Declaratie de presa

Am spus ca virusul coruptiei a patruns inclusiv in partidele orientate catre Europa, iar acest fapt este demonstrat prin pasivitatea cu care s-au raportat la aceasta tema vitala pentru dezvoltarea economica a Moldovei. Din fericire, partidele democratice pot fi reformate, pot fi tratate, pentru ca nu sunt inca afectate in structura lor. Reactia la apelul nostru arata insa ca acest moment nu a venit, inca, pentru toata lumea. Doar reprezentantii Partidului Republican, AMN si PD ne-au transmis in scris ca sunt de acord cu pachetul nostru de masuri anticoruptie. Consideram ca acest fapt constituie totusi un pas inainte si ne da sperante ca MAE va reusi in perioada urmatoare sa inchege un pol democratic de lupta impotriva hotiei si mafiei de stat.

Scopul MAE, care a reusit doar partial pentru moment, a fost sa directioneze frontul democratic astfel incat sa iasa din pasivitatea manifestata pana acum fata de coruptie. Vom continua demersurile pana cand partenerii nostri de dreapta se vor alatura luptei anticoruptie demarate de MAE si ii vom scoate de la putere pe comunisti. Anuntam public ca MAE, alaturi de partenerii nostri din grupul de partide democrate – PNL si PNR, nu va participa la constructia niciunei coalitii de guvernare daca in programul acesteia nu se va regasi un plan coerent de masuri privind combaterea coruptiei.

De asemenea, anuntam public ca indiferent de existenta sau nu a unui program anticoruptie, MAE nu va colabora sub nicio forma cu PCRM si acolitii acestuia, PPCD, PSD si UCM, intrucat consideram – asa cum am mai spus-o – ca aceste formatiuni trebuie izolate si indepartate de la putere imediat si neconditionat.

MAE isi continua ofensiva impotriva coruptiei, iar joi, 12 martie 2009, va organiza dezbaterea „Parteneriatul pentru Moldova. Solutii anticoruptie pentru combaterea saraciei”, la care au fost invitati reprezentanti a 20 de ONG-uri, ambasadori ai Statelor Unite si ai tarilor europene, precum si reprezentanti ai mass-media.

Anatol Petrencu, presedinte MAE, propus pentru Presedintia Republicii Moldova
Vitalia Pavlicenco, deputat, propusa de MAE pentru Presedintia Parlamentului
Alexandra Can, economist, propusa de MAE pentru functia de Prim-ministru

11 martie 2009

Loading Facebook Comments ...

15 Comments

Add a Comment
 1. Молодцы! Так держать!

 2. Dna Pavlicenco, Prezenta pe internet e buna, insa cred ca toti inernautii sunt de acord ca nu trebuie sa exageram. Plasati aceleasi informatii de citeva ori si Dvs si dl Petrencu. Dvs stiti mai bine, dar probabil n-ar fi rau sa fiti prezenta mai des in teritoriu decit pe forumuri virtuale.

 3. Cu Mae cine v-a colabora? Treceti in Parlament si mai apoi faceti vint!

 4. Pentru Observer

  Prezenta pe Internet astazi e buna, dar nu datorit mie, poate – datorita si actiunilor mele.

  In privinta teritoriului – ieri am fost la Criuleni, azi – la Hincesti. Miine va astept la Ghidighici, la ora 14.00. Telefonul meu – 069111682

 5. Поступило интересное предложение: вместо памятника оккупанту Пушкину поставить памятник освободителю Дантесу.
  Как Вы на это смотрите?

  :

 6. Вот решил вам немного помочь и послал этот пост в социальные закладки. Очень надеюсь ваш рейтинг возрастет.

 7. oricata cerneala s-ar scurge in presa, nimic si pe nimeni nu intereseaza decat privilegiul de a vota;

  VREAU SA VOTEZ !

 8. sa votez,

  CONTINUITATE-STABILITATE-PROGRES-SOLIDARITATE !

 9. flowers_of_liberty

  Bravo MAE! Oare intradevar vom scapa odata de coruptie? Ma gandesc ca ar fi foarte bine sa-si scoata la vedere averile si comunistii, si toti ceilalti candidati in deputati.
  Iar campania Door to Door poate da efect si in regiunea caselor de milioane de la Telecentru, Malina Mica, Valea Morilor, Buiucani, Schinoasa etc. Nu doar functionarii de stat sunt hotomani, mai sunt si alti draci care au furat din gura poporului. Iar ei stau foarte bine concentrati exact in raioanele chisinauene sus numite! La fel si in centrele raionale sunt aceste regiuni pline de hoti care au furat cu vagoanele. Poate de umblat de la casa la casa si de rugat pe acesti bogatasi sa-si justifice averile? Am toata increderea ca MAE va face dreptate in Moldova! Cam de ce cineva sa sufere de saracie iar altcineva sa se lefaie in bogatie? Oare nu suntem egali in drepturi cu totii, oare cel care a furat nu trebuie sa raspunda in fata legii? Cineva poate spune ca MAE ne intoarce in anul 1937. Dar cum se poate de oprit altfel faradelegea? Cineva locuieste cu trei copii intr-o odaie, iar cineva a socotit de cuviinta ca poporul este prost ca probca si da sa-l mulgem pana la ultima picatura, construindu-si casa de milioane. Daca nu vom intreprinde masuri urgente chiar de genul propunerilor MAE, atunci halal de noi. In conditiile legislatiei R. M. averi de milioane pot agonisi doar protejatii statului si hotii care scapa de ochiul vigilent al statului, ceea ce este imposibil. Deci prin concursul direct al statului, in Moldova au aparut milionarii si miliardarii. Repet, legislatia R.M., in special legislatia fiscala nu permite in nici un caz agonisirea averilor de milioane, desigur daca s-ar respecta aceasta legislatie. Daca s-ar respecta legea, R.M ar fi un stat mult mai prosper. Dar asa, ca in banc, in toata republica lucreaza doar Oleshka al nostru si mai mult nimeni!

  Sus MAE! Dreptate-n tara! Moldova fara coruptie!

  Nu vreau sa fiu furat, nu vreau sa raman furat! Vreau sa mi se faca dreptate, milionarii au stiut sa imulteasca banii tre sa stie si cum sa-i imparta.

  Cei care au facut pe timpuri trafic cu oamenii, cei care au vandut narcotice, cei care au vandut fabrici si uzine pe bucati, cei care au distrus averea satelor si oraselor, cei care ne-au amagit cu Exiton Bon si Exiton Fin, cu alte scheme care au prostit lumea trebuie gasiti si pedepsiti. Inchisoarea ar fi solutia, dar moldovenii fiind buni la suflet cred ca s-ar impaca si cu reintoarcerea bunurilor care le apartin pe drept!

  Lupta cu coruptia este si un PR electoral bun pentru MAE dar si o campanie forte utila societatii noastre si sigur ca va da cele mai frumoase roade obtinute vreodata de poporul nostru care pana acum a avut numai de suferit, iar de acum incolo cred ca va avea si de castigat!

 10. Pentru Flowers_of_liberty
  Draga sustinator al MAE!
  Cineva a inceput sa scrie cu niknam-ul DVS si scrie urit de tot…Cititi la declaratiile de avere si la alta tematica…Vor sa induca in eroare internautii…
  Multumim pentru incredere, sa ne ajute Dumnezeu si electoratul!

 11. flowers_of_liberty

  Doamna Alexandra Can, cred ca cunosteti pozitia mea nu de ieri si nu de alaltaieri. Daca mesajele expediate din numele flowers_of_liberty vor fi urate de tot cum spuneti DVS, garantat ca nu eu le-am trimis si va rog mult sa nu le postati. Mesajele cu adevarat semnate de mine sustin suta la suta pozitia MAE si doar atat. Ceea ce este contra MAE nu va purta niciodata semnatura flowers_of_liberty, fiti siguri.
  Votati MAE! Votati Moldova fara coruptie!

 12. Pentru flowers_of_liberty
  Mesajele respective ve „lanseaza” cineva la postarile jurnaltv.md . Cred ca ei pot impiedica mesajele false sub nikname-ul DVS.
  Rautaciosi mai sunt unii concetateni de ai nostri.
  De ce le stam noi „in ghit” ?
  Nu pot „intelege” ce nu le convine! Simpatizantii nostri sunt ai nostri si invers! Nimeni nu poate si nu trebuie sa monopolizeze campania electorala!
  Multa sanatate !

 13. flowers_of_liberty

  Nu vreau sa torn critica peste un partid, dar cu parere de rau acest partid si-a lansat flutarasi publicitari mai tarziu decat MAE si intr-o cantitate mai mica si acesti fluturasi se lipesc cu regularitate peste ai MAE, ai lor fiind ceva mai mari. Sunt semnale din mai multe localitati, concluzionez ca este o directiva de sus! Nodul din gat se mareste pe zi ce trece, anuntati tinerii sa ia masurile respective! MAE trebuie sa invinga!

 14. flowers_of_liberty

  Am vazut mesajele semnate Flowers_of_liberty pe jurnaltv.md. In primul rand flowers este scris cu majuscula, eu intodeauna semnand am scris flowers cu minuscula, in al doilea rand acest potlogar scrie cu Î din I, eu am scris intodeauna cu Î din A, in al treilea rand presupun ca este un amator de scandal si nu o va tine mult, il prind odata on-line si-l fac praf si pulbere ca o sa-i treaca dorul de focusuri!

  Daca o va tine pe a lui las sa-o tina! Stiu de acum unde scrie, cand il voi plesni odata drept in frunte o sa-i sara clabucii.

  Votam MAE! Votam Moldova fara coruptie!

 15. Pentru Flowers_of_liberty
  Eu tot citesc postarile DVS si incerc sa va identific cumva si nu pot…..Dar incerc….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *