PNL se pregateste de alegeri

cmc-2.jpgLa sediul PNL a avut loc sedinta Consiliului de Coordonare al MC – conducerea Organizatiei Municipale Chisinau al formatiunii – prima dupa conferinta Filialei teritoriale si dupa congresul al doilea al partidului. Ordinea de zi a sedintei a inclus mai multe chestiuni. Cele mai importante au fost consolidarea Filialei Chisinau a PNL, acoperirea tuturor sectiilor de votare cu agitatori si observatori din partea PNL, organizarea intilnirilor de cartier cu membrii si simpatizantii PNL, pregatirea din timp de alegerile locale, pentru identificarea celor mai buni candidati la intocmirea listelor ce vot fi depuse in scrutinul local.

cmc-3.jpgPNL a luat in anul 2007 – la numai trei luni de la reconstituirea juridica – 5 la suta acolo unde a depus liste. La alegerile locale trebuie sa invinga cei mai buni, sperindu-se ca acestia provin de la partidele de Opozitie. O noua administratie locala ar da o alta calitate cooperarii care se va dezvolta – asa cum s-a mai intimplat in alte parti – cu statele membre al UE in partea ce se refera la proiectele regionale trilaterale, de frontiera etc.

In cadrul sedintei s-a discutat despre eventualitatea alegerilor anticipate si paticiparea PNL, fapt ce impune o mobilizare a structurilor formatiunii.

Conducerea Filialei teritoriale Chisinau a PNL a discutat proiectul declaratiei formatiunii privind sprijinirea candidatilor PNL-Romania pentru alegerile europarlamentare din 7 iunie 2009.

SP al PNL

27 mai 2009

Loading Facebook Comments ...

118 Comments

Add a Comment
 1. P/u iulea:
  Ai facut mata mai mult de o pleasha p/u popor. Nu ar trebui nici macar sa te gindesti ca sa te compari cu o persoana ca VP. Treuie sa fii vrio mucoasa de vb asa.

 2. Kiar e asa de greu de inteles ca PNL nu a participat o data cu liste proprii la alegeri (05.04.09), daca nu mai participa nici a 2 oara atunci este impus sa se dizolve, lukru pe care nu se poate de a permite. De aceea sunt mai multe iesiri din situatie:
  1) PNL participa (sg sau cu alte partide) pe listele proprii
  2) Face un congres de fuzionare cu alt partid, cu garantii ca vor fi promovato persoanele din PNL si la localele din 2011

  P-U CEI PROSTI KU TOTUL O MARE RUGAMINTE – SA NU MAI DEA INTR.DE CE PNL PARTICIPA LA ALEGERI.

  se accepta alte idei.

 3. D-na Pavlicenco

  Nu sunt in totalitate de acord cu transmiterea mesajului de non-participare la alegerile anticipate a partidelor care nu au reusit sa treaca pragul electoral! Problema care se pune e ca toata lumea care se opune comunismului trebuie sa urmeze aceeasi strategie!Asta pentru a maximiza reusita! In cazul aliantei pe care ati avut-o cu MAE ati obtinut un scor! Acesta poate fi fals doar cu 20% in minus..atat cat au furat comunistii! Comunistii au furat 20% de la toata lumea…nu numai de la dvs! Deci..nu se pune problema de infumurare sau de schimbarea gastii…sau in testarea grupului dvs…eu unul va pot spune ca e foarte usor de aflat gradul de popularitate doar facand un sondaj de opinie profesionist! RM are nevoie de oameni de stat..ca de „politicieni” nu duce lipsa! Puteti sa stabiliti intalniri cu celelalte forte liberale.. puteti participa individual la alegeri…dar de un lucru trebuie sa luati in calcul: jumatate din voturile pentru dumneavoastra, in cazul in care din nou nu veti trece pragul, vor fi atribuite comunistilor!!! De aici se pleaca, impreuna cu stabilirea sansei de reusita!! Acelasi lucru e valabil si pentru PDM si PSD si UCM! Poate veti initia un dialod cu toate partidele extra-parlamentare pentru formarea unei coalitii pentru o singura lista…asta pentru ne-risipirea voturilor! Un singur lucru sa nu uitam..comunistii au in acest moment 49% si…60 de mandate-adica reprezentarea si unora care sigur nu i-au votat! Asta e democratia…si trebuie plecat cu calculul de la ea! Nu fiti suparata ca ceilalti liberali poate nu va iau in seama datorita procentului mic! Ganditi-va ca e vorba de RM-al doilea stat romanesc, care nu va mai fi pe veci stat romanesc daca Voronin si haita vor castiga ACUM!!!

 4. Pt Ana

  la intrebarea daca ramin o blogerita sau o politiciana, v-as sugera sa ii intrebati la fel pe Iliescu, Nastase, Tariceanu, Olteanu si alti politicieni din Romania, care au si bloguri. Nu vorbesc de politicienii din Moldova, pentru ca ei sint preocupati de alte interese, nu de a discuta pe blog cu cetatenii.

  Alegatorul care posteaza aici nu este alegatorul meu. Acestia sint simpatizantii PL, PLDM, AMN, dar discut si cu ei, insa nu ii consider reprezentativi, cu mici exceptii.

  O sa ne voteze cei a caror incredere o vom capata. Am spus mai sus – electoratul de pe Internet nu este reprezentativ – este un fel de moda sa lovim cu totii in asta, sa-l proslavim apoi pe asta, sa-l hulim apoi pe celalalt. Asta nu e reprezentativitate. Daca tineretul de pe blog ar fi reprezentativ si cu caracter, ar vedea ca PL, PLDM si AMN i-a parasit in zilele de 6-7-8 aprilie. Puteti gindi altfel, eu gindesc asa. In plus, tineretul nu a reusit sa-si convinga batrinetul sa nu voteze comunistii.

  Vom participa la alegeri anticipate pentru ca asa prevede legea. Va voi plasa fragmentul daca inca nu l-ati citit in alte postari.

  Nu trebuie sa fiu privita ca politiciana curajoasa, eu sint deja politiciana curajoasa, daca nu sinteti inca de acord, va voi reposta ceva, repetat. Nu fac nici un joc al comunishtilor.

  Eu nu cred in acesti democrati – ei trebuiau demult sa fie curajosi si sa lupte cu totii pentru obtinerea accesului la Radioteleviziune.

  Eu rau nu am facut, dar iata cei care i-ati spirijinit pe Rosca aveti foarte multe si mari pacate, de la voi pleaca problemele care nici azi, nici miine nu vor avea rezolvare.

  Ati crezut in Rosca si v-ati dezamagit. Acum credeti orbeste in altcineva, care, iarasi, o sa va dezamageasca.

  Acum va repostez fragmentul din Legea cu privire la partide, care ne obliga sa participam la alegeri.

  “Art. 22. Încetarea activitatii partidelor politice

  (1) Partidul politic îsi înceteazã activitatea prin:

  a) reorganizare, conform prevederilor prezentei legi, si pierdere, în urma reorganizãrii, a personalitãþii juridice;

  b) autodizolvare, prin decizia organului sãu suprem;

  c) dizolvare prin hotãrîre definitivã a Curtii de Apel Chisinãu, la cererea Ministerului Justitiei;

  d) declarare a neconstitutionalitãtii partidului prin hotãrîre a Curtii Constitutionale.

  (2) Ministerul Justitiei va înainta Curþii de Apel Chisinãu o actiune prin care va cere dizolvarea partidului politic dacã existã cel putin unul din urmãtoarele temeiuri:

  a) partidul activeazã în baza statutului si programului sãu cu modificãri si completãri care nu au fost înregistrate în modul stabilit de lege;

  b) pe parcursul unui an, care începe sã curgã din data cînd a devenit definitivã hotãrîrea Curþii de Apel Chisinãu cu privire la limitarea activitãtii partidului, acesta a comis actiuni similare celor pentru care activitatea partidului a fost limitatã;

  c) partidul nu a participat cu liste de candidati în douã campanii electorale consecutive pentru alegerea Parlamentului sau a acumulat la fiecare din aceste Algeria un numãr de voturi mai mic decît numãrul de membri necesar pentru înregistrarea unui partid;”

 5. >>3. Nu ma deranjeza pronostocurile puse de bolnavi, pentru ca numai bolnavii pot vota comunistii. Bolnavii trebuie lecuiti prin explicatie. Asta fac si cu voi, cei de pe blog. Si acum va postez fragmentul din Legea cu privire la partide.

  adica noi cei de pe blog suntem toti bolnavi?
  cita aroganta, mai ceva ca voronin.

 6. Mirela, no offence, dar nu v-ati plictisit sa dati aceeasi intrebare de sute si mii de ori? Cit de des citesti acest blog? Eu personal am inceput sa-l citesc de vreo saptamina, il citesc zilnic si citesc cam toate comentariile, raspunsurile si sugestiile. Deja mi s-a facut sila de faptul ca nu intelegeti raspunsul d-nei Pavlicenco la intrebarea „de ce vreti sa participati la alegerile urmatoare?”, el suna de vreo 20-40 de ori la o rubrica sau topic de discutie.
  Am impresia ca majoritatea din cei care citesc si apoi dau intrebarea respectiva sunt niste copii de la liceu care habar nu au ce inseamna o lege, si nici nu stiu sa perceapa informatia pe care o citesc.
  As numi aceste persoane „grele de cap”.
  Cit priveste cuvintele „Bolnavii trebuie lecuiti prin explicatie. Asta fac si cu voi, cei de pe blog. Si acum va postez fragmentul din Legea cu privire la partide” – citeste printre rinduri, altfel spus „dlea teh kto v tanke, abisneaiu ….”.

  Cred ca dupa asta unii ma vor numi rus de origine :-))))

 7. … sau comunist … :-)))

 8. Nu contest prestanța intelectuala a dnei Pavlicenco. Ba dimpotriva. Daca MAE+PNL ar fi obtinut 6% la alegerile din 5 aprilie m-as fi bucurat. Dar in conjunctura politica actuala nu avem nevoie de atatea partide liberale. Dupa disparitia comunistilor de pe scena politica sa fie macar si 10 asemenea formatiuni. Astazi insa avem nevoie de de un efort exemplar al intregii societati civile pentru a invinge comunistii la alegerile parlamentare anticipate. Doamna Pavlicenco poate fuzionati cu vreun partid parlamentar? Altfel, il inteleg si pe dl Urechean, care a adus pe spatele sau in parlamentul trecut multisori politicieni, iar ulterior acestia…l-au tradat. Precizez ca nu sunt membrul nici unui partid. Am intrat in timpul protestelor din 2002 in randurile unuia, dar dupa 4 aprilie 2005 am zis ca nu voi adera la nici un partid niciodata.

 9. E „interesanta” ideea dnei Pavlicenco ca cei care au crezut in Rosca au comis un pacat si ar fi vinovati de ce se intampla astazi in RM. Fara incredere in oameni (e pacat oare?) nu poti face nimic pe lume. Acum cred ca ar trebui sa judecam lucid si sa actionam solidar pentru a debarca comunistii…Bineinteles ca Urechean, Ghimpu si Filat au neajunsuri, dar acum suntem obligati sa mizam pe ei, altfel nu scapam de Voronin

 10. Pt mirela

  Mi se pare ca de aroganta dati dovada voi, care va faceti a nu intelege ce va scriu si raspundeti cu ofense, nu cu argumente sau solutii. Asemenea oameni – sint ei oare sanatosi? Mi se pare ca nu prea.

 11. Pt Vlad

  Mersi ca nu-mi contestati prestatia intelectuala, sper – si politica.

  PNL a aparut inaintea PLDM si am convenit sa fuzionam, dar se pare ca lui Filat cineva nu i-a permis asta. Alta explicatie nu am.

  Efortul intregii societati civile pentru a invinge comunistii la alegerile parlamentare anticipate poate fi materializat in diferite feluri si moduri – nu neaparat sa nu participe PNL la alegeri. Alte metode si posibilitati nu aveti?

  Poate fuzionam cu vreun partid parlamentar, dar cind va dori acest partid. Deocamdata nu doreste.

  Dl Urechean nu a adus pe nimeni in spate – el nu a avut mare partid, cum nu a avut nici Untila, dar ambii s-au folosit de munca altora de unificare si avansare in fucntii de conducere in partid, dupa care i-au dat afara pe toti si au ramas cu …. 9 la suta.

  El a tradat PNL-istii, nu penelistii pe el. Si, din cite cunosc, acum regreta.

 12. Fraţi creştini…
  Mă adresez la cei cui le încurcă PNL-ştii.
  E bine că nu sunteţi indiferenţi de soarta ţării, şi încercaţi să găsiţi ţapul ispăşitor în caz dacă opoziţia din nou la alegerile anticipate va da în bară, adică nu vor veni la Guvernare cum au promis.
  Dar de ce nu puneţi întrebarea de ce partidele prodemocratice în interesul poporului nu au acceptat lista naţională propusă de Forul democrat al Românilor?
  Poate participarea pe o singură listă era mai eficientă şi mai reprezentativă a poporului român dintre prut şi nistru, decît participarea în mod separat a fiecărui partid avînd interese înguste de partid.
  PNL, MAE şi PNR au acceptat să meargă pe o listă comună, deşi să recunoaştem cu rezultate foarte proaste. Da nici cei ce au trecut în parlament nu au cu ce se lăuda. Nu au acumulat procentul necesar pentru a modifica art. 13 şi a exclude art. 11 din Constituţie, nu au acumulat nici procentul necesar pentru a alege preşedintele Ţării, nu au acumulat măcar nici majoritatea pentru a forma măcar Guvernul.
  Deci opoziţia a perdut alegerile , măcar că au acces în parlament, aşa cum au perdut şi ceilalţi, care nu au trecut în parlament. Ce folos ,că au acces în parlament, dacă Partudul majoritar îşi bate joc de opoziţie:
  1. falsifică alegerile,
  2. dă foc parlamentului şi-i învinueşte pe cei nevinovaţi,
  3. Închid cînd doresc şi cui doresc microfonul în parlament,
  4. Vor aleg, nu vor nu aleg preşedintele,
  5 arestează pe cine doresc şi cînd doresc,
  6. vor ucid pe cine doresc ş.a.m.d.
  mai pe scurt se joacă dea mîţa cu şoarecii.
  Şi care e reacţia opoziţiei pînă la ziua de azi.
  Poporul a obosit deja în aşteptare,1. dacă va avea loc o trădare repetată ca la 4 aprilie 2005 sau nu,
  2. Vor avea loc alegeri anticipate sau nu,
  3. va merge opoziţia pe o listă comună sau nu,
  4. vor accepta forţele dem. lista naţională sau nu.
  probabil asta trebue să ne îngrigoreze la ziua de azi , da nu ce va face Pavlicenco şi PNL-ul.
  Pe ei săi întrebăm, Ghimpu, Filat, Urecheanu: sunt ei în stare să-i bată pe comunişti de unii singuri ?
  Atunci poftim.. Dacă nu, atunci DE CE NU ACCEPTĂ LISTA NAŢIONALĂ????????
  Parcă ăsta e interesul poporului, de a ne debărăsa de comunizm luptînd împreună.
  Şi atunci dacă interesul opoziţiei nu coincide cu interesul poporului de a merge pe o listă comună, pe o listă naţională, DE CE PNL-ul SĂ LE JOACE MOFTURILE ŞI AMBIŢIILE EGOISTE DE INTERES ÎNGUST DE PARTID?
  Opoziţia să-şi asume dreptul de iniţiativă a dialogului cu partidele ce nu au acces în parlament inclusiv şi cu arganizmele nonguvernamentale, de unificare a forţelor democratice. Şi apoi dacă PNL-ul nu va răspunde propunelor, cei guralivi vor avea tot dreptul să puneţi în discuţie moralitatea şi maturitatea conducerii PNL.
  Dar pînă ce opoziţia , adică liberalii din parlament, fac declaraţii pe sub musteţe, mai ales că încă nu se ştie ce ne aşteaptă pe 3 iunie, nimeni nu are dreptul moral să dicteze cuiva cum să se culce şi cum să se scoale.
  Apropo.. Vă asigur fraţi creştini, că structura viitorului parlament nu va depinde de faptul, dacă va participa sau nu PNL-ul la alegerile anticipate.
  Gîndiţivă mai bine la faptul, că un procent foarte mare l-au luat alte partide , parcă tot anticomuniste. PD.ul, PSD.ul, UCM-ul care tot dacă nu participau liberalii luau şi mai multe procente.
  Poate vă adresaţi şi la ei să nu mai participe la anticipate, dacă tot una au perdut. Iată de ei întradevăr depinde vor cîştiga sau nu liberalii în viitoarele alegeri. Da ei sunT sigur că vor particiva, vrea sau nu tincuţa, ion,iulea, paulina, antiporc şi alţii, şi încă şi pe o listă comună. Aşa că actualii liberali mai au puţin timp de meditat pentru a face un pas corect şi a unifica forţele dem.dacă cu adevărat le pasă de soarta acestui popor.
  HRISTOS S-A ÎNĂLŢAT FRAŢI CREŞTINI.

 13. Apropo de 3 iunie şi viitoarea listă comună..
  Îmi doresc din dot sufletul să aibă loc alegerile anticipate şi opoziţia să meargă pe o listă naţională..
  Dar cam am început să mă îndoiesc în ultimul timp.
  Nu vă pare că opoziţia se simte cu pufuşor pe botişor?
  Iar toate aceste declaraţii şi amînări de şedinţe sunt doar nişte trucuri?
  Dacă nu, atunci cum se explică faptul, că opoziţia tace, merg la şedinţe, încearcă să spună ceva, dar tata nu le dă voie.
  Eu consider, că dacă opoziţia era ferm convinsă în alegeri anticipate şi participarea pe o listă comună, apoi ei demult trebuiau să facă această declaraţie, să cheme la dialog toate forţele dem. să închege deja un staf şi să să se ppregătească deja de alegeri, da nu să joace sub”DRÎMBA” lui Voronin, ca nişte elevi de clasa 1.
  Dă Doamne să nu am eu dreptate.

 14. anticriminal=anticomunist

  Adevarat s-a Inaltat!

  …foarte valoros comentariu al lui mihai m.

  subscriu la mai multe din intrebarile puse de el. Intr-adevar, lista unica nationala a fortelor anticomuniste e Solutia. E unica solutie sigura, garantata si ….simpla pana la urma. De cate alegeri e nevoie ca opozitia sa-si dea seama de aceasta solutie elementara? Nu! Vor trebui ani de chinuri, fete violate si tineri ucisi, ca sa apara semne de luciditate la opozitie. Deabia acum incearca sa colaboreze, riscul unei prabusiri persista totusi si e chiar mai mare! Daca pe 3 iunie va fi votat un presedinte comunist, sau daca Voronin ne pregateste o alta supriza in alegerile anticipate, atunci : caderea va fi in abis!
  Personal : mi-ar fi mult mai confortabil sa vad PNL pe banca de repaos la aceste alegeri anticipate daca ele vor fi. Mult as vrea ca PNL sa fuzioneze cu alt partid care si-ar dori acest lucru. Le doresc succes, poate vor fuziona inca.

  Cum n-ar fi, votantii non-PNL, care din comentariile voastre inteleg ca sunteti majoritatea – tineret : nu va discreditati atata prin mizeriile de atacuri la persoana pe care le postati! Sunteti cei care au protestat! Sunteti poporul de azi si de maine! Deci aveti curajul si nu va pierdeti demnitatea!

 15. „Eu sper sa luam peste 1 %”
  Ce pot sa mai comentez oare?..
  Nu va intereseaza nici macar pragul de 6%
  V-a luat gura pe dinainte, D-na Pavlicenko..

 16. Госпожа Павличенко, у Вас ангельское терпение, Вы каждому объясняете, что вода мокрая: т.е. вы обязаны участвовать в выборах, чтобы сохранить партию, c) partidul nu a participat cu liste de candidati în douã campanii electorale consecutive pentru alegerea Parlamentului sau a acumulat la fiecare din aceste Algeria un numãr de voturi mai mic decît numãrul de membri necesar pentru înregistrarea unui partid; Увы! бесполезно!
  По этому случаю вспомнился очень старый анекдот. Подходит пьяный мужчина к милиционеру: „Слушай, друг, давай я тебе расскажу анекдот, политический.” „Ты что дурак? Разве не видишь, я же милиционер”. „Ничего, я буду говорить медленно и повторю два раза”. Или посетители блога вообще не читают Ваши объяснения или…(см. анекдот)

 17. Pt Will

  Puteti scrie ce doriti, in limita bunului simt, pe cit e posibil. Insa eu am dat raspuns punctual la mesajul la care am raspuns, postat de dumneata anterior. Acolo ati scris de 1 %, asa am scris si eu. Evident, vom tinde spre 6 %. Nu m-a luat nici o gura pe dinainte, degetele mele care scriu pecalculator sint in perfecta legatura cu al meu cap, asa cum este el…

 18. Pt Rusoaica

  Bancul plasat e foarte bun si aveti dreptate. In mare parte expun pozitia cu rabdare de fier pentru ca sint convinsa – si nimeni nu-mi va stramuta aceasta convingere – ca picatura roade granitul. Deci, explic si explic pina – o data – vor ajunge sa inteleaga si cei zombificati sau fanatizati, mai ales ca printre ei sint cei care au fost zombificati rau de tot de Rosca, iar acum se lasa zombificati ba de Chirtoaca, ba de Filat – si iarasi vor da in bara. Dar e dreptul lor sa pateasca asta si e dreptul meu sa-mi spun punctul d evedere si sa raspund intrebarilor lor asa cum cred eu ca e mai bine.

 19. iaka asta e rinza moldoveneasca,si normal ca vreti fotolii,,,dar totusi nu va ginditi la acest popor dezamagit,,,,si veti mai si bateti la cap poporu si asa vai de capul lui
  Rusine…voi spune la toti ca PNL face jocul comunistilor,si sa nu voteze asa un partid fara sanse

 20. pentru mihai m

  intelegi ca atunci cind merge vorba de fotolii toti cei care nu au sansa reala sa intre in parlament si normal ca vor vrea pe lista nationala si printre primii 10,,,care este garantu ca ceilalti dealde Andronic,Pavlicenco,Petrenco,Diacov,Braghis nu vor trada ca in 2005 cind au mers cu BMD

  asa ca nu mai vb intraiurea,,lasa partidutele sa se dea la o parte si sa spuna noi iesim din cursa si includem toate fortele si va sustinem cu garantul ca la urmatoarele alegeri chiar si locale sa ne sutineti si pe noi,,,si totul va fi ok….de ce nu se intimpla asa????
  sint oameni in raioane destul de puternici si totusi din cauza iaka la lista asta nationala si din cauza liderilor partidutelor nu vor putea sa nimereasca pe lista,ca atunci cind ei spun votati PL sau PLDM isi iau un agajament fata de cei ce ii voteaza,si in locul unui om din raion care stie bine durerea omului in raion,si cu ce trebuie sa ii ajute trebuie sa intre in parlament niste trupuri politice care vor numai scaunele,,,,,,,Ginditi mai clar,Lista nationala da dar numai in ea PL,PLDM si AMN
  ca atunci cind era campania electorala MAe striga 10 % cin a avut 1% gata disparut si mai facea vreo declaratie,unde is alde Diacov,Braghis,cind au vazut ca opozitia e unita si puternica si vor fi alegeri anticipate si normal ca auavenit cu asa propunere pentru a fi si ei in scaune…….
  De ce nimeni nu sa retras,,mai degraba lista asta Nationala e un joc al comunistilor,,care daca iau vreo 50 mandate,si se gasesc dealde Braghis Tarlev,Diacov si trec de partea lor atunci va fi dezastru,,,,asa ca Dna Pavlicenco stati acasa bine si sustineti PL,PLDM si AMN…

 21. Despre fuziunea cu PLDM a PNL,,,vreau sa imi exprim parerea,,,mai urit ar arata lista daca veti fi pe acolo,,,imi place lista lor,si nu mai tindeti si voi sa intrati sub aripa unui partid puternic,,,,,,cind veti mai acumula putere atunci si mergeti la alegeri

 22. Pentru johny

  “furnicile nu mai conteaza”-“partidutzele” care mai exista trebuie sa sustina pe cineva.
  Te contrazici frate.Daca nu mai conteaza,atunci la ce bun sa mai sustina?Elefantii se descurca si singuri,ca doar de aia sunt elefanti,nu?
  Asta e la noi -egoismul.Zici de Pavlicenco ca are egoism in ochi,dar tu in aceste vorbe ce ai?PNL abea rasufla,nu?Dar de ce abea rasufla, nu ti-ai pus intrebarea?
  Iti raspund eu, daca tu nu vreai sa-mi spui.Deaceea ca in actualul PNL sunt numai si numai oameni noi,ce n-au mai facut vreodata politica,dar care pot sa fie mai de calitate decit unii actuali.De ce nu te duci la PNL alaturi de Pavlicenco,care ii creste pe acei care nu au experienta politica?Caci si a invta pe careva politica este un lucru mare,demn de respect.Si inca ceva,unul din scopurile sale este sa-i promoveze pe cei din actualul PNL,care merita sa fie promovati.Acum spune cine este egoist?Pavlicenco sau tu?Or crezi ca in Moldova sunt liberali si democrati de ajuns, ca sa doboare urgia asta cu care traim ani de zile?Daca sunt de ajuns nu mai propuneti “partidutzelor”sa sustina elefantii,se vor descurca si fara furnici.

 23. Bravo johny
  In republica Moldova nu se simte pericolul politic.Elefantii se descurca si fara furnici.”Orgoliosii se descurca si fara modesti”-asta ar fi logoul elefantilor.Atunci,sa va fie de bine,va doresc bafta.

 24. E ultima data cind mai postez ceva aici:
  D-na Pavlicenko, cum puteti sa va declarati mare promotoare a unificarii fortelor democratice, si tot odata sa bateti constant in aceiasi Chirtoaca si Filat?? De ce nu bateti in Tarlev, Braghis, Serebrian? Pentru ca va indentificati cu electoratul pro-roman si pro-european, si pursisimplu vreti sa smulgeti citeva voturi anume din acel segment care-l atacati. Trebuie sa intelegeti un lucru simplu – NU AVETI BANII LUI FILAT CA SA INTRETINETI UN PARTID COMPETITIV, SI NU AVETI NICI CARISMA LUI CHIRTOACA CA SA TRAGETI SPRE VIITOR UN PARTID CARE NU PREA DISPUNE DE FINANTE. Deci, nu aveti nici una din primele 2 conditii cruciale pentru A TE BATE REAL cu comunistii.
  Probabil sinteti o Doamna curajoasa, dar si incapatinata. Iar cartile de istorie de peste vreo 20-30 de ani, in care probabil o sa fiti pomenita intr-un abzat, nu stiu daca vor evoca macar vreun merit al PNL-ului si implicit al Dvs.

 25. pentru Will,
  >>De ce nu bateti in Tarlev, Braghis, Serebrian?

  ea bate in Chirtoaca si Filat pentru ca ii invidiaza, cum de ei au reusit sa aiba mai mult decit ea. Intotdeauna omul slab ii invidiaza pe cei mai puternici si mai bogati si mai destepti.
  Asa e mintea moldovanului, invidios din firea lui. El nu poate sa vina si za zica: Frate ‘respect’ esti mai tare, ai cistigat, asa ceva la noi in moldova nu prea ai vedea, cind cel care pierde vine la cel care cistiga si zice, felcititari.

  D-na Pavlicenco, puteti sa scriti aici (copy / paste) de cite ori doriti legea aia a partidelor, oricum eu cred ca Dvs. candidati din alte motive.

  sunt sigur ca una vorbiti dar alta ginditi, eu pe cei ipocriti ii simt

  daca va suparati pe mine, inseamna ca am dreptate!!!

 26. pentru will

  bravo will ai spus lucrurilor pe fata,,,,imi plac oamenii directi

 27. imi pare foarte rau ca luati voturile democratilor care merg dupa aia (in redistribuire) comunistilor
  daca asta e demorcatie, atunci sunteti democrata ca voronin si toata gasca lui
  mare pacat!

 28. Doamna Pavlicenco tot isi justifica decizia de a participa in anticipate prin necesitatea pastrarii PNL. Sa dispara dracului acest PNL! Cine are nevoie de el, in afara de Pavlicenco?!

 29. Pt Ion

  De PNL au nevoie cei care sint membri. Vi-i ciuda? Inseamna ca am dreptate – nu va deosebiti prin nimic de comunisti – si ei gindesc sa fie numai ei si nimeni altceva, ca ii impiedica sa traiasca asa cum vor. Nu mai mai mirati cu nimic… Dar – repet – daca sintem neimportanti, lasati-ne in pace, noi ne adresam altora decit rautaciosului si „democratului” intolerant „Ion”.

 30. Pt psymoldova

  O luam iarasi de la capat? Ce e cu voi? NIMENI NU IA VOTURI DE LA NIMENI. Se cistiga voturi de la electorat. Poate, in general, sa dispara toti si sa ramina un PL doar si toti, fara posibilitatea de a alege, sa voteze numai partidul care exista? Este aberatie, nu? Pai daca e aberatie, straduiti-va sa luati voturile tuturoralegatorilor prin prestatie, nu prin eliminarea concurentilor somindu-i. Asta nu va fi. Tocmai de aceea vom participa la alegeri, ca sa va aratam ca sinteti ca si comunistii – aceeasi esenta, cu aceleasi apucaturi exclusiviste, doar denumirea e alta.

 31. Pt Johny

  Va „place” doar cind „cineva anume” ar spune „lucrurilor pe nume”, nu cind spun toti sau cei pe care, din motive subiective, ii respingeti. Halal de asa „spus lucrurilor pe nume!..”

  Cel putin eu, ca politician si parlamentar, am spus lucrurilor pe nume si exact asta ii deranjeaza pe cei pe care ii venerati ca zombificatii in voga…

 32. Pt arcadie

  Vai-vai-vai – ce provident mai esti! Si unde a fost providenta cind Chirtoaca, Filat si Urecheanu au mers cu capul plecat la Voronin, dupa care imaginile penibile au disparut de pe jurnaltv.md, cum spune lumea noastra care mi-a retimut si mie atemtia? Unde v-a fost providenta in cazul scenariilor odioase ale comunistilor? Unde v-a fost providenta sa simtiti ipocrizia comunistilor cu fraudarea alegerilor? Unde va este providenta ca nu vedeti ca partide zise democratice se tem sa fie si proromanesti, nationale, sa spuna de NATO si iesirea din CSI, ba o tot spala cu Romania sau il acuza pe Basesscu de conotatii electorale?

  Noi sintem pentru europarlamentarii PNL din Romania, dar apreciem bun ce face Basescu sau Geoana. Avem si puterea, si discernamintul politic, si taria sa nu fim chiori. Eu am facut 200 de kilometri, din banii mei, in ziua nuntii fiicei mele in Macedonia, de la Prilep la Skopje, ca sa votez pe 19 mai 2007, pentru nedemiterea prin referendum a lui Basescu. Si asa am avut puterea sa nu-l votez de doua ori pe Voronin, in 2000, si in 2005, pt functia de Presedinte. A avut aceasta putere Filat? Dupa care eu ii invidiez… Pentru ce? Ca sint rascriticati in presa comunista? Sau poate il invidiez pe Chirtoaca pentru ca ne invata cum sa-l votam pe Voronin dupa 4 aprilie 2005? Si pe Filat il invidiez ca l-a votat pe Voronin – din interes, frica sau calcul? Lasati-o mai moale cu providenta si invidia. Sint omul care am facut cele mai curajoase interpelari si declaratii in Parlamentul trecut, dar sint incomoda pentru comunisti si „democrati” pt ca nu sint in buzunarul lor si ei sint slabi, temindu-se de oamenii care nu mutesc in fata lor. Lor le plac oameni care sa nu cricneasca, ei avind dreptate pentru ca sint sau cu banul, sau cu speriatul si incruntatul la „subalterni” in partid. La noi e altceva si chiar daca lucrurile sint cum sint, noi raminem neschimbati, pentru ca asa cum e acolo, la cei trei, stim si nu ne impune modul lor. Sa stea sanatosi si sa lucreze cu cine vor si pe noi lasati-ne cu drepturile noastre. Asa fara carisma, cum sintem, fara bani, sper cinstiti, fara alte lucruri. Noi existam, sintem si vom munci pentru informarea cetateanului.

 33. Pt Will

  Istoria se va scrie fara dumneata. Cit priveste „invidia”, am postat deja si repostez.

  Am avut puterea sa nu-l votez de doua ori pe Voronin, in 2000, si in 2005, pt functia de Presedinte. A avut aceasta putere Filat? Dupa care eu ii invidiez… Pentru ce? Pt ca l-a votat pe Voronin – din interes, frica sau calcul? Ca e rascriticat in presa comunista? Sau poate il invidiez pe Chirtoaca pentru ca ne invata cum sa-l votam pe Voronin dupa 4 aprilie 2005? Lasati-o mai moale cu providentele si invidiile. Sint omul care am facut cele mai curajoase interpelari si declaratii in Parlamentul trecut, dar sint incomoda in egala masura pentru comunisti si “democrati” pt ca nu sint in buzunarul lor si ei sint slabi, temindu-se de oamenii care nu mutesc in fata lor. Prin atitudinea lor comuna fata d emine, care ii tot deranjez, sevede clar ca ei sint totuna in conduita, viziuni si conceptii. Nu sint europeni, pentru ca sint intoleranti si nu accepta dialogul, se tem de dialog si transparenta. Lor le plac oameni care sa nu cricneasca, ei avind dreptate pentru ca sint sau cu banul, sau cu speriatul si incruntatul la “subalterni” in partid. La noi e altceva si chiar daca lucrurile sint cum sint, noi raminem neschimbati, pentru ca asa cum e acolo, la cei trei, stim si nu ne impune modul lor. Sa stea sanatosi si sa lucreze cu cine vor si pe noi lasati-ne cu drepturile noastre. Asa fara carisma, cum sintem, fara bani, sper cinstiti, fara alte lucruri. Noi existam, sintem si vom munci pentru informarea cetateanului.

 34. Pt Johny

  Putini democrati au avut fotolii moi, cum spuneti. Eu nu am avit si nu am incaput in aceasta „elita” politica, pentru ca nu fac parte si nu voi face parte niciodata din sistem. Din sistem fac parte cei in care are incredere structura oculta. Eu nu sint dintre acestia si m-as impusca sa fiu. Deci – intr-un sistem din R.Moldova, care nu este al nostru, national, romanesc, nu poti si nici nu trebuie sa incapi. Amintiti-va – a fost Druc, l-au scos, au fost Mosanu, Hadirca si Matei, Nedelciuc – i-au fortat sa plece. Ghimpu cind a ajuns in CMC sa fie presedinte de Consiliu Municipal Chisinau, a spus drept – cum asa, ajunge odata unul de-al nostru si nu este sprijinit la functie? De ce? Pentru ca dintre ceilalti nu se stie cine sint ai nostri si cine nu.

  Nu sint agreata de sistemul comunisto-securistic pentru ca nu pot trada si nu voi trada niciodata, insa asta nu inseamna ca automat imi plac cei care nu vor NATO, nu vor iesirea din CSI, cocheteaza cu unii comunisti si isi apara businessul, cu orice pret. Dar mai vorbim, ca trebuie sa plec…

 35. mai in scurt vad ca sinteti prea ferma pe pozitii ca sa mai faceti ceva pentru poporul nostru,,ei dar lasa sa fie asa cum a vrea domnul dar fiecare va avea partea lui in viitor..Succes in campania electorala care va fi

 36. Ar fi bine sa citim si sa luam aminte

  Alb şi negru: PCRM-Opoziţia: război psihologic
  autor: Nicolae Negru

  Perspectiva alegerilor anticipate a trezit la viaţă destule partide fără şanse, care în mod normal ar fi trebuit să stea modest în „banca” lor, ca să nu încurce partidelor învingătoare în confruntarea precedentă să-i învingă definitiv pe comunişti. Unii lideri ai căror partide nu au fost votaţi nici chiar de propiii membri s-au pus din nou în mişcare şi au început a emite idei care să permită „remorcarea” lor în Parlament. Nu e timp de pierdut cu ei, chiar dacă dispun de bani. (S-a demonstrat de atâtea ori că banii în sine nu asigură succesul electoral.) Ideea „listei naţionale” pentru care pledează de obicei aceste figuri zbuciumate, un pic comice, era utopică în alegerile precedente şi cu atât mai mult este o pierdere de timp în alegerile ce vin. Trebuie evitate orice discuţii sterile, epuizante. PL, PLDM şi AMN trebuie lăsate în pace să decidă ele însele, cât mai repede, cum vor proceda. Esenţialul, din punctul nostru de vedere, e să-şi coordoneze acţiunile şi să nu se lase provocaţi şi atraşi în lupte intestine.

 37. Pt Vlad si Nicolae Negru

  Nu va bateti capul, ca nu solicitam nimanui negocieri. Daca vor fi anticipate, vom participa, pentru ca ne forteaza legea. Vreti – intelegeti, nu vreti – nu intelegeti. Nici voi, nici noi nu putem schimba nimic.

 38. Judecand dupa declaratiile liderilor partidelor extraparlamentare, ma tem ca in cazul daca vom avea alegeri anticipate, pe care le doreste orice om cat de cat informat, lista partidelor asa-zis democratice va fi mai mare decat la alegerile precedente. Aceasta in situatia cand orice om sanatos la cap intelege bine ca participarea cat mai multor partide e convenabila doar comunistilor. Oare nu avea dreptate C. Tanase cand scria despre „ranza moldoveanului”? Zau ca nu-i inteleg pe unii din politicienii nostri. In cazul ca vom avea alegeri anticipate exista o sansa reala de a-i invinge pe comunisti, cu o conditie obligatorie – ca toti politicienii democrati, dar mai ales cei din afara parlamentului, sa actioneze cat mai responsabil, pentru ca va conta orice vot pierdut. Altfel, nu scapam in curand de Voronin.

 39. pentru Johni..

  ……care este garantul, că dealdi andronic, Pavlicenco, Petrenco,Doiacov, Braghiş nu vor trăda ca în 2005 cîbd au mers cu BMD-ul…..

  D.le Djohni… Ori întradevăr nu sunteţi la curent cu actul din 4 aprilie 2005, ori o faceţi întradins pentru a o dezichelibra pe liderul PNL, defapt aducînd prejudiciu moral prin dezinformare a populaţiei în mod public.
  Pentru d-stră personal, precum şi pentru acei „ANALIŞTI” , care se declară luptători pentru valorile dem. şi naţionale, care defapt nu cunosc măcar cine a trădat la 4 aprilie 2005 le amintesc , că la 4 aprilie 2005 anume că Pavlicenco nu l-a votat pe Voronin, Andronic nici nu era deputat, Petrenco nici nu avea partid.
  Dar „adevăraţii patrioţi ai neamului”, care au trădat electoratul şi l-a votat peVoronin trebuesc din cînd în cînd dei mai publicat, că astăzi cei care l-au votat pe Voronin la 4 aprilie 2005 declară că asta a făcut-o Pavlicenco, Petrenco şi alţii. De fapt de ce nu vă prezentaţi, ori vă feriţi de vre-un dosar pentru dezinformare. E uşor să între în casa cuiva cu mască pe cap şi să-l ponegreşti pe stăpîn din cap pînă-n picioare. şi de ce nu. Tot una nimeni nu va afla cine sunteţi. Şi atunci care-i diferenţa între d-stră şi Voronin, care a dat foc la parlament, a maltratat copiii şi a dat vina pe opoziţie. Nici o diferenţă. Înseamnă că gîndiţi la fel, vorbiţi la fel, probabil sunteţi din aceiaşi gaşcă.
  Ei da poate eu nu am dreptate şi întradevăr d-stră nu-i cunoaşteţi pe adevăraţii autori al actului trădării din 4 aprilie 2005. Atunci vă limpezesc puţin memoria, pentru ca să dormiţi mai bine, şi vă amintesc, că la 4 aprilie 2005 ANUME CĂ PAVLICENCO NU L-A VOTAT PE VORONIN, da l-au votat deputaţii de la PD;
  FILAT, DIACOV, BULIGA Ş. A.,

  DE LA PPCD- ROŞCA, CUBREACOV, SECĂREANU ŞI COMPANIA;

  DE LA PSL – SEREBREANU, CLIPII ŞI HOLBAN. De fapt de spre holban se zvonea că nu a votat, dar cine ştie.

  Aceste 3 partide sunt autorii trădării din 2005, care au fost răsplătiţi de alegători la alegerile din 2009.
  Şi sper şi chiar mă rog la D_zeu ca liberalii care au acces în parlament să nu repete greşeala opoziţiei din parlamentul precedent.
  Aşa că d-l djohni înainte de a posta ceva, chibzuiţi mai amănunţit informaţia pentru a nu dezinforma poporul, care şi aşa e sătul de minciunile care se transmit la M1 sau NIT şi-n presa provoronistă..
  Îmi cer scuze dacă v-am ofensat cu ceva..

 40. sunt bogati la noi politicienii ,ati cheltuit 120000 lei sunt sigur ca aveti de 10 ori mai mult altfel nu-i aruncati pe vint,un fel de intrecere in prostie

 41. pardon daca vam ofensat,dar tre de revazut proiectul d-stra nu p- u ca nu mai puteti cirni ,ci p -u ca constient vreti sa cistigati si deci sa faceti bine

 42. Citez din Vlad (29 mai, ora 19-09)
  „Perspectiva alegerilor anticipate a trezit la viaţă destule partide fără şanse, care în mod normal ar fi trebuit să stea modest în „banca” lor, ca să nu încurce partidelor învingătoare”

  De ce trisezi, tinere?
  La startul unei campanii electorale sansele tuturor partidelor sunt egale, asa cum la nastere, sansele de viata ale omului sunt egale.

  Alta e ca partidele cu mai multi bani (care pot fi si dubioase, evenimentele din 7 aprile au demonsrat aceasta) au tupeul sa le arate cu degetul pe cele mai slabe financiar, care pot fi insa mai adecvate in viata postelectorala.

  Dna Vitalia, dialogul Dvs insistent de astazi demonstreaza ca adevarul e de partea Dvs si, dupa acest dialog, ii veti pune pe multi (cititori sau forumisti) pe ganduri…

  Sa va dea Dzeu sanatate!

 43. Pun valoare pe pozitia Doamnei de a nu merge cu gloata.Pozitie ce putini o au.Tineti-va D.Pavlicenco.De cite ori o sa ascultati sfaturile desarte a celor din jur,de atitea ori veti gresi.Succes!

 44. Pt Vlad

  Ceea ce spuineti nu va fi. Si dintre toi cei care au participat numai noi sintem fortati sa participam cu liste proprii, pentru ca si Diacov, si Braghis, si Rosca deja au participat si ar putea a doua oara sa nu particpe, pt ca nu-i paste pericolul de a fi nevoiti, conforml legii, sa isi dizolve partidul. Dar asta nu va fi. Concluzia? Nu vorbim de PNL, dar vorbim de alte partde. Sa se discute cu acele partide. De PNL nu vorbim, e decis ca participam si nu vrem dialog, ca sa nu-l suparam sau contrazicem cumva pe Nicolae Negru si pe alti „providenti” ca el.

 45. Diacov si Braghis au gresit fatal la alegerile precedente. Mergand pe o singura lista, ar fi avut sansa sa intre in parlament. Acum cred ca chiar toate 3 unite, PSD+PD+UCM, nu au sanse de a lua mai mult de 4-5%, si poate… e mai bine asa. Oameni de buna credinta ca Nantoi, Serebrean s.a. trebuie sa inteleaga acest lucru si sa procedeze/actioneze rational si responsabil. Referitor la Rosca, cred ca dna Pavlicenco stie mai bine, acest individ, care ataca deja deschis Romania, va fi finantat din gros de catre Voronin pentru a lovi si mai necrutator in Filat, Urechean si Ghimpu. De aceea, nu inteleg de ce dna Pavlicenco l-a enumerat printre cei care ar putea sa nu participe la alegerile anticipate. Sunt foarte curios cum va proceda dl Petrenco, al carui nume nu a fost mentionat mai sus. Sau poate de data aceasta el va merge pe lista PNL? Ar fi foarte hazliu, daca n-ar fi acest moment dramatic/tragic prin care trec ultimele luni romanii basarabeni.

 46. Pt Baraboi
  Nu ati fost atent, eu am repostat un fragment dintr-un articol de-al lui N. Negru publicat ieri in Jurnal de Chisinau. Poate s-a exprimat cam dur, dar, dupa mine, dl Negru in principiu are dreptate.

 47. Aici Vlad are dreptate: exista elementul tragicomic la basarabeni. De unde vine el insa? Cred ca nu de la partidele extraparlamentare.

  Dna Pavlicenco, cu toata sustinerea mea pentru fermitatea de a participa la urmatoarele alegeri (la care, cred, ati putea avea un rezultat scontat, deoarece mai multi alegatori s-au deceptionat de comportamentul liderilor PL-PLD-AMN dupa 7 aprilie)…

  Deci, cu toata sustinerea mea pentru fermitatea de a participa la urmatoarele alegeri, terminati cantecul ca veti participa „ca sa salvati partidul”.
  Daca acesta va fi motivul, intram iar in tragicomismul de care vorbeste Vlad mai sus.

  Schimbati directia mesajului. Olasati-o pe o inaltime oarecare, ca sa nu ramaneti doar aici…

 48. E curioasa opinia dlui Baraboi despre dezamagirea alegatorilor in PL, PLDM si AMN. Care categorie de alegatori? Cei ce se considera Romani pe care mizeaza in principal dna Pavlicenco? Daca si unii sunt dezamagiti, acestia sunt cetateni dezinformati de propaganda comiunista, care, dupa cum vedem, atinge paroxismul. Pentru oamenii care judeca lucid este evident ca daca Opozitia parlamentara trece hopul la 3 iunie, credibilitatea ei va creste.
  Cu totii ne dorim un lucru: debarcarea comunistilor. Pentru atingerea acestui scop suntem obligati sa luptam cu totii. Orice vot va conta!!!

 49. Vlad, eu iti scriu de peste Prut.
  Vreau sa-ti spun ca la 7 aprilie seara, cand in piata se mai aflau mii si mii de manifestanti, canalele TV de aici au pus pe post o secventa soc (cu soc epocal, care nu se sterge intr-o zi-doua!).
  Deci, in seara lui 7 aprilie, cand in piata se mai aflau mii si mii de manifestanti, liderii PL-PLD-AMN au fost aratati cum s-au prezentat cu mainile tremurande (Filat, in special) la biroul(!) lui Voronin, unde au fost asezati ca niste copii neascultatori la un colt de masa si pusi la rost cu intrebarile.
  Acesti lideri crezi ca i-au cerut lui Voronin sa stea vis-a-vis si sa-i ceara socoteala, asa cum cereau miile de protestatari?
  Ba dimpotriva, ei, liderii, au prins a se justifica in fel si chip in fata comunistului. Iar justificarea aceasta nu era de fapt decat o elementara tradare a miilor si miilor de protestatari, care asteptau tocmai inversul – ca Voronin sa dea socoteala.

  Cele ce au facut liderii dupa 7 aprilie, poate doar cu exceptia unei actiuni-doua au confirmat slabiciunea lor. Iar votul-nevotul din Parlament nu este decat o frica ordinara a lor (si nu o pozitie) ca vor pierde increderea electoratului lor pentru totdeauna.

  Acest vot-nevot din parlament este de fapt ultima lor sansa de a se mai mentine in politica.
  Si alegatorul este rabdator sa mai astepte cum se vor comporta ei. Adica le mai ofera o sansa. Insa nu toti alegatorii.
  Multi s-au deceptionat deja pentru totdeauna si cred ca vor trece la Pavlicenco.
  Iata de ce Pavlicenco continua sa fie atacata nu atat de la comunisti, cat de la „colegii” sai liberali…

 50. Apropo, Vlad.
  Aflandu-ma un timp dupa 7 aprilie la Chisinau n-am mai vazut secventele cum liderii liberali se prezinta la „covorul” lui Voronin. Aceste secvente cica au fost scoase si de pe saitul jurnaltv.md etc. De ce oare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *