La Straseni: unirea fortelor politice inspira incredere in victorie

img_0903.jpgimg_0911.jpg“Daca o tinem asa, ne prapadim, oameni buni!” – este chemarea-indemn, lansata de cei prezenti la conferinta filialei Straseni a PNL fortelor democratice, in scopul unirii eforturilor pentru rasturnarea comunistilor in alegerile de peste citeva luni din R.Moldova. Duminica, delegatii din satele raionului Straseni s-au intrunit la conferinta de dare de seama si alegeri, la care s-au discutat problemele cu care se confrunta populatia R.Moldova, dupa zece ani de guvernare comunisto-pepecedista dezastruoasa. Este extrem de ingrijoratoare starea la care s-a ajuns in societate – cu o multime de oameni plecati peste hotare in cautarea surselor de existenta, care se intorc acum, in special din Rusia, pentru ca se inchid santierele si se lichideaza locurile de munca, urmare a crizei financiare mondiale. Salariile mici, neaparitia unor noi locuri de munca, lipsa de investitii straine si lipsa perspectivei  de obtinere a unei surse de existenta acasa, linga familie, coruptia img_0896.jpgexagerata, care descurajeaza lansarea unor afaceri private, dificultatea obtinerii unor credite in acest scop, neincrederea in justitie, izolarea tot mai evidenta a R.Moldovei si indepartarea de obiectivul de integrare europeana induc indiferenta, deznadejdea, depresia generalizata. Aceasta stare de spirit indeparteaza apropierea, prin reforme, a celui de-al doilea stat romanesc de comunitatea europeana, unde populatia noastra ar putea ajunge prin admiterea statului nostrum urmare a acceptarii mai rapide a ajutorului propus de Romania in toate domeniile ce trebuie transformate dupa standard comunitar.

Conducerea locala si centrala a PNL au vorbit despre programul, atitudinile si actiunile national-liberalilor, despre luarile de pozitie fata de venimentele din jur, fata de faradelegile si matrapazlicurile comunistilor, precum si despre pregatirea pentru alegerile ce se apropie. Participantii la conferinta si-au expus atitudine fata de evolutiile din societate, fata de modul in care guverneaza noile administratii locale, ales in anul 2007. La conferinta au participat Vitalia Pavlicenco, presedintele PNL, Alexandra Can, vicepresedinte, Alexandru Gorgan, Secretar General, Ecaterina Blanovschi si Olga Pugudin, membre ale Delegatiei Politice Nationale.

Conferinta a avut ca oaspete o delegatie din partea filialei Straseni a Miscarii Actiunea Europeana, condusa de dna Parascovia Stavila, presedinte. Conducerea PNL si reprezentantii conducerilor filialelor de la Straseni ale PNL si MAE au vorbit despre oportunitatea unirii eforturilor acestor doua formatiuni politice, care au decis sa mearga impreuna la alegeri si despre necesitatea continuarii procesului de consolidare a fortelor anticomuniste, pentru a reda speranta si perspectiva euratlantica Republicii Moldova, a carei populatie are vocatie europeana si trebuie sa fie alaturi de Romania in NATO si UE.

Conferinta a audioat raportul de dare de seama prezentat de echipa PNL si a ales in functia de presedinte pe dl Ion Dragutanu, de vicepresedinti – pe Veaceslav Timofti si Lilia Croitoru, de membri ai BPC – pe Ion Josu, Jereghi Tudor , Veronica Cheptine si Gheorghe Anghel.

Loading Facebook Comments ...

34 Comments

Add a Comment
 1. dnă Pavlicenco, sunteţi foarte generoasă. de unde 10 ani de conducere comunisto-pepecedistă? Chiar aveţi haz. La drept vorbind, nici azi nu există o atare coaliţie, ci parteneriat cu partidul de guvernămînt, realizat în condiţii externe şi interne particulare, pentru a nu fi admise derapaje antidemocratice, ca în perioada 2001-2003. În rest, ştiţi din 1988 poziţia Frontiştilor faţă de UE şi NATO.

 2. Pentru Anatol

  In 1999 PPCD si PCRM plus citiva deputati fosti PD au rasturnat Alianta pentru Democratie si Reforme. PPCD si PCRM au instalat Guvernul Braghis. Puteti interpreta oricum perioada 2001-2005, insa mai multa lume spune ca, dincolo de aparente, au fost coordonari intre PPCD si PCRM. Ca dovada a fost votul din 4 aprilie si intreg acest „parteneriat” nefast dintre PPCD si PCRM care continua si care se vrea perpetuat. Un parteneriat al PPCD cu PCRM 0 o formatiune antiromaneasca, antinationala, despre care acum citiva ani, din cind in cind, PPCD spunea ca e coloana a cincea a Rusiei.

 3. D-na Pavlicenco cum va imaginati starea dumneavoatra morala atunci cand luind 0,5% din electorat veti face ca balanta victoriei sa fie de partea stingii,criticindu-i dumneavoastra ii ajutati,chiar daca nu sunteti o unealta securista va comportati ca atare.

 4. Pentru Alexandru

  Am explicat si rasexplicat acest lucru aici pe blog. Ar fi bine sa faceti un efort si sa cititi, daca va interteseaza atit de mult raspunsul la aceasta intrebare. Daca noi vom lua atit de putin, nu aveti motive sa va preocupati de aceasta problema. Daca putem lua mai mult, partidele „cu sansa” trebuie sa se aseze sa discute cu noi. Daca nu vor, nu e nici o problema. Analistul Petru Bogatu a spus clar: raspunderea partidelor „cu sansa” e chiar mai mare decit ale celorlalte. Cu „unealta securista” chiar „va multumesc” ca m-ati „pasat”. Desigur, ati gresit adresa. Orientati-va sigur spre alta zona. Si inca ceva. Deciziile la PNL nu le ia Pavlicenco. Le iau organismele colective. Ca sa fim siguri ca „partidele cu sanse” miine nu vor vota cu PCRM, nu se vor opune integrarii in NATO, limbii romane, iesirii din CSI si relatiilor speciale cu Romania, trebuie sa fim in Parlament. Daca nu – asta e. Nu am auzit sa moara cineva din cauza ca in 2001 partidele au fost farimitate si comunistii au invins. Eu cred ca mai buni candidati pentru deces ar fi cei ce au votat pe 4 aprilie si care au justificat votul de la 4 aprilie. Nu credeti ca si mine?

 5. Dna Pavlicenco! Citesc aproape permanent tot ceea ce scrieiti. Zau ca e hazliu!!! Multumesc mult pentru ca imi ridicati adeseori dispozitia. Am doar doua intrebari la Dvs.

  1. Cum asta de inteles 10 ani de conducere comunisto-pepecedista, daca comunistii au abia 8 la conducerea Tarii?

  2. Cum asta de inteles conducere comunisto-pepecedista daca, in primii 4 ani de conducere, Iurik sta catarat in copaci si striga jos comunistii (apropo, a aratat mult mai solid Iurii Ivanovici in copac, in comparatie cu scena aia stupida cind ati blocat tribuna Parlamentului. Ati fost asa de jalnici!!! Doar Filea si inca citiva, au stat mai intr-o parte, dar restul se faceau de ris!)?

  Multumesc multpentru atentie.

 6. D-na Pavlicenco, la straseni nu aveti organizatie, doar un grup de initiativa foarte slab si mic la numar. Cu asa forte dorit sa aveti succes in alegeri? La conferinta PNL au fost mai multi oameni de la MAE. Fuzionati mai repede cu MAE si oferiti postul de lider de partid lui Petrencu, poate ceva va esi din acest lucru.

 7. Pentru Marcu

  Ma bucur enorm ca va putem amuza intr-o viata „comunisto-pepecedista” atit de trista. Raspund la intrebari:

  1. Comunistii si pepecedistii sint la conducere de 10 ani, de cind, in 1999, au rasturnat ADR. Noi sintem in 2009.

  2. Iurik – asa cum va exprimati – a fost fizic in copac, insa politic si tactic a fost in buzunarul lui Vova. „Iuric Rosca si cu Vova au si ingropat Moldova!!!”

 8. Pentru Ion

  Daca lucrurile stau asa cum spuneti despre PNL puteti dormi linistit: comunistii si pepcedistii se vor perpetua la putere, spre bucuria alegatorilor si a Europei.

  Nu este adevarat ca la conferinta au fost mai multi de la MAE. Noi am invitat liderul de la MAE, dar ei au avut placerea s avina mai multi. Conform inregistrarii, de la PNL: au fost 39 oameni si de la MAE – 15, fapt pentru care ne bucuram

  Daca vom decide sa mergem pe lista MAE (noi inca nu am decis), este evident ca daca unii din conducerea PNL vor candida la Parlament, vor parasi functiile din partid. Asa ca stati linistit, noi am si decis de mai demult ca vom fuziona dupa alegeri si eu nu pretind la functia de presedinte. Le-am spus-o si colegilor de la MAE. Dar totul se decide colectiv.

 9. sunteti egoista d-na P.
  daca aveti valoare manifestati-va in interiorul unui partid mai mascat pentru a tine sub control derapajele antidemocratice si nu faramitati esichierul politic de dreapta spre folosul comunistilor.

 10. Pentru Alexandru

  Ceea ce nu-mi pot imputa colegii sint invidia si egoismul. Va sfatuiesc sa gasiti modalitatea de a va informa despre asta.

  In partid „mascat” am fost. Mai mult – am fost printre cei care, primii, am initiat si care, foarte activ, am creat, pas cu pas, acest partid „mascat”. Numai ca stiti care e problema? De fapt, sint doua: 1. Liderul partidului mascat in Moldova e cam marunt. 2. Fiind marunt, nu suporta desteptii si ii da afara. Asa am patit noi, national-liberalii, cu Urecheanu caruia i-am spus: dle Urecheanu, incetati sa ii impartiti pe deputati si pe membrii de partid in „ai mei” si „ceilalti”. Asta a facut, asta stie si azi sa faca. Sa va mai spun ca, intr-un partid, considerat de Dvs., poate, „mascat”, cei care nu au avut partid – Urecheanu si Untila – au ajuns la „concluzia”, dupa ce am facut cu totii, un partid „mascat”, ca „in AMN trebuie sa ramina doar Alianta Independentilor si Jos mafia”! Asta au vrut, asta au facut. Sa le dea Domnul 52 de mandate, asa cum isi propun si, mai ales, sa faca ce spun, nu una gindesc, alta fumeaza si a treia fac. Nu consider PL si PLDM partide „mascate”. De PCRM nu vorbesc, este un clan mafiot, inconjurat de guzganei. Printre guzganei sint si pepecedistii, cred.

  Insist: nu dati credit de incredere PCRM. Gindurile au proasta obisnuita sa devina realitate. Trebuie sa fiti sigur si sa munciti ca PCRM sa ia putin. Si daca sinteti sigur de victoria celorlalte partide liberale, inseamna ca le vom da lor voturile daca nu vom trece pragul. Amintesc – AMN a spus ca ia 52 mandate, Pl – vreo 25 (unii dintre pelisti spun ca Dorin ia 50 la suta), iar Filat – ca sa nu-l supar – vreo 20. Deci – avem din plin cui da mandatele…

 11. Pentru Alexandru
  PNL pledeaza pentru unificarea esichierului politic de dreapta, nu pentru farimitarea lui.
  Nici dna Pavlicenco, nici membrii PNL nu sunt egoisti. Nu sunt egoisti nici membrii MAE, cu care PNL a decis sa uneasca fortele.
  Sa admitem, ca unele partide politice sunt considerate mari si cu sanse. Daca aceste partide inteleg importanta alegerilor din 2009, neaparat vor incerca sa discute la modul serios /nu de ochii lumii/ si cu noi, partidele mai mici, dar care avem viziuni clare despre ce trebuie de intreprins, ca tara noastra sa urmeze calea altor tari economic dezvoltate, dar care chindva aveau soarta noastra.
  Eu consider, ca daca toti cei din actualul parlament si cei, care pretind sa intre in componenta viitorului , ar avea valoarea dnei V.Pavlicenco, concetatenii nostri demult ar avea un alt nivel de viata.
  Sunt sigura, ca nu o cunoasteti destul de bine pe dna Pavlicenco sau nu o cunoasteti.
  Judec dupa postarea DVS. Dar daca o cunoasteti si i-ati atribuit aceste calificative, cred ca sunteti oponent politic si va derangeaza „miscarile” partidelor noastre.
  Sanatate si La Multi Ani !
  Cu respect,
  Alexandra Can

 12. Pentru Alexandra Can

  Alexandra, iti multumesc pentru ca incerci sa le spui vizitatorilor blogului cind au si cind nu au dreptate. Sper sa te creada pe tine mai mult, daca nu ma cred pe mine.

 13. Draga Vitalia,
  Stii bine ca de la mine poti auzi mereu adevarul, asa cum il inteleg eu. Regret, ca multi te judeca dupa cum este perceptia lor, dar din pacate noi nu putem inchide gura lumii si nu cred ca cineva chindva va reusi!

  Dar sunt sigura ca cei, care te critica atit de dur, sunt prietenii tai ori oponentii politici. Nu trebuie sa reactionezi si tu atit de dur…. Doar stii ca in toata lumea sunt supusi „criticilor” si „birfelor” cei care stau in fata. Ca doar ei sunt la vedere – pe ei ii critica. Nu am auzit si nu am citit critici si birfe in adresa „anonimilor”. Urmeaza sa confirmi sau sa infirmi fara „schintei” replicile. Sau sa procedezi, dupa caz, cum crezi tu. Unii vor intelege, dar altii o vor tine-o tot asa…. Nu cred ca iti voi mai scrie postari pentru tine pe bloguri, comunicam destul si fara blog, dar acum nu „m-a rabdat”….

 14. D-na Pavlicenco! Stiu ca si in raioane adera f. multa lume buna la MAE si PNL. E foarte bine ca v-ati unit si va cautati de treaba conlucrind si in raioane. Am citit ca ambele partide ati activat prin sate si de sarbatori.Asta-i si supara (invidia – bat-o vina!) pe unii in loc sa se bucure ca puneti in fata interesul national.
  Sunt de acord cu D-voastra ca Rosca a conlucrat cu comunistii si inaite de 2005. Cititi atent presa din anii precedenti. In 2005 s-a developat.
  Va doresc succese si sanatate!

 15. D-na Can, va salut!
  Ati spus corect ca unii stau in anonimat si critica nefacind nimic.
  La fel sunt sigura ca D-na Pavlicenco are imunitate la criticile rautacioase.

 16. Pentru Alexandra

  Stiu, ca mi-ai mai spus, precum ca intru in prea multe detalii si ca ma consum inzadar. Insa eu continuu iremediabil sa cred altfel. Eu cred ca orice raspuns – chiar excesiv de detaliat (conteaza timpul meu cheltuit!) si superfluu de sincer – poate ajuta la intelegerea lucrurilor. M-am saturat sa-mi inchida intruna gura un Marian Lupu sau un cineva din AMN, care nu are capacitatea intelectuala de a auzi si intelege un alt punct de vedere. De aceea, cu riscul pierderii timpului, sper si cred ca se cistiga in a contribui ca oamenii sa inteleaga mai mult chiar decit se asteapta. Ca le place ce spun sau nu. Pentru mine conteaza ca e adevarat si tu stii mai bine decit toti ca e asa. Mai ales ca am atitea satisfactii de cite lucruri spuse de mine s-au adeverit! Numai cit face lupta noastra contra venirii lui Braghis la AMN, a lui Diacov si Serebrian pentru a forma BMD. Un alt exemplu este efortul supraomenesc de a promova Soarele national-liberal la AMN, cu el acum defileaza mindru cei de acolo. Ca sa nu ma refer la altele, dar vom mai avea ocazii…

  Si-apoi nu am acceptat pariul cu deschiderea blogului pentru a nu fi de interes. Dincolo de unele batjocuri ale oponentilor, cred ca la cei deschisi argumentelor convingatoare sint, totusi, cistigati, nu pierduti. Si este foarte multa lume recuperabila dupa intoxicarile mai vechi sau mai noi din partea fortelor politice comuniste, pepecediste si chiar liberale.

 17. Stiti,posibil chiar nu va cunosc,dar mie imi place sentimentul cuceritorului,deci va propun un lucru si asi vrea sa vad reactia la o propunere de a mea pe care daca o sustineti va voi sustine si eu probabil.Pentru a nu admite venirea comunistilor la guvernare consider ca trebuie modificata legislatia electorala si anume partidele politice,candidatii independenti la inceputul companiei electorale sunt obligati sa declare un partid,candidat independent,partide de dreapta sau partide de stinga la care vor pleca procentele acumulate in caz daca nu trece pragul electoral,eventual de 6%.Astfel vointa poporului va fi reflectata foarte bine in parlament,iar sansele comunistilor vor scadea dramatic,iar existenta partidelor mici va fi morala si binevenita,deoarece intotdeauna va exista o valoare mai buna pe care electoratul ar alege-o si nu s-ar teme ca votul lui va fi perdut in zadar.Daca aceasta idee va prinde aripi la PNL va asigur suportul meu.Plus veti castiga si un consilier orasanesc de pe la sud.

 18. Pentru Marcu si V.Pavlicenco

  „Mi-a placut” postarea lui Marcu datorita raspunsului „hazliu” al doamnei Pavlicenco. Zau ca si eu am devenit un pic mai vesela dupa o zi destul de grea. Dar din acesde doua postari a doua persoane, care au doua viziuni diferite asupra unui subiect, nu a izbucnit nici o rautate, care te poate intrista. Se poate comunica si asa!

  Bravo Marcu, bravo Vitalia Pavlicenco!

 19. Pentru Ioana

  Mersi. Vad ca nu numai eu consider ca pepecedistii sint, de cel putin zece ani, cu PCRM! Dar ma intreb uneori – de unde atita ura, dispret, invidie si ciuda fata de activitatea cuiva? In los sa-i dispretuim pe lenesi, ii dispretuim pe oamenii cinstiti, care nu au trena prihvatizarii… Si-apoi ne mai intrebam – avem demnitate, avem interes national sau votam pe cei cu bani si raminem tot mai insaraciti, cu buna stiinta?

 20. Pentru Alexandru

  Draga Alexandre, sunt sigura ca ai ghindire PNL si MAE-ista. Sigur, asa ar trebui sa fie, dar vezi ca asa cum crezi dumneata si cu mine nu va fi pe placul clanurilor politice, ce rivnesc sa detina controlul economic asupra oricarei suflari omenesti de la noi.

  Daca doresti sa obtinem in interesul poporului multe decizii importante, precum si sa cream conditii pentru dezvoltare rapida in tara, vino cu noi! Eu va invit la o discutie cu aceasta stimata doamna V.Pavlicenco si sunt sigura ca va veti schimba radical parerea. Dna Pavlicenco va poate da telefonul meu. Sanatate.

 21. Pentru Vitalia Pavlicenco

  Sunt de acord cu tine, in acelasi timp, nu exclud ca unii sunt pusi pe „hartuiala” timpului tau si sunt intentionat „irecuperabili”.

  Pentru a convinge indecisii ai postat destule lamuriri. Doar „ponegririle” sunt aproape aceleasi. Fa trimitere la postarile anterioare la tema data si nu te consuma prea mult pentru placerea „pe gratis” a unora amatori din umbra.

 22. Pentru Ioana
  Draga Ioana, ne bucuram de mesajul DVS.
  Nu ratati sansa sa veniti pe la noi, daca sunteti la Chisinau sau va veti afla in trecere prin capitala.
  Succese dvs si noua tuturor.
  Cu respect,
  Alexandra Can

 23. „Eu cred ca orice raspuns – chiar excesiv de detaliat (conteaza timpul meu cheltuit!) si superfluu de sincer – poate ajuta la intelegerea lucrurilor.”

  Pai, tocmai aici si survine paradoxul, pentru ca cit mai detaliat incerci sa explici ceva cuiva cu atit mai mult creste probabilitatea ca el (ea) sa se piarda prin esenta si intelesuri. De asta poate ca ar fi mai bine sa va ajustati astfel ca raspunsurile sa fie reci si clare. Spor!

 24. Eu sunt convinsa ca votez cu voi – PNL+MAE.
  Dar m-ati magulit – o sa intru. Multumesc de invitatie.

 25. Pentru socolenco

  Buna, ai aparut? Cine ne da sfaturi privind raspunsuri reci si clare?! Socolenco, cel care scrie hectare de idei, afirmatii, sugestii, reflectii si propuneri? Numai ca ele nu ma deranjeaza, chiar daca sint lungi, detaliate si, uneori, agasante. Nu ma deranjeaza, ca am rabdare de fier.

 26. Pentru Ioana
  Va invit cu cele mai bune intentii din mai multe motive.
  Vreau sa va cunosc. Imi plac mult oamenii si sa comunic cu ei. De multe ori incerc sa vad, daca putem colabora si inca nu s-a intimplat sa nu gasim interese comune de dezvoltare a unor idei bune pentru noi si cei de ne inconjoara.
  DVS ce domeniu de activitate aveti ?
  Unde locuiti ?
  Chind intentionati sa veniti la Chisinau este bine sa stiu macar in ajun si sa-mi notez intilnirea ca sa nu fiu prinsa in niscaiva activitati inafara locului de munca. Nr. meu de telefon il puteti lua de la dna Pavlicenco.
  Va astept!
  Alexandra Can

 27. Buna, dna Pavlicenco, da, am aparut. Postarile mele poate ca pareau uneori agansante pentru ca nu doream sa menajez pe nimeni. Alegeam sa fiu transant si direct. Desigur ca uneori cam deraiam, dar asta doar pentru ca eram in cautare de explicatii, intelesuri. In rest ma bucur ca aveti o rabdare de fier pentru ca altfel nu ati fi rezistat avalansei de postari de pina acum. Multa tarie si de acum in colo va doresc!

 28. Fosta Tovarasa Pavlicenco! Actuala, mare liberala (dupa cite primblari politice, prin atitea partide!). Va aduc la cunostinta urmatoarele! Din fosta (din ferecire) URSS au fost posibele doar citeva cai de a iesi in afara sistemului:

  1. Mort – nu va incadrati la sigur;
  2. Evadare – nu va incadrati;
  3. Expulzare de regim – la dvs. nu se refera;
  4. Agent al serviciilor sovietiece – aveti marele noroc ca toate dosarele KGB-ste au fost scoase in afara Tarii (exact la timpul potrivit. La Tiraspol. Dar, poate si dupa asta la Bucuresti. Este o singura intrebare – cui slujiti? Tarului sau Regelui? sau poate?);
  5. Tacit sau inflacarat ati sustinut treuca care va HRANIT – cea mai probabila versiune.

  Ma voi referi la a 5-cea optiune din viata dvs.. Ati emis sunete precum ca ati fost in Cuba. Insula libertatii. Chiar si pe acel timp cind ati fost acolo in calitate de sotie credincioasa a sotului dvs. si cind ati adus-o pe lume pe fiica dvs., pentru a iesi din URSS, era nevoie de pasaport extern. Adica document emis de KGB! Pentru a primi un astfel de pasaport, KGB/ul trebuia sa fie increzut ca sunte-ti om favorabil lui!!!! (pentru dvs. explic, in spetsa! – KGB-ul nu elibera pasapoarte in extern ,,homo soveticus” de neincredere!!! Nici sotului, nici sotiei! Nici Tatalui, nici Mamei!, din cite spun martorii nici oamenilor, care au avut rude foarte de departe. Adica, celor ce nu erau ,,neblagonadeojnyii”). Nici chiar in statele socialiste!!!

  dvs, nu doriti sa explicati, cum de asta s-a facut ca ati primit pasaportul sovietic extern, pe atunci? Sotul a fost membru PCUSS sau cum?

  Apropo – ADR -ul – un exemplu crestomatic al coruptiei si neifecientei in perioada tranzitiei!!! Ati tacea mai bine! Nu cred ca o sa fiti in stare sa contra-argumentati porecla – Sturza, parintele macrosaraciei moldovenesti, sau Diacov – pocitura lui badea lucinskii care l-a kidanit? NU? dvs, putetsi, anume ca putetsi! sa myryitsi despre andronik, sau, spre exemplu despre Filat! marele privatizator al Moldovei! Apropo, nu v-am auzit parerea despre matrapazlykurile lui ( matrapazlyk – plagiere de a dvs. de la Iurie Ivanovici. Urit din partea dvs.)

  Dar dvs. unde ati ati fost tactic sau strategic cind Iuric sta in copaci? Nu cumva flirtati cu Olesca Serebrian cu initiativa lui, kipurile social-liberala?

  Din 1990 pina in prezent, am profundul dezgret fata de padukii, pretinsi opozitioneri! Din asta cauza, una din solutiile de a nu-mi pierde simtul e umorul. Sau sarcasmul (sacul de haine din Germania pe care kipurile la-ti adus pentru sinistrati), Ironic (multi paduki pe corpul Moldovei noastre (nu a voastre) s-au plodit).

  Stiti de ce komisii (komunistii. nota explicativa pentru dva.) va iubesc? Pentru ca sunteti iepuri, care in vorba rusului ,,Razvodeat kak krolekov”!

 29. Pentru Marcu

  Nu stiu ce virsta aveti, nu stiu ce domeniu de activitate aveti, dar foarte suparat sunt sigura ca sunteti.

  Marcu, nu stiu daca V.Pavlicenco a detinut /pentru Cuba/ pasaport diplomatic, dar doresc sa-ti spun ca eu incepind cu anul 1981 am circulat mult in strainatate si numai in baza vizei in pasaportul rosu sovietic. Viza pentru deplasari in strainatate se elibera foarte simplu sau asa mi-a parut mie. Nu stiu prin ce procedura treceau altii, dar eu prezentam numai actele solicitate atunci si nu se impuneau oarecare angajamente sau mai stiu eu ce. Pur si simplu un pachet de acte, care se solicita si acum la perfectarea vizelor pentru strainatate. Actele se depunea la sindicate sau la asociatia relatiilor cu tarile de pretutindeni /pe atunci sefa era dna Scalnaia/. Nu cunosc procedura de mai departe, dar niciodata nu am fost invitata la KGB sau alte structuri de atunci si spun foarte sincer ca nici atunci nici pina in prezent nu stiu unde se afla KGB, dar am circulat foarte mult si am avut ocazia sa particip la intruniri la care au fost prezenti si primele persoane ale acelor tari.

  Am activat in multe functii de raspundere si tot nu am fost invitata si intrebata de KGB /sau alte structuri/ cum ma cheama, ce hram tin, la care Dumnezeu ma inchin si …intr-un cuvint nimic.
  Deacea eu poate in acest aspect sunt naiva, dar judec dupa viata si realitatea prin care am trecut personal.

  Au mai operat si altii cu termenul de KGB in legatura cu rolul de sotie a V.Pavlicenco in Cuba.
  Acum vreo 10 ani am cunoscut-o pe V.Pavlicenco, dar vreo 3 ani am pastrat o distanta anumita intre noi. Dar eram cu „ochiul pe ea”. De ce? Deoarece am fost „avertizata” de unele persoane ca V.Pavlicenco ar fi o persoana mai „speciala” /nu trec la concret…/ Si sa vedeti, ca dupa convingerile mele in calitatile prioritare ale acestei doamne eu detin functia de vicepresedinte al PNL.

  Da, toti oamenii au defecte, Dvs sau cine este acel om care nu le are? Dati-mi un nume! Oare sa fiu eu, care sa gresesc in principiile de a alege cu cine sa plec „la drum „? Nu cred. Voi reveni, a intervenit ceva mai important…

  O zi buna in continuare,
  Alexandra Can

 30. Pentru Marcu

  1. Nu m-am plimbat prin partide. Am fost membru al PD-ului, condus de Gh.Ghimpu, care a fuzionat cu Congresul Intelectualitatii, transformat apoi in PFD, pe ale carui liste am fost deputat.

  2. In ultima zi a legislaturii 1998-2001 am fost invitat la PNL, care, ca si PFD, era partid liberal de centru-dreapta. Cu PNL, din 2001, am inceput fuzionarile trecind, cu tot cu partid, prin Uniunea Social-Liberala „Forta Moldovei”, PL, condus de Untila, AMN, condus de Urecheanu, care a facut, cu alte partide, BMD. In 2006 am fost exclusa din AMN pentru valorile nationale si proiectul de hotarire, depus cu Valeriu Cosarciuc, privind iesirea din CSI.

  3. Dupa cum vedeti, nu am fost decit liberala si pe centru-dreapta, mergind la fuzionari intre partide, adica am mers cu partidul. Unica trecere a fost din PFD la PNL, dupa ce Matei s-a suparat ca i-am propus, fiind chiar si atacat pe nedrept, sa treaca, provizoriu, pe plan secund.

  3. Exclus din AMN, grupul national-liberal s-a reconstituit in PNL, care m-a promovat la functia de presedinte, pe ultima suta de metri. PNL nu a fost creat de mine si pentru mine.

  4. A umbla din partid in partid inseamna azi a fi liberal, miine social-democrat, poimiine comunist, raspoimiine crestin-democrat, apoi socialist, apoi o ia cineva de la capat. Nu este cazul meu.

  5. Eu nu am facut niciodata parte din sistem. Regret ca trebuie sa repet ceva ce va intristeaza – nu am avut in viata mea nimic in comun cu securitatea. NICIODATA! si inteleg bine ca asta ii innebuneste pe multi. Dar asta e.

  6. Am cetatenie romana din 1992, am Ordinul National al Romaniei „Pentru merit” in grad de Comandor. Nu slujesc decit idealurilor romanesti, nationale. Sint doctor in filologia romana. Nu am activat niciodata pe bani romanesti si am la CEDO un dosar contra lui Voronin pe exact aceasta invinuire a sa iresponsabila si neadevarata.

  7. In Cuba, unde am fost intre 1974-1976 (aveam 21 de ani cind am plecat ca sotie), fara sa fi incheiat anul 5 la Franceza, am fost 9 luni gravida, iar 11 luni am crescut fetita. Sotul si-a satisfacut serviciul militar ca traducator din spaniola. El a terminat spaniola. Eu am invatat limba spaniola abia in Cuba, stind acasa.

  8. Prima data aud ca se emiteau pasapoarte straine. Noi nu am avut pasapoarte straine in 1974. Romaneste ,,neblagonadeojnyii” inseamna ca „nu prezinta garantii de loialitate”. Insa mie si am scris pe blog – nici nu vroiau sa-mi dea aici, la Chisinau, caracterizare ca sotie, pentru ca eram o rebela la facultate, unde le placeau obedientiii, printre care eu nu eram. Exact asta a fost – in caracterizare nu au vrut sa scrie ca „ma recomanda” sa merg peste hotare ca sotie si mi-au dat caracterizarea de la Universitate, unde invatam bine, fara fraza de „recomandare”, in favoarea eliminarii careia a pledat comisariatul militar, interesat sa mearga familie, nu un chemat la armata singur.

  Mai mult, sotului meu i s-a propus sa intre in PCUS si eu nu am acceptat si el nu a devenit.

  Daca vorbiti de ADR ca exemplu de coruptie as putea inceta discutia, pt ca sinteti din zona PPCD, care are multi zombificati. Cu astia, cum spun unii, iti chiar pierzi timpul degeaba. Apropo, Sturza a fost propus la functie de premier de Rosca, de PPCD. Rosca si PPCD a facut parte din ADR. Si tot Rosca a facut tranzactia comercial-politica, din cite se vede, de a debarca ADR. Eu am fost simplu deputat, nici vicepresedinte de partid sau de fractiune si am votat corect in cadrul ADR. Raspunderea pe care mi-o puneti pe umeri nu-mi revine, nu va chinuiti.

  Cind Rosca era in copaci, noi am participat la toate manifestarile anticomuniste – si cu Memorandumul Kozak, si cu masa rotunda a partidelor, unde personal am propus, din partea PL-ului, condus de Untila, un Apel dupa modelul Declaratiei de la Snagov privind elaborarea unei Comisii Nationale pentru elaborarea Strategiei si a conceptiei pentru pregatirea Rm sa adere la UE. Braghis, care era si el la masa rotunda, ca si Rosca, ce era acolo, va pot confirma ca cei mai activi eram Svetlana sagaidac, eu si unii de la PPCD. Nu am flirtat niciodata cu Serebrian si am votat deschis contra admiterii PSL in BMD.

  Daca o sa continuati cu „padukii”, voi sterge mesajele, va previn.

  Nu am adus nici un sac de haine din Germania pentru sinistrati. Am intentionat, dar nu am facut-o. De ce? pentru ca s-a lansat d ela primarie, la un moment dat apelul s anu s emai aduca haine ca sint „prea multe”. Eu am citit asta, am adus hainele si le-am dat rudelor mele. Mai aveti intrebari, inclusiv neghioabe si neadevarate? Nu am timp, dar totuna le astept.

 31. D-na Pavlicenco, incepeti a a enerva si ma mult „lumea buna”, adica tovarasii.
  Inseamna ca sunteti pe drumul cel bun.
  Bafta!

 32. Poate sunteti de acord cu:

  Nu da niciodata explicatii: prietenii n-au nevoie de ele iar dusmanii nu sint dispusi sa le creada. – Elbert Hubbard

 33. Cam slabut d-na Pavlicenco,aceste comentarii va defavorizeaza,transferati discutiile la problemele tarii si mai putin la propria persoana.

 34. Pentru Alexandru si Ioana
  Am comentat si eu ceva referitor la expunerea comentariilor cu „sinceritate excesiva”, dar dna V.Pavlicenco are destula rabdare….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *