Toti trei lideri dezamagesc…

Din pacate, toti trei lideri ai PL, PLDM si AMN dezamagesc. Tinerii iesiti la proteste au sperat sa fie dirijati de conducatorii celor trei partide, PL, PLDM si AMN, care, insa, nici ei nu preiau mersul protestului, nici altora nu le dau voie. Au negociat cu comunistii – ce sa negociezi cu ei? Au condamnat actiunile tinerilor, de parca nu erau comunistii pentru asta… Din pacate, cele trei partide nu au lideri cu curaj si monopolizeaza microfonul, dar nu sint in stare sa duca lucrurile pina la obtinerea victoriei impotriva comunismului. Nu vor ca lumea sa mearga spre Radioteleviziune sa ceara oglindirea evenimentelor. Nu cer deblocarea accesului spre Chisinu, blocat pe toate directiile. Nu spun clar ca nu isi vor ridica mandatele de deputat – singura posibilitate reala de a nu fi legitimat acest Parlament si de a deschide calea spre alegeri repetate, mai putin trucate, printr-o Opozitie unita, ca sa ajunga sa observe orice sectie de votare si sa nu permita fraudarea. Este slaba aceasta opozitie, ridicata in slavi de atita lume, de presa aservita lor si care, probabil, are in spate grupuri de presiune ce nu-i permit sa fie explicita si in privinta relatiilor cu Romania si a luptei pentru valorile nationale si romanism. Imi pare rau sa spun aceste lucruri, dar cei trei lideri sint o mare dezamagire, dind dovada de o aroganta si de un exclusivism in momentele cind trebuie fermitate, pentru ca miine poate fi tirziu. Si nu vor sa colaboreze cu conducatorii celorlalte partide. Pacat.

Ieri am fost constant in piata si am urmarit evenimentele. Am tinut mult si am reusit sa vorbesc de doua ori de la microfonul din Piata Marii Adunari Nationale ca sa spun ca Partidul Comunistilor este ilegal inregistrat de Ministerul Justitiei. Pentru ca, fiind scoase in afara legii partidele de sorginte comunista dupa puciul din 1991 si proclamarea Independentei R.Moldova, hotarirea Prezidiului Parlamentului RM, din 1993, de repunere in lege a acestor partide, nu a fost publicata in Actele Oficiale, adica nu a intrat in vigoare.

Am spus, astfel, ca in alegerile repetate, Ministerul Justitiei ar trebui sa aplice starea de jure si sa nu includa PCRM in lista partidelor admise la alegeri, deci, sa nu figureze in buletinul de vot. Am facut, ca deputat, toate demersurile la Procuratura, la Centrul de combatere a coruptiei si la Ministerul Justitiei, dar am primit raspunsuri formale, evazive.

Am mai spus ca PL, PLDM si AMN nu trebuie sa-si ridice mandatele, doar astfel acest Parlament urmind sa nu fie recunoscut, sa nu se constituie si sa fie alegeri repetate. Din pacate, insa, seara  Mihai Ghimpu, spunea ca Opozitia nu va vota in Parlament un Presedinte de RM comunist, pentru ca, iata, cica, la CEC s-a stabilit ca are PCRM „numai” 60, si nu 61 de mandate. Oare asta e obiectivul ori alegeri repetate la care sa nu participe PCRM sau, daca asta nu se va putea, sa fie o oportunitate de a contracara fraudele masive in cadrul lor?

Am spus ca am colectat in acest Parlament, sub dominatie comunista, si 26 de semnaturi pentru modificarea art.13 din Constitutie. Daca semnau deputatii PPCD, ai lui Dumitru Braghis, Serafim Urechean(u), Veaceslav Untila, de la AMN, acest document de demnitate nationala, initiativa legislativa putea fi depusa la Curtea Constitutionala. Sa vedem citi deputati vor semna in alte Parlamente… Daca documentul ajungea

Seara, impreuna cu societatea civila, am semnat un Apel adoptat de catre manifestanti in care am cerut acces la Radioteleviziunea (ne)publica, nerecunoasterea alegerilor, fixarea alegerilor repetate, nearestarea tinerilor si incetarea oricaror dosare penale impotriva lor. Nu am semnat toti cei trei lideri sau reprezentanti ai PL, PLDM sau AMN. Cel putin, membri ai grupului care am redactat textul cu revendicari nu aveau claritate ce fac cele trei partide care se comporta arogant, cu lasitate si neclaritate pentru toti. Oamenii nu sint multumiti.

Astazi protestele vor continua si va trebui obtinut accesul la Radioteleviziune si deblocarea accesului spre Chisinau, pe toate directiile.

Vitalia Pavlicenco,

deputat, ex-presedinte al PNL, numarul 2 pe lista Miscarii Actiunea Europeana

Loading Facebook Comments ...

81 Comments

Add a Comment
 1. D-na Pavlicenco,
  PL, PLDM, AMN au nevoie de sustinere morala acuma ca nici odata.
  Ei sunt intr-o situatie foarte deplorabila deoarce comunistii au intors bumerangul impotriva lor.
  Tot acest haos creat va fi pus in circa lor.
  Va rog frumos macar Dvs. nu aruncati cu gunoi in ei.
  Mai putine emotii D-na Pavlicenco si totul va fi OK. 😉

 2. Pt Zubic

  Nu inteleg deloc ce aveti in vedere. PL, PLDM si AMN sint de neinteles – parca preiau conducerea protestelor, parca nu. De ce? Sint fricosi, lasi sau nu au tarie morala si umana? Noi am fost in piata din prima seara, am scandat alaturi de toti. Ieri am fost alaturi de cei care au vandalizat cum au vrut. Am urmarit, ca de oprit nimeni nu putea. Am fost si in piata si am spus de ilegatitatea comunistilor si de necesitatea ca PL, PLDM si AMN sa nu ridice mandatele de deputat si sa invalideze, astfel, Parlamentul. Ca doar nimeni nu mai vrea patru ani de dominatie comunista. Nu a spus Filat ca merge pina la capat? De ce a abandonat in timp ce are autorizatie pentru actiuni in piata si pina la doborirea comunismului. Unde e lozinca Moldova fara Voronin, Moldova fara comunism? Sa o preluam noi? O preluam, pe linga lozinca noastra Moldova fara coruptie.

  Apoi, seara, iar am vorbit impotriva comunistilor. Apoi am acceptat sa intram intr-un comitet, dar acolo trebuiau sa intre mai multi, din mai multe partide. Iar Chirtoaca, Filat si Urecheanu negociaza… Ba cu Guvernul, ba intre ei… Azi am fost in piata sa tinem protestele, am tinut, am vorbit de doua ori d ela megafon, am vorbit cu lumea. Dupa care a venit Chirtoaca si ii indeamna pe toti sa plece acasa. Pai cum se poate asa? Trebuie alegeri repetate fara comunisti. Cine sint, totusi, ei? Despre ce fel de gunoi spuneti – eu nu am atacat pe nimeni, dar nu pot raspunde intrebarii oamenilor unde e Opozitia, unde sint liderii PL, PLDM si AMN?

 3. Pai luati D-stra conducerea protestelor, doar comunistii v-au furat 10-11 % din voturi (conform declaratiilor ca MAE va obtine 11-12%)!. E usor a condamna pe altii cind D-stra, si tot MAE a facut jocul comunistilor in aceasta companie electorala. MAE -Rusine Nationala ! Si cum se zice prin Patria-Mama acum face-ti „ciocul mic!”

 4. D-na Pavlicenco UN PIC DE DECENTA ! nu inteleg cum aveti TUPEUL sa acuzati pe cei trei lideri ca nu stiu ce fac?!!!
  Eu in locul dv daca nu pot sa pun ceva de folos as tace din gura ca 0,1% ala nu prea va da dreptul la multe! DIMPOTRIVA!

 5. Ceea ce s-a petrecut ieri, s-a petrecut doar din cauza la persoanele din opozitie si cele ca tine care agresau gloata de copii prosti, dupa care anunta ca ei nu mai pot controla multimea agitata si nu poarta raspundere pentru consecintele grave cauzate de actiunile lor barbare. Deci nu PCRM e inafara legii ci toate animalele ca tine care au incintat pe ce ce s-au adunat. Trebuiti toti judecati, inchisi la puscarie si acolo violati de trei ori pe zi ca sa va vina mintea la cap prostilor, si in viitor sa purtati responsabilitate de faptele pe care le faceti. Risurilor!!!

 6. Unde e revolutia de care tot zice o lume intreaga???
  Oamenii au venit in PMAN pentru o schimbare.
  Dar acolo ii asteapta o neclaritate in actiuni. Nimeni nu stie ce sa ceara.
  Jos comunistii si atit. Haideti sa fim seriosi, liderii opozitiei trebuie sa fie mai consecventi.
  Sa enumere 2,3 puncte si sa ceara indeplinirea lor.
  Ceva de genul.
  – timp de emisie la TRM
  – Anularea rezultatelor , revizuirea listelor a votantilor si o data concreta pentru un nou scrutin
  – Desmintirea informatiei si investigarea fortelor cine a instigat ieri la dezordine.

  Asta ca un inceput. Macar sa stie oamenii pentru ce lupta.
  Ca daca liderii intre ei nu pot sa se inteleaga ce sa ceara, apoi o gramada de oameni ce sa zica.

 7. Stalinus, cred ca tu ar trebui sa ai decenta si sa vb cu mai mult respect chiar si cu cineva cu a carei opinii nu esti de acord.

 8. Dumneavoastra dezamagiti f tare, dna Pavlicenco. Nu mai atacati atita liderii, semanati din ce in ce m mult cu Rosca. Ce obtineti cu povestile astea cu nepublicarea in Acte Oficiale a pcrm, asta e o constatare despre un matrapazlic de-al comunistilor, dar ei au milioane de chestii mult mai grave. Iar ce fac zilele astea e apogeul. Luati-va de comunisti, nu de liberali.

 9. Doamna Pavlicenco,
  Sunt de aceeasi parere. Din pacate Basarabia nu a avut niciodata parte de lideri carismatici, viteji, care sa se jertfeasca in numele natiunii si viitorului. Doar profitori ticalosi, lasi. Desi ma aflu departe , am urmarit cu atentie evolutia evenimentelor la Chisinau. Am urmarit pe Yutube si intalmirea de astazi a lui Voronin cu liderii celor trei partide. Mi s-a facut rusie de ceea ce am vazut si auzit. Evident, astfel de lideri nu vor reusi niciodata sa rezolve problemele. Am vazut niste lasi, care se desolidarizau de tineri si pe care-i interesa doar pielea proprie. Erau dominati de Voronin si Lupu. E trist…

 10. Госпожа Павличенко, Вы не разочаровали нас. Напротив! Как всегда, вели себя мужественно, не прятались в кусты и, главное, показали знание ленинской теории революции. Молодежь оценила Ваши выступления.

  Было неловко смотреть на „переговоры” трех лидеров с Ворониным. Никакого достоинства. Филат себя вел, как нашкодивший щенок. Тоже мне мужчина! Лидеры называются. Побросали детей в самый ответственный момент, они, мол, тут ни при чем. Просто мимо проходили. Этот день показал, who is who.

 11. Pentru Pavlicenco

  Doamna Pavlicenco din cauza persoanelor ca dumneavoastra care sunteti ca TOMA NECREDINCIOSU, nu ati vrut sa credeti ca nu ajungeti in Parlament, ati oferit voturi comunistilor ci acum indrazniti sa faceti reclamatii deacestea….unde este repectul si sprijinul dumneazastra daca sunteti in Politician adevarat si stie ce sa faca in asemenea situatii…Procedati ca un LASH fugiti Din Fata Dreptatii – rusine!!!!! cum ati vazut ca nu ati intrat in parlament deja aruncati cu pietre in oponentii care vau facut anterior parlamentar!!!!Rusine sa va fie!!!

 12. Felicitari Doamna Pavlicenco.Pozitia Dumneavoastra este una deosebit de patriotica si corecta fata de romanii majoritari din Basarabia. Este timpul sa scapati nu numai de comunisti ci de cizma ruseasca, care a tinut acest teritoriu de la razboi inacoace in prostie , in ignoranta, in subdezvoltare, in interzicerea folosirii limbei materne, a scrierii cu caractere chirilice si a cinstirii limbii pe care avorbit-o si Marele Stefan cel Mare asa cum o vorbeau toti Moldovenii la acea vreme. Cred ca autoritatile comuniste vor fi in mare dificultate daca manifestatile vor deveni PASNICE. Trebuie atrasi in cursa , pentru ca acesti comunisti fug ca dracul de tamaie de democratie.Protestatarii trebuie sa treaca la forme de protest democratice si sa ceara autoritatilor respectarea drepturilor omului. Refuzul drepturilor de catre autoritatile comuniste pot atrage televiziuni si ziaristi din lumea din occident. Filmati evenimentele si trimiteti-le peste granita. Tinerii sa spuna ce vor pentru ca mediatizarea sa fie profunda si corecta fata de abuzurile comunistilor. Cereti libertate pentru functionarea unor televiziuni private. Dar conditia trebuie sa fie pasnica pentru ca provocarea sa vina de la autoritatile comuniste in stilul lor nedemocratic. Va asteptam la UNIRE si bineinteles in marea familie Uniunii Europene. Reusita va sta numai si numai in stiinta voastra de a stapani regula jocului democratic .Mult succes.

 13. Nu mai frecati atita rigichea „Verde” pentru Filat, care este un las fricos. S-a desolidarizat de oamenii de buna credinta, care au venit acolo si au nimerit sa fie arestati…
  De ce marii Filat, Chirtoaca si Urecheanu nu au adunat macar catre aceste proteste partidele de dreapta, sa fie uniti si sa poata gestiona situatia sau sa dea dovada ca nu sunt egoisti ? In alegeri au mers fara sa se uneasca! Au luat un rahat !
  Filat a spus la televizoare ca va face proteste, in caz de frauda. A spus ca va merge pina la capat! Asa este ?
  Unde este capatul lui ? Mai ramase 10 metri! A Pasat si a sters-o din gara si a doua zi nici nu a venit aproape toata ziua, marele erou!
  Ridichea „verde” a lui Filat sa invinetit, s-a fistegit si s-a imputit!
  Sa vedem daca isi va ridica mandatul sau nu !
  „Bravo” lideri ! Ati obtinut un .hicat !

 14. Da cine mai este si doamna acesta in politica, nu in vorbe ci in fapte reusite?

 15. Doamna Pavlicenco, din pura incapatanare si capriciu personal a-ti participat la alegeri daurindu`le practic un procent comunistilor. nu criticati opozitia ci ajutati`i.
  atunci cand vor avea probleme cu militia si ei si familiile lor dmv veti tacea ca pestele in apa./
  nu avem nevoie de asa fel de eroi
  si nu mai strigati la difuzor UNIRE….nu inrautatiti situatia

 16. 🙂

  Intr-un comentariu a unei persoane, cineva intreba de ce dns Vitalia nu vreti sa recunoasteti ca ati gresit, ca ati spus minciuni ca luati 10% si acu sinteti penibila si invinuiti de minciuna pe AMN. 🙂

  E foarte nostima si hazlie discutia data, dar va dau un sfat celor ce viziteaza acest site pavlicenco.md, nu mai vizitati situl, ca nu merita, ca PAVLICENCO VITALIA nu e persoana care sa recunoasca cind greseste, nu e persoana sa recunoasca ceva si sa isi ceara scuze, e persoana care stie sa ridice oamenii in slavi precum ca iar sustine iar apoi sa ii faca de cicat, rahat, … . Asa ca nu va pierdeti timpul cu o persoana care a trimis tinerii la protest sa isi rupa capul in fata parlamentului, pe cind ea statea in fata guvernului la microfon, caci are boala microfonului ei mai mult nimic nu ii trebuie, caci un om normal politic care apreciaza munca oamenilor ar fi mers in fata parlamentului si ar fi incercat sa opreasca tinerii de la un esec fatal, de la o insasi crima, de aici concluzia ca nu era interesata de acest lucru si de fapt iata o persoana careia ii trebuie varsare de singe a tinerilor dna Vitalia pentru a cistiga un fotoliu. HO HO

  Logica protestului de pe data de 7 aprilie, cind a fost devastata Resedinta Presedintelui in care insasi Presedintele Voronin nu se afla si sediu Parlamentului care este nefunctional din cauza ca nu a fost numit si adoptat prin decizia CEC si a Curtii Constitutionale noul legislativ, este ca unii timpiti care au vrut fotolii mor de ciuda ca nu vor avea fotolii si au instigat oameni platiti ca sa faca dintr-un protest pasnic un haos cu distrugerea bunului statului. M-am mirat cum de au avut rabdare comunistii sa nu aplice gloante si arme pentru a proteja aceste edificii, care conform legii este prevazut ca orice atac asupra institutiilor statului, care sunt bunuri create pe banii nostri, sunt aparate de forta de ordine si in caz de atac au dreptu de a aplica armele din dotare. Iar cei care 100 de anarhisti care au distrus si furat bunuri, au distrus imaginea tineretului care nu poarta nici o vina, care erau constienti de consecintele care pot urma si aveau cultura.

  In concluzie, canaliile care au distrus edificiile date nu destul ca au provocat haos ci si au stirbit imaginea tineretului.

  RUSINE Dna Vitalia RUSINE sa va fie, ati spus minciuni in campanie, spuneti si acu, si mereu o sa povestiti povesti, asa ca sper din tot sufletu sa va cadoneze cineva un microfon ca sa nu duceti lipsa de el unde nu va veti afla.

 17. Pentru Veronica

  Ca sa preiei, trebuia mai intii aflat daca PLDM si-a retras autorizatia pentru Piata, pentru ca o rezervase pina la 20 aprilie. Apoi, sa depui alta cerere, dupa care sa cauti sistem de amplificare, apoi sa pregateasca oamenii, vorbitorii, echipele de securitate contra provocatorilor, apa, energia electrica, nu ne vor da de la Guvern, doar… Nu e simplu. De trei zile nu e clar daca cine si-a asumat piata merge mai departe si pina la sfirsit, cum a promis, ori s-a retras. Asa ca e simplu de spus, mai greu e de facut. Noi, MAE, consideram ca trebuie pichetata radioteleviziunea (ne)publica, insa oameni din piata (stim ai cui sint), au spus ca sintem provocatori, desi am obtinut autorizarea pentru a merge spre Radioteleviziune din PAMN. Vom vedea ce vom face miine. Pentru ca de ce liderii necomunisti s-au dat la o parte de protestatri – eu cred pentru ca sint framintati de o dilema – intre a-si asuma raspunderea pentru o situatie pe care nu o poti controla in totalitate si a dezamagi, prin neluarea raspunderii, pe oameni, si a pierde electoratul, care nu intelege de ce nu iau puterea daca oamenii asteapta sa aiba niste lideri.

  Comunistii au furat voturi de la toti.

  Nu am facut nici un joc al nimanui. Puteti spune asta pina la infinit, totuna nu e drept si totuna nu ne veti schimba hotarirea de a lupta impotriva regimului comunist corupt.

 18. Pentru Stalinus

  Lasati-ne asa indecenti cum sintem, ca doar nu va influentam fatal viata. Nici prin cap nu-mi trece sa tac din gura, pt ca stiu ce am facut mereu, pt ce lupt si asta voi face mereu.

 19. Pentru Alex

  Nu am ce sa recunosc despre campania electorala pentru ca nu am facut nimic din capul meu personal. V-am spus de o mie de ori ca am avut o echipa de experti care au dirijat totul si noi ne-am supus. Eu nu am scris un rind oficial in aceasta campanie, nu am avut si nici nu am o functie de conducere in MAE, sint acum – pina la recunoasterea alegerilor de catre CEC – candidatul independent, nr.2 pe lista MAE.

  Chestia cu 10% la suta sint la fel ca Braghis cu 15 procente, Urecheanu – cu 52 de mandate, Ghimpu – cu 25, numai ca diferenta e ca pe ei nu-i bateti la cap pentru ca ei nu va permit, iar eu sint buna (poate si proasta, de ce nu?) si va permit sa ma jigniti doar pentru ca 1. Profitati de faptul ca sinteti niste anonimi pe blog. 2. Vi-i ciuda pe cistigul comunistilor si ati gasit o femeie-tap ispasitor. 3. Nu aveti cui spune altcuiva, ca ei nu discuta cu voi pe blog.

  Numai ca baterea asta a mea la cap de catre voi arata ca sinteti slabi si nu vreti sa vedeti realitatea. Analizati comportamentul celor creditati cu 40 la suta, nu pe cel cu 1,0 sau 0,6 pentru comunisti…

  Urecheanu, Ghimpu si altii sint persoanele care recunosc atunci cind gresesc? Incercati sa va raspundeti la intrebare.

  Da asta de unde ati mai luat-o ca am trimis eu tinerii la protest sa isi rupa capul in fata parlamentului? Nu cred ca cei care au atacat Parlamentul, care nu au putut fi opriti de Filat aveau sa ma asculte pe mine. Ei, ce sa cred despre dumneata dupa asemenea afirmatii aberante si provocatoare? Doar ca esti un nime cu ochi de om. Adica iubitii vostri, Filat, de exemplu, spune ca tinerii atacatori erau din Noua generatie a PPCD, iar dumneata imi spui ca au fost MAE-isti sau PNL-isti. Noi avem un baiat ranit, Ion Balan, care a dus si coroana de flori la moartea lui Vieru,. caruia ieri i-au smuls mina din articulatie in invalmaseala, in rest pareti un drogat cind scrieti asemenea prostii. Eu incerc sa comunic cu voi ca oamenii, iar voi parca sinteti niste narcomani…

  Cit baietii au atacat Presedintia si parlamentul eu am urmarit lucrurile de alaturi, abia seara am mers la Guvern ca sa spun un lucru – comunistii sint azi de jure in afara legii. Dar am vazut totul ce s-a intimplat la Presedintie si Parlament, pentru ca aveam impresia ca cineva stie ce fac ei. Si va raspunde pentru asta. Iata nu m-am gindit ca va trebui eu sa discut despre asta. F-o-a-a-a-rte curios…

  Unde ai auzit pe cineva de la MAE ca au instigat oameni platiti sa distruga bunul statului? Nu cumva esti de la SIS, pus sa scrii aici prostii. Si voi nu aveti chiar nici un Dumnezeu?

 20. S-a terminat revolutia. care nici nu a inceput.
  Cei trei crai au avut azi toata ziua la dispozitie ca sa ACTIONEZE.
  Si ce avem? da, inteleg si miine e o zi, ce sa ne grabim. Revolutie la moldoveni e un pic asa cu iz national. O facem intro saptamina, ca de, ce ne grabim undeva?

  Uite ca deja dispar oamenii incomozi. Uitati-va citi ciini in civil sint:
  http://www.youtube.com/watch?v=wln9vCkZFE8

  Filat so speriat ca manifestarea a fost condusa nu de el ci de comunisti, care au dat voie sa distruga parlamentul si presedentia. http://savemoldova.blogspot.com/

  Cind s-a auzit cuvintul putch, filat a inceput sa bilbie. Vedeti video de la intilnire cu Voronin. E alb la fata si ca un elev de cl;asa intii sta in fata profesorului -voronin.
  Unde sint liderii? Fara mase de oameni, indrumati corect, nu va fi nimic. Ca sa fie oameni, cei de la tara trebuie sa stie adevarul, care poate fi transmis numai prin TRM. Acolo e buba.

  Filat a strins 30mii sa strige fara frica. Unde sint cei 30mii sa strige ei acum la Filat, sa nu-i fie frica???

 21. Pentru bravo opozitia

  Mi se pare ca ati gresit blogul. Cu aceasta denumire puteti lesne sa fiti inteles pe blogurile AMN, PL sau PLDM.

  Am participat la alegeri nu din incapatanare si capriciu personal, ci din dorinta de a veni cu un mesaj anticoruptie foarte necesar in Moldova.

  Nu poate avea probleme cu militia cei care au caracter. Daca ai pornit o treaba ca protestele trebuie sa ai finalitate. Daca nu o stii, degeaba te-ai angajat in aceasta treaba.

  Eu nu am strigat UNIRE la megafon, ziceam ca era bine sa o strige Voronin cu Rosca.

 22. Dmn. Pavlicenco eu v-a rog nu faceti zarva si terminati cu ideile dumnevoastra fara sens si ar fi bine in PMN sa nu va mai faceti prezenta ceia ce v-a rog v-a aduce bine tuturor innainte de a spune ceva ginditiva……!

 23. Dna Pavlicenco,
  1. am sa incerc sa nu fiu rau, deoarece vorbim despre un dusman comun acum – regimul dictatorial (dar pina la alegeri am banuit ca poate fi un astfel de rezultat, insa cunoscind caracterul Dvoastra vad ca nu renuntati), nu e rau.
  2. actele oficiale care au fost adopate pina la adoptarea Constitutiei sint supuse unui alt regim, existind si o Hot CC, astfel fie ca ati fost gresit consultata fie, nu are importanta, altul este subiectul.
  3. Cei care vor sa obtina ilegal puterea, intrucit au fraudat alegerile (prin introducerea cca 200 mii buletine, fapt partial recunoscut de observatorul CSI Zatuln) si invinuiesc de fascism fiinte nevinovate, au savirsit o crima impotriva umanitatii.
  Solutii:
  a) Probarea acestei ilegalitati, alegeri repetate, excluderea PCRM din cursa, atragerea capilor la raspundere de un tribunal international, interzicerea comunismului de Parlamentul legal constituit, ori;
  b) participarea in alegeri repeate numai in front comun si numai dupa excluderea tuturor posibilitailor de fraudare. Asta presupune excluderea oricaror ambitii de pina la 5 aprilie 2009. Declararea regimului comunist in afara legii, adoptarea Legii lustratiei, excluderea din functii publice a tuturor care au colaborat cu infractorii.

  Drept calauza poate servi Declaraţia de la Praga privind Conştiinţa europeană şi comunismul, a carei text as vrea sa il expun.

  3 iunie 2008, Praga, Senatul Parlamentului Republicii Cehe

  Cu gândul la un viitor demn şi democratic al patriei noastre europene,

  •întrucât societăţile care neglijează trecutul, nu au viitor,
  •întrucât Europa nu va fi unită decât dacă este capabilă de a-şi unifica istoria, de a recunoaşte comunismul şi nazismul ca şi moştenire comună şi de a realiza o dezbatere corectă şi completă despre toate crimele totalitare ale secolului trecut,
  •întrucât ideologia comunistă este direct responsabilă pentru crimele comise împotriva umanităţii,
  •întrucât o conştinţă înrădăcinată în trecutul comunist este o povară grea pentru viitorul Europei şi pentru copiii noştri,
  •întrucât aprecierile diferite privind trecutul comunist tot mai pot să rupă Europa în „Est” şi „Vest”,
  •întrucât integrarea europeană a fost un răspuns direct la războaiele şi violenţa provocate de sistemele totalitare ale continentului,
  •întrucât conştientizarea crimelor împotriva umanităţii comise de regimurile comuniste pe tot continentul trebuie să lumineze toate minţile europene la fel ca cea a crimelor regimului nazist,
  •întrucât există similitudini substanţiale între nazism şi comunism în privinţa caracterului lor oribil şi groaznic şi a crimelor lor împortiva umanităţii,
  •întrucât crimele comunismului încă trebuiesc apreciate şi judecate atât din punct de vedere legal, moral şi politic, cât şi din punct de vedere istoric,
  •întrucât crimele au fost justificate în numele teoriei luptei de clasă şi al principiului dictaturii „proletariatului”, utilizând teroarea ca o metodă pentru păstrarea dictaturii,
  •întrucât ideologia comunistă a fost folosită în mâinile ridicătorilor de imperii în Europa şi în Asia ca şi unealtă pentru a-şi atinge obiectivele lor expansioniste,
  •întrucât mulţi făptaşi care au comis crime în numele comunismului nu au fost nici acum chemaţi în instanţă şi victimele lor nu au fost încă recompensate,
  •întrucât furnizând informaţii obiective cuprinzătoare despre trecutul totalitar comunist care să conducă la o înţelegere şi dezbatere mai profundă este o condiţie necesară pentru o intergare viitoare stabilă a tuturor naţiunilor europene,
  •întrucât reconcilierea finală a tuturor popoarelor europene nu este posibilă fără un efort concentrat şi profund depus pentru stabilirea adevărului şi restaurarea memoriei,
  •întrucât trecutul comunist al Europei trebuie tratat în tot amănuntul atât academic, cât şi în faţa publicului larg, şi generaţiile viitoare trebuie să aibă la dispoziţie accesul la informaţiile despre comunism,
  •întrucât în diferite părţi ale globului au supravieţuit numai câteva regimuri totalitare comuniste, dar acestea totuşi controlează în jur de o cincime a populaţiei lumii, şi ţinând morţiş în continuare la putere comit crime şi impun un preţ ridicat pentru bunăstarea popoarelor lor,
  •întrucât în multe ţări partidele comuniste, chiar dacă nu se află la putere, nu s-au delimitat public de crimele regimurilor comuniste şi nici nu le-au condamnat,
  •întrucât Praga este unul din locurile care au trăit atât sub supremaţia nazismului, cât şi sub cea a comunsmului,
  •crezând că milioanele de victime ale comunismului şi familiile lor au dreptul la dreptate, simpatie, înţelegere şi recunoaşterea suferinţelor lor în acelaş mod în care victimele nazismului au fost recunoscute moral şi politic,

  noi, participanţii Conferinţei de la Praga cu titlul „Conştiinţa europeană şi comunismul”,

  •având în vedere rezoluţia Parlamentului European din 12 mai 2005, la cea de-a 60-a aniversare a sfârşitului celui de-al doilea război mondial în Europa pe 8 mai 1945,
  •având în vedere Rezoluţia nr. 1481 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei din 26 ianuarie 2006,
  •având în vedere rezoluţia Congresului al XVI-lea al PPE din 5 februarie 2004, care solicită crearea unui corp de experţi independent pentru adunarea şi aprecierea informaţiilor privind violarea drepturilor omului sub comunismul totalitar şi urgentează înfiinţarea unui muzeu memorial al victimelor comunismului,
  •având în vedere rezoluţiile privind crimele comuniste adoptate de un număr de parlamente naţionale,
  •având în vedere experienţa Comisiei pentru Adevăr şi Reconciliere din Africa de Sud,
  •având în vedere experienţa Institutelor Memoriei şi monumentelor comemorative din Polonia, Germania, Slovacia, Republica Cehă, Statele Uniteşi a muzeurilor ocupaţiei din Lituania, Letonia şi Estonia,
  •având în vedere prezidenţia actuală şi următoare a UE şi a Consiliului Europei,
  •având în vedere faptul că 2009 este a 20-a aniversare a prăbuşirii comunismului în Europa Centrală şi de Est, cât şi a masacrului din piaţa Tienanmen din Beijing,

  cerem:

  1.realizarea înţelegerii paneuropene a faptului că regimele naziste şi cele comuniste totalitare trebuiesc judecate fiecare după teribilul lor merit de a fi distructive prin politica lor de a aplica sistematic forme extreme de teroare, oprimând toate libertăţile civile şi ale omului, pornind războaie agresive şi, ca parte inseparabilă a ideologiei lor, exterminând şi deportând întregi naţiuni şi grupuri de populaţie, şi ca atare ele trebuiesc considerate ca fiind cele mai mari dezastre care au vătămat secolul XX,
  2.recunoaşterea faptului că multe crime comise în numele comunismului trebuiesc considerate crime împotriva umanităţii spre a servi ca şi avertisment generaţiilor următoare, la fel cum crimele naziste au fost apreciate de către Tribunalul din Nurnberg,
  3.formularea unui punct de vedere comun privind crimele regimurilor totalitare, printre care şi regimurile comuniste, şi realizarea conştientizării paneuropene a crimelor comuniste cu scopul de a preciza clar o atitudine comună faţă de crimele regimurilor comuniste,
  4.introducerea unei legislaţii care să permită curţilor de justiţie să judece şi să condamne autorii crimelor comuniste şi să recompensenze victimele comunismului,
  5.asigurarea principiului tratamentului egal şi al nediscriminării pentru victimele tuturor regimurilor totalitare,
  6.presiune europeană şi internaţională pentru condamnarea efectivă a crimele comuniste din trecut şi pentru luptă eficientă împotriva crimelor comuniste actuale,
  7.recunoaşterea comunismului ca şi parte integrantă şi oribilă a istoriei comune a Europei,
  8.acceptarea responsabilităţii paneuropene pentru crimele comise de către comunism,
  9.fixarea zilei de 23 august, ziua semnării Pactului Hitler-Stalin, cunoscut ca şi Pactul Molotov-Ribbentrop, ca şi ziua comemorativă a victimelor regimurilor totalitare naziste şi comuniste deopotrivă, în acelaşi mod, cum Europa îşi aminteşte de victimele holocaustului în 27 ianuarie,
  10.atitudine responsabilă din partea parlamentelor naţionale în ceea ce priveşte recunoaşterea crimelor comuniste ca fiind crime împotriva umanităţii, ceea ce conduce la legislaţie adecvată şi la monitorizarea parlamentară a acestei legislaţii,
  11.dezbatere publică reală despre utilizarea comercială şi politică a simbolurilor comuniste în mod abuziv,
  12.continuarea audierilor Comisiei Europene cu privire la victimele regimurilor totalitare, cu scopul de a compila o comunicare a Comisiei,
  13.înfiinţarea în statele europene care au fost conduse de regimuri comuniste totalitare a unor comisii formate din experţi independenţi cu sarcina de a aduna şi a evalua informaţiile despre violarea drepturilor omului sub regimurile comuniste totalitare la nivel naţional cu scopul de a colabora strâns cu comisia de experţi al Consiliului Europei,
  14.asigurarea unui cadru legal internaţional clar privind accesul liber şi neîngrădit la arhivele care conţin informaţiile legate de crimele comunismului,
  15.înfiinţarea Institutului European al Memoriei şi Conştiinţei care să fie deopotrivă A) un institut european de cercetare pentru studiul totalitarismului, care să deruleze programe ştiinţifice şi educaţionale şi să asigure suport pentru munca în reţea a institutelor naţionale de cercetare specializate în tema experienţei totalitare, B) un muzeu/monument comemorativ paneuropean al victimelor tuturor regimurilor totalitare cu obiectivul de a păstra memoria victimelor acestor regime şi de a conştientiza crimele comise,
  16.organizarea unei conferinţe internaţionale despre crimele comise de regimurile comuniste totalitare cu participarea reprezentanţilor guvernelor, parlamentelor, vieţii academice, a experţilor şi ONG-urilor, urmând ca rezultatele să primească o publicitate largă peste tot în lume,
  17.unificarea şi revizia generală a cărţilor de istorie europene astfel încât copii să poată învăţa şi să fie avertizaţi despre comunism şi crimele sale la fel cum au fost învăţaţi să aprecieze crimele naziste,
  18.o dezbatere paneuropeană vastă şi completă despre istoria şi moştenirea comunistă,
  19.comemorarea comună în anul viitor a celei de a 20-a aniversări a căderii Zidului Berlinului şi a masacrului din Piaţa Tienanmen.

  Noi, participanţii la Conferinţa de la Praga cu titlul „Conştiinţa europeană şi comunismul” ne adresăm tuturor popoarelor Europei, tuturor instituţiilor politice europene, inclusiv guvernelor, parlamentelor naţionale, Parlamentului European, Comisiei Europene, Consiliului Europei şi altor corpuri internaşionale importante, şi facem apel să îmbrăţişeze ideile şi apelurile stipulate în această Declaraţie de la Praga şi să le implementeze în măsuri şi politici practice.

 24. Salut tuturor,

  Am urmarit cu sufletul la gura cursul evenimentelor din ultimele zile de la Chisinau. Dumnezeule, in sfarsit se intampla ceea ce trebuia sa se intample dupa 1990.
  Este de admirat curajul tinerilor din Chisinau . Bravo voua! V-ati castigat demnitatea, nu sunteti o generatie pierduta. Din pacate nu aveti lideri de calibru .

  Am vazut intalnirea celor 3 lideri din opozitie cu Voronin si m-a cuprins jalea.Toti 3 erau cu capul plecat ,parca erau 3 mielusei ce mergeu la transat.Nu erau 3 lideri erau 3 slugi.
  Istoria a dovedit-o , comunismul este opusul progresului ,a libertatii individului , a creativitatii.

  In conditiile actuale nu este ce negocia cu comunistii, ei vor porni imediat vanatoare de oameni.

  Chipintaci.

 25. bla-bla-bla, aceleasi prostii ca de obicei

 26. dna Pavlicenco de foarte multe ori am fost de accord cu dvs, dar acum trebuie sa va spun ca am O OPINIE FOARTE DIFERITA DE DVS.

  In plus de obicei dat fiind ca partidul PNL nu a trecut pragul la alegeri atunci ar trebui conform moralei politice

  [1] sa va dati demisia din fruntea PNL

  [2] sa va dati seama ca PNL trebuie sa fuzioneze cu alt partid care a trecut pragul electoral

  Deci nu este nimic personal, ci asa este normal si democratic.
  Pentru ca totusi cand niste alegeri se pierd, atunci se lasa alta persoana pentru a lupta si a incerca sa stranga voturile alegatorilor.

  RECUNOSC MUNCA ENORMA CARE ATI DEPUS-O sa nu intelegeti gresit, dar asa este normal si democratic, si cred ca o stiti si dvs.

  Apoi PNL ar trebui sa fuzioneze cu PL (cred ca este mai apropiat de PL decat de PNL) iar in aceasta optica mi se pare ABERANT sa criticati exact partidul care ar trebui sa va apropiati in vederea unei viitoare fuzionari.

  va rog sa va ganditi rece, si fara emotii la ce v-am spus, pentru ca este mai bine asa pentru tara dvs. Un mare om politic se recunoaste cand stie sa
  – recunoasca o stare de fapt, indiferent cat de negativa sau pozitiva ar fi
  – sa faca sacrificii proprii politice pentru binele propriului popor

  cu consideratie,
  Ed

 27. Doamna Pavlicenco!Eu nu am citit toate comentariile d-stra si celelalte din lipsa de timp (poate voi repeta ce au spus colegii) dar va asigur ca nus un anonim putem discuta si fata in fata .
  Aveti acum ocazia sa deveniti LIDER NATIONAL avind si ” autorizarea pentru a merge spre Radioteleviziune din PAMN”.Va asumati conducerea acestor tineri,care pot fi de 4-5 ori mai multi decit votantii d-stra,mai luati grupa de experti in echipa , chematii si pe cei 10% votanti virtuali si INAINTE la lupta impotriva coruptiei ori a komunizmului (la aleger).Asa osa demonstrati ce capacitati de organizator aveti,intuitie si logica.
  Vad ca nu intelegeti ca ni sa intins o cursa in care de acum am cazut.
  Opinia publica de acum e pregatita de voronin, si el asteapta sa mai facem o greseala, si se termina cu democratia nu numai pe 4ani.
  Calmativa putin ca osa fiti responsabila de singele varsat a copiilor nostri.

 28. Oameni buni! Asta e o provocare! Orice om teafar la minte vede asta! Copii acestia au fost provocati de la inceput pina la urma!Politia special a lasat presedentia si parlamentul sa fie vandalizate ca apoi sa dee vina pe OPOZITIE .Dar doamna Pavlicenco toarna in continuare apa la moara komunistilor,invinueste liderii opozitiei de lasitate dar ar fi bucuroasa sa scape de concurentii de pr acelasi eshikier.

 29. D-na Pavlicenco !Mi se parea ca sunteti rinzoasa dar deveniti si foarte periculoasa!

 30. Scopul opozitiei este sa demonstreze ca alegerile au fost fraudate,si ca vandalizmul a fost provocat si sustinut de guvernarea komunista .Pentru asta trebuie oleaca de timp.Pina ce totul merge dupa scenariul hollivudian gindit komunisti.

 31. D-na Pavlicenco,
  Comunistii nu pot fi dati jos doar cu strigate „Jos Comunistii”.

  Vad ca ei va anticipeaza pasii, sunt mai shmecheri.

  Chiar si tergiversarea (numararea voturilor) numarului total de manadte cred ca fost planificat. Au lasat acele 2 procente de buletine nepublicate ca sa vada reactia publicului. au jucat foarte bine cu mandatele 60 sau 61.
  Au anuntat 61 exact cit le trebuie apoi, dupa ce au facut opozitia de nimica, printr-o singura miscare, au anuntat 60.

  sa presupunem ca acum au 60 de mandate, sigur opzitia va boicota alegerea presedintelui. sa presupunem ca vor fi iar alegeri. Dar imaginea opozitiei este shifonata rau de tot cu vandalismul din piata. reiese ca ei iar sunt de asupra.

  D-na Pavlicenco, nu vad nici un plan de actiuni intelegent, in afara de emotii si „Jos Comunistii”.

  Apreciez faptul ca pl,pldm, amn au declarat ca vor face alianta, as aprecia pozitiv daca, voi cei care nu ati trecut pragul electoral ati face alianta ati obtine ceva. De unul singur in politica nu faci nimic, cautativa aliati D-na.
  Cred ca in politica este ca intrun joc de sah, cine stie sa anticipeze mai multi pasi ai adversarului acela cistiga.

  Sucese in continuare si schimbativa echipa de experti, 😉

 32. de ce toata lumea e ridicata impotriva altora,pentru a reusi trebuie sa ne unim nu sa aruncam vina in spatele altora, toti avem acelasi s cop sa scapam de comunistii, atunci haide-ti sa facem acest lucru corect si impreuna

 33. cineva spunea ca liderii opozitiiei sunt lasi,dar cu adevarat lasi suntem noi, de ce nu isi asuma nimeni vina pentru cele intimplate la parlament si presedentie,au fost printre noi provocatori,e adevarat,der noi nu am avut putere sa ne impotrivim acestor provocari,la noi mai persista instinctul de turma,arunca unul arunca toti,imi spune si mie cineva ce vina au avut politistii in caRE SE ARUNCA CU NPETRE sa nu uitam ca politia lui voronin e la loc sigur alaturi de el iar in fata nultiimii au fost scori studentii de la academie siu tineri care nu au nicin un an de cind lucreaza in politie

 34. Eu cred ca d-na Pavlicenco nu lupta impotriva comunistilor, cum zice ea, dar pentru ei, inclusiv cu aceste afirmatii. Si ce drept are ea de a pretinde la leader a opozitiei acumulind doar 1% ? Rusine.

 35. Dna Vitalia eu in comparatie cu dvs cind vrb de ceva am si probe, si cind vorbeam de tineri motivati de dvs, foarte bine cunosc persoanele din toate partidele. Si organizatorii stiti bine cine sunt, iar dvs sunteti printre ei, doar ca profitori ca apoi in caz ca iesia ceva bun sa nu zica lumea ca nu ati participat. Eu personale am vazut tineri din cadrul partidului dvs, care nu pot sa ii inteleg, sa arunce cu pietre in semafor!? ce ia facut semaforu? Sau cu ce drept sa arunce in Presidentie cind Voronin, preferatu dvs, nici nu era in sediu!?

  Asa ca nu sunt un nimeni ca dvs, care dati vina pe altii ca au spus ca iau 52% si alte cifre, uitativa la dvs ce puteti sa faceti pentru tara da nu va luati dupa turma, ca altii fac, ca acest lucru si denota handicapul dvs de a face ceva si doar ca de vorbit sunteti buna altceva nimic.

  Da si inca ceva, nu incercati sa ma catalogati ca si cum as fi pus de anumite persoane sa va scriu pe blog, nu am culoare politica, nici preferinte, de-ar fi din partea mea pe toti v-as trimite in siberia de minuta cu Filat, Urechean, Rosca…si toti din PCRM and Company, caci sunteti niste politicieni care stiu doar sa profite sa duca lumea in eroare, sa o injoseasca. Si ca va scriu dvs, e din motiv ca nu va simpatizez politica si indeosebi caracterul, care nu are ce cauta intr-un domeniu politic.

 36. Multstimata pavlicenco
  ajunge atita polemica ca ne-ati saturat pina in git. aratati atit de patetic. Nimeni nu v-a votat. Cautati-va de treaba odata si lasati-ne in pace!!!!!!!

 37. bine spus alex

 38. Mai desteptilor: cel mai mult dezamagiti voi!!!
  Ce mai incurcati printe picioare!!!
  Sunteti cumva uneltele lor?

 39. Si pentru ce luptati ma rog Dna Vitalia?
  Pentru ca sa-i trimiteti pe comunisti in Siberia?
  Sau sa sa compromiteti si sa ii faceti invalizi pe tineri?
  A trecut vremea, acu nu aveti pe cine sa condamnati pentru unele greseli istorice, ar trebui deja sa va maturizati si sa priviti realitatea cu ochii deschisi. Sa va dati seama ca acu e sec XXI, asa ca munciti pentru aceea ca poporul, asa cum il declarati, iubit de dvs, sa detina acea posibilitate, prin cultura, educatie de a obtine un viitor mai bun pe care nu l-ati avut dvs, ori sunteti prea zgircita si doriti dvs sa va fie bine in fotoliu de parlamentar sau de persoana CU AERE si buzunare cu BANI.

  Imi este foarte interesant tinarul dat, care si-a frint mina, l-am si vazut la spital, cel mai nostim e ca nu pot sa inteleg cum unu-i astfel baiat, la o asa statura sa-i rupa mina in inbulzeala, la sigur a fost o altercatie cu politia si de aia a si patito.
  Ori e prea putin informat si educat ca sa isi dea bine seama ca intr-o astfel de situatie ar trebui sa vada din start ca e posibil sa fie o altercatie cu consecinte neasteptate.
  Evident ca dvs, puteti sa imi incriminati ca-s de la SIS si mai nu stiu de unde, ceea ce pe mine totalmente nu ma deranjeaza pentru ca nu e un adevar, pentru ca adevaru este ca sunt un om informat, imi pasa de ce se intimpla.
  Deci ce doream sa spun ca din auzite baiatul, Ion BALAN, este unul din student restantieri, altfel spus student cu probleme si plus la aceasta a ajuns pe listele electorale ale MAE cu numarul 82…imi pune multe semen de intrebare o astfel de atitudine din partea dvs, cu astfel de oameni veniti in fata poporului? Si cel mai interesant e ca isi face studiile la Politologie, asa politica ii invatati de strada?
  Clar cu politica si atitudinea fata de oameni, in loc sa ii bateti in cap sa mearga in biblioteca sa mai citeasca o carte de care are nevoie, pentru ca politica cu note de 5 si 6 la examene se vede ce prostii are in cap baiatul. Imi e jale de el ca il folositi.
  De aici imi pot imagina ca si altii din membri dvs nu prea au relatii bune cu stiinta, desi e o politica buna din partea dvs, e usor sa conduci oameni putini informati.

  Si altceva ce atitudine sa ai fata de o persoana care arunca cu pietre in semafor? Da, da e o situatie iarasi cu o persoana din rindurile dvs, Andrei Lungu, cetatean a Rep. Moldova, candidat numarul 94 pe liste electorale ale MAE, licean, Liceul Teoretic “Constantin Negruzzi”, mun. Chişinău, virsta 18 ani, anu nasterii 1990. Imi este interesant ce a facut semaforul? Ori logica gindirii acestuia se opreste la faptul ca semaforu ii era impiediment la circulatie, pentru ca in starea care se afla de iebrietate toti se impiedica printer picioare.

  Asa societate educati dvs, BRAVO, se vede cu ce potential politic ati vrut sa veniti in fata poporului. De aia nici 1% nu meritati. Caci sa fac comparatie cu alte partide, sunt mult mai departe oamenii din punct de vedere cultural si instruiti, pentru ca le pasa de ei, si vor o schimbare, iar dvs aveati nevoie de niste cai care sa traga carul in electorale, dar acu ii si mai folositi in incursiuni stradale. NU mia am nici un comentariu la o asa atitudine din partea dvs, ati fost printer ei si nici nu ati incercat cu tinerii dvs sa ii opriti pe agitatorii si platii de la un dezastru. Ati participat la un proces in care ati stirbit imaginea tinerilor si ati dat o culoare sumbra pentru un viitor indelungat generatiei tinere, pentru ca multi tineri nevinovati vor fi acuzati, iar dvs o sa stati si aplaudati ca uite astia is cei vinovati.

  BRAVO si felcitari atitudinei indiferente si stupide a dvs. Se vede din toate partile ce persoana sunteti nu rebuie sa va mai acoperiti cu alte comentarii si cuvinte, cu alte persoane sau actiuni. Mai bine fiti sincera si spuneti ca ati gresit decit pe urma sa fie prea tirziu. A da am uitat, dvs nu puteti sa va cereti iertare, pentru ca orgoliu si caracterul de persoana infumurat nu va permite, asa-s toti egoistii si profitorii.

  PS: actiunile astea din 6, 7, 8 a fost un moment viabil pentru orice politician de asi pune in aplicare capacitatile intelectuale de a solutiona problema, dar din pacate in opozitie nu avem oameni care sa aiba o minte lucida si de un intelect superios ca sa reactioneze promt si sa solutioneze problema.

 40. Eu cred ca opozitia trebuie sa fie unita acum ca niciodata si trebuie preluat controlul TRM, astia ne mint pe fata. D-na Pavlicenco, fiti cu noi.

  CURAJ!

 41. Pentru Rusoaica
  Молдочина, Rusoaica! Правильно подметила – Филат не мужчина, а самая натуральная баба в самом плохом смысле этого слова. Впрочем, и Урекян тоже. Нет у оппозиции лидеров. А что толку с того, что Павличенко ведет себя нагло, как московский таксист!? Что общего с политикой, тем более национальной, у этой дамы?!

 42. Dna Pavlicenco, dstra doriti sa spuneti ca nu ati facut jocul comunistilor ?! Sa stiti ca detin informatii precum ca partidul asta a vostru este creat de dul Mark care e Tkaciuc. Ati vrea sa-mi reprosati cele spuse, sunt sigur dar sursele mele sunt intr-atit de sigure, ca nici nu pot fi contestate. Dul Petrencu este pus sa lucreze pu Tkaciuc & Co si am sa va rog sa va opriti din indemnari din astea anti-opozitie caci altfel o sa se dea cartile pe fata si o sa va calce in picioare protestatarii inraiti. Sunteti plini de glod in suflet, ati tradat un neam intreg, iertare sa nu asteptati.

 43. Rusoaica и Taranu, судя по всему вам бы понравилось бы больше если бы лидеры оппозиции пошли бы на поводу у „комми” и поддались бы на провокацию, чтобы скомпрометировать протестное движение и дать повод властям применять силу

 44. e necesar macar in post sa nu spuneti minciuni

 45. Dna Pvlicenco si toti care se afla pe blog!
  Va rog mult sa lasati toate diferentele de opinii pina la victoria noastra definitiva, a fortelor anticomuniste!
  La momentul actual orice dezbinare intre noi este doar in folosul comunistilor!
  Daca vrem sa cistigam alegeri – sa nu ne invinuim unii pe altii!
  Daca o vom face – nu vrem victoria mai mult ca interesul propiu!
  Sa fim uniti!
  Jos comunistii!

 46. Pentru Vadim

  Marea fericire a noastra este ca putini oameni cred asa cum crezi dumneata. Iti doresc tarie sa urmaresti obiectiv lucrurile si sa intervii cit mai obiectiv.

 47. Pentru Jean Valjean

  Si eu am crezut ca, in sfarsit, se intampla ce trebuia sa se intample dupa 1990.

  Cei trei lideri nu trebuiau sa mearga sa discute cu satrapii bolsevici.

  Nu au ce negocia victima si calaul.

  Voronin nu trebuia sa stea in capul mesei, ci de o parte a mesei, cu Lupu si ceilalti slugoi ai regimului, iar cei trei din Opozitie – de cealalta parte.

  Ce fel de domni sint Voronin – e tovaras, ca si ceilalti.

  Ce inseamna „chipintaci”?

 48. Pentru Hase

  Sint absolut de acord cu pozitia exprimata. Declaratia noastra, a concurentului electoral MAE, postata recent si pe blog, este elocventa.
  Sa fim, intr-adevar, uniti! Jos comunistii!

 49. Pentru aluna

  Pai, nu spuneti minciuni, de ce le spuneti?

 50. Pentru ady

  NU AM FACUT JOCUL COMUNISTILOR. Nu puteti detine nici un fel de informatii ca „partidul asta a(l) vostru este creat de dul Mark care e Tkaciuc.” In primul rind, eu nu am creat nici un partid. Am participat la crearea PNL si, pe ultima suta de metri, m-au ales presedinte. Sint mindra ca am adus PNL pina la unificarea cu MAE. Acum in privinta MAE – este o formatiune creata in semn de protest contra a 4 aprilie. Eu acum nu sint membru al niciunui partid, sint doar candidat pe lista concurentului electoral MAE.

  Insa la noi este mereu un reflex privind al cui e partidul. Despre Filat s-a spus si se mai spune ca e cumatru cu Tkaciuk, ca partidul e al lui Tkaciuk. Este PLDM partidul lui Tkaciuk?

  Poate nu stiai – acum citeva luni, ziarul „Timpul” al lui Tanase m-a identificat pe mine ca principalul dusman al lui Tkaciuk. De unde dumneata scrii asa prostii sau poate esti platit de antiromani sa faci asta? Eu am facut zeci de declaratii invinuindu-l direct pe Tkaciuc de dictatura si de politica dura antiromaneasca. Uitati-va la stenogramele Parlamentului, care, acum, nu stiu daca mai exista, dupa ce a ars totul acolo.

  Afirmind asa prostii, dumneata esti plin de glod in suflet, tradezi neamul, vinzindu-te unor politicieni antiromani corupti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *