Declaraţie de presă

Mişcarea Acţiunea Europeană protestează vehement faţă de abuzurile statului moldovean, în cazul celor doi cetăţeni români reţinuţi şi expulzaţi într-o manieră stalinistă. Considerăm că aceasta este opera PCRM, un partid care doreşte să instituie un stat de tip poliţienesc şi care intenţioneză în acest fel să intimideze partidele de opoziţie. Acest tip de acţiuni ne îndepărteză de standardele de viaţă din Uniunea Europeană şi aruncă o pată de ruşine asupra Moldovei. Este inadmisibil ca în anul 2009 doi cetăţeni străini care asigură asistenţă unui partid de opoziţie să fie reţinuţi fără niciun motiv şi expulzaţi.

Considerăm că este de datoria tuturor partidelor democratice să protesteze faţă de abuzurile patronate de PCRM, indiferent de orientarea politică a celor împotriva cărora se comit. În aceste vremuri este nevoie de o solidarizare a tuturor cetăţenilor responsabili care nu doresc să ne întoarcem la dictatură.

MAE va convoca până la sfârşitul acestei săptămâni o întâlnire cu observatorii OSCE acreditaţi la Chişinău pentru a-şi exprima îngrijorarea profundă în legătură cu deteriorarea gravă a climatului democratic, cu mai puţin de 2 săptămâni înaintea alegerilor.

De asemenea, duminică, 29 martie 2009,  MAE va organiza un mitig de protest împotriva acţiunilor poliţieneşti, nedemocratice, declanşate de PCRM, un partid care în ciuda sondajelor de opinie mincinoase mai are doar zece zile de supravieţuit în fruntea Moldovei.
Invităm toate partidele democrate să ni se alăture în acest miting. MAE este de părere că în momentul în care democraţia este pusă în pericol toate forţele politice pro europene trebuie să se unească şi să strige într-un singur glas: Nu ne intimidaţi! Jos comunismul! Jos corupţia!

Preşedinte MAE
Anatol Petrencu

25 martie 2009

Loading Facebook Comments ...

15 Comments

Add a Comment
 1. D-na Pavlicenco, va rog sa raspundeti la propunerea lui Tudor Darie ca anume partidul Dvs sa se fereasca din lupta electorala ca sa aduca plus voturi partidelor cu sanse reale de a accede in parlament cu formarea unei coalitii anti-comuniste

 2. Toate sunt niste valuri in cada cu apa pentru komunistii surdzi , muti si prosti, UNITI AM FI O FORTA !!!

 3. Multstimata Doamna!Se zice ca la femei e mai dezvoltata intuitia-pe dumneavoastra Va stiu cu o logica mai ceva ca la unii barbati.Rischind sa nu treceti pagul electoral(dar eu sint sigur ca nu o sa-l treceti) va pomeniti in postura de cel mai mare risipitor de voturi 100%anticomuniste. A venit timpul de pus umar la umar si de rasturnat vinovatul principal al batjocorei de romanii basarabeni. In modul ista veti acumula si mai multa stima nu numai din partea mea. In caz contrar veti fi blestemata, si cea mai elocventa dovada a „rinzei moldovenesti”.
  Unire moldoveni! UNIRE FRATI ROMANI!!!

 4. puteti spune de unde are MAE asa multe mijloace financiare?

 5. Pavlicenco, ai urechi ca sa auzi sau numai ranza?

 6. Nu va deranjati prea mult! MAE nu se va retrage din aceasta cursa electorala. Daca PL, AMN, PLDM doresc cu adevarat rasturnarea comunistilor, sa inceteze de a ataca MAE.
  Aceste 4 partide trec liber in parlament, dar daca vor continua sa atace MAE, au riscul sa ramina careva inafara Parlamentului, dar acesta nu va fi MAE.
  Oricum MAE ii va developa in urmatoarele luni dupa alegeri pe toti cei, care s-au deprins sa dormiteze in parlament si sa uite din nou pentru 4 ani de electoratul, care a votat pentru ei!
  Dar cei deprinsi cu smecheriile vor fi scosi la vedere si ii va taxa electoratul in alegerile locale din 2011!
  Lupta contra coruptilor continua!
  Votati MAE!
  Votati Moldova fara coruptie!
  Votati Moldova fara saracie!

 7. Îţi dai seama ce faci ?
  Cred ca sunteti Miscarea Uniunea Europeana,însă abreviatura vă demasca.

 8. Pentru Alexandru

  Nu am inteles intrebarea.

 9. Pentru pistol

  Nu-ti pare ca pistolul merita si un glonte? Ridicoli sinteti voi, care condiderati raul drept bine. Dar aveti dreptul la orice dezamagire – rosie, orange, verde, vinata.

 10. Pentru octav

  Avem mijloace pentru alegeri din cotizatii, donatii, simpatii ale oamenilor de afaceri, totul transparent si accesibil la institutiile respective. De la cei care cred in noi. Si dumneata poti contribui, te asteptam.

 11. Pentru grigore

  Stii, dumneata, care e faza?

  Am o intuitie excelenta si sint mai mult ca sigura ca veti avea mari si multicolore dezamagiri daca MAE nu va intra in Parlament. MAE e garantia ca nu vei avea aceste dezamagiri. Dar ai dreptul sa incerci.

  Nu putem fi „cel mai mare risipitor de voturi 100%anticomuniste”, pentru ca IPP-ul ce apartine comunistilor si aliatilor de pe dreapta liberal-democrata ne-au dat 0,2 la suta. Care e problema? Numai te rog, nu muti.

  Noi facem extrem de mult sa rasturnam vinovatul principal al batjocorii fata de romanii basarabeni. Dumneata – pe cine il consideri – pe comunisti, nu? Si noi. Hai sa ii rasturnam impreuna, pentru ca ma tem ca alte partide nu au mesajul contra coruptiei deoarece – oare de ce? Cum crezi?

  Noi avem nevoie de stima, dar va vom stima si mai mult daca veti vota pentru MAE. Nu cred ca blestemul poate afecta pe cineva caruia IPP-ul comunisto-liberal-democrat ii da 0,2 la suta. Nu crezi la fel? Mai gindeste-te. Ei, daca nu vrei sa gindesti, atunci voteaza cu subconstientul, dupa care vei deschide ochii, dar va fi deja tirziu.

 12. „ca IPP-ul ce apartine comunistilor si aliatilor de pe dreapta liberal-democrata ne-au dat 0,2 la suta. Care e problema?”
  Problema e ca nu veti lua numai 0.2%.Eu nu mam orientat dupa sondajele IPP-ului.Ve-ti lua mult mai mult dar nu de ajuns ca sa treceti pragul elektoral.
  Eu socot ca mai logic este sa negociati pe ultima 100 de metri (nu numaidecit posturi in guvern ori locuri pe liste ,am inteles ca azi e ultima zi de modificat listele).
  Nu conteaza mesajul,cum nu conteaza nici doctrinele.Azi conteaza ca comunistii sa obtina mai putin de 40 de mandate,deacea conteaza fiecare vot anticomunist sa fie folosit util.E prea mare riscul ca anume voturile dumneavoastra sa fie de aur si sa nu ajunga si sa pierdem sansa de nui lasa inca 4 ani pe farisei sa ne suga singele,sa ne vinda rusilor,sa ne deznationalizeze in continuare.
  Eu nu sint si nu am fost membru a niciunui partid niciodata.Eu intotdeauna am votat cu cei mai de dreapta inca de pe timpul cenaclului „Mateevici” si nu vreau sa risc nici cu jumate din votul meu.Credetima ca eu pot sa gindesc:pentru 0.2% desigur ca nu veti fi blestemati dar pentru 5.5% am sa va spun in fata ce meritati!
  Eu inteleg stupoarea dumneavoastra :Un bosorog care e la limita trecerii in parlament deacum se vede presedinte,al doilea -inkapatinat care nu a putut tine consiliul municipal in mini se viseaza spiker,al treilea cu bani multi vrea si mai multi – toti sint tarkati(multicolori).Dar ginditiva logic daca treceti in parlament -cu ei veti lucra si deci depinde citi veti fi in parlament.

 13. Si de cind IPP-ul apartine „aliatilor” de pe dreapta liberal-democrata?Eu socot ca bateti nu unde trebue.Turnati apa la moara comunistilor.

 14. Sincer va spun sa vazut ca aveti sanse reale -votam MAE-ul !

 15. Pentru Sclifositi
  Chiar am inceput sa inteleg de ce Filat si Urecheanu bat dea dreptul in MAE ! Le este frica ca o sa-i scoata la iveala cu toate averile lor acumulate pe spatele poporului de rind ! Este clar ca niciodata ! Deacea nu au vrut sa accepte oamenii onesti de la MAE si s-au adunat acum impreuna si lupta comtra MAE !
  Daca MAE a solicitat unirea fortelor de dreapta, PNL a cedat pina si sigla partidului si functiile din partid, cum poti sa crezi ca nu sunt adevarati patrioti si au dorit unirea fortelor de dreapta pentru rasturnarea coministilor ?
  Nu avem nevoie de Hoti nici comunisti, nici necomunisti ! Sa votam Miscarea Uniunea Europeana si sa intre neaparat in parlament MAE, care o sa le strice jocurile tuturor coruptilor si Hotilor, care au jefuit tara pina acum !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *