Peste 7.000 de persoane au participat la marşul MAE împotriva corupţiei şi a abuzurilor regimului comunist poliţienesc

Comunicat de presă

mars-chisinau-300x199.jpgPeste 7.000 de persoane au răspuns apelului Mişcării Acţiunea Europeană de a participa duminică, 29 martie 2009, la un marş de protest împotriva corupţiei şi a abuzurilor statului comunist poliţienesc, organizat la Chişinău.

Marşul MAE s-a desfăşurat pe traseul Calea Ieşilor – Ştefan cel Mare – Vlaicu Pârcălab şi s-a terminat cu un miting în sala de conferinţe a Hotelului Leogrand. Manifestanţii, veniţi din toate colţurile Moldovei, au scandat lozinci împotriva regimului comunist corupt: “Afară corupţia din ţară!”, “Jos PCRM!”; “Jos corupţii!”, “Expulzaţi-ne şi pe noi!”.

Natalia Dabija, venită la miting cu fiica Bianca, în vârstă de doar un an, le-a vorbit participanţilor despre dorinţa ei de a-şi creşte fetiţa într-o ţară normală: “Nu vreau ca fiica mea să trăiască într-un stat în care oamenii simpli sunt arestaţi fără motiv şi judecaţi de o instanţă nedreaptă. Nu vreau ca fiica mea să crească într-un stat care produce bogăţie doar pentru cei bogaţi. Nu vreau să fug cu fiica mea într-o altă ţară, de teama abuzurilor statului comunist poliţienesc! Nu vreau să aleg dintre toate relele răul cel mai mic, ci vreau să aleg Binele pentru Moldova.”La rândul său, preşeditele MAE, Anatol Petrencu, a vorbit despre lupta declanşată împotriva corupţiei. „În lupta pentru Moldova europeană, duşmanul nostru este corupţia. Din cauza corupţiei au loc şi abuzurile şi toate relele din Moldova, iar comuniştii au ridicat corupţia la statut de politică de stat. Corupţia pentru comunişti şi pentru acoliţii lor este ca un organ intern, ca ficatul. Cu cât le spui că vei lichida corupţia din Republica Moldova, cu atât mai galbeni devin la faţă. Cu cât le spui că au furat şi jefuit Moldova, cu atât mai palizi devin”, a declarat Anatol Petrencu.

Vitalia Pavlicenco, deputat şi propunerea MAE pentru funcţia de Preşedinte al Parlamentului, a punctat şi ea pe marginea luptei pornite de MAE cu corupţia şi comunismul: MAE este partidul care şi-a asumat războiul deschis împotriva corupţiei. Corupţia care a dus Moldova în sărăcie. Noi, cei din MAE, am reuşit să coagulăm forţa a cinci partide democratice, care au aderat la Pactul Naţional împotriva Corupţiei. MAE a supus acest document spre analiza societăţii civile care a apreciat angajamentele noastre privind măsurile anticorupţie drept unele menite să ne îndrepte spre un stat de drept, democratic şi deschis valorilor europene.

Alexandra Can, propunerea MAE pentru funcţia de prim-ministru, a arătat cauzele sărăciei în care se zbat moldovenii: „Se trăieşte în şomaj, în sărăcie, cu salarii şi pensii de mizerie. Cetăţeni de bună-credinţă sunt arestaţi pe stradă, fără motiv, şi nimeni nu ridică un deget pentru a-i feri de abuzurile de tip poliţienesc săvârşite de autorităţi sau chiar de Justiţia aservită politic. Sute de moldoveni îşi caută dreptatea la CEDO, pentru că aici, la ei acasă, drepturile le sunt pur şi simplu ignorate! Suntem departe, foarte departe de Uniunea Europeană pentru că am fost conduşi de comunişti şi de corupţi! Pentru că cea mai mare parte a clasei politice a fost, în toţi aceşti ani, ori coruptă, ori tolerantă la corupţie. Nu se mai poate aşa.”

Serviciul de Presă al MAE

29 martie 2009

Loading Facebook Comments ...

7 Comments

Add a Comment
 1. mai taiati din cifra, ca prea le inflati. daca au fost 1000 e deja.

  ca si la lantu din jurul parlametului, ati pus pe site pnl.md, 300 iar real daca au fost vrio 150.

 2. Eu stiam ca in sala de conferinte de la Leogrand incap maximum 1200 de oameni, nu 7000.
  Si mai stiam ca mitingurile nu se fac intr-o sala a unui hotel unde chiria costa 5000 de euro ora.

 3. Da si parca mai ieri delcarati ca MAE nu e partid e miscare social-politica si ca partidele sunt murdare, iar astazi este diferit este deja partid sa inteleg ca deja v-ati murdarit. Mda…

 4. Daca dupa un mars de citeva saptamini prin republica, ati venit doar atitea, e prea putin, chiar putin de tot. Eu ma asteptam 20 mii, ca parca declarati ca aveti 10 mii de membri impreuna MAE-PNL-PNR.

  Unde sunt toti? La mare? Ca inca nu e perioada de odihna.

  Da si la cifra, faceti si voi ca PLDM, vin 10mii si rotungiti cifra pina 30mii 🙂 vin 2 si spuneti ca au fost 200 🙂

 5. ptu Alex
  Baietelul nu a obosit ?
  Fa si tu ceva mai destept. Tare te maninca in cur si te doare capul.Critici tot ce iti cade in ochi ! Mai misca si tu fundul de la calculator si pune creerul in miscare! Fa ceva mai de folos !

 6. Alex, da ai fost sa vezi cu ochii tai chiti au fost, banuiesc ca nu ti-ai miscat fundu din fata calculatorului asa cum afost si slipper, asa ca abtinete de la astfel de comentarii. si crede-ma ca nu ne intereseaza ce face pldm si citi oameni vin la protestele lor platite.
  si pt Vasile Arnautu mai cititi stirile si vedeti unde a avut loc protestu si ce a fost in Leogrand

 7. Dan
  Da tu ai fost ? Spune-mi si mie cum a fost !
  Spune lumea ca au facut mare galagie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *