Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Situaţia din Republica Moldova îngrijorează pe toţi membrii grupului ALDE din Parlamentul European, nu numai pentru că este vorba de partide liberale din R.Moldova, care sunt în opoziţie, ci şi pentru că este vorba de încălcarea unor principii de bază ale democraţiei şi statului de drept – libertatea individuală, libertatea de a vorbi şi a scrie -, pentru a nu mai vorbi de cazurile de arestare, răpire sau chiar tortură, înregistrate la Chişinău – a declarat miercuri eurodeputatul liberal Cristian Buşoi, membru al Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European.
Buşoi a amintit că în reuniunea de miercuri a ALDE intervenţia eurodeputaţilor liberali români de promovare a unei rezoluţii în PE privind situaţia din Republica Moldova a obţinut sprijinul colegilor liberali din celelalte state membre ale Uniunii. Vorbitorii au insistat pe ideea că PE trebuie să aibă o reacţie fermă faţă de actele de încălcare a drepturilor omului comise de autorităţile de la Chişinău. Eurodeputatul liberal a adăugat că, în opinia sa, renumărarea voturilor în urma scrutinului parlamentar din R.Moldova de la 5 aprilie, nu va duce nicăieri, pentru că problema e provocată de buletinele de vot tipărite în plus, de listele suplimentare foarte dubioase şi de numărul suspect de mare de voturi anulate în secţiile din străinatate, ceea ce constituie probe ale falsificării voinţei cetăţenilor moldoveni.
Potrivit lui Buşoi, mesajul european către autorităţile de la Chişinău trebuie să fie foarte tranşant, iar aceste autorităţi să respecte drepturile omului şi să dea dovadă de transparenţă în furnizarea informaţiilor legate de cei arestaţi după manifestaţiile violente de la Chişinău şi de situaţia actuală a acestora, iar dacă procedurile judiciare trebuie să continue în cazul unora dintre cei reţinuţi, acest lucru să aibă loc după punerea lor în libertate şi prin respectarea dreptului internaţional. În acelaşi timp, nu ar trebui pusă în discuţie prezenţa R.Moldova în parteneriatele strategice ale UE, aşa cum nu ar trebui să se pună capăt perspectivei europene a acestei ţări, care nu este o perspectivă foarte sigură în prezent.
Evoluţia situaţiei din R.Moldova, unde scrutinul parlamentar din 5 aprilie a fost urmat de manifestaţii violente după ce reprezentanţi ai societăţii civile şi ai partidelor au denunţat fraudarea alegerilor şi de intervenţii în forţă şi abuzuri grave ale autorităţilor, a determinat Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European (AFET) să organizeze miercuri după-amiază, la Bruxelles, o reuniune cu participarea ministrului român al afacerilor externe Cristian Diaconescu, precum şi membrii Delegaţiei Parlamentului European pentru cooperare cu Republica Moldova.AGERPRES
Baroneasa Nicholson: PE va cere Chişinăului să trateze persoanele arestate cu demnitate şi decenţă
Autorităţile moldovene trebuie să respecte drepturile omului, iar sprijinul pe care îl acordă România este binevenit, deoarece moldovenii vor mai multă libertate, nu mai puţină, a declarat pentru NewsIn baroneasa Emma Nicholson, eurodeputată britanică.
„Cerem o dezbatere de urgenţă în plenul Parlamentului European de la Strasbourg săptămâna viitoare, după întâlnirea de azi (miercuri – n.r.) din Comisia de afaceri externe. Este o întâlnire de urgenţă, cu delegaţia UE-Moldova din PE şi cu ministrul român de externe, Cristian Diaconescu” – a explicat Nicholson.
Referitor la abuzurile autorităţilor moldovene, baroneasa a spus că Parlamentul European va cere Chişinăului „să trateze persoanele arestate cu demnitate şi decenţă”.
„Sunt îngrijorată mai ales cu privire la tinerii care sunt ţinuţi în arest din cauza protestelor şi îi solicit preşedintelui să le ofere o îngrijire adecvată şi audieri corecte. Decesul unuia dintre protestatari este profund regretabil” – a spus ea, precizând că urmează să analizeze şi informaţiile cu privire la al doilea deces.
Baronesa nu a dorit să comenteze declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu referitoare la accelerarea procedurilor de acordare a cetăţeniei române solicitanţilor din Republica Moldova, spunând că este o chestiune bilaterală.
În schimb, europarlamentarul liberal a subliniat importanţa sprijinului pe care îl acordă România Moldovei, adăugând însă că trebuie respectată statalitatea ţării vecine.
„Prietenia României şi sprijinul său constant pentru oamenii din Moldova este binevenit. Moldovenii se simt foarte izolaţi în acest moment. Este vital ca Româna, UE, precum şi SUA şi alte democraţii de pe glob să le întindă mâna prieteneşte. Din cum văd eu situaţia, moldovenii vor mai multă libertate, nu mai puţină. Iată de ce cei din lumea liberă, UE, SUA şi alte democraţii de pe glob, trebuie să le acorde sprijin cât pot de mult. Dar desigur, trebuie respectat şi dreptul lor de a fi un stat naţional. Prietenie fără intruziune, fără intervenţie. O prietenie puternică susţinută de bani, slujbe şi un viitor pentru moldoveni este singura care poate fi de ajutor” – a conchis eurodeputata britanică.
Deputaţii PNL din Parlamentul European au precizat miercuri, prin intermediul unui comunicat de presă, că, în cadrul şedinţei grupului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa, s-a decis susţinerea unei Rezoluţii cu privire la situaţia din Republica Moldova. „În urma iniţiativei deputaţilor liberali români, grupul ALDE a decis astăzi să promoveze o rezoluţie în Parlamentul European şi să cheme Consiliul şi Comisia la o dezbatere în plenara de săptămâna viitoare de la Strasbourg cu privire la situaţia din Moldova”, se arată în document. Potrivit comunicatului de presă, intervenţia europarlamentarilor români a fost susţinută de baroneasa Emma Nicholson, care a participat la observarea alegerilor parlamentare din Republica Moldova, ca reprezentant al Parlamentului European. De asemenea, iniţiativa pentru o rezoluţie privind Republica Moldova este susţinută, conform sursei citate, şi de preşedintele grupului ALDE, Graham Watson.
Ministrul de externe Cristian Diaconescu a avut miercuri la Bruxelles întrevederi cu o serie de reprezentanţi ai familiilor politice europene, printre care preşedintele grupului PPE, Joseph Daul, cel al liberalilor, Graham Watson, cel al socialiştilor, Martin Schultz, şi cu preşedintele comisiei pentru afaceri externe (AFET), Jacek Wolski, participind si la dezbaterile din Comisia pentru afaceri externe (AFET) a Parlamentului European dedicate situaţiei de la frontiera estică a Uniunii Europene, în contextul evenimentelor de la Chişinău.
sabina, rusine sa-ti fie.
atatea erori ai admis in ultima postare. cum de ti-ai permis sa faci asta?
sabina 🙂
Dna Can,
multumesc mult pentru banc.
am ras (sau ris) cu pofta.
pentru Cucoreanu, Sabina ş.a.
Vă rog nu vă supăraţi. Dar citind comentariile d-stră
îi văd în faţă pe Burciu şi Praporşchic de la EU TV., care vă spun sincer nu numai mie da la toţi li s-a făcut greaţă de emisiunile care aveu un singur scop, de-l ataca pe Filat cu toate metodele mîrşeve de care dispune Roşca. Însă după cum aţi văzut poporul romîn nu-i prost. ( Îmi cer scuze că am scris romîn cu Î, da nu-l găsesc pe Î cel corect ) Pardon, l-am găsit . Pe viitor voi scrie corect Â. Probabil aceasta problema e cea mai importantă la ziua de azi. sau chiar credeţi d-ul Cucoreanu, sau cum vă zice, că românii vă vor stima mai mult pentru grija ce i-o purtaţi d. Pavlicenco. Chiar credeţi că nu înţelegem că sunteţi un agent al FSB-ului, sau al CGB-ui, redenumit azi SIS, care un singur scop de a lovi în cei mai devotaţi patrioţi ai neamului românesc? Vedeţi că scriu corect deja român. Da poate eu greşesc. Însă îmi cer scuze, dar din comentariile d-tră nu poţi face altă concluzie.
La ziua de azi, cînd opoziţiei nu-i ajunge 10 mandate pentru a forma Guvernul, 21 mandate pentru a alege preşedintele Ţării, 31 mandate pentru a modifica art. 13 şi a exclude art. 11 din Constituţie,
d-stră vorbiţi nişte prostii de careva victorie a partidelor care au trecut pragul, de acel 1 procent al MAE-ui, care după calcule nici decum nu au influenţat la repartizarea mandatelor, vă agăţaţi de D. Pavlicenco de parcă ea la votat pe Voronin la 4 aprilie 2005, şi parcă de ea depinde dacă vom mai avea şi anul acesta un 4 aprilie.
Fraţilor,decît să perdeţi timpul cu întrebări prosteşti şi atacuri nejustificate, mai bine să ne gîndim la situaţia de azi şi să-i întrebăm pe cei de cine depinde astăzi soarta Moldovei. Săl întrebăm pe Filat, dacă va mai trăda odată, ca la 4 aprilie 2005, să-l întrebăm pe Urecheanu, dacă va părăsi sala de şedinţă în ziua alegerilor preşedintelui RM ca la 4 aprilie 2005, să-l întrebăm pe Chirtoacă, dacă echipa sa împreună cu moşul, vor renunţa la mandate, pe care de fapt le-au căpătat datorită d-lui, sau care măcar dacă vor participa sau nu la alegerea Preşedintelui RM, să-i întrebăm pe toţi trei, dacă au curajul să meargă pînă la capăt, pînă vom obţine 72 mandate pentru a aduce în ţara acesta libertatea şi valorile democratice ,şi pentru ai trage la răspundere pe ce se fac vinovaţi de crimele comise în aceştea 8 ani de zile, pentru organizarea acţiunilor de vandalizn la 7 aprilie, pentru acele crime care au adus la moartea tinerilor nevinovaţi.
Săi întrebăm dacă au curajul, cine va fi acel IUDA, de care acum se vorbeşte deja că va costa ceva la 15 mln dolari. Chiar nu sînteţi curioşi să întrebaţi ,în care tabără se plămădeşte acest individ?
Iată fraţilor întrebările, care trebue astăzi să ne frămînte pe toţi patrioţii adevăraţi ai acestei ţări, pe ţoţi patrioţii neamului românesc, indiferent de ce coloare politică suntem şi indiferent pe cine am votat în alegeri. Vă rogfrumos, dacă sunteţi patrioţi, să întraţi şi pe blogurile pl-ui, pnl-ui, amn-ui şi să ridicaţi întrebările sus menţionate, sau sunteţi slabi de fire şi puteţi ataca numai pe cei care nu au trecut în parlament?
Vreau să fiu sincer în faţa lui Dumnezeu, şi mă rog ca eu să nu am dreptate, şi să nu se mai repete un 4 aprilie, undeva în taină să nu să se plămădească IUDA, partidele de opoziţie să nu ridice mandatele, sau măcar cel puţin să nu între în sală în ziua alegerii preşedintelui RM, să mergem la alegeri repetate sau anticipate deatîtea ori pînă vom obţine 72 mandate în Parlament. Dar mă cam îndoiesc eu în curajul, sinceritatea şi patriotizmul opoziţiei noastre, mai ales că ne mai şi ocupăm cu atacuri prosteşti în acei, de care astăzi nu depinde soarta Moldovei.
Iertaţi-mă fraţi creştini dacă nu am dreptate.
Îmi cer scuze. Nu trebuia să aştept mult pentru ca îndoielile mele să se spulbere. La ştirile de la PRO TV
orele 20 sa anunţat, că patrioţii noştri care au dublă cetăţenie, inclusiv şi chirtoacă, au început procedura de renunţare la cetăţenia Română.
BRAVO FRAŢI ROMÎNI.
Vreţi să ştiţi un secret??????????
Pavlicenco e devină.
Şi să vă mai spun ceva fraţilor, ce vorbesc babele…
Se zice că pentru a ocupa locul lui IUDA deja s-a făcut rînd.. 15 mln. nu şagă.Cu adevărat vot de aur, nu alta.
Dar eu nu cred. Asta vorbesc babele……….
îmi cer scuze .. în comentariu .. pentru cucoreanu , sabina ş.a. am avut în vedere pe blogurile PL-ui, PLDM -ui, şi AMN-ui da nu a PNL-ui…
Se întîmplă mai greşim..
pentru Cucoreanu, Sabina şi alţii…
Chiar din curiozitate. vă rog frumos să-i contactaţi pe patrioţii noştri romîni ce au trecut pragul şi săi întrebaţi ce le este mai scump… fotoliu în Parlament sau cetăţenia Română, după care sau ascuns pînă acum, numindu-se patrioţi al acestui neam, pentru ca poporul să-i voteze. Şi ce ticluesc ei acolo, renînţînd la cetăţenia Română ? Poate are dreptul şi poporul să ştie adevărul. poate noi ceva nu înţelegem.
Vă rog frumos, după ce-i contactaţi, cum o faceţi pe blogul lui Pavlicenco, informaţine şi pe noi.
Acum nu glumesc, dar sunt foarte sincer cu d-stră, şi voi fi recunoscător, dacă veţi afla adevărul.
Cu stimă şi respect Mihai M.
Dl. Mihai nu va suparati, dar cind va citesc comentariile parca-l vad pe corneliu vadim tudor. Da aveti dreptate, acel 1% nu mai influenteaza asa tare repartizarea voturilor. Eu sper ca atunci cind se va vota Presedintele in parlament, opozitia va parasi sala si nu va exista acel iuda de care banuiti Dvs.
Dl Mihai, este o tactică corectă. Pînă la pronunţarea deciziei finale de către CEDO va trece timp suficient , iar ea va da cîştig de cauză parlamentarilor cu dublă cetăţenie.În acest timp, însă, se vor produce evenimente spectaculoase, care vor mătura gunoiul comunist.
Pt sabina
M-as bucura sa va notati si sa reveniti cu acest mesaj verificat in ziua votarii noului/vechi Presedinte al RM… Si, poate, cu un regret sincer sau o dezmagire, la fel de sincera…
pentru sabina şi tincuţa.
Iată acum sunt deacord cu d-stră. Bravo pentru optimizm. Aşa să vă audă Dumnezeu.
Dar mii frică să nu aibă dreptate Pavlicenco, şi să ne dezamăjim cu toţii în ziua alegerii preşedintelui RM.
Mii scîrbă că opoziţia nu a fost în stare să demonstreze la Curtea constituţională fraudele comise în alegeri. Însă mă bucur cu declaraţiile reprezentanţilor partidelor de opoziţie, că nu vor participa la alegerea preşedinteluiRM. Dar şi înainte de 4 aprilie 2005 a fost semnat un acord de neparticipare a BMD.ui la alegerea preşedintelui comunist. Şi cum au pprocedat diacov,serebreanu,filat, buliga, Clipii ş.a. Aţi văzut declaraţia reprezentantului PCRM, cum cu zîmbet pe faţă a declarat, că în 2005 au căpătat 19 voturi de la opoziţie, da 1 nici o problemă.
De fapt pentru cei care nu cunosc faptul, că Pavlicenco, ca şi alţi membri ai AMN nu a votat la 4 aprilie 2005.Să vedem în ce e în stare actuala opoziţie?
defapt d. Sabina vă mulţumesc pentru compliment.
Mă bucur să fiu comparat cu un politician ROMÂN.
Tot mai bine decît cu 10 MAAAAALDAAAAAVENI..
pt mihai m
bre filfizonule, exista o limita, nu?
dna Pavlicenco, si Dstra tolerati tampeniile acestui individ?
Daca nu va deranjeaza, e dreptul Dstra.
pt. mihai
ROMÂN.
Tot mai bine decît cu 10 MAAAAALDAAAAAVENI..
Un proverb spune:
nici odata sa nu scuipi in fintina din care bei apa.
D-na Pavlicenco,
Sper ca totusi PCRM nu va capata acel vot de aur. Am aceasta incredere deoarece in parlament nu au trecut asa persoane ca braghis, diacov, lucinschi, musuc, tarlev.
Daca treceau sigur comunistii aveau acel vot rivnit.
Pentru mine va fi o dezamagire totala daca actuala opozitie va ceda acel vot, o deceptie chiar.
Imi amintesc cum diacov dupa ce sa vazut trecut puntea in caruta lui urecheanu, imediat a parasit blocul moldova democrata, atunci in 2005.
Tot imi amintesc cum fostul presedinte lucinschi a legalizat PCRM.
Speranta moare ultima
Pt Sabina
Eu, insa, cred, ca nu e „vot de aur”, ci unul comunist. Si va fi dat. In opinia mea, PL si PLDM asteapta sa il dea unul de la AMN, ca sa-i bage si mai tare in mormint, ca si asa au luat numai 9 %. In sinea lor, insa, toti asteapta sa se gaseasca un „Iuda” sa ii salveze. In fiecare fractiune sint doi-trei deputati sau mai multi care vor in ruptul capului sa ramina deputati. Daca eu nu am dreptate, va veti convinge pe urma. Chiar se spune ca pe vreo doi dintr-o fractiune (nu neaparat AMN) vor sa-i duca in afara in ziua votarii, pt ca sint „veriga slaba”.
Dar toate aceste discutii sint in van. Daca eu nu am dreptate, Opozitia nu trebuia sa-si ridice mandatele si, atunci, situatia nestandarda avea sa provoace sigur alegeri repetate, daca Opozitia a invocat sincer ca le doreste, ceea ce eu nu cred. Si daca in Parlamentele europene vedeau ca Opozitia nu ridica mandatele, ei aveau, in Rezolutiile lor, sa nu recunoasca alegerile si prin negocieri cu satrapii comunisti, se obtineau alte alegeri, sub monitorizarea UE.
Combateti-mi acest punct de vedere.
Dar cel mi trist e ca se vor gasi „argumente” care sa justifice totul si, cu bani, populatia, peste 4 ani, va fi din nou cumparata. Aici politica murdara – in amnezia cumparata a alegatorului. Dupa care ce sa ne miram ca sintem sau am ramas unde sintem?
eu iam spus vot de aur, deoarece e foarte scump miza lui, si am mai vazut si pe alte bloguri asa numit. (adica ar plati mult pentru el)
Faptul ca politicienii nostri nu sunt consecventi asta sa vazut dea lungul anilor. Pot fi aduse aici o multime de exemple. Poate si din cauza acesta electoratul ii taxeaza si voteaza oameni noi. Voteaza mai degraba impotriva celor care dezamagesc.
In privinta ridicarii mandatelor eu am alt punct de vedere. Ei trebuie sa-si ridice mandatele deoarece comunistii vor gasi alta solutie, ceva de genul, daca parlametul este compus din 60 de deputati atunci 100% presedintele tarii va fi votat. Nu prea cunosc legislatia in domeniu, poate parlamentul sa activeze doar cu 60 de deputati, ce se intimpla in cazul in care nu sunt ridicate aceste mandate? Mie frica ca neridicarea mandatelor le va da lor si mai multe sanse. Mai repet nu cunosc legislatia in cazul neridicarii mandatelor, si ce ar putea atrage dupa sine acesta procedura. Nu sunt expert in domeniu, doar imi expun parerea.
Dar stiind faptul ca la noi legile se interpreteaza cum vor altii, adica alb e sur(cenusiu), dar sur e negru, gasesc de cuviinta ca opozitia sa-si ridice mandatele.
neridicarea mandatelor este dupa parea mea ca si ridicarea minilor in sus.
Dupa ce am observat ca alegerile au fost fraudate grosolan, (adica au bagat mina pina la cot), nu mai este exclus ca va fi fraudulat si acel vot pentru presedentie, gasesc ei o metoda. Chiar si daca opozitia va parasi sala in timpul votarii. Vor arunca praf in ochi cu alt scenariu, cum au facut-o cu renumararea voturilor. La asta ei sa pricep bine.
Pozitia Dvs. ca se va gasi “veriga slaba” este una pesimista pentru mine.
La fel cred ca nu sunt fondate argumentele ca acel tradator se va gasi.
Vreau totusi sa gindesc pozitiv, de aceia mai am o speranta ca situatia se va imbunatati.
p.s. Citisem undeva ca daca tie frica sa lasi bicicleta ta la poarta ca ea va fi furata, atunci asa se va intimpla.
daca te gindesti la partea negativa, asa si se intimpla.
pt Sabina
Eu nu-i spun vot de aur, ca nici nu este, nici nu va fi. Va fi votul tradarii nationale.
Comunistii oricum vor face ce vor. Dar dilema este – e mai bine ca Opozitia sa nu intre in Parlament si sa nu se acopere de rusine, sau sa mearga si sa ii tremure fundul sa nu scape pe cineva sa o faca de rusine? A nu ridica mandatele ar fi o mare forma de protest.
Nu cred ca neridicarea mandatelor e ridicarea miinilor, dar abia dupa o tradare urita veti gindi ca mine. Dar spuneti-mi – ce argumente, totusi, ati admite pentru o tradare?
Vom vedea daca am eu si altii dreptate cind spunem ca „se va gasi “veriga slaba” si „daca sint sau nu fondate argumentele ca „acel tradator se va gasi”.
Si-apoi, uitati-va pe jurnaltv.md, pe unimedia.md, pe blogul lui Cristal, toti cred negativ, nu mai imi puneti mie in circa si votul proVoronin din acest Parlament…
Si va fi dat. In opinia mea, PL si PLDM asteapta sa il dea unul de la AMN
Dvs. afirmati ca opozitia va trada acel vot, pe ce real va bazati?
ati sters ceva din postul 23 Aprilie 2009, la 14:02
Pt sabina
1. Eu am cetatenie romana si, spre deosebire de cei 20 care au renuntat, eu nu as fi renuntat, asa ca eu nu am problema de a ma mai vedea o data in Parlament.
2. Raspunsul va da sau nu va da Opozitia un vor il va da timpul, noi facem numai supozitii.
>>1. Eu am cetatenie romana si, spre deosebire de cei 20 care au renuntat, eu nu as fi renuntat, asa ca eu nu am problema de a ma mai vedea o data in Parlament.
Atunci chiar nu inteleg de ce mai candidati daca, oricum in parlamet nu intrati. E ceva non sens aici. Va contraziceti singura pe Dvs.
Pt sabina
Nu ma contrazic. Am folosit campania electorala ca sa le spunem oamenilor ceea ce nu putem spune din cauza ca nu avem pluralism de opinii si radioteleviziune publica in afara campaniei electorale.
Noi am avut din partea PNL patru femei primele pe lista – toate cu cetatenie romana. Si toate au spus ca vom protesta in strada impotriva discriminarii, dar nu vom renunta la cetatenia romana in schimbul fotoliului de deputat. Asta trebuia sa faca acum cei de pe liste cu cetatenie romana, Si eu cred ca sub presiunea occidentala comunistii ar fi cedat. Iar alegatorii romani din RM ar fi vazut ca cineva tine la aceasta cetatenie, si nu o trateaza ca pe o cirpa de sters la … dupa interes…
sabina, perfect de acord cu tine.
„Am folosit campania electorala ca sa le spunem oamenilor ceea ce nu putem spune „…
Dna Pavlicenco, campania electorala, generic spus, e pentru a reusi intr-un final sa ajungi la guvernare si sa poti schimba lucrurile. Chiar ca este un non-sens in ceea ce ziceti. IN cazul in care ati accede in Parlament si nu ati renunta la cetatenia romana, iarasi ramaneti sa „protestati in strada impotriva discriminarii”. si atunci cine schimba lucrurile?
Pt Oleg Cucoreanu
Lucrurile le vor schimba pe cine i-ati votat. In toti acesti ani am incercat sa schimb cit pot mentalitatea oamenilor. Nu pot spune ca ne-a reusit. Tuturor.
Apoi, daca RM va pierde dosarul cu discriminarea legata de cetatenie, lucrurile se vor schimba. In acest caz intri in Parlament (nu neaparat eu) cu fruntea sus, nu cu pasaportul romanesc depus la renuntare…
Tot incerci sa nu discuti la subiect, ci sa tot bravezi, sa sfidezi – dar nu-ti reuseste.
pentru Oleg Cucoreanu.
Lucrurile se pot schimba numai dacă vor avea loc alegeri anticipate, că de repetate nici vorbă. S-a dus tranul. Şi sunt deacord cu d-stră , într-o oarecare măsură, că campania electorală are un scop de a veni la guvernare. Însă MAE-ul nu şi-a pus acest scop.
Însă acei care şi-au pus acest scop, AMN, PL, PLDM, şi-au atins scopul?Şi atunci care-i diferenţa între acel ce nu a trecut pragul, şi acel care deşi l-a trecut nu a venit la guvernare şi va sta statist, după cum spune Voronin, 4 ani, ca pe urmă să spună că am trădat fraţilor, votînd preşedintele RM comunist, dar am aşteptat alt efect. Din păcate ne cerem scuze, da vom mai încerca odată, pentru a aştepta alt efect.
Nu fraţilor. Acum e momentul, ca aceste 3 partide să se înzestreze cu maturitate politică, şi să -şi asume toată responsabilitatea pentru următorii 4 ani.
Iată cui trebue de le tras atenţia d. Cucoreanu, pentru a schimba lucrurile ,da nu ce va face Pavlicenco, dacă………………
Pentru Sabina.
VOT DE AUR este fraza care a rostito Chirtoacă într-un interviu. Ce a avut el în vedere, trebue de-l întrebat pe d-ui. Eu cred că a avut în vedere acel vot care nici în ruptul capului ei nu-l vor ceda. Da poate ??????????????
În privinţa fîntînei în care nu se poate scuipa, permiteţi să mă descarc şi eu puţin de ce am spus că mă bucur că ma-ţi comparat cu un politician Romîn da nu cu 10 maaaaaaldaaaaaaveni.
Şi aici vin cu o întrebare către bărbaţi.. Voi aţi văzut vre-o dată cum plîng soţiile voastre pe adevărat? De ce întreb aşa, fiindcă ele se prefac că plîng din motivul, că ba soţul bea, sau că soţul nu-i aduce bani, sau dacă chiar a plecat la alta. Îmi închipui că în aşa caz se prefac puţin că plîng, da în gînd zic SLAVA DOMNULUI că am scăpat… Ei puţină glumă, ca să nu fiu tare criticat de femei.
Dar eu în 29 de ani de căsătorie am văzut odată cum plîngea soţia mea pe adevărat. La 4 aprilie 2005.
Şi ştiţi de ce???
Pe atunci ăl susţineam pe Serebrean. Am sperat în acest tînăr erudit, văzînd în el viitorul preşedinte al Ţării. Ne-am implicat şi atunci cu toată familia în alegeri, şi nu din interese personale, da pentru a schimba ceva în ţara aceasta.
Pentru a nu se vota un preşedinte comunist BMD-ul a anunţat pichetarea parlamentului la 4 aprilie 2005.
Însă la 2, sau 3 aprilie Primarul general d. Urecheanu a anunţat că retrage autorizaţia de desfăşurare a mitingului în faţa parlamentului.
Am crezut că-i o cursă, şi la 4 aprilie 2005 împreună cu toată familia eram prezenţi în faţa parlamentului. Mare mi-a fost mirarea , cînd am văzut, că s-au adunat 15 protestatari şi 20 de cămeri de luat vederi.
Atunci am înţeles, că se aşteaptă marea trădare, după cum spun unii ÎN INTERESUL NAŢIONAL.
Am plecat urgent să privesc desfăşurarea evenementelor la TV la fecior.Văzîndu-l pe Diacov şi pe Roşca cum ne trădează, am luat ţoţi apă în gură. Da cînd l-am văzut şi pe Serebreanu, am muţit cu toţii, ne-am urcat în maşină şi am plecat la ţară. Am tăcut tot drumul. Într-un moment la postul de radiou au repetat rezultatele alegerii preşedintelui. Şi în acest moment soţia mea a bufnit în plîns, eu nu o puteam opri. Nu am mai văzut aşa plîns. Şi pentru ce. pentru că am fost trădaţi. Am întrebat-o cei cu tine , dece plîngi aşa de tare?
Şi ia îmi răspunde. Vîzîndu-l pe Diacov,( acel care a votat acordul de a nu vota un preşedinte comunist,),
parcă am primit o palmă în faţă.. Însă cînd l-am văzut că şi Serebreanu că a votat, parcă am primit şi a doua palmă….Pentru ce?????????????
Şi de aici se pune întrebarea.. Cu ce sunt devină acei care susţinînd unii sau alţi politicieni au încredere în ei, speră ca mai tîrziu să se dezamăgească în tot ce au sperat .
Fraţi creştini. Acei care iaţi votat pe Cgirtoacă, Filat, Urecheanu, eu vă doresc ca nici odată să nu vă dezamăgiţi în ei, şi soţiile d-stră să nu plîngă nici odată aşa cum a plîns soţia mea. Din suflet doresc şi sper , ca în timpul apropiat să ne debarasăm de comunizm şi să începem crearea viitorului copiilor noştri.
Şi atunci din care fîntînă să beau apă d. Sabina.
Precis că nu din acea în care au scuipat cei 19 politicieni Maaaaaldaaaaveni la 4 aprilie 2005
Iertaţi-mă fraţi creştini.
în privinţa renunţării la dubla cetăţenie.
Voronin a cîştigat şi această bătălie. Chiar credeţi că comuniştii se tem de cei cu dublă cetăţenie. El foarte bine înţelege , că între timp acestă lege va fi abrogată.
Adevărul e, că tovarăşul voronin a dorit să demonstreze opiniei publice, că în Moldova nu există opoziţie şi români adevăraţi .
Deajuns să le arăţi un ciolan( scuzaţi de expresie) şi ei uită din ce neam fac parte.
Iartă-ne Doamne păcatele precum şi noi iertăm greşiţilor noştri.
Pt mihai m
Prima oara l-am auzit si l-am vazut cu ochii mei la televizor spunind despre „votul de aur” pe Mihai Ghimpu, nu pe Dorin Chirtoaca.
Probabil Chirtoacă a repetat ce a spus Chimpu.
Însă puteam şi să greşesc ceva , deoarece după alegeri ne aflăm cu toţii într-o stare mai tensionată decît pînă la alegeri în aşteptarea desfăşurării evenimentelor, şi poţi să mai încurci cine şi ce a aspus. Una numai ne este clar, că poporul suportînd deja o trădare, nu cred că va putea suporta-o şi pe a doua.
pt. mihai
nici odata nu mia placut de serebrean si diacov.
In comparatie cu Dvs, nu am fost dezamagita de cei pe car iam votat, dora ca unii la timpul lor nu au trecut.
Eu privesc lucrurile altfel:
daca ma duc la magazin si cumpar un produs chinezesc si vin acasa si se defecteaza a doua zi: pai zic cit de fraiera sunt eu ca au reusit sa ma convinga sa le procur produsul lor si cit de bravo sunt ei ca au gasit o proasta ca mine.
daca sotul me se va duce ‘na levo’ nu el e de vina ca e un porc, dar eu ca sunt o proasta si lam ales.
Vedeti sa nu plingeti si data viitoare.
de obicei cei care calca pe grebla, calca pe ea pina nu se rupe grebla.