La marginea prapastiei

De pe http://www.jurnaltv.md/?article=3160,

preluat de pe:

http://politicom.moldova.org/news/nicolae-dabija-la-marginea-prpastiei-202422-rom.html

2. axios
17 Iulie, 12:21
LA MARGINEA PRĂPASTIEI
(Avertisment)

incoltita.jpgLa întâlnirea de acum câteva luni, pe care a avut-o cu Medvedev, la-pentagon.jpgpreşedintele Federaţiei Ruse, Voronin a acceptat condiţiile înaintate de Smirnov pentru unificarea „ţării”. Voronin are nevoie de o majoritate constituţională în viitorul Parlament pentru a duce la bun sfârşit planul de lichidare a statului Republica Moldova şi a ne elimina ca neam de pe această palmă de pământ. La acea întâlnire Voronin s-a obligat să schimbe până şi denumirea statului: Republica Moldova va înceta să existe, în locul ei va lua naştere Republica Federativă Moldovenească. Ea va fi alcătuită din două subiecte egale în drepturi – actuala Republica Moldova şi Transnistria şi se va afla sub protectorat rusesc. (In imagine: la stinga – o harta sugestiva, preluata din Ziarul de Garda. La dreapta – V.Pavlicenco la Pentagon, 1999, alaturi de ex-ministrul american al apararii William Cohen)

Vor fi scoase în afara legii stema actuală şi drapelul tricolor (este o condiţie categorică a lui Smirnov care a declarat că nu va accepta să se unească „sub drapelul românesc” − „под румыским флагом”). Limba rusă va căpăta statut de limbă de stat, „limba moldovenească” va fi trecută la alfabet chirilic, chiar dacă va fi şi ea formal o altă limbă de stat (după modelul Transnistriei, unde „limba moldovenească” e şi ea de stat, dar pe care n-o mai vorbeşte nimeni).

Mitropolia Basarabiei va dispărea.

Va începe „vânătoarea de români”, sub motiv că aceştia nu respectă Constituţia, Statul ş.a.Din păcate, acest plan diabolic şi criminal de „transnistrizare” a teritoriului nostru până la Prut a fost, se pare, acceptat de Barack Obama, preşedintele SUA, la întâlnirea pe care a avut-o acesta luni la Kremlin cu preşedintele rus Dmitri Medvedev, în schimbul “retragerii forţelor militare ruse din Transnistria”.
Ne aflăm în pragul unui cataclism naţional. De aceea trebuie să ne mobilizăm ca aceste alegeri să nu fie pierdute. E unica noastră şansă! Să-i atenţionăm pe cei care sunt pregătiţi să-i mai voteze o dată pe comunişti: veţi deveni complici la toate crimele ulterioare ale acestora. Ca şi Barack Obama.
Votând pentru comunişti, nu veţi vota pentru ei sau pentru Voronin, ci contra copiilor şi nepoţilor dumneavoastră. Lor le furaţi viitorul! Cu o indiferenţă criminală faceţi ca ei să devină nişte străini în propria ţară şi s-o părăsească în căutarea unui destin. Părăsind-o, cine va îngriji de mormintele dumneavoastră? Credeţi că Voronin şi urmaşii lui? Sau organizaţia locală de partid?! Mă îndoiesc.

Acum comuniştii fac totul ca să ne certe: copii şi părinţi, nepoţi şi bunici, intelectuali şi ţărani.
Ei şi-au bătut joc de noi opt ani de zile şi-şi vor mai bate joc mulţi ani, având votul, adică mandatul dumneavoastră. Când dânşii susţin că apără Patria, ei nu au în vedere şi patria dumneavoastră, a noastră, a moşilor şi strămoşilor, a nepoţilor şi strănepoţilor noştri. „Patria” lor şi Patria noastră sunt patrii diferite.
„Patria” lor e un fel de „Rodina” cu votcă pe gratis, în care ei veşnic să petreacă şi noi veşnic să muncim.
Ei ne „iubesc”, dar numai ca oameni docili, ca servitori, ca lăutari la mesele lor. Pentru dânşii Patria e un loc unde ei şi odraslele lor să se simtă bine, iar copiii noştri şi ai dumneavoastră – să le fie slugi lor şi copiilor lor şi pe viitor, ea identificându-se, de fapt, cu conturile lor bancare. Ce au comun cu acest neam alde Tkaciuk, Vitiuk, Eremciuk, Mişin, Radilov, Reidman, Todoroglo, Şipak, Bulgakov, Poleanski, Petrenko, Şmilenko, Bondarenko, Mironik, Iovv, Belcenkova, Moiseev şi încă atâţia alţi indivizi care ne urăsc de moarte, care nu ne cunosc limba şi pe care i-aţi făcut deputaţi cu votul dumneavoastră, ca astfel ei să se lupte legal contra acestui popor pe care tot ei l-au furat şi sărăcit, ca azi acesta să ajungă cel mai sărac din Europa?!
Ca să vă mintă, ei susţin că apără statalitatea, tocmai de cei care au creat acest stat în care ei să fie preşedinţi, miniştri, deputaţi. Dar întrebaţi-i: cine dintre ei a votat Independenţa, de ce în perioada de luptă pentru independenţă şi rupere de URSS Voronin stătea la Tiraspol (au nu chiar el pregătea secesiunea teritoriului din stânga Nistrului?!)

Ei vor să ne îndepărteze de Europa, făcându-ne ostatici ai Federaţiei Ruse pentru totdeauna. Ei pretind că ar fi poporul! Ei, care conspiră contra intereselor lui. Ce drept au aceşti străini de neam să vorbească în numele poporului?! În numele dumneavoastră?! Ei nu sunt nici măcar comunişti, ei reprezintă o mafie adunată într-un clan. Averea lui Oleg Voronin, fiul preşedintelui, se estimează actualmente la 3 miliarde de euro.
Şi asta în timp ce un sfert de populaţie moare de foame, un alt sfert e plecată în lumea amară ca să scape de comunişti, satele mor, republica e plină cu copii abandonaţi, cu bătrâni rămaşi ai nimănui, ale căror pensii sunt cele mai mici din Europa ş.a.m.d. Ei şi-au dat foc la Preşedinţie şi Parlament ca să ia din bugetul republicii un miliard de lei, care le-ar trece prin firmele lui Oleg Voronin (cel mai bogat comunist din Europa), întru a le repara. Lovitura de stat e a lor. Tinerii care au venit în Piaţa Marii Adunări Naţionale în ziua de 7 aprilie s-au dus acolo cu inima curată, ei s-au adunat să protesteze paşnic, alarmaţi de faptul că li se fură viitorul. Provocările care au urmat nu le aparţin. Cei care au avut nevoie de ele au fost cei de la guvernare: pentru ca să-i intimideze ulterior pe cei care nu le împărtăşesc opţiunile, pentru ca să compromită opoziţia, pentru ca să aibă motive să se certe cu România (o condiţie înaintată de Kremlin), pentru ca să ne înstrăineze şi mai mult de Europa. Ei au pus la cale şi au realizat vandalizările, ca să pună din start capăt maratonului de proteste care abia începea şi ca poliţia lui Voronin să aibă argumente pentru represalii.

Ei sunt criminali! Ei au ucis! Ei i-au omorât pe Valeriu Boboc, un tânăr de 22 de ani, pe Eugen Ţapu – de 26 de ani, pe Ion Ţâbuleac – de 22 de ani, pe Maxim Canişcev –de 20 de ani. Ei au zvântat în bătăi peste 600 de tineri, ei au violat eleve, ei au calicit bărbaţi şi femei. Mergeţi din casă în casă, treceţi de la om la om şi spuneţi-le adevărul despre primejdia care vă paşte pe dumneavoastră şi pe copiii dumneavoastră!
Nu vă lăsaţi intimidaţi! Nu vă fie frică! Adevărul vă va face liberi, se spune în Sfânta Scriptură.

Loading Facebook Comments ...

96 Comments

Add a Comment
 1. FRATILOR,VEDETI SINGURI,CA EXEMPLU, RECENTUL SONDAJ ESTE CA O INFECTIE SI E NEVOE DE PASTILE ANTI-FEBRA,ACEST CLUB POATE FI UN NUCLEU DE ANALIZA POLITICA,PENTRU A REPOSTA PROMT RASPINDIRII UNEI ASEMENIA SPALARI DE CREER SI A EXPERIMENTELOR PSIHO-DEMAGOGO-COMUNISTE.!

 2. P a c e
  t u t u r o r!

  Sunt foarte multe posibilitati pentru a deschide un asemenea club
  si nu este absolut necesar sa fie anume in cadrul unui partid,

  daca, eventual, asta ar supara gazdele.

  As putea inainta citeva variante, daca vor fi persoane interesate de un asemenea club.

  Eu as putea sa-l invit chiar si pe Leh Valensa cu care m-am intilnit in 2000 in Gdansk, Polonia.

  Nu sunt poloneza, fiti linistiti, sunt o romanca din Basarabia…

  Dar in Polonia am fost de doua ori la niste cursuri la Centrul European pentru Cultura si Comunicatii cu sediul in Falenita.

  In 2000 am intilnit mai multe personalitati de acolo, care s-au aratat disponibile sa ne viziteze Moldova si sa ne sustina…

  si acum recent am primit invitatie la European Centre of Communication and Culture (ECCC), Warsaw, Poland

  Si mai am adrese…
  In fine, cred ca mai bine este sa actionam, decat sa ne lasam cuprinsi de pasivitate.

 3. Am primit acum acest filmulet de la cineva din SUA. Sint acum intr-un loc fara Internet bun. Vedeti ce e aici:

  Link youtube: http://www.youtube.com/istoriemd

  Torente, calitate mai buna: http://freetorrentsmd.com/torrents-details.php?id=12404

  Torente, calitate
  joasa: http://freetorrentsmd.com/torrents-details.php?id=12406

  Daca e interesant, redifuzati-l.

 4. am deschis, este interesant…

 5. Am apreciat in mod deosebit demersul partidului pe care-l conduceti. A facut un act de mare curaj pentru o cauza a basarabenilor.

  De vazut daca acestia vor aprecia actul dvs de curaj.

  Intr-u totul de acord si cu gandurile de mai sus despre pericolele care-i vizeaza pe concetatenii dvs. Mi-as dori ca aceste cuvinte sa aiba ecou si in inimile si in gandurile basarabenilor, dar eu cred ca acestia nu realizeaza la ce pericol se expun.

  Un roman din Romania.

 6. VA SPUN SINCR,IN INIMA NOASTRA AVEM UN MARE POTENTIAL DE ENERGIE POZITIVA,O SA FIE DE MARE FOLOS DACA AM FOLOSI-O CA UN REFLEX DE A OGLINDI FATA R.MOLDOVA. MA GINDESC, CA AR FI FAIN UN ASEMENIA CLUB SA FUNCTIONEZE INTR-O SISTEMA INTERACTIVA CU O CALITATE CA TOTI INVITATII AFLINDU-SE IN DIFERITE COLTURI ALE GLOBULUI SA SE DEA INPRESIA CA EI SUNT PREZENTI IN CHISINAU. INTERNETUL NE PERMITE POSIBILITATI IMENSE.SUNT ICREZUT CA V.PAVLICENCO AR FACE LEGATURI CU MARI PERSONALITATI CU MINTEA LUCIDA SA-SI EXPUNA PARERILE ASUPRA POLITICII DIN TARISOARA NOASTRA BATJOCURITA,DAR AVEM SANSA PRIN ALEGERILE DIN 29 IULIE SA OPRIM DEZASTRUL POLITIC SI INSPIRATI DE ADEVARUL LIBERTATII SA MERGEM INAINTE CU AJUTORUL DOMNULUI.

 7. NU VA FIE FRICA! Nu va temeti!
  Oricum BIRUINTA este a noastra! Chiar daca eventual ar intiryia!

  Sa avem CREDINTA deplina! Caci mare este PUTEREA CREDINTEI,

  Caci DUMNEZEU ESTE CU NOI! El este Pastorul nostru cel Bun!
  Dumnezeu ne va conduce la BIRUINTA! Asa ca bucurati-va, plini de CREDINTA, ca niste copii care se joaca in fata TATALUI!

  Oricum, comunismul deja este invins.
  Cine mai lucreaza pentru ei, sunt doar niste platiti, dar o sa le iasa banii pe nas…

 8. Pt George

  Nu am facut-o pentru ca cineva sa aprecieze. Am facut-o pentru ca asa au decis oamenii nostri si pentru ca asa e momentul. Dar, daca va fi o guvernare democratica, o vom taxa cind va gresi. Nu astept de la nimeni nici o atentie sau favoare.

 9. C E S L A V

  Internetul ofera posibilitati enorme si dialogul INTERACTIV
  este foarte apreciat ca fiind cel mai rapid si operant!

  Am putea deschide mai multe compartimente
  unde sa fie abordate cele mai diverse si actuale teme.

  Membrii clubului, dupa dorinta, s-ar putea prezenta cine sunt,
  inclusiv ar putea posta fotografii, lucru, ce nu ar trebui, de fapt,
  sa fie obligatoriu, ci doar o posibilitate oferita.

  Ar fi bine sa stim cu cine discutam!

  Pentru asta este nevoie de un site pentru toti basarabenii de pretutindeni. Deci, ar fi potrivit de deschis un SRL.

  Priviti, la experienta BAIETILOR de la UNIMEDIA!
  Au pornit pe baza de entuziasm… si au LUCRAT cu crednta in succes!

  Si nici acum nu le este usor, unsa, PRIVITI, ca deja sunt un PORTAL de stiri de succes!

  Vreau sa spun ca ENTUZIASMUL si CREDINTA in succes inseamna foarte mult.

  Doamne, ajuta-ne!

 10. Ptu Vitalia Pavlicenco
  Eu nu sunt de acord cu opinia DVS scrisa pentru Gheorghe.
  In viziunea mea un partid politic actioneaza ca sa fie auzit si apreciat pentru o eventuala decizie in alegerea puterii locale sau centrale.
  Taxarea greselilor oponentilor politici este tot o pirghie de promovare a politicii unui partid politic si scopul este aproape acelasi: daca doreste sa ajunga la putere sau sa tina in friu politicile promovate de cei, care sunt la putere.
  Si eu apreciezi drept foarte curajoasa si eficienta prestatia DVS la teleradio si in parlamentul, in care
  nu mai sunteti, spre regretul nostru al tuturor.
  Sper sa nu ma taxati si pe mine pentru opinia mea.
  Ce puteti face cu mine, daca mie imi place cum promovati mesajul ?

 11. to:Vitalia Pavlicenco
  Admir rabdarea Dumneavoastra.
  Va spam-eaza blogul cu-i nu-i lene.
  (e.g. personajule cu „personalitati multiple” ? 😉

  La inceput toti va toarna zoi in cap, apoi toti va aplauda.

  Sper Moldova sa inceteze sa mai boceasca aratand cu degetul la altii si sa apuce de treaba. Sa scape de comunisti si sa faca ordine in casa.
  Si daca sa fiu un pic in context (cu spam-erii), apoi mi-a adus aminte un rus intr-un articol despre voronin gluma:”мусоропровод – это проводы милиционера на пенсию”
  Asa ca 29.07.09 – „день мусоропровода”!

 12. B R O W S E R

  Este nevoie sa ne spalam nu numai de comunismul din afara
  ci si din cel care s-a cuibarit adinc in stereotipurile de gindire.
  Caci,
  Oare, nu de la comunisti vine steretipul de A GINDI despre cel ce spune ceva INCONVENIENT ca fiind cu ” personalitati multiple”?

  Astfel mii de inocenti si de personalitati CU MINTEA SANATOASA,
  NUMAI PENTRU FAPTUL CA GINDEAU ALTFEL DECIT ANTIHRISTII,
  erau inchisi prin casele de nebuni.

  Trebuie sa iesim din aceste stereotipuri gresite, comuniste, de gindire!

  Nu e cazul sa ne suparam ca niste copii, ci mai bine sa intelegem CE VREA SA SPUNA FIECARE.

  IN TOATE SA PREVALEZE_ A D E V A R U L si intelepciunea!
  or,
  Un dramaturg, nu are personalitati multiple, chiar si daca scrie o piesa cu mai multe personaje!

  Pseudonimele pot prezenta niste personaje, care desemneaza niste caractere,
  dar asta nu inseamna ca cel ce are mai multe pseudonime are si „personalitati multiple” .
  De exemplu,
  cel cu pseudonimul de UPS – un prost spune – sunt sigura ca nu este un PROST!

  Cu regret, trebuie sa constatam ca mentalitatea comunista se intilneste si la UNII necomunisti.

  In toate mesajele mele spontane, scrise in direct, uneori nici nu le reciteam, de aceea au aparut cu greseil,
  AM VRUT SA ATENTIONEZ LA TITLURI CARE, DE FAPT SUNT NISTE SLOGANURI.

  Deci, sa luam seama ce INCULCAM ADINC IN MINTEA OAMENILOR!
  OR,
  ESTE NECESAR CA SA DAM CURAJ ACESTEI SOCIETATI,
  si nici untr-un caz sa nu aducem la disperare oamenii, iar si iar si mereu, in mod excesiv,
  sa nu le mai spunem, of, vai de capul nostru, ca suntem pe marginea prapastiei!

  TREBUIE sa avem o viziune optimista, o viziune clara de succes,
  MAI ALES ACUM, in situatia in care suntem.

  NUMAI ASA MASELE VOR CREDE si vor face o alegere corecta la votare!

  ALTFEL, OAMENII, IN CAZUL DAT, A L E G A T O R I I
  vor vota pe cei care le spun ca le ofera o stabilitate…

  Oare, nu din cauza ca nu au vazut perspective, multi tineri au plecat peste hotare??

  Dar liderii, ar trebui sa deschida perspective, inclusiv cei de la ziare,
  care, la fel, sunt niste lideri si conduc opinia publica.

  Nu vreau sa critic pe nimeni, ci doar am avut ceva de spus, vizavi de titlu!

  Daca asta atit de mult supara, incit se recurge la etichetari INADMISIBILE,
  atunci, inteleg, ca, de fapt, aici este un MONOLOG si nu un DIALOG.

  Si, atunci, unde suntem si unde mergem???

  Sau batem pasul pe loc, tot pe loc si deloc?! Si raminem si noi dar tinem si pe altii in starea de apatie?!

  Am ajuns aici unde suntem, pentru ca pina acum AM AVUT LIDERI descurajati
  CARE NE-AU ADUS LA IMPAS SAU NE-AU MENTINUT IN STARE DE IMPAS.

  CUM ALTFEL SA EXPLICAM, CA NOI, Republica Moldova,
  avind un potential E N O R M
  umblam prin lume dupa cistig usor si adesea IMORAL…

  In asa situatie oamenii de la sate nu mai stiu ce sa creada!

  de aceea comunismul se mai mentine…

  AVEM NEVOIE DE LIDERI CARE SA NE CONDUCA la L I B E R T A T EA AUTENTICA,
  la BIRUINTA sigura si totala, LA O ECONOMIE DE SUCCES !

  SI nu sa ne mentina la marginea prapastiei, ca vai de capul nostru!

  Vreau sa fiu inteleasa CLAR. Atita tot.

 13. NU VA FIE FRICĂ – COMUNISMUL PICĂ!

  Da, comunizmul in Moldova a intrat in faza de agonie,
  iata, de unde este atmosfera de intimidare si de psihoza in crescendo.

  ATITA AM MAI AVUT DE SPUS!

  SA NE AUZIM SI DE BINE!

  VACANTA FRUMOASA LA TOTI!

 14. Pentru Valenta
  Sa stii ca nu doresc sa mor de modestie.
  Esti sigura ca nu gresesti in situatia:

  „De exemplu,
  cel cu pseudonimul de UPS – un prost spune – sunt sigura ca nu este un PROST!”

 15. U P S

  da, sunt sigura ca UPS nu este un prost.

  Imi pare rau ca am tulburat apele in acest blog,
  dar, sincer, NU AM VRUT SA ATAC PE CINEVA,

  CACI, DE FAPT, II IUBESC PE TOTI SI AM CONSIDERATIE PENTRU TOTI,
  INSA,
  IN SITUATIA IN CARE ESTE RM ACUM… NU MAI PUTEM TACEA.

  ESTE DE OBSERVAT, CA … nu se prea tolereaza alte opinii!
  si asta ma deruteaza si ma intreb UNDE MA AFLU???
  OR,
  POATE AM GRESIT ADRESA, adica partidul sau blogul???

  DE CE SI ACUM, SI AICI SUNT MARGINALIZATI CEI CE FAC O OBIEC’IE??

  DESPRE CE FEL DE_ L I B E R T A T E _ VORBIM?
  OR,
  Constat ca noi pina acum nu am avut LIDERI ci am avut,
  VA ROG NU VA SUPARATI! –
  un fel de idoli, carora nu se admite sa li se faca vreo observatie!

  GLORIA MUNDI… ORGOLIUL… si altii, nu numai eu au observat un fenomen…
  ca idolii din toate timpurile au un cerc restrins si cum apare altcineva in mijlocul lor
  se grupeaza impotriva lui si il ATACA cu etichetari…

  Ei se sustin numai intre ei, fac elogii unul la altul la anuversari si serbari…
  desconsiderind pe ceilalti care nu sunt din cercul lor…

  ACEASTA ESTE SOCIETATEA ACEASTA.

  iata de ce multi NU SE POT AFIRMA, NU SE POT REGASI in aceasta societate…
  si au ajuns sa fie descurajati… si au plecat peste hotare!

  si acum va mirati ca suntem unde suntem??? Ca nui avem ELECTORATUL DORIT!?

  OAMENI BUNI, DESCHIDETI LARG FERESTRELE,
  mai lasati sa intre SI aer proaspat prin birourile in care v-ati instalat de ani,
  mai schimbati ceva, mai innoiti, mai curatiti AMPRENTELE COMUNISTE tiparite adinc in subconstient.

  O spun asta cu durere si cu pasare de tara mea…

  Mingiierea mea este tineretul nostru,
  care nu este afectat de mentalitatea nkvd-ista de etichetare a persoanelor inconveniente…

  Sunt FOARTE OPTIMISTA SI PASESC CU MARE CURAJ INAINTE!

  PENTRU CA DEJA VALUL CEL MARE A PORNIT SA SPELE TOTUL IN CALE!
  PRIVITI CE TINERI FRUMOSI SI DESTEPTI AVEM!
  URAAAAAAAAAAAAAAAAA!
  EI NE VOR ELIBERA SI VOM RESPIRA AER CURAT, EUROPEAN!
  MA BUCUR, PRIVIND LA EI SI ZIC:
  SLAVA DOMNULUI!

  dar, oricum as fi scris, ce am scris, ca asta este firea mea, sa NU TAC,

 16. Ptu Valenta

  Valenta, ti-am scris ca nu doresc sa mor de modestie…
  Totusi cum ai dedus ca „un prost spune” nu este prost?
  Care sunt argumentele?

 17. Vallenta, relax,nu te mai necaji draga pentru toate observatiile,nu putem fi intru totul universali si perfecti. Absolut perfect este doar Dumnezeu,care este cu noi si va fi in noi (El ne aduce la ape de odihna,ne invioreaza sufletul,ne povatueste pe carari drepte) si multe,…multe alte binecuvintari din harul LUI,despre care este scris de mii de ani in cartile sfinte. Dar daca ne intoarcem la ale noastre,iti spuneam ca o sa-ti las aici un mesaj despre CLUBUL-INTERACTIV, (ideia e in progres)insa o sa revin in alta zi. Si inca ceva,gindesc ca toti acum sunt concentrati la evenimente mai inportante,legate de subiectul alegerilor.Vreau sa adaug,ca BOSTANII KOMUNISTILOR ISI E-AU VITEZA LA VALE „RAU DE TOT”

 18. U P S

  PENTRU CA NICI UN PROST NU VA RECUNOASTE CA E PROST.
  din cauza CA SUFERA DE COMPLEXUL INFERIORITATII!

  SI PENTRU CA E PROST, DE ACEEA NU-SI DA SEAMA, SI, DECI, NU SPUNE ASA CEVA.

  DAR UN INTELEPT ISI DA SEAMA ADESEORI CA… NU ESTE CHIAR CEL MAI INTELEPT,

  MA REFER VIZAVI DE GRANDISSIMA INTELEPCIUNE A LUI DUMNEZEU!

  OARE, PUTINI INTELEPTI AU AJUNS IN FINAL, DUPA O VIATA DE ACITIVITATE
  LA CONCLUZIA CA, DE FAPT… NU STIU APROAPE NIMIC?
  ca de fapt au irosit viata cu lucruri inutile si neimportante??

  PENTRU CA SI-AU DAT SEAMA CA EXISTA CINEVA CARE-I DEPASESTE!

  si care poate sa faca, tot ce a reusit el in timp de o viata, intr-o clipa!
  ACEST CINEVA
  ESTE ANUME DUMNEZEU SI INTELEPCIUNEA LUI!

  SI-AU DAT SEAMA CA ATIT CIT EI AU PUTUT SA ADUNE CUNOSTINTE TIMP DE O VIATA,
  DE FAPT E NIMIC FATA DE ATOTCUNOASTEREA LUI DUMNEZEU!

  INGERII DIN CER, PRIVIND DE SUS, RID ADESEA DE INGIMFAREA OMENEASCA A UNORA,

  CARE-SI PUN SINGURI TITLURI SI LAURI, CARE SE URCA PE PEDESTALURI INCA DIN TIMPUL VIETII…

  INSA NICI DUPA MOARTE NU TREBUIE NIMENI SA DEVINA UN IDOL,
  CHIAR SI DACA ARE UNELE MERITE INCONTESTABILE.

  CACI MERITELE, DE FAPT, NE SUNT DARUITE DE DUMENEZEU,

  CACI EL NE-A INJESTRAT CU CAPACITATI, TALENTE, APTITUDINE, SANATATE
  SI NE-A PLASAT INTR-UN TIMP SI UN SPATIU PROPICE SA FACEM CEVA.

  DECI, MERITUL NOSTRU ESTE FOARTE MIC, POATE NUMAI ATIT
  CA AM FOLOSIT MOMENTUL SI CAPACITATILE DATE DE DUMNEZEU.

  DECI, CU CE MERITE SE POT LAUDA OAMENII???

  SI,
  OARE, ESTE MERITUL CUIVA CA DUMNEZEU L-A INZESTRAT CU ANUMITE TALENTE???

  OARE, NU DUMNEZEU I LE-A DAT?
  SAU,
  OARE UN PROST ESTE VINOVAT CA DUMNEZEU L-A INZESTRAT CU MAI PUTIN???

  SI
  OARE, NU SE INTIMPLA ADESEA CA UN ASA ZIS PROST SA SPUNA ADEVARURI MAI MARI,
  DECIT ASA ZISII INTELEPTI, DESI, SARMANUL, NICI NU-SI SEAMA?
  INSA,
  DUMNEZEU A CREAT OAMENII SA FIE DIFERITI PENTRU A LE TESTA INIMA.
  SA VADA DACA INTELEPTUL POATE AVEA MILA DE UN PROST,

  IAR PE DE ALTA PARTE, SA VADA DACA UN PROST ESTE ATIT DE INTELEPT INCIT SA ASCULTE DE UN INTELELPT…

  SA STITI CA SI SARACIA POATE FI O BINECUVINTARE, daca o primesti cu smerenie!
  CUM??
  PAI, UN OM SARAC MEREU SE SMERESTE SI MEREU SE ROAGA LUI DUMNEZEU.,

  STAREA LUI NU-I PERMITE SA SE MINDREASCA, IAR MINDRIA SE STIE, ca ESTE UNUL DIN CELE MAI MARI PACATE,

  PENTRU CA DIAVOLUL ESTE CEL CARE S-A MINDRIT CA DUMNEZEU L-A CREAT FOARTE FRUMOS
  SI CU MULTE APTITUDINI; S-A MINDRIT, INCIT A VRUT SA FIE CINSTIT LA FEL CUM ESTE DUMNEZEU…
  SI A CAZUT… IN ABIS DIN CAUZA MINDRIEI.

  CEL SARAC ARE MAI MULTE BINECUVINTARI PENTRU CA ARE MAI PUTINE ISPITE DECIT BOGATUL.

  IATA DE CE UN SARAC MAI USOR ISI MINTUIESTE SUFLETUL.
  SI MULTI SFINTI AU ALES SARACIA, CACI AU INTELES PRIORITATILE CE LE OFERA.

  DECI,
  CINE POATE AJUNGE, MACAR OLEACA LA INTELEPCIUNEA DIVINA, CA SA INTELEAGA TOATE ACESTEA??


  EU CRED CA TU STIAI TOATE ASTEA, NIMIC NOU NU AM SPUS,
  DAR
  FIINDCA M-AI INTREBAT DE ARGUMENTE, DECI, TI-AM SCRIS.

  SALVE TIE SI SALVETE LA TOTI!

 19. C E S L A V

  SUNT FOARTE RELAXATA.
  AI DREPTATE, NIMENI NU E PERFECT,

  SI CE MARE LUCRU AM SPUS? IA ACOLO O OBSERVATIE!
  DAR, DE FAPT, STIU SI APRECIEZ FOARTE MULT MUNCA ASIDUA A CELOR VIZATI!
  ASA CA SA AVEM INTELEGERE UNUL FATA DE ALTUL!

  JOS COMUNISMUL!
  TOTI LA VOTARE!

 20. Ptu Valenta
  Ai dreptate, intotdeauna am stiut si tinut cont de tot ce se petrece in jurul meu si intotdeauna mi-am dat seama ca sunt un prost alaturi de cei mai destepti ca mine si pot fi un prost mai destept ca alti prosti mai prosti ca mine.
  Pentru mine este important ca imi plac cei mai destepti ca mine, indiferent ce doza de prostie au ei, ca doar toti au o doza de prostie, mai mare sau mai mica…
  Prefer sa muncesc si sa convetuiesc in mijlocul celor mai destepti ca mine si ma stradui sa invat multe de la ei….chiar daca ei sunt prosti, dar mai destepti ca mine…..
  Valenta, numele Iuliana iti spune ceva ?

 21. U P S
  „Valenta, numele Iuliana iti spune ceva ?”

  Raspuns: Nu!

  Sper sa-mi explici CINE ESTE IULIANA!

  Adevarat: Toti avem o anumita doza de prostie!
  Numai in comparatie cu altii mai prosti, ne pare ca suntem mai destepti.
  Ai sa-mi spui cine-i IULIANA? Or crezi ca eu sunt IULIANA? Sa stii ca nu sunt!

 22. pentru Valenta

  Iuliana este numele pentru tine, care mi s-a intiparit mie in cap.
  Se intimpla de multe ori, chind o persoana imi ramine in memorie pe o viata cu un alt nume. Ori de chite ori o intilnesc o numesc cu numele, care imi ramine mie in cap…si gasesc ca numele fals este mai potrivit pentru persoana respectiva, cu greu evit eroarea si foarte rar numesc persoana cu numele ei firesc.

 23. Interesant… daca este adevarat ce spui, te intreb:
  Aceasta presupunere a ta vine dintr-o asemanare a caracterului meu cu acest NUME?,
  sau poate cunosti vreo Iuliana si ai crezut ca eu sunt acea persoana?

  Desi, eu cred ca acest NUME este departe de mine, nu stiu de ce.
  Adica eu nu as fi putut avea acest Nume.

 24. Ptu Valenta
  E o presupunere a mea dintr-o imaginatie a persoanei.
  De chite ori incerc sa-mi amintesc nick-ul tau, imi vine in cap cu totul alt nume: mai intii imi venea VIVIANA, mai apoi IULIANA si mult mai tirziu si destul de greu am inceput sa tin minte nick-l Valenta….

 25. nici o problema,

 26. Salutare UPS!

  Buna tactica. 😉

 27. To:browser

  Ce mai faci ?
  De ce?

 28. to B R O W S E R @ U P S

  On this day of your life,
  I believe God wants you to know…

  ….that yearning for a new way will not produce it.
  Only ending the old way can do that.

  You cannot hold onto the old all the while declaring that you want something new.
  The old will defy the new; the old will deny the new; the old will decry the new.

  There is only one way to bring in the new. You must make room for it.

  Your Friend….

 29. to:UPS
  Ce fac? Particip si eu la off-topic.
  Ziceam de o tactica buna, caci credeam ca poate incerci sa ajuti persoana sa se defineasca intr-un singur interlocutor.
  Eu,de exemplu, ma gandeam la „Maria” 🙂

  to:Valenta/Siva/Runaway/…?
  Crezi ca 1/2 din numarul si 3/4 din volumul comenturilor sa fie plasate de aceeasi persoana (care zicea ca nu mai trece pe aici) este acceptabil?

 30. B R O W S E R

  AI DREPTATE, TOO MUCH… DAR VOI M-ATI PROVOCAT.

 31. To: Valenta & Browser
  Valenta, tu chiar crezi ca un om poate separa in sine diferite personalitati , „motoarele” fiind aceleasi?
  Este destul de „peste mina” sa scriu mesaje, incerchind sa intuiesc, care din cele trei „personalitati” ale tale va citi mesajul meu…..
  Mesajul lui Browser cred ca a fost comentat de Shiva….
  Browser, si eu ma ghindeam la Maria……

 32. nu voi mai raspunde la provocarile voastre

  este ca un joc cu camera ascunsa


  si eu ma gindesc la Maria…

 33. to ALL

  The Swan Will Fly Away All Alone,
  Spectacle of the World Will Be a Mere Fair

  When Life Span is Complete
  Then Listening to Orders, Following Others, Will Be Over
  (Kabir)

 34. Zoo Electorala 2009

  V. Voronin – rinocer (agonic şi caraghios);
  V. Stepaniuc – porc etiopian (arţăgos şi violent);
  I. Roşca – hienă (necrofil şi necrofag);
  D. Braghiş şi V. Tarlev – bivoli africani (imprevizibili şi periculoşi);
  D. Diacov – zebră (alb şi negru, adică duplicitar);
  M Lupu – girafă (она, конечно, высокого мнения о себе) într-un „colectiv” de zebre;
  S. Urechean – hipopotam (voluminos şi sforăitor);
  V. Filat – lup (inventiv şi adaptabil, dar non-simpatic);
  D. Chirtoacă – tigrişor (inteligent şi puternic, dar are încă multe de învăţat);
  A. Petrenco şi V. Pavlicenco – antilope Gnu (pe care nimeni nu le mai bagă în seamă).

 35. Ptu Dumitru
  Ai scapat din vedere Verzii, membru cu drepturi depline a „verzilor” europeni, care vor sa obtina in aceste alegeri un „verde” pentru Europa.
  Un „verde” pentru Europa…..

 36. Catre orice om care va primi acest mesaj

  Salut, ma numesc Dana si sunt de prin partile Florestiului, insa nu importa prea mult nici numele meu si nici sexul, si nici nu are prea mare importanta unde m-am nascut si unde locuiesc in prezent, eu sunt ca si tine un tanar si un om dornic de libertate si de schimbare a ordinei lucrurilor din tara noastra – Republica Moldova. Citeste, te rog frumos acest mesaj pana la capat, fiindca in continuare voi vorbi despre cateva puncte importante din viata mea dar si din viata ta.
  Miercuri, 29 iulie 2009 vor avea loc alegeri parlamentare anticipate. Stiu, ca nu esti prea interesat de politica, dar te rog, chiar te implor sa citesti atent si sa te starui sa patrunzi in cugetele mele de mai jos.

  Partidul Comunistilor timp de opt ani cat a guvernat tara a reusit foarte multe si enorme realizari printre care se pot mentiona:

  1. Atingerea unui record nou mondial de saracie – in timpul guvernarii comuniste, Republica Moldova dintr-o tara saraca s-a prefacut in cea mai saraca tara a Europei,

  2. Partidul Comunistilor timp de opt ani a reusit totusi pana la urma sa deporteze din tara 1 000 000 (un million) de cetateni aflati in floarea varstei. Ai impresia ca gresesc ceva in realizarile komilor moldoveni? Nu gresesc absolut nimic! Comunistii sovietici au deportat in Siberia gospodarii moldoveni, komii moldoveni au fortat tinerii sa plece din tara in cautarea unei bucati de paine pentru familiile sale, pentru copilasii sai, pentru parinti si bunei undeva departe de hotarele Moldovei. Dar in loc de o bucata de paine, multi dintre concetatenii nostri deportati de komi pe parcursul perioaodei de aflare a lor la carma statului moldovean, au gasit acolo deceptie, amaraciune in suflet si nereusita in cautarea unui loc de munca. Dar pentru a pleca din tara majoritatea concetatenilor nostri au fost nevoiti sa se imprumute cu bani grei, este vorba despre sume de 3 000 pana la 5 000 de euro varsati in buzunarele intermediarilor protejati de asemenea de puterea comunista. Ce sa faca acolo peste hotare bietul tanar, nu are de lucru, acasa nu se poate intoarce pentru ca nu mai stie cum sa intoarca inapoi banii imprumutati. Se imprumuta din nou pentru a putea exista pana isi va gasi un loc de munca. Apoi intoarce datoriile, iar sotia din Moldova nu-i da crezare sotului fiindca nu a telefonat acasa asa cum a promis initial si in genere foarte mult timp nu a avut de la el nici o veste. Si aceasta nemaivorbind de faptul, ca nu a trimis bani acasa cum fac totii! Dar trimit bani oare toti? Nu trimit toti, trimit bani acasa bani regulat doar o mica parte din milionul de moldoveni deportati de comunisti departe de casa, de familie si de copii. Aceasta situatie se desfasoara pana la divorturi si copii lasati in casele de copii si chiar pana la suicide. Aceasta este CEA MAI MARE SI CEA MAI DE LAUDA REALIZARE A PARTIDULUI COMUNISTILOR TIMP DE OPT ANI CAT AU GUVERNAT TARA NOASTRA,

  3. Tot comunistii pe timpul puterii lor au reusit sa creeze un sistem perfect de corupere in absolut toate structurile statale. Daca mergi la medic pe langa polita de asigurare mai este valabila si legea care prevede plati suplimentare nelegale incepand de la infirmeira si desigur trebuie de platit din gros medicului.

  Ai cam oboist deja sa citesti, dar simt ca vrei sa sfarsesti lectura pana la capat. Eu, tot sper la acest fapt, dar daca simti ca scapi gandul, atunci odihneste-te si revino. Eu tot am oboist in acest moment descriind situatia alarmanta in care ne aflam noi toti timp de opt ani de guvernare comunista. Gandurile si frazele imi curg cu nemiluita prin minte, dar nu reusesc sa le insir in modul in care ai putea si tu sa-ti dai cat mai bine seama, sa-ti concentrezi profund gandul si memoria pentru a intelege ceea ce vreau sa-ti spun despre viata mea si despre viata ta. Este cazul pentru o pauza, as zice eu. Cum socoti de cuviinta. Eu fumez, pe tine te indemn sa nu fumezi niciodata, fiindca fumatul intradevar este un viciu periculos la fel cum este un viciu periculos si votul acordat komilor de catre o parte din batraneii nostri. In fine, pauza…

  Revenind la tema, vreau sa-ti aduc aminte despre taxele neoficiale care trebuie de dat politiei rutiere daca ti-a picat nenorocul sa fii oprit de ei neincalcand nici o regula chair cat de dure o fi fiind ele. Vreau sa-ti amintesc ca daca vei avea nevoie de vreun certificat, de un alt document de asemenea trebuie sa te interesezi cati bani mai ai de dat pe langa taxa oficiala, iar daca in anul care vine vei avea de sustinut bacul trebuie din timp sa-ti preintampini parintii sa faca o rezerva importanta de mijloace financiare pentru a sustine cu success acest prim examen important din viata ta si fara doar si poate este bine sa mai aveti in familie o alta rezerva si pentru examenul de admitere la universitate. Iar daca ai reusit anterior si esti deja student la o facultate trebuie sa stii ca orice colocviu si examen in dependenta de institutia de invatamant costa bani, iar parintii daca doresc ca copilul lor sa obtina diploma mult ravnita au nevoie de sume importante. Coruptia, in concluzie, este tot o mare realizare si o mare mandrie a partidului comunistilor pe parcursul a celor opt ani de guvernare,

  4. Chiar si comunistii recunosc ca au foarte multe realizari, printre mostrele lor se mai enumera si crearea unui sistem dictatorial veritabil unde orice zbor de musca este vazut, cercetat minutios si daca trebuie acest zbor de musca este oprit cu orice pret si aplicand orice metode existente descries in Constitutia lor – Statutul Partidului Comunistilor din R.M., fie ele umane sau inumane, marsave cum si sunt de obicei sau mai putin marsave,

  5. Bine, nu te mai obosesc, puncte sunt foarte multe. Cred ca iti dai seama si singur cu cine am avut de afacere noi poporul Republicii Moldova timp de opt ani de zile…

  De aceea te rog si te implor, implica-te putin si tu in procedura de schimbare a caliatatii vietii noastre. Nu te chem sa vii sa protestezi undeva, nu te chem sa donezi bani in contul cuiva, nu te mai chem sa vii cu noi sa mergem prin sate cu agitatia, nu te mai chem sa fii voluntar in partidul nostru sau sa umbli pe arsita si sa lipesti toata ziua afisele noastre electorale, nu te chem in grupurile de sustinere a candidatilor nostri in depuatati la intalnirile electorale, nu te chem…

  Te chem doar SA VOTEZI LIBERALII, TE CHEM SA VOTEZI CU DORIN CHIRTOACA, Pentru Libertatea Ta! Voteaza numarul 4 (patru) in buletinul de vot, Voteaza Partidul Liberal!

  Iar daca vorbeam sa te implicit atunci te mai rog un lucru, transmite acest mesaj si prietenilor tai de pe net cat si prietenilor tai din viata ta de zi cu zi. Pana la alegeri au mai ramas ore numarate, aceste ore vor trece foarte repede cum e si normal pentru timpul asta grabit… Va veni si ziua de dupa alegeri si doar de noi toti depinde cum va fi aceasta zi de dupa 29 iulie 2009 – buna sau rea, cu lacrimi amare sau cu lacrimi de bucurie, cu frica si disperare ori cu imbratisari libere si sincere pe strazile si ulicioaorele localiatilor noastre. Vezi si tu, ALEGEREA ITI APARTINE, nu-ti inmormanta viitorul tau si a urmasilor tai, nu permite depopularea Republicii Moldova, nu permite sa conduca cu tara noastra un om mincinos, indiferent si ticalos! Fii liber, Voteaza PENTRU LIBERTATEA TA!

  Aceasta am vrut sa-ti spun, sper sa ne vedem si sa ne auzim de bine si dupa 29 iulie 2009. Pa. Cu drag Dana Leanca.

  P.S.

  Acum chiar cer scuzare de la tine, dar mai vreau sa te indemn sa scrii si sa transmiti cateva SMS pe numerele din cartea ta de telefoane a telefonului tau mobil cu urmatorul mesaj:

  Alege numarul 4, alege liberalii, Voteaza cu Dorin Chirtoaca, Voteaza Pentru Libertatea Ta! Voteaza Partidul Liberal! Transmite, te rog, acest mesaj la inca patru personae sa voteze pentru numarul 4. Ia aminte, comunistii au fost si vor ramane ceea ce au si mai fost: minciunosi, dictatori, lasi. Lupul parul isi schimba, iar naravul ba!

 37. Bravo, DUMITRU si UPS

 38. Dumitru si UPS

  Nu sunt de acord, CATEGORIC, ca „A. Petrenco şi V. Pavlicenco – antilope Gnu (pe care nimeni nu le mai bagă în seamă).”
  si care Petrenco? Daca este Anatol Petrencu, apoi, la sigur gresiti foarte mult, la fel si despre DOAMNA PAVLICENCO

  Ambii sunt niste lideri si personalitati cu mare potential
  si viitorul necomunist va avea nevoie de energia si abilitatea lor politica!

  La sigur!

 39. Pentru Ortodox

  Astept de la Dumitru denumirea animalica a „verzilor” din zoo Alegeri 2009.
  Am facut „inventarierea” in „patrimoniul” din zoo al lui Dumitru si am constatat ca Dumitru a „ascuns” foarte multe animale”, mai blinde si chiar fiare de temut, blinde, dar foarte periculoase……
  De ce Dumitru nu ai studiat mai profund, ce ai acolo….in ZOO…?
  Dupa ce revine Dumitru cu copletarea listei Zoo, imi voi expune si eu parerea mea asupra denumirii fiecarull „exponat” din ” patrimoniul lui Dumitru…

  Deocamdata ce tine de „verzii”, la care m-am referit, eu ii atribui la calificativul „pintecaraia” animalelor din ZOO a lui Dumitru, care poate avea diferita culoare in diferite zile, in functie de ce „papa si ce cinstesc” animalele respective….

 40. UPS, bravo,
  Vad ca te-a amuzat ZOO-Parcul…

  Pe unii, care vor aginge someri dupa 29 iulie,
  sa-i ducem la CIRC, ca sa-si castige banutul in mod cinstit…

  Am putea avea un CIRC NATIONAL unic in toata lumea.

  Pacat ca nu putem sa facem asta in realitate!

 41. Mai UPS, tu tot mai mult imi place.
  De ce?

 42. Apropo, unde mai este Valenta? …citeam comentariile ei… acum nu prea am ce citi aici.

 43. Valenta era blinda … si a plecat, zburand ca o lebada,

  caci Shiva a rasturnat …situatia!

  si Runaway iar a plecat departe…

  Cu ce am ramas?

  De ce nu ne iubim unii pe altii?

 44. Cred ca Valenta, Shiva, Runaway = Ortodox

 45. Buna ziua,

  Si daca tot se propun niste reflectii pentru viitorul Moldovei, iata niste puncte de meditatie la paginea urmatoarea : http://www.policy.hu/npopescu/media/06.11.24%20Timpul.html

  Sa ne aiba Dumnezeu în paza si sa ne ajute în toate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *