Increderea, asteptarile si speranta cetatenilor proeuropeni din Republica Moldova trebuie onorate

Declaratia Partidului National Liberal cu privire la rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din 29 iulie 2009

9-mai.jpgConducerea PNL aduce multumiri tuturor membrilor, adeptilor, simpatizantilor PNL si ai celorlalte trei partide liberale – PL, PLDM si AMN – pentru efortul depus in campania alegerilor parlamentare anticipate de la 29 iulie 2009, care au apropiat Libertatea in Republica Moldova. Sloganul PNL «Libertatea e aproape» are acum, prin votul cetatenilor cu demnitate nationala si europeana, sansa de a se realiza.

Partidul National Liberal a pledat constant pentru poster-pnl-2.jpgdemocratizarea si europenizarea societatii moldovenesti, conform angajamentului Republicii Moldova, ca stat, asumat prin Declaratia de Independenta si Constitutie. PNL a participat la toate marile proiecte politice de unificare a fortelor care au luptat pentru a se imprima ireversibilitate orientarii euratlantice a statului nostru, prin reforme profunde, dupa exemplul statelor baltice si statelor ex-socialiste din Europa Centrala si de Sud-Est. PNL a pledat neabatut, in cadrul proiectelor politice, pentru iesirea din CSI, pentru relatii cit mai strinse cu Romania, avocatul nostru firesc pentru NATO si UE, pentru relatii civilizate si bazate pe interes si avantaj reciproc, pe demnitate cu statele fostului spatiu sovietic, in primul rind cu Rusia.Din pacate, politicile retrograde ale unor cercuri politice din Moldova, devenite influente din cauza suportului din afara, nefast pentru viitorul nostru european, au aruncat societatea inapoi, regresul durind zece ani, din 1999 pina in 2009. In pofida fraudarii alegerilor de catre Partdidul Comunistilor, responsabil de dezastrul din societate urmare a unei guvernari antipopulare, marcate de faradelege, abuzuri si coruptie, cetatenii cu vederi proeuropene din Republica Moldova si-au depasit frica, depresia, neincrederea si au dat un vot de incredere fortelor liberale, democratice, asteptind o schimbare radicala in stat. PNL a fost impreuna cu acesti cetateni, a chemat la rasturnarea, prin vot, a comunistilor de la Putere si saluta optiunea demnitatii nationale al alegatorilor.

PNL a sprijinit PL, PLDM si AMN in aceste alegeri, a impartasit mereu speranta ca si un succes al PD va fi pus in serviciul democratizarii si europenizarii statului. PNL va fi alaturi de partidele proeuropene in efortul lor, extrem de dificil, de a prelua efectiv Puterea din miinile satrapilor comunisti antinationali, care inca se vor crampona de ea, si de a asigura un act de guvernare transparent, civilizat, european.

PNL le ureaza succes invingatorilor politici in aceasta campanie electorala, este mindru de partea de contributie in aceasta victorie si isi va depune, in continuare, toate eforturile in serviciul celor ce doresc intr-adevar schimbarea in bine a vietii oamenilor.

Chisinau,
1 august 2009

Loading Facebook Comments ...

5 Comments

Add a Comment
 1. Dna Vitalia, va multumesc din auflet ca ati avut demnitate si vati retras la timp din campanie, astfel am outut evita ca comunistii sa mai ia vreo 1 2 mandate in plus

 2. Evident, salut aceasta declaratie frumoasa a PNL. Nutrsc speranta ca VORonin nu se va tine cu dintii de putere, va ceda si va trece in opozitie. Urmeaza o perioada extrem de dificila, caci tara e pe butuci. Sper insa ca vom avea parte de un guvern de profesionisti care va putea sa raspunda adecvat tuturor provocarilor
  Va invit sa ascultati o dicutie interesanta la Eur. Libera despre perspectiva relatiilor moldo-romane, purtata de V. Botnaru cu Cr. Diaconescu si Iu. Leanca
  http://www.europalibera.org/content/article/1790653.html

 3. D-na Pavliceno, am fost intotdeauna fana d-voastra si eram din start convinsa ca va veti retrage din cursa electorala! Va multumesc pentru munca pe care o depuneti !!!

 4. to: Vlad
  Uite ce ma framinta:

  Toti acum pun pe tabla „sahului politic” figurile centrale, liderii de partid si mai putin dau importanta echipelor lor-deputati alesi si membri de partid, care i-au inaintat pe liste pe domnii deputati actuali.

  Noi toti stim ca am avut dictatorul Voronin, care a facut ce a dorit el personal, administrator de tara uninominal si mina dreapta- Tcaciuc Marc!
  Acestea au scris destinul tarii timp de 8 ani – destin crunt, nu dau numarare pacostelor lor.

  Acum se pare ca mergem pe aceeasi pista gresita:

  -Oare am fi votat noi pentru liderul Ghimpu, daca nu era Dorin Chirtoaca si echipa, chit de chit ?
  -Oare am fi votat noi pentru Filat, care a votat un presedinte comunist in 2005, daca nu ar fi avut echipa lui Tanase, Hagacevschi, Ionita si altii?
  -Oare am fi noi votat pe Marian Lupu sau pe Diacov/ primul a slujit comunistilor, al doilea a votat presedintele comunist in 2005/, daca acolo nu veneau Corman, Popov si altii?
  Raspunsul este numai UNUL : NUUUUUUUU!
  -De Urecheanu nici nu discutam, acolo este totul clar, si asa pentru ei nu au prea votat, Urecheanu si cu apropiatii lui au decis cum au dorit intotdeauna si au ajuns la ce au ajuns-partid de grup, care nu prea are valoare si valoarea este in continuare in descrestere.

  In situatia data cine trebuie sa dicteze ?
  -Noi , ELECTORATUL, prin constringeri sa nu faca ce vor, sa faca ce trebuie!
  Noi am votat contra comunismului si contra comunistilor, contra dictaturii, pentru libertate, prosperate si integrare Europeana!

  Liderii sus numiti nu au dreptul sa stirbeasca reputatia deputatilor de pe listele lor, pentru ca liderii de unii singuri nu ajungeau in parlament!
  Sa decida si sa raspunda colectiv!
  Toti eroi sau toti misei si tradatori!
  Ajunge toleranta din trecut pentru erori/greseli, care sau rasfrint grav asupra electoratului.
  Ori instaureaza in tara Democratia si Libertatea prin decizie colectiva de comportament in aceasta perioada istorica la rascrucea traseului, ori pleaca toti, dracului, pentru tptdeauna in izolare politica, sa se fereasca toti de aceste partide cum se ferea in trecutul istoric de cei bolnavi de LEPRA !
  Starea mea de spirit nu poate fi mai toleranta.

  Noi, oamenii de buna credinta, care cu toate retinerele si lipsa de simpatie fata de unii lideri, de unii membri din partidele lor, am mers la compromis si am votat noi si am convins si pe multi indecisi sa voteze pentru ei, ne-am facut direct responsabili pentru acei oameni, care ne-au urmat sfatul si acum dam cea mai mare importanta tot lor, liderilor, care ne-au mai dus prin „boscheti”.
  Oameni buni, noi, numiti ELECTORAT, sa ne unim si sa-i impunem sa nu tolereze comunismul si comunistii. Dupa 8 ani de uzurpare a puterii si crime contra poporului, ei nu pot fi „amnistiati” de catre popor si alesii lui. Partidele democratice au fost votate cu majoritatea voturilor, sa impinga comunistii fortat in opozitie , daca singuri nu accepta.
  Sa-i facem vinovati pentru ce se intimpla si sa-i scoatem din mintile oamenilor, lasindu-i numai ca si criminali politici.
  Acum ori niciodata!

  Ar trebui sa aleaga la chirma Statului personalitati respectate de popor, fara pacate administrative, indiferent de apartenenta lor ca si membri in partidele democratice/ de PCRM nici nu poate fi discutat/ !

 5. Daca cei trei vor fi nucleul reformarilor,lucrurile se vor schimba spre bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *