MAE ii cere presedintelui Voronin sa nu sa se foloseasca de bugetul de stat in campania electorala

6.jpgpresa.jpgMiscarea Actiunea Europeana (MAE) declara ca „atitudinea candidatilor Partidului Comunistilor de a se folosi de banii din bugetul de stat pentru sustinerea actiunilor din campania electorala este indecenta si imorala”. Presedintele MAE, Anatol Petrencu, a spus luni, 9 februarie, intr-o conferinta de presa la agentia Info-Prim Neo ca i-a adresat o scrisoare deschisa presedintelui Vladimir Voronin in care se mentioneaza, intre altele: „Pentru numele lui Dumnezeu, va cerem sa opriti risipirea bugetului auster al R. Moldova prin incurajarea colegilor de lista sa foloseasca resurse publice in favoarea propriilor campanii electorale”.

„Anual, statul pierde in jur de 1,5 mlrd de euro din cauza coruptiei generalizate”, a citat Anatol Petrencu dintr-un comunicat distribuit la conferinta de presa. „Masurile liderilor din ultimii 18 ani au saracit complet statul si l-au izolat. Acum greutatile vietii de zi cu zi sunt povara pe care o duc zeci de mii de moldoveni de buna credinta”, a spus Alexandra Can, care candideaza la functia de deputat pe lista MAE si este propusa de formatiune pentru functia de premier.

MAE sustine adoptarea de urgenta a unui proiect de lege privind confiscarea averilor dobandite in mod ilegal de catre actualii si fostii demnitari. „R. Moldova are nevoie in acest moment de o masura energica, cu efect puternic, astfel incat cei care au profitat de functii pentru a fura din banii publici sa dea socoteala pentru averile stranse in anii in care ar fi trebuit sa lucreze pentru interesul oamenilor obisnuiti”, se spune intr-un comunicat de presa al formatiunii. Vitalia Pavlicenco, propusa de formatiune pentru functia de presedinte al Parlamentului, spune ca „MAE a pregatit un plan de masuri prin care averea acelor demnitari care nu o pot justifica sa fie confiscata fara drept de apel, prin hotarari ale instantelor de judecata”.

Saptamana trecuta, MAE a adresat partidelor un proiect de acord: Pactul National impotriva Coruptiei. Potrivit liderilor acestei formatiuni, documentul a fost acceptat deocamdata de Alianta „Moldova Noastra”. El prevede infiintarea Oficiului National de Integritate, care sa verifice daca declaratiile de avere ale demnitarilor sunt oneste. Inspectorii acestui oficiu urmeaza sa identifice persoanele care si-au construit o casa de lux, de exemplu, pe care salariile lor nu ar fi putut sa o acopere. Daca instanta de judecata stabileste ilegalitati si condamna demnitarii, averea le este confiscata automat, se spune in comunicat.

In scrisoarea deschisa adresata presedintelui Vladimir Voronin, Anatol Petrencu ii recomanda: „Aveti acum ocazia de a va incheia mandatul facand ceva bun si pentru oamenii simpli, dupa ce ati patronat vreme de 10 ani coruptia in stat. E timpul ca toti demnitarii sa coboare din masinile de lux si sa vada adevarata Moldova pe banii lor, nu pe banii poporului caruia ii promit in van un trai mai bun de 10 ani de zile”.

Loading Facebook Comments ...

2 Comments

Add a Comment
 1. flowers_of_liberty

  Dar oare mai este Voronin in Moldova? N-a dat inca bir cu fugitii? Rosca mai este, l-am vazut acum cateva minute la dezbateri, Chirtoaca l-a facut varza!!! Apropo, succese mari pe maine la dezbateri, reprezentantul UCM trebuie sa plece fara nici un punct din studio.
  Daca merge doamna Pavlicenco la emisiune, presupun Tarlev, va fi „mancat” cu pofta de lup de „politistul” parlamentului actual, dar de fapt si pentru d-nul Petrencu reprezentantul UCM va fi o prada usoara. Fortza MAE! Europa ne sustine, deaceea si ne numim Miscarea Actiunea Europeana! Vrem lege, nu vrem coruptie, vrem adevar, nu vrem gogoasele bucatarului comunist Ostapciuc! Ne doare burta de gogoase si ne doare capul de vorbe aiurea-n tramvai si de povesti din Giurgiulesti, comunistii trebuie trasi in aspirator, nu maturati, ca om fi noi saraci, dar punem noi mana de la mana si procuram cel mai performant aspirator de gunoi din lume. Si ei si altii isi merita locul. Spuneti voi ce meritati, iar apoi pe noi ne intrebati. Inimioara-i terminata fiindca este ea de piatra, sa fi fost adevarata, mai batea cate odata, dar asa doar pe desene, GATA Rosca, nu te mai umfla in pene! Curcan din tine ca si din Voronin mire, luati-va la brat frateste, si duceti-va naibii de zestre. Iar MAE ocupa locul, hai c-a dat si peste noi norocul. Sa avem odata parte de oameni buni si cu dreptate. Iar intrand in Parlament, ca randamentul muncii tot sa creasca, dupa legea crestineasca, sa sfintiti inca odata, de-a intregul tot palatul, ca sa nu mai bantuie in el, ramasite de la necuratul.
  Avem incredere! Aveti incredere!

 2. Pentru Flowers_of_liberty

  Din nou DVS…. cu optimismul si increderea pe care ne-o oferiti….
  Jur ca nu voi incalca niciodata sperantele DVS.
  Nu inteleg de ce se opun unii cu vehementa participarii MAE la alegeri! Prezenta noastra in parlament este cu adevarat necesara! Oricum vom face o adevarata opozitie raului instaurat in societate! Vom scoate Moldova din saracie si coruptie! Vom aduna in jurul nostru poporul si toata suflarea omeneasca, care tine la viitorul prosper al tarii !
  Votati MAE !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *