Fiul lui Voronin are cetatenie romana..?

Pe cercul de discutii [Reintregirea_Romaniei] vizitatorii scriu ca VORONIN (FIUL) ar avea cetatenie romana.

Asociatia „21 Decembrie” din Romania, la mitingul de la TNB, a anuntat ca fiul lui Voronin are demult si cetatenie romana si astfel este printre detinatorii de mari imprumuturi la BANCOREX – ce au falimentat banca… Apoi a infiintat mai multe afaceri in Romania… Astfel, Asociatia a depus sesizare la Parchet, cerind anchetare si confiscari…

In continuare, plasam un material din:

Jurnal de Chisianu Online, Sâmbătă, 11 aprilie 2009, 19:08

19:08 // “Adevărul”: Fiul lui Voronin s-a îmbogăţit vânzând zahăr în România

Între 1993 şi 1995 Oleg Voronin a importat în ţara noastră milioane de tone de zahăr. Oleg Voronin a avut două firme în ţara noastră, pe care le-a abandonat lăsându-le cu datorii către statul român. Acum este cel mai bogat om din Republica Moldova, scrie ziarul “Adevărul” de la Bucureşti.Prima firmă deschisă în România de Oleg Voronin a fost la Vaslui, Kaolin Impex. Anul înfiinţării a fost 1993. Avea 31 de ani, iar tatăl său tocmai fusese ales copreşedinte al Comitetului organizatoric al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova.


Coincidenţă sau nu, tot în 1993 Oleg Voronin a făcut primul milion de dolari. În 1995 şi-a mai deschis o firmă la Iaşi, MSI Trading SRL. Dacă prima firmă a fost radiată de statul român, cea de-a doua a fost abandonată în favoarea unui alt cetăţean moldovean.

Ţeparul de ieri, omul de afaceri de azi


SC Kaolin Impex, firma deschisă în 1993, avea ca obiect de activitate comerţul cu ridicata al produselor alimentare. Prin acestea, fiul preşedintelui Moldovei a obţinut profituri uriaşe intermediind tranzacţii cu zahăr de pe piata ex-sovietică. Cu sediul într-un apartament, firma avea ca obiect de activitate comerţul cu produse alimentare.

Din datele obţinute de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, firma a fost abandonată, Oleg Voronin necatadicsind ca ani de zile să depună vreun bilanţ contabil. Din aceste motive, dar şi pentru că nu şi-a achitat datorii la stat, în valoare de aproape 50.000 de lei, firma a fost radiată.

Oleg Voronin reuşise să obţină chiar şi un credit de la Bancorex, credit pe care nu l-a mai achitat. Acum, fiul lui Vladimir Voronin este un important om de afaceri în domeniul finanţelor, construcţiilor şi transporturilor.„Am auzit de Oleg, dar nu l-am văzut“


Cea de-a doua firmă deschisă în România a fost MSI Trading, cu sediul în Iaşi. Înfiinţată în 1995, firma are acelaşi obiect de activitate ca şi Kaolin Impex: comerţul cu produse alimentare. Prin această firmă, Oleg Voronin a avut, la un moment dat, în Iaşi şapte depozite angro, prin care îşi vindea uriaşele cantităţi de zahăr din Cuba sau din Ucraina.

După ce tatăl său a devenit preşedinte al Republicii Moldova, în 2001, Oleg a lăsat firma unui concetăţean, Antoci Ivan Evgheni (46 de ani), din Ungheni. Nici acesta nu mai este în România.

Un reprezentant al firmei MSI Trading a declarat ieri pentru “Adevărul” că “Antoci a lucrat până în 1999, când a făcut o livrare de 110.000 de lei către o altă firmă şi nu şi-a primit banii. Eu nu l-am văzut pe Oleg, dar Antoci e tot de acolo, de la ei, din Moldova”.

„Prinţul“ Oleg, fiul „imperialist“ al unui tată comunist


Oleg Voronin declara pentru revista „VIP“ că modelul său politic este tatăl său, comunistul Vladimir Voronin. Însă, dacă tatăl său este un comunist de tip vechi, sovietic, Oleg, zis “Prinţul”, trăieşte după modelul imperialismului înfierat de preşedintele ţării.

Oleg Voronin este cel mai bogat om din Republica Moldova, profitând, ca într-un regim dictatorial, de puterea tatălui său.


În timpul celor două mandate ale lui Vladimir Voronin, Oleg a fost acuzat de presa moldovenească de faptul că a concentrat în mâinile sale aproape toată industria zahărului, afacerile cu cereale, cele din domeniul bancar, ale asigurărilor, construcţiilor, businessului imobiliar şi turistic şi transporturi.


La banca sa, FinComBank, şi-au descis conturi cele mai importante instituţii ale statului. În construcţii primeşte cele mai mari contracte tot de la stat, chiar şi de la Preşedinţie.

Iubeşte maşinile de lux

A copilărit în actuala republică separatistă Transnistria, la bunici. Şcoala generală a făcut-o la Ungheni, la graniţa cu România, dar susţine că vorbeşte mai bine limba rusă.

A absolvit Facultatea de Viticultură şi Pedologie, dar s-a dedicat afacerilor. Marele hobby al “Prinţului” constă în colecţionarea  de maşini scumpe.

Presa moldovenească scrie că în colecţia lui Oleg Voronin se regăsesc autoturisme Maybach, Toyota Land Cruiser, Mercedes 600, un jeep Hummer, dar şi două motociclete japoneze.

Loading Facebook Comments ...

3 Comments

Add a Comment
  1. PE DRACU FIUL LU VORONI TRBUIE SPANZURAT CU TAICASO LA UN LOC……CUM A AJUN FIUL LUI VORONI SA AIBE JUMATE DE TARA???

  2. citi ani are fiul lui voronin?intreb pe semnatarul articolului rog raspuns . intreb deoarece BANCOREX a disparut de cel putin 15ani din piata .

  3. Vanea, nu sint subsemnatu dar uite ce scrie in text:

    Anul înfiinţării a fost 1993. Avea 31 de ani,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *