“Mitingul unei mamaligi neexplodate” sau “Nu avem o Opozitie nationala, romaneasca, ci una nevirila, moldoveneasca”

Pentru ca nu putem deocamdata plasa foto, deoarece www.unimedia.md are probleme, portalul ne-a oferit o solutie provizorie. Vedeti foto aici:

Mitingul de astazi, organizat de PL, PLDM si AMN, a demonstrat ca cei care au votat aceste partide nu au raspuns chemarii de a veni si protesta. O fi venit unii de la Chisinau, altii – adusi de prin raioane, dar nu a fost plina PMAN, nu au fost oameni in spatele vorbitorilor, nu a fost foc si ardere, a fost ceva plat, aplatizat, insipid si fara credibilitate. De ce oare?

Un motiv pare sa fie ca mitingul nu a fost dorit din interiorul grupurilor de conducere ale celor trei partide. Si nici din interiorul sufletelor conducatorilor. Mai curind lasa impresia ca cei trecuti in Parlament – chiar si potrivit rezultatelor trucate – fac presiuni asupra conducerilor sa fie ridicate mandatele. Nu s-a spus despre aceasta nimic la miting, nici chiar acad. Mihai Cimpoi nu pare sa-si fi reluat angajamentul si promisiunea de a nu-si ridica mandatul de deputat. Si-o fi schimbat oare presedintele Uniunii Scriitorilor opinia expusa in numarul de vineri al Jurnalului de Chisinau?

Astfel, conducerea celor trei partide a facut mitingul fortata de circumstanta ca oamenii isi pierd copiii prin subsolurile politiei comuniste si nu stiu ce sa faca. Mitingul de azi nu a rezolvat problema, poate doar ca Occidentul a mai capatat un mic argument, nu insa unul prea puternic. Occidentul e satul de comunisti, este adevarat, dar nu vede o forta alternativa unita, nationala, pe care sa mizeze fundamental. Sprijinul tinerilor, adunati spontan sau nu, in seara de 6 aprilie si in dimineata de 7 aprilie, de data aceasta a lipsit. Tinerii s-au dezamagit in cele trei partide ce s-au desolidarizat de ei (nu vorbim de provocatori!) si nu au fost astazi alaturi de cei ce monopolizeaza lupta anticomunista, dar nu conving populatia de anticomunismul lor, pentru ca pozitia e una a mamaligii neexplodate.

Am fost mereu in piata – si pe 6 aprilie seara, si toata ziua de 7 aprilie, si in zilele urmatoare, cind nu au mai venit conducatorii celor trei partide. Oamenii intrebau mereu – unde sint autorii lozincilor “Moldova fara comunism”, “Moldova fara Voronin”, “Forta care invinge”, “Schimbarea in bine cu PL vine”, unde e protagonistul filmului animat “Serafica fara frica”? sau promotorii clipului indreptat si contra partidelor numite de ei “mici”? Unde sint participantii la mitingul “Votati fara frica!”, unde e colaborarea buna cu sectorul asociativ, care acum a inclus si sprijinul lui Barbarosie, ce pare sa fi fost si el “indreptat”, in sfirsit, pe drumul cel bun, anticomunist, de finantatorii straini speriati sa aiba in coasta o dictatura comunista acerba. Iata, se pare, ca si cei ce cintau in struna comunistilor, au inceput sa ii taxeze, pentru ca Occidentul, care plateste sectorul asociativ, a vazut ca gluma se ingroasa cu credibilitatea fata de comunistii ce au declansat represiuni contra propriilor cetateni, in special un genocid antiromanesc, adica antieuropean, dupa ce au defilat cu sloganul fariseic “Moldova europeana sa o construim impreuna!”

Nu avem o Opozitie nationala, romaneasca, ci avem una moldoveneasca, fara virilitate. Diferenta fata de comunisti e ca unii inca sint la treuca, iar altii inca nu sint la treuca si vor sa ajunga. Tocmai de aceea au de gind sa-si ridice mandatele nedemne, rusinoase, in conditiile cind Voronin instaureaza o dictatura nemaivazuta. Comunistii au declansat o adevarata vinatoare si represiuni impotriva tinerilor romani, o adevarata vinatoare de romani, insa in piata „Opozitia” se teme in continuare sa pronunte cuvintul „roman”, dupa ce s-a convins ca exact acest cal e incalecat de Voronin.

Oamenii ar trebui sa mearga acum cu pretentii si oua stricate si sa intrebe PL, PLDM si AMN de ce nu-i apara efectiv – oare nu din cauza ca finantatorii care le stau in spate ar fi antiromani? De ce a coincis pozitia PPCD, PCRM, PL, PLDM si AMN referitor la neincurajarea venirii in piata in ziua de vineri, la 10.00, cind tinerii au mai facut o incercare sa adune protestatarii? Oare zisa Opozitie nu trebuia sa fie in primele rinduri, pentru a arata ca nu se sperie de amenintarea unei prime-ministre de batjocura pentru noi toti, Zina Greceanii, care a amenintat ca autoritatile ar putea impusca in propriii cetateni? Ba trebuia, dar, iarasi, in tufari, cu capul in nisip. Este clar – aceasta e consecinta nesincerului indemn „Votati fara frica!” Oamenii au votat odata, parca fara frica – dar ce va fi dupa ce au vazut ca nu are cine sa stea zi si noapte in strada, alaturi de ei, ca sa-i apere?

In loc sa stea toata Opoiztia in PMAN, sa puna corturi, sa stringa semnaturi contra comunistilor si a falsificatorilor, pentru alegeri repetate, sa colecteze datele copiilor arestati, sa colecteze toate datele privind fraudele descoperite pina si in ziua alegerilor, sa faca non-stop declaratii la televiziune, ca sa preia posturile internationale, aceasta Opozitie vrea, ca si Voronin, renumararea voturilor, ca sa mai gaseasca, probabil, vreo doua-trei mandate, sa plateasca mai mujlt Voronin pentru cei racolati ca sa-l voteze pe noul Presedinte al PM?

Cind il intrebam pe Constantin Tanase unde e ticalosia in politica moldoveneasca, aveam in vedere – lucru vazut imediat, dupa alegeri, – ca cei care l-au votat pe Voronin la 4 aprilie, cei care nu vor iesirea din CSI, cei care nu au semnat pentru modificarea art.13 din Constitutie in „romana”, cei care nu vor NATO si se pupa cu imperialii rusi – acestia nu sint Opozitie Nationala, romaneasca si nu au verticalitate in fata comunistilor. AVEM NEVOIE DE O OPOZITIE NECORUPTA, NATIONALA, ROMANEASCA SI CURAJOASA.

Se pare ca cele sapte pericole invocate inainte de votare de Constantin Tanase par a fi unul: Opozitia parlamentara – inca nelegitimata prin ridicarea mandatelor de deputat – nu are virilitate, nu are tarie si fermitate. Si le va capata numai daca nu va permite legalizarea, legitimarea si institutionalizarea a inca unui Parlament controlat timp de patru ani de catre comunisti.

Cuvintarile de azi din piata au dezamagit. Unde e Forul Democrat al Romanilor sa-i intrebe pe cei pentru care a indemnat lumea sa voteze – aceasta e o Opozitie nationala, romaneasca, sau e o Opozitie cosmopolita, moldoveneasca ori moldovenizata, care nu vede cu incapatinare ce bacanale antiromanesti au declansat teroristii-comunisti in Moldova?

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

68 Comments

Add a Comment
 1. Unde sunt cele 10% ale MAE?
  Unde sunt simpatizanții MAE?
  De ce nu faceți voi altfel de mitinguri?
  De ce nu ați oprit vandalismele marți?
  Tineri nu au ieșit azi pentru că le e frică, pentru că în orice clipă pot fi duși în beciuri și bătuți!
  Articolul de mai sus pare a fi unul provocator, prin care insigați lumea la ură împotriva opoziției…

 2. Deageaba scriti. Cei ce au inteles nu au nevoie de argumente. Cei ce nu au inteles pina acum, nu vor intelege nici dupa acest miting.
  Cum a spuso unu in piata, avem trei lideri- Vlad, Dorin, Serafim. Si toti au aplaudat. Dar cam tirziu.

  A avut dreptate Mircea Badea prezentind „opozitia”. Opozitia care trebuia la intilnirea cu Voronin, nu sa arate ca are frica de tatuc ( oare ce so intimplat cu lozincile lui Filat si Urechean) ci sa arate ca discutia are sa mearga de la egal la egal. Acu, dupa 3 zile, ies in piata si toti ii apaluda, bravo bravo. Dar cind il vad pe voronin, isi cer scuze de vreo 5 ori pe minut. isi cer scuze pt tot, in general ca exista. si tatucu o ascultat, o dat din cap ca intelege, ca un adevarat director de scoala care are in fata niste strengari ce au lipsit de la prima ora.

  Hai mai bine sa privim un pic mai in viitor. Ce au obtinut bravii nostri lideri, oameni cu experienta?
  o renumarare a voturilor ( care au fost valabile, ca fraude s-au facut inainte de 5, sau imediat dupa inchiderea votarii, asa ca buletinele au sa fie pt comunisti oricum). Se vor depista mici nereguli in urma carora comunistii vor pierde vreo 2%. Atit. Se va forma parlamentul in baza noilor procente.

  La ziua de azi, opozitia se teme de alegeri repetate. Deja rolurile s-au schimbat. Dupa tot circul organizat la un nivel de mare profesionist kgbist de catre Tkaciuk, opozitia la repetate nu are sa obtina nici ceea ce are acum.

  Mergem mai departe. intra parlamentarii in parlament. cu chiu cu vai voteaza un presedinte neutru. oaia intreaga , lupu satul. Si pin aici a fost Jos Comunistii. Care stau bine merci si cu vreo 55 de mandate, votind oriunde le va trebui. dar le va trebui m ulte.

  Noapte buna, popor revolutionar.

 3. Vitamina………nu te mai da de rusine……si asa totul e clar cu tine……
  ai rupt voturi de la democrati

  cum crezi tu….urit-o……dupa ce a bagata politia atita frica in oameni…..mai iese cineva

  cei care au iesit duminica sunt adevarati eroi…..

 4. Stii de ce Cozer, oamenilor le e frica??
  Le e frica ca nu au sustinere. Le e frica ca au iesit pe 7 si nimeni din lideri nu si-a asumat rolul de organizator. Le e frica ca mai devreme sau mai tirziu opozitia are sa isi stringa mina cu Voronin ( de fapt a facuto in direct la TV pe data de 7 aprilie, Urechean unicu care a ezitat, dar diplomatic a facuto) dar poporul are sa fie uitat. Le e frica ca tipic la moldoveni, ridici masele , oamenii incep sa creada ca idealul lor national in sfirsit poate sa fie indeplinit, dar la mijloc de drum este abandonat fata in fata cu politistii lui Voronin.

  3 zile oamenii asteptau un lider. Sa stii ca sint zeci, sute de mii de oameni care ar iesi in piata. pentru ca asta simt, nu ca au sa fie platiti. Dar ei vor sa simta ca nu au sa fie amagiti cum au fost in 2005, ei vor sa fie siguri ca daca merg la rascoala, sa mearga pina la capat. Cum adica strigam jos comunistii, si tu te duci la voronin ( care la moment e liderul comunistilor si atit) si cazi in genunchi strigind Dle prisidinte, scuzati ca va intrerup, dar asta nu noi.

  Cum vrei eu sa ies in piata dupa asta? cine imi garanteaza ca eu am sa mor pentru un vis realizat, ci nu pt unele jocuri de-amparteala mandatelor?

 5. Eu, ai dreptate. Tu ai dreptul să scrii aceste lucruri, nu Pavlicenco, KGB-issta ce a făcut și încă mai face jocurile lui Tkaciuk.

 6. IMI PARE FOARTE RAU DE TINERI NEVINOVATI CARE AU FOST SAU VOR FI ARESTATI.
  DAR CEILALTI MERITA SA FIE ARESTATI, CACI NICI MIE NU IMI PLAC DEVASTARILE, NU ASA SE REZOLVA LUCRURILE.
  MINORITATEA RUSA SI UCRAINIANA AR FACE BINE SA-SI FACA PARTID DE EXEMPLU PATRIA RODINA, PENTRU A LUA DIN ALEGATORI COMUNISTILOR.
  DACA SE FACE UN ASTFEL DE PARTID AR MAI FI O SANSA.

 7. Pentru Eu

  Exact asta vroiam sa subliniez. oamenii deja au fost tradati si simt ca vor fi tradati in continuare de o Opozitie fara pozitie. Oamenii i-au creditat cu incredere, iar ei au inselat-o. Nu au fost in fiece zi, incepind cu 6 aprilie, alaturi de cei care i-au votat si care nu doresc niste comunisti-capitalisti, reinstalati prin frauda la putere. Ce au cautat reprezentantii Opozitiei necurajoase la Voronin? Este o rusine ca au fost la Voronin. Cum sa negocieze victima si calaul? Iar calaul si-a aratat apucaturile si mai abitir vazind o opozitie timorata.

  Pe mine ma poate face cine vrea in tot felul, dar de la aceasta realitatea nu va deveni mai buna. Nu am influenta ce mi se atribuie, dar am curajul sa spun ce cred sis a nu inchid ochii. Tocmai de aia nu sint pe gustul zisei Opozitii, pentru ca ea, aceasta Opozitie, NU ARE NEVOIE DE OAMENI LIBERI DECIT ‘LIBERI-OBEDIENTI’. Nu e prea mnare diferenta de comunisti. Libertatea ori o ai, ori nu o ai. In aceste trei partide libertate nu exista.

 8. Doamna Pavlicenco !! Regret ca spusele sau scrisele mele sau adeverit ,,VOTUL CONSTIENT SI UTIL < acum procedati ca si ….,,nu va sugerez sa plecati in tufari , sava tupilati ,, dar e regretabil ca nu recunoasteti ca izbanda dumneavoastra a esuat … si partidele care au depus forte mult mai mari si cu echipe mai puternice au un orecare privilegiu si merit la compatimire !!! Sitiuatia creata nu ne favorizeaza la sa le monitorizam cu lupa in favoarea oponentului , mai bine spus DUSMANULUI…

 9. Alex,
  Eu inca inainte de 5 aprilie ma contram cu asa zisii democrati care vedeau problema luptei cu comunistii doar pe MAE. Nu am avut o discutie cu unul care sa caste ochii si sa vada realitatea. Acu, dupa toate ce s-a intimplat acesti voinici cauta scuze. Ba ca Filat &Co au nevoie de zile de chibzuinta, ba ca dar ce vroiai ca ei sa faca, faceti voi mai bine, etc etc. Sa fim seriosi. Ne rid nu numai rusii. Ne rid deja si romanii, care au vazut ca moldovenii in sfirsit s-au trezit. dar pe 7 aprilie seara, si-au dat seama ca totusi sintem o natiune, dar spirit patriotic e total diferit.

  Solutia a fost ca la 5 aprilie sa mearga UN singur partid de dreapta. UNU. cu o singura lista. La ce bun toti au facuta lista de 103 deputati daca era clar cam cit luau. Rinza-i mare la moldoveni.

  Acu eu vad la fel, ca unica solutie- Repetatele. Dar, un mare dar. Sa mearga uniti. Las sa fie Democratie liberala, nu are importanta. Oamenii sa vada Comunistii si Democratii. si sa faca alegerea.

 10. Pentru Nicolae

  Dumneata poti regreta cit vrei. Din nou, votul util a distrus Moldova, a distrus aspiratiile nationale si romanesti. Ai dreptul sa crezi cum vrei, sa faci ce vrei, dar trebuie sa te gindesti cu adevarat de ce lucrurile stau cum stau, nu sa mergi cu turma ca asa e bine azi. Nimeni nu stie cum e bine azi, tocmai de aceea este libertatea de exprimare, la care eu, cetateanca europeana, pt ca am cetatenia romaneasca din 1992, tin cel mai mult. Menajarea Opozitiei moldovenesti, care nu vrea sa fie o Opozitie cu identitate romaneasca, ii lasa pe romanii din R.Moldova in continuare pe mina banditilor antiromani, care stau la cheremul cercurilor imperiale rusesti.

  Nu are nimic „izbinda” noastra, trucata si ea, cu realitatile din ziua de azi, pe care nu le poti musamaliza, nici ascunde.

  Daca sint echipe atit de puternice la aceste partide, de ce s-au aratat lasi cu totii in fata comunistilor? Pentru ca au lideri slabi, santajabili, cu grupuri dubioase in spate. Din cauza asta nu a avut loc unirea fortelor democratice, din cauza asta e ura pe MAE. Pt ca MAE nu face parte din clanurile care lupta acum intre ele. Eu am inteles demult asta, altii se fac a nu intelege. E dreptul lor. In alegerile noi vom merge, poate, cu sloganul „Pentru politicieni necorupti si curajosi”. Azi nu avem politicieni curajosi in Opozitia moldoveneasca. Nu avem un Saakasvili. Iar eu am crezut ca avem – credeam ca va fi Filat, Chirtoaca si, poate, Ghimpu, cit de rautacios este el, dar macar cu folos contra comunistilor. Acum el debiteaza prostii ca „detinem votul de aur”. Adica vor lua mandatele, vor merge in Parlament, se va gasi cineva sa dea votul comunistilor si lucrurile vor merge. Dar daca zice el ca nu da votul al 61-lea, inseamna ca nu va fi ales Presedintele. Atunici de ce sa se mai duca in Parlament si sa ia mandatele? Nici nu intra, nu merge sa provoci nealegerea sefului de stat. Nu ridica mandatele si basta cu acesti banditi comunisti. dar eu cred ca un Presedinte comunist va fi ales, cu voturile (nu numai 1) ale celor din Opozitie si se vor acoperi de doua ori de rusine – 1. Ca au ridicat mandatele blestemate. 2. Ca au furnizat tradatori comunistilor.

  Asta vreti? Asta veti avea. Si e clar – nu din cauza mea, ca ma tot taxati pe mine in van. Eu va spun doar cine sint politicienii nostri din Opozitie necurajosi. Stiu ca ura e mare pe mine, dar degeaba, eu sint acum doar ca o oglinda nemuta.

 11. In piata au fost foarte multe persoane . Peste 10 000 . Protestul a avut loc si a fost unul foarte bine organizat . Liderii au fost in PMAN , au tinut discursuri , au incurajat oamenii si au condamnat comunismul .

  Opozitia lucreaza , si o face destul de bine . Acum ei sunt mai mult concentrati asupra depistarii falsurilor din alegeri si incearca sa face ceva pentru a da comunismul intradevar „jos” !

  Voi , cei de la MAE ati daruit un procent COMUNISTILOR . Voi ati contribuit la victoria lor . Voi nu sunteti buni de functii de conducere , pentru ca nu ati constientizat la timp ca nu aveti nici macar cea mai mica sansa de a intra in parlament . Ati daruit 150 000 de voturi COMUNISTILOR !

 12. daca nu vor fi ridicate mandatele de cei care au acces in parlament(ma refer la partidele de opozitie)procentele vor fi redistribuite partidelor care au acumulat sub 3%,printre care:ppcd,pd,psd,mae…Asta asteptati „doamna Pavlicenco”?Eu cred ca ,in cel mai rau caz(daca nu reactioneaza organismele internationale),mandatele trebuie ridicate,dupa care sa nu participe la alegerea presedintelui…
  In final ,ceea ce faceti d-voastra d-na Pavlicenco,nu poate fi catalogat.De ce nu ati fost prezenta azi in PMAN?Acolo au fost asteptati toti cei ce nu sunt deacord cu faradelegile regimului.
  Pentru Eu-daca esti dezamagit,scrie cerere in pcrm(ei sunt puternici,curajosi,etc),esti bun numai de dat calificative,stand la caldut,vezi ca o sa-ti creasca si burta de atata ingeniozitate

 13. aster,

  Esti inca un individ cu ochi inchisi care crede tot ce i se spune fara sa gindeasca.
  1. maxim 0,6% i-a revenit comunistilor
  2. asta face vreo 8000 alegatori ci nu 150000
  3. MAE a strins alegatori si de la democrati dar si de la cei ce ar fi votat comunistii. Deci a mers din casa in casa ca sa ii faca sa isi schimbe votul nu pt comunisti ci pt ei. Intelegi unde vreu sa ajung??? ca daca nu ar fi fost MAE, cine iti garanteaza ca cei 15mii ( nu mai polemizez, de ce asa putini) ar fi dat votul democratilor????

 14. Pentru aster

  Dumneata poti spune ce vrei, dar in piata nu au fost zece mii de oameni. Dar daca va place sa va amagiti asa, ma rog.

  Liderii celor trei partide au avut cuvintari incolore, de duzina. Dar daca va plac – ma rog. Mie nu mi-au placut. Dar aveti dreptul sa-i aparati si sa va exprimati incintarea pina la lesin.

  Nu prea sint concentrati asupra depistarii fraudelor. Chiar va dau un sfat – sugerati-le ca oamenii lor in teritoriu muncesc de mintuiala – „se pregatesc de pasti”. Ai nostri, de la MAE, unde au fost solicitati sa le ajute, si o fac in mod constient.

  Noi nu am daruit nimic acum comunistilor. Una ca avem 1%, din care numai 0,6 ar putea reveni PCRM. Insa asta numai daca Opozitia moldoveneasca (pt ca nu e romaneasca si nationala), isi ridica mandatele. Dar nu ar trebui sa si le ridice, pt ca va insemna tradare. Inca va fi foarte frumos cind va invoca si ca a venit Occidentul sa ii roage sa accepte mandatele…

  Nu ma intereseaza functiile de conducere. Ma intereseaza cursul proeuropean ireversibil al R.Moldova si apropierea de Romania. Noi am facut campanie electorala. Cea mai buna functie a mea a fost simplu deputat. Noi, MAE, am luat 15 mii voturi, din care, daca Opozitia fricoasa va ridica mandatele si va legitima un Parlament format din comunisti-teroristi, le va reveni criminalilor comunisti numai 7-8 mii voturi. Si va fi vina Opozitiei, adorate de dumneata, lucru la care ai tot dreptul.

 15. Regret d-na Pavlicenco,ca odata va simpatizam.Dar nu inteleg cum o politiciana ca dvs,puteti in asa momente sa atacati cele 3 partide,sau sa inteleg ca va razbunati ca nu v-au acceptat?”Nu am influenta ce mi se atribuie”?Ba aveti.Actionati,alaturi de ceilalti,dar nu-i atacati,nu va dati cea mai mare luptatoare anticomunista.”Nu-i diferenta prea mare a celor trei partide de comunisti”?Felicitari.Cred ca faceti jocul cuiva.Concluzia este clara,faceti jocul cuiva.M-ati dezamagit.Ati dezbinat electoratul si acum incercati sa dezbinati societatea.”Bravo”???????

 16. Si inca ceva, aster.

  Le spun un bravo celor ce au fost azi in piata. Eu nu au nici o vina in tot kktul de saptamina asta. Ei sint cei ce simt cu inima.
  2 lucruri nu le vezi. unu, ce s-a obtinut azi? doi, ar fi iesit mai multi daca s-ar fi organizat pe data de 8, 9 sau 10 aprilie cind oamenii au fost lasati de capul lor.

 17. Doamna Vitalia Pavlicenco , cu tot respectul meu ,
  nu ati avut o echipa puternica si nu sunteti unicii care asipra la idealurile romanesti .

  Nu cred nici o clipa ca PL sau PLDM , si mai exact Dorin Chirtoaca sau Vlad Filat ar fi antiromani.

  Si daca credeti ca se va produce iarasi o tradare , asa cum a fost in 2005 , va inselati ,pentru ca e prea de tot sa tradezi acum , in situatia in care ne aflam. Asta ar insemna o sinucidere . Defapt , eu cred , sau cel putin vreau sa cred ca vor fi alegeri anticipate (pentru ca presedintele , sper , nu va fi ales ) , dar aici apare o alta intrebare : oare vor castiga opozita alegerile anticipate ?

  Eu cred ca nu ! poate ca diferenta va fi mai mica , dar oricum „pachetul de control” il va detine comunistii ; iar pentru asta ar trebui ca toate partidele anticomunste sa se antreneze in o eventuala campanie electorala si sa informeze masele populare de la sate . Acolo e problema noastra , a opozitiei .

  Si daca se va uita pe o secunda de ambitii personale si de ura intre partide , (exemplul PLDM , PL , AMN ! Stiti bine ce „concurenta” a fost intre pl si pldm ) , atunci vom invinge comunistii ,care la momentul actual sunt cel mai unit si mai devotat partid.

 18. Pentru fortza

  ma bucur, nici nu stiam ce forta mare am sa dezbin ceva. Nu va contraziceti. Ba avem numai 1%, ba dezbinam societatea. Ce sa dezbinam – o societate pe jumatate manipulata de comunisti si, pe alta jumatate, manipulata de necomunistii fara curaj? Nimeni nu va impiedica sa credeti ce vreti, faceti-va un blog, scrieti acolo ce doriti, atrageti oameni sa le schimbati menbtalitatea sau sa o pastrati pe cea care o au. E voia fiecaruia, ca si a mea. Eu scriu ce cred, mie nu-mi plac oameni cu ochii inchisi. Din aceasta cauza ne si aflam sub comunisti si nu putem iesi spre lumina. daca azi credeti ca iesiti cu asa lideri la lumina, credeti in continuare. Eu nu cred. Eu nu am facut niciodata jocul nimanui si asta e cea mai mare arma a mea si cel mai mare merit, care este un periucl si pentru comunisti, si petru necomunisti. Comunisti-necomunisti, cind e vorba de ciolan devin cu totii daltonisti. Azi ciolanul e Parlamentul. Vor merge cei din Opozitie sa-l roada? Drum bun.

 19. Pentru aster

  De ce sa fie alegeri anticipate, daca UE cere alegeri repetate? De ce sa mergi sa-ti terfelesti imaginea si sa tremuri ca unul dintre ai tai sa nu-l voteze pe „succesorul” lui Voronin si sa te acoperi de rusine, cind poti sa nu ridici mandatele si sa mergi cu verticalitate si cu monitorizarea UE in alegeri repetate? De ce? care e ratiunea? Nu cumva frica si santajul din partea lui Voronin? Si, daca esti dantajabil, de ce te bagi in politica? Si, daca te-ai bagat, de ce nu esti non-stop alaturi de protestatari? Explica-mi si mie sa inteleg. Dupa care iti voi sctie, mai tirziu, ce au spus combatantii de la Nistru…

 20. Pt Dana

  1. Azi am fost in PMAN, ca si in toate zilele, non-stop. Alta data va sugerez nu sa reprosati, ci sa intrebati. iata ma chiunuiesc sa tot pun foto pe blog, pt ca unimedia, pe care se afla blogul si hostingul meu, mereu schioapata la acest capitol.

  2. Daca nu vor fi ridicate mandatele de cei care au acces in parlament (ma refer la partidele de opozitie) procentele vor fi redistribuite doar PCRM, nu altor partide, nu amagiti lumea. Insa impactul in societate si asupra Occidentului va fi extrem de negativ pentru comunisti.

  3. Participarea la alegerea Presedintelui va avea loc si din partea Opozitiei, punem pariu… Comunistii au ac de cojocul fiecaruia, tineti minte ce va spun. Ei deja pregatesc sa aiba loc sedintele in cladirea Ministerului Agriculturii, la Sangheli.

 21. Si prin comentariile dumneavostra, nu dovediti decat frustrare si impotenta. Daca sunteti atat de viteaza, asumati-va actiuni. Obtineti autorizatii, luati-l pe Petrenco de mana si mergeti in fata tinerilor. Asumati-va rolul de lideri!
  Ce atat ura si prostie?

 22. Societatea civila din Romania trimite petitie la Parlamentul European

  Daca doriti sa semnati, trimiteti mail la office@sar.org.ro

  Nu tolerati incalcarea drepturilor omului in Republica Moldova
  http://www.sar.org.ro/index.php?page=articol&id=354

 23. Alex,
  MAE a depus cerere pentru proteste in fata la Televiziune din 9 pina 20 aprilie. Locul de fapt care este considerat cel mai important pentru trezirea nationala.
  Cererea i-a fost acceptata de Primarie. Dar procuratura a atacat autorizatia si au anulat-o.

  din partea cui atunci vine ura?

 24. Pt Alex Cozer

  Dumneata, din nou, poti crede ce vrei si jigni cum poti mai bine. Noi ne vom asuma actiuni, desigur. Iata am depus sa pichetam radioteleviziunea (ne)publica. Primaria a luat notificarea, insa Procuratura a atacat in instanta si instanta ne-a interzis. Ne judecam. O sa depunem alte notificari si vom informa asupra reactiei. Dar iata azi Opozitiei i-a permis si Procuratura nu a atacat in instanta sa anuleze acceptul notificarii… E curios, nu? Am stat linga tineri si le-am vorbit in toate aceste zile, cind Opozitia parlamentara a stat in tufisuri. Nu e vorba de ura, nici de prostie, ci de exprimarea unui punct de vedere. Exprimati-l si voi. Civilizat, frumos, cum va declarati europeni. Ca doar UE a spus recent ca Voronin incalca dreptul la libera exprimare – vreti si voi sa puneti calusul in gura? care ar fi diferenta daca ati veni la putere si ati face ca Voronin cu libertatea de expresie. ea nici acum nu exista in mediile pe care le controleaza unele partide care isi spun de opozitie.

 25. Doamna Pavlicenco, pai de ce nu ati pichetat azi MAI sa cereti eliberarea persoanelor retinute, daca pretindeti ca la opozitie nu-i pasa pe cind Dumneavoastra si celor de la MAE da

 26. De vorbit mult stiu ca vorbiti.Parca sunteti o placa stricata cu asta 1%.????????

 27. Pt Alina

  1. MAE a depus cerere pentru proteste in fata la Televiziune din 9 pina 20 aprilie. Locul de fapt care este considerat cel mai important pentru trezirea nationala. Cererea i-a fost acceptata de Primarie. Dar procuratura a atacat autorizatia si au anulat-o.

  2. Noi nu facem actiuni paralele. Daca azi au facut cele trei partide miting, am fost acolo, ins emn de protest impotriva represiunilor din partea regimului comunist.

  3. Noi vom face actiunile noastre, ca intotdeauna, daca nu le interzice Primaria si Procuratura cu justitia comuniste, asa cum s-a intimplat cu protestul la Televiziune. Clar?

 28. Pentru fortza

  Pai daca dumneata esti o placa intreaga, de ce te obosesti sa citesti o placa stricata? Citeste ce iti place.

 29. Eu am sa fiu alaturi de opozitie si de sustinatorii lor.Dar dvs continuati razbunarea si frustarea.

 30. Bine, doamnă Pavlicenco, sper că prin pichetarea televiziunii veți obține ceva. Nu uitați de blestemații de comuniști ce-au pus lunetiști pe acolo. Credeți că va ieși cineva acolo?
  Singura noastră șansă e să ne strângem sute de mii de oameni, să mergem naibii la granița cu România și să cerem Europei să ne primească, noi nu mai putem trăi aici. Altceva nu ai ce face, europenilor le doare-n… de noi. Băse n-a scos o vorbuliță.
  Vai și-amar de capul nostru de amărâți.
  Doamnă Pavlicenco, rog sa n-o luați în nume de rău, dar nu trebuie să veniți cu asemenea articole, ele fac și mai mult rău!

 31. Pt Alex Cozer

  Vad prima data ca incepi a gindi mai normal.

  Pe de alta parte, nu vad de ce critica ar face rau. Eu doar nu v-am interzis sa ma criticati si ati facut-o, pe alocuri, foarte urit. Nici macar scuze nu v-am cerut. Dar in curind voi plasa un articol si mai critic, ce ne-a fost remis in piata. Spuneti-va opinia si pe marginea lui.

 32. Alex, Ai dreptate.
  Dna Pavlicenco poate a spuso prea dur, intr-o societate asa de invalmisita si puierila, cuvintele ei au sa fie intelese gresit. Societatea e prea imatura pentru asa tipuri de critici. De aia am si scris mai sus, ca cei ce au vrut, demult au inteles realitatea, ceilalti au sa vada in articolul asta ceea ce vor sa vada, dusmanu.

  Dar uite ca, fratii romani au ziso in cuvinte si mai dure. I-au criticat dur pe liderii opozitiei. Pentru ca oamenii lor erau pregatiti sa auda si alta varianta.

  Acu, e greu de rezolvat ceva. Dar cei trei lideri trebuie sa isi asume nu numai laurii, dar si respnsabilitati. Trebuie sa inteleaga ca au pierdut. au pierdut o lupta. Nu si razboiul. Sa insiste repetatele. Sa se uneasca si sa nu mearga 3, ci un partid. La sigur si celelalte partide mici se vor alipi. asta e solutia.
  UE ii in cot de Moldova la ora actuala. Voronin cu 10 zile inainte de alegeri a fost binecuvintat de Moscova. De aia el merge cu tupeu. De aia el si-a permis sa zica ca nu va face concesii sau sa dea vreun post opozitiei. El a facuto intentionat.

  Dar ma tem ca si la repetate, mare lucru nu se va schimba. Din pacate. Pe linga tot ce s-a spus, ma e si factorul mentalitatea.
  Nu e moldovanu revolutionar. Nu e. Acceptati asta. Cit de trist nu ar fi.

 33. apropos, Doamna Pavlicenco, in cazul in care se fac alegeri repetate, poate includeti in programul partidului, formarea unui Guvern nu POLITIC ci TEHNOCRAT – cu specialisti de peste hotare (angajati cu salariu) sa scoata tara din mizerie. Va garantez 99.9% din alegatori !!!

 34. Nerevolutionar cum e, marti a facut cate ceva. Cu provocari, cu alte chestii. Totusi luni a fost ceva frumos, si imi reînviase speranța, dar ce s-a întâmplat marți a fost foarte trist.

 35. Corect. Sa stii ca eu chiar am crezut ca se poate.
  Dar cind am vazut cum o ia razna totul, cind am vazut convorbirea Voronin cu opozitia- m-am dezamagit. am inteles ca timpul jocurilor a trecut. e timpu sa ascultam tatucu. Pacat. oamenii au sperat cu adevarat.

 36. Pt eu
  Mersi pt idee. Ne vom gindi.

 37. Ar fi fost corect, altii sa isi ia un nume (nick) care sa nu creeze dublari. ( catre „eu”)

 38. Pt eu
  Hai sati vedem lista!

 39. Pentru EU :

  „MAE a strins alegatori si de la democrati dar si de la cei ce ar fi votat comunistii. ”

  Anume tu esti acel individ cu ochii inchisi , Chiar crezi ca vre-un comunist a votat MAE ? NICI UNUL! A furat doar voturile democratilor !
  Si voi va „laudati” ca doar 0.6 % ati daruit comunistilor … NU ! ati daruit tot procentul ! pentru ca ati primit voturi de la acei oameni care puteau sa voteze liberalii ,care au avut sanse de a intra in parlament !

  Pentru Dn.Pavlicenco :

  „De ce sa fie alegeri anticipate, daca UE cere alegeri repetate? ” Si care e diferenta ? Credeti ca omul de rand care nu intelege nimic in politica vede diferenta intre anticipate si repetate . Tot alegeri sunt .

  PS : Eu inca nu am auzit nici un comunicat oficial unde UE sa declare ca in Moldova ar trebuie alegeri anticipate ! S-a vorbit doar de renumararea voturilor !

  Dar defapt , inca nu se stie de care alegeri vor fi , pentru ca inca nu s-a ajuns la ele. Adica daca se vor aduce destule argumente ca au fost falsificate alegerile , atunci vor fi repetate , daca nu se vor lua in seama aceste dovezi , nu vor primi acel „vot de aur” comunistii si vor fi alegeri anticipate . Va mai spun o data , nu asta conteaza ! Conteaza care vor fi rezultatele in aceste alegeri repetate/anticipate ?

  Daca sunte-ti „anticomunista” nu trebuie sa atacati opozitia , dar sa conlucrati si sa luptati alaturi pentru a da jos comunistii (chiar daca nu aveti o simpatie fata de aceste partide) ! E mai bine ca-i atacati ?

  E simplu se critici pe cineva , dar e mai greu sa ajungi ca ei . Caci nu voi ati dobindit 41 de mandate . Nu voi ati acumulat aceste procente care sunt din increderea alegatorilor . Daca voi nu ati strins mai mult de 1 % asta inseamna ca aveti increderea a doar 1% din populatieie ! Si aceasta incredere nu se capata asa de usor.

  Acum trebuie sa se faca doua tabere :
  Una comunista si una anticomunista . Si in alegerile care inevitabil se vor produce trebuie sa castige anticomunistii …………… din care la urma urmii faceti si dvs. parte !

 40. Pentru EU :

  referitor la guvernul tehnocrat : este un scenariu din filme SF ?

 41. Pt aster
  “MAE a strins alegatori si de la democrati dar si de la cei ce ar fi votat comunistii. ”
  Anume tu esti acel individ cu ochii inchisi , Chiar crezi ca vre-un comunist a votat MAE ? NICI UNUL! A furat doar voturile democratilor !”

  Tu esti prost?? tu poti citi ce am scris eu?
  Am scris- cei ce ar fi votat cu comunistii.
  Simti diferenta???? sau tu vrei sa zici ca babele de la gtara is comuniste??? ele habar nu au de politica. li s-a adus un kil de orez si un stegulet cu secera. ca sa nu uite cine i-a adus orezu. aici MAE a umblat si vorbea cu oameni, ii explica sa nu aiba frica si sa voteze in sfirsit schimbarea.
  Dar tu nu ai cum sa intelegi asta. esti ORB. tu nu vrei sa vezi, nu vrei sa intelegi.

  Mai departe arati iar ca esti prost. chiar daca au rupt votul de la democrati. nu are cum sa duca tot % la comunisti. Intelegi? Matematica ai invatat???? stii ce inseamna redistribuirea?
  Dute ma si mai asculta ceva povesti dea lui tatucu. ca esti total depasit.

 42. MAE a daruit nu1% dar atacindui pe democrati ia intarit pe indecisi sa voteze kom uistii!

 43. Mai Eu facindu-i pe altii prosti tu mai destept nu ai sa arati.

 44. Pt Eu Inafara de matematica tie iti tr si oleaca de logica -dar nu e ,nu mai e.

 45. GRIGORE
  Citeste-l pe C.Tanase si ai sa vezi cine pe cine o atacat.
  Mai mult ca atit, citeste-i editorialul de joi. Da de joi, dupa „revolutie”. sa vezi comentariile unui ziarist „independent” la situatia coibila de dupa „revolutie” fara lideri.

 46. Grigore, hai arata unde logica mea nu se leaga cu realitatea?? Dar sinteti prea spalaciti ca sa duceti un dialog pe fapte.
  Si inainte de ataca, iti e greu sa citesti mesajul meu si a oponentului? Si la urma urmei prost nu am facut pe nimeni.

 47. tot nu vreti sa faceti o retrospectiva a faptelor. Nu vreti sa dati cu capu in adevar. MAE a spus de la inceput, toate fortele de dreapta sa mearga ca o singura forta la vot. A chemat deci dreapta sa fie unita. UNDE a atacat?
  Dar cuiva nu i-a placut sa mearga impreuna. Uite ca abia acum s-au trezit sa se uneasca. Nu e cam tirziu?
  La repetate nu cred ca cei 3 vor lua mai mult. oamenii stiu de ce

 48. Buna ziua Dna Pavlicenco,
  Va cunosc personal si urmaresc de mai multi ani activitatea dvs publica. Nu sunt in RM si am urmarit evenimentele de la Chisinau prin intermediul mass-media, inclusiv manifestatia de astazi. Ca nu avem o Opozitie in RM o stim cu totii. Mai mult, partidele, inclusiv al Dvs care s-au plasat pe spectrul anticomunist spre regret s-au lasat prada ambitiilor personale si nu au putut face front electoral comun intru consolidarea fortele sanatoase din societate, facand in consecinta jocul comunistilor!!!
  Va inteleg frustrarea si impartasec „diagnoza” Dvs referitoare la boala Opozitiei si la meetingul de astazi.
  Totodata, ma intreb nu este oare Opozitia o reflectare a societatii din Moldova?
  Problema fundamentala a Moldovei este ca populatia acestea nu crede in marea sa majoritate in viitorul ei. Evenimentele din ultimile zile sunt confirmarea. Imi pare rau insa cred din ce in ce mai mult ca Moldova va fi reflectarea in prcatica a teoriei „evolutiei naturale” din politologie, adica una de lunga durata si chinuitoare. Ar trebui sa noara cei prezenti ca locurile lor sa fie ocupate de altii mai tineri. Dupa alegerile din 5 aprilie realitatea formata astazi este una: cui nu-i place si a mai ramas pe aci nu are decat sa se plece si el! Dl Pantiru se pare ca a propus recent o initiativa legislativa in Senatul Romaniei pentru „recunosterea” cetateniei si nu a „redobandirii” acestea pentru basarabeni? Spre regret, se pare ca solutia „integrarii individuale” in Europa va fi o reactie fireasca ce va lua amploare in urmatorii ani. De fapt, cei mai buni si mai capabili, au plecat sau vor pleca.
  Eu continui sa cred in viitorul Moldovei, insa spre regret nu este pentru miine. Sa ne ajute Dumnezeu!

 49. Dupa mine ca sa intri in parlament tre sa ai structuri in teritoriu(la sate).Nu sa te bazezi pe un lider care a iesit de multe ori la microfonul 4.Sa nu te bazezi pe fluturasi electorali in timpul electoralei care arata ca o org obsteasca XYZ a facut sondaje si arata ca sansa cea mai mare de a accede in parl dupa kom uisti o are BAE ba NUE (cred ca stiti cine-s astia).Baieti in 2011 o sa aratati ce FORTZA sunteti.
  Succese!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *