daca nu erati dvs ramaneam in intuneric” sunt spuse cinic, sa nu credeti ca nu inteleg.

  Poate intr-o zi veti depasi bariera nationalismului si mai ales a egoismului pentru a accepta ceea ce este adevarat (in sensul de real).

  Pana atunci eu sa stiti ca accept orice critica de la oricine, oricand.
  (in caz ca este adevarata)

 17. PT Ed.
  Bravo tie!Se vede ca ai stofa de buna educatie si diplomatie. Mi-a placut raspunsul dat pt Rusoaica.

 18. PT RUSOAICA!!
  DRAGA RUSOAICA LA NOI IN CHISINAU ESTE DESCHISA „SCOLA HOROSIH MANER”,poate mergeti si faceti un curs cum sa va purtati in societate si cum se scrie un ravas,un comentariu??? Doar pe Dumneavoastra nu va numit nimeni rusoscroafa sau ceva de genul acesta,cum numiti pe primar KIRTOASCA.Asta e fata si educatia rusilor din Moldova.Imi cer scuze fata de prietenii mei din Moscova,dar ei sunt acei care au zis ca rusii din Moldova sunt niste persoane care nu pot sa fie la nivel in Rusia si au plecat in Moldova sa-si arate cat de „destepti ‘sunt.Imi cer scuze daca nu va place replica mea dna RUSOAICA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *