Tarlev da glas comandamentelor ideologice ale “Prietenilor Rusiei in Moldova”

Dintro stire http://www.ziua.net/news.php?id=13795&data=2008-10-02 aflam ca Vasile Tarlev se pronunta impotriva unirii cu Romania, pentru caromanii suntminoritariin Republica Moldova.

Orice om conectat macar putin la politica este convins ca indelungul premier al comunistilor Vasile Tarlev are o foarte mica idee despre partidele politice din cel deal doilea stat romanesc. Cu toate astea, fostul «inalt» functionar comunist pune note “organizarii politice” din Moldova. Daca el o evalueaza cu nota «7», ar fi curioasa nota pe care si-o pune ca fost sef de Guvern, care nu numai ca nu a scos statul din criza, dar a si «atins  performanta» de a plasa Moldova, prin saracie si dezastru, in coada Europei.

Tarlev o tot continua cu declaratiile si “aprecierile” formulate ca si in toti acesti ani ai teatrului absurdului, numit Guvern comunist. Dupa ce declara in recenta faimoasa conferinta de presa ca «nu lupta impotriva cuiva, ci pentru ceva”, iata ca se arata imediat adversarul politic al partidelor (adica va lupta contra celor) care doresc unirea cu Romania. «Marele politician» Tarlev  declara ca «nu este de acord cu pozitiile pe care le au in acest moment Partidul Liberal si Partidul National Liberal, fiind convins ca, in Republica Moldova, romanii sunt minoritari si orice forma de gindire unionista este inadecvata».

            Nici nu banuiam ca Tarlev stie ce partide, mai ales nationale, exista in Moldova. Ii multumim ca a bagat in seama PNL, ca ne stie mesajul. Numai ca noi nu prea credem ca Tarlev este persoana care sa-si oboseasca circumvolutiunile – desi s-ar putea sa fie mult loc liber pe ele – cu principii si concepte programatice ale partidelor de dreapta, proromanesti. Mai curind „Prietenii Rusiei in Moldova” transpira si se asfixiaza citind pe site-ul PNL, pe portaluri si agentii de stiri, cum ar fi www.unimedia.md, INFO-prim neo, postarile indicind pozitiile politice ale PNL privind reglementarea transnistreana sau inerenta unire cu Romania, pentru a scapa de ocupatia militara rusa si de zona de influenta rusa.

            Tarlev nu stie si nu poate face altceva mai mult decit sa fie o scula in mina celor care au nevoie de scula Tarlev. Scula a fost si scula ramine. Fara demnitate, fara identitate, fara orientare, fara scop si fara aspiratii. Ceea ce putem spune azi de Tarlev  – daca e sa-i punem noi o nota dupa ce a servit in mod dezgustator regimul comunist – e ca a ramas santajabil si da glas comandamentelor ideologice ale “Prietenilor Rusiei in Moldova”. Unde stau ei? Cautati-i la o intersectare a Bd.Stefan cel Mare cu o alta strada, pe stinga, daca mergeti spre Universitatea de medicina. In cladirea enorma, cu mai multe buncare, care a luat si locul Comandamentului major al Tratatului de la Varsovia. 

           

Vitalia PAVLICENCO

Loading Facebook Comments ...

2 Comments

Add a Comment
  1. Mizerabil! In acelasi timp a mai demonstrat o data, ca 7 ani nu a stiut ce viata traieste poporul in Tara , in care d-lui a „robit” in calitate de primministru printr-un „contract de munca”. Un contract de munca ” semnat ” de deputatii comunisti ?
    Spusele lui Tarlev au constatat in continutul lor un adevar foarte important, la care m-am referit pe acest blog in discutiile pe alte teme postate de d.Pavlicenco.

    A constatat, ca va lupta cu acele partide politice, care promoveaza idei unioniste : categoric au fost numite partidele : PL si PNL. Mai „moale” a trecut peste AMN, cum ar fi unele actiuni ale AMN. Numai unele! Inseamna, ca a recunoscut ca alte actiuni ale AMN le accepta!
    Sa fi facut intentionat acest lucru sa dea de inteles care este sansa partidelor in descalecarea de la putere a comunistilor?
    Nu prea cred. A scapat-o din eroare.
    Dar nu este acum important ce eroare a comis Tarlev.
    Important este, daca PL si PNL au inteles, ca de fapt unirea a acestor doua forte cu mesaj clar, ar fi egala cu moartea comunistilor in electorala 2009.
    Despre aceasta am scris mai inainte.
    Poate, simtind moartea politica in 2009, comunistii stiu, ca Tarlev cu siguranta le va asigura o buna parte pentru o majoritate sigura ?
    KGB-ul se joaca cu electoratul / dar si cu partidele politica, care sunt razletite, prost ambitioase, fara maturitate si experienta politica s.a./ ca si pisica cu soarecele- se amuza, daca ii este convenabil si il „papa”, daca s-a plictisit…
    Vor intelege sau nu PL si PNL , ca ei sunt acum Tinta comunistilor si ca asa cum sunt separati, sunt aproape compromisi?
    Vor reactiona sau nu la aceasta scursura a informatiei din cuibul vespelor ucigatoare?
    Nu doresc sa mai comentezi mai mult din toate prostiile si felul, in care Donu primmaistru si-a mai demonstrat odata capacitatea sa de vorbitor/dar care sunt expuse in limba populara a pensionarilor si indobotocitilor doctrinar alegatori, care ii voteaza/.
    Oameni buni, sa impunem PL si PNL sa inceapa actiunile lor in comun. Sa nu asteptam esecul la alegeri. Sau sa-i punem de pe acum la naftalina ca si partide politice.
    Nici unul din partidele de opozitie nu are nici o sansa/daca nu in alegeri apoi in parlament.Istoria CMC este inevitabila si in Parlament/.

  2. Absolut de acord cu Vertical

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *