Anatol Revenco este presedintele-interimar al PNL

Congresul de unificare cu MAE va avea loc pe 9 mai, de Ziua Europei

Pe 1 februarie a avut loc sedinta Delegatiei Politice Nationale a Partidului National Liberal, pe a carei ordine de zi au figurat trei chestiuni: alegerea lui Anatol Revenco, membru al Biroului Permanent Central, in functia de vicepresedinte al PNL; demisia Vitalia Pavlicenco din functia de presedinte al PNL si renuntarea la calitatea de membru al acestui partid; fixarea datei congresului PNL, de unificare cu Miscarea Actiunea Europeana.

La chestiunea intii Vitalia Pavlicenco, preşedintele PNL, a propus candidatura dlui Anatol Revenco, membru al Biroului Permanent Central, pentru functia de vicepresedinte al Partidului National Liberal, propunere votata unanim de membrii DPN, care au dispus si preluarea, de catre vicepresedintele ales, a prezidarii in continuare a sedintei.

La chestiunea a doua de pe ordinea de zi Vitalia Pavlicenco, presedintele Partidului National Liberal, i-a anuntat pe membrii DPN ca a depus o cerere prin care si-a dat demisia din functia de presedinte al PNL si a renuntat la calitatea de membru al partidului.

Membrii DPN au luat act de aceasta demisie.

In continuare, s-a examinat chestiunea neparticiparii PNL cu lista proprie la alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009 si convocarii adunarilor generale ale organizatiilor teritoriale pentru desemnarea delegatilor la congresul de unificare a PNL cu Miscarea Actiunea Europeana, care va avea loc pe data de 9 mai, de Ziua Europei. Aceste hotariri au fost votate de membrii DPN.

In acceasi zi a avut loc sedinta Biroului Permanent Central, la care, conform Statutului PNL, Anatol Revenco, vicepresedinte al PNL, a fost desemnat, pina la urmatorul congres, in functie de presedinte-interimar al Partidului National Liberal, cu preluarea imediata a conducerii depline a formatiunii.

Anatol Revenco, presedintele-interimar al PNL, a adresat Ministerului Justiţiei al Republicii Moldova un demers prin care a informat despre sedinta DPN si deciziile adoptate, in vederea introducerii schimbarilor respective in datele despre PNL din Registrul partidelor.

SP al PNL

Loading Facebook Comments ...

16 Comments

Add a Comment
 1. Demisie …???!??? De ce??

 2. Pentru ca au trecut doi ani cit am avut mandatul, pentru ca s-a fixat urmatorul congres pe 9 mai si pt ca altfel nu puteam candida pe lista MAE.

 3. In plecarea lui Pavlicenco a fost salvarea PNL. Insa acum deja e tirziu. Pentru mandatul de deputat Pavlicenco a vondut PNL! Rusine!

 4. Nina Graur-Tampiza

  Mai Ioane,daca nu pricepi nimic, nu scrie aiurea in tramvai.Tine-ti cararusa ta.Si cit mergi pe ea, mai consulta din Paste -n Craciun cite un proiect de lege sau Cod Electoral.Rusine tie sa-ti fie, ca nu stii ce scrii si de ce scrii?

 5. Eu felicit PNL si MAE pentru maturitatea politica de care a dat dovada. Au facut tot ce era posibil pentru unirea partidelor de dreapta, pentru crearea polului european. Pacat ca unele partide de dreapta nu si-au dat stariunta pentru unificare si lista nationala.
  Va sustinem si votam cu voi!

 6. Va felicit pentru curaj! Ati demonstrat ca unirea s-a putut face!
  Votam MAE!

 7. Votati cu noi, votati cu noua!

  Miscarea este sanatate, votati miscarea.
  Misca-te cu noi in Europa!

  In 2009 se voteaza cu 9.

  Fii destept, pune nota noua pentru noua!

  Miscarea noua cu numarul noua! Europa ne asteapta!

  Votati cu noi, votati cu noua. …………… una-doua.

 8. Pune noua votat pe noua! Miscarea vine in Parlament!

 9. Miscarea vine! Alege noua pentru noul Parlament!

 10. Pentru Flowers_of_liberty

  Astazi ne-am convins ca partidele care au discutat cu noi despre o unificare /curatire/ a fortelor de dreapta, propunind MAE si PNL sa nu participe in alegeri, au discutat de ochii lumii.

  Temerile lor ca nu vor fi inscrisi ca si concurenti electorali, in cazul in care pe lista unui partid vor fi incluse si persoane fara partid, au fost doar un motiv pentru a nu se ajunge la o lista comuna.
  PNL si MAE vor depune eforturi sa ajunga in Parlament, unde vor promova, fara echivoc, necesitatea reformelor si asigurarea ireversibilitatii orientarii proeuropene.

  Politica economica promovata va permite dezvoltarea economica rapida si efectul social va fi vadit. Se va demonstra CA SE POATE si la noi. SE POATE! Totul depinde de scopurile adevarate ale viitorilor guvernanti si parlamentari. Sa ne ajute Dumnezeu si electoratul!

 11. Incepe miscarea, fii sanatos. Voteaza cu noua.

  Pune noua votat pe noua! Miscarea vine! Parlamentul ne asteapta!

  Miscarea vine! Alege noua pentru noul Parlament!

  2009 – anul miscarii europene! Inevitabil! Voteaza noua!

  Pune VOTAT 2009 doar in dreptul cifrei noua! Nu da gres! Hai cu noi spre Europa!

  Hai cu noua la Paris, hai cu noua la Berlin,
  Fugi cu noua de Kremlin!

 12. Desigur ca se poate. Istoria Artimei demonstreaza totul! Dar depinde cine va fi prim ministru! Pacat doar ca Artima va ramane fara director!

  Miscarea vine! Alege noua pentru noul Parlament!

 13. Pentru Flowers_of_liberty
  Fiti sigur, „Artima” nu va ramine fara director. Noi avem o echipa foarte tinara si mai multi din ei sunt destul de pregatiti sa conduca nu numai „Artima”.
  Institutiile de invatamint stiu destul de bine ca „Artima” este o intreprindere-baza pentru instruirea practica a studentilor. Din cadrul studentilor, care au trecut pregatirea practica, la intreprindere am intinerit echipa si ne mindrim cu ea.
  Vom promova politici economice de lunga durata, care ar permite dezvoltarea economica a intreprinderilor si in mod special al IMM /intreprinderi mici si mijlocii/. Echipa guvernamentala a MAE are program de activitate, care argumenteaza totalmente posibilitatea de crestere a clasei de mijloc in societate.
  Guvernarea noastra nu va permite saracia cumplita in care se afla in prezent majoritatea pensionarilor-fosti pedagogi, medici, functionari publici, agricultori si alte categorii de cetateni, care astazi stau la rind de buna dimineata sa apuce sa cumpere o pine cu pret redus. Ei merita sa poata consuma pinea, care le place!
  Medicii isi vor aduce aminte si vor respecta juramintul lui Hipocrat, fara disensiuni in societate si cu placere . Sistemul de invatamint necesita deosebita atentie.
  Noi suntem siguri ca si coruptia poate fi redusa la minimum.
  Politistii, vamesii, inspectorii fiscali si alte categorii de functionari nu vor inceta sa se dea „tentatiilor”, daca salariul lor in continuare va fi mizerabil.
  Un politist , daca el si familia lui nu este asigurat pe viata, nu va risca sa-si piarda viata pentru linistea concetatenilor, rischind sa-i ramina copii fara tata.
  Pentru rezolvarea multor probleme in societate este nevoie de munca grea, cu daruire de sine si cu buna stiinta.
  Un trai decent pentru populatie trebuie sa fie prioritatea nr.1 a Guvernantilor.
  Speram sa ajunga vocea noastra in casele electoratului.
  Daca electoratul nu ne va alege pe noi, vom continua sa contribuim pe chit putem, sa fim de folos societatii ca si pina acum.
  Adevarul este ca MAE vine cu o echipa foarte buna si cu siguranta nu arunca vorbe in vint !

 14. Va fi cu parere de rau ca Artima nu va avea directorul in persoana doamnei Alexandra Can, dar va fi cu parere de bine ca R.M. va avea un prim ministru allias Margareth Tatcher. Can – Prim Ministru, Miscarea – in Parlament!

 15. Pentru Flowers_of_liberty
  Ne incurajati de chiteva luni bune ca noi vom reusi !
  Fiecare incurajare ne ofera un surplus de forta. Altii incearca cu iscusinta sa ne descurajeze si tot un surplus de curaj ne ofera. Devenim mai ambitiosi in sensul pozitiv al cuvintului !
  Asi dori sa va cunosc. Inteleg ca cunoasteti destul de bine activitatile mele. Daca doriti, va invit sa discutam mai multe despre programul nostru de activitate si sunt sigura ca discutia ne va prinde bine. Ma gasiti la sediu.
  Multumim pentru incredere !
  Cu siguranta vom fi cei mai buni ! Speram sa inteleaga acest adevar toti, care doresc schimbarea rapida spre bine in aceasta tara .
  Sa ne ajute Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *