La marginea prapastiei

De pe http://www.jurnaltv.md/?article=3160,

preluat de pe:

http://politicom.moldova.org/news/nicolae-dabija-la-marginea-prpastiei-202422-rom.html

2. axios
17 Iulie, 12:21
LA MARGINEA PRĂPASTIEI
(Avertisment)

incoltita.jpgLa întâlnirea de acum câteva luni, pe care a avut-o cu Medvedev, la-pentagon.jpgpreşedintele Federaţiei Ruse, Voronin a acceptat condiţiile înaintate de Smirnov pentru unificarea „ţării”. Voronin are nevoie de o majoritate constituţională în viitorul Parlament pentru a duce la bun sfârşit planul de lichidare a statului Republica Moldova şi a ne elimina ca neam de pe această palmă de pământ. La acea întâlnire Voronin s-a obligat să schimbe până şi denumirea statului: Republica Moldova va înceta să existe, în locul ei va lua naştere Republica Federativă Moldovenească. Ea va fi alcătuită din două subiecte egale în drepturi – actuala Republica Moldova şi Transnistria şi se va afla sub protectorat rusesc. (In imagine: la stinga – o harta sugestiva, preluata din Ziarul de Garda. La dreapta – V.Pavlicenco la Pentagon, 1999, alaturi de ex-ministrul american al apararii William Cohen)

Vor fi scoase în afara legii stema actuală şi drapelul tricolor (este o condiţie categorică a lui Smirnov care a declarat că nu va accepta să se unească „sub drapelul românesc” − „под румыским флагом”). Limba rusă va căpăta statut de limbă de stat, „limba moldovenească” va fi trecută la alfabet chirilic, chiar dacă va fi şi ea formal o altă limbă de stat (după modelul Transnistriei, unde „limba moldovenească” e şi ea de stat, dar pe care n-o mai vorbeşte nimeni).

Mitropolia Basarabiei va dispărea.

Va începe „vânătoarea de români”, sub motiv că aceştia nu respectă Constituţia, Statul ş.a.Din păcate, acest plan diabolic şi criminal de „transnistrizare” a teritoriului nostru până la Prut a fost, se pare, acceptat de Barack Obama, preşedintele SUA, la întâlnirea pe care a avut-o acesta luni la Kremlin cu preşedintele rus Dmitri Medvedev, în schimbul “retragerii forţelor militare ruse din Transnistria”.
Ne aflăm în pragul unui cataclism naţional. De aceea trebuie să ne mobilizăm ca aceste alegeri să nu fie pierdute. E unica noastră şansă! Să-i atenţionăm pe cei care sunt pregătiţi să-i mai voteze o dată pe comunişti: veţi deveni complici la toate crimele ulterioare ale acestora. Ca şi Barack Obama.
Votând pentru comunişti, nu veţi vota pentru ei sau pentru Voronin, ci contra copiilor şi nepoţilor dumneavoastră. Lor le furaţi viitorul! Cu o indiferenţă criminală faceţi ca ei să devină nişte străini în propria ţară şi s-o părăsească în căutarea unui destin. Părăsind-o, cine va îngriji de mormintele dumneavoastră? Credeţi că Voronin şi urmaşii lui? Sau organizaţia locală de partid?! Mă îndoiesc.

Acum comuniştii fac totul ca să ne certe: copii şi părinţi, nepoţi şi bunici, intelectuali şi ţărani.
Ei şi-au bătut joc de noi opt ani de zile şi-şi vor mai bate joc mulţi ani, având votul, adică mandatul dumneavoastră. Când dânşii susţin că apără Patria, ei nu au în vedere şi patria dumneavoastră, a noastră, a moşilor şi strămoşilor, a nepoţilor şi strănepoţilor noştri. „Patria” lor şi Patria noastră sunt patrii diferite.
„Patria” lor e un fel de „Rodina” cu votcă pe gratis, în care ei veşnic să petreacă şi noi veşnic să muncim.
Ei ne „iubesc”, dar numai ca oameni docili, ca servitori, ca lăutari la mesele lor. Pentru dânşii Patria e un loc unde ei şi odraslele lor să se simtă bine, iar copiii noştri şi ai dumneavoastră – să le fie slugi lor şi copiilor lor şi pe viitor, ea identificându-se, de fapt, cu conturile lor bancare. Ce au comun cu acest neam alde Tkaciuk, Vitiuk, Eremciuk, Mişin, Radilov, Reidman, Todoroglo, Şipak, Bulgakov, Poleanski, Petrenko, Şmilenko, Bondarenko, Mironik, Iovv, Belcenkova, Moiseev şi încă atâţia alţi indivizi care ne urăsc de moarte, care nu ne cunosc limba şi pe care i-aţi făcut deputaţi cu votul dumneavoastră, ca astfel ei să se lupte legal contra acestui popor pe care tot ei l-au furat şi sărăcit, ca azi acesta să ajungă cel mai sărac din Europa?!
Ca să vă mintă, ei susţin că apără statalitatea, tocmai de cei care au creat acest stat în care ei să fie preşedinţi, miniştri, deputaţi. Dar întrebaţi-i: cine dintre ei a votat Independenţa, de ce în perioada de luptă pentru independenţă şi rupere de URSS Voronin stătea la Tiraspol (au nu chiar el pregătea secesiunea teritoriului din stânga Nistrului?!)

Ei vor să ne îndepărteze de Europa, făcându-ne ostatici ai Federaţiei Ruse pentru totdeauna. Ei pretind că ar fi poporul! Ei, care conspiră contra intereselor lui. Ce drept au aceşti străini de neam să vorbească în numele poporului?! În numele dumneavoastră?! Ei nu sunt nici măcar comunişti, ei reprezintă o mafie adunată într-un clan. Averea lui Oleg Voronin, fiul preşedintelui, se estimează actualmente la 3 miliarde de euro.
Şi asta în timp ce un sfert de populaţie moare de foame, un alt sfert e plecată în lumea amară ca să scape de comunişti, satele mor, republica e plină cu copii abandonaţi, cu bătrâni rămaşi ai nimănui, ale căror pensii sunt cele mai mici din Europa ş.a.m.d. Ei şi-au dat foc la Preşedinţie şi Parlament ca să ia din bugetul republicii un miliard de lei, care le-ar trece prin firmele lui Oleg Voronin (cel mai bogat comunist din Europa), întru a le repara. Lovitura de stat e a lor. Tinerii care au venit în Piaţa Marii Adunări Naţionale în ziua de 7 aprilie s-au dus acolo cu inima curată, ei s-au adunat să protesteze paşnic, alarmaţi de faptul că li se fură viitorul. Provocările care au urmat nu le aparţin. Cei care au avut nevoie de ele au fost cei de la guvernare: pentru ca să-i intimideze ulterior pe cei care nu le împărtăşesc opţiunile, pentru ca să compromită opoziţia, pentru ca să aibă motive să se certe cu România (o condiţie înaintată de Kremlin), pentru ca să ne înstrăineze şi mai mult de Europa. Ei au pus la cale şi au realizat vandalizările, ca să pună din start capăt maratonului de proteste care abia începea şi ca poliţia lui Voronin să aibă argumente pentru represalii.

Ei sunt criminali! Ei au ucis! Ei i-au omorât pe Valeriu Boboc, un tânăr de 22 de ani, pe Eugen Ţapu – de 26 de ani, pe Ion Ţâbuleac – de 22 de ani, pe Maxim Canişcev –de 20 de ani. Ei au zvântat în bătăi peste 600 de tineri, ei au violat eleve, ei au calicit bărbaţi şi femei. Mergeţi din casă în casă, treceţi de la om la om şi spuneţi-le adevărul despre primejdia care vă paşte pe dumneavoastră şi pe copiii dumneavoastră!
Nu vă lăsaţi intimidaţi! Nu vă fie frică! Adevărul vă va face liberi, se spune în Sfânta Scriptură.

Loading Facebook Comments ...

96 Comments

Add a Comment
 1. Catre doamna Vitalia Pavlicenco:
  Catre partidele si publicatiile democratice si toti oamenii care mai gandesc in RM:

  Luati masuri ca acest articol minunat si cu un continut atat de patriotic, sa fie facut cunoscut de cat mai multi cetateni din republica noastra. Considerati acest lucru ca suprema dumneavoastra datorie fata de patria noastra si fata de poporul nostru dintre Prut si Nistru care este dezinformat intr-o proportie covarsitoare de propaganda mafiota comunista. Daca mai sunt patrioti, daca mai sunt oameneni care judeca si-i doare situatia actuala a RM, va rugam sa faceti cunoscut acest articol pana in cele mai izolate colturi ale republicii. Asa sa va ajute Dumnezeu!

  Cu deosebit respect,

  o romanca basarabeana din Europa

 2. Va recomand
  sa va relaxati macar in Week end
  deschideti

  http://www.jurnaltv.md/index.php?article=2865
  si

  http://www.jurnaltv.md/index.php?article=3160

  astea mai mult incurajeaza la BIRUINTA!

 3. to Laura
  Eu zic ca ar fi mult mai rezultativ, daca „am lua cu totii masuri” si chit mai repede! Dar toooooti!
  Acest lucru este datoria noastra a tuturor, care ghindim romineste, indiferent de locul sau tara, in care ne aflam.
  Inteleg, ca va preocupa aceasta problema la fel de mult, ca si pe mine, dar chind faceti apel la persoana a doua plural….nu-mi cade bine….
  Faceti si DVS apel catre toti, cei care se afla peste granitele Moldovei, daca ii doare soarta tarii si al poporului, sa gaseasca modalitatea de a participa la votare si de a contribui la eliberarea de sub jugul comunist.
  ce i-ar opri pe cetatenii nostri din afara tarii sa voteze la 29.07.09 ?
  1. Sa-si piarda locul de lucru.
  2. Sa cheltuie niste bani si timp, deplasindu-se la ambasada Moldovei din tara respectiva.
  3. Sa fie expulzat din tara in care se afla, poate nelegal.

  Oare toate acestea sunt mai scumpe dechit soarta unui popor intreg ?
  De ce accentuiezi anume acel electorat, care este inafara tarii ?
  Pentru ca sunt sigura, ca anume ei sunt cei, care nu vor vota cu criminalii de comunisti. Anume ei ne pot aduce libertatea prin votul lor, acolo, unde sunt.
  Teroarea lor de acolo este altfel de teroare, nu comunista…
  Teroarea, care ii istoveste pe ei acolo, este anume dorul de parinti, copii, casa…TARA, dar nu tara in care propriul popor se teme sa traiasca….
  Anume aceasta tara trebuie sa o aparam de pierzanie….Anume acest popor….
  Organizati-va si mergeti la vot! Ajutati-ne si ajutati-va, cu totii impreuna, altfel nu avem sorti de izbinda!

  Vedeti, astazi Voronin din nou a pleacat la Moscova…/ in scop de „distractii”…/.

 4. dna, Pavlicenco…

  veniti va rog frumos la stefan-voda si deschideti ochii oamenilor cu acest minunat reportaj!!!

  JOS LEPRA COMUNISTA SI ALIATII SAI (PPCD, PDM SI PSD)!!!!!!

 5. Domnule Goga, fiti fara grija ca, atat cat ne sta in puteri, eu si sotul meu roman facem tot ce omeneste si civilizat se poate pentru a salva republica noastra de comunismul ruinator si criminal.

  Numai ca noi nu locuim in republica, si ca atare ii rugam pe toti oamenii de bine, pe democrati si pe toti anticomunistii care locuiesc intre Prut si Nistru sa faca cunoscut acest articol pana in cele mai izolate colturi ale republicii.

  Iar asta pentru binele nostru al tuturora, pentru satisfactia ca am facut fiecare tot posibilul pentru a elibera republica noastra de ciuma rosie rusofona care s-a abatut asupra ei.

  In eventualitatea ca ne veti satisface aceasta dorinta, va multumim anticipat si va ramanem indatorati.

 6. Pt Vasile

  Dati-mi o relatie sa ne intilnim si sa discutam.

 7. Pt Runaway

  Mersi, am vazut toate acestea. Este oribil si rusinos „ce” (ce batjocura) avem noi in fruntea statului, nici nu pot spune „pe cine”, ca nu merita.

 8. Doamna Pavlicenco,

  Am vrut sa spun ca informatia plasata pe blog trebuie bine dozata,
  adica sa fie PRINTRE MESAJELE principale
  mai multe articole optimiste, de incurajare
  totodata si UMOR pentru relaxare.

  La fel cum se aduna diferite flori pentru a face un buchet multicolor,
  sai cum se pregateste o masa de sarbatoare,
  deci, se cere si aperitiv si chiar desert.

  Cred ca este bine ca plasati niste fotografii,
  hai sa le zic, NEPOLITICE, dar care sugereaza o idee,
  sau creaza o dispozitie…

  Caci nu este bine sa fim prea sobri si numai in culori inchise…
  uneori chiar se cere ceva cochet…
  ca sa fie un echilibru…,

  Si mai cred ca PNL nicidecum nu trebuie sa treaca la o activitate pasiva
  chiar si daca v-ati retras din compania electorala
  Consider ca trebuie sa militam pentru idealurile noastre la fel de activ,
  Sa militam pentru un viitor frumos cum ni-l dorim, cum il putem crea si cum il meritam.

  Totodata, va rog, sa primiti glumele noastre cu mai multa …relaxare.

  Relaxarea este foarte buna pentru sanatate!
  Fiti siguria ca NOI VA IUBIM si va concidram un lider al nostru.
  De aceea si suntem mereu prezenti pe blogul dvs.

  Va multumesc pentru clipele minunate pe care le petrecem pe blogul dvs si
  Toate cele bune!

 9. Noroc, Runaway,esti lunetist la vorba, BRAVO. Pun „pariu” ca Voronin la Moscova o fi primit deja un pumn in fata si papca dupa cap de la ai sai. Dar sa vedem ce minciuni ne mai aduce.

 10. da, emotionant articol .. pacat ca nu poate ajunge rapid la inima tuturor , pacat ca avem multi mancurti , pacat ca avem multi venetici in Moldova.. pacat ca UE este prea inactiva fata de Moldova , pacat ca SUA ne-a lasat in sfera de influenta ruseasa.. pacat de poporui harnic si gospodar.. PACAT CA MOLDOVENII SUNT PREA BUNI SI RABDA .. LUI VOVA TREBUIE DE RASPUNS PE MASURA .. dar … fortele sunt inegale…DOAMNE , FA O MINUNE LA 29 IULIE ! ELIBERERAZA MOLDOVA DE LEPRA COMUNISTA!

 11. Ceea ce a declarat Vitalia la http://www.jurnal.md/article/18019/ este interesant si merita comentat.
  Avigdor Lieberman, ministrul de externe al Israelului nascut in Chisinau, care ii e prieten lui Voronin si lui Tkaciuk, este in spatele buletinelor de vot false pregatite pentru alegerile din 29 Iulie din RM.
  Fortele democratice din Zimbabwe au aratat rolul Mossadului israelian in frauda electorala a dictatorului Robert Mugabe din Zimbabwe. Vezi de exemplu http://kickmugabeout.blogspot.com/2008/12/israel-is-bully- and-two-facedthey.html . “Recently, the opposition Movement for Democratic Change (MDC) accused an Israeli software company with Mossad links of changing computerized voter registration lists to rig the recent election in Mugabe’s favor. Tendai Biti, the MDC’s Secretary General, accused Cogniview of helping Zimbabwe’s Central Intelligence Organization (CIO) of rigging the election. Cogniview’s CEO, Yoav Ezer, called the
  allegations ‘science fiction.’ The Zimbabwe Guardian in London reported that Ezer had contacted Phil Matibe, an MDC official in the
  United States, to pressure MDC officials to retract the allegations about Israel’s role in fixing the election.”
  Motivul de ce Avigdor Lieberman il sprijina pe Voronin, in afara de „prietenie”, este ca omul (Lieberman) este implicat in tot felul de trafic (femei, droguri, etc.), inclusiv prin R. Moldova.
  Sursele care indica rolul lui Lieberman si a unora conectati cu Mossadul in falsificarea electorala in RM provin din partidul de opozitie Kadima, care isi da seama ca un scandal bazat pe adevar … ar duce la caderea guvernului israelian.
  Guvernul israelian a luat recent o linie anti-romaneasca. Acest lucru are o explicatie foarte simpla: ministrul de externe israelian, Avigdor Lieberman, nascut in Chisinau si fost informator al KGB-ului, este romanofob, si a promovat romanofobia printre liderii diasporei evreiesti din diverse tari. Este de asemenea foarte adevarat ca dorinta lui Basescu de a stabili o misiune diplomatica la Ramallah in Palestina nu este pe placul autoritatilor israeliene, cum nu e nici linia lui echidistanta in conflictul israeliano-palestinian.
  Recent Basescu i-a trimis o scrisoare lui Obama printr-o persoana din National Security Council a Statelor Unite, deci nu printr-un canal diplomatic, in care se plangea de implicarea israeliana in politica RM.

  Toate cele bune,

  Aurelian

  http://www.jurnal.md/article/18019/

  Eveniment

  Joi, 16 iulie 2009,17:13

  17:13 // ŞOC: Buletine speciale „PCRM – votat” se „prepară” în Israel

  autor: JurnalTV

  Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Vitalia Pavlicenco a declarat, astăzi, că deţine unele informaţii porivit cărora, în Israel, sunt editate, după o tehnologie avansată, buletine de vot, care ulterior, după închiderea secţiilor de votare la 29 iulie, să le substituie pe cele din urnele de vot.

  Urmăreşte acest reportaj aici: http://www.jurnaltv .md/?article= 3138

  Recomandă acest articol

  Adaugă / Vezi toate comentariile
  Vizualizāri:
  221
  Comentarii:
  2

 12. C E S L A V,
  mersi…
  sper, degraba sa ne intilnim pe blogul meu,
  tot aici in UNIMEDIA…
  Ma veti recunoaste, la sigur!

  Vacanta frumoasa la toti!

 13. Runaway=Shiva=Valenta

  Adevarat?

 14. G O G A

  Adevarat!
  M-ai prins!
  Pentru ca eu nu pot minti,
  deci, nu pot nega!
  dar
  eu as pune in urmatoarea ordine:
  Valenta > Shiva > Runaway.
  Ghjiceste de ce?

 15. Dna P A V L I C E N C O,

  CRED CA NU O SA VA SUPARATI DACA AM SA SPUN,
  CA EU NU AS FI LASAT TITLUL ARTICOLULUI DE MAI SUS.
  SA FIE CAP DE AFIS, CUM SPUN JURNALISTII,
  CHIAR SI DACA NU ESTE AL DVS.

  AS FI SCRIS UN TITLU CU MULT MAI OPTIMIST SI CONSTRUCTIV,
  CARE AR DESCHIDE NOI ORIZONTURI SI, LA SIGUR, O IESIRE DIN SITUATIE.

  ATI FI PUTUT FACE O INTRODUCERE LA ACEST ARTICOL,
  INTITULAT CU O, SA ZIC ASA, LOZINCA DE CHEMARE LA ALEGERI…
  SAU NEADMITEREA CA ACESTE PERICOLE SA SE INTIMPLE,

  IAR MAI JOS DEJA AS FI DAT ARTICOLUL CU TITLUL AUTORULUI.

  DE CE AS FI PROCEDAT ASA, CRED CA ESTE CLAR!

  SUNT MULTI CARE CITESC DOAR TITLURILE
  SI LI SE INTIPARESC IN MINTE…

  ASA TITLU TE DESCURAJEAZA SI… LA SIGUR CA,
  NICI UN COMANDANT DE OSTI NU VA CHEMA OSTASII LA LUPTA CU UN ASA SLOGAN!

  IAR DVS, IN POSTURA CE O AVETI, TREBUIE SA FITI CA JANNA D’ARC!
  DECI, SA INCURAJATI, NU SA NE SPERIATI CU PRAPASTIILE…

  CACI NOI SUNTEM IN PRASTIE, INSA DEJA IESIM
  SI BIRUINTA ESTE A NOASTRA.
  TOATE [PREMIZELE LUCREAZA IN FAVOAREA NOASTRA!

  UN LIDER INTELEPT LE VEDE SI APASA ANUME PE ACESTE PEDALE…

  DEJA TREBUIE SA PLEC LA BISERICA,
  CACI ACOLO LITURGHIILE SUNT DOAR O ORA,
  LA 9.00 – IN LIMBA POLONA ,
  LA 10.30 – IN LIMBA RUSA,
  LA 12.00 – IN LIMBA ROMANA,
  LA 13.30 – IN LIMBA GERMANA
  LA 15.00 – IN LIMBA ENGLEZA.

  DUMINICA PLACUTA LA TOATA LUMEA,

 16. Ptu Valenta
  Asa este ordinea in care ai aparut…..
  Asta te caracterizeaza….o femeie cuminte si educata….
  un zeu, care poate fi si bun si aspru….ca toti zeii in functie de situatie….si in sfirsit…un suflet fugar in universul ghindirii….

 17. Ptu Valenta

  Daca intelegi si tu de ce am pus ordinea absolut inversa….
  Ma caracterizeaza: traiesc prezentul, ma bazezi pe experienta mea si a altora din trecut si imi planific viitorul….tinind cont de toate circumstantele…Asa pot lua decizii echilibrate si asigur un grad mai inalt al riscurilor…practica pozitiva pentru mine, constatata de multi ani.
  Altii poate au o tactica mai buna, dar a mea este cam asa…

 18. Pentru nina gonta

  Ce ati mai reusit sa faceti pentru a da jos comunistii de la putere?
  Pe unde ati mai fost si pe cine, chiti ati mai convins sa voteze PL, PLDM si AMN?
  Dupa dezbaterile electorale cu participarea Pavlicenco, puteti comenta ceva ? Cine v-a placut cel mai tare din liderii partidelor democratice ? Care vi s-a parut ca este mai transant si curajos, cu ghindurile invesmintate in cuvinte si coerent expuse ?
  O mai plefturiti si dupa aceasa pe Pavlicenco?
  Nu am citit pe acest blog scuzele dvs pentru familia Pavlicenco si membrii PNL….
  Nu puteti depasi faza de om rautacios ….si neinformat….

 19. G O G A

  OK,
  VALENTA ESTE PURA, BLINDA, BUNA SI FOARTE SIMPLA,
  ASA CUM NE-A CREAT DUMNEZEU,
  UNEORI ESTE CHIAR CU O NAIVITATE DE COPIL

  VALENTA = PORUMBEL CARE SE INCREDE TOTALMENTE IN BRATELE LUI DUMNEZEU.

  SHIVA –
  ESTE INGERUL, SAU ZEUL RAZBOIULUI, CARE ESTE TRIMIS DE DUMNEZEU
  ATUNCI CIND CREDINCIOSII LUI, ASA CUM ESTE VALENTA,
  SUNT CAPTATI DE FORTELE RELE…
  SHIVA VINE CU FURIE SI ELIBEREAZA PE CEI INOCENTI…

  RUNAWAY
  ESTE PERSONAJUL CARE A FOST CAPTAT DE FORTELE RELE, ADORMIT IN LUMEA MATERIALA
  SI VREA SA SE ELIBERE, SA PLECE ACOLO DE UNDE A VENIT SI UNDE ESTE IUBIREA INIMII LUI,
  ADICA IN ALTE SPATII DE EXISTENTA –
  IN UNIVERSUL SPIRITUAL CARE E MAI PRESUS DE CEL AL GINDIRII OMENESTI…
  DE FAPT TU AI INTELES ACESTE [PERSONAJE
  ……………………………………..
  – DAR DE CE SCRII „si asigur un grad mai inalt al riscurilor…”?

  ITI PLAC RISCURILE???

  EU AS VREA SA NU EXISTE SITUAITII DE RISC,
  DAR ELE EXISTA! SI UNEORI TREBUIE SA NE ASUMAM NISTE RISCURI!

  APOI SCRII> „practica pozitiva pentru mine, constatata de multi ani.”
  DE CITI ANI???

 20. G O G A
  DE FAPT, VALENTA ESTE MOLDOVA

  SI INGERII LUI DUMNEZEU O VA ELIBERA DE CEI NELEGIUTI

  IAR RUNAWAY ISI MA GASI TIHNA,
  NUMAI ACCPTIND VOIA LUI DUMNEZEU SI
  ASTEPTIND SA VINA TIMPUL POTRIVIT INTOARCERII…
  CACI,
  CHIAR SI DUMNEZEU RESPECTA LEGILE FIZICE ALE COSMOSULUI MATERIAL,
  DE FAPT, CHIAR EL LE-A CREAT SI LE-A FIXAT SA MENTINA ORDINEA IN TOATE.

  CACI TIMPUL ESTE UN FACTOR IMPORTANT… INCLUSIV PENTRU MOLDOVA,
  POATE, DE ACEEA, INCA NE MAI ZBATEM INCOLO SI INCOACE,
  CACI
  DE FAPT, INCA NU A VENIT TIMPUL

  DAR, FITI SIGURI, CA ESTE ADEVARAT PROVERBUL>
  NU ADUCE ZIUA CIT ADUCE CEASUL!

  ADICA
  CIND VA VENI TIMPUL UNIRII,
  NICI CHIAR FUNDUL IADULUI NU VA REZISTA
  VALULUI CEL MARE CARE VINE…

  DA, SE APROPIE ACEA CLIPA…
  CINE ARE VIZIUNE PENTRU VIITOR, DEJA O VEDE!

  ASA CA BUCURATI-VA DIN TOATA INIMA!

  SI LASA SA FIE AMARITI CAMUNISTII ASHTEA RATACITI
  SI BOLNAVI DE CAP

  IAR NOI, INOCENTII LUI DUMNEZEU DEJA PUTEM JUBILA,
  CACI CEASUL SE APROPIE…

  O, SCUMPA L I B E R T A T E!

 21. ptu Valenta

  – DAR DE CE SCRII “si asigur un grad mai inalt al riscurilor…”?

  Raspuns: Toata viata noastra este plina de riscuri. Orice miscare poate fi legata de un risc.
  Probabil nu m-am exprimat explicit. Am dorit sa spun ca incerc sa obtin un grad pe chit chit mai inalt de evitare e erorilor, a urmarilor negative in urma deciziilor mele sau colective.
  APOI SCRII> “practica pozitiva pentru mine, constatata de multi ani.”

  Raspuns: „de multi ani” este raportat la virsta mea. In proportie ar fi circa ca 92% din anii mei. De la virsta de 5 ani am inteles riscurile si responsabilitatile pentru actiunile si inactiunile omului. Desigur cu masura adecvata virstei….si pina in prezent.

  DE CITI ANI???

 22. ULTIMELE stiri sunt socante;

  Congresul PDM… SI RETINEREA LUI CHIRTOACA

  Azi
  Dumitru Diacov, președinte PDM A DECLARAT:

  „Suntem un partid de stânga de tip european…
  PCRM este un partid populist și marxist.”

  Fiind ” marxist’, deci, de fapt sunt aceeasi comunisti???

  Fiti atenti cum vorbeste Lupu:
  „Vă îndemn în campanie să fim tari și învingători!”

  Ce slogan si ce ton sigur de reusita…

  Sa stiti ca asa CUM VORBESTE LUPU place oamenilor,
  caci toti vor siguranta.

  Caci ei vorbesc cu tarie si constructiv, dar,
  pazeste-ne DOAMNE, tocmai aici este si pericolul.

  Iata unde poate fi adevarata prapastie!

  De ce liderii de opozitie nu vorbesc cu ton de BIRUINTA,
  cu ton de inaintare?

  Despre asta vroiam sa atentionez.

  Caci avem nevoie de LIDERI CARE SA NE CONDUCA LA BIRUINTA SIGURA!

  Pentru asta trebuie mai intii LIDERII sa creada in ACEASTA BIRUINTA,
  ca sa poata vorbi cu fermitate!
  ca sa convinga lumea!

  In orice caz, sa nu ne pierdem calmul, ci
  SA NE UNIM SI SA VOTAM TOTI PARTIDELE DE OPOZITIE

  Votati PL, PLDM SI AMN.

  EU VOI VOTA LA SIGUR cu PARTIDUL LIBERAL!

  caci imi place cum vorbeste Chirtoaca!

  Vocea lui nu tremura si e curajos!

  UNIRE FRATILOR!

  ACESTE 3 PARTIDE NU NE-AU TRADAT la 3 iunie,
  DECI NICI NOI NU AVEM DREPTUL MORAL SA ii tradam

  Sa venim toti la VOT!

 23. oh, m e a c u l p a

  corectez greseala:

  Diacov s-a referit la PCRM ca fiind „populist si marxist”
  deci, nu despre PDM
  asta este bine, si speram ca PDM va lua cit mai multe voturi de la pcrm

  Doamne, ajuta-ne!

 24. Posted by Ionut on iulie 10, 2009 at 23:51

  Mie mi se pare simpatic analfabetul. fara nici o legatura cu nimic … mira-m-as ca ce zice el sa nu fie corect! Acum mai mult timp Zoso avea un concurs cu un ceas sau ceva in genu … si nu erau decat vreo 5 – 10 inscrisi printre care si eu .. ghici ce … nu s-a mai anuntat nici un castigator, iar cand l-am anuntat ca vreau sa stiu cine a castigat m/a banat! Fain nu!? CE PAREREA AVETI DE ATITUDINEA SARLATANULUI DE ZOSO,CARE CERSERSTE LINKU-URI,PT A RAMINE PRIMU.DA-TI TOATE LINK-URILE LUI ZOSO ,POATE ASA ACEST SARLATAN CIBERNETIC NU MAI INSALA NAIVI SI NU SE MAI PRESTEAZA LA ASEMENEA MAGARII, PT A AMINA INEVITABILUL.,ADICA PIERDEREA POZITIEI DE LEDEAR.FELICITAR CABRAL.ESTI UN ADEVARAT LEADER.ASTEPT PAREREA VOSTRA.

  in sfirsit se face dreptate. poli timisoara la 2 pasi de eliminare si steaua la 3 pasi de europa ligue.baietilor lui bergodi le doresc un parcurs cit mai lung in europa ligue, dar ceea ce ii doresc si echipei de pe bega, dar liga secunda.

 25. flowers_of_liberty

  DACA VREI SA FII SANATOS-TREBUIE SA DUCI UN MOD DE VIATA CORESPUNZATOR,

  DACA VREI SA FII BOGAT- TREBUIE SA AI NOROC SI SA MUNCESTI FOARTE MULT,

  DACA VREI SA FII IUBIT – TREBUIE SA CAZI CUIVA TRONC-HODORONC LA INIMA,

  DACA VREI SA FII FERICIT – TREBUIE SA CREZI CA ESTI ASA,

  DACA VREI SA FII LIBER – TREBUIE SA VOTEZI PENTRU LIBERTATEA TA! TU DOAR VREI SA FII LIBER. SAU NU VREI? ORI TU ESTI DEJA LIBER?

  DAR DACA ITI VEI FACE UN ZIAR AL TAU SI VEI SCRIE CEVA PENTRU CA APOI A DOUA ZI SA PRIMESTI O RECOMANDARE DE LA CINEVA CARE
  VA PREFACE MUNCA TA DE ZILE BUNE IN PRAF, CE VEI SPUNE ATUNCI?
  SAU DACA STAI CU FRICA IN SAN CA ITI VOR BLOCA ACCOUNTUL PE ODNOKLASSNIKI ORI PE FACES PENTRU CA SCRII LUCRURURI LEGATE
  DE POLITICA PE ACESTE SITURI? ORI CA CINEVA TE POATE SPIONA DUPA IP? EI, FRATICA, UNDE ESTE LIBERTATEA NOASTRA?

  CATUSELE CARE AU CUPRINS AMAGITOR LIBERTAEA NOASTRA TREBUIESC SFARAMATE SI TRIMISE NAH… CAT DE ISCUSIT AR FI ELE MASCATE SI DECHISITE IN TOT FELUL DE AMBALAJE COLORATE!

  VOI FACETI CEVA PENTRU LIBERTATEA NOASTRA COMUNA? ACUM ESTE CAZUL SA LIBERAM ACEST
  DAR UNIVERSAL DIN IMBRATISARILE DULCI SI FATARNICE ALE LUI VORONIN SI CLICII LUI!

  TREZESTE-TE FRATICA, PUNE SI TU CUVANTUL SI UMARUL PENTRU LIBERTATEA TA.

  VIITORUL SI ISTORIA TE VA APRECIA ORICUM,
  IAR COPII TAI SE VOR MANDRI CU TINE VREODATA, IAR DE NU TE VEI IMPLICA – VIITORUL NU TE VA JUDECA SI NICI ISTORIA NU-TI VA SPUNE NIMIC, COPIILOR TAI NU LE VA TRECE PRIN GAND CE PUTEAU CANDVA SA FACA MAMA SAU TATA, DAR NU AU FACUT-O. TOTUL SE VA ASEZA LA LOCUL LUI SI FARA IMPLICARE CUIVA…

  MARE CEAPA DEGERATA, UNUL IN PLUS SAU UNUL IN MINUS… DAR SATISFACTIA MORALA A CELOR IMPLICATI IN LIBERAREA LIBERTATII NOASTRE VA FI CEREASCA, IAR CONSTIINTELE LOR VOR FI MANDRE DE CEEA CE-AU INFAPTUIT IMPREUNA INCA MULTI, MULTI ANI INAINTE, POATE CHIAR PANA LA CLIPA CAND VOR TRECE IN NEFIINTA…

  MEDITATI CATEVA CLIPE ASUPRA OPORTUNITATII DE A AVEA UN CONFORT INTERIOR BENEFIC PE MULTI ANI INAINTE, MEDITATI CATEVA CLIPE
  ASUPRA OPORTUNITATII DE A NE CONSIDERA NISTE PARINTI DEMNI IN FATA COPIILOR NOSTRI, MEDITATI CATEVA CLIPE ASUPRA OPORTUNITATII DE A DEVENI CA NISTE EROI IN FATA PRIETENILOR NOSTRI, IN FATA SOTILOR SI SOTIILOR NOASTRE, IN FATA BUNEILOR NOSTRI – CATEODATA MAI NEPUTINCIOSI IN FATA UNOR PROVOCARI NOI, IN
  FATA COLEGILOR TAI DE SERVICIU.

  FII CURAJOS, FII INDRAZNET, MERGI BARA LA BARA ALATURI DE KOMI, AVALANSA A LUAT VITEZA, VIN TIMPURI NOI! NU FAC PROPAGANDA
  POLITICA, VA INDEMN SA VA GANDITI CE VREAU EU DE LA MINE SI CE VREAU EU DE LA VOI SI PENTRU CE VA PROPUN CEEA CE VA PROPUN.
  TIMPUL TRECE, COPILARIA SI TINERETEA SUNT CELE MAI SCURTE PERIOADE ALE VIETII)))) IAR BATRANETEA, CRED CA ESTE CEA MAI LUNGA. O FI FIIND, DRACU S-O STIE…

  PA, VA IUBESC PE TOTI!

 26. F L O W E R S _O F_ L I B E R T Y

  IMI PLACE CUM SCRII:

  „FII CURAJOS, FII INDRAZNET,..
  AVALANSA A LUAT VITEZA, VIN TIMPURI NOI!…”

  dar de ce te scuzi ca faci „propaganda politica”
  Ba e cazul sa faci!

  e cazul ca toti sa iesim din falsa smerenie in care ne-a tinut pcrm… si altii!
  e cazul
  sa nu mai fim TIMIZI,

  ci sa luptam deschis!
  TOTI
  sa vorbim nu cu jumatate de gura
  ci in gura mare!
  oriunde am fi!
  Chiar Dumnezeu ne da aceasta libertate!

  CURAJ si VITEJIE!

 27. Dna P A V L I C E N C O,

  SIMT CA V-AM OFENSAT SI NU ATI MERITAT!

  DUPA CE ATI LUCRAT ATIT DE MULT
  CU FOARTE MARE SACRIFICIU SI MULTA ABNEGATIE

  CU ADEVARATA DRAGOSTE PENTRU TARA SI REPUBLICA MOLDOVA…
  Eu,
  chiar daca am avut ceva de spus, trebuia sa o spun tacticos,

  Sincer, va spun, ma mustra constiinta, va rog, iertati-ma!

  ACUM SUNTEM IN SITUATIA CIND TREBUIE SA NE CONSOLIDAM EFORTURILE
  SA ME UNIM si SA NE SUSTINEM unul pe altul…

  Dar, va rog sa tineti cont ca am vrut sa atentionez la
  titluiri, rubrici si tonul din Literatura si Arta,

  Stiu ca dl Dabija o facea cu bune intentii,
  insa.. noi nu mai PUTEM si nu mai vrem mereu sa stam sufleteste in genunchi
  cu „Vai de capul nostru” si „La marginea prapastiei”

  Ci vrem sa ne ridicam duhul si privirea

  Vrem sa ne INCURAJATI prin tot ce scrieti
  si sa ne conduceti spre VICTORIA SIGURA SI DEPLINA.

  Va rog sa fiti intelegatori si atenti la ce v-am spus,

  Caci am facut-o pentru a TRECE la un ALT TON in presa si politica nationala!

  Nu mai vrem sa fim miorlaitici,
  ci vrem sa schimbam FINALUL din Balada MIORITA,
  adica
  dorim BIRUINTA BINELUI asupra raului
  nyu mai vrem sa credem in puterea raului.

  Nu mai vrem sa ne plingem de mila, ca iata, bre, in ce situatie am ajuns,
  ca e vai de capul nostru, ca suntem la margine de prapastie…

  Moldova nu este la margine de prapastie,
  Moldova nu este vai de capul ei!

  Avem cel mai mare procent de intelctuali cu studii superioare din Europa.

  deci, avem un POTENTIAL ENORM!

  Aceste idei de descurajare ni le-au inculcat calaii comunisti nkvd-isti!

  RIDICATI_VA, oameni buni,
  nu va mai cersiti drepturile,

  Ci mergeti si le luati

  Da, LUATI-VA DREPTURILE CU ASALT!
  Luati-va drepturile istorice si nationale cu INDRAZNEALA!

  dar sa actionam numai in mod civilizat!

  deci, fratilor si surorilor, sa ne iertam unul pe altul
  sa ne unim si sa MERGEM SPRE VICTORIA ce ne-o DORIM!

  Respirati L I B E R T A T E A!

 28. Ptu Valenta
  Valenta, da ce zic fratii si surorile noastre din toata tara, care merg la biserica zi de zi ? Ei vor vota comunismul sau libertatea sau acolo nu se discuta despre viitor ?

 29. Si de cind te ocupi cu dezinformarea????
  Oare Mitropolia Basarabiei nu a fost instituita cu suportul lui Vlad Cubreacov si PPCD ???

 30. Ptu Dumitru Pogolsa
  La cine va referiti despre dezinformare ?

 31. G O G A

  La Biserica mergem sa ne rugam lui Dumnezeu,
  acolo nu se face politica, absolut deloc.

  Consider ca e bine asa, caci politica e… cum e!
  Oamenii au nevoie de un local sacru, unde sa poata regasi linistea sulfeteasca,
  unde sa fie lasati in pace de toate grijile lumesti, de GLORIA MUNDI!

  Biserica este un local de reculegere si nu de dispute politice.

  Insa, asta nu inseamna ca nu NE INTERESEAZA ALEGERILE
  si vom veni la votare.

  Nu pot sa spun despre toti cine cu cine vor vota, insa, la sigur, eu, familia mea
  si multi din prietenii mei vor vota cele 3 partide de opozitie!

  Chiar azi Liturghia a fost, hai sa zic asa, axata pe Ps. 23

  DOMNUL E PASTORUL MEU
  NU VOI DUCE LIPSA DE NIMIC,

  EL MA PASTE IN PASUNI VERZI,
  EL MA DUCE LA APE CRISTALINE…

  Deci, noi toti, cintind acest psalm
  ne intarim in credinta in Dumnezeu
  iar in inima se reinstaureaza o pace benefica,
  increderea, speranta si bucuria!

  De aceea, dupa ce iesim din Biserica, observi fetele credinciosilor, iradiind de lumina si bunatate!

  Vorbeam in unul din comentariile precedente, ca Dumnezeu a vrut sa conduca poporul ales,
  insa israelitii strigau ca vor sa aiba un rege si, iata, ce aflam,
  fara sa ne spuna cineva direct, din psalmul cintat azi in Biserica,

  ca insusi regele David, care a scris si a cintat acest Psalm,
  se adresa lui Dumnezeu, numindu-l „Pastorul meu!”
  deci, recunostea, ca deasupra oricarui REGE, cit de mare ar fi,
  este DUMNEZEU, care de fapt este Pastorul cel BUN…
  .
  Ginditi-va si voi mai departe ce am mai vrut sa spun!

  Mai departe, faceti comparatie cu Balada Miorita pe care eu am invatat-o pe de rost,
  si le-am invat si pe fiicele mele…
  deci,
  in Balada este vorba despre 3 ciobanei…
  Dar NOI AVEM NEVOIE nu de ciobanei ci DE UN PASTOR,
  si nu de un Pastor oarecare, ci anume de PASTORUL CEL BUN
  care este viteaz si apara turma…
  nu de un ciobanel care nu stie ce se intimpla in jurul lui,
  si pe care o oarecare oita,
  Miorita il dumireasca de pericol, iar el totuna nu stie sau nu poate sa se apere…
  si balada contnua… cu lacrimi, de vai de capul nostru!

  cu un asa ciobanel, IN CE SITUATIE RAMINE TURMA????

  Deci, avem nevoie de un PASTOR adevarat, adica de LIDERI BUNI.

  ca sa nu se mai repete istoria din balada Miorita
  In acest caz Biserica
  ne arat cine este Pastorul cel BUN,
  si ne da credinta ca El exista…

  ca sa putem cinta ca regele David, cu pace in suflet si siguranta:
  „Domnul e Pastorul meu,
  nu voi duce lipsa de nimic…”

  Meditati mai departe la acest subiect si veti intelege CE VREAU SA VA SPIN si care este rolul Bisericii

  Iata de ce Biserica se detaseaza de Gloria mundi,
  pentru ca are o alta viziune, de la o alta inaltime.

  Cred ca stiti ca anume Biserica Catloica este o Biserica militanta
  pentru DREPTURILE FUNDAMENTALE ale OMULUI in intreaga lume „NU VA TEMETI!”
  Stiti ce efect a avut aceasta chemare?
  Stiti ca anume din Polonia s-a pornit destramare lagarului socialist si rasturnarea comunismului in Europa de Est???

  V-am spus ca eu am multe de spus acestei societati!

  Dragii mei, sa nu aveti pareri preconcepute, ci incercati mai intii sa cunoasteti in esenta…
  Bine,
  Prea mult stau eu pe acest blog,
  am temerea ca dna Pavlicenco se supara ca ocup prea mult spatiu.

  Dragostea lui Dumnezeu sa ne UNEASCA!

  si este de observat, ca

 32. Pt Dumitru Pogolsa

  Cititi articolul lui Dabija aici http://www.pavlicenco.md/?p=150
  dupa care veti vedea ce e cu PPCD si cu Mitropolia Basarabiei… Articolul se numeste Killerii redesteptarii nationale.

 33. In mesajul de mai sus,
  citeva fraze au fost sterse accidental

  si anume de la aliniatul din partea de jos:

  „Cred ca stiti ca anume Biserica Catloica este o Biserica militanta
  pentru DREPTURILE FUNDAMENTALE ale OMULUI in intreaga lume.”

  Mai departe trebuie sa urmeze asa:
  Sloganul strigat in Piata la mitingurile PLDM “NU VA TEMETI!” este de fapt,
  chemarea de incurajare a Papei Ioan Paul al II-lea
  catre tineretul din Polonia prin anii 1976, daca nu gresesc…

  Stiti ce efect a avut aceasta chemare?
  Stiti ca anume din Polonia s-a pornit destramare lagarului socialist si rasturnarea comunismului in Europa de Est???

  V-am spus ca eu am multe de spus acestei societati!

  Dragii mei, sa nu aveti pareri preconcepute ci incercati mai intii sa cunoasteti in esenta…

  E tirziu,
  si eu prea mult stau pe acest blog,
  am temerea ca dna Pavlicenco se supara ca ocup prea mult spatiu.

  Doresc ca
  Dragostea lui Dumnezeu sa ne UNEASCA!

 34. salutare, si ma bucur ca acest articol a ajuns in vazul poporului roman din Moldova (va multumesc pentru spatiul acordat).

  cum declarasem anterior, „cine are ochi are sa vada„.

  as vrea doar sa concretizez ca acest articol nu imi apartine mie.
  articolul l-am preluat de pe adresa:
  http://politicom.moldova.org/news/nicolae-dabija-la-marginea-prpastiei-202422-rom.html

  am vrut sa atrag atentia poporului Moldovei [exclusi comunistii]
  la planurile diabolice ale „d-nului” Voronin in legatura cu transnistrizarea Moldovei, si ma bucur ca avem lume illuminata.

  nu sunt reprezentat al nici-unui partid, desi sprijin activitatea si programul Partidului Liberal.

  as vrea sa mai citez o adresa internet:
  http://social.moldova.org/page/-1068-eng.html

  pe aceasta pagina veti gasi un material video (diferit de cele prezentate in campania electorala; diferit de ceea ce veti gasi in presa de dezinformare comunista). acest material initial era proiectat spre cei plecati la munca peste hotare, insa, va fi de
  mare utilitate pentru acei dezinformati si „spalati pe creier”.

  urgentez pe toti sa voteze opozitia: PL, PLDM, AMN.

  nu le dati comunistilor iertare: jos pcrm, ppcd ,pd si ceilalti sateliti ai comunistilor.

  29 iulie – Votul Tau Conteaza! (… unde-s doi puterea creste …)
  Pentru o Moldova Democrata cu orientare in Uniunea Europeana.

  Alegerea Mea e PL – sunt liberal si punctum.

 35. Не могу вспомнить.

 36. Apropo de FOLCLOR…

  Doinele noastre de jale si cintecele de la petreceri, ca de exemplu:

  „Si-asa imi vine cite odata // sa dau cu cutitu-n piatra…”
  si
  „Fa Marie cu bariz…” sau „… cu deadea Vanea”…

  sunt nu numai imorale, dar si descurajante…

  Dragii mei,
  sa ne dumirim ce cintam, caci asta intiparim in minte
  si anume – IDEEA IMPOSIBILITATII SCHIMBARII SITUATIEI

  CULTIVAM mentalitatea invinsului

  iata cum am ajuns in situatia de VAI DE CAPUL NOSTRU,
  ca am lasat viermele cel rau sa intre in interiorul nostru.

  Dar NOI AR TREBUI SA CULTIVAM INCA DIN SCOLI CARACTERE PUTERNICE,
  LIDERI CU O VIZIUNE SANATOASA, CONSTRUCTIVA SI INDRAZNEATA!

  SA EDUCAM LIDERI CARE POT CONDUCE LA BIRUINTA!
  SA STIE SA CONDUCA numai tara ci si economia LA BIRUINTA,

  Nu avem nevoie de lideri care tradeaza, pentru ca nu vad perspective, NU AU ALTE SOLUTII!

  ACESTEA nu sunt PASTORII CEI BUNI!
  pentru ca nu stiu decit sa ne aduca la esec politic si economic;
  nu stiu decit sa ne mentina atitea ani in stare de cersetori si dependenti de doanatii si imprumuti.

  Mass media, (inclusiv Radio Moldova cintecele sale de jale…) trebuie sa RE-VADA ce propaga!

  Muuuuu 1 si Radio Moldova au cultivat, stiind sau nestiind ce fac, O MENTALITATE CARE DESCURAJEAZA
  SI CARE LUCREAZA LA DISTRUGEREA NOASTRA DIN INTERIOR…

  ACUM, SA VA SPUN DESPRE GERMANIA, DUPA CEL DE-AL DOILEA RAZBOI MONDIAL.

  NEMTII, aflati in situatie catastrofala, NU DISPERAU, nu cintau doine de jale si
  nu se plingeau pe soarta. Ei aproape ca nu au contece triste in folclorul lor!!!

  Ba chiar mereu cintau cintece in ritm saltaret, de bucurie, de incurajare
  si lucrau tacind si rabdind, nespunind nimanui de durerea interioara,

  LUCRAU, LUCRAU,LUCRAU si nu asteptau granturi si nici imprumuturi, nici donatii!
  Astfel au scos mai repede GERMANIA din situatia de criza!

  Ei si pina in ziua de azi tac si LUCREAZA, nu spun in mod EXCESIV prin cite tragedii au trecut.

  Germania SI PINA AZI platesc DESPAGUBIRI LA EVREI etc. si nu refuza sa trimita ajutoare…
  Insa ei nu le-au cerut niciodata!

  Germanii au fost uniti, (platind chiar despagubiri la unele tari) dar au ajutat sa se repatrieze toti conationalii lor,
  ramasi in spatiul ex-sovietic sau in alte tari din fostul lagar socialist.

  Asta a intarit unitatea nationala, caci fiecare cetatean german stia ca TARA are nevoie de el.

  Priviti si la Franta dupa cel de al doilea razboi mondial!

  Franta era devastatai… dar a aparut UN LIDER ca Charles de Goll,

  Charles de Goll a stiiut cum sa scoata Franta din APATIE, din criza,
  a stiut ce sa vorbeasca si cum sa VORBEASCA pentru a vindeca ranile interioare ale oamenilor.

  El nu a cintat cintece de jale… CI a inceput sa desemneze o noua PERSPECTUIVA PENTRU FRANTA!

  Asta a ENTUZIASMAT POPORUL, a ridicat FRANTA din din ruinele sufletesti
  si incurajat PE FIECARE ca sa munceasca la Re-stabilirea ORDINII si bunastarii!

  Oameni BUNI,
  sa re-EVALUAM POSIBILITATILE ce le avem si sa fim curajosi ca Stefan cel Mare,
  care, adesea, desi era inconjurat de ostiri numeroase, CREDEA IN BIRUINTA
  si DUMNEZEU ii dadea dupa credinta lui!

 37. UN BASARABEAN DIN TIUMENI scrie:

  „…
  Da, comunizmul in Moldova a intrat in faza de agonie,
  iata, de unde este atmosfera de intimidare si de psihoza in crescendo.

  Asteptam linistit 29 iulie, totul va fi bine.

  O saptamana buna!

  Ion”

 38. NU VA FIE FRICĂ – COMUNISMUL PICĂ!

 39. bUCURATI-VA,
  CACI SI UN BASARABEAN DIN SIBERIA VEDE CLAR CADEREA FIAREI COMUNISTE!

  „Da, comunizmul in Moldova a intrat in faza de agonie,
  iata, de unde este atmosfera de intimidare si de psihoza in crescendo.”

 40. MAI IN SCURT FRATILOR,SUNTEM DESTUL DE INTELEPTI, M-AM CONVINS. STIM SA ANALIZAM COMENTARIILE EXTRAORDINAR,BRAVO TUTUROR! EU VA INTELEG PE TOTI,DAR AM SI O PROPUNERE, CA DUPA ALEGERI SA FONDAM ;CLUBUL-PAVLICENCO-ANALIZA POLITICA.

 41. Pt Ceslav

  Haioasa idee, cu acest club!

 42. Ptu Ceslav
  Eu sustin propunerea ta si sunt de acord sa demaram de acum initierea acestui club. De ce sa asteptam pina dupa alegeri ?
  Clubul trebuie sa fie un ONG dupa forma lui juridica.
  Denumire ?
  Sa propunem si sa votam pentru a alege denumirea.
  Statutul ?
  Il editam pe chit ai zice „peste”.
  Domeniul de activitate ?

  Aici trebuie sa vedem domeniile de activitate pe chit sa poate mai amplu, ca acest ONG sa poata cu adevarat influienta situatia politica in tara, sa poata participa la toate „microfoanele” si „tribunele” si sa aduca in toate casele oamenilor lumina dreptatii si a libertatii.
  Fondul statutar ?
  -10 000 lei! Mai mult ? Cine spune mai mult ?
  Demaram idea ?

 43. D R A G I I M E I!
  Barometru de opinie publica este o farsa, –
  se pregateste opinia publica sa… accepte fraudarea alegerilor!

  Mii de studenti nu vor putea lua parte la alegeri…

  Deci, chiar si alegerile vor fi o farsa!

  In orice caz, trebuie sa mergem la VOTARE TOTI!

  Oricum,
  totuna COMUNISMUL PICA,
  pur si simplu PICA INCET!

  Atita tot!

  Dar noi avem rabdare pina vor CADEA DEFINITIV!

  STEFAN CEL MARE SI SFINT NICI INTR-UN CAZ NU SE LASA „CAZUT JOS”
  CI IMEDIAT SE RIDICA, „CA VAZINDU-L AI SAI, SA NU SE INDARAPTEZE, DE ACEEA, RARU RAZBOI DE NU-L BIRUIA”

  STEFAN AVEA CREDINTA FOARTE MARE

  CRED CA ESTE NECESAR SA INTELEGEM CE INSEAMNA CREDINTA!

  POATE DEIN CAUZA ACEASTA DUMNEZEU ZABOVESTE_?
  CA SA INTELEGEM CA FARA CREDINTA NU PUTEM FACE MARE LUCRU?

  Doamne, ajuta-ne si intareste-ne!
  Stiu ca Tu vrei ca noi sa nu disperam, ci SA avem CREDINTA PUTERNICA!
  DEACEEA, DOAMNE, MILOSTIVE, INDURATOPRULE, mareste-ne CREDINTA!
  CACI CHIAR SI CREDINTA TOT TU O DAI!

  Caci si MOISE, cind i-au poruncit sa scoata poporul ales din robia egipteana,
  iar evreii nu il ascultau si cirteau impotriva lui, el simtea ca NU are credinta DESTUL DE PUTERNICA IN CEEA CE SPUNE.

  iATA DE CE EVREII, CARE SIMTEAU CU INIMAi nu il ascultau si nu il urmau.
  MOISE a INTELES ASTA SI A STRIGAT IN RUGACIUNE CATRE DUMNEZEU:

  DOAMNE, MARESTE-MI CREDINTA!

  SI ASTFEL, DUMNEZEU A VRUT CA MOISE SA INTELEAGA CA ESTE DEPENDENT OBSOLUT
  DE VOIA SI PUTEREA LUI DUMNEZEU. ca nu poate face nimic prin propriile lui puteri!

  Va spun, ca soarta popoarelor se hotareste in cer.
  Iar noi suntem ca pionii pe o tabla de shah…

  Sa nu va incredeti in puterile si aptitudile omenesti!

  Moise a putut face minuni, inclusiv a desfacut Marea in doua parti
  si apele stateau ridicate sus ca un zid
  ca sa treaca poporul evreu si sa scape de prigonitorii egipteni!

  Moise era un pastor la oi, un om bilbiit, dar Dumnezeu l-a ales ca sa conduca POPORUL ales.

  Insa, vroia ca Moise sa-si dea seama, ca anume DUMNEZEU lucra prin el,
  ca sa nu se mindreasca dupa cum este firea omeneasca…

  DUMNEZEU NE SMERESTE CA SA INVATAM CA SUNTEM ABSOLUT DEPENDETI DE EL…

  CIND NE VOM INTELEPTI CA SA INTELEGEM CA FA RA DUMNEZEU NU VOM PUTEA SCAPA DE ACEST BALAUR COMUNIST???

  v-AM PROPUS SA NE RUGAM FIECARE CUM POATE SI CUM PRICEPE,
  DAR SA SE ROAGE DIN TOATA INIMA, CU TOATA PUTERA DUHULUI
  SI UNII AU LUAT IN DERIDERE ACEASTA…

  OAMENI BUNI, NU-L DESCONSIDERATI PE DUMNEZEU
  SI NU-L DATI DE O PARTE,
  SPERIND CA VOI, CU APTITUDINILE SI TALENTELE VOM PUTEA IZBAVI TARA DE COMUNISTI!

  NU VA INSELATI, DUMNEZEU NU SE LASA BATJOCORIT!

  DECI, INCA MAI AVEM TIMP PINA LA ALEGERI, SI VA INDEMN, CACI INCA NU ESTE TIRZIU,
  CA FIECARE SA SE ROAGE IN CAMARUTA LUI STRIGIND IN FATA LUI DUMNEZEU
  CA SA NE AJUTE SA OBTINEM O MAJORITATE IN PARLAMENT!

  dOAMNE, DA-NE UN DUH DE RUGACIUNE SI DE POCAINTA,
  DOMANE, DA-NE DUH DE BIRUINTA!
  dOAMNE, STIM CA TI NU VREI CA NOI SA AGUNGEM LA DISPERARE,
  TE IMPLOR INTARESTE-NE SI MARESTE-NE C R E D I N T A !

 44. C E S L A V G O G A DNA P A V L I CE N C O

  SUNT DE ACORD
  SI MA BUCUR CA A APARUT ACEASTA IDEE.
  VOI CONTRIBUI CU TOT CE POT…

  DAR AS PUTEA MULT SA SACRIFIC PENTRU TARA!

  PENTRU CA ESTE NECESAR SA DISCUTAM SI SA ACTIONAM!

  DOAMNE, AJUTA-NE!

  P.S.
  VA ROG SA MA IERTATI DE GRESELILE COMISE…
  SUNT UN OM IMPERFECT.

 45. NU VA FIE FRICA, COMUNISMUL PICA,

  CHIAR SI DACA INCET, TOTUNA PICA!

 46. I can not participate now in discussion – there is no free time. But I will be released – I will necessarily write that I think on this question.

 47. 13-05-2008
  За особые за заслуги… Председатель парламентской группы Израиль – Молдова Авигдор Либерман удостоен ордена „Ordinul de Onoare”.
  Президент Республики Молдова Владимир Воронин подписал указ о награждении председателя парламентской группы Израиль – Молдова Авигдора Либермана орденом „Ordinul de Onoare”. Как уточнили в пресс-службе президента, этой государственной награды он удостоен в знак признания особых заслуг в развитии молдо-израильских отношений дружбы и сотрудничества.

 48. Либерман получит восьмиконечную звезду Молдовы
  Авигдор Либерман. Фото: Флэш 90
  эксклюзив
  14.05.2008 10:05 Шимон Бриман
  Республика Молдова наградила Авигдора Либермана орденом Почёта, отметив „особые заслуги” лидера НДИ в развитии двусторонних отношений. Награда станет подарком Кишинева на 50-летие израильского политика.
  ТЕГИ: Либерман – СНГ, Молдова
  Увеличить шрифт A A A
  Во вторник, 13 мая, президент Республики Молдова Владимир Воронин подписал указ о присуждении лидеру партии „Наш дом Израиль” (НДИ) Авигдору Либерману государственной награды „Орден Почета” (Ordinul de Onoare). Об этом порталу IzRus сообщил советник молдавского посольства в Тель-Авиве Игорь Молдован. Орден будет вручён председателю парламентской группы „Израиль-Молдова” Либерману „в знак признания особых заслуг в развитии молдово-израильских отношений, дружбы и сотрудничества”.

  Инициатором награждения Либермана являлась посол Молдовы в Израиле Лариса Микулец. Президент республики поддержал это предложение. Дата подписания указа связана и с 60-летием Государства Израиль, а также с приближающимся 50-летним юбилеем самого лидера НДИ, родившегося в Молдове 5 июля 1958 года.

  „Орден Почета” является второй по значимости наградой Молдовы для гражданских лиц. Им награждают за вклад в укрепление государственности, проведение реформ и демократических преобразований, за заслуги в развитии сотрудничества между Молдовой и другими странами, за миротворческую, благотворительную и спонсорскую деятельность. Орден изготавливается из томпака и представляет собой восьмиконечную позолоченную звезду. В центре ордена на синем эмалевом фоне – рельефное изображение герба Молдовы. Герб окаймлен венком из двух посеребренных пальмовых ветвей.
  Распечатать эту статью Версия для
  печати Отправить почтой Отправить
  эл. почтой Добавить в ЖЖ Добавить
  в ЖЖ

  http://izrus.co.il/dvuhstoronka/article/2008-05-14/634.html

  Либерман получит восьмиконечную звезду Молдовы

  читать полностью на IzRus
  Скрыть

 49. Întrevedere cu Avigdor Lieberman

  Preşedintele Republicii Moldova l-a primit pe Avigdor Lieberman, lider al partidului „Casa noastră Israel (Yisrael Beyteinu), preşedintele grupului parlamentar de prietenie Israel – Moldova. În cursul întrevederii au fost discutate aspecte vizînd evoluţiile social-politice de ultimă oră din Republica Moldova, inclusiv legate de procesul de reglementare transnistreană şi de apropiere de UE. Au fost abordate chestiuni privind stadiul actual al relaţiilor moldo-israeliene şi perspectiva extinderii şi aprofundării dialogului dintre Republica Moldova şi Statul Israel, Vladimir Voronin remarcînd contribuţia lui Avigdor Lieberman, originar din Chişinău, la consolidarea şi dezvoltarea raporturilor de colaborare moldo-israeliene. La finele întîlnirii; Preşedintele Moldovei ia înmînat lui Avigdor Liberman distincţia „Ordinul de Onoare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *