Anatol Petrencu: Lupta împotriva corupţiei va continua şi după alegeri

3_6.jpgMişcarea social-politică ACŢIUNEA EUROPEANĂ a prezentat, azi, 3 aprilie curent, un bilanţ al luptei împotriva corupţiei, odată cu lansarea Pactului Naţional împotriva Corupţiei la care au aderat alte cinci partide democratice din Republica Moldova. Potrivit preşedintelui MAE, Anatol Petrencu, sloganul “Moldova fără corupţie!” a ajuns pe buzele tuturor oamenilor de bună-credinţă, indiferent de situaţia economică, de profesie sau de religie.

“Ne asumăm cu inima deschisă responsabilitatea de a conduce şi după 5 aprilie lupta împotriva corupţiei care a sărăcit şi a izolat Republica Moldova”, a declarat Petrencu. În completarea garanţiilor pe care le-a dat MAE în sensul aplicării măsurilor anticorupţie, Mişcarea ACŢIUNEA EUROPEANĂ a prezentat şi un set de rezoluţii pentru perioada imediat următoare, prin care se exclude orice formă de colaborare postelectorală cu PCRM şi se garantează colaborarea cu formaţiunile democratice care aderă la Pactul împotriva corupţiei al MAE.

De asemenea, MAE a făcut un apel către autorităţi, pentru asigurarea corectitudinii procesului de votare la alegerile din această duminică. „Avem informaţii şi semnale de la oamenii din raioane că PCRM se pregăteşte să fraudeze alegerile, furând voturile partidelor democratice. Noi îi îndemnăm pe toţi oamenii oneşti din Republica Moldova să iasă la vot şi să voteze cum le dictează conştiinţa”, a declarat Alexandra Can, propunerea MAE pentru funcţia de Prim-ministru.

În încheiere, deputatul Vitalia Pavlicenco, propunerea MAE pentru funcţia de Preşedinte al Parlamentului, a dat citire unui apel de susţinere pentru singurul partid ce garantează lupta împotriva corupţiei, semnat de peste 60 de reprezentanţi ai elitei culturale din Republica Moldova.

Chişinău,
3 aprilie 2009

Serviciul de presă al MAE

Loading Facebook Comments ...

12 Comments

Add a Comment
  1. „„Avem informaţii şi semnale de la oamenii din raioane că PCRM se pregăteşte să fraudeze alegerile, furând voturile partidelor democratice..”

    Dna Can, dar iata vroiam sa intreb ce se intimpla cu voturile invalidate, ele tot se distribuie ca cele ale partidelor care nu au trecut pragul ori sunt date la o parte ca si cum nici nu au fost in urna? Mersi.

  2. La alegerile precedente voturile invalidate au fost voturi care nu merg in balanta voturilor totale. deci nu s-au redistribuit.

  3. Deci comunistii au posibilitatea sa invalideze mai multe zeci de mii de voturi pentru a frauda alegerile.

  4. Mie mi-i interesant daca PLDM , MAE, AMN au zis ca deja se fac falsificari cu oamenii care nu exista, ci liste vechi sau cu buletine de vot tiparite mai mult decit e legea. De ce dar nu actioneaza? sau asteapta alegerile sa treaca? Acum oamenii sint mai usor de ridicat. Uite Filat o declarat ca are dovezi ca fiul lui Voronin a tiparit mai mule buletine. Pai de ce nu demonstreaza dovezile.

    De ce tacem, si nu actionam?

  5. „Uite Filat o declarat ca are dovezi ca fiul lui Voronin a tiparit mai mule buletine. Pai de ce nu demonstreaza dovezile.”

    Mai asteapta un pic, poate-s pregatite pentru PLDM. 😀

  6. Oricum e frauda 😉

  7. Asta si este smecheria, voturile se considera nevalabile.
    In alegerile anterioare au fost facute invalide multe voturi.2 zile in urma mi-au povestit cum reuseau sa faca acest vot invalid membrii comisiilor la sectoarele de votare.

  8. Ce au sa intreprinda partidele de opozitie ca sa asiste reprezentantii lor la sectiile de votare si sa vada tot parcursul al buletinelor?

  9. „In alegerile anterioare au fost facute invalide multe voturi.”

    Cel mai mare numar de voturi declarate nevalabile sunt in 1998, pentru ca diferenta intre numarul celor care au participat la votare si numarul voturilor valabil exprimate este de peste 57 mii. In 2001 acest numar a fost de undeva 18-19 mii, iar in 2005 la fel cam atit. Daca vom avea un procent pentru redistribuire mare, atunci o frada de ordinul a citorva zeci de mii de voturi le poate aduce comunistilor un numar mare de mandate in urma redistrbuirii. La fel cred ca s-ar putea intimpla ca AMN, care este cotat de sondaje ca intre sa nu i se permita sa intre si astfel sa avem 2 partide liberale contra comunistilor; stim doar apatia lui Urechean fata de Voronin, caci daca ultimul decide ca vrea sa ramana in parlament, nu cred ca s-ar suporta prea mult, de asta vor face tot ca nici sa nu aiba sansa acolo, iar asta sa fie facut la fel prin frauda.

    http://www.parties.e-democracy.md/electionresults/1998parliamentary/

  10. Pentru socolenco

    Voturile sint redistribuite celor ce trec pragul. Amintesc: Urecheanu a spus ca ia 52 mandate, Ghimpu – 25 si Filat – 18. Un total de 95 mandate. Voturile celor ce nu trec pragul vor merge la ei.

  11. Pentru Eu

    Am pus observatori la sectiile de votare si asteptam reactii la comportamentul comunistilor. Am spus ca pregatesc comunistii sa dea 1000 de euro fiecarui presedinte de comisie electorala de sector, pentru a „scoate un rezultat bun”.

  12. Pentru socolenco

    De ce nu-i scrii intrebarea lui Filat despre buletine si fiul lui Voronin?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *