Arma Meteo si “prietenii” de la Rasarit

Am primit, in cadrul unui cerc de discutii pe Internet, acest material, pe care il consider de actualitate si il plasez pentru cei interesati.
haarp.jpgChiar astazi, fiind in drum spre Consulatul Romaniei, am nimerit in suvoiul cel mai mare de ploaie. Asemenea anomalii nu vezi oricand. In cateva clipe apa pasea deja in salonul masinii. Si un bun prieten de al meu chiar imi povestea despre niste articole aparute ale lui Dogaru, prin 1989 in Glasul Natiunii despre arma climaterica. Si discutam ca intr-adevar se poat intampla asemenea lucruri. Culmea e ca nu poti demonstra practic, iar culpabilul de toate relele este natura. Mi-am amintit si de o emisiune la ORT (canalul rusesc) unde a fost o emisiune in care se laudau cu asemena posibilitati. Tota ziua am fost cu gandul la acest lucru, asa acum seara, am gasit putin timp liber mai rascolesc net-ul si am dat de un articol scris de Victor Roncea, Ziarist de la ziarul “Ziua” in care regasesc acelasi subiect, va propuin sa lecturati si sa deduceti concluziile. Una stiu, rusul e gata la orice pentru interesela sale. Nu stiu daca ne putem proteja cumva, dar de stiut trebuie sa stim, cel putin la nivel de versiune, fara a cadea in panica.

Tin sa atentionez ca statele RM si Ukraina sunt acum tinta si miza geopolitica de care depinde soarta rusiei in continuare. NATO este chiar in poarta “fratelui mai mare”… Anul trecut a fost Romania, a mai fost Polonia, acum a venit randul nostru, si cine e de vina? Corect … Stihia … Natura mama …

Despre Arma Meteo ZIUA publica un material interesant preluat de la Agentia “Rusia la zi”, in vremea inundatiilor din 2006, pe care il republic mai jos. In esenta, lucrurile sunt cunoscute: marile puteri dispun de Arma Meteo. Iar Ucraina, ca fost republica sovietica, asijderi. Hai sa recapitulam putin ultimele agresiuni ale Ucrainei la adresa Romaniei: am ajuns la Haga cu procesul pentru platoul nostru continental din zona Insulei Serpilor; minoritatea romaneasca este de-a dreptul asuprita in Ucraiana, fiind obligata sa studieze doar in limba ucraineana, in pofida legislatiei europene; in Transnistria este incurajata pozitia Rusiei, ca si traficul pe frontiera; chiar zilele acestea Ucraina a reluat lucrarile ilegale la Canalul Bastroe, o sfidare la adresa Romaniei, UE, NATO, ONU, etc; datoriile de la Krivoirog, sula; ministrii de Externe si al Educatiei din Romania au fost intampinati in Ucraiana cu un accident in colana oficiala; La Kiev, in dispretul delegatiei romanesti, ministrul ucrainean de Externe a declarat ca Ucraina nu incalca nici o legislatie internationala de mediu in Delta Dunarii; ieri, oficialii ucrainenei nu erau disponibili pentru a da informatii specialistilor romani privind debitul apelor venite dinspre Ucraina…

Chiar, vorba lui Cristoiu, de ce nu-l suna Basescu pe Iuscenko?… Sursa: Blogul Lui Victor Roncea

ARMA METEO

Reporterii ziarului Novie Izvestia au fost primii ziaristi care au vizitat un obiectiv secret, ai carui lucratori stiu ce este un razboi meteorologic si cum se face, informeaza Agentia Rusia la Zi.

Meteorolugul american Scott Stevens a facut publica, recent, ideea precum ca uraganul “Katrina” a fost creat pe calea artificiala de specialisti militari rusi. Potrivit savantului, in Rusia, inca din perioada sovietica, exista instalatii secrete capabile sa influenteze in mod concret asupra vremii in orice punct al planetei.

Aceasta veste a fost imediat preluata de presa americana. Corespondentii cotidianului Novie Izvestia au hotarat sa verifice afirmatiile meteorologului din statul Idaho si au plecat sa caute “masina supersecreta ruseasca de gestionare a vremii”. Si cat ar parea de straniu, ei au gasit-o…

Scandaluri politice

Stiri fragmentare privind experimente indoielnice cu vremea atat din SUA, cat si din URSS, au provocat, in repetate randuri, scandaluri politice in mai multe tari ale lumii. Dupa inundatiile celebre din 2002, din Europa, parlamentarii europeni au acuzat “clica militarista americana” de subminare a economiei UE. Politicienii rusi nu au ramas la o parte. Primele dintre oficialitati care au inceput sa se ocupe de cautarile “armei climatice” au fost deputatii Dumei de Stat din partea fractiunilor LDPR (Partidul Liber-Democrat al lui Jirinovski – n. n.) si KPRF (Partidul Comunist – n. n.). in 2002, Comitetul pentru probleme de aparare a propus pentru dezbateri chestiunea privind influenta daunatoare asupra climei a experimentelor care provoaca tulburari ale ionosferei si magnetosferei Pamantului. Obiectul cercetarilor din partea deputatilor a fost sitemul american HAARP care se construieste la ora actuala in Alaska.

Intr-adevar, in nordul SUA, la distanta de 400 de km de la Anchorage, la baza militara Gakhona exista un obiectiv neobisnuit. Un teren imens de tundra este plantat cu o padure de antene de 25 m inaltime. Aceasta si este HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program). Baza este inconjurata de sarma ghimpata, perimetrul este pazit de patrule inarmate a puscasilor marini, iar spatiul aerian deasupra bazei de cercetare este inchis pentru toate tipurile de avioane civile si militare. Dupa evenimentele din 11 septembrie, in jurul HAARP, au fost instalate si complexele antiaeriene “Patriot”.

Dispute in jurul HAARP

HAARP este construit prin eforturile comune ale Fortelor Militare Maritime si Fortelor Militare Aeriene ale SUA. Americanii nici nu ascund posibilitatile sistemului. In sursele deschise se afirma ca statia se foloseste pentru influentarea activa a ionosferei si magnetosferei Pamantului. La randul sau, aceasta ar putea sa duca la niste rezultate surprinzatoare. Revistele stiintifice afirma ca, cu ajutorul HAARP, se pot crea aurore boreale artificiale sau bloca cu “purici” radarele de interceptare timpurie de dincolo de orizont a lansarilor de rachete balistice sau face legatura cu submarinele din oceane si chiar descoperi complexele subterane ale inamicului. Radiatiile emanate de instalatie sunt in stare sa patrunda sub pamant si sa descopere bunkere si tunele ascunse, sa scoata din functiune partea electronica a armelor sau a satelitilor cosmici. De asemenea, sunt elaborate tehnologiile de influentare a atmosferei care provoaca schimbarea vremii. Si inca ceva cu totul neverosimil: HAARP, chipurile, se foloseste pentru provocarea catastrofelor naturale, ploilor torentiale, cutremurelor, inundatiilor si uraganelor, asemanatoare “Katrinei” sau “Ritei”.

Deputatii rusi au dezbatut aprins chestiunile privind HAARP dupa care au redactat un apel catre presedintele rus Vladimir Putin, precum si catre ONU, cerand infiintarea unei comisii internationale comune de cercetare a experimentelor care se realizeaza in Alaska.

Instalatia Rusiei: “Aici a fost Puskin”

Specialistii si politicienii rusi, preocupati de discutii privind “pornirile imperialiste” ale SUA, poate ca nici banuiesc ca o instalatie similara celei HAARP exista demult in Rusia si se foloseste cu succes de peste 20 de ani. Statia “Sura” este comparabil, din punct de vedere al capacitatii, cu actualul HAARP si se afla in zona centrala a Rusiei, in locuri mai ascunse, la o distanta de 150 km de Nijnii Novgorod. “Sura” apartine Institutului de Cercetare in domeniul radiofizicii unde, intre altele, a lucrat candva fostul savant si actualul om politic, Boris Nemtov.

“La ora actuala, in lume, exista doar trei asemenea obiective”, povesteste directorul institutului, Serghei Sneghiriov. “Unul in Alaska, al doilea, in Norvegia, la Tromso, si al treilea – in Rusia”. “Sura” se construia la finele anilor ‘70 si a fost pusa in functiune in 1981. Pe aceasta instalatie cu totul unica au fost obtinute rezultate extrem de interesante in ceea ce priveste comportamentul ionosferei, inclusiv a fost descoperit efectul generarii radiatiilor de joasa frecventa in timpul modularii curentelor ionosferice, numit dupa numelele fondatorului statiunii de cercetare, “efectul Ghetmantev”. In prima perioada, lucrarile de la “Sura” au fost finantate preponderent de institutia militara, dar dupa destramarea Uniunii Sovietice, asemenea lucrari nu se mai efectueaza. “In prezent, lucram nu numai in interesul stiintei din Rusia, dar si participam la proiectele internationale de cercetare a ionosferei”.

Baza enigmatica s-a dovedit a fi un complex destul de nespectaculos. Un vechi drum pietruit duce spre poligon. La inceput, se vede o casuta de caramida rosie cu o placuta amuzanta: “Pe aici, in 1833, a trecut Aleksandr Sergheevici Puskin”. Poetul se indrepta atunci spre est pentru a aduna materialele despre rascoala lui Emelian Pugaciov. “Sura” se prezinta ca o statiune de cercetare cam ruginita, uzata din lipsa de bani si, cu toate acestea, inca in functiune. Pe o suprafata de noua hectare, plina de burueni, sunt instalate randurile drepte de antene de 20 metri inaltime. In centrul campului de antene este instalat un “radiator” in forma de portavoce, imens ca o izba taraneasca, iar cu ajutorul lui se studiaza procesele acustice din atmosfera. Pe marginea campului – o cladire de emitatoare de radio si o statie de transformatoare.

Un miracol obisnuit

“Este pur si simplu un miracol ca am reusit sa pastram Sura”, explica seful poligonului, doctorul in matematica si fizica Gheorghi Komrakov. “Eu nu mai sunt de mult timp un om tanar (anul trecut a implinit 70 de ani), pe timp de noapte stateam la panda cu un topor in mana, asteptandu-i pe vanatorii de metale neferoase. In anii ‘90, finantarea institutului a incetat aproape complet. Oamenii au inceput sa fuga care incotro. La poligon, nu am mai ramas decat eu si cu sotia mea, si numai datorita faptului ca amandoi suntem de mult pensionari. S-au terminat si banii pentru carbune. S-a discutat problema conservarii poligonului. Insa aceasta ar fi insemnat un singur lucru: peste o luna-doua, din cauza gerului, toata aparatura ar fi murit, restul ar fi fost furat. Am fost nevoiti sa convocam lucratorii institutului si sa taiem copacii din padure pentru a asigura lemne de foc”.

De altfel, cei de la “Sura” inca nu stiu sa trimita asupra Americii tot felul de “Katrine” si “Rite”. Sau spun ca nu stiu. Insa cercetari privind legaturile reciproce ale calamitatilor naturale cu tulburarile din ionosfera si magnetosfera se efectueaza, desi ele nu sunt atat de ample precum in SUA.

“Influentarea vremii este un lucru posibil, dar nu pe o asemenea scara, precum sunt cazurile ´KatrineiŞ sau ´RiteiŞ, spune seful sectiei legaturilor solare si terestre, doctorul in matematica si fizica Iuri Tokarev. “Nici noi, nici ei, nimeni nu stie sa realizeze asa ceva. Puterea instalatiilor nu este suficienta. Chiar acea putere la care se vrea aducerea HAARP in viitorul apropiat nu va fi destula pentru a provoca cu succes calamitati naturale. Imaginati-va ca ati iesit pe malul Volgai si ati suflat in directia ei. Ati influenta intr-un fel asupra ei? Fireste ca da, dar foarte putin. Daca iesiti inca cu cineva sau chiar zece oameni si iar suflati? Influenta va fi de zece ori mai mare, dar tot una minuscula pentru a provoca un taifun”.

Vor deveni arme

Acum, “Sura” lucreaza aproape 100 de ore pe an. Institutului nu ii ajung banii pentru energia electrica necesara experimentelor care se efectueaza cu ajutorul generatoarelor de plasma si se soldeaza cu obtinerea plasmei in straturile de ionosfera. Doar o singura zi de functionare intensa a standului poate priva poligonul de bugetul pe o luna. Americanii efectueaza experimente de la HAARP cate 2.000 de ore pe an. Sumele de finantare, potrivit unor calcule aproximative, ajung la 300 de milioane de dolari anual. Stiinta rusa cheltuieste pentru scopuri similare doar 40.000 de dolari. Dar, printre altele, peste cativa ani, HAARP va atinge capacitatea proiectata de 3,5 megaWatt, ceea ce va depasi de zece ori capacitatea “Surei”.

“Atat Sura, cat si HAARP nu sunt arme, ci doar laboratoare de cercetari”, afirma unul dintre savantii institutului, profesorul Universitatii din Nijnii Novgorod, Saveli Graci. “insa procesele care se pun la cale pe ele, probabil, in viitor, vor fi aplicate in scopuri militare. Nu este cazul sa speram ca americanii vor renunta la ispita de a construi ei ceva aproape fantastic pentru mintea unui om obisnuit. Dar atunci va fi prea tarziu pentru a-i ajunge din urma. La ora actuala, in pofida lipsei de bani din anii ‘90, noi inca ii depasim pe americani in intelegerea proceselor care se petrec in ionosfera. Dar baza tehnico-materiala se distruge, oamenii pleaca din tara si diferenta se reduce repede”. (Agentia Rusia la zi)

Resurse web:

http://www.haarp. alaska.edu/

http://www.fas. org/irp/program/ collect/haarp. htm

http://www.fas. org/irp/program/ collect/haarp- duma.htm

http://www.earthpul se.com/src/ category. asp?catid= 1

http://www.brojon. org/frontpage/ bj0202.html

Sursa: Blogul Lui Victor Roncea

Loading Facebook Comments ...

12 Comments

Add a Comment
 1. Dragi vizitatori,

  Ultimul post de pe blog continea si caractere daunatoare sistemului prin stilurile prezente in text. Astfel ca am fost nevoiti sa-l stergem si sa-l plasam din nou.

  Ne cerem scuze pentru comentariile disparute!

 2. no problem Admin 😉

  sfat: se poate face ca la inserarea comentariilor in momentul cand se executa „Adauga comentariu” sa fie sterse mai intai acele caractere daunatoare si apoi introdus comentariu in baza de date (deja) curat.

  numai bine.

 3. „Mi-am amintit si de o emisiune la ORT (canalul rusesc) unde a fost o emisiune in care se laudau cu asemena posibilitati”.
  Nu va suparati, dar nu va roade la urechi o astfel de propozitie?

 4. Asta inseamna,stimata doamna Pavlicenco ca,daca HAArp e mai tehnologizata si mai de actualitate ca trebuie sa mergem pe mana americanilor…. sa intram in NATO si sa scapam odata si pentru totdeauna de nenorocita Russie care …….

  SINCER, dumneavostra pentru ‘implinirea idealului national’ integru si unitar ati fi folosit o asemenea arma ? ati fi folosit masele (de aer) pentru realizarea unui cer albastru cu stelute europene si numai pentru romani ? sa poata creste iarba verde de acasa numai in ograda romaneasca ? sa nu mai respiram oxigenosfera ruseasca ci numai cea atlanticosfera, americaneasca ? pai atunci sa facem un proiect interstatal moldo-romanesc sa mai vina si ploua si-n ograda noastra ? CUM ???????

 5. Trepuia sa preciyati ca este preluat de pe blogul meu, pentru ca Roncea nu se afla in drum spre consulat 😀

 6. Pentru Cezar

  Eu am deschis blogul lui Victor Roncea sa vad ca este adevarat. Dra ca sa nu ramii suparat, scrie exact cum vrei sa dau referinta. Daca nu vrei pe blog, scrie petitie on-line.

 7. Nu am de ce sa fiu suparat, din contras ma bucur ca si politicienii abordeaza acest subiect. era doar o precizare. Doamne ajuta!

 8. Pentru unionistul

  Fara aceasta arma tehnologizata si mai de actualitate totuna trebuie sa mergem pe mina americanilor si sa intram in NATO, sa scapam de influenta nefasta din partea Rusiei pntru viitorul nostru romanesc si european.

  Daca es as fi cea care sa folosesc o asemenea arma pentru „implinirea idealului national”, nu as pierde atita timp discutind cu viziatorii blogului.

  Dar problema nu e de o persoana, ci de tari si de siseme de securitate, de concurenta dintre sistemele de securitate. Cred ca atunci cind interesele sint foarte mari orice stat ar putea folosi si au mai folosit cred, probabil ca Basarabia este inca de un interes mai mare pentru Est, decit pentru Vest. Sa mai asteptam.

 9. Sincer, am ramas foarte dezamagit de Dvs cand am vazut articolul cu pricina pe acest blog. Ma asteptam la atceva. Ma asteptam la pozitia dumneavoastra si ce s-a facut de DUMNEAVOASTRA pentru ajutorul sinistratilor. NU ati facut absolut nimic. Doar ati palavragit despre o posibila diversiune ruseasca. In general daca ajungeti la guvernamant, ati putea sa faceti ceva concret pe langa aceste discutii inutile fata de identitatea nationala a Basarabenilor? Ma indoiesc si azi ati pierdut un vot. Imi pare rau.

 10. Pentru Cezar

  Uita-te, vezi? Cit de diferite sint reactiile oamenilor. In postarea venita de la un vizitator ce isi spune Valeriu se exprima nemultumirea pentru ca am postat acest articol. Altii spun ca e interesant. In aceasta si consta pluralismul de opinii, care pe blogul meu exista, eu cred.

  In privinta precizari legate d epostarea articolului. Eu – dumneata stii bine – nu l-am primit personal de la Cezar, ci pe cercul de discutii la care sint inscrisa. Prin retrimitere l-am mai primit d elacineva. dar am mers la blogul lui Victor Roncea, am verfiicat si am postat. Principalul e sa citeasca un numar cit mai mare de oameni.

 11. Pentru Valeriu

  Dumneata nu esti primul si nici ultmul care sa fii dezamagit. Dar pentru ca eu sint sincera in ce fac si spun, iti voi raspunde exact asa cum este. Sper sa apreciezi.

  De pe data de 28 iulie sint la fiica-mea in Germania, la Hamburg. Nu am vazut-o pe Beatriz si pe ginerele meu, Aleksander, de peste un an. Cind am plecat de la Chisinau, inca nu erau inundatii. Am urmarit pe Internet ce se intimpla in Moldova, Romania si Ucraina.

  Plec spre Chisinau pe data de 5 august. Vin cu masina pe care mi-au cumparat-o copiii. Eu aveam un Volskwagen german fabricat in 1990. Are 18 ani si, de fiece data cind plecam la un drum mai lung, se strica si aveam probleme. Copiii mi-au luat o masina fabricata acum trei ani, ca sa aiba si ei cu ce merge cind vin acasa si sa invat si eu, pina la capat, a conduce aceasta masina cu o cutie automata de viteza, ca e mai simplu, spune lumea.

  In privinta inundatiilor, ramin la convingerea ca fiecare poate ajuta cu ce are, iata si fiica-mea mi-a pregatit vreo patru saci de haine din care ar putea fi ajutati si cei nimeriti in viltoarea apelor, care le-au luat gospodaria si ce au mai avut pe linga case.

  Membrii PNL intotdeauna au participat la actiunile de ajutorare a sinistratilor. De exemplu, cind a fost explozia de la Soroca, unde avem consilier raional, in alte localitati. Dar, asa cum a spus si vicepresedintele PNL, Anatol Taranu, posibilitatile PNL sint mai reduse. Cred ca si ale mele, personal, la fel. Chiar si sa ajungi la sinistrati iti trebuie o masina, ca e mai greu cu microbuzul de ruta sau cu autobuzul, nu?

  De aceea postarea cu dezamagirea nu pare adecvata. Iata, recent mi-au promis prietenii din Romania un ajutor pentru a repara un pod intr-o localitate unde avem primar PNL, pentru ca majoritatea comunista a modificat recent Bugetul prevazind mijloace in cea mai mare parte pentru localitatile care i-au votat pe ei si pe pepecedisti. Au respins amendamentul meu.

  De asemenea, nu sinteti mic sa nu va dati seama ca STATUL, nu PERSONAL PAVLICENCO, trebuie sa-i ajute pe sinistratii. Iar statul, comunistii, care astazi sint operatorii de bani publici, trebuie sa aiba responsabilitatea sa foloseasca acesti bani publici, din impozitele platite de toti, nu pentru imbogatire personala, spalare de bani prin alocarea de la Buget a diferitelor sume pentru diverse proiecte dubioase sau pentru amenajari luxoase, pina la refuz, prostie si sfidare – a vilelor si a Condritelor, a bibliotecilor la Presedintie, din care Voronin nu cred sa ajunga sa citeasca vreo carte, a cantinelor de pe la Presedintie sau a vreunei sali speciale a unui presedinte comunist la Manastirea Condrita – ci sa-i foloseasca pentru necesitati sociale, dar mai ales sa-i aiba pentru asemenea cazuri, cind se intimpla vreo calamitate, cind avem atitia sinistrati. Si Opozitia, din care fac parte si eu, trebuie sa monitorizeze cum se comporta guvernantii cu banii publici in atare cazuri. Lucrurile despre care vi le-am spus cu bibliotecile si cantinele prezidentiale, sint din raspunsul oficial primit de mine de la Guvern pentru cum sint cheltuiti banii publici. Deci, imi fac meseria si am difuzat asta si presei. A scris, de exemplu, si ziarul „Timpul” despre un candelabru (raspunsul primit de mine de la Guvern includea si aceasta), cumparat nu se stie pe cei cai si instalat la Presedintie, in valoare de vreo 5,5 milioane dolari. De asta avem noi nevoie acum? Urmeaza sa mai cer explicatii, dar pare sa fi fost bagat in RM prin contrabanda.

  Daca va deranjeaza palavrageala despre o posibila diversiune ruseasca in chestia cu inundatiile, vreau sa va retin atentia ca eu despre asta nu am palavragit. Doar am postat un articol preluat de pe blogul lui Victor Roncea. Dar vizitatorii au discutat ce au vrut, ca sint liberi si aceasta e, de fapt, menirea unui blog. Cine a dorit – a citit. Nu cumva asta va deranjeaza? Sa stiti ca pe mine nu ma deranjeaza. Si, in general, RM va scapa de saracie cind nici pe dumneata nu te va deranja ca tot mai multa lume citeste unele lucruri. Nu cumva accepti ca isi fac foarte bine trebusoarele comunistii la intuneric, iar oamenii sa stie cit mai putin despre ce se intimpla in jurul lor?

  Este foarte dubioasa treaba asta cu „sa faceti ceva concret, daca ajungeti lla guvernare”. Daca va place cind un Voronin sadeste un copac – adica face omul ceva concret – iar unul glumeste spunindu-i sa fie atent, nu cumva sa sadeasca acel arbore cu susul in jos, dupa care autorul glumei sta pe degeaba bagat la inchisoare, cum i s-a intimplat fostului primar de Soldanesti, da, asta e ceva concret. Insa eu cred ca guvernantii trebuie sa manifeste vointa politica, sa promoveze proiecte bune de legi, sa verifice daca ele se aplica, sa aiba capacitatea de a atrage investii, pin imbunatatirea climatului investiotional, sa extinda si sa sprijine pe toate caile conditiile bune pentru businessul mic si mediu, ca oamenii sa aiba locuri de munca, salari bune, sa poata plati costul majorat al curentului electric, al gazelor, sa aiba bani ca sa-si poata asigura averile si plantatiile pentru caz de seceta si inundatii, incendii. Nu asa, insa, cum se intimpla la noi cind nici despre fondurile alocate de Guvern pentru asigurarea gratuita a plantatiilor nu se cunoaste nimic, pentru ca nu se doreste, de fapt, ca sa se intimple asta si oamenii sint lasati fata in fata cu nevoile proprii si cele de la natura.

  Cit priveste votul, nu stiu daca e bine sa fie cit mai multi oameni care gindesc la fel cum mi-ati scris. Mie mi se pare ca prin voturile unor asemena oameni raminem unde sintem – fara progrese.

 12. p/u Valeriu: Очень осторожно надо подходить к представителям интеллигенции: деятелям науки и культуры. Они, конечно, “ум, честь и совесть”. Но новейшая история показывает, что в деле управления они часто оказываются профанами. Но в силу своего влияния на умы и души избирателей некоторые профанации весьма дорого обходятся обществу. И сводят на нет многие благие начинания

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *