PNL se pregateste de alegeri

cmc-2.jpgLa sediul PNL a avut loc sedinta Consiliului de Coordonare al MC – conducerea Organizatiei Municipale Chisinau al formatiunii – prima dupa conferinta Filialei teritoriale si dupa congresul al doilea al partidului. Ordinea de zi a sedintei a inclus mai multe chestiuni. Cele mai importante au fost consolidarea Filialei Chisinau a PNL, acoperirea tuturor sectiilor de votare cu agitatori si observatori din partea PNL, organizarea intilnirilor de cartier cu membrii si simpatizantii PNL, pregatirea din timp de alegerile locale, pentru identificarea celor mai buni candidati la intocmirea listelor ce vot fi depuse in scrutinul local.

cmc-3.jpgPNL a luat in anul 2007 – la numai trei luni de la reconstituirea juridica – 5 la suta acolo unde a depus liste. La alegerile locale trebuie sa invinga cei mai buni, sperindu-se ca acestia provin de la partidele de Opozitie. O noua administratie locala ar da o alta calitate cooperarii care se va dezvolta – asa cum s-a mai intimplat in alte parti – cu statele membre al UE in partea ce se refera la proiectele regionale trilaterale, de frontiera etc.

In cadrul sedintei s-a discutat despre eventualitatea alegerilor anticipate si paticiparea PNL, fapt ce impune o mobilizare a structurilor formatiunii.

Conducerea Filialei teritoriale Chisinau a PNL a discutat proiectul declaratiei formatiunii privind sprijinirea candidatilor PNL-Romania pentru alegerile europarlamentare din 7 iunie 2009.

SP al PNL

27 mai 2009

Loading Facebook Comments ...

118 Comments

Add a Comment
 1. Nu va mai ogoiti.. Daca MAE+PNL a luat 1%, atunci oare cit va acumula partidutul PNL de unul singur??.. PARTIDUTELE sunt marea problema ale democratiei moldovenesti. Oare cum sa nu te gindesti ca sunt intretinute tot de comunisti?..

 2. D-na Pavlicenco va rugam nu mai candidati. Nu veti intra in parlament! Nu ajutati lupta nationala in Basarabia. Domniei voastre aproape k nu va pasa…sunteti cetatean al Romaniei (si sotul tot), membru ROTARY, peste un an va veti retrage… Nu mai candidati va rugam!!?

 3. Credeti k merita candidatii PNL din Romania sa fie sprijiniti? Poate nu stiti „haiducelile” lui Cristi Busoi cu tinerele amn-iste in JOLY ALLONE. Sper k taifasul din 2007 de la Leogrand nu-l considerati important in spatiul dezbaterilor publice din RM?

 4. Corect este „PNL se pregateste de furt al voturilorelectoratului democratic si cadonarea lor in parte comunistilor” Demul circula prin tirg zvonul de o alta Rosca, kgb-sta.

 5. D-na Pavlicenco, dati-ne cateva motive care va fac sa credeti ca veti lua peste pragul electoral… Iar pe de alta parte, ati putea „fura” din votul opozitiei, ma refer la cele 3 partide, dispersand astfel acele procente care intr-adevar conteaza (parerea mea). Nu mi se pare constructiva decizia Dvs., dar o respect. Ideea este ca ar fi bine sa va ganditi ca s-ar putea ca PNL-ul sa nu ajute in cazul de fata, ci invers…Numai bine!

 6. Va rog frumos nu mai votati cu MAE, PNL sau alte partide care… desi pot fi anticomuniste (sa zicem), prin simpla participare la alegiri oricum fac jocul lor…. Tineti minte un vot dat acestor partide inseaman jumatate de vot pt PCRM… puneti macar o data in viata gargaunii in functiune si votati corect (Corect – PL, PLDM sau AMN)…
  Doamnei Pavlicenco ii urez numai bine si RETRAGEREA pardidului ei din cursa pentru alegeri…
  Dati macar o data dovada de maturitate si aratati-le tuturor ca nu suntem o tara de idioti….

 7. participarea PNL la alegeri anticipate este o ambitie personala a ……. mascata sub titlul „jos coruptia”.
  Sper ca de data asta sa luati sub 1 %.
  Comunistii doar saluta pariciparea partidutzelor la alegeri cit mai multe cu atit mai bine pentru ei, si banuiec ca si ii incurajeaza, pe toti „luserii” sa participe din nou.

 8. D-na, dar mai precis tovarasa pavlicenco, tot timpul si-a pus mai presus interesele personale. De data aceasta lucrul acesta i-l inteleg cu totii, si sper, ca dupa alegeri se v-a transforma si ea ca si tov. Rosca intr-un cadavru politic. Sunt sigur ca multe voturi nu v-a fura de la partidele liberale, ca acuma lumea intelege ca lupta se v-a da pe viata si moarte, si nu se permite de a risipi voturile. Tradatorii, alde pavlicenco se v-or alege ca pleava, si se v-a curati nitel clasa politica din Moldova. I-asi sfatui pe alti lideri ai PNL sa fie cu mintea mai lucida, si sa nu sustina niste decizii aberante a tov. pavlicenco. RUSINE!!!

 9. am revenit cu un alt feedback pt D-na Pavlicenco: v-as ruga sa cititi comentariile lasate pe blog-ul Dvs. si sa va adresati catorva analisti politici si sunt sigura ca ei va vor spune acelasi lucru – o mare parte din cei care astazi sustin opozitia (PL, PLDM, AMN), va vor percepe pe Dvs., partidul Dvs. si alte mici partide care nu au luat acel 5% din electorat, ca pe niste „egoisti” pentru ca Dvs. acum nu ajutati cu nimic acea mica sansa de a scapa de comunisti…si credeti-ma ca sunt multi care cred asa. Respectiv, PNL nu va creste in procentaj, ci din contra, si in plus o sa apara multe persoane (de ex, ca mine) pt care PNL o sa intre in categoria tradatorilor, in mod indirect, dar asa este…

 10. Intrebati-va cui ii foloseste % acumulat de Pavlicenco sub pragul electoral si veti intelege pentru cine licreaza madama.

  Corect – PCRM. Voronin cred ca va pupa mana cand va vede, nu-i asa?

 11. Din PNL in frunte cu Pavlicenco s-a retras stilpul acestui partid Mircea Rusu. Din PNL in frunte cu Pavlicenco s-a retras substanta cenusie al acestue partid Anatol Taranu. Din PNL in frunte cu Pavlicenco s-a retras nervul organizatoric al acestia partid Alexandru Gorgan. Din PNL in frunte cu Pavlicenco s-a retras constiinta nationala a acestui partid Eleonora Cercavschi. Din PNL in frunte cu Pavlicenco s-a retras o multime de lume buna fiindca acest partid cu nume sonor in spatiul romanesc a nimerit pe mina unei KGBiste profitoare. Atentie! PNL-Pavlicenco – pericol KGB!

 12. Va vi o decizie proasta prticiparea PNL la anticipate.Asi vrea sa-mi spuneti,de ce o faceti,pentru a rupe ceva voturi pentru comunisti,sau din pur ,,interes sportiv,,?Tot mai mult dezgust am fata de dumneata,tovarasa Pavlicenco.Merje o lupta crincena si daca va considerati ,,mare patrioata,,lasati ambitiile,gatiti-va de locale,nu irositi banii si puterea.Va va fi mult mai de folos.Altfel credem ,ca nu va permite KGB-ul!!!

 13. Vad ca toata lumea e unanima in ce priveste feed-back-ul la decizia dvs, dna Pavlicenco…
  Iar asta spune multe!
  Si nu va mai ambalati pretinzand ca toti cei care comenteaza aici sunt platiti pentru asta, este evident ca cel putin o parte se expun ca simpli alegatori.
  Iar concluzia mea personala e urmatoarea:
  a. una din doua, ori PNL e substitutul lui PPCD si urmareste aceleasi scopuri, cum a si scris cineva mai sus, ori
  b. v-ati altoit un ego dublat de pretentii nemasurate care nu va lasa sa constatati un adevar evident, si anume ca toate nisele din spatiul politic sunt deja saturate. Pentru a putea obtine voturi, trebuie sa aveti o identitate proprie, nu doar sa clonati PL-ul sau PLDM-ul…
  Vale!

 14. NU VA PREZENTATI !!!!!

  E o prostie daca toate partidele care au participat in 1 aledere… sa participe si in anticipate.. e o absurditate…
  trebue de format o alianta PL,PLDM,AMN .. cu astea sa votam FRATILOR…. sa nu le dam voe comunistilor sa inceapa circul inca 4 ani….
  Doamnei Pavlicenco ii doresc multa sanatete, succese … si sa voteze alianta anti comunista PL,PLDM,AMN…

 15. participarea D-nei Pavlicenco din nou la alegeri poate fi din 2 motive.
  1. Comunistii sponsorizeaza, sau o au la mina cu ceva, ceie ce nu stim noi, un dosar careva, o intelegere secreta careva.
  2. O suferinta, o ambitie, o obsesie, asa cum se comporta copii si batrinii, vreau si gata (se pun pe jos si dau din picioare)
  Ajutati-ma sa inteleg care din ele, sau ambele?

  D-na Pavlicenco s-ar putea ca in curind societatea sa va prescrie acelasi „diagnoz” ca si lui rosca.

  Cel mai frumos e sa te retragi in lauri dar nu izgonit.

 16. D-na Pavlicenco sunt o cititoare fidela a blogului dvs. Imi place sa fiu informata si citestsc cele mai importante site-uri Unimedia, JurnalTv si bloguri. Nu am timp sa plasez comentarii si sa ma implic mai mult. M-am hotarit sa va scriu caci sunt si eu la drept uimita de actiunile dvs.

  Vreau sa va intreb intentiona-ti sa ramineti o blogerita sau o politicianca adevarata?

  Daca doriti sa deveniti o politicianca adevarata atunci de ce nu dati dovada de maturitate si nu asculati alegatorul. El va sfatuie sa renunta-ti la particiaparea la alegeri repetate care pot fi compromise daca vor participa multe partide mici la alegeri.

  V-am admirat din totdeauna pentru ca erati singura doamna politicianca. Dar din pacate ultimele dvs actiuni dau dovada de lasitate si disperare. Si nu este doar parerea mea.

  Pina la alegeri cind intram in blogul dvs vedeam doar comentarii de sustinere si in sondajele „reale” de pe internet o duceati mai bine. Acum toti va condamna ca vreti sa participati la alegeri, iar dvs nici ca va pasa de aceasta, o tine-ti una si buna. Pai cine o sa va voteze? DVs doar sperati la electoratul de pe internet care este constient ca este un vot in zadar. Matusa Ileana nu shtie cum se „maninca” internetul asha ca ea nu este in sondajele voastre „reale” si nu-o sa voteze.

  Indraznesc sa va dau un sfat practic si real. Renunta-ti la participare in alegeri repetate si veti fi privita ca o politicianca curajoasa si nu ca cineva care face jocul comunishtilor.

  Iar dupa ce democrati vor vine la putere si va vor da o televiziune intr-adevar publica veti putea sa va pregati-ti pentru alegerile parlamentare care vor avea loc peste 4 ani. Uneori cistigi mai mult daca faci un pas inapoi cind trebuie. Iar pentru dvs acum este momentul.

  Din pacate eu ma numar printre cei care in 2005 au avut incredere in Rosca si ne-a dezamagit. Dupa faptele lui electoratul este mult mai suspect, chiar si cu cei din partidele democrate. Ati vazut ce presiuni din partea societati au avut loc asupra acestor 3 partide in jurul votului de aur. Dar ei au fost bravo si nu ne-au dezamagit.

  Vreau sa va spun ca face-ti EXACT aceiasi pasi pe care i-a facut Rosca. Nu shtim constient sau inconstient dar acesta-i adevarul. Pacat ca prietenii adevarati sau colegi de breasla nu va trezesc acum cit nu-i tirziu si nu a-ti dezamagit intreaga lume.

  CHiar nu va dati seama ca GRESITI, ca de-a dreptu veti face mai mult rau decit bine acestei tari si dvs, asta daca intetiona-ti sa ramineti in Moldova.

  Ar fi bine sa va mobilizati toti nu pentru partid dvs, dar pentru tarishoara noastra. Sa nu participa-ti la alegeri repetate.

  Calatoresc mult in Europa si as vrea sa cred ca intr-o zi vom trai aici la fel de bine ca acolo. Vom avea drepturi si libertate de exprimare. Pentru aceasta avem nevoie de oameni destepti, harnici, curajoshi si nu incapatina-ti. Avem nevoie de oamenii care cel putin pentru o secunda sa se gindeasca la tara asta si nu la interesele personale ori bugetul familial.

  Pina la alegerile repetate mai indraznesc sa sper ca veti da dovada de maturitate, dar vom vedea.

  Imi cer scuze daca am fost uneori prea directa dar acesta ii adavarul pe care il vad nu doar eu. Iar gresile gramaticale daca sunt din pacate nu am timp sa le corectez 🙂

 17. Dna Pavlicenco inainte de alegerile parlamentare aveati tot respectul meu, va apreciam, acum insa va detest pu tot ceea ce faceti

 18. Citind comentariile disperate a celor de mai sus pot spune ca dna Pavlicenco este o figura importanta in viata politica din RM, PNL are electoratul lui considerabil, problema participarii PNL la anticipate trebuie sa si-o puna liderii opozitiei (cei 3) si sa sa incadreze in rindurile lor potentialul acestui partid, un ajutor in lupta cu PCRM.

 19. Doamna Pavlicenco tinteste departe…tocmai spre alegerile din 2011. A ochit foarte exact si spre scorul de… 10% din 5 aprilie 2009. Atata mizerie a aruncat in Chirtoaca si Filat, incat… Ma intreb totusi: dna Pavlicenco cunoaste cun oaste intelesul notiunilor masura si bun simt???

 20. Ceea ce faceti voi aici, forumistilor, nu este decat o incercare de suprimare a democratiei (metoda comunista), prin excluderea unui partid de pe arena democratiei – alegerile.
  Oricum, nu partidele parlamentare (PL-PLD-AMN si PCRM) sunt menite sa aranjeze lucrurile – cine sa participe si ci cine sa nu participe in alegeri.
  Este evident ca acestea ar vrea sa fie cat mai putini concurenti pe piata electorala, ca sa le revina lor cat mai multi alegatori.
  Insa daca se tem ca voturile lor se vor duce la PNL, inseamna ca au temerea ca nu i-a convins pe ntoti.

  Eu sun unul dintre cei care nu sunt convins de (PL-PLD-AMN si PCRM) si deci va trebui sa aleg alt partid la alegeri. De ce imi ingraditi dreptul?
  Astazi voi ingraditi democratia pentru „interes national”. Dar dupa asta veti gasi alte motive ca sa ingraditi democratia mai departe.

  Tocmai de aceea nu sunteti credibili.
  Or, DEMOCRATIA ori ESTE ori NU ESTE…

 21. Dna Pavlicenco fiti buna si nu mai participati la alegeri separat nu furati voturile democratilor oricum nu veti fi in parlament aveti mila de acest popor supus de viacuri terorului si batjocorei

 22. Ar fi prea simplu ca unele partide sa le indice cu degetul altora ce trebuie sa faca. Cat e de morala insa un asemenea gest?
  Poate oare un alegator PCRM sa indice unui alegator PLD sau AMN, ca acesta sa voteze cu PCRM, ca de altfel este „impotriva statalitatii”?
  Poate oare un alegator (forumist) al lui PCRM, PLD, AMN sa indice unui partid intreg (PNL), daca acela sa participe sau sa nu participe la alegeri, pe motiv ca acela „ar face jocul cuiva”?

  Fiecare partid isi face jocul sau, deoarece, cred si eu, am destule argumente ca liberalii basarabeni isi fac jocul lor si mai putin pe cel „national”. Pot sa va aduc probe cate vreti, dar e de alta discutie.

 23. Pt Will

  Intr-adevar, nu ne ogoim pentru ca nu au fost dati comunistii jos de la putere. Si una dintre cauze a fost dispersarea fortelor democratice, la a caror unificare am contribuit ani in sir. Apoi o alta cauza este invidia si frica liderilor politici de cei mai neprosti decit ei si asta duce la aparitia partidelor. Pt ca nici unul dintre lideriid e partide, chiar sa spunem de cele trei parlamentare, nu are dreptul sa excluda pe cineva din politica. Este libertate si pluralism si ei trebuie sa cistige prin comportament si credibilitate, nu prin „da-te la o parte, ca mie imi va fi mai comod asa”. Dar daca au ceva de discutat, cum au discutat cind au avut nevoie, sa discute. Nu – nu. Va fi cum va fi. Si nu uitati un lucru – la noi, in PNL, deciziile nu le ia, ca in alte partide, seful, ci organismul colectiv de conducere. Stiu ca e aproape imposibil de crezut, dar asa este.

 24. Si ca sa nu merg prea departe de cele ce am afirmat in mesajul precedent, as indemna sa meditati urmatoarele”
  Interesul national ar obliga la unificarea tuturor fortelor nationale in urmatoarele alegeri.
  Vor face oare acest gest PL, PLD si AMN?
  Se vor unifica oare intre ele, impreuna cu celelalte forte „nationale”, care n-au trecut in parlament, si astfel sa-i invinga pe comunisti?

  Mai degraba aceste partide parlamentare cauta cum sa inlature definitiv partidele „mici”, care astazi n-au intrat in parlament, dar au sansa viitorului.

 25. Pt ed

  Nu trebuie sa ma rugati, ca eu nu particip la alegeri la functia de presedinte de stat sau de primar general. E vorba de alte alegeri, parlamentare. Si decizia o iau organismele colective, in care am discutat si mai discutam. Chiar azi avem sedinta BPC si oamenii nostri se pregatesc de alegeri locale. E timpul sa va obisnuiti si cu democratia in partid. Acum repostez ca si pentru altii ce spune legea si ce spun eu personal.

  pct. c) din art.22 al noii “Legi cu privire la partide prevede”:

  Art. 22. Încetarea activitatii partidelor politice

  (1) Partidul politic îsi înceteazã activitatea prin:

  a) reorganizare, conform prevederilor prezentei legi, si pierdere, în urma reorganizãrii, a personalitãþii juridice;

  b) autodizolvare, prin decizia organului sãu suprem;

  c) dizolvare prin hotãrîre definitivã a Curtii de Apel Chisinãu, la cererea Ministerului Justitiei;

  d) declarare a neconstitutionalitãtii partidului prin hotãrîre a Curtii Constitutionale.

  (2) Ministerul Justitiei va înainta Curþii de Apel Chisinãu o actiune prin care va cere dizolvarea partidului politic dacã existã cel putin unul din urmãtoarele temeiuri:

  a) partidul activeazã în baza statutului si programului sãu cu modificãri si completãri care nu au fost înregistrate în modul stabilit de lege;

  b) pe parcursul unui an, care începe sã curgã din data cînd a devenit definitivã hotãrîrea Curþii de Apel Chisinãu cu privire la limitarea activitãtii partidului, acesta a comis actiuni similare celor pentru care activitatea partidului a fost limitatã;

  c) partidul nu a participat cu liste de candidati în douã campanii electorale consecutive pentru alegerea Parlamentului sau a acumulat la fiecare din aceste Algeria un numãr de voturi mai mic decît numãrul de membri necesar pentru înregistrarea unui partid;

  PRIN URMARE, daca PNL nu a participat o data la alegeri cu liste proprii si nu participa inca o data, va trebuie sa se dizolve. Membrii nostri nu accepta asta, pentru ca avem persoane, activisti in teritoriu ce vor si trebuie sa participe la alegeri locale.

  Deci – una din trei – 1. Ori PNL merge singur in alegeri si ia mai multe voturi decit are membri. 2. PNL realizeaza o intelegere cu un partid (ar putea fi vorba de PL, AMN, PLDM) si face urgent un congres de fuzionare, ca sa aiba garantia nedebarcarii, dupa care merg oamenii nostri pe lista acelui partid pentru parlamentare, iar la alegeri locale – sa fie atenti sa nu fie debarcati (penelistii au asemenea practici triste) si dupa alegerile locale se dizolva partidul. 3. MAE sau alt partid, dar, in special MAE, merge, de data aceasta, pe lista noastra si, dupa alegeri, fuzionam. In acest caz, vom avea 1. PNL a participat o data. 2. MAE a participat o data. Nici un partid nu e in pericol de dizolvare. Dupa alegeri ne pregatim de locale, dupa care fuzionam. Cam asta ar fi situatia. V-am expus-o cu rabdare

 26. Vitalia, daca esti tu cu adevarat, TOATA SUSTINEREA NOASTRA!
  Suntem departe de Chisinau. Aici lucrurile le vedem mai bine decat unii alegatori montati ai PLD, AMN, PL, care se dau drept unici „nationali”.
  Ei nici nu-si dau seama ca, astazi ei incearca a elimina pe cineva de alaturi, iar maine vor fi ei insisi eliminati din jocul democratic.
  Aceasta este conditia ignorantului: mai intai cere el „executarea dusmanilor poporului”, ca maine sa fie cerut chiar capul lui ca „dusman al poporului”…

 27. Pt Ion

  K.G.B. sint liderii politici pe care ii venerezi si – de ce nu? – poate si dumneata. Eu personal nu am avut, nu am si nu voi avea nimic in comun cu asemenea structuri. Stiu ca asta va innebuneste, nu mai aveti argumente, dar asta e adevarul.

 28. Pt Veronica

  Regret mult ca aveti informatii pe care eu nu le am inca precum ca mama sau tata a lasat cuiva mostenire niste voturi in Moldova. Intreb: 1. De ce oare nu a lasat toate 62 de voturi Opozitiei? 2. De ce credeti ca tata si mama i-a lasat lui Voronin mai multe voturi mostenire?

  Nu am nimic in comun cu Rosca. Nici nu vorbesc cu el, il consider mama tuturor relelor in Basarabia. Nu am procedat niciodata ca el in politica moldoveneasca.

  Dar nici nu iubesc pe nimeni neconditionat, mai ales pe cei care: 1. Urechean, care m-a eliminat din motive prorusesti din AMN-ul la care am contribuit mult. 2. Filat, care a debarcat PNL de trei ori. 3. Ghimpu, care se teme sa discute cu mine.

  O fi eu neimportanta, ba foarte, deci, lasati-ma in pace, nu prezint pericol. Eu am de gind sa discut nu cu simpatizantii lui Voronin, Urechean, Ghimpu sau Filat, ci cu simpatizantii PNL. Clar?

  Repostez fragment din legea cu privire la partide si opinia mea, la sfirsit, dar deciziile le ia in PNL organul colectiv de conducere, nu Pavlicenco.

  c) din art.22 al noii “Legi cu privire la partide prevede”:

  Art. 22. Încetarea activitatii partidelor politice

  (1) Partidul politic îsi înceteazã activitatea prin:

  a) reorganizare, conform prevederilor prezentei legi, si pierdere, în urma reorganizãrii, a personalitãþii juridice;

  b) autodizolvare, prin decizia organului sãu suprem;

  c) dizolvare prin hotãrîre definitivã a Curtii de Apel Chisinãu, la cererea Ministerului Justitiei;

  d) declarare a neconstitutionalitãtii partidului prin hotãrîre a Curtii Constitutionale.

  (2) Ministerul Justitiei va înainta Curþii de Apel Chisinãu o actiune prin care va cere dizolvarea partidului politic dacã existã cel putin unul din urmãtoarele temeiuri:

  a) partidul activeazã în baza statutului si programului sãu cu modificãri si completãri care nu au fost înregistrate în modul stabilit de lege;

  b) pe parcursul unui an, care începe sã curgã din data cînd a devenit definitivã hotãrîrea Curþii de Apel Chisinãu cu privire la limitarea activitãtii partidului, acesta a comis actiuni similare celor pentru care activitatea partidului a fost limitatã;

  c) partidul nu a participat cu liste de candidati în douã campanii electorale consecutive pentru alegerea Parlamentului sau a acumulat la fiecare din aceste Algeria un numãr de voturi mai mic decît numãrul de membri necesar pentru înregistrarea unui partid;

  PRIN URMARE, daca PNL nu a participat o data la alegeri cu liste proprii si nu participa inca o data, va trebuie sa se dizolve. Membrii nostri nu accepta asta, pentru ca avem persoane, activisti in teritoriu ce vor si trebuie sa participe la alegeri locale.

  Deci – una din trei – 1. Ori PNL merge singur in alegeri si ia mai multe voturi decit are membri. 2. PNL realizeaza o intelegere cu un partid (ar putea fi vorba de PL, AMN, PLDM) si face urgent un congres de fuzionare, ca sa aiba garantia nedebarcarii, dupa care merg oamenii nostri pe lista acelui partid pentru parlamentare, iar la alegeri locale – sa fie atenti sa nu fie debarcati (penelistii au asemenea practici triste) si dupa alegerile locale se dizolva partidul. 3. MAE sau alt partid, dar, in special MAE, merge, de data aceasta, pe lista noastra si, dupa alegeri, fuzionam. In acest caz, vom avea 1. PNL a participat o data. 2. MAE a participat o data. Nici un partid nu e in pericol de dizolvare. Dupa alegeri ne pregatim de locale, dupa care fuzionam. Cam asta ar fi situatia. V-am expus-o cu rabdare

 29. Pt barabula

  Participarea PNL la alegeri anticipate nu este o ambitie personala.

  Sloganul “Jos coruptia” a fost al MAE, nu stiu daca il vom relua, ca PNL…

  Eu sper sa luam peste 1 %.

  Comunistilor le place o Opozitie neunita. Asta e garantia cistigului lor.

  Noi nu avem nimic in comun cu comunistii decit ca ii criticam i deascam. Cititi macar materialul despre politie pe blogul meu inainte de a scrie aberatii rautacioase. Sanatate!

 30. Pt Onest

  Nu am interese personale si nu le-am avut vreodata. Curajul meu demonstreaza cu prisosinta acest lucru pentru neorbi.

  Nu vreti sa-mi spuneti „doamna”, nu e nici o problema, dar tovarasa degeaba imi spuneti, ca nu va sint.

  Pentru mine nu e problema sa devin cadavru politic, pentru ca nu-mi propun nimic din ce credeti. Eu am cetatenie romana si nu o schimb pe fotoliul de deputat, asa cum au procedat cei 20 de parlamentari. Daca se va gasi „votul tradarii” inca va veti aminti de argumentul meu ca „marea noastra Opozitie” a ridicat degeaba mandatele si a mers in Parlament. Pentru ce? da Doamne sa nu fie pentru „un compromis cu comunistii”. Sa vedem.

  Voturi nu se fura, ci se cistiga de la alegatori. Nimeni nu a primit mostenire voturi de la mama, tata sau de la altcineva.

  Pt lupta pe viata si pe moarte trebuie alte abordari din partea Opozitiei noastre infumurate.

  Nu am fost niciodata tradator, stiu ca asta va intristeaza, dar asa este.

  E RUSINE!!! sa ginditi la fel ca si comunistii – da-te la o parte, ca imi este mai comod si mai larg fara tine. Desi eu, cel care propun sa te dai la o parte, sint prorus si necurajos, iar tu, careia ii spun sa te dai la o parte, nu-mi placi pentru ca finantatorii rusi nu-mi dau voie sa cooperez cu tine. Esti prea principiala si imprevizibila pentru planurile noastre patrimoniale prorusesti. Asa gindesc cei pe care ii venerati. Eu va doresc succes si nu vreau sa va incurc. Am drepturile mele, PNL are planul lui si Legea privind partidele este acesta:

  „Art. 22. Încetarea activitatii partidelor politice

  (1) Partidul politic îsi înceteazã activitatea prin:

  a) reorganizare, conform prevederilor prezentei legi, si pierdere, în urma reorganizãrii, a personalitãþii juridice;

  b) autodizolvare, prin decizia organului sãu suprem;

  c) dizolvare prin hotãrîre definitivã a Curtii de Apel Chisinãu, la cererea Ministerului Justitiei;

  d) declarare a neconstitutionalitãtii partidului prin hotãrîre a Curtii Constitutionale.

  (2) Ministerul Justitiei va înainta Curþii de Apel Chisinãu o actiune prin care va cere dizolvarea partidului politic dacã existã cel putin unul din urmãtoarele temeiuri:

  a) partidul activeazã în baza statutului si programului sãu cu modificãri si completãri care nu au fost înregistrate în modul stabilit de lege;

  b) pe parcursul unui an, care începe sã curgã din data cînd a devenit definitivã hotãrîrea Curþii de Apel Chisinãu cu privire la limitarea activitãtii partidului, acesta a comis actiuni similare celor pentru care activitatea partidului a fost limitatã;

  c) partidul nu a participat cu liste de candidati în douã campanii electorale consecutive pentru alegerea Parlamentului sau a acumulat la fiecare din aceste Algeria un numãr de voturi mai mic decît numãrul de membri necesar pentru înregistrarea unui partid;”

  PRIN URMARE, daca PNL nu a participat o data la alegeri cu liste proprii si nu participa inca o data, va trebuie sa se dizolve. Membrii nostri nu accepta asta, pentru ca avem persoane, activisti in teritoriu ce vor si trebuie sa participe la alegeri locale.

  Deci – una din trei – 1. Ori PNL merge singur in alegeri si ia mai multe voturi decit are membri. 2. PNL realizeaza o intelegere cu un partid (ar putea fi vorba de PL, AMN, PLDM) si face urgent un congres de fuzionare, ca sa aiba garantia nedebarcarii, dupa care merg oamenii nostri pe lista acelui partid pentru parlamentare, iar la alegeri locale – sa fie atenti sa nu fie debarcati (penelistii au asemenea practici triste) si dupa alegerile locale se dizolva partidul. 3. MAE sau alt partid, dar, in special MAE, merge, de data aceasta, pe lista noastra si, dupa alegeri, fuzionam. In acest caz, vom avea 1. PNL a participat o data. 2. MAE a participat o data. Nici un partid nu e in pericol de dizolvare. Dupa alegeri ne pregatim de locale, dupa care fuzionam. Cam asta ar fi situatia. V-am expus-o cu rabdare

 31. NAIVITATE
  n00bz

 32. Pt Iulia

  Daca esti domnisoara sau doamna, stiu ca e la moda sa te iei dupa capul unor barbatei cu exclusivismul lor. Dar e pacat

  Nu cred in analistii politici si nu ma intereseaza. Cu mici exceptii, toti sint platiti.

  Nu ne intereseaza cum ne vor percepe cei de care spuneti. Noi avem atitudinea noastra fata de ei si de ce fac, de ce se intimpla.

  Sansa de a scapa de comunisti exista intotdeauna, trebuie numai sa ai caracter si vointa, deschidere spre dialog si mai putina ambitie si intoleranta. Daca nu – nu. Asta e.

  Poate o fi multi sa creada cum spuneti, dar si sint si cei care nu cred asa. Nu trebuie sa plecati de la ideea ca toti necomunistii leasina dupa PL, PLDM si AMN. Nu.

  Cine va baga PNL in categoria tradatorilor – dumneata? Ce ai facut dumneata mai mult pentru demolarea comunistilor decit am facut eu si colegii mei? Lasati-ma cu judecatile voastre de aroganti neimplicati si, prin asta, distanti si „dastapti”…

 33. Stimati vizitatori,
  citind „dialogul” foarte „pozitiv” de pe blogul detinatoarei mai multor medale, ordine, gramote etc., MAEstatea sa Vitalia Pavlicenco, imi aduc aminte de vorba ruseasca: „горбатого могила исправит”.
  Oare are sens sa mai incerce cineva dintre noi s-o convinga ca nu tebuie sa participe?
  Poate in acest timp, ne ocupam de altceva: de ex. convingem prietenii, colegii sa mearga la anticipate si sa voteze un partid de opozitie cu sanse reale?

 34. Pt Bismark

  % acumulat de PNL va fi expresia de sprijin pt programul si echipa noastra.

  Noi lucram pentru program si pentru a scapa de comunisti. Dar nu pentru a-i inlocui cu alti infumurati, cu alta gasca. Mai cititi ce am raspuns si altora, sa nu scriu de doua ori.

  Cu PCRM si cu Voronin nu avem nimic in comun decit ca sintem toti locuitori ai RM. PNL i-a criticat mereu dur si nu l-a votat pe Voronin ca, de exemplu, veneratul de Dvs. sau de altii, Filat.

 35. Pt Iona

  „Stilpul” PNL, cum afirmi, Mircea Rusu, nu s-a retras din PNL. A fost si la congres si e membru al DPN. Omul are probleme, afaceri si e pacat ca proferezi minciuni la adresa lui. Chiar alaltaieri am avut o intilnire cu el si aproba participarea noastra la alegeri. Dar pledeaza si pentru discutii cu alte partide. Cauta confirmarea la ce am spus si te veti convinge ca nu eu, ci dumneata spui minciuni.

  „Substanta cenusie” a PNL, cum ii spui lui Anatol Taranu, a fost subiect des pe blog. Intr-un cuvint, de el pot spune ca a fost ori absent in PNL, ori a pus la cale lucruri rele si ne-a impiedicat dezvoltarea. Daca ar fi altfel, ar fi plecat cu el macar un om, dar nu numai ca nu a plecat, ci toata lumea a aplaudat retragerea lui, pentru ca era deja prea evident ca lucreaza sa darime totul ce noi construiam cu greu. Taranu nu s-a impacat cu promovarea mea la presedinte, de la bun inceput. Si eu cred ca a gresit. Dar ii doresc sanatate. Dl Gorgan, om de treaba, nu a fost, totusi, „nervul organizatoric al PNL”. Din pacate. Au fost diferite motive. Acum e la tara, lucreaza, s-a retras si din motive de virsta si il ajuta pe noul Secretar General sa intre in dispoyztiv. Va puteti intilni cu Gorgan la sediul PNL.

  In privinta „constiintei nationale” Eleonora Cercavschi, i-am dat recomandare cind urma sa concureze pentru premiul de la Fundatia Ion Ratiu. L-am cunoscut pe marele regretat, ca si pe fiul sau, Indrei, din Marea Britanie. Dna Cercavschi nu a anuntat ca a plecat din PNL, poate stiti ceva mai mult decit mine. Dar nu a fost aleasa in Birou. In alegeri a fost suparata ca de ce i-am plasat pe tineri mai sus decit pe ea pe lista. Lucrurile nu au fost chiar asa, dar nu intru in detalii. Degeaba va straduiti sa aruncati cu noroi – nu se lipeste!

  Eu nu sint KGBista si nici profitoare. Nu am avut niciodata de a face cu asemenea structuri. Dar cred ca cei pe care ii venerati au mult in comun cu structura de care vorbiti, de aceea si nu se pot uni intre ei – nu le permit nici patronii din structurile de securitate, nici cei financiari. Dar poate si gresesc…

 36. Pt Ion

  Dumneata faci parte, se vede, din cohorta pepecedista sau liberala, care nu stie sa spuna alte argumente decit KGB. Nu am avut niciodata de a face cu KGB. Decizia PNL de a participa la anticipate e impusa de legea cu privire la partide. Si aici m-as putea opri in explicatii, pentru ca a da raspuns la aiurelile unui zombificat e ca si cum ti-ai bate gura degeaba.

  Nu rupem voturi, nu avem ,,interes sportiv,,. Participam pentru ca nu vrem sa dizolvam partidul, pentru a le da oamenilor din teritoriu posibilitatea sa participe la alegerile locale. Cum sa explic mai clar daca nu e inteles. Nu mai spun ca avem ce spune in campania electorala, eu am luptat si voi lupta contra comunistilor, dar asta nu inseamna ca incep sa-i iubesc imediat si neconditionat pe cei din Opozitie. Ei nu iubesc PNL, nu ma iubesc pe mine. Eu de ce sa-i iubesc pe ei mai mult decit pe oamenii simpli? De dragul de a le explica oamenilor ce se intimpla vom participa la alegeri.

  Lasati-ma cu „patriotismul”. Nu aveti grija de banii si puterile noastre. Cautati-va de atragerea cit mai multor alegatori pentru cine simpatizati, numai sa nu uitati ca pe 7 si 8 aprilie Opozitia a abandonat tinerii protestatari.

  Si iata ce spune Legea cu privire la partide:

  “Art. 22. Încetarea activitatii partidelor politice

  (1) Partidul politic îsi înceteazã activitatea prin:

  a) reorganizare, conform prevederilor prezentei legi, si pierdere, în urma reorganizãrii, a personalitãþii juridice;

  b) autodizolvare, prin decizia organului sãu suprem;

  c) dizolvare prin hotãrîre definitivã a Curtii de Apel Chisinãu, la cererea Ministerului Justitiei;

  d) declarare a neconstitutionalitãtii partidului prin hotãrîre a Curtii Constitutionale.

  (2) Ministerul Justitiei va înainta Curþii de Apel Chisinãu o actiune prin care va cere dizolvarea partidului politic dacã existã cel putin unul din urmãtoarele temeiuri:

  a) partidul activeazã în baza statutului si programului sãu cu modificãri si completãri care nu au fost înregistrate în modul stabilit de lege;

  b) pe parcursul unui an, care începe sã curgã din data cînd a devenit definitivã hotãrîrea Curþii de Apel Chisinãu cu privire la limitarea activitãtii partidului, acesta a comis actiuni similare celor pentru care activitatea partidului a fost limitatã;

  c) partidul nu a participat cu liste de candidati în douã campanii electorale consecutive pentru alegerea Parlamentului sau a acumulat la fiecare din aceste Algeria un numãr de voturi mai mic decît numãrul de membri necesar pentru înregistrarea unui partid;”

 37. Pt Baraboi

  Da, sint eu cu adevarat si va multumesc mult pentru aceste cuvinte intelepte. Telefonul meu este 069111682.

 38. Doamna Pavlicenco,
  Imi place partidul, am admirat curajul Dvs in alegeri, dar chiar e cazul sa recunoasteti infringerea si sa faceti ceva – nu pentru membrii partidului, ci pentru popor – pentru acei tineri care nu mai vreau un viitor comunist. E pacat ca nu sunteti printre partidele parlamentare de opozitie – dar asa a dorit alegatorul – si de veti participa inca o data in alegeri veti lua din nou <1% si veti fura din electoralul liberal. Asi dori sa va vad pe o lista unica a liberalilor, dar nu sunt sigur ca tot partidul Dvs. merita sa intre pe spatele PL, PLDM si AMN in viitorul parlament. Nu au demonstrat nimic si va asigur ca ei (membrii) vor adera foarte curind la cei invingatori. Fiti proactiva! Lasati ambitiile de partid. Ajutatzi cu sfatul si fapta partidele parlamentare de opozitzie!

 39. Pt Alexandru

  Nu mai vreau nimic sa comentez, reproduc doar ce spune Legea cu privire la partide:

  “Art. 22. Încetarea activitatii partidelor politice

  (1) Partidul politic îsi înceteazã activitatea prin:

  a) reorganizare, conform prevederilor prezentei legi, si pierdere, în urma reorganizãrii, a personalitãþii juridice;

  b) autodizolvare, prin decizia organului sãu suprem;

  c) dizolvare prin hotãrîre definitivã a Curtii de Apel Chisinãu, la cererea Ministerului Justitiei;

  d) declarare a neconstitutionalitãtii partidului prin hotãrîre a Curtii Constitutionale.

  (2) Ministerul Justitiei va înainta Curþii de Apel Chisinãu o actiune prin care va cere dizolvarea partidului politic dacã existã cel putin unul din urmãtoarele temeiuri:

  a) partidul activeazã în baza statutului si programului sãu cu modificãri si completãri care nu au fost înregistrate în modul stabilit de lege;

  b) pe parcursul unui an, care începe sã curgã din data cînd a devenit definitivã hotãrîrea Curþii de Apel Chisinãu cu privire la limitarea activitãtii partidului, acesta a comis actiuni similare celor pentru care activitatea partidului a fost limitatã;

  c) partidul nu a participat cu liste de candidati în douã campanii electorale consecutive pentru alegerea Parlamentului sau a acumulat la fiecare din aceste Algeria un numãr de voturi mai mic decît numãrul de membri necesar pentru înregistrarea unui partid;”

 40. Pt Elena

  Iata ce spune Legea cu privire la partide:

  “Art. 22. Încetarea activitatii partidelor politice

  (1) Partidul politic îsi înceteazã activitatea prin:

  a) reorganizare, conform prevederilor prezentei legi, si pierdere, în urma reorganizãrii, a personalitãþii juridice;

  b) autodizolvare, prin decizia organului sãu suprem;

  c) dizolvare prin hotãrîre definitivã a Curtii de Apel Chisinãu, la cererea Ministerului Justitiei;

  d) declarare a neconstitutionalitãtii partidului prin hotãrîre a Curtii Constitutionale.

  (2) Ministerul Justitiei va înainta Curþii de Apel Chisinãu o actiune prin care va cere dizolvarea partidului politic dacã existã cel putin unul din urmãtoarele temeiuri:

  a) partidul activeazã în baza statutului si programului sãu cu modificãri si completãri care nu au fost înregistrate în modul stabilit de lege;

  b) pe parcursul unui an, care începe sã curgã din data cînd a devenit definitivã hotãrîrea Curþii de Apel Chisinãu cu privire la limitarea activitãtii partidului, acesta a comis actiuni similare celor pentru care activitatea partidului a fost limitatã;

  c) partidul nu a participat cu liste de candidati în douã campanii electorale consecutive pentru alegerea Parlamentului sau a acumulat la fiecare din aceste Algeria un numãr de voturi mai mic decît numãrul de membri necesar pentru înregistrarea unui partid;”

 41. Pt Vlad

  M-am saturat sa comentez si sa raspund mizeriilor pe care le plasati, de aceea reproduc din Legea cu privire la partide:

  “Art. 22. Încetarea activitatii partidelor politice

  (1) Partidul politic îsi înceteazã activitatea prin:

  a) reorganizare, conform prevederilor prezentei legi, si pierdere, în urma reorganizãrii, a personalitãþii juridice;

  b) autodizolvare, prin decizia organului sãu suprem;

  c) dizolvare prin hotãrîre definitivã a Curtii de Apel Chisinãu, la cererea Ministerului Justitiei;

  d) declarare a neconstitutionalitãtii partidului prin hotãrîre a Curtii Constitutionale.

  (2) Ministerul Justitiei va înainta Curþii de Apel Chisinãu o actiune prin care va cere dizolvarea partidului politic dacã existã cel putin unul din urmãtoarele temeiuri:

  a) partidul activeazã în baza statutului si programului sãu cu modificãri si completãri care nu au fost înregistrate în modul stabilit de lege;

  b) pe parcursul unui an, care începe sã curgã din data cînd a devenit definitivã hotãrîrea Curþii de Apel Chisinãu cu privire la limitarea activitãtii partidului, acesta a comis actiuni similare celor pentru care activitatea partidului a fost limitatã;

  c) partidul nu a participat cu liste de candidati în douã campanii electorale consecutive pentru alegerea Parlamentului sau a acumulat la fiecare din aceste Algeria un numãr de voturi mai mic decît numãrul de membri necesar pentru înregistrarea unui partid;”

 42. Pt Expat

  „Toata lumea” inca nu inseamna cei care deschid articolul, dar nu posteaza – numarati-i pe cei care citesc si poe cei care posteaza.

  PNL nu e substitutul lui PPCD si nu a procedat, nu va proceda niciodata ca PPCD, ale carui actiuni le condamnam cu toata puterea.

  Nu am nici „un ego dublat de pretentii nemasurate” – noi avem simpatizantii nostri pe care nu vreau sa-i dezamagiti cu veneratii vostri.

  Avem identitate proprie si exact cu ea vom merge la alegeri, nu noi am clonat, pe noi ne-au clonat, luindu-ne oamenii, deci – adunam oameni ce trezesc interesul altora. Este altceva cum se simt ei, dupa ce au fost atrasi pe cite undeva, dar asta e alta poveste.

 43. din ce am scris mai sus…D-na Pavlicenco, am cateva concluzii in privinta Dvs.:
  1. sunteti o specie exclusiva de aroganta
  2. nu stiti sa respectati parerea celorlalti, cautati sa o calcati in picoare – respectiv in nici un caz n-ati tine cont de opinia alegatorului in cazul in care v-ati fi desteptat cu cei 5 % (oricum putin probabil)
  3. va avantati in niste concluzii pripite nestiindu-ma pe mine si cu ce am contribuit eu pentru tara – invata-ti regula de aur – NU ATACATI OMUL, CI ARGUMENTUL! dar din cate vad nu sunteti capabila de asa maturitate.
  4. Cu siguranta va doare in cot de parerea celor care si-au exprimat parea (implicit si parerea mea), atunci nu mai are rost sa-mi pierd timpul cu o persoana „closed-minded as you”
  5. si da..ma consider desteapta, am realizat in viata mai multe decat Dvs. la varsta mea!
  Numai bine si grow up!

 44. >>Decizia PNL de a participa la anticipate e impusa de legea cu privire la partide.

  „polnii bred”
  pai pe data de 5 aprilie, nu ati participat, ce era alta lege a partidelor?

  se vede ca D-na este o „neispravimaia” dar ceilalti membri de partid ce zic? este vre-o unul pe aici care o sustine, mai scriti ceva fratilor pe aici sa va vedem pe toti ce reprezentati.
  s-au PNL are un singur membru, un sofer si o femeie de serviciu.

 45. Dna Pavlicenco, nu risipiti farima de respect ce v-o mai poarta unii cetateni… Lasati ambitiile, incercati sa va „lipiti” de unul din cele 3partide de opozitie sau daca nu sunteti primita, declarativa sprijinul pu unul din ele si nu mai risipiti voturile anticomuniste!!!!!!!!!

 46. Pt mirela

  Asta crezi dumneata ca „participarea dnei Pavlicenco din nou la alegeri poate fi din 2 motive”.

  Insa eu am explicat pt cine are ochi si urechi. Si voi mai explica, dar, mai intii, voi raspunde.

  1.Nu avem nimic in comun cu acesti comunisti, i-am criticat mai dur decit oricine si asta fac pe blog si pe unde pot. De intelegeri secrete si altceva („careva” se foloseste doar la persoane) nu poate fi vorba, noi nu am fost, nu sintem si nu vom fi cu ei vreodata in cirdasie. Acestia pot fi altii. Eu de doua ori nu l-am votat pe Voronin (spre deosebire de Filat, de exemplu) – nici in 2000, nici in 2005, cind pe 4 aprilie am plecat, in genere, in Romania.

  2. Nu am suferinte, ambitii, obsesii.

  3. Nu ma deranjeza pronostocurile puse de bolnavi, pentru ca numai bolnavii pot vota comunistii. Bolnavii trebuie lecuiti prin explicatie. Asta fac si cu voi, cei de pe blog. Si acum va postez fragmentul din Legea cu privire la partide.

  “Art. 22. Încetarea activitatii partidelor politice

  (1) Partidul politic îsi înceteazã activitatea prin:

  a) reorganizare, conform prevederilor prezentei legi, si pierdere, în urma reorganizãrii, a personalitãþii juridice;

  b) autodizolvare, prin decizia organului sãu suprem;

  c) dizolvare prin hotãrîre definitivã a Curtii de Apel Chisinãu, la cererea Ministerului Justitiei;

  d) declarare a neconstitutionalitãtii partidului prin hotãrîre a Curtii Constitutionale.

  (2) Ministerul Justitiei va înainta Curþii de Apel Chisinãu o actiune prin care va cere dizolvarea partidului politic dacã existã cel putin unul din urmãtoarele temeiuri:

  a) partidul activeazã în baza statutului si programului sãu cu modificãri si completãri care nu au fost înregistrate în modul stabilit de lege;

  b) pe parcursul unui an, care începe sã curgã din data cînd a devenit definitivã hotãrîrea Curþii de Apel Chisinãu cu privire la limitarea activitãtii partidului, acesta a comis actiuni similare celor pentru care activitatea partidului a fost limitatã;

  c) partidul nu a participat cu liste de candidati în douã campanii electorale consecutive pentru alegerea Parlamentului sau a acumulat la fiecare din aceste Algeria un numãr de voturi mai mic decît numãrul de membri necesar pentru înregistrarea unui partid;”

  Noi am participat o data pe lista altui partid, MAE, acum nu putem repeta faza, pt ca ar trebui sa ne dizolvam, dar asta nu o putem face – oamenii nostri trebuie s aparticipe la alegerile lcoale din 2011.

 47. Pt antiporcRM
  “Art. 22. Încetarea activitatii partidelor politice

  (1) Partidul politic îsi înceteazã activitatea prin:

  a) reorganizare, conform prevederilor prezentei legi, si pierdere, în urma reorganizãrii, a personalitãþii juridice;

  b) autodizolvare, prin decizia organului sãu suprem;

  c) dizolvare prin hotãrîre definitivã a Curtii de Apel Chisinãu, la cererea Ministerului Justitiei;

  d) declarare a neconstitutionalitãtii partidului prin hotãrîre a Curtii Constitutionale.

  (2) Ministerul Justitiei va înainta Curþii de Apel Chisinãu o actiune prin care va cere dizolvarea partidului politic dacã existã cel putin unul din urmãtoarele temeiuri:

  a) partidul activeazã în baza statutului si programului sãu cu modificãri si completãri care nu au fost înregistrate în modul stabilit de lege;

  b) pe parcursul unui an, care începe sã curgã din data cînd a devenit definitivã hotãrîrea Curþii de Apel Chisinãu cu privire la limitarea activitãtii partidului, acesta a comis actiuni similare celor pentru care activitatea partidului a fost limitatã;

  c) partidul nu a participat cu liste de candidati în douã campanii electorale consecutive pentru alegerea Parlamentului sau a acumulat la fiecare din aceste Algeria un numãr de voturi mai mic decît numãrul de membri necesar pentru înregistrarea unui partid;”

 48. iulia esti cam prostuta, nu te supara dar asa pot sa te consider dupa cum vb.
  dna Pavlicenco vas propune sa treceti doar cu privirea rautatile la niste invidioshi. Nu face sa pierdeti nervi si timp cu toti nebunii.

 49. pt paulina

  “Art. 22. Încetarea activitatii partidelor politice

  (1) Partidul politic îsi înceteazã activitatea prin:

  a) reorganizare, conform prevederilor prezentei legi, si pierdere, în urma reorganizãrii, a personalitãþii juridice;

  b) autodizolvare, prin decizia organului sãu suprem;

  c) dizolvare prin hotãrîre definitivã a Curtii de Apel Chisinãu, la cererea Ministerului Justitiei;

  d) declarare a neconstitutionalitãtii partidului prin hotãrîre a Curtii Constitutionale.

  (2) Ministerul Justitiei va înainta Curþii de Apel Chisinãu o actiune prin care va cere dizolvarea partidului politic dacã existã cel putin unul din urmãtoarele temeiuri:

  a) partidul activeazã în baza statutului si programului sãu cu modificãri si completãri care nu au fost înregistrate în modul stabilit de lege;

  b) pe parcursul unui an, care începe sã curgã din data cînd a devenit definitivã hotãrîrea Curþii de Apel Chisinãu cu privire la limitarea activitãtii partidului, acesta a comis actiuni similare celor pentru care activitatea partidului a fost limitatã;

  c) partidul nu a participat cu liste de candidati în douã campanii electorale consecutive pentru alegerea Parlamentului sau a acumulat la fiecare din aceste Algeria un numãr de voturi mai mic decît numãrul de membri necesar pentru înregistrarea unui partid;”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *