Toti trei lideri dezamagesc…

Din pacate, toti trei lideri ai PL, PLDM si AMN dezamagesc. Tinerii iesiti la proteste au sperat sa fie dirijati de conducatorii celor trei partide, PL, PLDM si AMN, care, insa, nici ei nu preiau mersul protestului, nici altora nu le dau voie. Au negociat cu comunistii – ce sa negociezi cu ei? Au condamnat actiunile tinerilor, de parca nu erau comunistii pentru asta… Din pacate, cele trei partide nu au lideri cu curaj si monopolizeaza microfonul, dar nu sint in stare sa duca lucrurile pina la obtinerea victoriei impotriva comunismului. Nu vor ca lumea sa mearga spre Radioteleviziune sa ceara oglindirea evenimentelor. Nu cer deblocarea accesului spre Chisinu, blocat pe toate directiile. Nu spun clar ca nu isi vor ridica mandatele de deputat – singura posibilitate reala de a nu fi legitimat acest Parlament si de a deschide calea spre alegeri repetate, mai putin trucate, printr-o Opozitie unita, ca sa ajunga sa observe orice sectie de votare si sa nu permita fraudarea. Este slaba aceasta opozitie, ridicata in slavi de atita lume, de presa aservita lor si care, probabil, are in spate grupuri de presiune ce nu-i permit sa fie explicita si in privinta relatiilor cu Romania si a luptei pentru valorile nationale si romanism. Imi pare rau sa spun aceste lucruri, dar cei trei lideri sint o mare dezamagire, dind dovada de o aroganta si de un exclusivism in momentele cind trebuie fermitate, pentru ca miine poate fi tirziu. Si nu vor sa colaboreze cu conducatorii celorlalte partide. Pacat.

Ieri am fost constant in piata si am urmarit evenimentele. Am tinut mult si am reusit sa vorbesc de doua ori de la microfonul din Piata Marii Adunari Nationale ca sa spun ca Partidul Comunistilor este ilegal inregistrat de Ministerul Justitiei. Pentru ca, fiind scoase in afara legii partidele de sorginte comunista dupa puciul din 1991 si proclamarea Independentei R.Moldova, hotarirea Prezidiului Parlamentului RM, din 1993, de repunere in lege a acestor partide, nu a fost publicata in Actele Oficiale, adica nu a intrat in vigoare.

Am spus, astfel, ca in alegerile repetate, Ministerul Justitiei ar trebui sa aplice starea de jure si sa nu includa PCRM in lista partidelor admise la alegeri, deci, sa nu figureze in buletinul de vot. Am facut, ca deputat, toate demersurile la Procuratura, la Centrul de combatere a coruptiei si la Ministerul Justitiei, dar am primit raspunsuri formale, evazive.

Am mai spus ca PL, PLDM si AMN nu trebuie sa-si ridice mandatele, doar astfel acest Parlament urmind sa nu fie recunoscut, sa nu se constituie si sa fie alegeri repetate. Din pacate, insa, seara  Mihai Ghimpu, spunea ca Opozitia nu va vota in Parlament un Presedinte de RM comunist, pentru ca, iata, cica, la CEC s-a stabilit ca are PCRM „numai” 60, si nu 61 de mandate. Oare asta e obiectivul ori alegeri repetate la care sa nu participe PCRM sau, daca asta nu se va putea, sa fie o oportunitate de a contracara fraudele masive in cadrul lor?

Am spus ca am colectat in acest Parlament, sub dominatie comunista, si 26 de semnaturi pentru modificarea art.13 din Constitutie. Daca semnau deputatii PPCD, ai lui Dumitru Braghis, Serafim Urechean(u), Veaceslav Untila, de la AMN, acest document de demnitate nationala, initiativa legislativa putea fi depusa la Curtea Constitutionala. Sa vedem citi deputati vor semna in alte Parlamente… Daca documentul ajungea

Seara, impreuna cu societatea civila, am semnat un Apel adoptat de catre manifestanti in care am cerut acces la Radioteleviziunea (ne)publica, nerecunoasterea alegerilor, fixarea alegerilor repetate, nearestarea tinerilor si incetarea oricaror dosare penale impotriva lor. Nu am semnat toti cei trei lideri sau reprezentanti ai PL, PLDM sau AMN. Cel putin, membri ai grupului care am redactat textul cu revendicari nu aveau claritate ce fac cele trei partide care se comporta arogant, cu lasitate si neclaritate pentru toti. Oamenii nu sint multumiti.

Astazi protestele vor continua si va trebui obtinut accesul la Radioteleviziune si deblocarea accesului spre Chisinau, pe toate directiile.

Vitalia Pavlicenco,

deputat, ex-presedinte al PNL, numarul 2 pe lista Miscarii Actiunea Europeana

Loading Facebook Comments ...

81 Comments

Add a Comment
 1. Daca sunteti de acord, dna Pavlicenco, Va rog, doar atita, Va rog, nu pentru totdeauna, dar numai pentru perioada rasturnarii regimului dictatorial Voronin, sa nu acuzati nici un lider de opozitie!
  Certurile si acuzele dintre noi doar submina increderea in fortele anticomuniste in general.
  Succese, Opozitiei!
  Jos comunistii!

 2. Pentru Hase

  Cititi declaratia MAE si postati-va, va rog, opinia.

 3. Pentru Valeriu

  Nu va suparati – dar ce ar insemna asta – „fiti cu noi”? In primul rind, cine sinteti? In al doilea rind, lumea ma cunoaste si imi cunoaste pozitia. Nu m-am abatut niciodata de la aceasta pozitie. O gramada de lume in piata s-a apropiat si a spus – mergeti inainte, ca va urmam. Insa eu nu cred ca trebuie sa merg doar eu. Avem „barbati ai neamului” – de ce s-au speriat si au dat inapoi? Acum haideti sa ne unim cu totii si sa rezistam in fata satrapilor bolsevici. Vom imparti raspunderea, dar vom fi si mai tari. Mie mi se pare ca PL, PLDM si AMN se zbat intr-o dilema – pe de o parte se tem de raspundere in fata regimului si, poate, cred ca luarea mandatelor de deputat i-ar salva putin, adica „i-ar impaca usor” cu satrapii, insa, pe de alta parte, este electoratul, care nu mai vrea sa suporte patru ani un regim totalitar comunist. Raspunsul este unul – unirea Opozitiei parlamentare si extraparlamentare. Daca asta nu se intelege acum, se va intelege pe urma, dar sa nu fie prea tirziu. Am fost mereu in piata din primul moment al protestelor, cu toti sustinatorii nostri, am vorbit de patru ori de la microfon, s-a anuntat la televizor ca mi s-a deschis dosar penal, am vazut vandalizarile si am exprimat mereu pozitii dure contra regimului. Cititi si declaratia noastra de azi. Deci – ce e cu plasarea asta a voastra – a nu stiu cui! – de o parte a unei baricade false si imaginare, si a mea/noastra, de o alta parte a baricadei inexistente intre cei care gindesc asa cum am scris eu?

 4. Pentru Alex

  Iar ai aparut?

  Nu-i putem trimite pe comunisti in Siberia, ca este ruseasca, se vor duce singuri, insa ii putem pune in afara legii.

  Nu am trimis tineri sa lupte nicaieri. Pe nimeni. Multa lume s-a dus unde sau dus toti. Lasati-l pe Ion Balan ca e baiat bun si degeaba cautati cu luminarea sa loviti. Nu au vandalizat nimic tinerii nostri.

  Citeste postarile si declaratiile noastre, inclusiv cea de azi si vei vedea dumneata (nu ‘tu”) cine trebuie sa se „maturizeze” si cine nu are ochii deschisi.

  Nu am nevoie de fotoliu de parlamentar, eu am cetatenie romana si nu as putea intra in Parlament azi, dar lupt sa scapam de regimul corupt comunist. Dumneata nu vrei exact asta?

  In rest – sint niste prostii ale unui om platit sa atace oponentii stapinului. va compatimesc in continuare.

 5. Pentru andrei

  Si tu – de ce nu ne lasi in pace? Inseamna ca, totusi, contam, nu? Fulgerele bat in piscurile inalte.

 6. Pavlicenco!!!!!! Lasa jalea. Esti nu altceva decit o provocatoare!!!! La ce bun sa iasa liderii politici in piata? Cum vor gasi probe de fraudare – vor indemna lumea la proteste. Pina atunci protestele sunt convenabile doar unor provocatori ca tine. Ar trebui sa te dezici de politica pentru ca judeci ca o mulgatoare dar nu ca un politician. Nu degeaba MAE a luat doar 1%. Halal de tine

 7. d-na Pavlicenco, nici un pic de strategie si gindire…vedeti ca lui Voronin ia-ti dezlegat minile si el aresteaza in stinga si in dreapta cu aceste proteste? acuma liderii partidelor acumuleaza probe ca sa poata sa vina in fata UE cu probe curati ca sa-l incatusheze pe Voronin///apoi vom porni la proteste

 8. SUNT CETATEAN ROMAN (ARDELEAN) DAR VREAU REUNIFICAREA POPORULUI ROMAN CU POPORUL MOLDOVENESC .ISTORIA NE SPUNE CA SUNTETI FRATII NOSTRII SI ASA DORIM SA RAMANEM .PUTEM FACE O PETITIE CA SA FACEM ACEASTA REUNIFICARE ?SA VOTEZE ROMANII SI FRATII NOSTRII BASARABENI DACA SUNT DE ACORD PENTRU REUNIFICARE .ASTEPTAM RASPUNS .PE NOI ROMANII NU NE INTERESEAZA DE RUSI , NE INTERESEAZA DE FRATII NOSTRII .

 9. D-na Pavlicenco, fara nici o suparare. Cum v-ati simti Dumneavoastra daca vi s-ar incrimina vandalizarea acestor doua cladiri? Si unde am fi ajuns noi, daca acei lideri ar fi iesit cu totii si urmatoarea zi in piata si ar fi luat actiunile de protest in mainile lor, si s-ar fi vadalizat si guvernul, in acest caz aveau deja un motiv real de a efectua areste in masa inclusiv si membri de partide, armata, batai, dezastru. Eu cred ca ocuparea lor intensiva cu descoperirea fraudelor si rezultatele pe care le au deja sunt foarte importante. Si ce sa ceara in piata? Alegeri repetate? Dn. Voronin s-a exprimat deja la aceasta tema, nu cedeaza nimic in fata protestatarilor. Poate jos comunistii? In baza la ce? Dovezi? Daca nu sant, atunci e pur si simplu acaparare nelegitima a puterii de stat sau cum s-a exprimat ex-presedintele nosrtu „putci”, si apoi cum va privi Europa la asta, in ochii carora noi suntem un stat democrat? Dovezile concrete despre fraudarea alegerilor asupra carora se lucreaza acum sunt directia corecta. Demonstrarea acestui fapt va scoate la iveala fata adevarata a acestui „partid” – cosa nostra moldovenesc, si ne permite sa avem si alegeri repetate si sa cerem dezlocuirea comunistilor, a partidului care a stabilit un regim totalitar in tara si care nu are baza juridica sau consitutionala, nu mai stiu cum e corect.

 10. Pt Alex
  Salut Alex, imi pare rau ca esti un birfitor, nu am nici o restanta. Vino la FRISPA si consulta borderourile si nu indu lumea in eroare. Succes.

 11. DRAGI FRATI BASARABENI TIN SA VA ANUNT CA IN ROMANIA , PRINCIPELE RADU SI-A ANUNTAT CANDIDATURA LA PRESEDENTIA ROMANIEI .

 12. Pentru Vladimir

  Imi pare bine ca ma intrebati. daca eu stiu ca nu sint implicata, ma pot invinui de ce doresc. Nu sint si, chiar daca m-ar aresta, totuna se va lamuri cine are dreptate. pe de alta parte, este nevoie de unirea eforturilor, pentru a rezista mai usor in fata satrapilor bolsevici. De unii singuri acestia ii vor casapi pe toti pe rind. Egoismul si exclusivismul sint rasplatite rau.

  Miine va voi raspunde mai departe, dar trebuie sa intelegeti doua lucruri: 1. Oamenii cer sa fie condusi in protestele lor. 2. Impotriva acestui regim trebuie protestat pina cade, ca ei nu vor lasa lumea sa mai traiasca. Dvs. credeti altfel? Perfect, credeti, dar vom continua discutiile pe blog in conditii de intimidare si mai grave.

  Europa incepe sa se edifice, stati linistit.

 13. Pt Pasca Adrian

  Blogul meu este plin, de la infiintare, de raspunsuri la aceste intrebari. Incercati sa le cititi, pentru ca eu nu am timp sa le reiau. Sintem o apa si un pamint, insa basarabenii au existat in conditii nefavorabile si supusi deznationalizarii din 1940. Genocidul continua, acesti romani de aici trebuie intelesi si ajutati. Ei au ramas romani trecind prin negura sovietica.

 14. Pentru mahai

  Sa nu fie prea tirziu… Dar ce faci cu oamenii veniti sincer in strada?

 15. Pentru Viky

  Dragul meu? sa sada acasa toti care vor, care e rpoblema? Si, in general, care e diferenta dintre voi si comunisti? Ce e cu acest comportament totalitar? Noi sintem pentru libertatea de expresie si pentru dreptul la protest pasnic. Voi nu vreti s aprotestati – e dreptul vostru. Noi nu va interzicem sa faceti ce vreti. Nici noua nu ne puteti interzice sa facem ce gasim noi de cuviinta. Provocatori sint cei care isi abandoneaza oamenii. Interpretati cum vreti, dar cel mai bine e sa mergeti si discutati cu oamenii simpli, in special cu cei care nu-si gasesc tinerii arestati.

  Oamenii pot protesta si singuri, si indemnati. Ce avem noi cu protestele? Oamenii trimit SMS-uri fara noi, iar voi cautati tapi ispasitori. Cautati, cautati, pina veti pierde si ce aveti.

  lasa-ma asa mulgatoare cum sint. Este adevarat ca nu am muls niciodata, sint fiica in a treia generatie de invatatori, dar asta nu conteaza pt analfabeti rautaciosi. MAE a luat putin din cauza fraudelor si atacurilor din partea Dreptei, din cauza „nesansei” vehiculate, care, iata, se intoarce cu efect de bumerang impotriva arogantilor si exclusivistilor.

  Repet – AMN, PL si PLDM nu trebuie sa ridice mandatele ca sa intre intr-un parlament comunist. Nu au ce face acolo. Si daca ei le ridica, asta va insemna ca s-a urmarit intrarea in Parlament, nu debarcarea comunistilor care au cistigat prin frauda. Dar fiecare are dreptul la dezamagire. E si asta un drept al cetateanului.

 16. Pentru Val

  Dumneata poti crede orice. Este adevarat ca foarte putina lume debiteaza prostii despre mine, dar au si ei dreptul sa o faca. Uite, le dau voie chiar si pe blogul meu. Mai gasesti asa nebuni? Nu cred. Dar daca dumneata vei gasi un nebun ca mine, care permite asta, sa-mi comunici sa vad si eu. Mersi.

  Da, era sa uit. Nu numai ca nu am acceptat niciodata sa mi se spuna lider, dar nici nu am acceptat sa mi se spuna „dna presedinte”. Le spun la toti sa-mi spuna dna Pavlicenco sau, simplu, Vitalia. 1% este rezultatul fraudei si al altor cauze. Rusine ca sinteti atit de simplista in interpretari.

 17. Pt mara

  Pai vedeti de ce nu este toata opozitia impreuna. Asta invocam noi in Declaratia postata astazi.

 18. Pt zubic

  Tocmai ca anticipam. Se pare ca s-au suparat rau cei de la AMN, PL si PLDM pt ca am anticipat si am spus ca nu trebuie sa-si ridice mandatele de deputat pentru a nu legitima un Parlament comunist. Dumneata ce crezi despre asta?

 19. Pentru grigore

  Nu sint nici rinzoasa, nici periculoasa. Sint pentru libertatea de expresie si pt a nu inchide ochii cind cineva dezamageste. Dumneata demonstreaza ca ai motive sa fii incintat de noua Opozitie. Poate ma si convingi…

  Nu a fost, probabil, totul o provocare. Printre protestatari erau foarte multi oameni, cred, veniti sincer sa protestese. Ce s-a intimplat apoi, cu infiltrarea unor persoane dubioase, noi nu stim. Stiu doar ca Opozitia trebuie sa stea in fruntea populatiei, asa cum se intimpla si in cazul protestelor din alte state.

  Cit priveste concurenta politica, repet – consider ca cei trei lideri liberali se zbat in dilema – sa conduca protestele si sa isi asume raspunderea periculoasa, fara sa o imparta cu alte partide, ori sa isi dezamageasca electoratul dind bir cu fugitii din fata oamenilor. Judecati daca am dreptate si daca e bine ca oamenii sa nu aiba lideri. Daca ar coopera cu mai multe partide, ar fi o forta mai mare, redutabila in fata comunistilor.

 20. Pentru Grigore
  Un reprezentant al unei insitutii internationale chiar a venit la noi zilele trecute si spunea – sa nu fie violente, dar aveti dreptul sa protestati. care e problema? Raspunderea e individuala si politia trebiie sa previna cazuri de violenta. Partidele nu au politia lor. Se prea incurca la noi lucrurile. Asa cum puneti problema rezulta ca nimeni nicioadat nu poate protesta de frica provocatorilor. pai nici asa nu se poate.

 21. Pt Ed___

  1. PNL nu a participat la alegeri. Ultima data a participat in 2007. Unde a depus listele, a luat 5 la suta.

  2. Mi-am dat demisia din fruntea PNL la 2 februarie 2009 si am informat Ministerul Justitiei.

  3. Pe 9 mai, de Ziua Europei, avem congresul de unificare cu MAE si cu cine va mai vrea.

  4. In 2001 Mircea Rusu, presedintele PNL, a fost cel care si-a dat demisia pentru ca nu a adus partidul in Parlament si a inceput cascada de unificari.

  5. Nu impartasesc punctul de vedere ca trebuie sa ii critici numai pe unii, iar pe altii – nu. Este mentalitate comunista. Asa nu mai schimbi niciodata lucrurile in bine. Combateti ca nu am dreptate. Ascultati emisiuni din Romania, vedeti ce se spune pe retetele si cercurile de discutii. Ascultati ce spune lumea. Cit priveste PL, are o conducere aroganta. Sa stea cum vrea, noi ne vom pregati de alegeri locale.

  6. Prin totul ce v-am scris v-am demonstrat – a cita oara! – ca nu sint dominata de emotii. EU NU SINT ACUM MEMBRU AL NICIUNUI PARTID? CHIAR NU INTELEG CE IMI IMPUTATI?

 22. DA , TREBUIE AJUTATI DOAMNA PAVLICENCO .DAR SI PRESEDINTELE NOSTRU ESTE LA FEL DE MAGAR CA SI VORONIN .ACUMA IN ROMANIA A FOST ARESTAT ABUZIV PRESEDINTELE CLUBULUI STEAUA BUCURESTI (FOTBAL) SI TOT`ODATA PRESEDINTELE PARTIDULUI „PNG”(PARTIDUL NOUA GENERATIE).
  IN ROMANIA , APROAPE TOTI ROMANII CRED CA ESTE LUCRATURA PRESEDINTELUI ROMANIEI IN ACEASTA ARESTARE DEOARECE IN ULTIMA VREME , FRATELE PRESEDINTELUI SI UN BUN PRIETEN CU PRESEDINTELE ROMANIEI AU FOST IN PRESA PENTRU DIFERITE FAPTE COMISE .NOI CREDEM CA ACEASTA ARESTARE ESTE DIN CAUZA LUI TRAIAN BASESCU CARE SA`L SCOATA PE FRATELE LUI DIN GURA PRESEI SI PE POPOVICIU , A ORDONAT ARESTAREA ACESTUI OM (GIGI BECALI) .
  AM TARIA SI SPERANTA CA DE LA VIITOARELE ALEGERI , IN ROMANIA VOM AVEA UN PRESEDINTE CAPABIL SA CONDUCA UN STAT EUROPEAN CI SA NU MAI FIE CORUPT , TREBUIE DOAR SA NE DESTEPTAM SI SA-L ALEGEM PE OMUL POTRIVIT PENTRU ACEST POST SI CHIAR NU DUCEM LIPSA .IL AVEM PE PRINCIPELE RADU DUDA CARE SI-A ANUNTAT IERI CANDIDATURA , IL AVEM PE VADIM TUDOR , SI MULTII ALTII …DAR EU II PREFER PE PRIMII 2 .
  EU SINCER NU L-AM AUZIT PE TRAIAN BASESCU SA DEA VRE-UN INTERVIU CU SITUATIA DIN MOLDOVA .A AVUT IERI UN INTERVIU IN DIRECT LA O TELEVIZIUNE DAR DIN PACATE NU AM FOST ATENT (FIIND PREOCUPAT CU ALTE TREBURI, DECAT SA-L ASCULT CAT DE PROST ESTE).
  RECUNOSC , SI EU L-AM VOTAT PE ACTUALUL PRESEDINTE DEOARECE AM CREZUT IN SCHIMBAREA ROMANIEI , SI S-A PRODUS O SCHIMBARE …..DINTR-UN TRAI ACCEPTABIL AM AJUNS LA UNUL RAU .ASTA ESTE MUNCA PE CARE A DEPUSO TRAIAN BASESCU PENTRU ROMANIA .
  AM 20 DE ANI SI AM AJUNS SA IMI FIE GREATA DE ROMANIA DIN CAUZA ACESTOR „HIENE” DIN POLITICA SI JUSTITIA ROMANA .
  PENTRU CA MOLDOVA SA FIE AJUTATA CRED CA AR TREBUII ROMANIEI UN PRESEDINTE CU CURAJ CARE SA NU SE TEAMA DE EVENTUALELE IMPLICARI ALE RUSILOR .

  AM RUGAMINTEA CATRE DUMNEAVOASTRA SA IMI DATI UN ID DE YAHOO MESSENGER DACA AVETI CA SA MAI PUTEM DISCUTA .

  MULTA STIMA SI RESPECT , ADRIAN (DEVA , HUNEDOARA)

 23. Doamna Pavliceno, în sfîrşit, a identificat corupţii. Dacă nu trîmbiţa non-stop în perioada electorală aberaţii despre închipuiţii corupţi din partidele liberale,necătînd la fraudarea alegerilor, la 6 aprilie ne-am fi trezit cu alte rezultate. Mai temperaţi-vă, doamnă.Nici dl Filat, nici dl Chirtoacă n-au nevoie de „sfaturile” dv.Mai bine spuneţi cine, totuşi, v-a finansat atît de generos electorala?Aţi reuşit să -i cheltuiţi sau v-au mai rămas şi pentru osteneala de a calomnia PLDM?

 24. Pentru Tincuta

  Desigur ca „ne-au mai ramas” – pentru inca o campanie electorala. Apropo, nici nu stiam ca, avind numai 1 procent, cuvintul nostru este atit de important, incit, din cauza noastra, comunistii au 60 mandate…

 25. Am inteles ca PNL a intrat in alianta MAE…. dar am inteles gresit.

  daca ati plecat din PNL inainte de alegeri atunci inseamna ca nu trebuie sa va dati demisia.

  apoi va rog, nu o luati ca o critica ci doar ca niste aprecieri personale, cu care sa vazut ca in parte aveam date gresite.

  Apoi SA NU VA INDOITI NICI O SECUNDA CA TOTUSI SUNTETI UN OM BUN SI LUPTATI CU ADEVARAT PENTRU BINELE SEMENILOR DVS.

  Niciodata nu am criticat acest lucru la dvs, sau ceva de genul.

  In continuare eu personal va apreciez pentru activitatea dvs politica, doar ca anumite actiuni eu le-as fi luat altfel, dar binentles nu sunt in masura sa va judec, ci sunt doar opinii (de exemplu mai bine ramaneati in PNL si dupa alegeri incercati sa va folositi de puterea dvs pentru a fuziona cu PL)

  IN FINAL IDEEA ESTE ACEASTA si am sa o pun sub forma de intrebare ca sa nu fie nici un dubiu, nu este o critica, … deci:

  SUNTETI DE ACCORD CA TOATE FORTELE (INTELEG AICI PARTIDELE SI ALIANTELE POLITICE) DIN OPOZITIE CARE NU AU TRECUT PRAGUL ELECTORAL (SI FOARTE BINE CA AU INCERCAT, ERA DREPTUL, CONSTITUTIONAL CHIAR, LOR SA O FACA) ACUM AR TREBUI SA CAUTE CU MAXIMA PRIORITATE FUZIONAREA CU PARTIDELE DE OPOZITIE CARE AU TRECUT PRAGUL ELECTORAL ?

  sau reformulat:

  Toate partidele care nu au trecut pragul electoral daca sunt cu adevarat comuniste trebuie sa fuzioneze cu partidele care au trecut acest prag, pentru ca asa ar fi corect, OPTIM din punct de vedere politic impotriva dusmanului comun, si deci spre binele democratiei si deci modernizarea si binele Rep. Moldova, corect ?

 26. pentru P. Adrian

  dle P. Adrian in Romania nu este dictatura, presedintele are tente de lacomie politica precum iliescu, dar chiar are slabe sanse sa prinda mandatul viitor.

  nu comparam Romania cu Rep. Moldova…

  si mai ales ca dl Gheorghe Becali de care spuneati a fost arestat in mod legal si respectand toate legile in vigoare. Mai mult decat atat nu a fost dus in masina politiei ci a fost lasat sa vina singur in masina personala in arestul politiei. Un gest frumos din partea procurorilor.

  Mai mult decat atat dl Gheorghe Becali a incalcat legea clar, flagrant, a fost EMIS mandat de arestare, are avocat, a depus recurs, a dat interviuri, deci este o persoana arestata intr-un stat de drept, si i se respecta drepturile in Romania.

  NU a fost batut, nu i sa interzis avocat, nu i sa interzis sa vorbeasca la telefon, ba mai mult are telefon, are vizitatori, are acces si la media.

  Dl Becali o sa fie judecat intr-un proces corect si achitat sau condamnat.

  Simplu. Nu mai bagati minciuni despre Romania.

  PS un sfat personal, nu mai luati apararea dlui Becali care nu este decat un infractor. Poate nu credeti dar retinerea cu forta a unei persoane se numeste CONSTRANGERE si se pedepseste oriunde in lume, intr-o tara normala.

 27. Idea este ca cei trei lideri au facut-o de oaia. Vom vedea cati oameni i-i vor sustine la mitingul de dumunica. Lumea e prostita: ba veniti, ba plecati. toata lumea a vazut cum Filat a facut pe el rugandu-se de Voronin sa nu fie acuzat. Cel mai interesant e ca asta a fost prima cerinta, dupa aia celelate. Acum pozdno piti borjomi. Singura solutie concreta este cea propusa de Pavlicenco: sa nu-si ridice mandatele novoispecennie opozitionnie deputati. Lumea va scuipa in ei daca va participa la mitinguri, iar careva din deputatii de opozitie va fi cel de-al 61-lea care va vota presedintele.

 28. Pentru ED
  Da, Ed, dar partidele care au trecut pragul tre sa curete listele lor de corupti si criminali! Listele trebuie sa fie alcatuite numai din oameni onesti, corect si cu experienta.
  Tre sa puna pe chintar om cu om si sa includa in liste pe cei mai buni, curajosi si carora nu le poti reprosa fapte de coruptie.
  Pentru o lista cu oameni corupti, santajabili nu votezi macar dracu sa-i aiba de cumatru…
  Multi nu vor sa participe pe liste in alegeri numai pentru ca nu doresc sa fie alaturi de Platoni, Chimbriciuci, Chitoroogi si altii asemenea lor.
  Nu putem vota criminalii pentru parlament! Ei sunt la fel de rai ca si comunistii!
  Si sa ajungem sa vedem, daca isi ridica mandatele deputatii din opozitia democratica……Daca DA, atunci s-a zis cu sperantele noastre! Tradatori se vor gasi….Vor vota si presedinte, si guvern, si pe dracu tot……

 29. Pentru Tincuta
  Tincuta-Catincuta , nu te linistesti, maicuta ?
  Jaba davit ?
  D.Pavlicenco, nu va pierdeti timpul cu Tinhcuta-Catincuta!
  A fost odata ca’n povesti,
  A fost ca niciodata…..

  Acum nu mai are ce face la vedere, in anonimat ii sta mai bine…..

 30. Pentru 1%
  si altii

  Sa va spun si eu ceva:

  1. Stiti de ce Pavlicenco este mereu atacata de Pitici?

  2. Stiti cine sunt Piticii ?

  1. Nu exista in Moldova un Om cu o verticalitate mai trainica, cu o minte mai agera, cu o forta de munca mai mare, mai directa si mai luptatoare pentru dreptate, mai mare Dusman pentru Dusmanii POPORULUI! De aceea, Piticii /si barbatii, si femeile/ politici nu o suporta alaturi, pentru ca sunt foarte slabi in comparatie cu D-ei si nu inteleg ca locul ei este in fata, si nu al lor! Dar ei se vor in Fata fara sa o merite!

  2.Care se tem ca nu cumva Pavlicenco sa nimereasca acolo, unde “activeaza” ei in stilul lor mirsav, corupt, lenes si…../tot ce este mai demn de critica/, pentru ca ea este un mare pericol pentru acesti Pitici… le da la moaca si lor asta nu le place!

  Pavlicenco le da la toti la moaca, inclusiv Voronin si aliatii lor. Ea lupta pe forte proprii, si nu poate altfel, dechit sa fie o carte deschisa si sa nu imble cu …..linguselile!

  Cine isi doreste o asa “catastrofa” alaturi ?

  Numai cei puternici ca ea sau cei mai slabi, care inteleg valoarea adevarata a acestei Doamne cu caracter de fier si uneori mai putin comod. Asestea chiar se tem sa nu cumva sa o piarda din preajma, pentru ca ar pierde o sursa foarte importanta de pregatire profesionala multilaterala!

  Piticilor! Curaj! Nu va TEMETI de EA! Fara Frica!

  Fara Frica – Bun Mesaj!

  Dle Filat, ce credeti personal despre acest mesaj? Recunoasteti superioritatea multilaterala a d.Pavlicenco sau NU? Lamuriti odata aceste lucruri in nume propriu! Doar stiti destul de bine ca Pavlicenco este o forta, ca pina la moarte va lupta contra comunistilor si a raufacatorilor din aceasta tara!

  Daca aveti obraz si sunteti Barbat adevarat al neamului, care pretindeti mult sa aduceti binele acestui popor, DVS ajunghind la putere, dezlegati acest nod!

  Spuneti-va curajos parerea despre aceasta DOAMNA si nu lasati sa fie ponegrita pe nedrept de niste Pitici si catelusii lor! Cu atit mai mult de persoane care scriu tot felul de aberatii, fara sa o cunoasca si infectatii fiind de omizile comuniste sa-i strice imaginea!

  Abia astept sa vad, daca sunteti asa cum spuneti, luptator pentru dreptate sau…si DVS …Pitic!

  Numai raspunsul DVS /oricare ar fi/ ma va face sa va inteleg, totusi, odata si odata…

  Pentru mine pina acum inca sunteti ….”tiomnaia losadka” si nu am incredere in DVS!

  Parerea unui simplu cetacean conteaza pentru DVS sau…..
  Daca da, atunci raspundeti la aceasta postare a mea!
  Voi insista sa va expuneti parerea pina o veti face !
  Pe toate blogurile posibile si ori de chite ori voi avea ocazia: public sau face 2 face !
  Numai expunerea Dvs. la persoana Pavlicenco ma poate face sa-mi schimb opinia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *