Libertatea e aproape!

Compartimentul economico-social al Platformei electorale a PNL

pisica-si-ciinele.jpgSaracia face ravagii la tara si in orase. Numeroasele programe economice, lansate de guvernarea comunista, nu au nici o influenta pozitiva asupra vietii oamenilor. Satele si agricultura se gasesc in declin. In ciuda propagandei comuniste ca nu ne afecteaza criza, Moldova s-a transformat, dintr-o economie agricola cu statut de exportator, intr-un importator net de produse agroalimentare. Exporturile agricole scad constant, necompetitivitatea produselor agricole nu dezvolta mediul rural.

Parlamentul ales pe 5 aprilie 2009 si-a inceput activitatea intr-o criza economica profunda, asa cum a spus Opozitia anticomunista.

Societatea moldoveneasca e cuprinsa si de o proprie profunda criza de sistem, in special in sectorul economic, fapt ce impune reformarea radicala a tuturor domeniilor societatii.

Citeva obiective fundamentale si prioritare. pisicul-si-copilul.jpg

Consolidarea statului de drept – conditia de baza pentru cresterea economica si integrarea noastra in Uniunea Europeana. Moldova este o tara saraca si are nevoie de un complex de politici interne corecte, cum au procedat statele admise in familia europeana, pentru a se asigura suprematia legii si egalitatea cetatenilor in fata acesteia, justitie independenta si presa libera. Legea trebuie sa fie in capul mesei!

Crearea unui climat bun pentru afaceri – fara de care, in statul nostru, nu pot veni investitii. Bani peste hotare sint si partenerii straini sint gata sa isi aduca reprezentantele companiilor, sa creeze locuri de munca, sa aiba angajatii salarii europene si sa lucreze linga familii, acasa, insa o spun direct: nu putem investi intr-un stat condus de un regim comunist. In zece ani, comunistii au creat un regim dictatorial, ce protejeaza un clan corupt, care toaca banul si averea publica. Puterea nu are nevoie de functionari care sa apere interesul public, ci care sa apere interesele hraparete ale clanului criminal de la conducere. Pentru atragerea investitiilor, absolut necesare pentru o crestere economica si iesirea din saracie, numai vointa ferma a clasei politice de a promova o orientare strategica limpede a statului spre structurile euratlantice poate garanta iesirea din saracie.

pisica-si-ccopilul.jpgO orientare strategica limpede, univoca, deoarece, de 18 ani, clasa politica din Moldova, controlata de cercurile imperiale de la Moscova, ce se implica brutal in politica moldoveneasca – fapt recunoscut si de societatea civila -, se teme sa recunoasca motivul de ce Moldova bate pasul pe loc. Motivul e ca vrem sa fim si in CSI, si, poate, si in Uniunea Europeana. Dar aceste mesaje trunchiate, injumatatite, aceasta politica externa neclara nu au dat nimic bun populatiei dupa proclamarea Independentei. PNL considera ca trebuie declarata clar decizia de aderare la NATO si la UE. Fiind o tara insaracita cu buna stiinta, nu avem de unde lua mijloace pentru a dezvolta economia. Investitiile vin numai daca puterile sint separate in stat, daci exista un stat de drept, justitie independenta, daca e garantata proprietatea privata, securitatea afacerilor, a businesului. Aderarea la NATO ar insemna o garantie ca vom construi un sistem bazat pe valori si principii democratice, europene, unde prietenii din Occident ar putea investi si crea locuri de munca prin deschiderea aici a unor filiale sau companii internationale. Fara o asemenea umbrela de securitate, cetatenii nu vor avea in continuare de lucru si se vor indrepta, cu riscuri, pe meleaguri indepartate.

O crestere economica anuala necesara de 10-12%, pentru care e nevoie de principii ale businessului modern, caruia i se asigura libertatile si drepturile sale, dar care are raspunderi sociale. Cresterea economica se va obtine prin:

sprijinirea businessului mic si mijlociu

extinderea sectorului privat si prin investirea banilor cistigati peste hotare,

largirea bazei fiscale prin cota unica de 12 la suta de impozitare – am spus despre aceasta si in campania trecuta si, iata, comunistii au imprumutat si aceasta viziune liberala

scutirea intreprinderilor de impozit in primii cinci ani de la creare, alte masuri.

atragerea investitiilor straine

participarea R.Moldova la proiecte europene si internationale.

Conducerea comunista a comis o crima in zece ani, 1999-2009, pentru ca nu a asigurat functionarea institutiilor economiei de piata, nu a garantat proprietatea privata, nu a stimulat initiativele private. In timp ce proprietatea privata e motorul si conditia unei dezvoltari economice.

E nevoie de conditiile clasice ale ideologiei liberale – o economia deschisa si liberalizarea tranzactiilor comerciale. Bunastarea cetatenilor poate fi asigurata doar prin cresterea capacitatii economice, standarde de performanta, tehnologii moderne, competitivitatea businessului.

ACESTEA AR CONDUCE LA APARITIA CLASEI DE MIJLOC – PILON AL UNEI SOCIETATI ECONOMICE DEZVOLTATE.

Alte repere de aplicat in plan economic si social:

Moldova inregistreaza cea mai mare pondere a deficitului balantei comerciale din Europa. La un volum de exporturi de 1,3 miliarde euro, importam de 3,5 miliarde euro. Deficitul e acoperit de remitente, dar trebuie dezvoltate industriile orientate spre export. Prin atragerea investitiilor straine directe, poate spori anual volumul de export cu 30%, ceea ce va tripla exporturile pina la 4 miliarde euro in 2013. Exporturile trebuie orientate spre piata europeana unificata, economia nationala urmind sa se consolideze, valorificindu-se potentialul uman si strategic.

Dupa 10 ani de regim comunist, agricultura Moldovei are o productivitate de 5 ori mai mica decit media europeana, adusa de guvernarile retrograde in total declin. Agricultura trebuie subventionata in spiritul normelor si al principiilor europene. Din lipsa resurselor financiare, majoritatea agricultorilor lucreaza in pierdere. E nevoie de liberalizarea pietei agricole, ce va face posibila cresterea de circa 10 ori, a pretului terenurilor si atragerea investitiilor in agricultura. Numai liberalizarea agriculturii va favoriza venirea tehnologiilor moderne si a investitorilor cu acces la pietele de desfacere. Producatorii nationali se vor conecta la piata europeana, se vor consolida structurile asociative si de retea ale producatorilor agricoli mari si mici.

Atragerea a 1,5 miliarde euro investitii private in sistemul energetic. Moldova importa 98% din resursele energetice necesare, iar pierderile din sistemul de termoficare depasesc 60%. Acum e nevoie de investitii in valoare de 800 milioane euro pentru sistemele de termoficare. R.Moldova trebuie conectata la sistemul electric romanesc si european, la conductele alternative de gaze, astfel pot fi atrase investitii private de 700 milioane euro. Comunistii nu au diversificat resursele energetice pentru Moldova, cetatenii si-au gazificat satele cu bani proprii, cu preturi mari, desi statul le-a promis ajutor. Regimul comunist s-a imbogatit si aici pe seama insaracirii oamenilor.

Crearea, in fiece an, a 25 de mii de locuri de munca, bine platite. Pensii europene. Optiunea europeana clara si conectarea la sistemul de securitate euratlantic vor permite atragerea investitiilor straine directe si crearea a 25 de mii de locuri de munca pe an. Aparitia unui numar mai mare de intreprinderi cu capital strain va conduce la crearea locurilor de munca bine salarizate. Concurenta intre intreprinderile cu capital strain si autohton va conduce la egalarea nivelului de salarizare, cu o tendinta de crestere a salariului mediu pe republica pina la 500 de euro in urmatorii trei-patru ani. Dezvoltarea economiei si ridicarea nivelului de salarizare vor genera un efect social benefic, ce va insemna o pensie medie de 200 de euro in urmatorii trei-patru ani. Garantam tuturor pensionarilor, dupa primul an de guvernare, o pensie conforma standardelor europene, echivalenta minimumului de 40% din salariul mediu pe tara, adica o pensie medie de 80 de euro. Trebuie recalculate pensiile stabilite dupa sistemul vechi si scutiti pensionarii de orice plati la Fondul Social. Treptat, sistemul national de pensionare trebuie racordat la cel european.

Familia, protectia sociala si egalitatea sanselor. PNL opteaza pentru protectie sociala si o medicina de calitate tuturor. E nevoie de conditii institutionale si financiare pentru sustinerea familiilor tinere, reducerea abandonului copiilor, combaterea violentei in familie, cresterea calitatii vietii copilului in mediile defavorizate si respectarea standardelor minime de calitate in toate serviciile speciale acordate copilului in dificultate. Sint necesare majorarea alocatiei de stat pentru copii si a indemnizatiei unice la nasterea copilului, echilibrul socio-economic al familiilor din mediul urban si rural, al familiei si persoanelor de virsta a treia, promovarea femeii in luarea deciziei in structurile de reprezentare publica, eliminarea conditiilor discriminatorii ale femeii pe piata muncii, in viata social-economica, culturala si politica, prin introducerea unei reprezentari minime a femeilor in Parlament si in primele doua linii ierarhice ale Guvernului, diminuarea discriminarilor etnice.

Alte prioritati sint sanatatea publica, reducerea costurilor si optimizarea banilor investiti in sistem, reducerea cheltuielilor pentru intretinerea sistemului, promovarea alocarii de investitii prioritare pentru institutiile prestatoare de servicii medicale (spitale, ambulatorii, medici de familie), asigurindu-se standarde de calitate cu efecte directe asupra sanatatii populatiei.

Se impune un Plan national de resurse umane in domeniul medical, cresterea veniturilor salariale ale personalului din sistemul sanitar, care ar face posibila oferirea si garantarea accesului tuturor cetatenilor la servicii de sanatate de inalta calitate. –o-

Loading Facebook Comments ...

83 Comments

Add a Comment
 1. pentru Onest.

  …nu se merită a perd timpul cuvoi….

  Slava Domnului că aţi înţeles D.Onest.
  Decît să convingeţi 3, 4 persoane ca Mihai.M, Goga, Nina, V.Pavlicenco, desigur e mai bine să mergeţi acum prin sate, de la casă la csăă şi să convingeţi vre-o 100 de cetăţeni să-i voteze pe cei 3 candidaţi, ca să nu regretaţi pe urmă că aţi perdut timpul şi nu aţi făcut nimic, după cum afirmă AndreiB.
  Aşa să vă ajute D-eu.

 2. pentru Onest.

  Nu vă supăraţi vă rog.
  Dar în acest caz am dreptate, fiindcă trebue să recunoaşteţi, că pe acest blog ne contrazicem cîteva persoane, pe deoparte, Onest, Nina Gonţa şi Gregori, pe de alta Mihai.M. Goga, Nina şi V.Pavşicenco, care întradevăr perdem timpul. D-stră cereţi PNL să se retragă. Noi considerăm că decizia DPN PNL este corectă.
  Iar în timpul acesta comuniştii merg pe la case cu ajutoare umanitare şi adună voturi, mai şi spălînd creerii sărmanilor ţărani , care nu au internet, şi nici TV prin cablu, dar privesc numai un singur canal M1. Aşa că tot ce aţi postat aici pe blog timp de vre-o lună, într-o bună zi va fi aruncat la groapă, iar timpul perdut va fi o ruşine pentru toţi, care nu au făcut nimic să scăpăm de comunişti.
  Da PNL face tot ce-i posibil să scăpăm de comunişti, numai că cu părere de rău soarta Moldovei la ziua de azi nu depinde numai de PNL, da de fiecare din noi în parte inclisiv şi de d-stră, dar prin fapte concrete, nu prin vorbe goale pe blog.
  Fiţi liniştită. Totul va fi bine……..

 3. Ptu Onest
  Un raspuns la doua postari.

  „Rusine am avut in vedere fapta rusinoasa a PNL de a intra in scrutin, stiind precis ca nu va trece pragul. Inainte de 5 aprilie d. Pavlicenco tindea la vre-o 10%, si s-a ales doar cu 2.”

  -PNL nu a participat, doar numai a sustinut MAE, dhind dovada, ca poate ceda si sustine neconditionat unirea fortelor democratice.
  Sustinind un partid, pe lista caruia candidezi, inseamna sa promovezi aceleasi mesaje……

  „Acest mesaj chiar e ultima atentie din partea mea catre voi. Nu se merita de a pierde timpul cu voi.”

  Marea dvs atentie catre mine/iarasi va adresati la plural – voi/ nu ma raceste si nici nu ma incalzeste. „Voia boierului” sau ” Se da baba jos din caruta, boii trag mai usor”.
  In general nu se merita sa pierzi timpul, cu timpul tocmeala nu faci si numai el poate merge numai si numai intr-o singura directie….inainte…nu se intoarce nici o data.

 4. pentru Onest.

  Onest spune:

  …….d.na Goga, împreună cu Mihai M. văd că spălaţi creerii la oameni şi le insuflaţi neîncrederea în aceste 3 partide …….

  D.ONEST, NINA GONŢA, GREGORI……

  VOTAŢI PL. PLDM, AMN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

  Ei unde aici e spălare de creeri şi insuflare de neîncredere în acele 3 partide ?

  Din împotrivă în postarea de mai sus eu v-am recomandat să mergeţi prin sate şi să convingeţi vre-o 100 de cetăţeni să voteZe PL, PLDM SAU AMN.

  Aţi auzit la dezbaterile în care a participat V.Pavlicenco vre-o încercare de a insufla neîncredere în aceste 3 partide??
  Sau poate în presă este vre-o declaraţie a PNL care ar cere să nu fie votat vre-un partid din cele 3?
  Sau poate pe acest blog este vre-o declaraţie să nu fie votate aceste 3 partide?

  Este adevărat, că ne permitem să spunem, pe acest blog pînă ce, adevărul. Fiindcă adevărul nu trebue ascuns.
  Şi vă asigur, că adevărul în faţă poate spune numai un prieten adevărat. Cel ce vprbeşte pe din spate la un moment dat te poate trăda tot pe din spate.
  Aşa că spunînd adevărul în faţă, îţi păstrezi onoarea şi demnitatea, şi cel criticat trebue să fie demn de a primi critica pentru aşi păstra onoarea, desugur dacă această critică este un adevăr, nu aşa cum o faceţi d-stră, criticînd PNL-ul de trădarea care ar putea avea loc.
  Pînă ce nu a avut loc, mai bine să ne abţinem de la critică, fiindcă, după cum a spus d. Goga, într-o bună zi totul se poate întoarce împotriva ta.

  Aşa că D.Onest, Gregori, Nina Gonţa eu vă chem SĂ NE PĂSTRĂM ONOAREA ŞI DEMNITATEA.

 5. Pt IRINA

  In primul rind, abandoneaza majusculele, pentru ca e greu de citit. Scrie ca toti oamenii, ca nu mai ai niste idei absolut deosebite, pe care sa le STRIGI!

  Consider ca toti lucreaza pentru comunisti in cazul in care doar scriu si le cer altora sa se dea la o parte, sa incapa ei mai bine. Cel mai de folos ar fi sa mergeti sa munciti si sa convingeti cit mai multa lume sa nu voteze comunistii, in caz contrar, nepasarea inseamna ca lucrati pt comunisti.

  Noi facem si noi ce putem. In prezent, PNL participa la dezbateri si cheama sa nu fie votati comunistii. Atit, nu ca sa voteze pentru PNL. E clar?

  Mai analizeaza o data postarile si pe urma vei vedea ai insultat pe cineva sau nu.

  Noi am participat o data cu MAE si au fost falsificate voturile, ca la toti. Acum participam conformindu-ne legii privind partidele, care spune ca un partid trebuie sa participe la una din doua campanii electorale consecutive pt Parlament. Am tot scris pe acest blog, pacat ca intri de o zi si dai sfaturi la care eu raspund de luni de zile.

  In general, degeaba va ambalati. Opozitia nu va cistiga, pt ca nu a fost unita. Regreta mult si unii din opozitie. Si nu ca sa ne ia pe noi, PNL, ci sa fie ea unita si sa spuna, spre deosebire de Lupu, clar ca cei trei se impaca si ce functie va avea fiecare in stat. Nespunind asta, si-au redus sansa si nu colaboreaza nici la centru, nici in teritoriu. Sa mai intri pe blog si dupa 29 iulie.

 6. Pt Onest/NEonest
  Dumneata aiuresti. Ce au jignirile pe care le aduci pe blog cu functia de parlamentar? Explic pentru cei astupati la minte si orbiti de rautate, cu adrese de RUSINE pe mail.ru. Astia, cu adrese pe mail.ru, sa-mi dea mie lectii de patriotism, romanism si anticomunism? Asta va este patriotismul national romanesc adevarat, ca nu aveti adrese pe .eu, .ue, yahoo., com, .ro, ci pe mail.ru?

  BAFA IN CAPUL ASTUPAT: EU NU POT FI DEPUTAT, PENTRU CA AM CETATENIE ROMANA, LA CARE NU RENUNT, SPRE DEOSEBIRE DE CEI CE AU ABANDONAT-O DE DRAGUL FOTOIULUI. SI NU AM NICI UN SCOP DE A FI DEPUTAT. PNL PARTICIPA LA ALEGERI CONFORMINDU-SE LEGII. DACA NICI ATITA LUCRU NU INTELEGI, STAI ACASA DUPA SOBA SI NU MAI IMPROSCA VENIN, KOMUNISTULE IN GINDIRE. Si cind nu mai ai argumente, o iei de la inceput. EU NU SCRIU DECIT DE PE ADRESA MEA. CINE VREA, POATE TRIMITE PE CINE VREA SA II DEMONSTREZ ASTA. SINTETI NISTE PERSOANE SLABE SI TOTALITARE IN GINDIRE. NU NE MAI SALVAM CU ASEMENEA INDIVIZI UMFLATI IN PENE, CA SI LIDERII ADORATI DE VOI.

  Si inca ceva: cine va da voturi la comunisti – PNL, cu 0,000000000000000000000000000001, sau AMN cu 5,9, daca nu va trece in Parlament?

 7. Pt dna Pavlicenco
  Prin expresiile aiuriti, astupati la minte, orbiti de rautate, totalitari sau comunisti in gandire s.m.d.. adresate multor oameni de buna-credinta care judica rational, intelegand ca PNL nu are nicio sansa de a accede in parlament si care indeamna alegatarii sa voteze Opozitia parlamentara, dovediti ca sunteti intoleranta si foatre departe de a deveni un politician de talie natinala. Tare mi-e teama ca 1-2 mandate vor fi pierdute de partida nationala din prostie sau a orgoliilor mari a politicienilor nostri marunti, iar ele vor conta enorm in parlamentul viitor

 8. D-na Pavlicenco, vreau sa stiti ca nu port nici un sentiment de ura fata de d-voastra. Va spun sincer ca mi-e mila, si ma voi ruga pentru sanatatea d-voastra, care se vede clar ca vi s-a subrezit in ultima vreme. Tipariti va rog comentariile mele , si raspunsurile d-voastra, si aratatile unui psihiatru. Sunt sigur ca v-a pune diagnoza corecta.

 9. vlad spune:

  …….oameni de bună credinţă……..care îndeamnă alegătorii să voteze opoziţia parlamentară…….

  D.Vlad. Cu părere de rău, da aceşti oameni de bună credinţă nu îndeamnă alegătorii să voteze opoziţia parlamentară.

  Oamenii de bună credinţă nu atacă cu răutăciune pe blog nici un om , fie el liberal, fie el democrat, fie el chiar comunist, fie el român, fie el rus, fie el moldovean, fie el creştin, fie el ateist.

  Oamenii de bună credinţă merg în teritoriu şi conving electoratul care l-a votat pe Voronin să nu-l mai voteze şi să voteze forţele democratice, aducînd voturi pentru partidele simpatizate.
  Pe acest blog aceşti aşa zişii oameni de bună credinţă se stărue să ponegrescă un partid şi membrii lui, încercînd să le impună viziunea proprie. Ce nu v-ii clar încă, că pe aceşti oameni ce postează pe acest blog nu-i puteţi convinge, deoarece ei au propria convingere şi ştiu ce fac în comparaţie cu cei ce nu fac nimic, şi în loc să mergă în teritoriu să mai atragă de partea sa vre-o doi comunişti, ei perd timpul atît de scump pentru noi toţi. Chiar sunteţi aşa naivi şi credeţi că un partid, care a dezbătut la şedinţa Delegaţiei Politice Naţionale aproape 3 ore Chestiunea privind participarea sau neparticipare PNL la scrutin ,adoptînd în unanimitate decizia de a participa la scrutin, îşi va schimba decizia aşa într-o clipă, că aşa doreşte Vlad, Onest, Gregori de la Iaşi sau
  Nina Gonţa de la Iaşi.
  Cer scuze…. Gregori şi Nina Gonţa nu pot merge în teritoriu prin satele Moldovei, că ei sunt la iaşi. Şi crezînd că ponegrind pe cineva pe blog contribue la victoria forţelor democratice…

  Cu părere de rău electoratul nu vă aude Domnilor din România, că cei de la sate care defapt şi votează comuniştii nu au internet.

  Aşa că vă invităm în Moldova să contribuim împreună la răsturnarea regimului comunist.
  Ce ???Vi-i frică??? E uşor să stai după gard şi să arunci cu petre în trecători.
  Ăştea-s oamenii de bună credinţă d- Vlad.
  Dacă d-stră sunteţi din Moldova, întraţi la sediul PNL, luaţi adresa mea şi mergem împreună să convingem electoratul să voteze corect. Luaţi-vă concediu din cont propriu, ceva şi transport şi pentru transport, că PNL-ul nu are bani ca alţii şi noi nu cumpărăm ajutatori da o facem pe gratis şi în mod necondiţionat, şi după aceia d-Vlad ve-ţi face concluzia cine sunt oameni de bună credinţă.
  Apropo şi pe Nina Gonţa o invit, şi pe gregori de la Iaşi. Ei ca musafiri cheltuelile le iau asupra mea.
  Vă aştept oameni de bună credinţă să ne încadrăm cu toţi la muncă şi concluziile le vom face la urmă. Tel. contact. 069557558.

 10. oare cind va intelege stimata dna Pavlicenco ca sunt lucruri mult mai importante de facut decit de stat si de raspuns foarte urit si ostil fiecarui comentariu care nu-i impartaseste opinia.

  cita rautate poate incape intr-un singur om (si-nca asa mic in dimensiuni)!

 11. Sper ca elctoratul sa fie intelept si sa voteze responsabil.. sa ignore pe pavlicenco , petrencu , lupu , braghis , diacov , rosca si altii de teapa lor , care fac jocul comunistilor cu buna credinta..

 12. pu nina gonta
  Ce toapa poate fi ninuta……

 13. Pt Vlad

  La asemenea postare a lui gregory:

  „Cîtă neobrăzare şi nesimţire în această femee. Ea ne are de proşti. De participrea PNL şI mae în scrutin sunt cointeresaţi numai comuniştii ţş o femee nerealizată(acasă), care vrea să-şi verse energiile biologice în alte domenii,inclusiv pe acest blog, bîrfind pe toţi cei care o contestă. Sunteţi o limbută şi o profitoare, doamnă. A-ţi îngreţoşat foarte multă lume,iar acum mai profitaţi şi de interesul comuniştilor de a rupe voturi de la dreapta. Ea o face pe proasta. lasă să ea dreapta 95 la sută. Cît de anevoios şi chinuitor este procesul deşteptării basarabenilor ,iar o nesimţită stică tot prin dragostea nemeărginită de sine şi de bani şi prin ura faţă de cei care fac treabă. Mai mare scîrboşenie n-a văzut neamul românesc.”

  AM PLASAT UN ASEMENEA RASPUNS:

  „Pt gregory

  Nimeni nu te cheama sa vizitezi blogul unei femei
  1. neobrăzate
  2. nesimtite
  3. nerealizate (acasă)
  4. cu energii biologice nevarsate în alte domenii
  5. bîrfitoare
  6. limbută
  7. profitoare
  8. care îngreţoşeaza foarte multă lume
  9. care mai profita şi de interesul comuniştilor
  10. care o face pe proasta
  11.iarasi nesimţite
  12. cu dragoste nemărginită de sine şi de bani
  13. cu ura faţă de cei care fac treabă
  14. scîrboşenie a neamului românesc.

  DU-TE LA BISERICA, PENTRU CA S-AR PUTEA SA AI O MOARTE GREA CA PEDEAPSA PENTRU RAUTATEA DUMITALE.”

  VOI CUM ATI FI PROCEDAT IN LOCUL MEU? DE CE NU_I TAXATI PE CEI CARE SCRIU CA gregory? Si pentru ca nu faceti asta, nu cred in sinceritatea si impartialitatea voastra. Cred ca sinteti pusi si platiti niste polite ca sa scrieti urit!!!

 14. Pt Onest

  Parca ai „emenintat” ca nu mai intri pe blog. Nu te lasa orgoliul, nu? Pai, iata, la psihiatru trebuie sa mearga ptriotii romani cu adrese pe mail.ru

  Restul – sint niste fariseisme si voi sinteti farisei. De aceea nu admiteti ca exista oameni normali si cumsecade. Si-apoi, acelasi exercitiu vi-l dau ca si vizitatorului Vlad…

  La asemenea postare a lui gregory:

  “Cîtă neobrăzare şi nesimţire în această femee. Ea ne are de proşti. De participrea PNL şI mae în scrutin sunt cointeresaţi numai comuniştii ţş o femee nerealizată(acasă), care vrea să-şi verse energiile biologice în alte domenii,inclusiv pe acest blog, bîrfind pe toţi cei care o contestă. Sunteţi o limbută şi o profitoare, doamnă. A-ţi îngreţoşat foarte multă lume,iar acum mai profitaţi şi de interesul comuniştilor de a rupe voturi de la dreapta. Ea o face pe proasta. lasă să ea dreapta 95 la sută. Cît de anevoios şi chinuitor este procesul deşteptării basarabenilor ,iar o nesimţită stică tot prin dragostea nemeărginită de sine şi de bani şi prin ura faţă de cei care fac treabă. Mai mare scîrboşenie n-a văzut neamul românesc.”

  AM PLASAT UN ASEMENEA RASPUNS:

  “Pt gregory

  Nimeni nu te cheama sa vizitezi blogul unei femei
  1. neobrăzate
  2. nesimtite
  3. nerealizate (acasă)
  4. cu energii biologice nevarsate în alte domenii
  5. bîrfitoare
  6. limbută
  7. profitoare
  8. care îngreţoşeaza foarte multă lume
  9. care mai profita şi de interesul comuniştilor
  10. care o face pe proasta
  11.iarasi nesimţite
  12. cu dragoste nemărginită de sine şi de bani
  13. cu ura faţă de cei care fac treabă
  14. scîrboşenie a neamului românesc.

  DU-TE LA BISERICA, PENTRU CA S-AR PUTEA SA AI O MOARTE GREA CA PEDEAPSA PENTRU RAUTATEA DUMITALE.”

  VOI CUM ATI FI PROCEDAT IN LOCUL MEU? DE CE NU_I TAXATI PE CEI CARE SCRIU CA gregory? Si pentru ca nu faceti asta, nu cred in sinceritatea si impartialitatea voastra. Cred ca sinteti pusi si platiti niste polite ca sa scrieti urit!!!

 15. Pt evelina

  Daca eu raspund urit, ostil si cu rautate, cum se cheama ceea ce faceti voi, de tipul:

  Iata o postare a lui gregory:

  “Cîtă neobrăzare şi nesimţire în această femee. Ea ne are de proşti. De participrea PNL şI mae în scrutin sunt cointeresaţi numai comuniştii ţş o femee nerealizată(acasă), care vrea să-şi verse energiile biologice în alte domenii,inclusiv pe acest blog, bîrfind pe toţi cei care o contestă. Sunteţi o limbută şi o profitoare, doamnă. A-ţi îngreţoşat foarte multă lume,iar acum mai profitaţi şi de interesul comuniştilor de a rupe voturi de la dreapta. Ea o face pe proasta. lasă să ea dreapta 95 la sută. Cît de anevoios şi chinuitor este procesul deşteptării basarabenilor ,iar o nesimţită stică tot prin dragostea nemeărginită de sine şi de bani şi prin ura faţă de cei care fac treabă. Mai mare scîrboşenie n-a văzut neamul românesc.”

  I-AM PLASAT UN ASEMENEA RASPUNS:

  “Pt gregory

  Nimeni nu te cheama sa vizitezi blogul unei femei
  1. neobrăzate
  2. nesimtite
  3. nerealizate (acasă)
  4. cu energii biologice nevarsate în alte domenii
  5. bîrfitoare
  6. limbută
  7. profitoare
  8. care îngreţoşeaza foarte multă lume
  9. care mai profita şi de interesul comuniştilor
  10. care o face pe proasta
  11.iarasi nesimţite
  12. cu dragoste nemărginită de sine şi de bani
  13. cu ura faţă de cei care fac treabă
  14. scîrboşenie a neamului românesc.

  DU-TE LA BISERICA, PENTRU CA S-AR PUTEA SA AI O MOARTE GREA CA PEDEAPSA PENTRU RAUTATEA DUMITALE.”

  VOI CUM ATI FI PROCEDAT IN LOCUL MEU? DE CE NU-I TAXATI PE CEI CARE SCRIU CA gregory? Si pentru ca nu faceti asta, nu cred in sinceritatea si impartialitatea voastra. Cred ca sinteti pusi si platiti niste polite ca sa scrieti urit!!!

 16. Pt ninutza gonta

  Spera, spera, ca daca nu speri, te spinzura comunistii, ca si pe Ion Gonta.

 17. D-na Pavlicenco,

  Gonta Ion s-a autospinzurat, protestatarii din 07.04.09 s-au automutilat, cetatenii s-au autoinsaracit, au autoimigrat din placere…….
  Tara minunilor……toti si tot se autodistruge……

  Dar iata ca „dezvoltarea” vine numai de la comunisti….
  Ce fel de popor avem ?
  Comunistii „dezvolta”, dar poporul…..”autodistruge”….
  Acest fapt il vad bine unii oameni, care scriu pe acest blog, „de buna credinta” si va reproseaza DVS, de ce nu „autodizolvati” comunistii intr-un pahar cu apa?
  Si char asa, de ce nu ii „autodizolvati” ?

 18. Pt GOGA

  De vreme ce vorbim despre „auto-dizolvare”, nu ii poate dizolva cineva – pentru ca se autodizolva, se autodesfiinteaza ei insisi.

 19. Ptu V.Pavlicenco
  Asta si era POANTA!
  Cei, care va gasesc „vinovata” de comunismul criminal in tara, va ataca pe acest blog si cred ca fac fapte eroice si in urma „marii” lor activitati, s-ar putea sa se „autodizolve” comunismul….Dar daca nu se „autodizolva”, tot Pavlicenco „este” vinovata….
  Am observat ca simbata si duminica nu prea scriu „eroii”….
  Pobabil ca folosesc timpul de lucru pentru lucruri mult mai importante…..
  Dar poate ca au plecat in sate si conving electorii sa nu voteze comunistii si acolitii lor…Ce bine ar fi…
  Fantastic.
  Eu am sosit la prinz si plec din nou pe hudite…..

 20. dna Pavlicenco, intelegeti odata, aici e blogul si opiniile dvs. pe care oamenii le comenteaza, nu invesc.

  deci, dvs. cititi comentariile, trageti atentie la unele (si sunt f. multe) care merita, mai faceti niste schimbari in opinia si comportamentul dvs. daca e cazul si doriti, si gata.

  nu aveti dreptul sa comentati pe oameni pe care complet nu-i cunoasteti, pt. ca ei nu au bloguri, functii publice, etc. pentru a se face cit de cit cunoscuti, cind vor avea, veti intra si dvs. pe blogurile lor si veti comenta.

  un om politic trebuie sa fie diplomat si discret, nu mahalagiu.

 21. errata: invesc -> invers

 22. Pt evelina

  Nu am ce sa inteleg. Este blogul meu si scriu pe el ce vreau. Fa-ti blog si scrie ce vrei. Nu-ti voi spune o data sa nu faci asa sau altfel. Asta e jocul. Voi scrieti din anonimat, eu nu va cunosc si voi ma improscati cu noroi, iar eu scrie ce vreau cu numele meu si voi ma judecati. Unul scrie ca e bine ce fac, altul isi sterge picioarele de miune. Daca vreau, ii dau drumul, daca nu vreau, sterg sau il dau la spam. Asta e jocul, nu eu l-am stabilit, asta e regula generala pentru blogeri. Nu va place aici, nu va tine nimeni – mergeti la Filat, la Urecheanu, la Ghimpu, Braghis, Lupu.

  Oamenii pot comenta, dar in limitele decentei. Eu permit multe, dar NICIUNUL dintre voi nu i-a dat in obraz lui gregory pentru prostiile si cuvintele urite adresate mie. De aceea, va consider pe toti ca si pe gregory – adica pe toti care scrieti urit. Sinteti rai, slabi, va ascundeti dupa anonimat si imroscati cu gunoi. Cine improasca? oamenii mici, nenobili, rautaciosi, invidiosi, frustratii si neimplinitii. Scrieti civilizat, adresati intrebari, dati-va cu opinia si voi considera ca sinteti integri, in caz contrar, cred ca nu numai ca sinteti ca si comunistii,. dar sinteti dezechilibrati, care folosesc nu forta argumentului, ci forta deversarii rautatii acumulate din micimea sufletului. Asta nu e jignire, e constatare. In raport cu ce scriu „partasii vostri de idei”, eu inca va rabd. Dar pina la un punct. Nu tin pe nimeni cu forta pe blog.

  Sa fac schimbari in opinia si comportamentul meu dupa ce niste anonimi ma improasca cu noroi? Eu nu am deschis blogul pentru risuri, ci pentru oameni seriosi, cum vad, din pacate, ca sint putini. Iar risuri fara identitate – multi. Iata cind in Moldova vor fi mai multi oameni de treaba decit risuri anonime, atunci vom scapa de comunisti.

  Am orice drept pe blogul meu. Voi credeti ca aveti orice drept pe blogul meu. Nu e chiar asa. Sau poate la murdariile voastre eu sa va multumesc si sa va rog sa ma mai murdariti, ca nu e de ajuns? Mai bine mergeti ori la biserica, ori la psihiatru, precis ca unul din ei va vor ajuta, pe cei rautaciosi si mahalagii.

 23. pu nina gonta
  mare lighioana cu creier prost mai esti…
  Ti-o lamurit femeia care-i treaba cu blogul?
  Tu crezi ca esti mai desteapta ca echipa acestei femei ?
  Tu esti mai calculata ca ei sau poate vrei sa-ti dea tie darea de seama ce au ei de ghind sa faca ?
  Cine dracu te consideri ? Imputit-o!
  D-na Pavlicenco, dati-o dracului de pe blog afara sau ma schirbiti si pe mine cu adevarat!
  Deja imi provoaca voma greata asta…..nina gonta!
  Nu vedeti ca-i o riioasa?
  Ce atita recomandari? Sa se c..e la veceu si sa-l manince tot acolo, nu pe spatiu public de discutii.

 24. Pt Indigna

  nina gonta este un ris si o rautate care nu stie ce inseamna masura. Sint si asa oameni, care strica societatea, de aceea Dumnezeu nu e cu ei.

 25. Nici odata nu m-am gandit ca d-na Pavlicenco poate cobora atat de jos. Citind atacurile ei impotriva la toti care nu sunt de acord cu ea, mi-o inchipui undeva la o piata vanzand produse alterate. Mai are vre-o cativai vanzatori cu ea alde mihai m, GOGA. Si cand le face cineva observatie ca marfa este alterata, ea injura, poate si sa arunce in cumparatori cu vre-o rosie imputita. Le striga ca ea este stapana la ea, si sa nu mai aiba ce cauta la gereta ei. Stai linistita, stimata doamna, ca ei si asa nu v-or mai intra la balaganul d-tale.
  Am cunoscut un om bolnav de shizofrenie, si cand era in momente de criza, el ii facea pe toti din jur bolnavi. Cam asa arata si d-na Pavlicenco. Si-i pacat de ea.

 26. Pt Om bun

  Inca nu te-ai lepadat de comunism?

 27. Aici nu merge vorba de mine, stimata doamna, daca m-am lepadat sau nu de comunism, dar de comportarea d-tale, care nu suporta nici o critica. La urma urmei cei ce scriu comentarii nu-s politicieni, si pot sa-si expuna gandurile asa cum le vad ei, pot chiar si sa provoace. Faptul ca nu-i puteti pune la punct civilizat, da dovada de lipsa de inteligenta, de cultura, din partea d-tale. Se simte ca treceti printr-o criza de nervi. Vedeti sa nu aveti mai mult a pierde decat a castiga din aceasta companie electorala. La anii nostri(suntem cam de o varsta) ar trebui sa ne mai pese si de sanatate. Eu nu stiu cum va tolereaza sotul, va spun sincer, ca daca aveam asa o sotie, demult ii propuneam sa aleaga intre politica si familie.

 28. Om bun,
  tine-te de cuvint,alege:familia sau blogul Pavlicenco.

 29. Nina, eu sunt un simplu om bun, si nu sunt afectat reciproc de familie sau blog. Cu totul alta e d-na Pavlicenco. Este imposibil sa nu fie afectata familia din cauza activitatii ei politice. Fiecare comentariu de-a ei este plin de agresivitate, sunt convins ca aceasta agresivitate o simte si familia.
  Am intrat intamplator pe blog din unimedia, si mai mult pot sa nu intru, daca va incurc. Vad ca nu suportati nici o critica, inseamna ca scrietiva unul altuia comentarii, si bucurati-va ca nu aveti oponenti.
  Pana la urma am auzit-o aseara pe d-a Pavlicenco la dezbaterile de la PROTV, ca va veti retrage totusi din scrutin. De ce atunci trebuiau murdariti de ea toti acei care argumentau ca trebuie de retras. Cat de frumos era din partea ei sa spuna (cum a facut Petrencu) ca se v-a retrage, dar mai foloseste timpul de la dezbateri impotriva comunistilor. Credeti-ma, ca alegatorii aveau sa pretuiasca acest lucru, si la alegerile viitoare ati fi avut sanse reale, deoarece erati in pozitie mai avantajoasa fata de partidele care se v-or afla la guvernare. Nu v-a fi deloc usor de guvernat tara in situatia care este acuma.

 30. Om bun,
  te cred, ca esti om bun.Daca ai citit cu atentie postarile unora,te apuca fiorii.Eu cred ca totusi este o limita la toate cuvintele necioplite exspuse aici pe blog din partea vizitatorilor.In fond, nu era o critica ci cuvinte murdare,ideii agresive,care injoseau personalitatea Doamnei.Fii de acord ca D.Pavlicenco nu este atit de incapabila, sa nu stie ce face.Ea,anume ea, si nu eu cu tine,Iulik sau altii de felul lui, este mult mai mult pregatita si cunoaste mult mai bine tacticile si strategiile politice.Eu recunosc ca nu am pregatirea Doamnei.Tu nu vrei sa recunosti?
  In cazul cind ne dam seama,ca suntem mai prejos intr-un domeniu sau altul,ori tacem, ori cu o maxima cultura punem intrebarea sau aducem argumentul.Insa la noi ce se primeste?Atacam,murdarim,ca sa cerem celui ce raspunde sa aiba o conduita excelenta.E prea mult sa-i cerem aceasta unui singur om.
  De ce nu-i cereti lui Voronin sa iasa din cursa elecorala?
  Unui om bun, totdeauna i se urca cineva in cap,de aceea ca
  e prea bun.Cred ca era timpul sa fie dat jos.Tu cum crezi?
  Si mai cred un lucru:nimeni nu are voie sa se bage in familia cuiva.In cazul tau,daca ai o educatie aleasa trebuia, sa te abtii de comentarii de felul:”Eu nu stiu cum va tolereaza sotul, va spun sincer, ca daca aveam asa o sotie, demult ii propuneam sa aleaga intre politica si familie.”
  Nu te supara,dar cita literatura am citit despre viata de familie,nu am intilnit sa fi propus retete oameni mai destepti ca noi,savanti,oameni de stiinta etc.De ce tu, cu bunatatea ta,tre sa-ti bagi nasul acolo unde-ti fierbe oala?chiar in sinul familiei?De ce?Nu voi intelege nicioata asemenea oameni, care patrund sub pielea omului si-i sug singele.

 31. Nina, sa-ti spun sincer, pe mine ma apuca fiorii cand citesc ce scrie d. Pavlicenco.
  „Explic pentru cei astupati la minte si orbiti de rautate, cu adrese de RUSINE pe mail.ru.”
  „nina gonta este un ris si o rautate care nu stie ce inseamna masura. Sint si asa oameni, care strica societatea, de aceea Dumnezeu nu e cu ei”
  „Pt IRINA
  In primul rind, abandoneaza majusculele, pentru ca e greu de citit. Scrie ca toti oamenii, ca nu mai ai niste idei absolut deosebite, pe care sa le STRIGI!”
  Si cei interesant ca imediat dupa acest mesaj, insasi d. Pavlicenco scrie urmatorul mesaj cu litere majuscule?..
  Admit ca poate si eu, si altiii shiau permis carevai intepaturi la adresa d-ei, dar noi nu suntem persoane publice, pe noi nimeni nu ne cunoaste. Cu totul alta este cand d-ei isi permite sa coboare la nivelul nostru, ba poate si mai jos.
  Referitor la familie, eu am vorbit la general, nici nu m-am gandit sa „patrund sub pielea omului”, si mai ales sa-i sug sangele, Doamne fereste. Dar reiesind din reactia ta se poate de inteles ca am atins un mozol. Imi pare rau.

 32. Om bun,
  chiar daca V.Pavlicenco este o persoana publica, nu inseamna sa-o batjocoresti cum iti place tie.Te rog, sa vii tu in locul ei.Daca vei spune ca nu, mi-i clar de ce.Atunci apare o alta intrebare:dar unde ti-i cultura ta?
  O fraza de-a ta generala poate duce la destramarea familiei.Spune-mi te rog,unde ti-i bunatatea ta?Voi barbatii, tare va mai indemnati la cele rele,la bune nu prea.
  Dupa cum te exprimi tu „…propuneam sa aleaga intre politica si familie”ai o pozitie destul de categorica fata de femeea politician.De ce?
  Prin reactia mea la aceste postari esti liber sa intelegi ce doresti.Realitatea din familia mea, oricum o cunosc eu mai bine ca oricine.Insa daca vrei sa fii corect si sa detii un nivel de cultura oarecare,chiar daca nu esti persoana publica,apoi stradui-te sa fii atent cu astfel de ginduri.Daca a-i incerca in Franta bunaoara sa jignesti in felul asta, pe loc incasezi ceva piedepse.Astea au legi tari in aceasta privinta. E adevarat, ca noi inca nu am ajuns la asa nivel,nu inzadar inca discutam despre jigniri. Dar sunt sigura, nici peste noapte, nu vei deveni altul la acest capitol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *