Sintem cu Tara, sintem cu Nicolae Dabija!

Libertatea e aproape!

img_0118.jpgDeclaratie a Partidului National Liberal din R.Moldova in sprijinul candidatului PNL din Romania pentru Parlament

Partidul National Liberal, fondat in Republica Moldova in anul 1993 si reconstituit in anul 2006, a pledat constant pentru avansarea reciproca a romanilor de pe cele doua maluri de Prut spre un spatiul politic omogen, prin care sa se rezolve problemele romanilor din afara granitelor actualului Stat Romanesc. PNL din R.Moldova a lansat in 2006 conceptul programatic al Uniunii Interstatale Romania-Republica Moldova, care prevede apropierea accelerata a celui de-al doilea stat romanesc de Uniunea Europeana, prin asistenta majora din partea Romaniei.

De aceea, PNL din R.Moldova saluta crearea unor colegii electorale in afara frontierelor actuale de stat ale Romaniei, vazind in aceasta decizie inceputul omogenizarii clasei politice din cele doua state romanesti, menita sa conduca la luarea unor decizii optime pentru aspiratiile si problemele romanilor din teritoriile istorice romanesti si din diaspora.

Salutam, astfel, optiunea PNL din Romania pentru scriitorul Nicolae Dabija, Membru de Onoare al Academiei Romane, presedintele Forului Democrat al Romanilor din Republica Moldova.

In toti anii de dezghet si restructurare, Nicolae Dabija, care a fost si deputat in diferite legislaturi, a ramas luptator pentru valorile nationale si pentru identitatea romaneasca. Fiind si un reputat ziarist, dl Dabija are curajul sa infrunte constant masinaria antiromaneasca, sa convinga populatia ca drumul nostru este spre spatiul euratlantic, alaturi de Romania.

Nicolae Dabija cunoaste bine problemele cetatenilor romani, pentru a caror rezolvare a pledat continuu in paginile ziarelor si de la diferite tribune, el va lupta pentru a sensibiliza clasa politica romaneasca sa-si intoarca fata spre Basarabia, care e lacrima natiunii romane. Lacrima, ce trebuie tranformata intr-o nestemata, fara de care Statul Roman nu-si va gasi pacea si linistea, asa cum si-o doresc toti romanii, care doresc revenirea la Patria-mama.

PNL indeamna toate partidele nationale, proeuropene sa-l sprijine pe Nicolae Dabija in alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Noi sintem convinsi ca Nicolae Dabija va fi purtatorul adevarat al intereselor noastre romanesti si ca ne va reprezenta cu demnitate in Legislativul Romaniei.

BPC al PNL
Chisinau,
27 octombrie 2008

Loading Facebook Comments ...

79 Comments

Add a Comment
 1. Sunteti cu „Tzara”?

  Vad ca deveniti pe zi ce trece mai cool si mai trendy.
  Ce ati baut?

 2. Pentru Romania Mare

  Eu nu beau decit apa plata si sucuri. Dumneata ce bei?

 3. „In toti anii, incepind cu dezghetul brejnevian si cu restructurarea gorbacioviana, Nicolae Dabija, care a fost si deputat in diferite legislaturi, a fost si a ramas un luptator pentru valorile nationale si pentru identitatea romaneasca”.

  Care dezghet brejnevian? Sunteti sau analfabeti, sau KGBisti! Dezghetul a fost pe timpul lui Hrusciov, pe timpul lui Brejnev a venit Andropov cu psihusca. Taranu parca e istoric, el oare nu cunoaste aceste lucruri? Cum Dabija a fost luptator pentru cauza romaneasca pe timpul lui Brejnev? Poate pentru aceasta lupta i-a fost decernat premiul B.Glavan al comsomolului? Rusine PNL!!! Cu asa gogoase vreti sa mintiti lumea. Pavlicenco la gunoi!!!

 4. Da, doamnelor si domnilor PNL-isti. Cunoastem bine cum „a luptat” N.Dabija pentru cauza romanismului, mai ales in perioada brejnevista, invocata in memoriu. Imi amintesc o emisiune de la televiziunea Moldovei sovietice in care Dabija organizase un proces de condamnare a lui N.Lupan de la radio Europa Libera. Se deplasase in satul de bastina al acestuia si ca sa fie emisiunea mai convingatoare a implicat si pe consatenii lui Lupan. Il condamna tocamai pentru faptul ca ne tinea treaza constiinta de aparteneta la romanitate. Emisiunea aceea este o mostra de spalare de creieri, dupa calapodul manipulant al comunismului acerb. Felicitari! Aveti un candidat „credibil”. Foarte „credibil”!

 5. In urma Acordului de pace de la Dayton, care a pus capat razboiului de trei ani si jumatate din Bosnia Herzegovina, comunitatea internationala a creat organele acestui nou stat, care pana in prezent are o suveranitate limitata si este in multe aspecte inca sub protectorat ONU. Acordul de la Dayton a stabilit, printre altele, si formarea Curtii Constitutionale a Bosniei Herzegovina. Pentru garantii de independenta a acestei Curti, Acordul prevedea ca 3 din cei 9 membri ai Curtii Constitutionale sa nu fie cetateni bosniaci si sa fie numiti de catre Presedintele CEDO. In iunie 2002 Presedintele CEDO, Dl Luzius Wildhaber, i-a numit pe cei trei judecatori. Unul era francez, altul neamt si al treilea moldovean – Tudor PANTIRU, judecator CEDO intre anii 1996-2001 care a judecat, printre altele, cazurile Ilascu si pe cel al Mitropoliei Basarabiei. Intre 2003 si 2006 PANTIRU a detinut functia de vice-presedinte al Curtii Constitutionale din Bosnia Herzegovina. In plus PANTIRU a fost si este pana in prezent seful celei mai inalte instante economice din Kosovo, tot numit de catre ONU. Indiferent ce calificative ii dau mascaricii lui Tomac acestui om, e cert faptul ca niciun jurist moldovean si nici roman nu a atins pana acum performantele lui PANTIRU in structurile internationale. Acesta a demonstrat prin fapte si nu prin vorbe ca valoreaza ceva si ca e in stare sa faca mai mult decat declaratii frumoase.

 6. Pentru Salut Hasan!

  Stimate Salut,
  Este bine sa discutam constructiv . DVS sunteti constient, ca timp de sapte decenii toti cei mai buni / cu mici exceptii / erau mentionati cu distinctii, care existau in SSSR atunci: B.Glavan, Z.Cosmodemeanscaia, P.Morozov si multe altele….
  Din familia si rudele DVS nimeni nu a fost decorat cu diferite ordine si medalii pe atunci ?
  Daca da – ii considerati si pe ei dusmani istorici ai poporului roman?
  Daca nu – puteti spune, ca au fost mai buni ca altii ?
  Cred, ca intr-un scrutin electoral fiecare poate sustine pe unul din candidati si nu este admisibil sa ponegreasca un alt candidat.
  Nicolae Dabija este un bun Roman, are un nume, o viata traita la vedere si nu merita sa fie deranjat.
  DVS trebuie sa va schimbati dispozitia si sa ghinditi pozitiv. Nu ar supara pe nimeni, daca DVS ati scrie :
  „Sigur, Nicolae Dabija este un bun Roman si merita sa fie sustinut, dar eu il voi sustine pe…Voronin, pentru meritele lui deosebite fata de Rodina”.
  Nu mai semanati vint, ca nu cumva sa culegeti furtuna.
  Sa fiti sigur, ca tot raul, care i se intimpla unui om este rasplata pentru rautatea lui personala. Un om rautacios nu este fericit…….DVS??????

 7. Nu despre Dabija este vorba. Cum poate PNL sa numeasca perioada lui Brejnev dezghet? Cum putea Dabija in perioada lui Brejnev sa promoveze identitatea romaneasca? Ne tineti de prosti pe toti? E una ce-a facut Dabija in timpul democratiei. Poate fi apreciat. Dar nu vorbiti prostii despre perioada Brejnev, n-a fost dezghet, a fost strigerea piulitilor. Asta ma indigneaza, PNL triseaza prin aprecieri false in declaratia sa.

 8. Distinsa doamnă!

  Beau bere! Berea ţine de mâncare, doamna mea. Dar ce ştiţi voi, femeile…

  Sugestia mea, pe care v-aţi făcut că nu o inţelegeţi, era să corectaţi forma imbecilă „Tzara”. Cu ŢARA nu se glumeşte. Puteţi glumi cu albinutza, cu maimutza, cu elefantul care vine ca să-i vadă ..tza.
  Sunteţi (şi nu forma comunistă „sînteţi”) filolog, sau ce Dumnezeu… Nu mai masacraţi limba română!

 9. Pentru Salut

  Cum putea Dabija in perioada lui Brejnev sa promoveze identitatea romaneasca? Foarte simplu – a putut, fiind printre primii deputati din Sovietul Suprem al URSS in care a luptat pentru dezghet si schimbarea viziunilor asupra unor lucruri. Insa asta nu putea fi daca nu era pregatit sa se avinte in aceasta lupta. Astfel, de exemplu, in SS al URSS a fost condamnat Pactul Molotov-Ribbentrop si tot atunci s-a luptat sa nu fie semnat Tratatul asupra Uniunii, fapt ce a dus la puciul de mai tirziu. Insa Dabija a fost mereu un poet constient de cine este el.

  Dezghetul gorbaciovian a fost vestita perestroika, unde se plaseaza inceputul Miscarii de Renastere Nationala.

  Explicind asta va arat ca nu va tin de prosti, ci va cred capabili sa intelegeti asta.

 10. Doamna deputat as vrea sa va intreb, daca e adevarat ca veti sustineti minoritatile homosexuale ? si daca da, de ce?

 11. Pentru Dushan

  Am rasraspuns la aceasta intrebare. Este pe blog. Este extrem de adevarat ca trebuie sa avem discutii publice pe temele sensibile pentru societate. Asta stiu cu exactitate si sint convinsa. De ce nu le avem?

 12. Pentru Salut
  Tatal nostru ne povestea chind eram mici, ca Stalin, daca dorea sa impuste /lichideze/ pe cineva aduna criminalii lui si incepea discursul : „Dupa cum se stie../ mai departe urma numele persoanei, care urma sa fie impuscata/ , este dusman al poporului si trebuie sa fie distrus” .
  DVS sustineti, ca nu este vorba de Dabija, dar nu ati uitat de ordinul B.Glavan al comsomolului.
  Stimate Salut, daca afisam listele tuturor cetatenilor RM, care mai sunt inca in viata, decorati cu diferite mentiuni, ordine si medalii comsomoliste, comuniste, sovietice etc , cred, ca dupa tactica dvs de a considera rau tot si pe toti sortitii sa traiasca acea perioada lunga de indobitocire doctrinara inainte de nastere si dupa/adica parinti mai apoi copii/ cred, ca nu mai avem cu cine ne mindri in aceasta mica Republica MOLDOVA.
  De ce ne mincam unii pe altii ?
  Nu mai avem ce minca?
  De ce nu atacam ordinele si medaliile, care sunt improscate prin decretele presedintelui Voronin, pe pieptul nemernicilor, care au „merite deosebite” in rezistenta actuala contra desteptarii nationale, reformelor economice, integrarii in UE ? Ce facem cu cei, care incurajeaza munca „la negru” in tara si peste hotare? Merita sa scriu lista actiunilor, care chindva va trebui sa fie catalogate drept crima contra POPORULUI ? Cred ca nu, le cunoasteti!
  Acum avem de ales din 3 buni ROMANI pe cel mai bun ! Pentru prima data ! Si atacam urit pe feciorii neamului, cu ajutorul dusmanului sau ajutam dusmanul sa ne distruga!
  Eu cred, ca toti trebuie sustinuti , dar va fi ales cel, care va fi sustinut de mai multi votanti.
  Fiecarel poate sustine un candidat, dar sa nu il ponegreasca pe altul.
  Din pacate,vom fi martori si la alegerile parlamentare din 2009. La fel vom uita de partidul comunistilor. Vomm fi martori la o batalie pe centru-dreapta , ca nu va ramine loc de „buna ziua” intre rude, vecini si toti cei, care intr-un fel doresc binele acestui popor. Se vor „ciomagi” si candidatii si electoratul de aceiasi culoare politica.
  Acum, daca nu il sustineti personal pe Dabija si stergeti cu bureta tot ce a facut bine acest om in viata lui, pentru ca il cunoasteti si stiti ca a fost decorat cu B.Glavan, sustineti pe cine doriti, fara merite, acordati avans poate va va indreptati asteptarile. Dar Dabija va ramine om de onoare in istoria neamului nostru.

 13. Stimata doamna,
  nu ati luat nici o atitudine fata de „asasinarea morala” a lui N.Lupan de catre candidatul dvs N.Dabija, in plin dezghet gorbaciiovist, apropo…

  De ce nu ati dat dovada de un gest de unire in jurul unui candidat care merita si poate sa faca ceva efectiv pentru basarabeni, T.Pantiru? De ce interesele de partid domina interesele pentru cei multi, adica pentru noi, basarabenii – victime ale intereselor voaste politice?

 14. Un asemenea apel ca al preopinentei am facut si eu, pe site-ul unimedia, unde l-am rugat pe poet sa-i stranga pe ceilalti contracandidati si sa hotarasca cine este mai bun si merita sa mearga, si asta pana in ziua alegerilor. Din pacate mesajul a fost sters, pentru ca a fost prea inteligent pentru administrator (eu altfel nu-mi explic lucrurile).

  Doamna Pavlicenco, dumneavoastra chiar credeti ca Nicolae Dabija ar fi mai bun decat Tudor Pantaru pentru acest post? Cand celor din Parlamentul Romanesc trebuie sa le dai in cap cu legea, dar nu cu lalaieli patriotarde?

  Incercati sa ne intelegeti pe noi, cei care nu avem cetatenie. Incercati sa vi-l imaginati pe marele poet Nicolae Dabija dandu-se batut, pentru ca
  1. nu o sa faca nimic;
  2. nu o sa faca pentru ca nimeni nu o sa-l vada cu ochi buni (poetii sunt socotiti nebuni in astfel de medii, in care predomina cultura banului, hedonismul si interesele propriului grup);
  3. este din PNL, or PD-L si PSD nu vor face niciodata dragoste cu PNL.

  Va multumesc. Poate ar fi bine sa-i sugerati domnului Dabija acest lucru.

  Va salut respectuos!

 15. Pentru Romania Mare

  Eu nu evit nicioadata nimic. Ca si avocatul, care nu apara doar ingeri, nimeni, probabil, nu e cristalin intr-o societate a terorii. „Cristalinii” nu ar fi avut ce minca. Ca doar o intelegeti. Sint sigura ca Dabija are taria sa-si asume pozitiile percepute ca o greseala. Cred ca nici dumneata nu esti cristalina, poate doar daca te-ai nascut intr-o societate care tinde sa devina libera si prin efortul si curajul meu, ca persoana publica.

  Argumentele proDabija sint: 1. Este o persoana cunoscuta. 2. Este cunoscuta ca persoana luptatoare pentru romanism. 3. Isi spune pozitia in mod curajos in Literatura si Arta si de la diferite tribune interne si internationale. 4. Candideaza din partea unui partid de dreapta din Romania. 4. Este presedintele Forului Democrat al Romanilor din R.Moldova. 5. Candideaza din partea PNL-Romania, partidul omonim si ca sigla, si ca logou, si ca denumire (si ca mesaj – e partidul care a facut Romania Mare) cu PNL din Moldova. 6. Dabija are carisma, este activ, are realizari in mai multe sfere ale culturii, stiintei, este academician al Academiei Romane. 7. Nicolae Dabija este membru al PNL din Moldova.

  Nu am nimic impotriva lui Tudor Pantaru. Am spus si repet: cred ca are un handicap: a lipsit prea mult din ochii basarabenilor. Dar daca va reusi sa-i convinga pe cetatenii cu pasaport romanesc din R.Moldova, inseamna ca ati avut dreptate – Pantiru e mai preferat. Sa vedem.

  Nici Dabija, nici Pantiru nu vor fi functionari, ci legislatori, care au menirea sa dea idei si sa impuna concepte. Nu scriu deputatii la Bucuresti ei insisi legile – pentru asta sint asistenti, Guvern, experti. Important este ca Dabija are idei si fermitatea de a merge inainte. Iar pentru a le promova – trebuie sa aiba taria de a convinge Fractiunea, partidul sau ca sa propuna si sa obtina acceptul si votul pentru rezolvarea problemelor stringente ale romanilor basarabeni.

  Voi, cei care nu aveti cetatenie, trebuia sa o luati la timp. Eu o am din 1992. Cei care o vor acum trebuie sa aiba un om de curaj sa lupte, in primul rind, cu „ai sai”, pentru a-i face sa inainteze decizii politice pentru respectarea de facto a drepturilor celor 80 la suta de romani din R.Moldova. Si cred ca celelalte Fractiuni vor claca politic daca nu vor sprijini proiectele de lege sau decizii depuse de Fractiunea parlamentara, din care va face parte Nicolae Dabija. Chiar cred ca Nicolae Dabija, cu relatiile bune pe care le are cu persoane si din alte partide, va reusi sa coaguleze voturi proBasarabia.

 16. Doamna Pavlicenco! Sustin candidatura d-lui Dabija. Insa d-l Dabija a fost deputat in SS al URSS nu pe timpul lui Brejnev dar in perioada perestroicei. Timpul lui Brejnev, este adevarat, nu poate fi numita dezghet (otepeli ruseste). Brejnev este deja perioada revenirii stalinismului deghizat. Deci, ati comis o gresala de fond in declaratia PNL, ati dat dovada de o cunoastere slaba a istoriei. Nu va suparati, insa o asemenea lacuna, admit, nu canastrofal de grava, totusi este suparatoare pentru un partid cum este PNL. Nu pot sa inteleg, cum Taranu, de exemplu, a admis ca in declaratia partidului sa apara o gafa de acest fel. PNL trebuie sa fie mai riguros in asenenea cazuri.

 17. Stimata doamna,

  nu m-am nascut in perioada libertatii, sint ca si dumneata mai de demult si ca dumneata am luptat si continuu sa lupt (in forma care imi este accesibila) pentru liberatatea noastra. E adevarat, nu ma bat cu pumnul in piept. Si fiindca sint de mai demult, vorba lui Caragiale, „simt enorm si vad monstruos”. Cu alte cuvinte, fac cu usurinta deosebire intre discursul sincer si discursul pigmentat cu demagogie politica. Va inteleg totodata situatia si imi dau bine seama ca trebuie sa recurgeti la acest discurs. Nu chiar ca al lui Catavencu sau, doamne fireste, ca al lui Farfuridi, dar e totusi demagogic (putin mai rafinament).
  De ce considerati, doamna, ca a multiplica in bine imaginea basarabenilor in structurile ONU, in sistemul judiciar al Curtii de la Strasbourg, lucru pe care l-a facut T.Pantiru in ultimii zece ani este un handicap? Ma uimeste felul dvs de a interpreta lucrurile. Eu am convingerea ca aceasta este cea mai mare calitatea a lui Pantiru, un atu! Este printre putinii basarabeni care a putut sa ne ridice printre valorile internationale. Sau, distinsa doamna, noi, basarabenii, vom fi buni doar sa spalam closetele, sa facem menaj, sa caram caramizi in Europa, si cea de vest, si cea de est?… Sa stiti ca am un respect deosebit si pentru acesti oameni care muncesc cinstit acolo unde sint si ne fac imagine de oameni onesti, daca in tara lor nu se poate… Cum pot avea acesti oamni handicap, cum ziceti dvs., prin faptul ca lipsesc de aici acum… Cum poate avea T.Pantiru handicap prin faptul ca ne-a reprezentat cu cinste unde a fost trimis de noi?… Rataciti, doamna, va impidicati intre doi copaci si nu vedeti padurea…
  Va urmaresc de ceva timp cu atentie. Sinteti mai demna si mai curajoasa decit multi barabati din parlamentul R.Moldova. Lasati discursul sforaitor politic si intati in starea dvs fireasca. Transanta si curajoasa. Cu parere de rau, N.Dabija, cu toate calitatile lui, nu este omul pe care trebuie sa mizati. In momentul cind lui ii va conveni altcineva, veti fi data la o parte cu mare usurinta. Stiti lucrul acestra mai bine decit mine. Stiti si alte lucruri despre care stiti ca stiu si eu.
  Ramin in legatura cu dvs.
  P.S. Cu cita aroganta ati spus ca trebuia sa ne facem cetatenie la timp? La care timp, doamna? Ca noi unii, mai putin pesrpicaci, erau preocupati de mentinerea romanismului zi de zi, consecvent… Ca asta face sa dureze lucrarea in timp… Cu asta eram ocupati, doamna, si nu am reusit sa ne facem cetatenie… Dar roamni sintem! Vedet ce deosebire mare este intre noi, cesti mai prostii?…

 18. Erata!
  Scuze pentru unele grseli:

  perspicaci, fireste, in loc de „pesrpicaci”…,
  romani in loc de „roamni”,
  Vedeti in loc de „Vedet” etc.

 19. Pentru casandra

  In raspunsul dat pentru Romania mare am dat argumentele pentru care il sprijinim pe Dabija.

  Legat de „interesele inguste de partid”. Nu exista asemenea interese. Ele reprezinta o parte din populatia (membrii) membrii acestui partid si nu vin in contradictie cu interesele populatiei. Pot veni in contradictie cu interesele „unei alte parti din populatie”, dar pentru asta trebuie sa aiba loc discutiii intre partidele ce reprezinta segmentele de populatie, pentru a vedea cum sa adopte partidele decizii in care sa se regaseasca mai multa populatie.

 20. Pentru Istoricul

  Cum putea Dabija in perioada lui Brejnev sa promoveze identitatea romaneasca? Foarte simplu – a putut, fiind si printre primii deputati din Sovietul Suprem al URSS in care a luptat pentru dezghet si schimbarea viziunilor asupra unor lucruri. Insa asta nu putea fi daca nu era pregatit in perioadele anterioare pentru a se avinta in aceasta lupta. Astfel, de exemplu, in SS al URSS a fost condamnat Pactul Molotov-Ribbentrop si tot atunci s-a luptat sa nu fie semnat Tratatul asupra Uniunii, fapt ce a dus la puciul de mai tirziu. Insa Dabija a fost mereu un poet constient de cine este si cum trebuie sa apropie perioada cind va putea face lucrurile inerente si imperative – imperative si astazi.

  Dezghetul gorbaciovian a fost vestita perestroika, unde se plaseaza inceputul Miscarii de Renastere Nationala.

  Da, timpul lui Brejnev nu a fost bun, a fost o stagnare, dar in acea perioada au aparut intelectualii care s-au temut mai putin.

 21. Pentru casandra

  Mi se pare ca nici eu nu ma prea bat cu pumnul in piept in privinta luptei pentru romanism, dar nu trebuie sa exagerati si sa manipulati – a informa oamenii prin tmnpul, nervii, banii si munca ta nu inseamna a te bate cu pumnul in piept. Nu cred ca gasiti o persoana care – ca si mine – nu tine minte cind a dormit mai multe de 3-4 ore pe noapte.

  Nu am spus nicaieri ca „a multiplica in bine imaginea basarabenilor in structurile ONU, in sistemul judiciar al Curtii de la Strasbourg, lucru pe care l-a facut T.Pantiru in ultimii zece ani este un handicap”. Va rog sa-mi reproduceti textul si linkul, referinta unde am spus ca asta nu e bine. Va multumesc si astept.

  Voi spune si eu: stimata doamna invidioasa, ca asta simt din felul de a va exprima, – unde am declarat eu ca „noi, basarabenii, vom fi buni doar sa spalam closetele, sa facem menaj, sa caram caramizi in Europa, si cea de vest, si cea de est?” Astept raspuns argumentat – cu indicarea clara unde am spus asta.

  Eu nu numai ca „am un respect deosebit si pentru acesti oameni care muncesc cinstit acolo unde sint si ne fac imagine de oameni onesti, daca in tara lor nu se poate…” – Eu am ajutat oameni concreti din Italia, Spania, pe apelurile mele personale de telefon – ori fiind vorba de documentele in alb pe care sa le dea Ambasada-consulatul, neumilindu-i, ori ca s-a intimplat sa fiu alaturi de ei la trecerea frontierei si sa evite tragerea lor la raspundere la frontiera italo-romana, ori ca a fost vorba de inmormintarea, prin incinerare, acolo, caci Consulatul nostru tergiversa formele. Si va pot spune inca multe. Dar va dau si un sfat. Nu puneti pe seama mea votul oamenilor pentru comunistii care au instaurat un regim dictatorial si au facut un stat sarac. Daca ginditi altfel, nu cred ca imi voi mai pierde timpul, rabdarea si creierii ca sa conving de ceva persoane invidioase – de fapt pentru ce? – ca muncesc si apar curajos oamenii? Ca nu inteleg. Nu fiti rautacioasa, ca nu ma impresionati.

  Are sau nu are T.Pantiru handicap electoral ca nu a fost in vazul oamenilor si nu le-a transmis mesaje si ca e astazi candidatul PSD – vom vedea in alegeri. Blogul meu nu este decisiv in aceasta privinta. Deciziile PNL le iau organismele colective, nu doar Pavlicenco. La noi este, intr-adevar, democratie, nu aparente democratice. Asa cum este el, mai mic si fara milioane de dolari… Va impiedic eu sa-l sprijiniti pe Pantiru? Nu. Sprijiniti-l sanatoasa si convingeti oamenii ca el le va apara drepturile. Dar nici nu ma agresati verbal pe mine pentru ca il sprijin pe Dabija.

  Eu nu am spus cu aroganta ca trebuia sa va faceti cetatenie la timp? Eu v-am reprosat ca nu ati avut curajul sa va faceti cetatenie. Cel putin foarte multa lume nu a facut din acest motiv -„sa nu aiba probleme”. Eu le-am avut. Am fost exclusa de la serviciu, dar nici in Parlamentul viitor nu schimb cetatenie romana pe fotoliul de deputat. Daca va fi sa aleg, voi alege sa ramin ceatatean roman, nu sa renunt sau sa suspendez calitatea de cetatean si sa trec si eu „cumva” in Parlament. Asta inseamna demnitate.

  Si daca ati fost atit de preocupata de „mentinerea romanismului zi de zi, consecvent…”, de ce excludeti ca eu, cetateanca romanca, doctor in filologie, detinator al Ordinului National al Romaniei „Pentru merit” in grad de Comandor, ca si prietena mea Alexandra Can, ca si o alta prietena, Eleonora Cercavschi, drectoarea Liceului Stefan cel Mare si Sfint, avind Ordine Nationale romanesti, nu sintem luptatoare pentru romanism? Eu am dosar la CEDO cu Voronin pentru ca a spus ca am luat bani din Romania, dar nu am luat un leu. Cunoasteti cite am facut? NU? – Citit blogul, site-ul, intrebati lumea si nu ajungeti sa faceti din mine debuseul frustrarilor dumitale, ca ajung mai ca sa banuiesc cine sta in spatele acestui nume frumos, dar prea orgolios, – „casandra”.

 22. Doamna,
  imi pare bine ca v-am suparat. Inseamna ca sinteti vulnerabila. Inseamna ca verbul meu musca. Nu sint invidioasa. Adica da , uneori sint, dar nu este cazul si nu puteti deveni o pricina. Deci, pe dumneata nu sint invidioasa. Sint o femeie cu acte in regula. Si acest discurs „rafala de mitraliera” nu ma face sa tac. Fiti mai calma.

  Destinsa doamna, nu am spus ca ati spus ceea ce ati citat cu atita corectitudine din textul meu. Am spus doar ca ati insinuat. Sintei filolog si banuiesc ca stiti care este functia insinuanta a discursului. Sensul care transpare este tocmai acesta pe care l-am spus in replica anterioara.
  Cu parere de rau sau, mai degraba, de bine, doamna e nu sint doctor in filologie, nu sint om politic, nu sint parlamentar, nu sint (veti zice), cu toate acestea am dreptul la replica (sint vocea din public) si cred ca daca vreti sa va respecte lumea, trtebuie sa va considerati cu noi, acesti mai putin scoliti, mai putin in lumina… reflectoarelor, nu? Stam toti si fiecare in lumina lui Dumnezeu.

  De unde ati luat-o ca va fac responsabila de venerea comunistilor la putere? Nici gind… Dar va fac responsabila de afilierea la istorica coalitie (cacaofonie asumata) oranj din Romania care a salutat venirea la putere a lui voronin. Mai mult decit atit, unul din liderii acestei coalitii de guvernare din Romania (e drep, s-a saprt intre timp, dar gestul de atunci, din 2005, comporta semnificatie si responsabilitate in istorie), Basescu, a venit si l-a pupat languros pe voronin, nu? Venise atunci, implicit, si Tariceanu, nu? Cred ca intelegeti semnificatia gestului de atunci. Nu l-am auzit sa se desolidarizeze de sustinerea comunismului din R.Moldova, pe care o facu siamezul sau. Spun toate lucrurile acestea pentru a va aminti cit de relativa este „corectitudinea” unor fete politice.
  Nu cred ca T.Pantiru are nevoie de sutinerea mea. Eu il cunosc pe N.Dabija mai bine decit pe T.Pantiru. Il cunosc atit de bine pe Dabija, incit il sustin neconditionat pe Pantiru. De Tomac nu vorbesc, fiindca este un simpu instrument de manipulare a tinerilor.

  Tot Casandra sint. Orice ati spune, nu abdic.
  Succes la munca de banuiala… Truditi, truditi!

 23. Casandra,
  de ce tre sa se uneasca toti in jurul unui candidat?
  „De ce nu ati dat dovada de un gest de unire in jurul unui candidat care merita si poate sa faca ceva efectiv pentru basarabeni, T.Pantiru?”
  Ce fel de democratie este aceasta cind ai posibilitatea sa vezi doar un candidat pe hirtie?si posibilitate sa votezi doar unul?
  Ce fel de gindire democratica aveti?
  Daca veniti si DVS din timpurile lui Brejnev, de ce va deranjaza alte personalitati venite tot din acel timp?Cu ce sunteti mai buna ca altii din acele timpuri?De ce tre sa fiti DVS cea mai buna?mai credibila?mai adevarata?De ce credeti ca lumea tre sa va asculte pe DVS?De ce nu sunteti DVS deputat in prezentul parlament?Sa va afirmati capacitatile organizationale,intelectuale,politice alaturi sau printre cei ca Dabija,Pantiru,Pavlicenco etc…
  De ce stati in anonimat?Ca sa muscati,piscati,rafuiti,razbunati,birfiti?
  Ma uimiti zau.Un democrat adevarat nu se deghizeaza,ci dimpotriva isi arata curajul fara frica.
  De ce il jigniti pe Tomac?De aceea ca e mai tinar ca DVS?Dar cind se vor manifesta si ei?
  Tare as vrea sa aveti curajul, sa-mi raspundeti la aceste intrebari.

 24. pe multe forumuri am de multe ori impresia ca sunt masculine. Blogul dnei Pavlicenco incepe sa devina unul feminin si deja imi place ca apare ceva nou. ma implic atunci mai putin eu ca sa i se accentuieze culoarea femenina. spor

 25. 1. Este o persoana cunoscuta. 2. Este cunoscuta ca persoana luptatoare pentru romanism. 3. Isi spune pozitia in mod curajos in Literatura si Arta si de la diferite tribune interne si internationale. 4. Candideaza din partea unui partid de dreapta din Romania. 4. Este presedintele Forului Democrat al Romanilor din R.Moldova. 5. Candideaza din partea PNL-Romania, partidul omonim si ca sigla, si ca logou, si ca denumire (si ca mesaj – e partidul care a facut Romania Mare) cu PNL din Moldova. 6. Dabija are carisma, este activ, are realizari in mai multe sfere ale culturii, stiintei, este academician al Academiei Romane. 7. Nicolae Dabija este membru al PNL din Moldova.

  Asta ati scris dumneavoastra. De dragul polemicii, intervin si eu cu ce pot”

  1si 2. Si Rosca a fost o persoana cunoscuta. Si Rosca vorbeste frumos. Si Rosca parea un bun Roman
  3. Dar cand Pantaru a condamnat Rusia in cazul Ilascu, cu atata curaj, desi stia si stie ca in orice moment ar putea fi scos din ecuatie (nu are rost sa mentionez metodele kgb-iste recent testate in Anglia si la Iushcenko).
  4. Tudor Pantaru ar fi candidat cu mare drag ajutat fiind de aripile dreptei, dar nu a avut nicio propunere. Vedeti pe cine a ales PD-L-ul. Sa nu-l apostrofezi pe Basescu pentru bataie de joc? (Isi trimite copilul dupa paine)
  5. Pantaru este vicepresedintele unui tribunal international si este judecator CEDO. El este autorul celor mai romanesti legi din primul Parlament.
  6. Are pantofi exact ca ai mei, deci este fratele meu. Tariceanu nu va vota niciodata pentru Unire.

  Si asa mai departe. Un judecator international este mai potrivit pentru acest post.

  Va multumesc ca nu ne-ati facut mercenari cum ne-a facut Vartic pe blogul lui Dabija.

 26. Domnul Vartic spune „Cand altii se “ascundeau” de comunisti pe la Paris si Washington…”.
  Daca „a (te) ascunde” aici este ceea ce au faptuit si Cioran, Eliade, Eugen Ionescu, Paul Goma, sau daca domnul Vartic are in vedere „Fie painea cat de rea, tot mai buna-i la Paris”, imi pare nespus de rau.
  Vedeti cat inseamna ura asta patologica a romanului…
  Pantaru le-a aratat europenilor ca Basarabia nu este o tarfa. (Dupa logica asta a lui Vartic, Paul Goma e un ingrat, Cioran un decerebrat… – desi, sarmanul, se tanguia dupa aceea „A quoi bon quitter Coasta Boacii?”)

  Nu va face nimic domnul Dabija acolo in Parlament, cum n-a facut nici Leonida Lari. Dar nu eu hotarasc. Totul se face cu voia lui Dumnezeu.

 27. Pentru casandra

  Va puteti da si peste cap, ca totuna eu nu sint vulnerabila.
  Nu ma musca nici un verb, al nimanui. Nici al invidiosilor pe caracterul si taria mea, pentru ca nu au ce-mi reprosa, oricit s-ar … stradui.

  Aveti o imaginatie bolnava. Eu scriu repede, precum gindesc. Nu aplic “rafale de mitraliera” – sint foarte ocupata si abia de le reusesc pe multe, de aceea scriu repede si se citeste repede.

  A cita azi cu multa corectitudine nu e o problema. Se copie electronic. Nu am insinuat nimic nimanui. Nu inteleg ce scrieti. Am impresia ca sinteti un foarte prost demagog – si demagog trebuie, probabil, sa fii bun, eu nu sint, ca imi place concretetea. Nu am timp pentru populism si vorbe goale.

  Respect preceptul biblic „nu-ti subaprecia interlocutorul”. Dar nu accept obraznicia. Un om, chiar mai putin scolit, cum spuneti, dar cu sapte ani de acasa si cu bun simt, umblat putin si prin lume, stie cum sa formuleze afirmatiile sale astfel incit sa nu dea prilej pentru a vedea din ce spune o ciuda primitiva. Incercati, poate va reuseste.

  Eu nu m-am afiliat la nici o „istorica (virgula) coalitie oranj din Romania. Sint unicul deputat care am criticat de la tribuna Parlamentului, de doua ori, in declaratii ale AMN si PNL, faptul venirii lui Basescu, in plina campanie electorala, la Chisinau, spunind – eu – ca asta pare sa-i fi adus vreo 5 la suta de voturi satrapului Voronin. Nu am facut niciodata nici o declaratie in favoarea coalitiei oranj, eu am votat mereu cu pasaportul romanesc in mod discret. Dar il sprijin pe Dabija si ma bucur de faptul ca e propus de PNL, unde ii am ca buni prieteni pe Melescanu, Norica Nicolai, Cristi Busoi, George Scutaru si pe altii. Dar nu stau de capul nimanui din Romania. Nu vad despre ce coalitie oranj vorbiti in cazul meu.

  Nu-mi amintesc sa fi venit atunci si Tariceanu, dar nu inteleg ce legatura am eu cu asta? Eu, care am criticat venirea lui Basescu la Chisinau, fapt consemnat si in declaratii oficiale, si in discutiile cu politicieni romani, si cu diplomati romani. Nu inteleg. Aratati-mi unde am sprijinit eu coalitia oranj. Sau ati ramas in urma cu evenimentele si nu stiti ce sa-mi mai tot reprosati, ca va roade un sentiment neinteles, ori nu stiati ca de mai dedemult s-a cam spart coalitia si Dabija nu are nimic in comun cu ea? Lamuriti-ma, sa nu mor proasta de tot.

  In general, nu inteleg ce ma tot bateti la cap cu Pantiru. Ori sinteti rautacioasa, ori sinteti naiva, ori sinteti superfrustrata de ceva, ori aveti o ura inexplicabila fata de dabija. sau poate – exprlicabila. Sprijiniti pe cine vreti, nu vi-l bag pe git pe Dabija, dar lasati-ma in pace cu optiunea mea. Am avut rabdarea sa va scriu si explic. Nu v-am convins – OK, poate altadata va voi convinge. Dar nu sint atit de agasanta precum sinteti la rindu-va, de parca de blogul sau de votul meu depinde azi soarta Basarabiei. Nu inteleg – nu aveti cui bate capul ori nu va mai asculta nimeni, de va tot chinuiti, fara nici o sansa, sa imi schimbati optiunea?!

 28. Pentru socolenco

  Nu cred ca trebuie impartite blogurile in masculine si feminine. Dar nu as vrea ca blogurile cu participare feminina sa degradeze in invidia, specifica unor femei, pentru ca – asa cum spuneam anterior – barbatii lasa un culoar prea ingust pentru promovarea femeilor si ele devin niste frustrate, orientindu-si supararea nu contra barbatilor, ci contra femeilor. Eu am prietene femei nefrustrabile, femei active si agere, inteligente si culte, educate si curajoase. Cu ele si cu tinerii ma simt in siguranta.

 29. Pentru Romania Mare

  1. Nu vreau acum sa vorbesc despre Rosca. Nu-l vad in context.

  2. Daca sinteti convins ca oamenii il vor vota pe Tudor Pantaru de ce aveti frica nejustificata ca nu va trece? Inseamna ca va trece.

  3. Cine stie ce va face Tariceanu dupa 2009? Poate ca Dabija il va convinge sa se mai schimbe…

  4. Nu am citit ce a spus Vartic.

 30. Pentru Romania Mare

  Nu stiu ce a avut in vedere Vartic. El este, cite odata, prea direct si categoric. Mie nu-mi prea place rolul sau de procuror, mai ales ca, intr-adevar, a scris, dupa proclamarea independentei, niste lucruri pe care eu le-as aprecia ca regretabile, pentru care ar trebui sa-si ceara scuze. Numai cel fara pacat poate arunca atit de vinjos pietre in cineva. Daca ai pacate, fii mai temperat.

  Eu cred ca Dabija va face treaba in Parlamentul Romaniei, daca nu – ii vom cere socoteala in mod public.

 31. Pentru Vitallia Pavlicenco
  Doamna,
  vreau sa va spun ca m-ati convins: sinteti foarte desteapta, nu sinteti invidioasa, aveti toti cei sapte ani de-acasa, imi pare ca aveti oleaca mai multi, nu o sa muriti proasa (nu aveti nici o sansa!), nu sinteti vulnerabila, sinteti tare, sinteti cremene! nu va poate clinti nimeni din loc, cu un centimetru, barem milimetru, incolo sau incoace… Nici nu am de gind… exercitiul intiligentei sau neinteligentii conteaza…

  (Ziceti sa scrieti repede si scrisul vi se citeste repede… Lasat-mi si mie o sansa. Va cer indulgenta… Nu scriu nici eu chiar atit de prost… Atita doar ca pun in valoare si subtextul. Va recomand sa recurgeti la acest procedeu. Sporeste valoarea mesajului.)

  Am inchis paranteza, deoarece nu despre mine si nu despre dvs este vorba. Aveti o perspectiva curat feminina asupra vietii politice. Adica sinteti foarte egocentrica. Nu-nu, va rog sa nu va suparati si sa nu va sara tandra,… asta e de bine!

  Vroiam sa va spun, poate sa va tachinez (de ce nu?) ca nu e bine nici pentru dumneata sa votezi cu Dabija. Nu si gata! Nu si nu!
  In timp o sa va convingeti de ce… Cica domnul acesta nu are scrupule…

  P.S. Apropo, de PSD. Prietenii dvs de la Bucuresti au stat cumva la guvernare cu ajutorul PSD-ului? Ca nici usturoi n-ati mincat, nici gura va pute… (e cam popular spus, dar nu stam de redactat folclorul).

  Noapte buna, ca ati avut o zi grea!

 32. Pentru Nina!

  Ninocica,
  ne unde stii ca nu sint paralamentar? da poate ca sint?

  Acuma spun sa se afle in toata Tara Moldovei:
  1. sint adept al democratiei;
  2. apreciez candidatii demni si valorosi;
  3. in general nu-mi place anonimatul, acum respect doar o regula a jocului;
  4. semnez astfel, deoarece imi place nespus de mult acest nume, care are si varanta masculina – Casandru.

  Astea fiind spuse,
  draga Ninocica, iti urez si dumitale dormi in pace!

 33. Pentru casandra

  S-a intimplat ce era de asteptat – fiind o persoana neimplinita si frustrata, v-ati epuizat repede argumentele si ati trecut la replici de mahala. Iata cu asta pierd femeile care nu-si pot depasi conditia.

  Sincer sa va spun, eu nu privesc lucrurile chiar atut de grav. Si in PSD sint romani si pentru partidele din Romania nu se pune problema – ca in R.Moldova – Est sau Vest. Ceea ce ne intereseaza cel mai mult in privinta partidelor romanesti – si mie imi displace proiectarea „partide din Romania – partide din R.Moldova” (unde aici PSD e cam spre Rusia si spre ciomunisti), este cit de mult isi indreapta partidele din Romania privirile spre Basarabia. Si noi, PNL, nu facem nici o confuzie. Sintem PNL, ei sint PNL, dar daca vor face greseli, nu vor fi ale mele sau ale PNL din Moldova, precum nici prostiile noastre nu vor putea fi puse pe seama lor, cu care nici nu ne dorim inca un acord. Noi votam omul Nicolae Dabija. Dvs. il votati pe Pantiru, de la PSD. Care e problema?

  Eu am si azi, vineri, o zi foarte grea, ca sa nu mai spun de simbata, cind avem Consiliul politic al PNL. Va doresc liniste in suflet, ca vad ca sinteti tare zbuciumata. Sa stiti, de la acest zbucium rautacios se iau si boli, fiti mai indulgenta cu propria persoana. Nu va consumati, ca nu se merita.

 34. Doamna Pavlicenco!

  Am vazut lansarea lui Nicolae Dabija. Am vazut si personajul libidinos pe nume Petre Roman.
  Nicolae Dabija si Petre Roman sunt ca si 2 tineri insuratei. Ambii au 2 „sotii” cu varsta de 3 ori mai mica decat a lor.
  In conditiile in care acesti domni nu pot pastra integra institutia familiei, lasandu-si sotiile si umbland dupa carpe tinere, de ce mai umbla si dupa posturi mari? Ei cred ca lumea ii va credita, cand ei nu pot pastra sfanta si neatinsa propria lor familie? De ce vine fiul odiosului Walter Roman aici, in Basarabia care a avut de suferit din cauza bolsevicilor rusi (nu sunt antisemita)? Si cum sa nu spui in cazul asta ca Dabija are un trecut comunist, cand umbla de manuta cu comunisti inraiti?

 35. Casandra(u),
  va apreciam mai mult daca ma numeati Ninelle,Ninette,Ninuta(cum ma numea tata),dar asa…..incercati sa va jucati pe forum.

 36. Am fost pe blogul lui Dabija. Asta sigur sufera de grandomanie. Se compara cu Eminescu si zice ca cine da in el, da in opera lui Eminescu. Modest baiatu. Bafta PNL cu asa un candidat!

 37. Draga Vitalia Pavlicenco,
  eu pun capat aici razboiului (de dame) de o suta de ani! Nu inainte de va face o observatie asupra ultimei expersii din textul care mi se adreseaza: „nu se merita”. Tocmai un filolog ca dvs sa foloseasca aceasta expresie… E la moda, stiu, dar e gresita. Regretatul Gh.Pruteanu atragea atentia asupra ei. „Nu merita sa…” Astfel e corect, stimata doamna. Deci, nu merita sa ne certam din cauza lui N.Dabija.

  Acuma sa trecem la treaba.

  Stimata doamna, ce credeti despre trecutul kgb-ist al candiadatului dvs.? Prin 2005 izbucnise o cearat intre gastiel literare si catindatul dvs. a fost invinut de colaboare cu kgb-ul de catre mai multe voci scriitoricesti…

 38. Pentru Aguada

  Eu sint pentru institutia familiei. Mai sint pentru ca doamnele sa nu isi limiteze viata in a-i servi pe barbati si a ramine neevoluate. Cine stie ce a fost determinant in viata unora?

  Nu-mi plac toate lucrurile care se intimpla in Occident. Din pacate, noi sintem in situatia de a alege intre occidentalii, cu toate metehnele lor, si sovinii imperiali, care ne desfiinteaza in plan national Si eu ii aleg pe primii, pentru ca ma pot apara si sa nu iau toate apucaturile proaste.

  Dar daca v-as spune ce persoane importante din AP NATO umblau cu fetiscane de patru ori mai tinere decit ei, sotii… Insa se pastreaza decenta in comunicare. In forul sau interior, gindeste fiecare ce vrea.

  Si noi, si PNL, va plati pentru laturile negative ale candidatilor, sa zicem. Insa totul, in alegeri, se rezolva la nivelul perceptiei, fiti de acord cu asta. Desigur, nu pot raspunde integral pentru oricare membru al PNL din Romania, dar asta e jocul democratic – il sprijinim pe Dabija si el merge cu Petre Roman, apreciat – chiar la lansarea de ieri – de fostul premier Valeriu Muravschi, omologul lui Roman din anii ceia, pentru ce a facut pentru noi, romanii, in pofida activitatii tatalui sau.

 39. Pentru Ion

  Fiecare apreciaza cum crede grandomaniile fiecaruia. Dabija este o personalitate. Nu cred ca exista personalitati incontestabile. Poate ca unele excese vin de la frustrarile acestei parti de natiune si elita nationala „blestemate”. Mersi pentru urarile de succes.

 40. Pentru casandra

  Nu cred ca va sint „draga” si nici nu pling din aceasta cauza. De asemenea, eu nu am participat la nici un razboi, ci la un schimb de opinii, replici, sugestii. Si aceasta remarca arata ca sinteti instabila psihic. Nu cunosc faptul ca expresia e gresita, ramine pina la urmatoarea proba. S-ar putea sa aveti dreptate, dar urmeaza sa mai vad. Am spus, de la bun inceput, ca „nu merita sa ne certam din cauza lui N.Dabija”

  Nu vad prea multa „treaba” aici. Nu cunosc documente despre trecutul lui Nicolae Dabija. la noi toata lumea invinuieste pe toata lumea. Se specializeaza, mai ales, reprezentantii PPCD in asta, cei despre care s-a spus pina si ca Rosca a avut supranumele de Predvoditeli. sa crezi? sa nu crezi? Cel putin, daca vom compara ce a facut Rosca din 1991 incoace si ce a facut Dabija, din 1991 incoace, eu cred ca se vede o mare „continuitate” la Rosca.

 41. Pentru Vitalia Pavlicenco

  Doamna, in acest mesaj nu-mi sinteti, intr-adevar, draga. Fiindca nu sesizati umorul din replicile mele. Dincolo de faptul ca umorul este o calitatae umana pretioasa, mai e forma comicului care comunica dragoste pentru fiinta umana. Deci nu o desfiinteaza. Stiati?

  M-a convins raspunsul evaziv la intrebarea din replica anterioara. Mai ales ca eu va intrebam de N.Dabija si dvs imi raspundeti despre Iurii Ivanovici. In legatura cu IIRosca, credeam ca lucrurile sint calre. Acum mi-au devenit oarecum clare si in privinta lui N.Dabija.

  Intrebare: spuneti-mi, va rog, care este rolul lui N. Dabija in falimentarea proeictului politic PFD? Cu cit creditati falimentarea politicii pentru romanii basarabeni daca ne va reprezenta N.Dabija in Paralamentul Romaniei?

  Va multumesc, draga Vitalia Pavlicenco. Vedeti, imi sinteti iarasi draga. E un sentiment in avans.

  P.S. Cu alt de mine nu e cazul sa atacati disproportionat. Cind un interlocutor recurge la mijloacele psihiatrizarii celuilalt inseamna ca s-a epizat… Eu scriu aici fiindca va consider demna sa va vorbesc. Va credeam capabila sa intelegeti ca sint un om echilibrat si suficient de informat. Dar asta conteaza mai putin. Ramin in imaginatia dumitale, tipologic, un dezaxat psihic. Daca asta va face bine, asa sa fie.

  P.P.S. Pentru Nina.
  Nina hai, ma plictisesti. Nu-mi esti interesanta. Ai un stil sters, cherdut. Mi-ar placea sa gresesc, dar nu cred. Gata!

 42. Din titlu inteleg ca PNL il sustine pe Dabija, dar nici din titlu si nici din textul declaratiei nu mi-i clar cu ce tara e PNL-ul in contextul acestei sustineri. Avand in vedere personalitatea protagonistului, chiar trebuie sa ghicesti.

  In alta ordine de idei, am citit duelul forumist al doamnelor si fac urmatoarea constatare: Casandra 5:0 Vitalia Pavlicenco.

  Respect pentru Casandra!!!

 43. „semnez astfel, deoarece imi place nespus de mult acest nume…”

  Dna Pavlicenco, nu trebuie sa degenerati prin expresii de genu „sunteti instabila psihic”. Ginditi-va cine ar putea fi, ce interese are si nu cum este, pentru ca ceea ce lasa sa para acum ar putea fi o masca. As crede ca este cineva din Basarabia stabilita prin Romania de ceva timp SAU care a trait o perioada anume acolo, de asta si-a ales un nume mai romanesc.

  Ce tine de Dabija/Pantiru cred ca este o greseala, casandra, sa-ti impui pozitia, sa ni-l impui pe Pantiru. Cred ca fiecare are dreptul sa aleaga si daca dna Pavlicenco a decis sa sustina pe Dabija fie si asa, nu aveti dreptul s-o opriti.

  PS. Ma conving ca discutiile dintre femei sunt mult mai dure decit imi inchipuiam. Si atunci ma gindeam si eu de unde invata barbatii sa fie atit de duri daca nu tot de la femeie, pentru ca mama este cea care-si educa de obicei cel mai mult copilul, este cea care este cel mai mult implicata in asta. Si pe urma paradox, tot ele se pling ca barbatul le lasa un culoar prea ingust pentru promovare si ele devin niste frustrate. Cercul este inchis.

 44. Catre Socolenco.

  Stiamte domn, stimata doamna,

  nu vi-l impun pe Pantiru. Nici Vitaliei Pavlicenco, nici dumitale. Ar fi trebuit sa observati ca ma intereseaza modul in care puteti da unele explicatii in legatura cu preferatul dvs. Eu nu fac parte din echipele de PR ale vreounui candidat. Eu pot doar simpatiza, cum bine las sa se intelega. M-am informat ca mai toata lumea: am citit cu atentie CV-urile celor trei candidati. Mi-a placut sobrietatea lui T.Pantiru. Mesajul lui persusasiv si demn imi place. As subscrie unui asemenea comportament. Cititi apelurile lui N. dabija si, daca aveti cultura disrenamintului, nu aveti cum sa nu-mi dati dreptate. In alta ordine de idei, este adevart, cunosc unele detalii din activitatea, dar mai ales din „meseria de patriot” a lui N. Dabija. As vrea sa stiu cum comentati unele aspecte ale acestei „meserii”. Vorba ceea: spune-mi cu cine te aduni, ca sa-ti spun cine esti.

  Intrebare: cum credeti care a fost scopul nedeclarat al initierii Forumului democra al romanilor de pretutindeni? Precizez ca ideea lui aparu cu ceva timp (timp util, nu?)inainte de votarea Legii romanilor de pretutindeni in Parlamanetul Romaniei.

  Revin: vreau sa discutam civilizat citeva lucruri. Pe acest forum toata lumea e convinsa. Este inutil sa incerc sa va conving ca PNLM a ales un candidat inferior asteptarilor simpatizantilor dvs. De ce nu V.Pavlicenco, de ce nu I. Hadirca, V.Nedelciuc etc.? Ah, da, uitasem unui nu prea au fost in lumina reflectoarelor in ultimii 5-10 ani. Acesta e principiul?

  Cit priveste dialogul dintre femei… Ce va face sa credeti ca sint femeie? Cunosc barbati si femei care au un stil si o reactie la fel de rapida.

 45. Casandra, eu drept sa spun, nu ma interesez cine candideaza acum, pentru ca nu am cetatenie romana. Nu ma intereseaza acesti candidati din principiu. Daca in viitor voi avea cetatenie romana, atunci ma voi preocupa, la fel ca dvs, de calitatea candidatilor pentru a putea face optiunea cea mai buna.

  De ce nu ati reactionat la supozitia mea despre dvs: „As crede ca este cineva din Basarabia stabilita prin Romania de ceva timp SAU care a trait o perioada anume acolo, de asta si-a ales un nume mai romanesc.”? Tacerea este semn ca sunteti de acord.

  Am presupus ca sunteti femeie dupa felul in care scrieti, care este femeiesc, chiar daca folositi limbajul astfel ca sa ascundeti acest lucru.

  PS. Totusi va sta mai bine cu numele de Sanda.

  PPS. Apreciez si eu pe Pantiru pentru experienta sa demna de respect, insa cind il privesc la fata vad un INCHIZITOR.

 46. Pentru socolenco. Dupa cum scrii sunt sigur ca ai fata de TARLEV.

 47. Pentru Casandra
  Casandr/a/u/, esti un pervers. Doresti sa demonstrezi superioritatea ta, care in fapt pare a fi inferioara unui tip serios. Doresti sa lasi impresia, ca te joci cu toti forumistii de-a „mita si soarecele”, dar produci dezgust si impresie de idiot. „Draga”, „nu mai esti draga”, „din nou imi esti draga”….In imaginatia mea /poate bolnava/ esti un….mascarici burtos, greu la actiune si usor la prostie. Nu esti fericit nici macar in vis si nu este de mirare.
  Nu poti pretinde la simpatia publicului pentru ca esti uricios in comunicare.
  Probabil esti darimat si sleit de puteri. Gaseste alta forma de a te revigora. Dar daca te salveaza pierderea de timp, scriind prostii pe bloguri….e si aceasta o solutie pentru ….. pesimisti.
  Draga….Casandra….Daca a-si fi barbat – a-si prefera sa ramin celibatar, daca ai fi unica femeie pe insula lui Robinzon Cruzo! Nu a-si fi simtit…”chemarea” nici macar o singura data…Mai mediteaza….

  Dna V.Pavlicenco, regret pierderea dvs a timpului, oferit Casandr/ei/ului/ . Nu credeti, ca nu se merita sa dialogati cu….morile de vint ? Rog sa ma scuzati de intrebare.

 48. Pentru casandra

  Ba sesizez foarte bine umorul dumitale, dar umorul meu este in a ma face ca nu-l observ.

  Da, in legatura cu Rosca lucrurile sint clare. In privinta lui Dabija credeti ce vreti. Nu ma voi da peste cap sa va deturnez gindurile impietrite.

  In falimentarea proiectului politic PFD rolul lui Dabija a fost, cred eu ca a vazut, dar nu intotdeauna a spus. In ceea ce priveste cum ne va reprezenta N.Dabija in Parlamentul Romaniei eu cred ca ne va reprezenta bine, cu tragere de inima. Daca nu – eu insami voi iesi public si-l voi blama. Pentru ca rolul lui nu va fi nici pe departe unul usor – va trebui sa lupte, in primul rind, contra la ai lui pentru noi.

  lasati maimutarelile si discutati serios. Sau nu mai discutati deloc. Nu am nevoie de avansuri.

  Vorba cu stilul „cherdut” este urita si arata ca aveti o spoiala, dincolo de care se ascunde o atitudine mojiceasca. E intilnit fenomenul si printre femei. Dar e urit.

 49. Pentru Pardelian

  PNL din R.Moldova este cu Nicolae Dabija, propus de PNL din Romania.

  Nu vad nici un cistig pentru casandra, doar poate la tupeu si dezechilibru.

 50. Pai trebuia sa scrieti intre paranteze, cam asa: „Sintem cu Tara (Romania), sintem cu Nicolae Dabija”. Altfel cum sa ne dam seama despre ce tara vorbiti.

  Cat despre duelul cu Casandra, dintr-o parte se vede mai bine. La capitolele inidicate de dumneavoastra ati batut-o mar. La restul v-a facut praf.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *