Un e-mail evocator, se pare, despre decesul lui Valeriu Boboc

Se regaseste pe blogul meu la comentarii, dar il plasez si in fata…

„In noaptea aceasta, acum o ora, am primit de la un prieten din Moldova urmatoarele lucruri, legate de moartea tanarului de care s-a aflat ieri, pe care le voi posta mai jos. Mentionez pentru penibilii de la SIS sa nu se oboseasca cu IP-ul, sint din Romania si puteti “face spume”, cum se spune pe aici… asadar:

Declaratie martor evenimente din noaptea de 7 spre 8 aprilie, orele 12.50 – 1.05:

[…] Asadar, tinarul a decedat dupa interventia fortelor speciale ori agentilor SIS, la ora 1.00. Cunosc ora ora fixa, deoarece am fost martor ocular la toate evenimentele care se petreceau in acel moment…

Un grup de tineri, in numar de circa 30, s-au indreptat din PMAN spre acel blestemat chiosc de gazete, cartele de reincarcare, aflat la intersectia Puskin cu Stefan cel Mare…pe la 12.50. Acest grup de tineri au inceput sa devasteze chioscul amintit… in PMAN vizavi de chiosc (peste drum) erau in jur de 10-12 securisti (se evidentiau) care vorbeau – se pare – la mobil (ora 12.55 am; eu si inca un grup de persoane eram pe Bd. Stefan cel Mare, langa Mc Donald’s).La un moment dat grupul format din cei 10-12 securisti, aflati in PMAN, Stefan cel Mare colt cu Puskin, a inceput sa atace acea multime cu shockuri electrice si sa ii bata cu cruzime, aplicand lovituri (inclusiv) cu picioarele in cap (se auzeau si impuscaturi)… pe unii ii aruncau in niste masini, una dintre ele marca Mercedes Vito, culoare gri (cu marcare de taxi), altele – cu geamuri fumurii.

Peste aproximativ 5 minute am zarit din directia Teatrului Eminescu venind circa 50 de politisti ai serviciilor speciale (presupun, Fulger, care, zarindu-ne pe partea Mc Donald’s, unii dintre ei au trecut in fuga drumul tipind “pidarasti”). Erau inarmati cu automate AK47, insa fara scuturi.

In acel moment m-am retras in goana in directia Posta Moldovei si apoi am fugit in jos pe Vlaicu Parcalab, am dovedit sa vad ca au inceput sa impuste si sa ii bata pe toti cu cruzime, sa-i culce cu fata pe asfalt, sa ii loveasca cu patul armei, inclusiv pe oamenii aflati pe partea Mc Donald’s – ului, care, presupun, unii dintre ei nu aveau nimic cu protestele (unii semanau sa fie arabi, fie altfel de oaspeti ai capitalei). Aceste lucruri le-am vazut, aflandu-ma la coltul cladirii Posta Moldovei.

Eu si inca trei prieteni cred suntem unicii martori care au vazut situatia reala (si care au reusit sa scape din acel macel imens soldat cu decedati). Adaug, o data cu sosirea Politiei speciale (Fulger), securistii s-au retras…

Consider ca intre orele 1.00-1.15 (am) acel tanar a fost ucis ori de securistii (cei in numar de 10-12) , ori de serviciile Politia speciala (Fulger), ceea ce corespunde cu ora de deces specificata de medicii legisti.

Acum propria mea adaugire:

In noaptea de 8.04.2009 orele 12.36 am, am primit de la acelasi prieten (martor la evenimentul descris mai sus), pe programul messenger, un mesaj de tip mass pe care el la randul sau il vazuse postat pe canalul IRC. Redau mai departe acest mesaj:

“Noaptea dinspre 7 spre 8 aprilie spre dimineata, la spitalul de urgenta, sub estacada ce urca la sectia de internare, dintr-o masina de marca Niva a politiei (numar MAI), a fost aruncat cadavrul unui baiat de aproximativ 20 de ani. Un politai a strigat: “Uitati-va la el, ca ceva se simte rau”, dupa care a urcat in masina si a plecat”

Martorul care a dat declaratia mai sus doreste sa nu-si dea numele, din motive lesne de inteles, chiar daca intelege importanta revelarii numelui. L-am rugat macar conversatia noastra sa o dam spre publicare, nici asta nu a dorit. Macar exista un punct de plecare pentru cei care doresc sa investigheze mai departe. Comentariul se gaseste si pe blog-ul meu: http://freemd.wordpress.com/

Loading Facebook Comments ...

8 Comments

Add a Comment
 1. sa ne oprim ar insemna sa dam uitarii suferintele altora,
  suntem cu voi orice-ar fi

 2. Multumesc mult, d-na Pavlicenco..ma gandeam ca poate veti zice ca e vreo „provocare” de-a sis-istilor. Datele pe care le-am scris acolo le-am verificat, in sens ca am pus niste intrebari suplimentare acelui baiat..se pare ca sint foarte multe coincidente: loc, timp, pana si lovitura de pe cap. Am considerat necesar sa le pun si la dvs pe blog, sa citeasca oameni..si sa speram ca va ajuta pe cei care doresc sa se faca lumina. Multumesc inca o data.

 3. Marturia tanarului s-a concretizat deja intr-un articol:

  http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/847378/Martor-la-crima-militiei-lui-Voronin/

  Voronin, nu-i asa ca iti rozi unghiile de ciuda acum?

 4. D-na Pavlicenco, mai mentionez aici cu voia dvs, o propunere pe care am citit-o din partea unui utilizator pe site Evenimentul Zilei. Acel om spunea ca ar trebuie denumita strada pe care se afla Ambasada Republicii Moldova in Bucuresti, „Valeriu Boboc”..in felul acesta toate documentele oficiale eliberate de Ambasada vor purta in antet numele acestui om care a murit pentru libertate. Sa-si aminteasca acesti nemernici crima pe care au comis-o, la nesfarsit..

 5. asistenta juridica

  Persoanele agresate, familiile acestora şi toţi cei interesaţi în a obţine informaţii, consiliere, Asistenţă juridică sau ajutor, sunt rugaţi să ne contacteze la:

  Telefon (0040) 728178998, (0040) 766482999, (0040) 727673376 şi pentru jurnalişti la (0040) 0722361410.

 6. Pt Jay

  Propunerea e buna, dar trebuie inaintata la Bucuresti, prin partidele la guvernare sau prin cele ce conduc Bucurestiul.

 7. cea mai buna solutie ca academia de politie sa fie numita in loc de stefan cel mare..valeriu boboc! asa vor sti mai bine viitorii ofiteri de politie care este limita de a fi un criminal!

 8. Posibil ca nu este unicul decedat in aceasta teroare. Inca nu stim adevarul, dar mai devreme sau mai tirziu va iesi tot la suprafata. Urmele nu pot fi sterse fara urme!
  Sa dea Dumnezeu sa nu mai fie…., dar intuitia imi spune altceva…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *