Comunistii nu vor sa cedeze Puterea?

hamburg.jpgNe bucuram ca a fost creata o majoritate parlamentara liberal-democrata «Alianta pentru Integrare Europeana». AIE poate alege acum conducerea Legislativului, dupa ce ilegalul sef de stat Vladimir Voronin va convoca sedinta acestuia. Speram sa o convoace. Insa inainte de asta se va derula un razboi «constitutional» care, probabil, nu va da mare lucru. In momentele-limita Curtea Constitutionala ajunge in prim-planul luptei politice si, prin prestatia acesteia, se vede daca avem, cel putin, un inceput al statului de drept.

Intr-o societate unde legea e tocmeala si unde Ambasadorul unei mari tari, Rusia, care ne tine sub ocupatie cu o armata stationata ilegal pe teritoriul national, declara ostentativ ca «inca nu se stie care va fi majoritatea parlamentara», este clar ca te poti astepta la o incercare a comunistilor, ca si exponenti ai Kremlinului, de a mentine puterea cu orice pret, pentru ca au o constiinta foarte incarcata in fata cetatenilor R.Moldova. Indiferent daca acesti cetateni sint sau nu sint constienti de aceasta.

Este adevarat, Rusia, interesata sa nu scape Moldova din sfera sa de influenta, foloseste toate pirghiile pentru a-si atinge scopul. Iar acesta e unul geopolitic – pe cit de simplu, pe atit de clar – de a nu permite avansarea NATO si UE peste al doilea cordon rosu, dupa ce primul a fost trecut, „dureros pentru Rusia”, cind  fostele republici baltice au intrat in familia euratlantica. Acum batalia se va da pentru Moldova, Ucraina si Georgia. Prin aparitia unei noi majoritati, democratice, in Parlamentul moldovenesc, statul nostru se aliniaza deja acestor doua tari si noua guvernare va trebui sa ranforseze pozitia respectiva.

Rusia, Tiraspolul si clica lui Voronin sint de cealalta parte a baricadei si occidentalii au inteles, in sfirsit, cita minciuna si falsitate a inclus mesajul comunistilor privind prioritatea integrarii europene incepind cu 2005 si terminind cu platforma si sloganul din 2009 «Sa construim o Moldova europeana». Cit de europeana isi doresc ei Moldova, se vede din ultimele comentarii ale presei aservite gruparii PCRM, care si-a developat total esenta antieuropeana, antiromaneasca.

In acesti ani, scursi dupa 2005, am tot invocat public greseala facuta de Traian Basescu, de Mihail Saaksvili si de Victor Iuscenko, pentru ca, in campania electorala de atunci, l-au sprijinit pe Voronin. Acum, Basescu si-a recunoscut greseala… Desigur, a fost si planul lui Iurie Rosca, cel care, impreuna cu unii pretinsi „mari analisti”, a tot reusit sa-i duca de nas si pe unii politicieni romani, speriindu-i cu atasamentul prorusesc al fortelor democratice concurente, unicii luptatori pentru o Moldova proeuropeana raminind – in conceptia lor bolnava si plina de rautate – Voronin si banda sa comunista. Sint foarte curioasa sa vad ce spune acum Rosca despre articolele antioccidentale din presa aservita satrapilor comunisti.

Cred ca toate scenariile de care se vorbeste si de care inca nu se vorbeste sint elaborate si prin contributie crestin-democrata, Mark Tkaciuk avind sprijinitori zelosi in rindul acestui curent politic fals in Moldova. De aceea, si din acest punct de vedere, ne putem astepta la surprize.

Ce cred in aceasta situatie? Si bine, si rau. Nu sint atit de optimista, ca si altii, ca vor da comunistii voturi pentru stabilitatea liberala. Democratii pot avea majoritatea in Legislativ si conducerea acestuia, insa Guvernul si Presedintia vor ramine in mina comunistilor. Pentru ca acesti zisi/falsi comunisti, care sint niste criminali imbogatiti prin frauda, pot fi rasturnati ori printr-un vot masiv anticomunist, ori printr-un protest in masa in spiritul Preambulului Declaratiei de Independenta a SUA, ori prin situatia cind ei vor fi iremediabil strinsi la perete si nu vor avea iesire. Ei, insa, nu sint inca strinsi la perete, mai au o pirghie – alegerea sefului de stat de catre Parlament – si nu vor ceda in fata presiunilor. Vor prefera alegeri anticipate in anul viitor, pina atunci raminind un Presedinte si un Guvern ale bandei PCRM si elaborind noi scenarii, pentru revansa. Nimeni nu da Puterea – ea trebuie smulsa, luata.

De ce am spus «si bine, si rau»? Pentru ca nu va fi simplu. Comunistii nu vor ceda «pe degeaba/pe gratis», puterea democratilor. Daca, insa, va fi instabilitate, nu trebuie sa disperam. Pentru ca numai astfel, poate, vor ajunge si cei mai prost informati la convingerea ca, totusi, comunistii, nu mai trebuie votati sau ca, toti, trebuie sa se ridice la protest, pentru a-i alunga pentru totdeauna de la putere.

Rusia a fost cea – repet – care a stimulat, la timpul cunoscut, introducerea institutiei Presedintiei in statele ex-sovietice, pentru a controla Puterea prin clica adunata in jurul “sefului statului”. Tot Rusia, cred, a stimulat si modificarea Constitutiei pentru alegerea Presedintelui prin Parlament, incit evolutiile pozitive in societate, desi produse cu mare greu, sa nu permita a se decide problemele fundamentale ale statului fara fortele prorusesti, ce se opun orientarii noastre euratlantice, chiar si orientarii europene.

Restul – sint pirghii si metode de atingere a acestui scop – de a mentine o blestemata bucata de pamint romanesc, R.Moldova, cu vocatie proeuropeana, ca satelit pe orbita Rusiei. Si este foarte important ca cele patru partide sa demonstreze ca pot rupe cercul vicios. Pentru aceasta e nevoie de un dialog intens cu UE si SUA, indiferent de nervii pe care acesta il produce celor ce trebuie sa compara cit mai repede pe banca acuzatilor, ca si Kremlinului. «Fiii cei mai demni» ai PCRM, ca grupare mafiota si criminala, trebuie sa-si aiba drumul doar spre raspunderea si oprobiul public. Si pentru ca se tem de asta, comunistii pot provoca alegeri, instabilitate, care sa ii faca pe democrati si pe decidentii occidentali sa accepte intangibilitatea averilor si a banilor furati.

De solidaritatea noastra in jurul acestei noi coalitii depinde acum soarta celor ce doresc o alta viata. Dar si de partidele din coalitie, mai exact de liderii lor, depinde daca ei vor sa fim uniti in jurul lor. In cadrul unei emisiuni electorale la PRO TV nu inzadar i-am exprimat lui Vlad Filat doleanta de a fi deschisi, transparenti, de a avea un dialog sincer cu electoratul. Pentru a ne face aliatii si sprijinitorii lor intr-o perioada extrem de grea.

Vitalia PAVLICENCO
Germania, Hamburg, 9 august 2009

Loading Facebook Comments ...

42 Comments

Add a Comment
 1. В одной из передач на „Vocea Basarabiei” цитировали Серебряну, смысл цитаты заключался в том, что мол не будьте столь наивны, потому как судьба Молдовы решается не внутри страны, а за ее пределами – в России и США.
  Если Серебряну уверен в бесполезности политической борьбы , не понятно , что он ищет в политике. Возможно, это для него просто hobbiy. Жаль, что такие бесхребетные политики-говоруны попадают в Парламент. Что действительно могут решить такие депутаты, если они ждут, что за них все решит Иван и дядя Сэм?
  Высказывание посла России меня тоже насторожило и не понравилось. Нужно ждать какую-нибудь подлянку. Вы правы: власть не отдают, ее забирают. На постсоветском пространстве этот процесс может быть очень болезненным.

 2. Sus Alianta, jos comunismul!

 3. Stimată Doamnă,
  reflecţiile dv. sunt corecte şi merită a fi citite de oricine. Totuşi, când va dispărea din viaţa publică acest Voronin şi hidoşii săi „tovarăşi”?! După cum s-a dovedit în ultimii 8 ani Voronin nu a avut o opţiune politică clară ci doar una strict materială, de a se îmbogăţi pe sine şi pe acoliţi. Nici vorbă de „patriotism”, „campion al statalităţii”, „internaţionalist”, etc. ci doar o perpetuă goană după minciună în detrimentul adevărului. Am văzut în ce lux a trăit sau trăieşte în „vila prezidenţială” de la Condriţa şi îmi pun întrebarea: cum de 44,7% dintre electori au votat cu acest personaj sinistru şi sângeros?! Cum de aproape că i-au dat din nou girul puterii după ce s-a dovedit a a fi ucigaş cu sânge rece şi o brută feroce?! Sunt necesare multe răspunsuri, stimată doamnă…

 4. Pt Paul

  Pe acest blog, de peste un an, tot discutam de ce comunistii nu pot fi invinsi. Este greu acum sa sintetizezi in doua cuvinte, pentru ca risti sa intri in zona superficialului. Partial, am raspuns in acest articol. Partial, clasa noastra politica a tot fost compromisa, apoi santajata de structurile din afara, ostile romanilor din R.Moldova. Partial, saracia i-a facut vulnerabili pe mai multi care urmau sa aiba demnitate si vointa. Partial, a reusit Rosca si PPCD sa manipuleze populatia. Total, scopul principal al comunistilor, sprijinitorilor din Rusia si aliatilor din Moldova, fie alogeni sau „crestin-democrati”, a fost de a fura din averea publica si a ramine nepedepsiti, prin neinformarea constienta si insaracirea cu buna stiinta a oamenilor, prin indobitocirea si genocidul antiromanesc. Iata de ce peste 44 la suta (rezultatul e fraudat) a iesit ca au votat si acum pentru satrapii comunisti… Mai sint si alti factori, subiectivi, din zona democratilor, dar cred ca lectia, odata si odata, trebuie invatata.

 5. democratia si libertatea nu se capata de pomana – pentru asta trebuie luptat!

 6. «Fiii cei mai demni» ai PCRM, ca grupare mafiota si criminala,- trebuesc adusi in fata tribunalului, iar averile lor nationalizate – iata acest mesaj trebue adus la cunostinta tuturor!

 7. vergiliu
  absolut de ACORD
  Vrem adevar si JUSTITIE!

 8. pt dna Pavlicenco
  Impartasesc mai toate ideile expuse de dvs. Nu sunt de acord insa cu opinia ca Voronin isi va impune propriul guvern. Pur si simplu nu vad cum in situatia cand pentru instalarea guvernului sunt necesare 52 de voturi, iar AIE se va tine tare, fara a da fisuri. Deja cunoastem ca economia RM e la pamant si daca Voronin se va juca cu focul, cramponandu-se de putere, ar putea s-o termine mai rau decat isi poate imagina. Sa speram ca AIE va actiona solidar si coerent si atunci comunistii ar putea totusi sa cedeze.

 9. Comunistii vor CEDA,
  si vor vota presedintele propus de Alianta. In caz contrar vor fi iar alegeri,
  Iar asta va insemna ca pcrm va avea mai putin de 20 de mandate in Parlament, acum avind 48.

  De ce? – pentru ca ei aceste 48 de mandate le-au obtinut cu FORTA,
  CU presiunea, cu amenitarea, cu Fraude si prin cumparare cu bani,
  prin abuz de putere si de mass media publica…

  Dar acum va fi alta situatie. Acum Alianta va forma Guvernul,
  care deja nu va mai LUCRA pentru comunisti,
  si, deci, presiunile asupra alegatorilor nu vor mai fi in asa masura de mare.

  Asa ca, acum sa nu-i RUGAM absolut deloc pe comunisti, ci doar sa le propunem frumusel zimbind larg.
  Daca refuza, VOR PIERDE SI MAI MULT!

  Sa le fie CLAR!

 10. pt Valenta
  Dupa mine, situatia e mai complicata decat ar putea sa ne para la prima vedere. E posibil ca Voronin sa mizeze pe alegeri anticipate. El ar putea ceda guvernul liberal-democratilor, caci situatia il va impune, comunistii fiind in minoritate. Dar economistii si unii politicieni chiar spun ca viitorul guvern va fi unul de sacrificiu, caci deja peste o luna nu va avea de unde plati pensiile si salariile, daca nu vom semna un acord cu FMI. Ma intrem, in aceste conditii cum se va vota peste un an, daca vom avea alegeri anticipate?

 11. Vlad.
  iti raspund: SA SE GINDEASCA Alianta! Pentru asta i-am inaintat si i-am ales.
  Or, ce? Ei cred ca CINEVA (?) le va rezolva problemele? Or, cred ca POPORUL va tacea daca ei nu vor face nimic???

  Daca Alianta va fi desteapta si inteleapta, se va folosi de MOMENT si va cere AJUTORUL MULTILATERAL al Romaniei, adica UNIREA!

  Oricum, sa stiti, ca Dumnezeu ne da TOATE aceste posibilitati, ACUM, iar NOI, adica Alianta, sa stie sa se foloseasca rapid si efectiv de aceste Portite deschise!

  FITI DESTEPTI si miscati-va repede!

 12. Vlad,
  Eu cred, ca sa evite Unirea, Rusia va accelera transferul banesc, fiind cointeresata in mentinerea statului fantoma RM (RiMi).

  Ba mai mult, chiar si Occidentul va sari cit mai repede sa ajute, tot din acelasi considerent.
  De ce? – Pentru ca si unii si altii sunt cointeresati sa ne mentina asa… un fel de TAMPON intre Est si Vest.

  Asta-i adevarata problema.
  Oricum, o conducere inteleapta se va folosi si de unii si de altii,
  dar nu VA PIERDE nici OCAZIA sa realizeze ASPIRATIILE DE ZECI DE ANI ale romanilor basarabeni!

  Intrebarea este: ESTE, OARE, INTR-ADEVAR Alianta atit de UNITA pentru aceasta?
  Si sunt oare, acesti lideri de partide, gata sa predea PUTEREA numai ce primita, conducerii de la Bucuresti?
  Caci se stie cum este firea omeneasca de lasa, cind vede PUTEREA, uita si de tata-sau…,
  Insa, chiar si in acest caz, TOTUNA ESTE O SOLUTIE.
  – Care???
  – Studentimea, care se va intoarce in capitala si care nu va mai tolera sa traiesca in ROL DE TAMPON.
  Oricum, sa stiti UNIREA ESTE APROAPE, caci poporul va fi atit de nemultumit incit ALIANTA va fi bucuroasa sa dea puterea recent obtinuta,
  numai sa scape de raspundere…

  Sa vedem ce va fi! Chiar mi-i interesant!

 13. Si inca ceva
  daca Alianta va fi cu adevarat INTELEAPTA, nu va accepta IMPRUMUTUL de la Rusia, decit doar in conditii foarte favorabile.
  – De ce?
  – Pentru ca insasi Rusia este cointeresata sa dea IMPRUMUTUL, deci are interes sa fim dependenti, iar daca este asa,
  sa cerem procentul de dobinda cit mai mic posibil si imprumutul sa fie pe o perioada cit mai lunga!

  Fiti destenti!

 14. Apropo,
  chiar si daca Romania, sa zicem, nu va putea, eventual, sa ne UNEASCA,
  totuna este FOARTE IMPORTANT sa se faca un demers din partea Aliantei sau a viitorului Guvern,
  sa zicem, o Cerere, o Declaratie, inaintata de Alianta, votata de majoritatea din Parlament, si Guvern
  ba inca si votata la Marea Adunare Nationala!
  De cerut Granita pe Nistru, adica anularea consecintelor pactului Molotov-Ribentrop!

  Ginditi-va POZITIV si actionati rapid si destept.

 15. Pt Vlad

  Vom vedea cine se va dovedi ca are dreptate. Eu, insa, pe partea mea de gindire, nu vad cum Voronin, astazi un sef abuziv de stat, va numi usor, fara conditii severe, un prim-ministru propus de coalitia AIE. Sa nu uitam ca el e sef de stat nerecunoscut de partidele liberale si democrat si nu vad cum poate coopera cu ele, care nu ii accepta statutul arogat cu de la sine putere. Admit ca pot gresi, insa prin aceasta e si interesanta viata politica – sa vezi daca e sau nu e vreo logica in evolutii…

 16. Pt Valenta

  Ceea ce spuneti pare logic si normal sa fie asa. Insa noi nu avem de a face cu oameni normali, ci cu niste criminali care se tem acum de raspundere si, pentru a evita puscaria, se vor agata de orice pai. Guvernul e un pai…

  Insa, speranta exista si iata o opinie similara cu a mea…

  The Independent: Putem spera că recentele alegeri din Moldova vor rupe definitiv legăturile cu trecutul sovietic al Europei: „Ideea că ultimul partid comunist din Europa a fost dat jos de la putere la data de 29 iulie 2009 în Republica Moldova este una prematură”, notează Luke March, corespondent al ziarului britanic „The Independent”. Ziaristul îşi argumentează ipoteza prin faptul că „Partidul Comuniştilor rămâne cel mai consolidat partid din parlament, cu aproape 50% din voturile cetăţenilor”.

  „Blocarea activităţii parlamentului, polarizare şi chiar repetarea alegerilor în Moldova nu este un subiect de neimaginat”, notează acelaşi March, lector superior la Universitatea din Edinburgh.

  Autorul ţine să amintească cititorilor „The Independent” că Partidul Comuniştilor din R. Moldova nu a fost un partid important în perioada 1990-2001, Moldova devenind cel mai sărac stat în urma guvernării „aşa-zişilor democraţi” din perioada anilor ’90.

  „Comunitatea internaţională a văzut alegerile din Moldova ca fiind mai mult sau mai puţin corecte şi libere, deşi comuniştii au luat peste 45% ultima dată – un record electoral la care partidele din Marea Britanie pot doar visa”, ţine să precizeze corespondentul „The Independent”.

  „Scriu aceste rânduri nu prentru a idealiza Partidul Comuniştilor, care are tendinţe autoritare, dar pentru că ei reprezintă unul dintre cele mai competente guverne din istoria R. Moldova, care deseori „au făcut avansuri Europei” (deseori neîmpărtăşite)”.

  În încheierea ştirii despre R. Moldova, autorul se arată optimist şi scrie că „putem spera că recentele alegeri din Moldova vor rupe definitiv legăturile cu trecutul sovietic”.

  Totodată, acesta se arată sigur că după recentele experienţe ale „revoluţiilor” din Ucraina şi Georgia, liderii moldoveni sunt nevoiţi să fie mult mai competenţi şi mult mai pregătiţi decât predecesorii lor post-sovietici. (De pe http://www.unimedia.md)

 17. Da, Dna Vitalia,
  stiu si CRED, ca asta este DOAR opinia lor, la fel cum au opiniI SIMILARE si rusii,
  DAR NOI, IN SITUATIA IN CARE SUNTEM, TREBUIE SA FIM MAI DESTEPTI si decit unii si decit altii!

  Pur si simplu, altfel nu vom putea iesi la mal din situatia in care suntem.

  TREBUIE, este absolut necesar, sa ne ridicam deasupra valurilor de tot felul ce vin asupra noastra!

  Si asta este posibil! Nu uitati ca Romania in toate timpurile a fost vestita ca avind cei mai destepti diplomati,
  iar noi suntem ROMANI!

  Desigur, sa seamana a supraapreciere, dar, haideti sa ne gindim de la alta INALTIME,
  cu mai mult CURAJ si indrazneala de gindire.

  Aici este o alta problema a noastra: noi ne-am obisnuit sa gindim timid,
  ca nu cumva sa ridicam vocea… ca nu cumva sa ne speriem chiar noi de propria voce!
  PROBLEMA este in noi, deci! In scoala mereu ni se zicea: „INCHIDETI GURA!” etc… si iata efectul!

  Ne-am deprins ca ceea ce noi DORIM nici sa nu indraznim sa gindim si nici sa spunem!

  Ne-am deprins sa tinem cont DOAR DE ALTE OPINII si sa ne incadram in limitele desenate de parerile si conceptiile ALTORA.

  Asa este si vizavi de The Independent…

  dar eu va zic: DESCATUSATI-VA de parerile altora, caci nu sunt ei mai destepti
  si nu stiu ei mai bine situatia noastra si nici aspiratiile noastre!

  Sa gindeasca ei ce vor, ca lor, vorba ceea, le este in cot de noi.

  Insa noi sa ne INVATAM sa Indraznim, in fine, sa STRIGAM in gura mare ADEVARUL nostru,
  adica ceea ce cu adevarat GINDIM SI ceea ce cu adevarat DORIM!

  Si nici intr-un caz sa ne LASAM incadrati in DESENELE LOR, in ceea ce gindesc altii despre politica naostra…

  Indrazneala este o Cheie spre succes.
  Vorbesc despre o INDRAZNEALA curajoasa, DESTEAPTA SI INTELEAPTA!
  Iisus a spus:
  „Indrazniti! Eu am biruit lumea!”

 18. Of, Doamne…
  Priviti cum gindesc liderii celor 4 partide! – Gindesc uneori la nivelul gainilor,
  Inca SUNT mental tot in rolul de subalterni ai lui Voronin…
  Ei asteapta ca Voronin sa se INTOARCA si sa vina si sa numeasca prim-ministrul or.. sa accepte Alianta…

  De ce LIDERII NU GINDESC L I B E R, in rol de stapini pe situatie???
  doar deja SUNT O FORTA IMPUNATOARE!?

  O spun nu pentru a-i critica, ci o spun cu pasare si dorinta sa-i provoc sa se descatuseze de dependente.

  Oameni BUNI, descatusati-va energiile interioare ce le AVETI DIN PLIN!
  Oameni BUNI, eliberati-va de frica de a actiona cu vitejie, eliberati-va de dependenta de CEEA CE GINDESC ALTII,

  Oameni BUNI, eliberati-va de CONDUCATORII VITREGI, da, caci Voronin si gasca lui sunt niste vitregi…

  Descatusati-va de ceea ce scrie presa rusa sau chiar si cea occidentala,

  Ginditi cu propria minte! CACI SUNTETI MAI DESTEPTI! Caci stiti mai clar ceea ce este supremul nostru bine!

  Ei ne deseneaza modele de gindire ca sa ne manipuleze sa gindim ceea ce vor ei sa gindim,
  Deci ei ne tin in robie mintala! Dumiriti-va si ELIBERATI-VA!

 19. Si totusi,
  Sa-i incurajam si sa-i sustinem pe acesti LIDERI, caci sunt ai NOSTRI.

  Stiu bine ca ei sunt CEI MAI BUNI pentru noi, AU CONFIRMAT ASTA PRIN DEVOTAMENTUL LOR!

  Sa nu mai admitem sa gindim negativ, asta mi-o spun in primul rind mie!
  sa nu mai zicem ca, ADICA, echipa comunistilor este mai profesionista!
  Asta ar inseamna ca sa lauzi armata adversarului! Este inadmisibil!

  IN PRIMUL RIND, SA FIE C L A R: pcrm este COMPROMIS, este ZDROBIT IDEOLOGIC si MORAL!

  MEMBRII ACESTUI pcrm sunt DEMORALIZATI. De cine sa ne temem!?
  este un proverb german, ca Lupul nu este atit de strasnic dupa cum il descriu oamenii!

  Ei se mai mentin, pentru ca inca mai au unele rezerve de bani
  SI PENTRU ca MAI LING CE MAI AU DE LINS SI CIT MAI AI DE LINS
  si CIT MAI exista inca unele influiente in structurile statale.

  Dar, deja fundamentul lor este surpat.
  deci,
  Oameni BUNI, nu va fie frica, comunismul PICA!

 20. Trecutul ne demonstreaza ca toti cei ce vor deveni presedinti pe viitor in RM obligatoriu trbuie sa treaca un test medical riguros. La fel, parlamentul ar trebui sa ceara de la SIS si MAI informatie despre trecutul si prezentul lor

 21. Pt Alexei

  Trecutul ne demonstreaza, insa legea nu prevede mare rigurozitate in acest sens.

 22. Marea problema a politicii in lume este ca
  NU SE SUPUN CANDIDATII UNUI TEST DE INTELIGENTA
  obligatoriu inaintea accesului in politica.
  Eventual se poate adauga unul de morala.
  De aici toate marile necazuri ale omenirii.
  Raportat la Republica Molotov, ganditi-va ce rezultate ar fi avut „militianul”-KGB-ist la acest test…
  Acest lucru ne-ar feri de valabilitatea proverbului
  „In tara prostului, tot prostu-i imparat”…

 23. Buna dimineata, Moldova! – (in a cita zi dupa caderea dominatiei comuniste).

  Va spun: noi am votat IMPOTRIVA comunismului, dar asta s-a putut face doar votind cu alt partid!
  Desi stim, apriori, ca nici un partid nu poate fi IDEAL, si nici un Guvern etc.

  Insa pcrm a facut foarte multe nelegiuiri, fraude etc.; a persecutat oamen8i nevinovati, doar pentru faptul ca aveau conceptii diferite de cele comuniste, doar pentru ca nu erau de acord cu politica lor antinationala…

  Stim asta cu totii ca ANUME Kremlinul a sustinut acest regim totalitar criminal, amenintindu-ne cu arma in coasta – armata a 14-cea…

  Deaceea multi vor NATO, caci macar ofera mai multa libertate…
  pentru ca altfel Moldova nu se poate elibera de frica, saracie, nedreptate si teroare.

  Oare nu este clar?
  Asta este soarta popoarelor mici, sa caute cumva sa se elibereze de cotropitorii straini.
  In al doilea Razboi Mondial s-a mers cu tancurile peste Moldova incoace si incolo…

  Oare aveam NOI nevoie de un asa razboi? Sau chiar ROMANIA in care ne aflam la 1940?

  Dar anume Stalin si Hitler, adica fascismul si comunismul IMPREUNA au provocat acest razboi,
  au facut Pactul Molotov-Ribentrop[ si au taiat Europa in doua, ca pe un harbuz,
  de la Marea Baltica pina la Marea Neagra, provocind atita nelegiuire… de nedescris!

  OSCE abia acum, peste 70 de ani de la semnarea acestui odios Pact a facut o declaratie justa in care
  a pus semnul egal intre monstruozitatile acestor DOUA puteri diabolice ce a marcat secolul al XX-lea.
  deci
  COMUNISMUL = FASCISMUL

  De ce, dar, lumea a condamnat definitiv DOAR fascismul si taraganeaza sa tolereze comunismul???
  Cum, altfel, sa scapam de aceasta zaraza comunista (Scuzati de expresie) ???

  Romanofobia comunista
  a atacat ca o corozie mintea celor de la Kremlin si a patruns adinc pina si in Biserica,
  caci in Bisericile Mitropoliei Moldovei se face politica pro-comunista de zeci de ani!

  Oare asta este NORMAL?
  cind stim ca din cauza comunismului MII DE PREOTI au fost omoriti in cel mai barbar mod???
  Cind milioane de CRESTINI evalaviosi au fost deportati si omoriti cu tot cu familiile lor
  de acest regim TOTALITAR ATEIST, COMUNIST, FARISEIC…

  Ca in Tiumneni si pina azi mai este in CIMITIR intreg de MOLDOVENI ingropati in anii stalinismului…

  Comunistii, care declara in programele lor ca VOR ca fac dreptate sociala…
  dar IN REALITATE sunt niste MONSTRI ca Voronin cu miliarde adunate din spinarea POPORULUI!

  CUM SA SCAPAM ALTFEL, de aceasta zaraza comunista??

  NU POTI SLUJI SI LUI DUMNEZEU SI satanei! Deci, lepadati-va de satana comunista! ACUM! TOTI!

  Nu aminati, caci am ajuns in prag de colaps, la care comunistii ne-au adus prin distrugerea economiei
  si prin descurajarea micului business prin tot felul de oprelisti si persecutii!

  Trezeste-te, POPOR!

 24. Totul nu-i atît de simplu, cînd societatea RM este divizată în două. Multor gînduri bune, l-e va fi sortit să rămînă doar declaraţii. Undeva a fost comis un gol în precedentele companii electorale, care îndată a fost împlut de propoganda comunistă. Pur şi simplu, nu pot înţelege – să fii moldovan şi să votezi comuniştii, conduşi de Moscova?! Adică să uiţi de toate suferinţile părinţilor, buneilor şi să-ţi dai acordul – da!- comuniştii sunt idealul nostrul! Interesant, noaptea nu visau coşmaruri? La care a mai rămas puţină conştiinţă, nu-i mustra?

 25. d.Valenta,tare ar fi bine aiba si poporul tot asa ganduri unioniste, dar pana cand cu parere de rau,mzjoritatea-s impotriva acestei idei, multi uita si de unire cu Rusia,si tare ar fi bine de uitat ideia asta pe un timp,mai ales ca,Romania are problemele sale de rezolvat,care tare nu-s putine.Cine ne asteapta acolo,cu fundu gol.
  ori poate d-ta lupti pentru acesta idee numai datorita faptului,de fi in istorie si nici nu te intereseaza soarta de mai departe a acestui popor.

 26. Ar fi cazul sa ne intoarcem inapoi cu doi ani in urma,o stim bine pe Leonida Lari,v-as intreba,stiti in ce mod a fost maltratata si scuipata d-ei de la tribuna parlamentului Roman?Asta nu-i scornire, eu am vazut cu ochii mei la TV.
  Si daca Romaniea are diplomati asa puternici unde au fost ei in 1812,unde au fost in1940,mai apoi-din1945?

 27. COMENTARIU PENTRU „RUSOAICA”:
  De acord cu Dvs. cu privire la oportunismul lui OLEG SEREBRIAN. El singur nu stie ce vrea. Cred ca capul lui nu prea lucreaza bine, sau face multa valva, fara sens. Dar el poate strica multe, mai ales ca a nimerit in Parlament. Este nevoie ca alegatorii sa-l verifice constant ca sa nu faca vreo prostie. Undeva, candva, in franceza, la Nisa, prin 1993 el a scris un memoriu despre Moldova si Transnistria, unde justifica banda criminalilor de la Tiraspol. Cautati acest volum si demascati-l pe Oleg Serebrian. Ar putea fi un Nou Iurocika Roska. Perfid, tradator si antidemocratic. Caci taticul lui fusese un activist comunist important.
  Multumesc Rusoaicei pentru buna ei limba rusa. As fi vrut sa-i raspund in ruseste, dar nu am literele necesare. Numai bine la toata lumea!

 28. Popor! Cititi si bucurati-va!

  России предсказано умереть
  В ЦРУ просчитали: наша страна развалится на несколько государств

  Материал: Владимир Чуприн

  24 февраля
  На фото: Автор фото: ГЕННАДИЙ ЧЕРКАСОВ
  Прокомментировать

  Чем глубже кризис внедряется в нашу повседневщину, тем отчетливее понимаешь, что вслед за ним должно произойти что-то еще более ужасное. Нет, речь не о падении жизненного стандарта — тут как раз все равно, на “уровень” давно никто не надеется.
  Не только американские, но и некоторые отечественные эксперты считают, что песенка России спета, что рано или поздно — к 2015, 2030 или 2050 году она развалится на 6—8 самостоятельных государств со своими валютами, дипломатами и бюджетами.
  Питеру отводится почетная роль столицы северо-западной части России, еще не утратившей способности интегрироваться в западное сообщество. Не зря же Петр I именно тут прорубил окно в Европу.
  Остальным территориям, по сценарию американских спецслужб, повезет меньше: если не прямо, то косвенно уже очень скоро они попадут под влияние соседних государств. На нашем Дальнем Востоке бал будут править Китай и Япония, Камчатка, Чукотка и Сибирь “лягут” под США. Свои образования получат поволжские регионы и Северный Кавказ…
  Собственно, ничего удивительного в таком перекраивании карты для нас нет. В 90-е годы прошлого столетия свердловский губернатор Эдуард Россель от безысходности вынашивал планы создания Уральской республики, жители пограничного Ивангорода ходили по домам и собирали подписи, чтобы войти в состав Эстонии, а юг России тоже бурлил — там мечтали о казацкой республике.
  Тогда страна удержалась, хотя федеральные правила игры с тех пор изменились не сильно. По-прежнему все финансовые ресурсы стягиваются в центр, оттуда же и определяется, какому субъекту и как развиваться. Мягко говоря, не всем региональным элитам это нравится.
  И при известном раскладе — затяжной кризис, социальная напряженность — сепаратистские устремления могут превратиться в снежную лавину. Враг не дремлет. Например, Балтийская республиканская партия в Калининграде ратует за выход из состава РФ. Временами в обществе вспыхивает дискуссия на тему: не пора ли восстановить историческую справедливость и вернуть Калининград-Кенигсберг Германии?
  Нет сомнения, что под такой развеселый проект развала “шестой части света” найдутся и деньги, и властные чиновники, которые их очень любят. А там — Дальневосточное княжество, Уральское…
  Реально? Как заявил однажды Борис Грызлов, сегодня угроза развала России гораздо меньше, чем была на рубеже 2000 года. Однако западные спецслужбы в рассекреченном докладе ЦРУ “Глобальные тенденции-2015” и некоторые отечественные ученые иного мнения. Уже почти 20 лет Россия вырабатывает уникальный по своей природе “механизм самопроизводящейся бедности” (термин академика Львова), когда богатые богатеют, а бедные беднеют, экономика умирает. Когда-нибудь эта гремучая смесь рванет — мало не покажется.
  В конечном итоге в советские годы прошлого столетия тоже не верилось подобным прогнозам — но касательно СССР. Как говорится, состоялось — как только в магазинах опустели полки.
  * * *
  Причин предрекаемого развала нашей Родины-матери у западных экспертов несколько, одна из главных — демография. Хочется нам этого или не хочется, но и при увеличении рождаемости и при усилении миграции соплеменников из стран СНГ население страны будет убывать, к 2050 г. оно не превысит 100 млн. человек. Россия для нас самих станет слишком большой.
  И даже при оптимистическом сценарии (если возродится промышленность, заводы и фабрики) производство товаров нам будет обходиться дороже, чем в странах компактного проживания. Это экономический закон, и против него не попрешь, о конкурентоспособности продукции лучше забыть.
  Теперь что касается самой экономики. Збигневу Бжезинскому приписывают слова, которые вполне могут принадлежать этому “ястребу”: “В XXI веке США будет развиваться против России, за счет России и на обломках России”. Западные политики, в частности бывший госсекретарь США Мадлен Олбрайт, уже открыто заявляют, что необустроенная Сибирь с ее нефтью, газом и бездорожьем является достоянием всего мирового сообщества. Что Северный морской путь — тоже не Россия, поскольку она (мы) не в состоянии его оборудовать портами, пристанями и причалами. А деловой мир в результате этого теряет экономическую выгоду, в Тихий океан из Атлантического попадает не через Северный Ледовитый, а через Суэцкий или Панамский каналы. В общем, в Ригу через Горловку — и все по той причине, что Москва не поспевает за мировым прогрессом, тормозит, и с этим пора кончать.
  Звучит все это кощунственно, диковато. Как так, взять и прибрать к рукам? Но вспомним Карла Маркса: нет той силы, которая остановит капиталиста в погоне за прибавочной стоимостью. Не остановилась же Америка перед ковровыми бомбардировками территории Югославии в наши дни. Страны вполне процветающей, демократической и никого не тормозящей!..
  Какой уважающий себя политик серьезно рассматривает державу, если на его глазах в ней падает человеческий, технологический и научный потенциал? По некоторым данным, страна “третьего мира” Индия с ее поражающей нищетой на программных продуктах зарабатывает около 40 млрд. долларов в год — в 5 раз больше, чем Россия от продажи вооружений. Хотя наши программисты на порядок лучше и еще когда федеральными властями было принято решение о создании своей “Силиконовой долины” в Дубне! Конечно, ничего не сделано, воз и ныне там.
  Неудивительно, что сегодня наша страна оценивается как мировой резервуар, из которого нужно качать и качать. Благо природа не обидела. По подсчетам покойного академика Дмитрия Львова, ресурсный потенциал России составляет 340—380 трлн. долларов. Если его сопоставить с численностью населения, то на среднестатистического россиянина нацбогатств приходится в 2 раза больше, чем в США, в 6 раз — чем в Германии и в 22 раза больше, чем в Японии. Даже по доле лесных массивов мы впереди планеты всей, производим около 20% возобновляемого кислорода, тогда как потребляем всего 5%. А вот по доле ВВП картина абсолютно противоположная: из 200 стран мы примерно на 100-м месте. На фоне сегодняшних проблем Россия действительно предстает во весь свой великолепный рост, но на глиняных ногах.
  Самое печальное, что от незавидной участи сырьевых задворок мы не отказываемся, напротив, даже ей как бы рады. Вряд ли в мире найдется страна или архипелаг, куда бы мы уже не подвели трубу с газом и нефтью.
  * * *
  Но, помнится, еще совсем недавно в стране вынашивались и горячо обсуждались другие планы, когда речь заходила о резком увеличении ВВП. Понимая, что весь мир мы шапками не забросаем, ученые призывали власть сконцентрироваться на 5—6 основных приоритетах развития (авиация, космос и пр.), каждый из которых в свою очередь потащит за собой еще по 5—6 смежных отраслей. Дело оставалось за малым: влить в них капиталы (а они у нас тогда были!) — и страна рванет вперед, сможет экспортировать конкурентоспособную продукцию. Не только нефть, газ, металл и лес, но и другие товары.
  Нам демонстрировали удивительные ноу-хау из той же подмосковной Дубны и пр. научных центров — и круг замыкался: так называемые точки роста — 5—6 основных отраслей — дают мощный толчок, как локомотив тащат за собой еще по 5—6 отраслей каждая, и мы снова индустриальная держава со своими амбициями и вытекающими отсюда последствиями.
  Где эти чудеса науки и техники? Мы продали несколько современных перехватчиков, кажется, Индии, — и морским путем они вернулись обратно, на доработку. Почти очевидно, что если мы не перестроили экономику в лучшие годы, когда к нам текли нефтедоллары, то в худшие годы, которые переживаем теперь, с этой задачей не справимся и подавно.
  Пока в стране относительно спокойно, все надежды на нерушимый союз Медведева и Путина, на тех активистов “Единой России”, которые по первому зову партии готовы выйти к Кремлю с транспарантами “Поддерживаем курс реформ Медведева—Путина!”. Но исторически долго такая ситуация продолжаться не может. Мировой финансовый кризис показал, что Россия совсем не готова ему противостоять, он бьет прежде всего по простому населению, и света в конце тоннеля не видно. Курс рубля падает, а продовольствие стремительно дорожает. Значит, как и 15 лет назад, у нас все держится на импорте. Стоимость нефти снизилась раза в четыре, а бензин, авиационный керосин, ГСМ для тракторов и сеялок не дешевеют… Нам говорят, что правительство, невзирая на кризис, в 2009 г. четыре раза проиндексирует пенсии старикам. Но их, индексированных, не хватает даже на оплату услуг ЖКХ. В стране так и не создан “средний класс”, практически официально “отменили” и бесплатную медицину, и бесплатное образование.
  Кстати, затраты на здравоохранение в США в 6 раз превышают расходы на военные нужды. Наше государство, несмотря на все усилия в последние годы, ушло от этих тем, сбросило с себя социальную ответственность.
  Нет, тишина эта обманчивая. Кто даст гарантию, что когда-нибудь мы не поймем, что от такой Родины, где заживо сгорают неучтенные старики в неучтенных домах престарелых, нам ждать все равно нечего, — и снова не потянемся на майданы? За теми, кто “знает, как надо”, кто пообещает хорошую жизнь? Но уже в отдельно взятом Восточном, Западносибирском или Дальневосточном княжестве?
  Такую гарантию не даст даже страховой полис…
  * * *
  Справедливости ради нужно отметить, что тема развала актуальна не только для России. В цивилизованной Европе от Великобритании потенциально хочет отколоться Шотландия, в Испании — баски и каталонцы. Еще есть Индия со своими штатами Пенджаб и Кашмир, канадский Квебек и много-много других сепаратистски настроенных регионов.
  Но для мирового гегемона США предел мечтаний — это, разумеется, 7—8 маленьких разрозненных государств вместо одной, но великой и непредсказуемой России. Во-первых, с территории нашей страны уйдет ядерное оружие, а вопли по ненадежному хранению атомных арсеналов с завидной частотой появляются в буржуазной прессе. Во-вторых, время для раскачивания лодки самое подходящее.
  Нефтедолларов в ближайшем будущем у нас не прибавится — факт. А на повестке дня — зимняя Олимпиада в Сочи, создание города-сада на острове Русский. Все это долг чести, мы не можем упасть лицом в грязь и опозориться перед всем миром. Нам бы реальной экономикой заняться, созданием новых рабочих мест — и не с отверточным, как сегодня, производством иномарок. А мы будем лихорадочно строить олимпийские объекты, чтоб показать иностранцам блестящий, сверкающий фасад.
  Кризис ударил в самый неподходящий момент, когда не только России плохо, но и европейским странам. Это 50—80-е годы прошлого столетия для Европы были золотым веком. Глобализация и на ЕС отразилась бумерангом, сегодня многие развивающиеся страны производят продукцию по импортным технологиям так же хорошо, как в США или в Германии. Только… в разы дешевле.
  Развивающиеся государства работают эффективнее, а каков удел развитых стран? Западный человек живет не по средствам — но он уже привык к этому уровню, к социальным льготам и стандартам! Остается идти дальше на восток за дешевыми энергоносителями, которые обеспечат безоблачное развитие на ближайшие десятилетия.
  Выбор, как считают аналитики, у России невелик: либо наши подземные кладовые станут собственностью Европы (США), либо перекочуют к Китаю, который все активнее осваивает наши дальневосточные территории и врывается в нашу экономику.
  По некоторым оценкам, сейчас для Запада Россия имеет даже более низкий статус, чем Россия образца 1913 г. У нас нет обычных, неядерных, вооружений, способных отражать серьезную агрессию. Армия, как и все общество, постоянно реформируется, сокращается и деградирует — уже передача на вооружение 3—4 современных танков какому-нибудь батальону на дальнем пограничье является настоящим событием, о нем докладывают президенту. В плане заключения военных союзов и блоков мы мало кому интересны. Ведь в случае конфликта мы будем вынуждены хвататься за ядерный чемоданчик, а такая войнушка вряд ли кого устраивает.
  Остается одно — использовать территорию РФ по ее прямому, так сказать, назначению — как всемирную кладовую.
  * * *
  На фоне маленькой победоносной войны с Грузией и показательной выволочки Украины с газом кое-кому может показаться, что Россия сильна как никогда и что сегодняшние проблемы — мелочи жизни, и не такое бывало в истории. Но если к развалу экономики добавить “горячие точки” Северного Кавказа, которые, несмотря на старания властей, холодными не становятся, то для мятежа, развала и нужен-то всего один прецедент.
  Спустя много лет, переосмысливая развал России, историки напишут про происки американского империализма, про агентов влияния, про то, что ЦРУ переиграло ФСБ и СВР. На самом деле процесс распада нашей страны американскому налогоплательщику обойдется в сущие копейки. Ведь почти все мы делаем сами, своими руками. Покупая футболистов за миллионы долларов, давая олигархам бесконтрольно взвинчивать цены на энергоносители, наконец, увеличивая безработицу и снижая доходы населения.
  При чем тут Америка?

 29. NICULAS

  Cel ce se teme sa intre in apa, mereu va cauta motive sa tot amine, spunind ca nu este oportun.
  UNIREA BASARABIEI CU ROMANIA intotdeauna este oportuna,
  chiar de la 1812 sau chiar din 1940, sau la 1989 etc.
  Caci SINGELE apa nu se face, NOI SUNTEM toti UN POPOR ROMAN.

  La fel cum fiica rapita vrea sa se intoarca cit mai repede la mama
  si in fiecare clipa este OPORTUN sa se intoarca.

  Intr-un proverb indian se spune ca CEL MAI MARE DUSMAN AL OMULUI SUNT CHIAR GINDURILE LUI.

  NOI SINGURI CAUTAM MOTIVE ca sa ne blocam si SA STAM PE LOC, NICI INCOLO NICI INCOACE.

  Tu zici ca sunt unii care zic ca nu vor. CE NU VOR? Citi nu vor,
  Daca circa un milion de moldoveni au inaintat cerere pentru CETATENIE ROMANEASCA?

  Un milion este deja foarte mult, pentru ca o mare parte din cele 4 milioane sunt copii, batrini
  iar altii de saracie sunt neputinciosi sa mearga pina la Chisinau
  caci nu au bani nici de drum.

  Blocajele din mintea noastra trebuie SCOASE si sa gindim si sa actionam POZITIV.
  Ca vor fi unele reactii adverse in Bucuresti fata de basarabeni, pai, este un proces NORMAL!
  Ada-ti aminte, ca asa a fost si in Germania cind s-au UNIT.

  Adica, intotdeauna sunt si oameni intre oameni, dar si de ceilalti…
  Ce sa-i faci. Asta-i realitatea.

  Insa, cind situatia in care suntem devine din ce in ce mai strigatoare la cer,
  OARE dorinta de a ne REUNI cu Romania nu este ceva din INIMA?

 30. D-a.VITALIA santeti un om ilustru in domeniu sau si cities toate articolele dunmeavoastra cu o deosebita placere veau sa spun,ca toate sant la locul si timpul dat.
  Imi cer scuze daca folosesc blog-ul dumneavoastra pentru,poate ca nu la tema data.

 31. penrtu VALENTA:
  eu n-as compara GERMANIA cu ROMANIA,pentru nimic in lume. Ce industrie avansta au acolo si ce industrie ii in Romania, nemaivorbind de mentalitet.
  Ger,-a a fost despartita in 1945 si nu in 1812,daca acolo era pentru sincera unire,aici o fac pentru scopuri personale,chiar si cei, care au dat cereri la cetatanie-au scopul de a esi in EU si nu in Romania intrebatii printre altele toti si o sa vedeti.
  ROMANIA este una din cele mai sarace tari din toata EUsta la coada inaintea Bulgariei dupa statistica Si se poate gandi ca cuum va fi unirea or sa le umple buzunarele la cei saraci,care nu pot pleca la Chishinau.Hai si-om fi reali,d-ta ai fost prin toata romania?
  Moldova din partea romana,se socoate cum«ciuccii» la rusi,da pe noi,cum ne vor socoti?….

 32. INCA UNA,sa vorbim chiar si de acel patriotizm,caci anume de aici se ea toate,la nemti reqizitele istorice sant pastrate cu mare sfintenie,spada lui STEFAN ceL MARE stiti unde se gaseste si in ce mod a nimerit acolo la turci?Domnitorul n-a putut s-o dea cu miana sa,si nici acei saraci n-au dus-o.
  nu-i nimic daca avem o limba,nui un mentalitet,ati dat exemplu de fiica rapita,ea poate sa se intoarca acasa,dar de trait nu v-a mai trai acolo,asa si feciorii cresc mari isi fac casele lor si vin numai in vizita da nu mai activeaza ca in casa lui proprie.

 33. niculas

  Ai un „mentalitet” bolnav…
  Tata meu… care a fost in lista celor persecutati de comunism
  uneori cinta intristat…:

  „Fie piinea cit de rea
  tot mai buna-n tara mea!”

  La straini am stat la masa,
  si cu el am ospatat,
  dar gindint la mine-acasa,
  riuri lacrimi am varsat.

  Fie piine cit de rea,
  tot mai buna-n tara mea…”

  Dar tu daca nu ai sentimente, nu ai dragsote de PATRIE
  de Parinti, de stramosi… cauti motive sa descurajezi?

  N-o sa-ti mearga! Tradatorule si lepadatura!

 34. Prognozele Valentei imi par prea optimiste. Eu, din fire mai pesimista, vad ca vom avea inca mari probleme cu plecarea „Diavolului rosu”. In cunostinta de cauza va spun, ca nicaieri, nici intr-a tara, comunistii nu au plecat de buna voie, fie avand chiar si temeiuri legale. Peste tot au fost revolutii: revolutii de diferite culori, revolutii de catifea, revolutii ale trandafirilor, etc.! Cred ca, nu ne va fi usor nici noua. Ne putem astepta la fel de fel siretlicuri ale „tovarasilor”, fel de fel de „diversiuni”, intrucat au capatat deja suficienta experineta in acest domeniu (aduceti-va aminte de 7 aprilie!). NU exclud, ca va fi nevoie sa ne aparam (la modul cel mai seios si direct) ceea ce am obtinut in urma zilei de 29 iulie! Ei nu vor ceda nici odata, mai ales avand in frunte doi bolnavi mintal Voronin si „fiul sau adoptiv” Tkaciuk (boala lor se numeste – ura fata de propriul popor si propria tara)!

 35. to: Valenta & Niculas

  Nu am stiut ca barbtul are „mentalitet” si femeea ” mentalitate”…..Niculas mi-a ajutat sa inteleg….

 36. Arbaleta,

  Eu ramin OPTIMISTA! Nu pentru ca asa doresc, ci pentru ca DUMNEZEU imi da acest optimism,
  El imi da aceasta ENERGIE interioara, acest vulcan de energie, un entuziasm si optimism imensurabil.

  Sunt OPTIMISTA, pentru ca ma incred in Dumnezeu, care, pas cu pas,
  continua sa dea la o parte comunistii si sa rezolve problema Basarabiei.

  Eu inca din iarna trecuta am stiut ca deja VICTORIA ESTE A NOASTRA.
  Si ma bucuram inca atunci cind noi aveam, la prima vedere foarte putine sanse…
  De exemplu, nu a ajuns un singur VOT…
  Si acum iar, sunt unele temeri… Si totusi, urmariti VA ROG FOARTE MULT,
  cum se deruleaza evenimentele: Apare Lupu, care intra in Alianta, apoi, tot asa, pas cu pas, vom inainta…

  De ce sunt asa de increzuta? Pentru ca insusi Dumnezeu lupta cu noi contra acestor nelegiuiti…
  Pentru ca rugaciunile au ajuns la Dumnezeu! Da!
  Si El a raspuns. Nu va mai spun mai mult… o sa vedeti.

  Acum doar atit VA SPUN: Nu va fie frica, COMUNISMUL PICA!
  Tot ce se cere de la noi acum este sa ,mergem cu mare CURAJ inainte.
  Sa facem FRONT COMUN cu Alianta, sa o sustinem si totodata sa fijm vigilenti.
  Sa facem tot ce este posibil din partea noastra pentru MAREA BIRUINTA.
  Toate celelalte le va face chiar insusi DUMNEZEU.
  Pace tuturor si BUCURATI-VA, caci Dumnezeu este cu noi! Amin.

 37. Pentru valenta: tot in asa mod,mi-au zis-o si pe vremea URSS-lui,
  niste activisti de cum dumneata,am buna parere,ca nici odata in popor,ci vorbesti din numele lui si a DOMNULUI,AM VAZUT DE ASTEA CU CRUCEA-N SAN SI CU CUTITUL LA SPATE,cand nu mai pteti dovedi ce bun va va aduce unirea va apucati sa scuipati si sa nimiciti tot cei bun,sa aratati CA CAREVA NU SE EXPRIMA DREPT, ORI SA-I PUNETI PUMNUL IN BOT,prin asta aratati iubirea fata de patrie?Domnilor n-aveti nici o deosebire fata de comunisti,santeti pe un cantar.
  VALEHTA inainte de a vorbi din numele DOMNULUI,cititi biblia.Eu am citit-o,insa n-am intilnit unde sa fie scris,uraste si batgocoreste,pe cei ce nu-i stii,ori sa le astupi gura ca nu-ti face dupa cum i-ti doreste inima.

 38. Pentru valenta: tot in asa mod,mi-au zis-o si pe vremea URSS-lui,
  niste activisti de cum dumneata,am buna parere,ca nici odata n-ati in popor,ci vorbiti din numele lui si a DOMNULUI,AM VAZUT DE ASTEA CU CRUCEA-N SAN SI CU CUTITUL LA SPATE,cand nu mai puteti dovedi ce bun va va aduce unirea,va apucati sa scuipati si sa nimiciti tot cei bun,sa aratati CA CAREVA NU SE EXPRIMA DREPT, ORI SA-I PUNETI PUMNUL IN BOT,prin asta aratati iubirea fata de patrie?Domnilor n-aveti nici o deosebire fata de comunisti,santeti pe un cantar.
  VALEHTA inainte de a vorbi din numele DOMNULUI,cititi biblia.Eu am citit-o,insa n-am intilnit unde sa fie scris,uraste si batgocoreste,pe cei ce nu-i stii,ori sa le astupi gura ca nu-ti face dupa cum i-ti doreste inima.

 39. Pentru valenta: tot in asa mod,mi-au zis-o si pe vremea URSS-lui,
  niste activisti de cum dumneata,am buna parere,ca nici odata n-ati fost in popor,ci vorbiti din numele lui si a DOMNULUI,AM VAZUT DE ASTEA CU CRUCEA-N SAN SI CU CUTITUL LA SPATE,cand nu mai puteti dovedi ce bun va va aduce unirea,va apucati sa scuipati si sa nimiciti tot cei bun,sa aratati CA CAREVA NU SE EXPRIMA DREPT, ORI SA-I PUNETI PUMNUL IN BOT,prin asta aratati iubirea fata de patrie?Domnilor n-aveti nici o deosebire fata de comunisti,santeti pe un cantar.
  VALEHTA inainte de a vorbi din numele DOMNULUI,cititi biblia.Eu am citit-o,insa n-am intilnit unde sa fie scris,uraste si batgocoreste,pe cei ce nu-i stii,ori sa le astupi gura ca nu-ti face dupa cum i-ti doreste inima.

 40. Pentru valenta: tot in asa mod,mi-au zis-o si pe vremea URSS-lui,
  niste activisti de cum dumneata,am buna parere,ca nici odata n-ati fost in popor,ci vorbiti din numele lui si a DOMNULUI,AM VAZUT DE ASTEA CU CRUCEA-N SAN SI CU CUTITUL LA SPATE,cand nu mai puteti dovedi ce bun va va aduce unirea,va apucati sa scuipati si sa nimiciti tot cei bun,sa aratati CA CAREVA NU SE EXPRIMA DREPT, ORI SA-I PUNETI PUMNUL IN BOT,prin asta aratati iubirea fata de patrie?Domnilor n-aveti nici o deosebire fata de comunisti,santeti pe un cantar.
  VALEHTA inainte de a vorbi din numele DOMNULUI,cititi biblia.Eu am citit-o,insa n-am intilnit unde sa fie scris,uraste si batgocoreste,pe cei ce nu-i stii,ori sa le astupi gura ca nu-ti face dupa cum i-ti doreste inima,si inainte de rugaciune te ierti cu totii, dar nu-i judeca de rau,

 41. Niculas,

  Poti SA POSTEZI DE CITE ORI VREI parerile tale, totusi, eu nu am sa-ti raspund cu aceeasi inversunare, ci doar am sa te intreb:

  Dar daca tu gresesti? Doar nu-i exclus sa gresesti! Oare, nu ar fi mai corect sa te gindesti mai bine inainte de a scrie ceva?

 42. Valenta.
  Nu te rog sa-mi raspunzi la nimic,fiindca n-aveti nici o fapta argumentata pentru unire, eu v-am raspuns mai sus ,cum procedati d-stra,in kazul dat.
  Nu zic,ca nu gresesc,ca orisice traitor am pacate in fata lui dumnezeu,dar nu gasesc nici o greseala,cand ii vorba de a se uni doua saracii.
  In primul rand,trebuie de ridicat bunastarea populatiei,atit materiala,cit si spirituala,si culturala,si apoi sa aratati cu degetul,care CORECT SE GANDESTE,SI APOI SA SCRIE,APROPO V-AS SFATUI,CA LA ACEIASI INTREBARE,SA VA RASPUNDETI SI DUMNEAVOASTRA,in primul rand apoi sa o inaintati altora.
  Eu tradator n-am fost ,fiindca eu muncesc penru tara, lepadatura nu sant fiindca eu aduc in tara, dar nu o vand,pentru 30 de arginti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *