Mi-a ramas in biroul din Parlament ce mi-a trebuit cel mai mult – interpelarile si fotografii despre vechiul Bucuresti

Astazi am fost la biroul meu din Parlament. Mi-am luat din birou mapele – foarte multe si grele – cu interpelari si fotografiile, ale vechiului Bucuresti, facute dintr-un calendar al Rompres (acum Agerpres) si harta Romaniei Mari. Am vazut acolo un dezastru, cred ca numai un comando specializat putea sa faca atita distrugere. Este un scenariu al Puterii comuniste antinationale, antipopulare, antireformatoare, antieuropene, antiNATO, antiromanesti.

Si pentru ca nu putem plasa foto deoarece www.unimedia.md are probleme, portalul ne-a oferit o solutie provizorie. Vedeti foto aici:

http://unimedia.md/sys/img/news/12.04.09/pavlicenco1.jpg

http://unimedia.md/sys/img/news/12.04.09/pavlicenco2.jpg

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

39 Comments

Add a Comment
 1. o sa postez pana maine linkul daca il mai stergeti http://www.youtube.com/watch?v=YbCPYSNLiSo

 2. asta e realitatea amara Dn Pavlicenco.

  R.M a devenit cel mai sarac si comunist stat din Europa.

  Sa ne vedem cu bine maine in Piata…..

  JOS DRAGONUL ROSU

 3. Bravo Pavlicenco, bravo. Oricum coruptia sta la baza acestor rele, nu?

 4. Hai ma Oleg, voi tot nu vreti sa deschideti ochii si sa vedeti ce se intimpla in jur.
  Esti ca si Tanase din ziaru lui de azi, tara ard da baba se piaptana.
  tu ai vazut ce fac comunistii? vezi cine ii apara? mordele lor ai vazut? si is patani de 16-25 ani. asta e viitorul moldovei?? nu ti-i strasnic ce va fi cu copii tai crescind printre asa indivizi??

  Fiti uniti, nu cauta dusmani acolo unde ei nu sint. Mai bine vezi ce fac liderii de opozitie, ca manifestantii nu stiu. Nu stiu cinei lideru si cum sa mai cearfa dreptate.

 5. Pentru Oleg Cucoreanu

  Da, coruptia sta la baza tuturor plingerilor pe baza carora am facut mape de interpelari. Voi, insa, umblati ori cu paiele in cap, ori cu socotelile dubioase in buzunar…

 6. D-na Pavlicenco, multi dintre moldoveni ar vrea mai intai sa aiba ce sa dea, apoi sa nu dea.
  Cum comentati asta?

 7. Pentru mxg

  Nu comentez, pentru ca nu-mi dau seama despre ce e vorba.

 8. Pt Gicu

  Da, RM a devenit cel mai sarac si comunist stat din Europa.

  Ne vedem miine in Piata… Apropiati-va.

 9. Dna Vitalia , cuvintele dvs suna patetic, ati fost in piata pe 7 aprilie, ati vazut cine au intrat in parlament, ati vazut cine distrugea bunul statului, chiar sa faceti asa declaratii…nu va e rusine, cind sunt sumedenie de inregistrari video, cum tinerii si oameni in virsta care nu aveau bunu simt, furau din sedii fotolii, calculatoare si tot ce nimerea sub miina.

  Repet nu fac parte din nici o formatiune, nu imi place sa vad cum niste mincinosi ca voi isi bat joc de popor, spuneti direct ca faceti jocu comunsitilor, si nu duceti lumea in eroare si la lupta ca apoi sa va faceti eroi cu medalii pe seama altora.

  LUME trezitiva ca astia vor sa va distruga!!! Ei nu sunt ai nostri. Astia sunt coruptii si mincinosii.

  PS: Si ca sa nu spuneti ca-s mincinos uitativa linkul, ca proba, in care LUNGU ANDREI ARUNCA cu pietre in semafor.

  http://www.mypicx.com/04092009/07_april_2009/

  Iar dvs ati decalrat ca baietii dvs nu au aruncat cu pietre.
  Acu o sa vedem cine spune minciuni eu sau dvs.

 10. Pt un roman

  De ce sa sterg linkul? Eu insami am pus pe blog mai multe lucruri de astea ce imi plac foarte mult. Daca dumneata consideri ca am sters ceva, e numai dintr-o greseala regretabila.

 11. Rep. Moldova mai saraca va fi daca vom mai distruge ce avem si vom face dezordine, ma refer la edificii si bunuri ale statului.

  Daca aveti ceva cu Voronin, nu va place el, trebuia sa-l schimbati, adica sa va uniti ca sa-l dati jos prin alegeri, asta ar fi fost exercitiu democratic, dar nu prin manifestari, in care jumate protesteaza iar jumate distrug, si apoi sa spuneti ca nu voi ati fost. RUSINE!

  Daca toti sunteti asa de curajosi ar fi trebuit la Voronin acasa sa mergeti si sa ii spargeti geamurile. Dar ma intreb daca de 8 ani nimeni nu sa apucat sa o faca, atunci in concluzie nimeni nu doreste acest lucru, atunci de ce va mai scremati, ma scuzati pentru vorba, sa demonstrati ca sunteti nu stiu cum, tot cu ei sunteti doar ca faceti circ de prost gust. RUSINE PAVLICENCO

  Cred ca ar trebui sa fiti trasa la raspundere pentru instigare la dezordine.

 12. Pt Alex

  R.Moldova este saraca din cauza coruptiei mari operate de conducerea comunista a statului.

  Pe Voronin il poate scoate si lumea nemultumita de regim. Cititi preambului la Declaratia de Independenta a SUA, scrisa de Thomas jefferson.

  RUSINE sa le fie celor care servesc, in diferite forme, regimul antinational comunist.

  Noi nu ocupam de spargerea geamurilor. Daca aveti asemenea experienta, de ce sa o lasati sa se uzeze?

  Kstati – casa lui Voronin e pazita, vedeti sa nu patiti ceva cind mergeti sa-i spargeti geamurile. Insa mi se pare ca e mutat in hectarul din capitala primit de Oleg Voronin abuziv pe timpul Primarului Iordan. RUSINE pentru asemenea coruptie. Avem un regim comunist inslatalt de nesimtiti.

  Si eu „cred ca ar trebui sa fiu trasa la raspundere pentru instigare la dezordine”. Astept cu mare placere sa fiu arestata, vad ca asta puneti la cale, nu? Cutezati, baieti, ce mai asteptati?

 13. Pentru Alex

  Vad ca o sa ramineti azi fara masa tot postind prostii pe blogul meu. Toata lumea a vazut ca au intrat oameni in Parlament, m-au filmat, sper, si pe mine si chiar le multumesc, sper sa va trebuiasca inregistrarile video.

  Dar poate ca imi veti raspunde – de ce ati permis, fiind insusi regimul comunist, sa nu fie aparat blocul Parlamentului? De ce ati scos politia? De ce ati permis sa se fure fotolii, calculatoare si totul ce nimerea sub miina?

  M-am uitat la foto, eu nu vad nici un Andrei Lungu. Il voi intreba daca se recunaoste. dar nu incercati, de exemplu, sa echivalati semaforul cu obiectivele de stat, atacate prin scenariul Puterii.

 14. Dna Pavlicenco! Dvs. inca nu ati inteles nimic? filea Banditul, kirtoga Vagabondul si serafica cu Burtica au hamait in fata Presedintiei, au hamait, dar cind au vazut ca dementii arunca cu pietre in Presedintie, s-au retras invocind motivul non-violentii in piata. Apoi au declarat ca nu poarta raspundere de tot ce se intimpla in orgia aia de la Presedintie si Parlament. Apoi, ies la protv si se indigneaza de mizeria produsa, ca, azi sa citim noutatea ca filea Banditul si-a retras solicitarea de organizare mine in Piata a meeting-ului, iar kirtoga Nulitatea sa declare, mine demonstratia este sanctionata de ANONIMI!!!!!!!

  Chiar nu Va pute a lasitate?

 15. Dna pavlicenco!!!!! Stiti ce conversatie am auzit eu azi, cind am fost sa-mi vad biroul? Va spun! O functionara al Aparatului aproape cu lacrimi in ochi, s-a apropiat de politisti si i-a intrebat. Cum? Cum a fost posibil? Cum voi ati dat voie? Si stiti ce a spus un politist enervat pe fata la intrebare? Acolo cu pietre arunca nepotul meu.

  Iata Dvs. raspuns la intrebarea prosteasca de altfel, pe care ati pus-o!- ,,ce ati permis, fiind insusi regimul comunist, sa nu fie aparat blocul Parlamentului? De ce ati scos politia? De ce ati permis sa se fure fotolii, calculatoare si totul ce nimerea sub miina?”

 16. Pentru Marcu

  Eu vad ca nu va nimeresc in nici un fel.

  Eu nu am dat nici un raspuns prostesc. Zilele trecute Filat spunea ca politia nu si-a facut datoria sa apere blocul Presedintiei. Iar eu am spus unui vizitator al blogului, obraznic, in opinia mea, care imi imputa mie atacul Parlamentului, ,,de ce ati permis, fiind insusi regimul comunist, sa nu fie aparat blocul Parlamentului? De ce ati scos politia? De ce ati permis sa se fure fotolii, calculatoare si totul ce nimerea sub miina?” Unde vedeti aici prostie? In general, ce punct de vedere exprimati, ca nu mai inteleg nimic. A apara obiectivele statului nu inseamna a impusca sau a agresa oameni. Voi ce credeti ca trebuia facut?

  Eu cred ca actele de vandalism le-a pus la cale Puterea comunista. Filat a rezervat spatiul din PMAN, nu spatiul intre Parlament si Presedintie. Nu vad ce raspundere poarta ei pentru comandoul pus sa distruga Presedintia si Parlamentul.

 17. Dna Vitalia ori sunteti grea la cap, ori sunteti cu totul dusa cu pluta, eu ma intreb ce are semaforu? Cind e un bun a societatii, instalat din impozitele platite de noi, anplasat pentru a ne deplasa comod si a asigura ordinea circulatiei.

  Asa ca halal de dvs, sunteti o cicaioasa, mincati cicat cu polonicu si tot degeaba.
  MA scuzati pentru exprimare dar chiar nu va inteleg, v-am explicat nu incercati sa va ascuneti dupa cuvinte sau actiunile altora, spuneti direct ce aveti de spus de dvs, dar nu va ascundeti dupa spatele alotra, ca stim noi cine sunteti deja e de inteles ca doar sa vrb, ca pe 7 aprilie sa vazut intentia dvs si ce puteti(NIMIC), doar dezastru sa aduceti in societate, ca si FILAT, sa va luati de miina si sa mergeti miine la protest poate va vor aresta intr-un final si nu va vor da drumu pentru mult timp, pina se va instaura o democratie ca apoi sa va dea drumu sa vedeti civilizatie, dar nu haos pe care il provocati si cu care veniti in fata lumii.

  RUSINE ca discreditati democratia si valorile nationale, discreditati valorile morale si etice. SUnteti o persoana fara scrupule si mila, o persoana careia nu ii pasa de parintele care retraieste de fiul sau fica care a fost in piata si nu s-a intors de citeva zile. O sa iesiti in strada si doar la microfon o sa vrb, porfitind de aceste momente, dar in real nu ati intreprins nimic pentru a evita un astfel de incident, rusine sa va fie.

  Asa ca microfonu in miini si la micat cicat cu polonicu! (ma scuzati de limbaj dar deja sunt cu totul enervat de prostia si prostitutia care o promovati, sunteti o lasa, nu meritati ordinul ROMANIEI pentru ca ati lasat sa se intimple un asa haos, care a adus doar rau si pagube, noi poporul vom suferi din uram acestor actiuni, iar dvs tot la calculator veti sta si bucura ca v-ati postat un nou articol de cicat, ma scuzati…)

 18. Pt Daniel

  Foarte trist si adevarat clip…

 19. Pt Alex

  Pentru ca eu m-am saturat sa polemizez cu minti nebune, plasez o postare de la un roman din SUA.

  Mircea Popescu

  Doamna Pavlicenco,
  Deoarece pledati pentru continuarea protestelor, si sunt de acord, as vrea sa va impartasesc din experienta mea de fost participant la fenomenul Piata Universitatii.

  Cred ca si in cazul Chisinaului revolutionar este util ca un inceput de organizare a demonstratiilor care altfel se vor pierde.

  Exemplul Pietii Universitatii

  Organizarea unei Piete a Universitatii, cu oratori, oameni politici, scriitori, ziaristi, allti oameni de vaza ai “cetatii”, artisti va aduna populatia venita sa-i auda pe viu pe politicieni, va schimba viziunea violentei si va deschide minti, va demonstra unitatea tuturor claselor sociale, va schimba mentalitati.

  Cine a trait acest fenomen si l-a inteles poate spune cat de mult a insemnat pentru romani.

  Sigur, ca din cauza ca televiziunea era subordonata FSN-ului, adevaratul spirit al Pietii Universitatii n-a putut fi “sorbit”, simtit de majoritatea romanilor din restul tarii.

  S-ar putea ca in Basarabia sa se organizeze noi alegeri, poate acum, poate daca nu va fi ales noul presedinte dupa trei incercari.

  Acum Voronin joaca pocker cu opozitia si, evident, este mai versat. Foloseste cacealmaua cu interventia in forta, imposibila, din motive pe care le-am mai explicat, adica daca trage impotriva propriului popor, inclusiv Rusia se va detasa, comunismul va fi scos in afara legii, iar cei care au comandat si executat genocidul ajung pe bancile justitiei. Apoi, trage de timp deoarece spera ca intre cei trei lideri sa inceapa frictiunile, si pentru ca acestia sa se izoleze de alte partide sau miscari devenind mai vulnerabili.

  In cazul in care Chisinaul realizeaza un fenomen si un spirit “Piata Universitatii” coroborat cu transmisii TV in toata tara, Voronin pierde, iar sansele sa mai castige detasat la noile alegeri sunt minimale.

  Castiga cei care vor sustine si se vor implica in aceasta actiune. Si tot aici, liderii opozitiei devin cunoscuti.

  Experienta a demonstrat ca efectul maxim al Pietii Universitatii, “spatiu liber de comunism” incepea cam dupa ce oamenii veneau de la serviciu si tinea vreo 4 ore. Pana la o suta de mii de oameni au ajuns sa se stranga, iar influenta a fost enorma.

  Ii indemn pe cei care citesc acest mesaj, sa propuna prietenilor lor care se afla dincolo de “noul zid al Berlinului” ridicat pe Prut de comunisti si acolitii lor sa se organizeze in acest fel. Nu trebuie re-inventata roata, ea exista si trebuie doar folosita ca sa striveasca opresiunea.

  Mircea Popescu
  California

 20. Pt Alex

  Din partea unui alt vizitator al blogului

  6 aprilie 2009

  Dna Pavlicenco,
  Cei care vor sa obtina ilegal puterea, intrucit au fraudat alegerile (prin introducerea cca 200 mii buletine, fapt partial recunoscut de observatorul CSI Zatuln) si invinuiesc de fascism fiinte nevinovate, au savirsit o crima impotriva umanitatii.

  Solutii:

  a) Probarea acestei ilegalitati, alegeri repetate, excluderea PCRM din cursa, atragerea capilor la raspundere de un tribunal international, interzicerea comunismului de Parlamentul legal constituit, ori;
  b) participarea in alegeri repeate numai in front comun si numai dupa excluderea tuturor posibilitailor de fraudare. Asta presupune excluderea oricaror ambitii de pina la 5 aprilie 2009. Declararea regimului comunist in afara legii, adoptarea Legii lustratiei, excluderea din functii publice a tuturor care au colaborat cu infractorii.

  Drept calauza poate servi Declaraţia de la Praga privind Conştiinţa europeană şi comunismul, a carei text as vrea sa il expun.

  3 iunie 2008, Praga, Senatul Parlamentului Republicii Cehe

  Cu gândul la un viitor demn şi democratic al patriei noastre europene,

  •întrucât societăţile care neglijează trecutul, nu au viitor,
  •întrucât Europa nu va fi unită decât dacă este capabilă de a-şi unifica istoria, de a recunoaşte comunismul şi nazismul ca şi moştenire comună şi de a realiza o dezbatere corectă şi completă despre toate crimele totalitare ale secolului trecut,
  •întrucât ideologia comunistă este direct responsabilă pentru crimele comise împotriva umanităţii,
  •întrucât o conştinţă înrădăcinată în trecutul comunist este o povară grea pentru viitorul Europei şi pentru copiii noştri,
  •întrucât aprecierile diferite privind trecutul comunist tot mai pot să rupă Europa în „Est” şi „Vest”,
  •întrucât integrarea europeană a fost un răspuns direct la războaiele şi violenţa provocate de sistemele totalitare ale continentului,
  •întrucât conştientizarea crimelor împotriva umanităţii comise de regimurile comuniste pe tot continentul trebuie să lumineze toate minţile europene la fel ca cea a crimelor regimului nazist,
  •întrucât există similitudini substanţiale între nazism şi comunism în privinţa caracterului lor oribil şi groaznic şi a crimelor lor împortiva umanităţii,
  •întrucât crimele comunismului încă trebuiesc apreciate şi judecate atât din punct de vedere legal, moral şi politic, cât şi din punct de vedere istoric,
  •întrucât crimele au fost justificate în numele teoriei luptei de clasă şi al principiului dictaturii „proletariatului”, utilizând teroarea ca o metodă pentru păstrarea dictaturii,
  •întrucât ideologia comunistă a fost folosită în mâinile ridicătorilor de imperii în Europa şi în Asia ca şi unealtă pentru a-şi atinge obiectivele lor expansioniste,
  •întrucât mulţi făptaşi care au comis crime în numele comunismului nu au fost nici acum chemaţi în instanţă şi victimele lor nu au fost încă recompensate,
  •întrucât furnizând informaţii obiective cuprinzătoare despre trecutul totalitar comunist care să conducă la o înţelegere şi dezbatere mai profundă este o condiţie necesară pentru o intergare viitoare stabilă a tuturor naţiunilor europene,
  •întrucât reconcilierea finală a tuturor popoarelor europene nu este posibilă fără un efort concentrat şi profund depus pentru stabilirea adevărului şi restaurarea memoriei,
  •întrucât trecutul comunist al Europei trebuie tratat în tot amănuntul atât academic, cât şi în faţa publicului larg, şi generaţiile viitoare trebuie să aibă la dispoziţie accesul la informaţiile despre comunism,
  •întrucât în diferite părţi ale globului au supravieţuit numai câteva regimuri totalitare comuniste, dar acestea totuşi controlează în jur de o cincime a populaţiei lumii, şi ţinând morţiş în continuare la putere comit crime şi impun un preţ ridicat pentru bunăstarea popoarelor lor,
  •întrucât în multe ţări partidele comuniste, chiar dacă nu se află la putere, nu s-au delimitat public de crimele regimurilor comuniste şi nici nu le-au condamnat,
  •întrucât Praga este unul din locurile care au trăit atât sub supremaţia nazismului, cât şi sub cea a comunsmului,
  •crezând că milioanele de victime ale comunismului şi familiile lor au dreptul la dreptate, simpatie, înţelegere şi recunoaşterea suferinţelor lor în acelaş mod în care victimele nazismului au fost recunoscute moral şi politic,

  noi, participanţii Conferinţei de la Praga cu titlul „Conştiinţa europeană şi comunismul”,

  •având în vedere rezoluţia Parlamentului European din 12 mai 2005, la cea de-a 60-a aniversare a sfârşitului celui de-al doilea război mondial în Europa pe 8 mai 1945,
  •având în vedere Rezoluţia nr. 1481 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei din 26 ianuarie 2006,
  •având în vedere rezoluţia Congresului al XVI-lea al PPE din 5 februarie 2004, care solicită crearea unui corp de experţi independent pentru adunarea şi aprecierea informaţiilor privind violarea drepturilor omului sub comunismul totalitar şi urgentează înfiinţarea unui muzeu memorial al victimelor comunismului,
  •având în vedere rezoluţiile privind crimele comuniste adoptate de un număr de parlamente naţionale,
  •având în vedere experienţa Comisiei pentru Adevăr şi Reconciliere din Africa de Sud,
  •având în vedere experienţa Institutelor Memoriei şi monumentelor comemorative din Polonia, Germania, Slovacia, Republica Cehă, Statele Uniteşi a muzeurilor ocupaţiei din Lituania, Letonia şi Estonia,
  •având în vedere prezidenţia actuală şi următoare a UE şi a Consiliului Europei,
  •având în vedere faptul că 2009 este a 20-a aniversare a prăbuşirii comunismului în Europa Centrală şi de Est, cât şi a masacrului din piaţa Tienanmen din Beijing,

  cerem:

  1.realizarea înţelegerii paneuropene a faptului că regimele naziste şi cele comuniste totalitare trebuiesc judecate fiecare după teribilul lor merit de a fi distructive prin politica lor de a aplica sistematic forme extreme de teroare, oprimând toate libertăţile civile şi ale omului, pornind războaie agresive şi, ca parte inseparabilă a ideologiei lor, exterminând şi deportând întregi naţiuni şi grupuri de populaţie, şi ca atare ele trebuiesc considerate ca fiind cele mai mari dezastre care au vătămat secolul XX,
  2.recunoaşterea faptului că multe crime comise în numele comunismului trebuiesc considerate crime împotriva umanităţii spre a servi ca şi avertisment generaţiilor următoare, la fel cum crimele naziste au fost apreciate de către Tribunalul din Nurnberg,
  3.formularea unui punct de vedere comun privind crimele regimurilor totalitare, printre care şi regimurile comuniste, şi realizarea conştientizării paneuropene a crimelor comuniste cu scopul de a preciza clar o atitudine comună faţă de crimele regimurilor comuniste,
  4.introducerea unei legislaţii care să permită curţilor de justiţie să judece şi să condamne autorii crimelor comuniste şi să recompensenze victimele comunismului,
  5.asigurarea principiului tratamentului egal şi al nediscriminării pentru victimele tuturor regimurilor totalitare,
  6.presiune europeană şi internaţională pentru condamnarea efectivă a crimele comuniste din trecut şi pentru luptă eficientă împotriva crimelor comuniste actuale,
  7.recunoaşterea comunismului ca şi parte integrantă şi oribilă a istoriei comune a Europei,
  8.acceptarea responsabilităţii paneuropene pentru crimele comise de către comunism,
  9.fixarea zilei de 23 august, ziua semnării Pactului Hitler-Stalin, cunoscut ca şi Pactul Molotov-Ribbentrop, ca şi ziua comemorativă a victimelor regimurilor totalitare naziste şi comuniste deopotrivă, în acelaşi mod, cum Europa îşi aminteşte de victimele holocaustului în 27 ianuarie,
  10.atitudine responsabilă din partea parlamentelor naţionale în ceea ce priveşte recunoaşterea crimelor comuniste ca fiind crime împotriva umanităţii, ceea ce conduce la legislaţie adecvată şi la monitorizarea parlamentară a acestei legislaţii,
  11.dezbatere publică reală despre utilizarea comercială şi politică a simbolurilor comuniste în mod abuziv,
  12.continuarea audierilor Comisiei Europene cu privire la victimele regimurilor totalitare, cu scopul de a compila o comunicare a Comisiei,
  13.înfiinţarea în statele europene care au fost conduse de regimuri comuniste totalitare a unor comisii formate din experţi independenţi cu sarcina de a aduna şi a evalua informaţiile despre violarea drepturilor omului sub regimurile comuniste totalitare la nivel naţional cu scopul de a colabora strâns cu comisia de experţi al Consiliului Europei,
  14.asigurarea unui cadru legal internaţional clar privind accesul liber şi neîngrădit la arhivele care conţin informaţiile legate de crimele comunismului,
  15.înfiinţarea Institutului European al Memoriei şi Conştiinţei care să fie deopotrivă A) un institut european de cercetare pentru studiul totalitarismului, care să deruleze programe ştiinţifice şi educaţionale şi să asigure suport pentru munca în reţea a institutelor naţionale de cercetare specializate în tema experienţei totalitare, B) un muzeu/monument comemorativ paneuropean al victimelor tuturor regimurilor totalitare cu obiectivul de a păstra memoria victimelor acestor regime şi de a conştientiza crimele comise,
  16.organizarea unei conferinţe internaţionale despre crimele comise de regimurile comuniste totalitare cu participarea reprezentanţilor guvernelor, parlamentelor, vieţii academice, a experţilor şi ONG-urilor, urmând ca rezultatele să primească o publicitate largă peste tot în lume,
  17.unificarea şi revizia generală a cărţilor de istorie europene astfel încât copii să poată învăţa şi să fie avertizaţi despre comunism şi crimele sale la fel cum au fost învăţaţi să aprecieze crimele naziste,
  18.o dezbatere paneuropeană vastă şi completă despre istoria şi moştenirea comunistă,
  19.comemorarea comună în anul viitor a celei de a 20-a aniversări a căderii Zidului Berlinului şi a masacrului din Piaţa Tienanmen.

  Noi, participanţii la Conferinţa de la Praga cu titlul „Conştiinţa europeană şi comunismul” ne adresăm tuturor popoarelor Europei, tuturor instituţiilor politice europene, inclusiv guvernelor, parlamentelor naţionale, Parlamentului European, Comisiei Europene, Consiliului Europei şi altor corpuri internaşionale importante, şi facem apel să îmbrăţişeze ideile şi apelurile stipulate în această Declaraţie de la Praga şi să le implementeze în măsuri şi politici practice.

 21. 🙂

  Asta e si mai si, ce sa simtim? cum unii tineri isi sparg capu intimplator?

  Fiti realista, daca era intentia de revolutie sau rasturanre a puterii atunci se protesta si lua cu asalt Guvernul care e organ functionale pina la numirea noului Parlament, plus si Ministerul de interne care asigura ordinea publica. Asa ca nu ma convingeti dvs.

  Asa proteste nu vor mai fi, iar dvs stiti asta, doar ca doriti sa o vaceti pe eroul.

  Lasativa de politica si plecati in Romania, ca aici deja totul e pierdut. Sfatul meu.

 22. Pt Aleks

  Acum eu inteleg si mai bine minciuna.

  Iata aici este fotgrafia din fata a tinarului despre care dumneata spui ca e Andrei Lungu.

  http://www.unimedia.md/?mod=news&id=10282

  Viziteaza si te vei convinge de asta. Sint dintre tinerii presupusi ca au fost amnistiati de Voronin si trimisi in misiune…

 23. Aproape ca ma alatur la cuvintele lui Alex! Nu ati raspuns la comentariul meu despre puturoasa treime: filea Banditul, kirtoga Vagabondul si serafica cu Burtica!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Vreti sa spune-ti, vreti sa crede-ti ca ei au sa va azvirle ciolanul? chiar sunte-ti asa de naiva?

  a inputa mie? – nimeni inca nu va inputat nimic! dar, ce ati asteptat de la poletistii care aparau acele cladiri? asa si nu ati raspuns! sa dea in nepot, copil? si lasati va rog vakhanalia asta liberasta! precum ca Voronin nu a asigurat paza cladirilor!!!!!!!!!!!!! cum credeti, citi din Chisinau ar fi iesit in strada daca s-ar fi aflat ca, Voronin a dat comanda INAINTE? dar citi din Tara? razboi civil?????????? eu eram gata sa ies cu bita in mina impotriva nimernicilor care au pus o cirpa treculora a Tsyganiei! in schimbul Drapelului Tarii mele -MOLDOVA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! greata de asa nume ca MOLDOVA inca nu va este?
  dar citi inca ar mai fi iesit in strada? vreti razboi civil? va asumati raspunderea? hai o data Lasilor! spuneti!!!! noi suntem gata!

 24. Inca o zi a trecut si nici un lider din cei trei PL, PLDM, AMN nu isi asuma sa organizeze proteste. De ce???
  O parte din raspuns s-a vazut pe chipul lui Filat la intilnirea cu Voronin. El a ramas ferplex. el nu s-a asteptat. si el are dreptate, nu el a organizat asa ceva. el e prea slab sa ridice masele pentru idealuri.

  Nu avem dreapta. Haideti sa recunoastem. Toti vor sa lupte dar numai aparte. PLDM a arendat PAMN numai pt ei dar de organizat proteste nu vor.

  Nu ati vrut sa fiti uniti inainte de alegeri, pai acu, cind sintem intro perioada cea mai sensibila din ultimii 15 ani, PL, PLDM, AMN ar fi trebuit sa fie cei ce string in jurul lor toate fortele pentru a rasturna mafia de voronin. Dar ce avem?? Unde sint cei atit strigau ca voteaza stejarul? unde e stejarul??

  Unirea fortelor democrate

 25. imi pare rau, dar dvs. asa si nimic nu ati inteles, sau nu ati vrut sa intelegeti! asa si va trebuie! iata asa a fost compromisa cauza liberala si in genere a opozitiei din Moldova! de fosti nomenclaturisti, actuali lasi si tradatori! nu incercati sa va lingusiti pe linga treinea nemernica! ei ciolan nu au sa va azvirle.

 26. pentru Eu

  am scris deja. filea banditul a retras solicitarea de organizare a protestelor din PAMN! iar kirtoga Nulitatea a sanctionat adunare a ANONIMILOR!!!!! nu-ti pute a LASITATE??? a IMPOTENTA???

  in Sfinta Duminica ma ii priveam pe puturoasa treime la in profunzime, filea era distrus. la ce ginduri mai poate sa aduca fizioroja lui?

 27. Dna Pavlicenco, recunosc ca am polemizat cu Dvoastra si cu cei ce au sustinut MAE (din pacate doar pe forumuri, pentru ca am traversat oceanul in cautarea lbertatii, dar nu am reusit sa ma deplasez 900 km pina la ambasada RM d’aici ). Am facut-o doar din convingere si pina la alegeri.
  Eu cred ca nu este timp de pierdut cu unii dupa „alegeri” cu discutii sterile cu ce ar fi fost necesar da facut anterior. Deoarece inima imi plinge si sint restrins in timp, pentru ca pe aici se obisnuieste sa se munceasca, vreau sa va povestesc ce cred persoanele din spatiul ex-socialist.

  Chiar si presa de aici a dedicat o jumate de pagina evenimentelor, desi populatia care nu provine din Europa nu face distinctie intre Moldova si Maldive, insa pe noi noine asociaza cu romanii, iar despre romani toti stiu si au o atitudine mai mult decit pozitiva cu ei.

  Moldovenii la inceput au fost total dezinteresati, acum vad ca ma cauta zilnic pentru informatii, nu vreau sa jugnesc pe nimeni.

  Cu un cunoscut roman am discutat pina pe la 3 noaptea, si am ajuns la concluzia – daca nu va fi miscarea sustinuta in piata de un numar considerabil de oameni, nu va fi nici un rezultat, 15 mii e putin 50-70 mii poate fi suficient. Cu ce nu am fost de acord, cu propunerea sa de actiuni radicale, pe care poporul sau le-a intreprins in ’89. In acest moment cred ca vor da dovada de un exces de zel, care poate avea urmari imprevizibile, parerea mea intima si subiectiva.

  Ucraineanul ma intilnit cu cuvintul „Soboleznovania”, desi a zis ca la ei maidanul nu le-a adus nimic bun, iar dupa ce i-am explicat putin situatia reala (deoarece concluziile sale se bazau pe programul ORT Odnako) mi-a spus ca va face drum la ambasada, pentru a renunta la cetatenia tarii sale, dar ce vor face altii ii priveste.

  Bielorusul, fara sa aduc vorba despre ceva mi-a zis ca e 100% falsificare. Pe ce se bazeaza aceasta concluzie, pe faptul ca realitatea din Moldova e leita cu cea din Bielorusia (atitudinea de popor, de drapel, de opozitie etc), iar scenariul de asemenea a fost gatit din afara (intrebati prezidentu ce a cautat la Moskva). Lukasenko e prezident pe viata, iar opozitia nu mai iese in strada, deoarece poporul e „multumit” de viata pe care o duce si multe alte lucruri. Un lucru socant este ca feciorul sau vrea sa-si vada bunica si prietena sa, insa ii este frica ca va fi retinut si dus in armata. A zis ca daca copilul nu vrea sa-si vada patria, aceasta tara nu poate fi numita patrie. Iar banilor care urma sa ii cheltuie pe calatorie, de altfel obtinuti prin propria munca, le-a gasit deja intrebuintare, isi ia o motocicleta.

  Tare imi este frica daca nu vom invata pe greselile altora, iar scenariul odios va fi dus pina la capat. Nu stiu ce credeti Dvoastra despre cele relatate, dar eu ma simt in libertate aici si am multe optiuni, pe cind cei de acasa au o singura solutie. Voi urmari atent ce va urma.

 28. Pentru 6 aprilie 2009

  Mersi pentru aceste relatari. Noi mergem miine in piata sa urmarim ce va fi. Nu am organizat nimic. Noi nu credem ca nu trebuie sa fim acolo. Inteleg – regimul poate face orice. Ne poate impusca. Dar intuitia imi spune ca nu se poate sa nu fim alaturi de oamenii ce s-au saturat de regim. Totusi, nu-mi vine a crede ca vor trage in oameni… Dar miza RM intre UE si Rusia ramine si ramine…

 29. Pt Marcu

  Noi ne facem datoria in fata oamenilor care cer unirea fortelor democratice. Nu vor – asta e. Dar noi incercam si vom spune apoi ca am incercat, dar nu s-a vrut. Asta e.

  Noua nu ne trebuie nici os, nici ciolan – sa fie clar. Nu avem nevoie de ministere, de alte chestii, cum isi imagineaza nu stiu cine. Noi sintem interesati de politica generala – sa facem ireversibil cursul spre UE! Bacanalele sint organziate de regimul comunist. Voronin nu a asigurat paza cladirilor! Idealurile tale strimbe sint „o cirpa a Tsyganiei!”

 30. Acum citesc stirile, inclusiv site-uri rusesti, dar vad ca deja au inceput arestarile nu doar a tinerilor, dar si a persoanelor incomode, ce dau dovada, ca criminalii nu sint atit de prosti cum arata, demascind intentiile de viitor – Natalia Morari (pentru a invinui occidentul), Gabriel Stati (pentru a-si sustine bunastarea materiala), Sergiu Mocanu (pentru a arata ce pote pati un tradator). Ce mai are de gind „Eminenta Cenusie”, pot sa banuiesc, dar nu cred ca au posibilitatea de sine statator sa mearga impotriva reprezentativelor mase populare, desi sint in agonie si vor sa puna capat cit mai repede situatiei, cunoscind bine ce ii asteapta in acest caz.
  Sint aproape convins ca vor face apel la organismele internationale (pentru a incerca actiuni similare celor din 4 aprilie, alta data trista), pe linga care ar fi urgent necesar sa se faca lobby, un mare ajutor il pot acorda in acest demers fratii nostri. Aceasta ar fi unica posibilitate de rezolvare pasnica, in caz contrar e vorba despre extrema necesitate si exista o singura solutie. Nici un popor nu reusit sa-si indeplineasca idealurile fara a actiona hotarit in situatii de limita. Drepturile exista atita timp cit lupti pentru ele, desi buneii au trait in alte vremuri, ei obisnuind sa spuna ca capul plecat sabia nu taie.
  Curaj.

 31. Noi ne facem datoria in fata oamenilor care cer unirea fortelor democratice.- Я плакать! Nu vor – asta e. – pina aici a mars ostasul MAE!!! Dar noi incercam si vom spune apoi ca am incercat, dar nu s-a vrut. – pling!!!!! de ris!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sunte-ti jalnici, voi, opozitia!!!!!! Asta e.- exact!

  anume, Dna Pavlicenco, ca nu a mele idealuri sunt o cyrpa a tsyganiei (rumyniei)!!!!! azi voi nimernicilor organizati proteste in fata TVM, de acord, este a comisilor, dar prin asta excitati publicul. si nu a mele idealuri sunt strimbe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  viriti asta in cap!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ale voastre, ale tsyganilor sunt puturoase!!!!!!!!!!!!!!!!

  faceti o deosebire intre natsionalitatea de rom si felul de a fi tsygan! asa si nu va-ti dat cu parerea despre pingarirea Drapelului Moldovei cu schimbarea lui cu cirpa tsyganiei! vreti sa faci-ti vreo declaratie in aceasta privinta? hai, cu cine sunte-ti? cu Moldova sau tsygania? ave-ti curajul. Caci s-a vazut proful asta de tancuri de sosele Petrenco sau naiba il mai stie, ca e petrenco sau petrencu?

  ma bucur, sincer, ca asa elemente extremiste ca dvs. nu au nimerit in Parlamentul Moldovei!!! la gunoi cu voi!!!

 32. am mai spus-o si pe alte forumuri si mai repet:
  nu avem ce astepta nici din partea tarfei numite UE, nici cu atat mai mult din partea SUA, marilor puteri ii convin micile dictaturi, asa e mai simplu sa manipulezi si sa mulgi (DIVIDE ET IMPERA) totul depinde acum numai de noi insine…

 33. Doamna Pavlicenco, o mare rugaminte!
  Nu va pierdeti timpul si energia cu instigatori care din pacate apar deja peste tot…

 34. Pentru Mia

  Cred ca aveti dreptate.

 35. eu nu inteleg ce atata tetavura pentru pietre aruncate si geamuri sparte !!!

  CE ATATA GALCEAVA PE ACEASTA TEMA ?

  Pai eu sa fiu un tanar din Rep. Moldova si sa stiu ca nu pot iesi din tara IN NICI-O DIRECTIE fara sa imi trebuiasca viza (si de multe ori se refuza!!! marea majortiate sunt refuzate, doar sa fii foarte bogat si sa arati contul in banca de zeci de mii de euro, si atunci te lasa, pentru ca stiu ca te intorci inapoi, sau oricum ai cu ce bani sa stai si sa ii cheltui in UE, etc)
  sa fiu un tanar cum ziceam care nu are nici un loc de munca in Rep. Moldova, care chiar daca prinde un loc de munca sa am un salariu de mizerie care nu imi permite sa imi cumpar casa, masina si sa fac o familie,
  credeti ca CHIAR ESTE DE ACUZAT UN ASEMENEA TANAR CA IA O PIATRA IN MANA SI ARUNCA CU EA ?

  OARE ASTA ESTE CRIMA ? ASTA E VIOLENTA ?

  DE CE NU VORBIM DE ADEVARATA VIOLENTA ?

  ADEVARATA VIOLENTA este furtul viitorului oamenilor de catre comunisti !!!

  ADEVARATA VIOLENTA este saracia crasa in care zac sute de mii si sute de mii de oameni din Rep. Moldova !!! CAND AJUNGI LA PIATA SI NU ITI RAMAN BANI SA CUMPERI DESTULA MANCARE SANATOASA PENTRU COPII, CAND NU AI BANI SA AI APA CALDA SI SA SPELI COPII DECI MINIMUL SA FIE MANCATI SI INGRIJITI NU POTI SA O FACI PENTRU CA NU TE LASA. ….. SARACIA ! este o violenta cu mult mai mare decat o piatra aruncata!

  ADEVARATA VIOLENTA este cand nu poti sa protestezi fata de abuzurile, coruptia, furturile, crimele, arestarile, confiscarile, cenzurarile facute de comunisti !!!! CAND DAI SA SCRII UN COMENTARIU PE FORUM SI ESTI ARESTAT DE COMUNISTI SI TI SE CONFICA CALCULATORUL, SI ESTI TRIMIS IN PUSCARIE este o violenta cu mult mai mare decat o piatra aruncata !

  ADEVARATA VIOLENTA este cand ti se baga minciuni pe gat ca adevar, ca „limba moldoveneasca” este alta limba decat romana (desi sunt perfect identice), ca Rusia e de fapt tara mama, ca limba rusa este o limba internationala (este vorbita doar de rusi si rusofoni din ex URSS), ca se doreste reunificarea cu transnistria (niciodata nu se va intampla acest lucru VA GARANTEZ), ca Armata Va Rusa este pacificatoare (dar ei au facut ca disputa sa se transforme in razboi civil dand ARME CETATENILOR RUSI din tranistria), ca Romania distruge statalitatea Rep. Moldova (desi Rusia a facuto FIZIC, FAPTE DOMNILOR!!!! cand Romania a fost PRIMA TARA DIN LUME care va recunoscut independenta) ! MINCIUNILE CARE SUNT VARSTATE PE GAT este o violenta cu mult mai mare decat o piatra aruncata !

  ca au aruncat pietre??? FOARTE BINE !
  SA SE EXPRIME !
  ZECI DE ANI DE SUPRIMARE A ADEVARULUI !
  DE SUPRIMARE A IDENTITATII NATIONALE !
  DE SUPRIMARE A IDENTITATII EUROPENE !
  DE SUPRIMARE A IDENTITATII UMANE !
  SI CREDETI CA TREBUIE SA FIE TOTUL PASNIC ???

  NIMIC MAI FALS !

  Daca ar fi ca demonstrantii sa arunce CU ACEIASI VIOLENTA CARE AU PRIMIT TOATA VIATA atunci nici nu ar mai sta in picioare cladirea Parlamentului si Presedintiei Rep. Moldova !!!!

  Nu mai vreau sa aud critici ca vai ce aruncat piatra!!!
  VIOLENTA ADEVARATA LA NIVEL COLECTIV, VIOLENTA IN MASA ESTE FACUTA DE COMUNISTI IMPOTRIVA PROPRIULUI POPOR !
  Daca durerea de a fi sarac, de a nu fi liber ar avea voce, precum durerea fizica (de masea, de oase) atunci TOATA TARA AR FI DOAR UN VUIET !

  Sa ne trezim la realitate domnilor.

 36. Pentru 1%
  si altii

  Sa va spun si eu ceva:

  1. Stiti de ce Pavlicenco este mereu atacata de Pitici?

  2. Stiti cine sunt Piticii ?

  1. Nu exista in Moldova un Om cu o verticalitate mai trainica, cu o minte mai agera, cu o forta de munca mai mare, mai directa si mai luptatoare pentru dreptate, mai mare Dusman pentru Dusmanii POPORULUI! De aceea, Piticii /si barbatii, si femeile/ politici nu o suporta alaturi, pentru ca sunt foarte slabi in comparatie cu D-ei si nu inteleg ca locul ei este in fata, si nu al lor! Dar ei se vor in Fata fara sa o merite!

  2.Care se tem ca nu cumva Pavlicenco sa nimereasca acolo, unde “activeaza” ei in stilul lor mirsav, corupt, lenes si…../tot ce este mai demn de critica/, pentru ca ea este un mare pericol pentru acesti Pitici… le da la moaca si lor asta nu le place!

  Pavlicenco le da la toti la moaca, inclusiv Voronin si aliatii lor. Ea lupta pe forte proprii, si nu poate altfel, dechit sa fie o carte deschisa si sa nu imble cu …..linguselile!

  Cine isi doreste o asa “catastrofa” alaturi ?

  Numai cei puternici ca ea sau cei mai slabi, care inteleg valoarea adevarata a acestei Doamne cu caracter de fier si uneori mai putin comod. Asestea chiar se tem sa nu cumva sa o piarda din preajma, pentru ca ar pierde o sursa foarte importanta de pregatire profesionala multilaterala!

  Piticilor! Curaj! Nu va TEMETI de EA! Fara Frica!

  Fara Frica – Bun Mesaj!

  Dle Filat, ce credeti personal despre acest mesaj? Recunoasteti superioritatea multilaterala a d.Pavlicenco sau NU? Lamuriti odata aceste lucruri in nume propriu! Doar stiti destul de bine ca Pavlicenco este o forta, ca pina la moarte va lupta contra comunistilor si a raufacatorilor din aceasta tara!

  Daca aveti obraz si sunteti Barbat adevarat al neamului, care pretindeti mult sa aduceti binele acestui popor, DVS ajunghind la putere, dezlegati acest nod!

  Spuneti-va curajos parerea despre aceasta DOAMNA si nu lasati sa fie ponegrita pe nedrept de niste Pitici si catelusii lor! Cu atit mai mult de persoane care scriu tot felul de aberatii, fara sa o cunoasca si infectatii fiind de omizile comuniste sa-i strice imaginea!

  Abia astept sa vad, daca sunteti asa cum spuneti, luptator pentru dreptate sau…si DVS …Pitic!

  Numai raspunsul DVS /oricare ar fi/ ma va face sa va inteleg, totusi, odata si odata…

  Pentru mine pina acum inca sunteti ….”tiomnaia losadka” si nu am incredere in DVS!

  Parerea unui simplu cetacean conteaza pentru DVS sau…..
  Daca da, atunci raspundeti la aceasta postare a mea!
  Voi insista sa va expuneti parerea pina o veti face !
  Pe toate blogurile posibile si ori de chite ori voi avea ocazia: public sau face 2 face !
  Numai expunerea Dvs. la persoana Pavlicenco ma poate face sa-mi schimb opinia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *