MAE cere eliberarea imediata a persoanelor arestate

Mişcarea social-politică „Acţiunea Europeană” îşi exprimă îngrijorarea faţă de acţiunile recente ale organelor de mentinere a ordinii de drept. Acestea ţin de arestarea mai multor membri MAE fără ordin de arest. Din surse demne de încredere, s-a aflat ca reprezentanţii securităţii îi molestează pe reţinuţi fără nici o explicaţie, provocîndu-le traume fizice, psihologice şi nu li se acordă dreptul la asistenţă juridică.

MAE condamnă maltratările şi arestările tuturor cetăţenilor Republicii Moldova (indiferent de identitate etnică sau politică), operate prin diverse metode, inclusiv prin înhăţări de oameni din spitale sau in plina stradă.

MAE solicita punerea imediată în libertate a tinerilor (despre care rudele nu ştiu nimic), înţelegîndu-le revolta firească cu privire la fraudarea buletinelor de vot şi cere pedepsirea poliţiei pentru molestarea protestatarilor.

Mişcarea social-politică „Acţiunea Europeană” va sprijini, în continuare, protestele populaţiei contra rezultatelor alegerilor parlamentare din 5 aprilie a.c., de asemenea, consideră obligatorie cooperarea partidelor de orientare democratică, proeuropeană, pentru a stopa abuzurile Partidului Comunist impotriva societăţii.

Serviciul de presă al MAE

Loading Facebook Comments ...

24 Comments

Add a Comment
 1. extraordinar ca cereti acest lucru.

  promit sa nu va mai critic niciodata 😛
  cu respect,
  Ed

 2. BRAVO!!!
  Va sustinem!

 3. Va rugam mult , insistati cu cererea pentru eliberarea celor arestati.Speram, de acum, sa scape doar cu bataia(ceea ce este o actiune inumana,condamnabila),dar sa nu fie mai rau.Pentru ca stiind mtodele KGB-ului,am putea descoperi crime oribile mai tirziu.Va multumim mult pentru interesul ce-l demonstrati fata de aceste persoane.

 4. Cred ca au fost furate voturi de la partide care nu au ratinguri foarte clar stabilite pentru ca sunt noi ca de ex: MAE, UCM. Sigur ca nu puteau sa faca ca PLDM, PL, AMN sa nu treaca pragul: ar fi fost frauda prea evidenta. Cred ca cel mai mult s-a „imprumutat” de la MAE si UCM. E foarte straniu ca nu a fost vre-un partid care sa fi luat intre 6% si 10%.

 5. Bravo Pavlicenco.
  Acelasi stil:
  MAE isi exprima… MAE condamna… MAE sprijina…

  Cred ca ironia lui Ed a fost inteleasa, da?
  🙂

 6. si cum ai vrea omule sa spuna?

 7. Pentru Oleg Cucoreanu,

  Ma, retardatule, eu nu scriu comunicate de presa, sint oficiale, ale serviciuluid e presa, de ce iti pierzi nervii cu ele sau te enerveaza cumva tema?

 8. Pentru Corector

  Foarte curios punct de vedere cu furtul voturilor. Nici noi, candidatii pe lista MAE, nu am inteles aceste rezultate total ciudate. Cred ca ati gasit cheia prin explicatia adusa.

 9. Pavlicenco,

  ai decazut rau sub raport moral.

  daca eram indiferent fata de ce ar simti familia ta vazand anumite comentarii, aveai sa vezi aici altceva.

  Am facut printre cativa colegi de-ai mei (inteligenti, nu retardati ca si mine) o afirmatie precum ca: Pavlicenco la putere ar fi mult mai periculoasa decat comunistii. Au fost de acord. De ce? Mediteaza.
  P.S. Unde-s 10%-15% despre care MAE declara, cu emiteri masive de saliva, ca le va acumula?

 10. Cucorene, ce ai tu omule?
  Ce dai atit in MAE?
  Mai bine vezi cum se comporta „adevarata” opozitie ce a intrat in Parlament.

  Vezi cum rid de ei in Romania. Cum s-au purtat ca niste „catelusi”.
  Ei au fost TOTAL depasiti de situatie. Ei vor putere dar nu stiu ce sa faca cu ea. Asa mari politicieni dar nu au putut sa isi dea seama de fortele lor si celor ale comunistilor.

  Tu nu vezi ca situatia e coibila? tu nu vezi ca din 7 aprilie nu mai avem opozitie? ca cu tot show-ul cu voturile chiar si cu repetatele, maxim mai rup vreo 2-3%. Dar tot comunistii is majoritari. au inhatat momeala cu renumaratu, care in toate stirle din lume e dat ca si cum Voronin a oferit de buna voie opozitiei.

  Un lucru nu au vrut sa inteleaga cei 3 crai ( care la fel si-au marit considerabil %ele finale), ca sa lupti cu masinaria comunista de sinestatator e un act de sinucidere politica. Acu ei au inteles. Ei s-au compromis. Dupa 7 aprilie, am vazut deja 2 declaratii comune ale celor 3. E prea tirziu.

  Trebuia coalitie PREelectorala contra comunista.
  Ziceati ca MAE nu au un factor uman puternic. Ok, e aici un adevar. Dar 7 aprilie o aratat ca oameni cu o experienta ( cum tot ii numeau adeptii) au fost pur si simplu jucati ca niste copii.

  Si au sa sufere oamenii simpli, oameni ce stau acum prin inchisori si beciuri. Ei chiar naivi au crezut ca in MD poate sa fie o revolutie. Sint oameni nevinovati care au crezut ca au un LEADER. Cine au sa i le intoarca orele pierdute in politie? sanatatea? Ei au crezut in idealuri. Au crezut ca acum e momentul cela, care toti am crezut ca l-am scapat in 91.

  Voi, adeptii schimbarilor cu lideri cu experienta. Analizati tactica tkaciukista, daca mai vreti sa faceti miscari politice. Inscrietiva la scoala Antropologica, studiati un pic geopolitica ca are sa va prinda bine, sa stati mai cu picioarele pe pamint.

  In rest numa bine. Sa le mai spunem si celor de pe twitter, ca s-a terminat revolutia, ca ei tot asteapta actions.

 11. Pentru EU
  Unde mai pui ca au poftit la un expresedinte comunist la tratative, care ii numea „fratilor”…
  Ori cu satana comunista nu duci tratative, daca nu ii recunosti….sau trimiti o delegatie cu mesajul scris si semnat si astepti raspunsul scris si semnat si decizi ce faci mai departe: protestezi pina obtii solutionarea prioritatilor protestatarilor sau ….?
  Si ce vor face, cum vor proceda in caz de alegeri repetate : Vor pastra rindza orgolioasa de mari „presedinti fara alternativa” ori vor compune o lista unica pentru alegeri in care sa fie inclusi oameni competenti, ne corupti si cunoscuti in tara ca si persoane corecte, oneste din toate partidele democrate, care au participat la alegeri…….?

 12. Pt Eu.
  Laso mai moale cu actions a tau.Voi nu vedeti ca am nimerit in cursa kom uistilor?Acum tre de gindit putin cu capul.Timpul(nu ziarul) e impotriva lor.Trebue ca lumea sa afle cine e adevaratul vinovat,cine a dat ordin sa se retraga politia din fata a citorva copii inarmati cu pietre.
  Apropo: de ce numai blogul vostru functioneaza?

 13. Pr Eu.
  ”tu nu vezi ca din 7 aprilie nu mai avem opozitie?”-asta este un vis placut deal vostru.Un singur Om -Sergiu Banari a acumulat mai mult mai mult decit tot partidul vostru.Lamuresc :El a acum-t 0.5% -adica 1/6 din necesarul de voturi -voi 0.9%-adica mai putin de 1/6 .
  Mie RUSHINE sa traiesc into tara cu asa lideri (Rosca ,Bragis,Pavlicenco,Ghimpu,Urechian, Diacov,Mustuc Tarlev care trag inapoi partidele).Mie RUSHINE sa traiesc into tara cu asa politie,cu asa preshedinte care da foc la parlament.
  Bravo lui Chirtoaca si lui Filat care real au luat 15-17% dupa numai vreo 2-3ani de lucru intens.
  MAE nu mai e. -0.9%-RUSHINE-la gunoi.

 14. Pentru Oleg Cucoreanu

  Nici un zis coleg al dumitale nu ma cunoaste. Nu am fost in viata mea de multe ori sef. Dar unde am fost, inclusiv ultimii doi ani la PNL, oamenii au fost si sint multumiti. Impresia despre mine in exterior este gresita si o vehiculeaza in special barbatii slabi si prosti, care se tem de femei neproaste si de caracter. Acesta e cazul meu. Se stie foarte bine ca in Moldova, practic, nu sint barbati-caractere. Asta e si problema mea in politica. E greu sa fii alaturi de barbati-lasi si profitori in politica. Interlocutorii de care spui fac, la sigur, parte, din aceasta categorie. Admirati si Opozitia trecuta in Parlament – e aceeasi poveste. Ii ajunge capul numai la debarcari, insa aici nu e nici doimeniul, nici interesul meu.

  Eu am multi barbati adevarati prieteni. Care nu fac parte din cei slabi, pe care ii duce capul numai la invidie. Sint dura impotriva comunistilor, dar asta nu are nimic de a face cu cei cu care cooperez. Pentru a nu intinde vorba, sa le propui celor neinitiati, pe putin spus, sa stea de vorba cu tinerii penelisti. Sau cu mine, la o intilnire, dupa care ii chiar voi ruga sa posteze ce vor pe blog.

  Fraza „daca eram indiferent fata de ce ar simti familia ta (?) vazand anumite comentarii, aveai sa vezi aici altceva”. Nu stiu de ce e amestecata familia mea aici. Eu am un sot foarte bun, foarte respectat de o lume si care sprijina totul ce fac. La fel e fiica mea. Toti trei am fost eminenti la invatatura, sintem trei doctori in stiinta, fiica e plecata din 2000 din RM, unica problema a noastra a tuturor este regimul antiuman Voronin si cateiii care il servesc. Aici e de gindit – de ce exista atitia catei care servesc un regim antiromanesc si antiuman. Probabil pt ca sint niste neputinciosi, care nu pot face altceva.

  Daca vei dori o lista a prietenilor nostri de familie si barbati prieteni v-o pun la dispozitie, mergeti sa va spuna si ei ce cred despre mine. Dar cu banditii nu am prietenit si nu voi prieteni, fata de ei am toleranta zero.

  S-a intimplat si sa lucrez cu mari prosti. Unul a fost Vasile Vatamanu de la Moldova-pres. Dar Dumnezeu sa-l ierte, ca nu stie pe ce lume traieste. Multe as mai spune, dar nu cred ca se merita.

 15. Pentru grigore

  In ce sens „numai blogul vostru functioneaza?” Intrebati unimedia, dar fotografii totuna nu putem pune.

  Iata ce e postat mai jos in alta ordine de idei:

  Corector

  Cred ca au fost furate voturi de la partide care nu au ratinguri foarte clar stabilite pentru ca sunt noi ca de ex: MAE, UCM. Sigur ca nu puteau sa faca ca PLDM, PL, AMN sa nu treaca pragul: ar fi fost frauda prea evidenta. Cred ca cel mai mult s-a “imprumutat” de la MAE si UCM. E foarte straniu ca nu a fost vre-un partid care sa fi luat intre 6% si 10%.

 16. grigore,
  Esti inverzit dea binelea.
  De aia si avem ce avem. Oamenii nu vor sa vada realitatea. Comunistii au fost la inaltime. Sa stii ca Tkaciuc a jucat de nota 10. Jos palaria. A fraierit un popor, a distrus 2 cladiri si tot ei sint eroi in fata UE.
  Normal ca a fost o cursa, dar un conducator care ar fi vrut sa sa conduca o tara trebuia sa se poarte ca atare, dar nu cum catelusi, dupa cum i-a numit presa romana. Parca spuneati ca Filat are echipa de specialisti? Unde sint strategii si consultantii? Nu era clar ca Voronin e PREA linistit inainte de alegeri? Nu s-a vazut ca e increzator si nu are treaba de opozitie care zicea ca ia in total 70-80%?Sau nu s-a stiut ca Voronin a fost cu 10 zile inainte de alegeri la Moscova??? Oare nu era clar ca a fost incoronat pt inca 4 ani? Un specialist( asa cum ii numiti) trebuia sa porneasca de la premizele astea, in lupta cu dusmanu. Trebuia sa se uneasca. Dar ei trei au declarat ca in cel mai bun caz are sa fie o coalitie postelectorala. Rinza-i mare.
  Zici ca lideri is numa Chirtoaca si Filat. Pai anume Chirtoaca si Filat s-au facut de ris. Stii, Urechean e un nomenclaturist vechi, care greu leaga 2 cuvinte. Dar dupa intilnirea cu Voronin, am inceput sa inteleg ca omul asta asa neghiob, dar lupta cu adevarat impotriva lui Voronin ( deam ca lupta pt idealuri, sau ca are de rezolvat ceva personal cu Voronin, asta e altceva)

  Si acum de Banari. Deci tu recunosti alegerile ca fiind corecte??? Esti cam fatarnic. cind va trebu, %ele is incorecte, si tot cind va treb sa aratati de altii, deja %ele is reale. A iesit cumva Banari sa zica ca alegerile is fraudate, si ca % lui ar fi trebuit sa fie mai mare?

  Referitor la blog, inca o data ai aratat ca toti sint vinovati in afara de voi. Si nu vreti un pic sa deschideti ochii si sa vedeti realitatea.
  Unimedia e responsabil de Blog si de host, ce se vede clar. dar daca zici ca si Unimedia e cu MAE, e clar cu tine.

 17. grigore,
  Mi-o placut ca in comentariul tau ai recunoscut: Acu tre de gindit putin cu capul.
  Deci abia acu? Cind nu-i cap, vai de picioare? sau de spate si fata invinetita de politisti, sau uite ca si de viata unui om….
  E jale. Cei ce au suferit cu adevarat sint cei ce au crezut in lideri. pe care nu ii avem.
  Sau cum a zis Mircea Badea referitor la ce so intimplat. Mor oameni? pai, asta e. Sa traiesti pe lume e periculos. asta e.
  Numai bine.

 18. Multstimatå Doamnå,

  Tot respectul din partea romanilor din Suedia,

  Europa stie despre teroarea din Moldova.

  Ministerele din tårile Scandinave au primit scrisori in care se spune despre DIKTATURÅ intr-o tarå care se aflå la hotare cu UE. Toatå lumea a våzut video, poze cu tineri torturati si båturi cu cruzime.

  SCOATETI COPIII DIN MIINILE CÅLÅILOR!

  Moldovenii de acaså sint sustinuti de cei plecati, nu vå indoiti.

 19. Fraudarea a avut loc in f urmator:Sau aruncat buletine pt cei morti, si sa votat cu mai multe fise(acelasi buletin) pe diferite adrese,in dif sectii. Nu au fost substituite ca e mai greu.Si kiar daca le substutuiau, logic era sa le subs-e pe a partidelor care treceau in par-t. Voturile MAEului au fost dizolvate ca si alui Banari ca si a celorlalti (PSD,PiPiSiDi,UCM,PL,PLDM,AMN) cu vreo 10-15% asa ca %ele is aprox reale.
  „Esti inverzit dea binelea.” nai nimerit mai incearca odata.

 20. Pt Eu
  „dar daca zici ca si Unimedia e cu MAE, e clar cu tine.” -nu mai inteles corect.
  „Comunistii au fost la inaltime. Sa stii ca Tkaciuc a jucat de nota 10. Jos palaria. A fraierit un popor, a distrus 2 cladiri si tot ei sint eroi in fata UE”-nu pe mult timp.Aici partida(de sah) nu sa terminat.Mia placut chiar miscarea liderilor de azi de la Adunare-sa nu mai strigam degeaba JOS! SUS! in strada tre adunate dovezile de fraudare,si a crimelor de ultimele zile si isi va spune cuvintul instanta,(macar cea intern-la).Gatitiva de REPETATE,in cel mai rau caz de ANTICIPATE.
  Iti mai repet:partidele care stiu sa lucreze tre sa mearga singuri la parlamentare.Voi invatativa a lucra si sa aratati in 2011 la locale ce puteti.Dar acum nu va bagati printre picioare,daca nu intelegeti lucruri elementare.

 21. Multumesc si eu pentru ca ati facut aceasta cerere in stil asa categoric, si sper sa aiba ecou cat mai mare in urmatoarele ore sau zile, in caz ca tinerii inocenti sunt inca sub arestul asa zisei politii iesita in afara oricarei forme de control si procedura legala. Cei care urmaresc din occident ce se intampla au fost shocati in ultimele zile cum tinerii au fost ridicati de pe strada de o politie cu o comportare mai mult gangstereasca decat politieneasca. A fost o clare lipsa de procedura legala, de parca s-au gasit in tari mai inapoiate Belarus (totusi poate aici e destul de comparabil), Africa, tarile Arabe, sau din deceniile teribile din ultimol secol in America de Sud, pe vremea huntelor cu orientare de dreapta, adica dictaturile militare din Argentina, El Salvador sau Chile. Ne comfortam mult cu faptul ca macar nu a fost cineva omorat pana acum, dar de fapt asta nu mai este atat de sigur cand vorbim despre cazul lui Valeriu Boboc. Prin oricare mijloace se poate, prin contacte care poate le aveti dvs sau colegii dvs la Ministerul de Interne sau la politie, trebuie subliniat cat mai ferm ca cei din cadrele de politie care zilele astea trateaza in mod corect si dupa proceduri aprobate in constitutie pe cei arestati vor fi bine vazuti mai tarziu, iar cei care fac abuz de putere, se implica in acte de tortura, sau forteaza oamenii sub arest sa semneze declaratii false, acestia vor avea numai de suferit, cu pierederea slujbei sau mai rau. Nu este deloc exclus chiar cei din conducerea partidului PCRM, pentru a-si mentine fatada legitima, sa se spele pe maini de indivizi care abuzeaza fizic sau psihologic pe oricine gasit in stare de arest din cauza intamplarilor in ultimele zile. Va multumim din nou pentru sprijin, toate cele bune si Doamne ajuta.

 22. Grigore,
  Nu cred ca a fost chiar bine gindit miscarea de azi. Mai mult zic ca a fost o consolare pentru cei 3. ( ma intreb ce facea azi Nantoi din PSD in PAMN, dar cred ca stiti raspunsu)
  Dupa logica ta, atunci trebuie sa mearga numa PCRM, pt ca nu ei stiu sa lucreze. – vezi rezultatu ( ca tu dupa acest rezultat ti-ai dat seama cine si cum lucreaza, nu?)
  Am gresit ca esti verde? atunci pl. Tu ai grsit la fel. Eu nu sint din MAE, eu in general NU am votat. Am motivele mele.

 23. Pentru 1%
  si altii

  Sa va spun si eu ceva:

  1. Stiti de ce Pavlicenco este mereu atacata de Pitici?

  2. Stiti cine sunt Piticii ?

  1. Nu exista in Moldova un Om cu o verticalitate mai trainica, cu o minte mai agera, cu o forta de munca mai mare, mai directa si mai luptatoare pentru dreptate, mai mare Dusman pentru Dusmanii POPORULUI! De aceea, Piticii /si barbatii, si femeile/ politici nu o suporta alaturi, pentru ca sunt foarte slabi in comparatie cu D-ei si nu inteleg ca locul ei este in fata, si nu al lor! Dar ei se vor in Fata fara sa o merite!

  2.Care se tem ca nu cumva Pavlicenco sa nimereasca acolo, unde “activeaza” ei in stilul lor mirsav, corupt, lenes si…../tot ce este mai demn de critica/, pentru ca ea este un mare pericol pentru acesti Pitici… le da la moaca si lor asta nu le place!

  Pavlicenco le da la toti la moaca, inclusiv Voronin si aliatii lor. Ea lupta pe forte proprii, si nu poate altfel, dechit sa fie o carte deschisa si sa nu imble cu …..linguselile!

  Cine isi doreste o asa “catastrofa” alaturi ?

  Numai cei puternici ca ea sau cei mai slabi, care inteleg valoarea adevarata a acestei Doamne cu caracter de fier si uneori mai putin comod. Asestea chiar se tem sa nu cumva sa o piarda din preajma, pentru ca ar pierde o sursa foarte importanta de pregatire profesionala multilaterala!

  Piticilor! Curaj! Nu va TEMETI de EA! Fara Frica!

  Fara Frica – Bun Mesaj!

  Dle Filat, ce credeti personal despre acest mesaj? Recunoasteti superioritatea multilaterala a d.Pavlicenco sau NU? Lamuriti odata aceste lucruri in nume propriu! Doar stiti destul de bine ca Pavlicenco este o forta, ca pina la moarte va lupta contra comunistilor si a raufacatorilor din aceasta tara!

  Daca aveti obraz si sunteti Barbat adevarat al neamului, care pretindeti mult sa aduceti binele acestui popor, DVS ajunghind la putere, dezlegati acest nod!

  Spuneti-va curajos parerea despre aceasta DOAMNA si nu lasati sa fie ponegrita pe nedrept de niste Pitici si catelusii lor! Cu atit mai mult de persoane care scriu tot felul de aberatii, fara sa o cunoasca si infectatii fiind de omizile comuniste sa-i strice imaginea!

  Abia astept sa vad, daca sunteti asa cum spuneti, luptator pentru dreptate sau…si DVS …Pitic!

  Numai raspunsul DVS /oricare ar fi/ ma va face sa va inteleg, totusi, odata si odata…

  Pentru mine pina acum inca sunteti ….”tiomnaia losadka” si nu am incredere in DVS!

  Parerea unui simplu cetacean conteaza pentru DVS sau…..
  Daca da, atunci raspundeti la aceasta postare a mea!
  Voi insista sa va expuneti parerea pina o veti face !
  Pe toate blogurile posibile si ori de chite ori voi avea ocazia: public sau face 2 face !
  Numai expunerea Dvs. la persoana Pavlicenco ma poate face sa-mi schimb opinia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *