flowers_of_liberty ne spune: “Sunt convins ca PLDM, PL, AMN si MAE trec de pragul electoral”

26 Martie 2009, la 23:11 edit

Iata chiar nu-mi dau seama care ar fi modalitatea prin intermediul careia MAE s-ar retrage din cursa. A fost PNL, sunt membrii acestui partid, multi putini dar sunt. Un numar mare dintre ei locuiesc la sate. Iar prin sate oamenii nu mai sunt chiar atat de initiati in politica precum sunt analistii politici Tudor Darie, Alex Cozer, Ghita Closca, Radu etc. La momentul x acestor membri PNL li s-a spus ca suntem de acum incolo cu MAE. Iar intr-o buna zi tot lor trebuie de zis, gata, nu mai votam MAE, votam altceva. Asta propuneti? PNL si MAE nu este partidul Pentru neam si Tara ori Partidul nu mai stiu care, MAE si PNL aduna 7 000 de oameni la marsuri, acesti oameni nu sunt platiti si hraniti de doua ori in drum spre Chisinau si de trei in drum spre Cahul ori spre Edinet, acesti oameni stimeaza liderii lor locali si vor vota numaidecat cu MAE pe 5 aprilie, daca nu vor vota pentru partid vor vota pentru liderii lor pe care ii apreciaza sincer, pentru MAE de asemenea vor vota si familiile acestor cetateni, in plus MAE lucreaza foarte activ in raioane. Stimati analisti, daca faceti niste calcule simple, obtineti cifrele care nu sunt deloc descurajatoare pentru MAE. Orice proiect are si riscuri evident. Daca este dorita retragerea cu orice pret a MAE-ului din cursa, oare de ce nu este dorita depasirea pragului de 6% pentru MAE de asemenea cu orice pret. Majoritatea cetatenilor spun ca MAE nu este o varianta rea pentru votul lor, dar fiind buimaciti in continuu de partidele favorite ca respectivii nu au sanse sa acceada in parlament, acesti cetateni raman dezorientati in continuare. Ceea ce vreau sa spun acum, am mai spus-o si ieri pe unimedia, nu prea am timp sa-mi ordonez gandurile deaceea voi reproduce de acolo.

Sunt convins ca PLDM, PL, AMN si MAE trec de pragul electoral, de asemenea sunt convins ca doar aceste partide inspira credibilitatea pentru o schimbare adevarata in RM. PLDM, PL, AMN stau foarte bine pe picioare, MAE-ul, admit ca putin a intarziat. Dar, liberalii cu AMN in trei, presupun nu vor fi capabili sa acumuleze numarul necesar de mandate pentru a forma o coalitie majoritara. Deaceea, iata ce vreau sa expun.

Asa dar, MAE avand un mesaj puternic, are cele mai mari sanse sa smulga pe ultima suta de metri ceva procente de la comunisti si sa culeaga multe voturi din randurile celor indecisi. Cei indecisi pot in ultimul moment sa ia calea spre MAE, evident printr-o sustinere din partea celor trei partide favorite. Adica, PL, PLDM, AMN fac o declaratie mediatizata puternic ca sustin intru totul mesajul MAE, ca colegii de la MAE sunt cei mai buni aliati pentru ei in viitorul parlament etc. De ce ar fi logica o astfel de campanie?
1. Electoratul ar mai obtine o doza de incredere fata de partidele democrate in alianta lor contra puterii curente prin “admiterea” in alianta a celor de la MAE.
2. PL, PLDM, AMN- ce au avut de cules au cules deja, acum pentru ei este mai important de depozitat calitativ roada decat de strans ramasitele de pe ogorul electoral.
3. Segmentul de alegatori care ar opta pentru MAE ramane mai deschis, inclusiv si din randurile PCRM. Insa mesajele MAE trebuie confirmate si de colegi pentru a oferi o credibilitate maxima.
4. Toate partidele aliate trebuie sa semneze “Juramantul” ca nu vor vota in nici un caz cu PCRM si cu acoliti lor gen PPCD, si “Juramantul” ca intradevar vor initia o lupta eficienta contra coruptiei de toate nivelurile. Juramintele trebuie sa fie date public de fiecare candidat la functia de deputat de pe listele celor patru partide.

Aceasta-i opinia mea, poate va pare partinitoare, dar va spun sincer, ca nu este asa!

Alb, albastru, galben, verde- si Moldova nu se pierde!

Schimbarea vine! Moldova fara comunisti, Moldova fara coruptie! Aceasta este forta care invinge!

Loading Facebook Comments ...

31 Comments

Add a Comment
  1. Asta deja e delir! Codru nu e departe 😀

  2. Hmm. Aceste lucruri sa fie spuse in teren, nu pe net, pentru 2000 de cloni. Lumea de la tara tre sa perceapa mesajul MAE. La tara e electoratul – nu pe net!!! Pe net lasa-ti sa se joace copii, sau cum le mai ziceti voi bloggerii. Dar cu masele se lucreaza in teren. De acolo vine surpriza. Din pacate, e cam tirziu, dar MAE misinunea si-a implinit-o (cam 91%, ce zici Vitalia? :-)))
    Apropos, nu vi se pare straniu ca sondajele fabricate de ce-i rosii prefera culoarea verde? Asta asa ca tema de gindire. Sapati mai adinc, unii. Sau lasati ca va prndeti pe 6 aprilie…. Bun joc Vitalia si Anatol. Stima si respectul.

  3. Doamna Pavlicenco am vazut ieri programul TE Votez la ProTv si nu mia placut deloc ceea ce am vazut,ati acuzat de mai multe ori opozitia,,,ceea ce este un semnal de disperare pentru dumneavoastra,,,,MAE nu intra in PArlament asta o stiu eu si daca nu e asa,,,pe 6 aprilie a sa intru neaprat pe blogul dumneavoastra si mai vb este asa cum am zis sau nu,,,Dar sa va fie rusine ca mai mult acuzati opozitia neconstructiva (cuvintele lui Voronin) si nu pe cei de la Guvernamint,,,,,

  4. Cum veti explica alegatorilor Dvs. faptul ca voturile lor s-au dus preponderent la comunisti. Nu aveti nici o sansa sa treceti pragul electoral, aveti potential, dar lumea nu va cunoaste. Va rog, sa dati dovada de patriotism si sa nu mai dati niste voturi comunistilor.

  5. Sunt de acord cu Skipor. Cei care mai apar di cind in cin pe internet sunt a o sut de mi prte din alegatori. In acest sens apelul lui Darie ca MAE s se retraga se pare rezonabil. Si ia de ce.
    MAE in aceasta companie electorala nu va depasi acele sase procente necesare. Vor lua in cel mai bun caz la Chisinau sub doua procente, iar in teritoriu – unu – unul jumatate. O inteleg aceasta si unii lideri MAE, care au inceput sa cinte ca au un alt obiectiv – alegerile locale din 2011. Cit nu se va supara doamna Pavlicenco, ca toamna au fost sub trei procente, iar acuma MAE este cotat cu 0,2 procente, adevarul este undeva pe aici. Presoane cenusii alde Petrenco imi amintesc de Cehov cu detinaorul acelui machintos cenusiu. Nu intimplator acelas barometru aratra ca petrenco este o enigma, necunoscut de optzeci si ceva la suta din respondenti. Cu acesta doriste MAE si liderul sa intre in legislativ? Sa fim seriosi! Stilul nevos de comportare a dnei Pavlicenco este bine cunoscut. Incercati sa disutati cu mai multa lume, cum este tratata dna? Majoritatea comentariilor vor fi negative. Pentru mine este o enigma aparitaia acestor personaje intre personalitatile politice incluse in barometru. Posibil, s-a platit bine. PNL a fost parasit de oameni, structuri din teritorie si acest mariaj pnl-ist cu mae este in defavoarea lui Petrenco.
    MAE in actuala campanie electorala s-a compromis prin pozitia sa procomunista si proppcd-ista. In cele trei partide liberale s-a batut porcos, prin nimic nu se deosebeau si se deosebesc de Tcaiuc si Rosca. Si acuma dorti ca acelasi Filat, Ghimpu si Urecheanu sa va lipeasca? Ceva nu e normal cu obrazul la liderii din MAE.
    MAE si PNL aduna 7 000 de oameni la marsuri? La parlament erau ceva mai mult de optzeci de tineri studenti si paote zece cincisprezece din conducatorii MAE.
    Toate partidele aliate trebuie sa semneze “Juramantul” ca nu vor vota in nici un caz cu PCRM si cu acoliti lor gen PPCD? Si aceasta afirma o formatiune care in rindul sau doi ppcd-ist, Neagu si Jalba, i care l-au votat pe Voronin si care nici nu au regretat public acest lucru cum au procedat Serebrean si acelas Filat?
    Cit despre o mare activitate mae-ista in teren? Este un bluf, am fost zilelel trecute la Orhei si Balti. Nimeni nu stie de mae, nu am observat nici o zvanie e publicitate.
    MAE trebuie sa se retraga si sa indemne ca alegatorii sa sustina partidele liberale cu sanse.

  6. D-na Pavlicenco, eri v-am vazut la PRO TV unde ati spus ca MAE are o doamna la postul de ministru de razboi. In acelas timp MAE a afisat echipa sa guvernamenta in care acest post este ocupat de un barbat. Deci, umblati cu fofarlica si mintiti oamenii? In ce priveste faptul ca „MAE avand un mesaj puternic, are cele mai mari sanse sa smulga pe ultima suta de metri ceva procente de la comunisti si sa culeaga multe voturi din randurile celor indecisi”, va sfatui sa nu va imbatati cu apa chioara. De la comunisti nu rupeti nimic, prin definitie electoratul comunist nu poate vota o nationalista exaltata cum se prezinta V.Pavlicenco. MAE doar de la PL, PLDM, AMN poate rupe voturi. Le va rupe si le va duce direct in poseseia comunistilor, fiindca nu are sanse sa treaca pragul. Deci, cum n-o invirti MAE face iremediabil jocul comunistilor. Acesta e adevarul, d-na Pavlicenco.

  7. pacat mare, doamna Pavlicenco. Sunteti un politician curajos si meritati sa ne reprezentati in parlament, dar realitatea e cruda si pericolul imens. Putin probabil sa acumulati cei 6%, (repet, din pacate). Nu cerd ca e momentul potrivit pentru a risca! Poate totusi reusiti sa demonstrati adevarata pozitie anticomunista. Deziluzia s-ar putea sa ne coste scum pe toti – inca 4 ani de comunism (cel putin)….

  8. muahahahaha

  9. E multa zarava inainte de alegeri, fiecare vrea ca mesajul sau sa fie auzit si primit. Tudor a venit cu aceasta rugaminte catre MAE, dar de ce nu catre Lomakin, catre pardidul Dezvoltarii Spirituale si alti candidati care nu au sansa sa treaca pragul, dar nu… Tudor loveste in cei cit de cit puternici, cred ca ar trebuie sustinuta MAE de catre partide mai mici care s-ar retrage din cursa in favoarea MAE, atunci sansele ar creste vizibil. Decizia de a se retrage sau de a ramane trebuie luata in interiorul partidului, ei trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru activiatea sa…
    P.S. Am impresia ca Tudor are ceva impotriva V.Pavlicenco, de cind urmaresc blogurile acestor personaje deseori observ conflicte.

  10. nicushor fumushor

    Dna, Pavlicenco. Promiteti ca daca nu treceti de pragul electoral, va lasati de politica?

  11. Mesajul asta vrea sa spuna cumva ca, daca un individ e pentru PL, PLDM, AMN, ar trebui sa se gindeasca sa voteze MAE, pentru ca si astia ar contribui la multasteptata schimbare?

  12. doamna Pavlicenco, de ce nu stiti cit costa o calatorie in autobuz?! rushinika 😉
    si pt va cheltuiti banii daq tot una nu intratzi in parlament? care-i ideea ca pe linga faptul ca le dati voturile comunistilor va mai pierdeti si din bunastarea personala??

  13. grang,
    aceshtia care i-ai enumerat orikum nu iau nimik… MAE o sa ia vreo 3-4%, insa nu va intra 🙂

  14. De ce oare sunteti asa de rai Va legati de MAE? De d-na Pavlicenco si de multi altii…Dar nu comentati pe ceilalti de la partidele de dreapta care souneti ca sunt paine si sare pentru natiune? AMN? PLDM? PL? Oare Vlad Filat nu a votat odata cu comunistii? si as putea continua lista..Dar nu asta e solutia!Noi trebuie sa nu mai fim atit de rai…Iar d-nul Darie sa atace alta tinta..Caci nu dai cu piciorul intr-un caine mort, nu? Dai in noi ca suntem puternici si crestem pe zi ce trece.Daca voi veti vota cu PL sau alte partide de dreapta, bine, ok;Va respect alegerea.Respectati-o si voi pe a noastra.Eu si familia mea votam MAE!!!!!!!!!

  15. Pt cei de mai sus

    Mesajul e unul clar. MAE are adeptii sai si nu voi sinteti in postura de a spune ce sa faca.

    Credeti ca acei care au sa voteze pt MAE nu au sa analizeze ce e mai bine? sa dea votul MAE sau din frica ca nu au sa treaca sa il dea altui partid?

    Eu nu inteleg de ce voi de pe internet cereti ca MAE sa renunte la alegeri? Cind anume partidele celea mai sus enumerate, daca ar fi vrut voturile MAE ar fi trebuit sa actioneze. Sa vina la o discutie.

    Cind MAE a propus a alianta inainte de electorala, nimanui nu i-au fost interesante voturile MAE. dar acum apar toti cu idei.

    Nu e corect asa. Vreti sa fie mai mare procentaj de forte democratice in Parlament? Pai atunci de ce sa nu dam sansa pt MAE?

  16. PL a declarat permanent si ferm ca nu vor colabora cu fosti comunisti si nomenclaturisti! Acum, vezi, tu, mama? Au uitat de comunisti si de nomenclaturisti, de hoti si corupti si se pare ca si-a schimbat deja macazul ?
    De ce nu a acceptat sa mearga la alegeri cu o lista comuna , compusa din reprezentanti ai PL, PLDM, PNL, MAE, PNR, AMN ? Daca AMN si PLDM nu doreau nicicum, ar fi fpst PL, MAE, PNL, PNR ! Sigur ca ar fi fost o sansa a tarii si nu mai schirtiiau atita in adresa MAE !
    Acum este tirziu, dar dupa alegeri va fi si mai tirziu ! Vor fi pusi toti coruptii in fata adevarului! Va fi timp deajuns sa fie developati toti democratii mascati, nepriceputi si hapsini ! MAE garanteaza !
    Votati MAE !
    MAE va fi garantul neadmiterii actelor de coruptie in noul Parlament si guvern !
    Votati Miscarea Uniunea Europeana!

  17. Pentru Nichita

    Daca ati inceput sa delirati, mergeti, intr-adevar, la Codru, ce mai asteptati?

  18. Pentru skipor

    Lumea de la tara percepe foarte bine mesajul anticoruptie al MAE. Este exact ce asteapta omul, care s-a saturat de hotia de stat.

    Nu mi se pare straniu ca sondajele fabricate de cei rosii prefera culoarea verde. Consider ca verzii si rosii si-au dat mina in sondajul IPP, iar PL a a fost plasat cum a fost plasat acolo de fatada. Si nu doar sa aiba verzii procente, ci si sa nu le aiba altii, de exemplu MAE. Ei cred ca noi sintem naivi. Naivi sint ei.

  19. Pentru acer

    Adevarul e ca nu am inteles ca e vorba de transportul prin oras. Am crezut ca ma intreaba dintr-un oras in altul, insa eu nu circul din oras in oras cu transportul in comun.

    Legat de bunastarea personala – e mai mult decit o aberatie. Salariul de deputat este extrem de mic, pentru ca deputatul trebuie sa circule dintr-un colt in altul, si motorina costa. Din banii de deputat nu te imbogatesti, doar ajung pe o saptamina de lucru prin republica. In rest – umblam cu adunarea donatiilor. La partidele din SUA adunarea cotizatiilor ocupa 75 % din timpul staffului. Am fost intr-o delegatie parlamentara la Partidul Democrat si la Partidul Republican la stafuri si asta ne-au povestit.

  20. d. Pavlicenco,
    „verzii si rosii si-au dat mina in sondajul IPP” va pierdetzi calmul 🙂

  21. Pentru crios

    Mesajul asta vrea sa spuna ca, daca un individ era pentru PL, PLDM, AMN, ar trebui acum sa fie cu MAE.

  22. Pentru nicushor fumushor

    Am spus in alta parte. Proiectul MAE-PNL e pentru anul 2009-2011 si 2013.

    Daca veti viti postarea „In cautarea parintilor” de pe blogul meu, veti gasi raspunsul la intrebarea „daca nu treceti de pragul electoral, va lasati de politica?”

  23. Pentru grigore

    Pentru noi o „adevarata pozitie anticomunista” inseamna sa va convingem sa nu gresiti cu datul votului. Iar de eventuala deziluzie cred ca mai multa lume trebuia sa-si bata capul de cind am inceput noi sa solicitam unirea Opozitiei. Pentru inca 4 ani de comunism (cel putin) vor fi vinovati toti, in primul rind cei care nu voteaza MAE si voteaza pseudodemocrati.

  24. Pentru Ion

    Am spus ca la Ministerul Apararii ar trebui sa fie o persoana civila, nu am spus ca MAE are o doamna. Noi avem in echipa guvernamentala un barbat pentru functie. Nu vad nici o fofarlica.

    Cit priveste ruperea mesajelor, resping acest cuvint. Noi captam voturile alegatorilor, ce pot fi captate de orice concurent. Nu le are nimeni prin document. Voturile sint la dispozitia tuturor, le ia cine reuseste sa fie mai credibil.

    Chiar deunazi am fost intr-un sat din Edinet si mai multi comunisti, dupa ce le-am aratat gradul de coruptie din Moldova, documente si raspunsuri la interpelari, s-au lepadat de comunisti, au semnat contra coruptiei pe listele noastre si ca voteaza MAE. Pai – de unde vreti voturi, sa scada de la comunisti si sa se adauge la democrati?

    Exaltat esti dumneata, care nu intelegi lucruri democratice elementare. Nu am vazut nici un document ca PL, PLDM, AMN au voturi lasate prin mostenire de tata si mama. Daca aceste partide au adepti atit de fermi, de ce sa se teama ca voturile pe care le cred ale lor, migreaza brusc pentru MAE? Oare nu pentru ca mesajul MAE e mai credibil? Si oare nu cumva asta va maninca in … ?

    Dar poate ca PL, PLDSM si AMN fac jocul comunistilor cind nu isi unesc listele in una singura?

  25. Pentru rodica

    Nu vom explica nimanui nimic. Fiecare isi va explica situatia dupa cum il va duce capul. Am raspuns in alte postari la aceste intrebari.

  26. Pentru Ion

    Din cite vad, dumneata faci parte dintre cei ce vad una, dar aude alta. Ce sa-ti spun? Incearca sa inregistrezi emisiunile si sa le asculti de mai multe ori, pina vei intelege ce am spus. Daca vei ajunge sa intelegi…

  27. Am privit acuma seara la EU TV emisiunea despre coruptii si banditii de pe listele PLDM si AMN !
    CA-RA-UUUUULLLLLL!
    Nu votam coruptii ascunsi in listele PLDM si AMN !!!!
    Votati si MAE !
    Votati oamenii onesti, necorupti!
    Votati o Moldova fara coruptie!
    Am inteles de ce Ziarul „Timpul lui Filat” s-a napustit cu atacuri generale asupra MAE ! Miscarea actiunea Europeana a propus partidelor democratice sa excluda Coruptii si banditii de pe liste si le-a dat foc la fundul….ghetelor.
    Foc la ghete ! Convingeti oamenii sa voteze MAE !
    MAE trebuie sa rupa cercul vicios al CORUPTILOR si GROPARILOR POPORULUI !
    Sus MAE !
    Cu MAE vom ajunge in UE !

  28. Cu MAE nu vom ajunge nicaieri, cum nu am ajuns nici cu un partid. Nu va imbatati cu apa rece. Apoi, mesajul anticoruptie e unul populist. Si domnii de la MAE stiu. Am un respect profund pentru Anatol Petrecno, dar sunt nu imi place ca o are in echipa pe Doamna Pavlicenco, care mereu cauta sa cada in picioare

  29. Chiar si asa, in ciuda faptului ca pe liste se afla politicieni gen doamna Pavlicenco, se merita de votat MAE

    Daca sa facemo analiza a listelor electorale, cei de la PLDM, PL, AMN, PPCD, PCRM, sunt pline, foarte pline oameni care nu ii intereseaza binele poporului , ci repede sa ajunga la Guvernare ca sa se razbune pe altii, nici de cum sa faca bine.

  30. Dna Pavlicenco, lucrurle sunt mult mai simple in viziunea mea. Eu cred ca MAE nu va acumula voturi pentru ca este o formatiune caraghioasa sau chiar aproape caricaturala. Nu o spun cu nici o rautate, asta e parerea pe care mi-am facut-o despre voi in ultimile cateva luni. Inaninte nici nu stiam ca existati. Eu cred ca sunteti oameni cumsecade, dar nu cred ca aveti abilitatile necesare pentru ceea ce va propuneti. Pur si simplu nu sunteti convingatori. Pe mine nu m-ati convins si de aceea voi vota pentru unul dintre cele 3 partide. Care anume inca nu stiu, dar favoriti sunt AMN si PLDM.

  31. Pentru Vasile
    Vezi Vasile ce circ au declansat PL, PLDM si AMN ?
    Unul contra altuia ?
    Mai dubii ca tre sa votezi MAE ?
    Nu pierde votul tau, nu vota contra ta si a rudelor tale !
    MAE va poate reprezenta !
    Votam MAE !
    MAE o Forta E !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *