Adevarata fata a Opozitiei parlamentare din Republica Moldova (PL, PLDM, AMN) si viitorul tarii

Acest text a fost difuzat in piata astazi. E bine sa-l cunoastem, poate ne vom trezi si mai mult. Am reusit sa plasez mai jos si textul scanat. Nu ne asumam greselile de limba din text. Textul e scanat si mai poate include si greseli de scanare.

„Privind declaraţiile (7-9 aprilie 2009) a politicienilor cu „nume” din opoziţia de la noi (PL, PLDM, AMN) inţelegem ce opoziţie „de carton” avem în Republica Moldova, o opoziţie care chiar nu ştie ce vrea, ce doreşte cu adevărat pentru moldoveni (în afara faptului că au acceptat să fie umiliţi şi călcaţi în picioare fără să riposteze faţă de ex-preşedintele Voronin!).

Nu este o soluţie numărarea voturilor, pentru că majoritatea falsurilor au fost bine mascate de către comunişti! Pentru a arata „sănătatea politică anticomunistă” a unei Republiciii Moldova care ştie să se dezică de comunism, unica soluţie pentru răsturnarea comunismului si a-si impune în mod legal punctul de vedere este ca PL, PLDM si AMN să nu-şi ridice mandatele de deputaţi. Dacă nu vor ridica mandatele (cele 41), atunci alegerea preşedintelui ţârii nu ar avea loc, iar noul parlament va fi dizolvat, organizându-se alegeri noi. Dacă aceştia îşi vor ridica mandatele de deputaţi, asta va însemna că au acceptat fără opoziţie o nouă perioadă de dictatură şi hoţie comunistă, iar principiile şi sloganurile anticomuniste (Schimbarea în bine cu Partidul Liberal vine!; STOP COMUNISM, VERDE PENTRU ŢARĂ; AMN – FORŢA CARE ÎNVINGE), trâmbiţate în campania electorală, au fost doar nişte minciuni pentru ca noi moldovenii să fim minţiţi pentru a le da lor voturile noastre. Numai aşa vor demonstra că îşi respectă promisiunile faţă de noi, le pasă de soarta noastră, de copiii sau nepoţii noştri, şi nu de interesul lor personal, pentru un loc călduţ în viitorul Parlament al R. Moldova.

Chiar dacă PL, PLDM, AMN susţin că nimeni din aceste partide nu vor da nici un vot pentru ca comuniştii să poată să intre la guvernare, toţi ştiu că prin diverse metode (şantaj, „cumpărare” şi altele) vor obţine acel vot de care au nevoie!”In ceea ce priveşte ceea ce s-a întâmplat la Chişinău în ziua de 7 aprilie 2009, Partidul comuniştilor din Moldova a creat o mare diversiune şi confuzie pentru a putea justifica si că acest partid e mai bun decât alte partide, încercând să arate că opoziţia împreună cu forţe ostile străine doreşte doar destabilizarea în Republica Moldova! A fost cel mai diabolic plan realizat de către comunişti de după 1989! Pentru atacarea celor două instituţii de stat (Preşedinţia, Parlamentul) au folosit puşcăriaşi eliberaţi illegal din peniteniciare (fără ca aceştia să fi trecut prin Comisia de eliberare), aduşi cu două autobuze ale Direcţiei Penitenciare în apropiere de Parlament (cu puţin timp înainte de atacarea Preşedinţiei), care au atacat cu bestialitate forţele de ordine (tatuajele de pe miini, limbajul folosit: „menţi”, „nakol” „fomka”, „poimeti” şi altele arată că aceştia nu erau elevi sau studenţi), au fost folosiţi poliţişti îmbrăcaţi în civil; agenţi ai diverselor servicii de informaţii (MAI, SIS ş.a.)! Toate aceste elemente dirijate din umbră i-au incitat pe tinerii care protestau paşnic să intre în acest joc murdar. De asemenea, de ce opoziţia nu a solicitat explicaţii de la ministrul de la interne Gheorghe Papuc de ce în ziua de 7 aprilie 2009, forţele de ordine ale MAI au fost prost dotate şi nu le-a asigurat nici apă nici hrană! După atacarea celor două sedii, Voronin a acuzat la început opoziţia din Moldova, apoi a acuzat România, fără să aibă vreo dovadă în acest sens! Din moment ce Voronin a declarat că politica de destabilizare este susţinută de către „ideologii de trădători, care este promovată de politicieni precum Urecheanu, Ghimpu şi Filat”, să vedem dacă ei sunt de acord cu aşa ceva sau nu sunt de acord, neacceptând să fie în continuare umbrele lui Voronin!

Din păcate, cele trei partide care au trecut pragul electoral — PL, PLDM şi AMN – ar fi putut sa constituie o forţă anticomunistă spontană şi puternică s-au lăsat prinse in capcana Partidului Comunist, acceptând să joace după concertul dirijat de meşterul Voronin şi lăsând soarta celor care i-au votat de izbelişte. Simpla acceptare a mandatelor de deputat înseamnă să fie de acord cu falsurile comise de către de comunişti, cu arestările tinerilor, cu acuzaţia că ei au atacat Preşedinţia şi Parlamentul, cu viitorul nesigur al Republicii Moldova! De ei depinde acum viitorul ţării, viitorul copiilor noştri, viitorul celor care muncesc în condiţii grele peste hotare! Dacă vor accepta, va însemna un act de trădare fata de mulţimile de moldoveni care au scandat în stradă „Jos comunismul!”

Dacă opoziţia îşi va apleca capul în faţa comuniştilor, moldovenii care au votat schimbarea vor fi trădaţi, iar principile democratice vor fi aruncate la lada de gunoi! Să vedem ce schimbare, ce verde sau ce forţă va învinge comunismul din Republica Moldova!

ORI UMILINŢA SI TRĂDAREA,… ORI DEMNITATEA SI ONOAREA FATĂ DE POPORUL CARE I-A VOTAT…VA ÎNVINGE!

10 aprilie 2009

SOCIETATEA CIVICĂ A REPUBLICII MOLDOVA

Loading Facebook Comments ...

44 Comments

Add a Comment
  1. Pavlicenco trage-ti doua palme, poate te trezesti.
    P.S. „opozitia de carton” este vinovata de toate relele din RM – va ofera consultanta Iuri Ivanovici?

  2. Mai bine aţi face ceva, decât să criticaţi. M-am săturat de plânsul şi ştergirile de muci a MAE! Vă puneţi punctul singuri. Bravo! Ca copiii de la grădiniţă. Foarte frumos.

  3. Pentru Mihai

    I-as transmite aceste mesaj autorului, dar nu stiu cine e. Nu e problema, probabil, ca Opozitia e vinovata, dar exista mereu problema ce rezistenta se opune. Ca e doar OPOZITIE. Adica opune o pozitie. Mai mare, mai mica, una micuta sau deloc. Aici e problema. Nu ne mira PCRM, poate doar proportiile crimelor, de neinchipuit pentru noi. E problema ce facem cu OPOZITRIA si cum opunem rezistenta. Daca nu sintem santajabili, opunem, daca da – apoi e nu.

  4. Pentru toti simpatizantii UNIMEDIA.MD si altor site-uri pe care nu le puteti accesa.
    exista o posibilitate de accesare, prin http://www.surfunblocked.com
    in josul paginii sunt www. si introduceti adresa integrala.
    unicul neajuns, ca nu merge video

    Good luck!

  5. Pavlicenco, incepi a prelua rolul lui Rosca. Mai bine v-ati linisti cu tot cu Can si Petrencu, ca v-ati aratat cele 10-12 la suta in alegeri sau in cazul unor alegeri repetate poate aveti intentia de a rrrrrupe din nou din voturile sigure ale democratilor. Nu sunt membru al nici unui partid sa nu incepi a trimbita in gura mare ca ai fost atacata de catre…., dar il citez pe Constantin Tanase „………mi-i scirba”.

  6. dna Pavlicenco aveati o atitudine mai proactiva dar vad ca ati devenit reactiva.

    Deci sa nu ridice mandatele de deputat ???
    Asta credeti ca este solutia ???

    vi se pare una normala?

    Daca pana la urma chiar si cu renumararea voturilor, daca sa presupunem ca PCRM are inca majoritatea, si deci oricum REALITATEA VA CERE CA TARA SA AIBA O CONDUCERE POLITICA IN CONTINUARE credeti ca a nu ridica mandatele este o idee buna?

    Nu stiu daca ati citit (nu cred, si e chiar normal 😛 ) dar sa va spun ce am comentat imediat dupa alegerile din Rep. Moldova:

    CA LUPTA SE REPOZITIONEAZA SI REINCEPE !!!
    CA NU TREBUIE SA FIM DECEPTIONATI CHIAR DACA COMUNISTII AU CASTIGAT DIN NOU !!!
    NU VOR PUTEA CASTIGA DIN NOU LA NESFARSIT !!!
    COMUNISTII VOR CA OPOZITIA SA RENUNTE SA NU FIE UNITA !!!

    Si ce facti dvs??? Jocul comunistilor???
    Nevoit binenteles!!!

    GANDITI-VA PE TERMEN LUNG, CA LA SAH !
    SUNT SIGUR CA ASA FACETI MEREU !
    CA CREDTI IN CE LUPTATI, SI SUNTETI O LUPTATOARE FORMIDABILA !
    DAR POATE NU FACETI VICTIME COLATERALE ?

    critica este utila in caz ca trebuie spusa, cand cei care gresesc, gresesc intradevar
    dar nu credeti ca trebuie aplicata proportional critica ?

    Stiti ca intre doi prieteni daca unul vede ceva rau la celalalt atunci nu ii spune de fata cu toti, ci il trage asa sa fie singuri doar ei doi, si sa ii spuna in particular critica…

    ACUM VINE INTREBAREA:

    considerati partidele PL, PLD si AMN ca „prieteni” ai dvs si a miscarii politice din care faceti parte ?

    pentru ca cu aceste actiuni de critica adusa public, demonstrati ca NU.

    Si apoi puteti spune ca dvs ati cerut sa vi se alature. Este un lucru bun.
    Dar poate exagerati ? Nu credeti ?

    Oare cine trebuie sa vina la cine? Oare cine trebuie sa graviteze in jurul cui?

    sa vina PL, PLD, AMN care au trecut pragul electoral catre dvs si miscarea politica din care faceti parte dar nu a trecut pragul electoral?

    sau poate trebuie sa fie invers?

    POLITICA inseamna compromis… atunci pentru binele luptei anti-comuniste oare nu ar trebui sa il faceti ?

  7. Ed__
    Spui lucrurilor pe nume.
    Dar mai este o chestie. cele 3 partide duc si o responsabilitate proportionala cu % obtinute.

    Plus la asta electoratul asteapta dreapta sa fie unita. Ca a cedat Cusnir 2-3 voturi inainte de alegeri, nu are nici un efect. la fel cred ca daca ar ceda MAE acel %.
    E vorba de cei 3 crai. Ei au avut situatia in mina. de fapt s-ar putea sa o mai aiba. s-ar putea sa nu fie tirziu.

    nu trebuie ei sa vina la MAE, mai bine s-ar uni cei 3, sa faca un front comun la alegeri. atunci cei mici au sa vada prin asta un semnal.

    oamenii sa simta ca ei chiar vor sa faca schimbari, si nu intelegeri cu comunisti.
    Daca so ajuns ca si romanii de peste prut, sa vada ziua de 7 aprilie ca pe o cedare a opozitiei, pai cum vrei sa reactioneze oamenii de aici care asteapta opozitia sa fie mai consecventa?

    Tara are nevoie de un lider.

  8. rau spui, rau de tot, nu aduci bine

  9. Pentru Ed________

    Nu am devenit reactiva. O sa va convingeti cind o sa se adevereasca ce spun eu azi.

    Da, si nu doar eu crede ca solutia e asta.

    Iata ce spune numarul doi de pe lista AMN, Mihai Cimpoi, presedintele Uniunii Scriitorilor:

    „Parlamentul anterior nu a avut nici un scriitor în componenţa sa. La scrutinul parlamentar din 5 aprilie curent au fost aleşi, totuşi, 2 scriitori în Legislativ, Mihai Cimpoi şi Iurie Colesnic, din partea AMN-ului. L-am contactat pe academicianul Mihai Cimpoi, care pe 7 aprilie s-a alăturat miilor de protestatari din Piaţa Marii Adunări Naţionale. „Nu avem ce face în noul Parlament, care le aparţine, de fapt, comuniştilor. Va începe resovietizarea Republicii Moldova, va fi legiferată limba rusă ca a doua limbă oficială, nu vom putea consfinţi în Constituţie limba română care, potrivit Articolului 13, se numeşte „moldovenească”. Comuniştii vor putea face orice într-un Parlament unde deţin majoritatea absolută. În aceste împrejurări, este necesar ca partidele de opoziţie să nu intre în Parlament. Sunt de acord să nu-mi iau mandatul de deputat şi cred că aşa trebuie să procedeze toţi cei din opoziţie”, a declarat pentru JURNAL Mihai Cimpoi, exprimându-şi convingerea că partidele de opoziţie trebuie să-şi coordoneze acţiunile şi să ia decizia de a nu intra în Parlament, astfel provocând alegeri anticipate.”

    Nu putem opera cu argumentul ca „Va cere Tara, pentru ca statul e azi al comunistilor care au falsificat alegerile”.

    Nu facem nici un joc. Citi atent postarea mea, aceasta declaratie a lui Cimpoi, materialul difuzat in piata si puteti crede in continuare ce doriti.

    Ba cred, legat de critica proportionala, pai asta e spus foarte civilizat. Si daca noem influenta, nu?

    Argumentul cu „doi prieteni” e bun, dar nu e cazul. Nu sint prietena nici cu Filat, nici cu Ghimpu, nici cu Urecheanu, unii dintre ei sint atit de mondri ca nu raspund la telefon. Eu nu am facut asta niciodata. Dar nu ma bag in sufletul nimnui, imi expun opinia. Expuneti-o si voi, care e problema?

    Eu personal, nu consider nici un partid prieten cu mine. Despre MAE va va raspunde Petrencu. Pot spune doar ca presa care le-a sprijinit ne-a atacat foarte dureros si eu asta nu o inteleg. Dar au vrut si au facut. Si eu vreu si spun ce vreau, asa cum si-a permis Tanase, Bogatu, Saharneanu, Butnaru si altii. Daca dumneata consideri ca prin critica adusa public, demonstrez ca nu imi sint prietene PL, PLDM si AMN, de ce ma mai intrebi?

    Cind i-am invitat sa ni se alature am crezut ca daca au sanse adevarate, sint si barbati adevarati. Acum eu asta nu vad. daca dumneata vezi, fii sanatos si uita-te la ei asa frumusei cum arata in continuare.

    Consultati presa romaneasca, mai vedeti ce spun posturile de televiziune avind curaj din Romania si pe urma sa ma intrebati daca exagerez?

    La intrebarea „cine trebuie sa vina la cine? Oare cine trebuie sa graviteze in jurul cui?” am raspuns de mii de ori. Oamenii nostri au fost solicitati in teritoriu sa ajute la verificarea listelor. Dar, in mod normal, cei care se cred mai mari si tari ii invita la dialog pe ceilalti. Noi am facut ce am putit inainte de alegeri, dar inzadar. Acum admirati ce ati votat, spuneti-va opinia, eu personal nu vreau sa fiu partasa la lasitate.

    Nu am trecut pragul electoral din cauza atacurilor din partea presei de dreapta, din cauza „nesansei” vehiculate, din cauza votului util, din cauza lipsei de acces la media care au sprijinit doar PL, PLDM, AMN.

    Nu avem cu cine face compromisul. Vom discuta intotdeauna cu toti. Nu discutam cu PPCD si PCRM.

  10. Pentru Grisha

    Grisha,
    daca iti e scirba, nu mai intra pe blog. Discutam cu cei sanatosi.

  11. A-ti fi scirba nu inseamna a nu fi sanatos, poticianule ratat.

  12. Nu inteleg un lucru… De ce ceea ce se difuza azi in piata era alb-negru, iar ceea ce puneti aici e color, desi spuneti ca ar fi fost scanat?
    La mine a ajuns o varianta alb-negru, facuta la xerox si copiata nu prea bine. astfel de foi au ajuns si la unii cunoscuti de ai mei.
    Mai mult, ati fost vazuta de niste tineri, impreuna cu doamna Can, discutind cu persoane care ulterior au difuzat foile, inainte de a le fi impartit.
    Fiti sincera, doamna Pavlicenco! asta asteptam acum de la dumneavoastra!
    De ce acum, cind opozitia e intr-adevar unita (spun opozitie, referindu-ma la adevaratele partide de opozitie), dumneavoastra ii criticati?

  13. Pentru Femeia Verde

    La mine a ajuns o versiune color. Ce a ajuns la altii nu stiu, dar conteaza ce e spus, nu culoarea.

    Despre ce sinceritate vorbiti? Datorez eu ceva cuiva? V-ati bagat in politica sa vorbiti de sinceritate? Ce sinceritate aveti voi, intre verzi, intre orange si vineti sau intre voi toti odata?

  14. Dna Pavlicenco, dvs din ceea ce vorbiti ma lasati sa inteleg ca nu faceti parte din opozitie. Va autodiscalificati automat. De fapt prima data ma refeream la altceva, si anume ca ati preluat vocabularul lui Rosca. Dvs mai aveti tupeul sa va indignati pe „opozitie” in conditiile in care ati intrat in cursa electorala fara sanse de succes si ati batut in opozitie? Poate citind comentariul meu Tkaciuc se bucura ( desi eu cred ca el nici nu intelege romana) ca pro-romanii se cearta. La dracu, ma faceti sa cred ca daca vor fi repetate veti participa din nou la alegeri. Sper sa gresesc, ca de altfel sinteti din aceeasi scoala cu Rosca.
    P.S. Va doresc un Paste Fericit si de aceasta data sa nu va apucati sa faceti ordine in documente, ci sa va aduceti aminte de Dumnezeu.
    P.P.S Nu sunt Mihai Ghimpu, sunt un simplu roman din R.Moldova, care isi iubeste mai mult Tara decat orgoliul personal.

  15. Pt Mihai

    Nu am batut in Opozitie. A batut Opozitia in noi. Pacat ca inversati lucrurile. Cititi ce a tot scris Jurnal de Chisinau, Timpul, cum Barbarosie ne-a dat 0,2 %, cum Jurnal de Chisinau ne-a scos din cursa cu patru zile inainte de alegeri.

    Si acum postez raspunsul vizitatorului eu vizitatorului aster. Poate va prinde bine si va da raspuns la ce ati intrebat.

    da, sa nu uit – daca sint alegeri repetate noi la sigur ca participam. Poate ne votati…

    „ba aster,
    Spre deosebire de tine, eu stirile le vad din cel putin 3-4 surse, printre care Mu1 nu se numara. Nu prinde aici posturi de rahat.

    Imi place desteptaciunea ta ( sa nu zic altfel, ca e aici un moderator, stie el cine), adica tu ai zis si gata – nu mai e loc de discutii. Interesanta logica.
    Acuma hai sa vedem cum au lucrat ceilalti.
    Adica tu accepti ca 14% e atit cit au strins? deci nu au fost fraude? sau poate e 52% asa cum a zis Urechean? sau poate sigur o sa ii intrecem pe comunisti cum au zis liberalii?
    Plus la asta daca au fost fraude, au fost fraude numai la cele 3 partide dar altora le-au calculat totul corect?? Sau daca cuiva nu ii place cuvintu matematica, hai sa luam aritmetica. opozitia zice ca 180000 de morti au votat. pai in felu asta creste masa totala, deci si se imparte masa reala la fiecare partid. si nu numai la pl, pldm amn si pcrm. Dar asta e, cum ai zis, ca nu ai ce de discutat, ca e asa cum zici tu.

    Un lucru, nu sint zombat. Nu am votat pentru nimeni. Am motivele mele. De aia si am dreptul si situatia imi permite sa vad lucrurile altfel.

    Stirile le privesc din jurnal.md, unimedia.md, timpul.md, cotidianul.ro, 9am.ro, antena3.ro, newsru.com, rbc.ru. Crede-ma, am de unde sa string info si sa fac comparatie.

    Paradoxal, dar fratii roamni de peste prut au facut aceleasi concluzii referitor la opozitie. Deci ei nu mai sint frati? nu sint romani sau patrioti??? treb sa fie roboti programati. de rusi, normal.”

  16. Oameni buni,
    Pavlicenco este dezorientata. Nu vedeti ca nu mai accepta niciun punct de vedere, sau opinie, pe care Dnei nu o impartaseste. Nu va puneti mintea. A fost penalizata cu 1%. Asta e destinul Dnei in politica.

  17. viitorul va decide cine are dreptate.
    cand nu stiu exact sa raspund, prefer ca timpul sa sedimenteze lucrurile.

    pana atunci situatia este destul de confuza, si grava chiar.

    iar pentru Mihai as avea ceva sa ii spun… apropo de opozitia divizata din Rep. Moldova ceva auzit de la cineva, o idee care ma amuzat (apoi ma intristat sa fiu sincer) … .. . .

    cica

    – PCRM este sustinuta / influentata de Rusia care are o politica externa pe 100 de ani (sa nu uitam ca pana si SUA are o politica pe 5 ani cat dureaza presedintia deci administratia SUA, dar Rusia are o politica care transcede chiar si presedintele)

    – opozita este sustinuta / influentata de Romania (sustinuta … doar cu vorba 😛 ) care are o politica externa care se schima la orice guvernare

    Deci opozita din Rep.Moldova este slaba si divizata pentru ca in Romania partidele sunt divizate (inclusiv cele liberale in Romania sunt divizate, :)) ) in timp ce in Rusia exista un partid mamut, asa este si PCRM.

    Asta ca gluma….. ca influenta….
    dar adevarul este ca

    oamenii se schimba, si ei vor vota schimbarea doar in masura in care se schimba ei insasi.

    Cu alte cuvinte, sa mai povestim care sunt problemele care AU BLOCAT REZOLVAREA SITUATIEI REP. MOLDOVA. Problemele sunt extrem de adanci. Si aceste probleme sunt extrem de COLECTIVE. Si sadite in subconstientul oamenilor.

    sa incerc sa explic…

    deci in Romania pe timpul comunismului Ceausescu in frica lui de dictator, de tiran, a facut ca la un moment dat sa se indeparteze de URSS tocmai pentru ca ii era frica sa nu fie inlocuit de alt comunist.
    Acest fapt a dus la o accentuare a dictaturii lui ceausescu ducand la nivelul suprem de dictatura: cultul personalitatii si puterea absoluta prin securtate (militia politica criminala)
    Ca sa sustina in minciuna poporul a construit un SOCIALISM NATIONALIST (deci un extrema stanga care trece in extrema dreapta) in care se spune ca ROMANIA ESTE TARA CEA MAI FRUMOASA DIN LUME, BURICUL PAMANTULU, RESTUL SUNT DUSMANI ! inclusiv sovieticii sunt „tovarasi” dar totdata „dusmani”

    In acelasi timp in Rep SOVIETICA Moldova, sovietizarea a fost dusa la niste cote maxime, se spune ca cica RSS Moldova a fost cea mai sovietica tara din URSS, iar populatia (fata de Romania care a fost puternic NATIONALIST crescuta) din Rep. Moldova a fost DEZ NATIONALIZATA si apoi rusificata, amestecata istoria, fortata scrierea cu chilirice, dar in schimb FIIND TOT REGIM COMUNIST, acelasi popor a fost crescut IN FRICA, ca toti ceilalti din afara URSS sunt dusmani !! chiar si „tovarasii” din tarile est-europene comuniste.

    DECI PRACTIC AMBELE TARI SI ROMANIA SOCIALISTA SI RSS MOLDOVA AU FOST CRESCUTE DE CATRE COMUNISTI
    – IN FRICA CA CELALALT E DUSMANUL

    Este extrem de greu sa se stearga din memoria colectiva, aceste lucruri grave. Este extrem de greu ca acestia sa li se zica adevarul, si chiar si asa ei parca il vad, dar nu vor sa il recunoasca. NU VOR SA RECUNOASCA CA AU FOST ATAT DE TARE MINTITI SI ATAT DE MULT TIMP AU INGHITIT ACEASTA MINCIUNA.

    Stiu oameni care au recunoscut pana la urma ca comunismul ne-a ciuntit ca popor, dar sunt oameni care par a intelege, dar NU au puterea de a recunoaste, si neaga in continuare, si au inima inegrita.

    Acum de ce vorbesc si despre asta… pentru ca Romania ar trebui sa se implice mai mult in Rep. Moldova fara frica ca se implica in „treburile interne” ale Rep Moldova!!
    Doar ca politicienii romani le e frica ca daca se implica in Rep. Moldova, pierd voturi in Romania pentru ca sunt considerate rusofone, pentru ca Rusia este foarte urata in Romania (ne-au facut atata rau dealungul istoriei)
    Dar problema este ca DOAR DISCUTAND POLITIC CU RUSIA, ROMANIA VA REZOLVA SITUATIA REP. MOLDOVA !
    Le-au luat ani intregi sa inteleaga acest lucru extrem de simplu.
    Abia acum poate vor intelege ca relatiile cu Rusia trebuie sa fie pragmatice.
    Sa mergem si sa NEGOCIEM DESCHIS IN MOD DIRECT.
    Nu UE, nu USA, nu NATO, direct Romania cu Rusia sa traseze granita odata pe Nistru si gata.

    Deci probemele sunt extrem de grele si a luat enorm de mult timp pentru ca noi Romania si voi Rep. Moldova au fost cele mai chinuite tari de comunism.
    Romania a fost tara cea mai puternic afecatata din blocul tarilor est-europene si era cea mai saraca tara in acele timpuri… si Rep. Moldova a fost cea mai afectata si chinuita tara de comunism din URSS (nu chiar cea mai saraca pentru ca exista tarile muntoase central asiatice).

    Asa ca vina o poarte si Romania, si Rep. Moldova dar de fapt la baza de vina este chiar comunismul din URSS, si daca mergem mai departe poate de vina ar fi Aliatii din WW2 care nu au reusit sa salveze si restul Europei.
    Eh.. si mergem prea departe in istorie…

    dar sa privim spre viitor, pentru ca pana atunci trebuie sa vedem ce poate fi facut pentru tinerii Rep. Moldova.

  18. Pt Oleg Cucoreanu

    Intr-un e-mail primit chiar acum se spune ca “183 de mii de decedati au votat pe 5.04.2009 pt comunisti, acestia au figurat pe listele populatiei apte de vot…si acesta e rezultatul unei analize facute numai in cursul zilei de 6.04.2009…”

  19. Oleg,
    Corect, rezultatele au aratat care e situatia actuala cu electoratu. Chiar si la recalcule sau repetate, MAE poate sa ia maxim 3-4% Asa e conjunctura la moment.
    Nu analizez de ce. ca sint factori si uman( nu au lideri carismatici) cit si mincarimea intre stim noi cine. Deci atitea oameni pot cere sau reprosa ceva lor.

    Alta e intrebare. Cum ramine cu cei 13%+12%+9% de votanti?
    Ei au dat voturile nu la niste lasi de MAE ci la SPECIALISTI ( asa era mesaju sustinatorilor pe toate blogurile).
    Oare specialistii au sa faca fata situatiei de acum incolo? ca din 7 pina 12 aprilie au dato in bara?

    Raspunderea e cu mult mai mare. dar voi tot vedeti dusmanu MAE.

    Mai repet, eu nu am votat, avind motive pentru asta. Dar cei 13+12+9 asteapta cred ca mai mult. Eu primu as fi aparat pe Filat, daca ar fi reactionat el altfel in aceste zile.

    Ca concluzie zic ca e dur, dar trebuie sa recunoastem infringerea. Tkaciuc i-a intins cursa si opozitia a cazut in ea. Opozitia trebuia sa faca totul si sa iasa curat in fata alegatorilor. Dar se vede ca ea a cazut in a doua cursa- renumararea voturilor.

  20. Nina Graur-Tampiza

    Pentru Grisha
    Spre marele regret al tuturor, multi membri MAE nici nu au figurat in listele electorale,unii au fost nevoiti sa insiste sa voteze, altii sa se certe,iar altii sa se intoarca si sa plece acasa nevotind.Voturile MAE sunt a nimanui,nici a opozitiei(astea n-au nevoie de ele,se descurca singuri ca-s fraieri),nici a comunistilor,ca nu le merita.Asa ca nu va mai bateti capul atita de MAE,mai bine sa ne gindim ce facem maine.

  21. Pentru stranierul

    Problema nu e in aceea ca sint comunistii cum sint, ci ca Opozitia nu e cum trebuie sa fie.

    Ar fi foarte trist daca si acum, dupa 4 aprilie 2005, Occidentul va forta Opozitia moldoveneasca sa imparta puterea cu comunistii, ca in Kenya si in Zimbabwe.

    Opozitia nu asta trebuie sa faca, ci s astea in fiece zi, de dimineata si pina seara alaturi de oameni in piata, pentru a arata ca nu este de acord cu alegerile trucate.

    Noi, cei de la MAE, am fost singurii prezenti constant, tot timpul/in toate zilele cand au fost demonstratii, alaturi de demonstranti.

    Am spus in discutiile cu oamenii ca Voronin e un criminal, este un Deng Xiaoping. Iar reactia „moale” a Occidentului fata de ce s-a intimplat in Moldova se aseamana cu reactia moale a Occidentului fata de ce s-a intamplat in Piata Tieneminh.

    Vad ca, incepind de sambata, reactia UE si a SUA a devenit mai dura fata de Voronin, dar asa ar trebui sa ramina si sa fie si mai dura, pina cind comunistii vor ceda definitiv.

    Acum comunistii ca ii tin pe arestati ca ostatici pentru „votul nr.61” si, in fond, acest lucru incurajeaza „terorismul de stat”.

    Deci – de unde vine raul?

  22. Pentru ED
    Parerea mea este ca cine citeste are o parere despre cel ce scrie si alta despre ce a scris.
    Adica vrei nu vrei automat iti vin in cap doua pareri.
    Si mie mi-au venit doua pareri, dar se mai invirte si a treia in cap: ce scrie si cui i se refera mesajul ?
    Cred ca daca nu ar fi o Pavlicenco, care sa scrie curajos ce crede, orice opozitie, buna-rea cum este, ar deveni mai rea dechit este.
    Pina acum opozitia nu a fost unita! Nici in fostul parlament, nici in alegeri si nici dupa alegeri!
    Da doamne ca textele scrise de Pavlicenco sa fie chit mai convingatoare pentru partidele, care au trecut pragul electoral si ei sa demonstreze prin fapte si sa se uneasca cu adevarat, sa-si clarifice trecutul si viitorul si sa nu mai dezamageasca alegatorii cum au facut-o toti parlamentarii de pina acum timp de 18 ani !
    Sa demonstre unitate si activitate parlamentara in favoarea poporului si nu cum au facut pina acum!
    Toate „cartile” deschise de catre societate ne fac sa credem in continuare ca aceste partide liberale au patroni economici si activitatea noilor parlamentari va depinde de ei ca si mai inainte!
    Slava Domnului ca mai este o Pavlicenco, care le aminteste de comportamentul necesar al puterii in stat! De asta ei nu vor muri, dar noi murim de dezamagirea in ei…..
    Sa stam la straja ca si chinii in curtea stapinului!
    Sa nu le dam voie sa faca ce vor, sa-i determinam sa faca ce trebuie. Ori v-au convins pina acum acesti lideri ca sunt eroi ai poporului ? Cu ce ? Sa stim si noi, cei prosti, dar multi !
    Daca vom vedea ca sunt cu adevarat pe drumul drept, le vom aduce flori la urmatoarele sarbatori si ne vom bucura pentru ei impreuna cu ei. Asta vrem noi toti, electoratul.
    „Oare cine trebuie sa vina la cine? Oare cine trebuie sa graviteze in jurul cui ?”
    Eu cred ca cei mari si tari trebuie sa vina la cei mici, dar multi, care graviteaza in jurul lor, ca si la alegator , chind ii solicita votul. Daca nu doresc piedici si „rupere” de voturi, care apartin electoratului, nu lor, sa fie respectuosi si cooperanti cu toti subiectii electorali, care pot intr-un fel sau altul, sa influienteze ridicarea mai masiva sau mai mica a celor mari la putere!
    ZAsa trebuie sa fie mereu.
    Daca vreti sa spuneti ca cei mici trebuie sa vina la cei mari, pe care nu tre sa-i doara capul de cei mici, atunci…m-am lamurit! Intre alegator si „cei mari” trebuie sa fie o curea de transmisie si o frina, care sa impinga sau sa opreasca din „libera cadere „.
    Atit pentru acest moment.

  23. „Anumiţi reprezentanţi ai PLDM induc în eroare cetăţenii şi spun lucruri care nu sunt adevărate”, – a subliniat liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă.
    „Vreau să văd de la toţi ceilalţi colegi, cât de cinstiţi au de gând să lucreze după alegeri, şi cât de cinstit au lucrat atunci, când au fost la guvernare anterior” Dorin Chirtoacă

  24. TEXTUL E FOARTE INTERESANT SI ARE O MARE DREPTATE! AM FOST UNUL DINTRE CEI ARESTATI SI NU UNUL DINTRE CEI CARE AU STAT ACASA SI SCRIU ACUM PROSTII IMPOTRIVA ACESTUI TEXT! AM FOST ARESTAT FARA NICI O VINA IN NOAPTEA DE 8 APRILIE! AU INCERCAT PARINTII MEI SA IA LEGATURA CU CELE TREI PARTIDE, IAR EI S-AU FACUT CA PLOUA..SI AU SPUS CA IN ACEST MOMENT NU POT SA FACA NIMIC! AM FOST ELIBERAT SI AMENDAT SI ASTEPT CITATIA! VREAU SA VAD CONCRET CE VOR FACE ACESTI MARI LIDERI AI OPOZITIEI PT TOTI TINERII ARESTATI, PT A NU LASA CA COMUNISTII SA GUVERNEZE PT CARE TINERII AU FOST ARESTATI!

  25. pt VERDE PT TARA
    Sunt sigur ca trebuie sa-i presam pe toti sa nu mai pacaleasca odata electoratul! Au pacalit anterior destul !
    Dar daca se vor multumi cu inca 4 ani de Guvernare fara eficienta sa-i dam jos pe cei neciopliti si sa-i alegem masiv la alegerile locale din 2011 pe cei, care vor demonstra responsabilitate civica fata de popor, evident, ma refer la partidele democratice.
    Sa stam la straja ca si chinii de paza din curtea stapinului si sa nu le dam voie sa-si bata joc de noi, alegatorii!
    Nu avem nevoie de bataie de joc fata de popor, indiferent de la care culoare si partid politic vine!

  26. Pentru zmeu

    Va multumesc pentru postare. Sper ca sa nu se instaleze, totusi, comunistii la putere si Opozitia sa isi salveze onoarea… Telefonul meu este 069111682

  27. Pentru ZMEU

    Pai la mitingul de astazi Urechean a fluturat cu aceasta pagina, am vazut-o la el in mina. Nu a citit-o si sa spuna ca este sau nu adevarat ca trebuie sa-si mobilizeze fortele pentru a avea o opozitie unita! Nu ne-a incurajat ! Dar a fluturat-o fara sa o citeasca si a spus ca este difuzata de comunisti !
    Oare sa-i impinga comunistii la fortificarea fortelor lor, celor din opozitie ?
    Bine ca D-na Pavlicenco a pus pe blog acest text. Altfel nu am fi inteles ce are in vedere Urechean ca distribuie comunistii!
    Le este rusine sa spuna ca nu sunt uniti si nu doresc acest lucru ?
    Da ce cred ei, ca ne vor duce de cap cu minciuni ?
    Regret mult ca ati fost terorizat de spurcaciuni !
    Sunt cu sufletul alaturi de DVS ! Tot respectul pentru DVS.
    Nu va suparati pentru intrebare: Ati fost cumva simpatizant al unui din partidele mari, care a trecut pragul electoral ?

  28. Pentru ZMEU
    Cum sa nu poata face nimic PLDM, care are avocatul Alexandru Tanasa, care il apara pe Pasat si alti inalti demnitari, care sunt „trasi” pe la organele de drept ?
    Asta chiar este culmea !
    Asta chiar este culmea!
    Asta chiar este culmea !

    Toti spun ca nu se stie unde sunt tinerii sechestrati de banditii comunisti, dar aici se adreseaza dupa ajutor concret si nu poate sa faca nimic !
    Cred ca trebuie sa insistati sa va prezentati la ancheta /proces numai alaturi de avocatul oferit de partidul pentru care ati lucrat in campania electorala sau al unui din partidele la indemnul caruia ati iesit la protest !
    Nu au dreptul sa va lase singur in fata nelegiuirilor comise fata de DVS!

  29. am citit dle Independent si intradevar este un punct de vedere solid. Oricum se cunoaste ca suntem acelasi singe ca incercam sa fim cateodata mai catolici decat papa.

    oricum fiecare are rolul lui in viata politica, si daca dna Pavlicenco este o straja a partidelor de opozitie in a nu cadea in delizoriu, acest lucru este foarte folositor.

    ce vream sa zic si poate nu sa inteles, dar oricum inchei aici „polemica” pe aceasta tema: doar ca cateodata modalitatea de a castiga voturi pentru a PUNE in aplicare cu FAPTE (la guvernare ma refer) nu chiar strada cea mai dreapta este cea castigatoare.

    asa este politica din cate a demonstrat-o in timp … cam… curva.
    scuzati-mi expresia.

    Oricum sincer urez dnei Pavlicenco un viitor cat mai bun, si consider ca oricum a facut cat pentru trei vieti munca si datoria fata de tara.

  30. Stimata Doamna, fost deputat. Vreau sa va aduc la cunostinta ca acel email provocator, trimis la toti utilizatorii de internet, vorbitori de limba romana este nu altceva, decit un spam. Si asa cu spamuri au fost dusi in eroare toti cei din afara tarii si dinauntru, in ceea ce priveste alegerile. Toti au fost hraniti cu spamuri, precum ca opozitia mai ca nu-i bate pe comunisti 101-0! Toti, strulbatic au crezut si isi inchipuiau viitorul verde-senin. Dar, revenind pe pamint, trecind de alegeri, realitatea sa dovedit a fi alta. Spamatorii au luat un procent mizerabil, iar cei ce au lucrat si nu au bagat SPAM-uri, au 60 de locuri in Parlament. Peste hotare is 1 milion de moldoveni, din care doar 15% is cu statut legal. Deci, si normal ca doar ei pot veni sa voteze, acei 15% (factor psihologic) plus ca la unii sectiile de votare au fost prea departe. Si deci avem, ce avem acele 12 mii de voturi. Deci, voi democratii, cu toate blogurile voastre ieftine, cu toate portalurile voastre de stiri (UNIMEDIA, JURNAL TV, TIMPUL, VB, s.m.a.) vati focusat pe acesti 12 000 de alegatori + pina la 10% la cei din Moldova, folositori de NET. Si? Care e rezulatul? Rusinica. Voronin si echipa, v-au disconsiderat, ei nici la dezbateri nu veneau.(ce sa faca acolo?) Insa ei au lucrat cu lumea la tara. Si nu asa, dar 8 ani!!!! Pe cind voi, ati vrut in 2 luni sa convingeti toata populatia ca sunteti buricul paminatului. ASA NU MERGE. Toti fac calcule exponentiale, si vor sa dea fina pe fraude, insa, sa fim sinceri, lumea chiar a votat pentru comunisti, din pacate. Dar o alta alternativa chiar nu au avut. Toti sau incurcat in clounada DEMOCRATICA.

    Si acest mesaj: “183 de mii de decedati au votat pe 5.04.2009 pt comunisti, acestia au figurat pe listele populatiei apte de vot…si acesta e rezultatul unei analize facute numai in cursul zilei de 6.04.2009…” e un SPAM, fiindca listele au fost puse la dispozitia opozitiei abea pe 8 aprilie si nimeni, NIMENI nu putea sa le examineze pe 6.04.09. Inca odata NIMENI, nici cel mai invizibil si transparent spirit al universului. Si daca opozitia acum a vut 4 zile de acces, unde-s cei 183 000 de morti? Incercati sa fiti realista, asa cum iati rugat si pe comunisti sa fie, la calculele Dvs, in unele din postarrrrile rrrrrrecente.

    Atit va fost, dar nu mai mult.

  31. Pt Trubadur

    Nu ma intereseaza nici un spam. Lumea poate citi, poate crede, poate sa nu creada. Pacat ca nu va stiam sa va intreb daca e spam.

    Da, sint de acord, ca foarte multi au considerat ca victoria si viitorul verde-senin e ca si in buzunar. Dar realitatea s-a dovedit alta.

    Resping puternic precum ca noi, cei d ela MAE, ne-am fi fixat pe voturile de peste hotare. Sa-mi aduceti macar o proba. Ce au facut PL si PLDM, scrieti-le lor. Si eu cred ca ei s-au concentrat mult pe asta, dar mai cred ca au facut-o tintind si in rudele celor de peste hotare, care nu pot vota, dar sa ii indemne pe cei de aici sa voteze. Si poate ca aici nu au gresit…

    va dau un sfat – nu vizitati „blogurile ieftine si portalurile de stiri (UNIMEDIA, JURNAL TV, TIMPUL, VB, s.m.a.)”. Vizitati-le pe cele scumpe si dragi inimii, cred ca mai scocioriti cite ceva pe Internet mai bun cu mult decit blogul meu. Nu de alta, dar ma preocupa starea sanataii dumitale, pe care nu as vrea sa ti-o strici cu blogul meu. Lui Tudor Darie si lui Val Butnaruu ii poti scrie personal.

    Pe mine nu m-a preocupat niciodata „desconsiderarea” din partea lui Voronin, eu nu am ce astepta d ela el decit crime ca ultimele. La tara ei nu au lucrat, ci au falsificat, cu ajutorul institutiilor statului. Dar aveti dreptate ca daca Opozitia controleaza atitea raioane, trebuia sa asigure liste reale, nu cu morti si plecati. De ce nu a facut-o din 2007?

    Nu noi sintem vinovati ca sintem in situatia de a convinge in 2 lunitoata populatia de cine sintem, ci regimul comunist, care nu da acces la Radioteleviziune partidelor de 10 ani. Din aceasta cauza lumea a si votat pentru comunisti, pt ca nu vede altceva.

    Si spamurile sint bune pt a-i enerva pe comunisti. macar atit, daca alte metode mai functionale Opozitia creditata cu incredere nu le are…

  32. Candva, sincer va admiram pentru curajul cu care vorbeati. Astazi ma dezgusta politica Dvs. Recititi mesajul Dvs de mai sus „Despre ce sinceritate vorbiti? Datorez eu ceva cuiva? V-ati bagat in politica sa vorbiti de sinceritate? Ce sinceritate aveti voi, intre verzi, intre orange si vineti sau intre voi toti odata?” Atata rautate si agresivitate in aceste cuvinte….
    Datorati doamna! V-ati aflat in parlament 4 ani, deci datorati poporului aceasta. Va ia raul ca nu ati trecut. Dar sa va spun ceva: NIMENI din prietenii, colegii si vecinii mei nu v-a votat. Chiar si cei care inainte va respectau. si stiti de ce? Fiindca in perioada electorala ati facut lucruri de care le-a venit intr-adevar sila… Cu orice pret va doriti iar deputat! Chiar si cu pretul de a jigni aici toata lumea, ca un copil mic: „Nu va place, duceti-va – e blogul meu! … nu sunteti sanatosi… si multe altele” Nu cred ca sunteti un politician. Sunteti pur si simplu… o femeie suparata. Si atat.
    Imi pare rau….
    Cu respect, Ana.

  33. Atunci de ce nu ati refuzat sa participati la alegeri in favoarea unui partid din cele trei. Doar se stia ca nu o sa acumulati % necesar.

  34. Pt Ana

    Si dumneata poti crede ce vrei. Cei care viziteaza blogul si ataca urit, primesc un raspuns nici macar pe masura. Eu nu ma bag pe blogurile lor sa-i jignesc. Daca vor sa discute – sa discute, sa-si spuna parerile frumos, critic, dar in limita bunului simt, nu sa atace urit. Noi nu am atacat pe nimeni in campania electorala. Va rog sa-mi reproduceti mie PERSONAL pe cine si unde am atacat, orice exemplu. Astept.

    Si inca. Despre ce fel de sinceritate sa vorbim? In politica nu exista sinceritate si ma amuza cind sint indemnata eu sa fiu sincera. Si cine e mai sincer decit mine la noi in politica? Tocmai eu sint sincera si spun pe blog ce cred. Mai aveti un asemenea exemplu? Nu. Atunci despre ce sinceritate sa-mi vorbeasca mie cineva? Credeti ce vreti, ca de asta existati ca fiinta umana, nu ca zombi ce isi adora liderul de partid ce va manipuleaza.

    Acum legat de deputat. Pacat ca nu ati fost atenta la lucruri spuse direct si chiar sincer pe blog. Eu am cetatenie romana din 1992 si nu pot fi deputat, dar mi-am pus cunostintele si curajul in serviciul luptei contra comunistilor. Dumneata l-ai votat probabil pe unul care l-a votat pe Voronin. Foarte bine, ai avut dreptul. Si sa o faci in continuare, ca ai dreptul la dezamagire – ori pt Filat, care l-a votat pe Voronin si azi uita sloganul „Votati fara frica”, ori pt Chirtoaca, ce ne tot indemna cite unul-cite doi sa votam un Presedinte comunist, ori pt Urechean(u), care nu semneaza initiativa de modificare a art.13 din Constittuie. Dar e dreptul Dvs.

  35. Pentru om

    Pentru ca ele nu merita, in opinia noastra, fapt care se vede acum si se va vedea tot mai clar.

  36. Stimata dna Pavlicenco,
    Nimeni nu v-a jignit. Va spune lumea ce crede, asta ii indemnati s-o faca. Dvs jigniti, cititi atent toate mesajele de mai sus si in general toate mes Dvs. Apelati la ajutorul unui psiholog, care v-ar ajuta sa vedeti mesajele Dvs putin in alta umbra. Sunt atat de rautacioase… Nu se deosebesc cu nimic de cele pe care le pune lumea. Dar ar trebui, fiindca Dvs pretindeti ca sunteti politician. Deci un politician nu-si poate permite sa scrie asa. Ce spunea Socrate? „Daca vorbesti cu cineva care are un grad de intelegere mai jos ca alt tau – depune un efort si coboara putin, sa fii inteles si de el; daca vorbesti cu cineva mai intelept ca tine – depune un efort si inalta-te la nivelul lui…. ” Asta ar trebui sa faca un intelectual si cu atat mai mult, un politician. Blogul Dvs e unul obisnuit, de mahala, cu atacuri si aparare agresiva. Daca ati angaja un imagemaker v-ar sfatui sa schimbati tactica – la sigur pe asa o cale o sa pierdeti si simpatizantii care i-ati avut candva. Pe mine la sigur m-ati pierdut… dar dupa cate vad, asta pentru dvs nu conteaza prea mult. Dar ar trebui, daca pretindeti a fi un politician si un patriot. Un politician nu poate afirma tuturor „… si dumneata… si tu…. si altii… puteti crede ce vreti….” Iata deaceea lumea sarmana crede si ea asa cum poate intelege. Un politician trebuie sa ajute oamenii sa inteleaga corect fara a se bate cu pumnul in piept ce a facut el si ce au facut (sau nu au facut altii) care se considera in opozitie. Pina la urma oamenii nu sunt niste brute – se clarifica ei…. Nu trebuie sa va dati cu parerea pe cine l-am votat – a fost dreptul meu – si ar trebui sa-l respectati, dar nu sa atacati. Si oadat ce m-am adresat Dvs cu un respect oarecare, chiar daca m-ati dezamagit, nu va sta bine sa ma „tutuiti” ca pe o fetiscana. Dar face parte din felul Dvs de a fi. Sincer, speram ca avem oameni cu carte, dar regeret sa ma dezamagesc tot mai mult si mai mult…. si desi nu mai sunt la varsta cand pot sa o fac atat de usor, ar trebui sa parasesc aceasta tara, in care politicienilor le este cam in cot de oameni si-i au de niste prosti….
    Puteti sa nu faceti efortul de a-mi raspunde, nu am nici o placere sa discutati cu mine pe un ton de invatator, si acela cu Ucitelskii institut sovietic, aveti aici multi copii cu care va impuneti si aplicati cea mai proasta tactica cunoscuta – de ai impinge spre dezamagire.
    Succese in lupta politica….
    Cu respect, Ana

  37. Pt Ana

    Daca imi scrieti ca „nimeni nu v-a jignit”, inseamna ca trisati sau aveti nevoie de ajutorul unui psiholog, ce v-ar ajuta sa vedeti mesajele „putin in alta umbra”. Nu pretind nimic nimanui. Am cunoscut riscurile discutiilor pe blog si daca pina astazi discut continuu cu vizitatorii, asta e pentru ca – 1. Am ce spune. 2. Sint mereu postari, intrebari, opinii, oricit de „rautacioasa” as fi eu. 3. Lumea simte necesitatea sa spuna cuiva opinia, mai din alte sfere, lucru firesc, dar nefiresc pt ca nu gasesc si cui sa mai spuna in afara de mine.

    Respect intru totul principiul evocat de Socrate. Prin asta se si explica intrarile masive pe blog si schimbul de opinii. Eu respect si preceptul biblic „Nu-ti subestima interlocutorul”. Daca bllogul meu „e unul obisnuit, de mahala, cu atacuri si aparare agresiva”, atunci nu va contraziceti cumva cind imi sugerati sa cobor la nivelul vizitatorilor?

    Nu vorbiti in numele simpatizantilor, ca nu v-au dat aceasta imputernicire. Lasati-o mai moale cu reprezentativitatea. Pe dumneata nu ca te-am pierdut – nu ai fost cu noi si nu sint naiva sa cred altfel. Ce conteaza pt mine e treaba mea, incercati sa discutati sincer su politicienii care nici „nu-si pierd timpul cu voi”, pe bloguri.

    Cine stie care e adevarul ca cineva sa inteleaga lucrurile corect? Adevarul il stie doar Cel de sus, noi emitem doar opinii si intreaga mea activitate politica a fost pt a-i face pe oameni sa inteleaga precum ca nu avem viitor cu o guvernare comunista. Insa mesajul nostru nu ajunge la multi, pt ca nu avem Radioteleviziune publica. Si e greu sa concurezi cu cei ce indexeaza pensiile cu patru zile inainte de alegeri sau care introduc decedati sa ii voteze…

    In rest, ce sa va spun, destinul trist al cetatenilor nostri, care isi iau lumea in cap, are o explicatie simpla – nu avem o clasa politica nationala, aceasta mereu, cu mici exceptii, a fost influentata de cercurile imperiale rusesti, care au si finantat-o… Nu mai intrati pe blog daca tineti la sanatatea Dvs.

  38. Am citit toate comentariile lasate de dvs. si am zimbit.
    Fiecare isi expune parerea acuzind pe altcineva, dar nimeni nu sa gindit la faptul ca tot ce sa intimplat incepind cu 5 si terminind cu 12 aprilie este vina noastra. Eu stiu ca daca vrei ca cineva sa te respecte trebuie sa arati ce ai facut tu, dar nu ce nu au facut altii.

  39. unde e tiparita asta? prag-3, universul?

  40. Pentru OM
    Eu am o alta parere. Am votat MAE ! Stiu ca 80% din electorat nu mai pot rabda… sunt estorcati de actul de coruptie: Mediul de afaceri, studenti, bolnavi, judecati pe nedrept, traficati, „inchisi”- „deschisi”, oameni tratati in organele publice locale ca si niste proprietati a angajatilor si multe alte aspecte….In sfirsit coruptia la nivel de stat si clanurile economice care au estorcat bani grei din sfera economica si din bugetul statului toti acesti 8 ani……
    Pe de alta parte : prezenta in listele celor 3 partide democratice, care au trecut pragul, a persoanelor cu reputatie proasta, cu trecut tumultos, cu stagiu ineficient in parlament si tot corupti……
    Sigur, MAE a fost cel mai bun pentru a-i incredinta voturile noastre.
    Dar acum incepe lumea sa inteleaga ca a gresit cu marea opozitie, care s-a umilit in fata lui Voronin in 07.04.09.
    Si atitudinea fata de tinerii disparuti si omoriti de politie este foarte neadecvata….
    Trebuie sa existe o explicatie…..

  41. pt idotii fraieriti de cei trei crai!

    o intrebare!
    care din cei 3 crai este curat in fata lui Dumnezeu si a neamului?
    asta ce inseamna?… ca pot fi usor santazati!
    sunt curios unde va duce aceasta mascarada sau circ cu numararea voturilor!

  42. Pt pt idotii fraieriti de cei trei crai!

    Nu avem nevoie de oameni santajabili.

    Mascarada cu numararea voturilor e pt prosti sau pt comunisti, sa le gaseasca al 61-lea vot.

    Este nevoie ca Opozitia sa nu ridice mandatele si sa nu mearga intr-un Parlament de teroristi.

  43. Pentru toti si Trubadur!
    Spuneti-mi si mie, cei circa 650.000, care lucreaza peste hotare si ii doare soarta celor de acasa, cu drept de vot sunt poate 500.000 ! Care este problema, riscul sa fi plecat la ambasada sa voteze un alt viitor pentru aceasta tara? Costul calatoriei ? Distanta? Riscul sa fie trimisi fortat acasa ?
    Ce este mai scump ? Viitorul in tara lor de origine sau starea de moment ?
    Si cred, ca cel putin 200.000-300.000 sunt acolo cu acte in regula! Nu era cazul sa se scoale dimineata si sa ajunga la ambasada la Roma sau la Bologna la consulat si sa voteze? Pe bloguri pling ca le este jale de noi, ca duc dorul tarii …Dar sa nu uite ca si datorita banilor trimisi de ei din strainatate se tine Vorosca la putere! Cu ce au incercat ei sa ne ajute pe noi, cei care am ramas sa le crestem copiii, sa le ingrijim casele si sa le ducem dorul, suferind mizeria de aici? Bravo celor circa 17.000 de cetateni responsabili, care nu au dospit in zi de duminica si au mers la vot! Poate nu se ajungea la ce s-a ajuns, daca si ceilalti faceau acelasi lucru! Acum ne indeamna pe noi sa nu ne dam, sa nu ne lasam, ca ei sunt alaturi de noi… Cred ei ca noua aici ne este mai usor ca lor? Sa fi jertfit o zi, numai o zi! Oare nu le este jale de cei care au ramas acasa si nu au niciun viitor? Poate e prea dur, dar erau datori sa faca acest lucru! Cred ca se merita sa cheltuie pentru drum si sa voteze pentru a-i ajuta pe cei de acasa, chiar daca ei nu mai au de ghind sa revina vreodta…
    Vai de capul nostru, popor razletit! Votul lor ar fi fost mai de folos dechit protestele dupa teroare!
    Sa ma ierte dumnezeu, poate gresesc in saptamina patimilor, dar nu am mai avut atare greutate pe suflet !
    Treziti-va oameni buni !

  44. Pentru 1%
    si altii

    Sa va spun si eu ceva:

    1. Stiti de ce Pavlicenco este mereu atacata de Pitici?

    2. Stiti cine sunt Piticii ?

    1. Nu exista in Moldova un Om cu o verticalitate mai trainica, cu o minte mai agera, cu o forta de munca mai mare, mai directa si mai luptatoare pentru dreptate, mai mare Dusman pentru Dusmanii POPORULUI! De aceea, Piticii /si barbatii, si femeile/ politici nu o suporta alaturi, pentru ca sunt foarte slabi in comparatie cu D-ei si nu inteleg ca locul ei este in fata, si nu al lor! Dar ei se vor in Fata fara sa o merite!

    2.Care se tem ca nu cumva Pavlicenco sa nimereasca acolo, unde “activeaza” ei in stilul lor mirsav, corupt, lenes si…../tot ce este mai demn de critica/, pentru ca ea este un mare pericol pentru acesti Pitici… le da la moaca si lor asta nu le place!

    Pavlicenco le da la toti la moaca, inclusiv Voronin si aliatii lor. Ea lupta pe forte proprii, si nu poate altfel, dechit sa fie o carte deschisa si sa nu imble cu …..linguselile!

    Cine isi doreste o asa “catastrofa” alaturi ?

    Numai cei puternici ca ea sau cei mai slabi, care inteleg valoarea adevarata a acestei Doamne cu caracter de fier si uneori mai putin comod. Asestea chiar se tem sa nu cumva sa o piarda din preajma, pentru ca ar pierde o sursa foarte importanta de pregatire profesionala multilaterala!

    Piticilor! Curaj! Nu va TEMETI de EA! Fara Frica!

    Fara Frica – Bun Mesaj!

    Dle Filat, ce credeti personal despre acest mesaj? Recunoasteti superioritatea multilaterala a d.Pavlicenco sau NU? Lamuriti odata aceste lucruri in nume propriu! Doar stiti destul de bine ca Pavlicenco este o forta, ca pina la moarte va lupta contra comunistilor si a raufacatorilor din aceasta tara!

    Daca aveti obraz si sunteti Barbat adevarat al neamului, care pretindeti mult sa aduceti binele acestui popor, DVS ajunghind la putere, dezlegati acest nod!

    Spuneti-va curajos parerea despre aceasta DOAMNA si nu lasati sa fie ponegrita pe nedrept de niste Pitici si catelusii lor! Cu atit mai mult de persoane care scriu tot felul de aberatii, fara sa o cunoasca si infectatii fiind de omizile comuniste sa-i strice imaginea!

    Abia astept sa vad, daca sunteti asa cum spuneti, luptator pentru dreptate sau…si DVS …Pitic!

    Numai raspunsul DVS /oricare ar fi/ ma va face sa va inteleg, totusi, odata si odata…

    Pentru mine pina acum inca sunteti ….”tiomnaia losadka” si nu am incredere in DVS!

    Parerea unui simplu cetacean conteaza pentru DVS sau…..
    Daca da, atunci raspundeti la aceasta postare a mea!
    Voi insista sa va expuneti parerea pina o veti face !
    Pe toate blogurile posibile si ori de chite ori voi avea ocazia: public sau face 2 face !
    Numai expunerea Dvs. la persoana Pavlicenco ma poate face sa-mi schimb opinia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *